Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
válasz
PROTRON #99226 üzenetére
Igen, bár kicsit tévedtem, mert az A1 modelnél is él amit leírtam. De, hogy ne nézz teljesen hülyének (nem szoktam valótlant állítani): ...itt a videjó...
Visszajelzés nincs, max infrással ellenőrzöd.
(Amúgy én még nem próbáltam.) -
PROTRON
addikt
válasz
gyenesmartin #99225 üzenetére
A boschnak sok mindene van, de valamiért nem találom a 18V forrasztó pákájukat, lehet nincs.
Milvaukeenak van 12V, de az neked most nem segítség. Azon sem nagyon lehet változtatni a hőfokot, de legalább vezeték forrasztáshoz alapból pontosan van belőve. -
baly81
aktív tag
-
PROTRON
addikt
válasz
gyenesmartin #99218 üzenetére
#99220 baly81
Parkside aksis forrasztóállomáshoz:
Úgy tudom a második generációsról szándékosan kitervezték azt a 3 furatot ami közé kellene a potenciométert felforrasztani hogy hőmérséklet szabályozhatóvá tehesd. Nekem még első genes van, de amikor következőleg megjelent a boltban facebookon egyből jelezték egyesek a különbséget, vitték is vissza üzlet és LIDL nyakán maradt a készlet nagyrésze. -
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Nekem ez van, adnak hozzá XT60 USB adaptert amire sok mindent rá lehet kötni ha kell.
-
baly81
aktív tag
válasz
Ha nem profi felhasználásra kell és van Parkside akksid is, akkor ajánlom a PLSA 20 Li típust. Elég jól lehet vele dolgozni. Kis moddal meg lehet bele hőmérsékletszabályozót is tenni...
-
.-..-.
junior tag
Egy készülékházba beépített transzformátoros tápegységű készüléket építek.
Szeretném ellenőrizni a trafó (nem toroid, sima lemezelt vasmag) elektromágneses szórását, hogy szükség esetén árnyékoljam valahogy.
Erre milyen olcsó megoldást javasoltok?
Gondolom egy apró iránytű nem volna megfelelő a gyors változások miatt. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Forrasztópákát szeretnék venni amit tudok majd használni 230V nélkül is sima 18V-os akksiról.
FNIRSI HS-02-t néztem eddig. Ez milyen lehet? Van jobb alternatíva? -
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát #99216 üzenetére
Csak a + rész lenne közösítve (kényszerből), mivel a LED szalagon (fentebb) csak egy + ág van. Csak a - ág különböző a két különféle LED-eknek.
Controllert meg nem használnék. Nem tudom jó ötlet-e. Lényegében azért gondolkodok ilyenben mert én csak olyan CCT és fényerő szabályzót láttam ami PWM-es, fix fokozatokkal. És ahogy olvasok róla alacsony fokozaton villódzással. Így meg analóg és fokoztatmentes lenne a szabályzás. (Meg remélem villódzás nélkül, remélhetőleg stabil egyenfeszültséget adnak ki.) -
Dr. Szilikát
őstag
Nem az a gond, ha két ilyen tápegység +/- kimenetét közösíted (egy közös kontroller bemenetére, ha így gondoltad), amelyik pillanatnyilag nagyobb feszültségre van állítva, az fogja vinni a terhelést, a másik meg nem dolgozik lényegében.
Ha pontosan egyformára szabályoznád, akkor egyformán oszlana el a terhelés.
-
mzso
veterán
Helló!
Ilyen LED szalagot, lehet táplálni két ilyesmi szabályozható táppal? Ugye a plusz ág közös, nem tudom, hogy olyankor mi történik, ha mindkét táp ugyanarra a plusz ágra van kötve. -
Jarod1
veterán
válasz
szabifotos #98679 üzenetére
Diódákat nézd meg, azok szoktak első körben elszállni, nem látsz valahol égésnyomot?
-
-
válasz
tordaitibi #99202 üzenetére
Ráadásul a gyártónak se hoz bevételt, mert aki kidobja, az nem vesz alkatrészt se
@Reggie0 : Adtam el porszívót ilyennek
Van, aki rárepült.
-
aujjobba
addikt
válasz
Legutobb az elpukkant mosogep tapegysegen a switcher IC ilyen parszaz forintos tetel volt, egy full panel az electrolux oldalon 80-100ezer Ft.
(lenne, ha 15 eves panelt lehetne kapni, de hasonlo panelek hasonlo aron kaphatok)
Van rajta par rele, a switcher, meg esetleg a trafo ami ertekesebb, a tobbi filleres passzivok.
Persze ertem en, hogy draga mernokorak vannak benne es rengeteg munka, mire az kigordult a gyarbol, de akkoris -
válasz
Reggie0 #99204 üzenetére
Szerintem annyi féle gyártó millió típusa van a világon hogy ehhez minimum egy repülőgép hangár kéne már indulásnál.
Gyakran járok a bolhaboltba, autó patent.
Iszonyat választék van, megkérdeztem az eladót, hányféle patentet tartanak?
Saccolása szerint több ezer és egyre gyakrabban nekik sincs adott termék hanem úgy rendelik be.
És ez csak egy autókárpit patent választék. -
baly81
aktív tag
válasz
Sajnos nem tudom miért van ez! Talán gyorsan akarnak meggazdagodni, fogyasztói társadalom, stb. ... Ilyen világban élünk. Sajnos!
A háztartásigépes alkatrészek ára irreális, szerintem szándékos. Itt Debrecenben van egy Hajdú alkatrészbolt (Csapó utca) ott nekem már többször segítettek olyan alkatrészek beszerzésében, amik több tízezerbe kerültek volna gyáriként, de más neves gyártóé -ami egyébként ugyan olyan- 10-20 ezer között megvettem. Más honlapon, katalógusban, sehol nem találni egyezősséget, itt nem tudom miből dolgoznak, de nagyon tudják és korrektek. (Nem fizetett reklám!)
-
szabifotos
senior tag
válasz
baly81 #99201 üzenetére
Ezen már én is agyaltam. Viszont még nem sikerült a saját elektronikája nélkül elindítani a porszívót. Rá kéne jönni, hova adjak 25.2V-ot, hogy elinduljon.
Arra már rájöttem, hogy az első két érintkezőt zárja a bekapcsológomb.
Na meg Parkside nálam nem jó, mert ez 6s akkuval megy. -
laed
aktív tag
válasz
Ja hát ez így megy a gyártóknál.
Egy 100 ezer forintos mosógépet, ha Te akarnál összerakni alkatrészekből, akkor több mint 1 millió forintba kerülne.
Így vannak a pótalkatrészek beárazva. -
válasz
baly81 #99201 üzenetére
Nem értem az árképzést sokszor..
Sokszor belefutok ilyenbe mint ti hogy egy mezei alkatrész a kész termék árának 80%-a felett van.
Ez így nagyon jót tesz a szemétlerakóknak.
Múlt évbe haver mosogatógépe megállt, a szivattyú egység javíthatatlan lett.
A gép 6 éve került 117ezerbe, a szivattyúegység meg 96ezer. Gép kuka, és ez nagyon nem jó így. -
baly81
aktív tag
válasz
szabifotos #99200 üzenetére
Én kb 2 éve javítottam -volna- egy kínai exportos (amúgy minőségi) álló porszívó akkuját. 20V / nominal 6 Ah, de szerintem inkább csak 4Ah valós. Ugyan így jártam. Cellacsere, után nem működött, mert letiltott benne valami. Akku, szállítással együtt majdnem egy porszívó ára. Mivel a tulajnak volt pár Parkside-os gépe, a vége az lett, hogy egy töltőt beáldotott, amit szétszedtem és a burkolat egy részét, illetve az akkucsatlakozó részt a porszívótestre ragasztottam epoxival, meg belülről műanyag hegesztővel megkapcsoztam. Kis forrasztgatás, stb. és műkodik. Az akkori visszajelzés az volt, hogy jobb üzemidővel rendelkezik a gép, illetve hogy így az egész lakást ki tudják takarítani, mert ha lemerül akkor csak cserélik az akkut.
Sajnos nincs róla fotóm, pedig egész türhetően nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Bitmain Antminer S9 13.5T
- Outemu Silent Peach V3 Switch Lubed Mute - 100 db
- MacBook Air 2020 13" Retina i5-1.10GHz 8GB/256G SSD, HUN BIll, kevés töltéssel, üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest