- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Hobby elektronika
- (kiemelt téma)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-11 20:26 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
Amit a haszmálatiban láttam, hogy állandó üzemre nem használható. Tehát a hosszútávú fix üzem -gondolom a melegedés miatt- tilos. Szerintem hétvégén lesz időm és szétszedem, aztán jövök a fotókkal.
Köszi! -
baly81
aktív tag
Köszi a választ!
Azt tudod esetleg, hogy ez a vezérlő miként működteti a lámpát? Videókból nézve elvileg tudja villogtatni külön külön is a színeket (nyilván ennek vannak külön dedekált vezetékei) és a a fényerőt is szabályozni, ami gondolom áramerősség változtatással valósul meg. Esetleg nem lehetne építeni erre egy valamilyen random vezérlőt? Nem profi megoldást keresek, csak kaptam pár ilyen világítótestet és lehet beüzemelném, de a vezérlőért nem adnék ki ennyi pénzt amennyiért vesztegetik. Nem kell, hogy szabályozottan (programozottan) vezérelhető legyen, random villogás is jó lehetne. Van ötleted (vagy valakinek)?
THX! -
Reggie0
titán
Vagy venni kell egy RD6030W-t a PC tap melle es az meg wifit is tud, meg cut-off currentet a litium tolteshez.
-
tordaitibi
veterán
igen viszont így ahogy közeledünk a töltési végfeszültséghez, egyre kisebb a töltőáram.
Neki 200Ah lfp cellái vannak, és topbalanszolni kéne azaz több darabot párhuzamosan kötni hogy a használatbavétel előtt teljesen egyformák legyenek.
Erre írtam hogy 1000-16000 amperórát mire feltölt lejár a személyije dehát ez van, a türelem egyforma cellákat terem
-
laed
senior tag
Na igen, látszik hogy én építeni szoktam.

-
ViZion
félisten
este méricskélek még
A puffer kondin gyorsan esik a fesz, miután kihúzom, szal. valami ott leszipkázza.
AI szerint a készenlétet vezérlő IC szokott meghalni és a kondik körülötte, mégha jónak is néznek ki. UJtolsó képen az Álló kék tégla mellett az IC jobbra, kondik a képen balra tüle már szerintem nem a táphoz, hanem a CPU fázisokhoz tartoznak -nem piszkálnám.
Beszélek a kollégámmal, h rendeljek-e elkókat a táp részbe cserélni, meg azt az IC-t, ha megtalálom. -
mzso
veterán
Az 5V ez esetben direktben jön a másik USB-portról az adapter saját kábelén.
A 12V csak a 3,5-es merevlemezhez kéne. Pl egy 2,5-es SSD simán elindul külső táp nélkül is. A 12V szerintem garantáltan direktbe van kötve a csatlakozó érintkezőihez. -
mzso
veterán
Igen. Erre a 12V-ra lenne az 5-12V-os átalakító. Gondoltam mivel a 0,833 viszonylag jelentősen felette van a feltűntetett 0,5A-nek még működhetne is.
De még a fentebb írt trükközéssel sem ment. -
rednifegnar
senior tag
nem tudok most ilyen modulokat szerezni, van a tap es azt ratettem, 0.03A-el, 4.0V-al. annyira kellett felelszteni, hogy ki tudjam probalni van e ertelme tovabb kuzdeni mert hibaskent, nem mukodokent vettem (25 eves, valoszinuleg minimum 10-15 evet allt, de uj allapotban van kivul-belul, meg a kijelzo foliak is rajta vannak).
eloszor panaszkodott, hogy extrem alacsony a toltottseg, igy meg egy kicsit rajta hagytam, most majdnem telit mutat, de nem akartam 4V fole menni meg nagyobb aramot rakuldeni.
-
lanszelot
addikt
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
lanszelot
addikt
Nagyon szépen köszönöm.
Igen, az enyém 60W és 240V
De nagyon jól jön a link, mert így tudom mit keressek.
A female dugaljt is megveszem és cserélhető is lesz.
Már ha találok, de ha nem akkor levágom és beforrasztom.
Csak tudnom kell melyik hova megy, mert az enyém már szét van berhelve és nem tudom kimérni. -
Dr. Szilikát
őstag
Illetve már nem tudom szerkeszteni, csak közben elkevertem, lent 24 V-ost linkeltem, neked nem az kell.
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nincs benne trafó, azt tudom.
A használati útmutatóban nincs benne, csak annyi, hogy hogyan használjam.Akkor egyik se jó hozzá?
Megy a kukába. -
baly81
aktív tag
Köszi a segítséget!
Valamelyik nap szétszedem a gépet és megírom, hogy mi van benne. Egyébként így nem merem tölteni más -mezei- DC adapterrel, csak a buck-boost konverterrel, hogy legyen kontroll, amíg nem ismeretes, hogy milyen elektronika van benne.
-
baly81
aktív tag
Köszi a választ!
Én is így goldolnám, ahogy írtad. Csak az érdekes -számomra-, hogy ha a konvertert állítottam magasabb feszültségre, akkor az áram is emelkedet. Csak nem tudom miért. A konverter 12,6V-ra volt állítva, 600mA-es korláttal. A fesz elérésekor az áramerősség szépen le is csökkent ~20mA-re. A harmadik led még villogott a gépen. Ha a feszt felemeltem 13,5V-ra, az áramerősség is felment a korlátig, azaz 600mA-ig és úgy is maradt 5-10 percig (ezután visszavettem). Ha a gépben is van töltésvezérlő, akkor ennek nemigen kellene megtörténnie, nem? Mármint a töltésvezérlő miért szabadít rá áramkorlát nélkül "nagy" töltőáramot, amikor már majdnem teli vannak az akkuk?
Emiatt tettem fel a kérdést, mert engem ezt (be-)zavart.Továbbá tegnap este a konverterrel töltve 12,6V-on is feltöltött a porszívó. A három led folyamatosan világított, tehát befejezte a töltést. Így másik zavaró nekem a gyári 14V-os adapter...
Szétszedés nélkül nem úszom meg úgy látszik. -
Dr. Szilikát
őstag
Mivel a kép alatti részt utólag szerkesztettem hozzá, közben eltelt az idő, de még azt is akartam említeni, hogy a CC/CV töltőnél a színváltó LED-játék is az áramfigyelő része, az áramra reagál.
-
Decus Trivet
kezdő
Szóval nem úszom meg, rendelés előtt szét kell szednem..
Örülök, ha kapok jó minőségűt, normális szállítással. Amióta az EU bekeményített, rengeteg termék eltűnt az Aliról (magyar IP címmel), pl. a forrasztóónok 70%-nak huss...
A listás termékek szállítása még az izmozás nélkül is frusztráló.. -
Batman2
addikt
Igen, ez igaz, a kimerült, vagy részben merült akkunak nagyobb a belső ellenállása is korlátozza a rajta átfolyó áramot, akármennyit is adunk rá. Egy lítiumos akkunál ez nincs így, úgyhogy azt védőáramkör nélkül az első motor felpörgetésnél felrobbantaná a generátor. Az öreg mercedeshez is van többféle szabályozó, 14,1, 14,2, 14,4V-os jelzésű. A régi rendszerek ennél feljebb nem netek, illetve a régi skoda 120, vagy még előtte a 105, vagy 100-as mechanikus töltésszabályozója alkalmanként viszont magasabb feszültséget is eredményezett az akkuban, ami jó bugyogással járt. Alkalmanként a fényszórót égették, hogy ne töltsön túl a rendszer, persze ez már lehet inkább csak meghibásodás esetén fordult elő.
Üdv. -
tordaitibi
veterán
Ez amit leírtál újszerű, jó állapotú ólomakkunál sokáig fenáll, nem 5-10 másodpercig. És nagyon el tudja rontani az akku élettartamát.
Nem viccből van az automata töltők algoritmusa úgy megcsinálva hogy mélykisütött, 5-6V körül, nem is kezd el tölteni, hibásnak nyilvánítja az akkut.
9,5-10V környékén elindul de csak nagyon kis árammal. Majd 11,8-12V körül rátolja amit csak lehet, itt ez az állapot órákig fennmarad, töltőáram és akkukapacitás függvényében 3-15 óráig is.
Majd a 3. szakaszban 14V környékén megint visszavesz, ne forralja, ha eléri a 14,4-et akkor meg visszaveszi 13,6-13,8 voltra és ittmarad akár napokig is, csepptöltés, szintentartás.Ha egy mélykisütött akkut padlógázon kezdünk tölteni, márpedig a generátor pont ezt csinálja, akkor viharos gyorsasággal pereg ki az aktív anyag a cellarácsból mert nincs ideje rekombinálódni az ólomoxidnak, extrém esetben meggörbülhetnek a rácsok is.
-
Batman2
addikt
Még egy olyan infót találtam neten, hogy a fokozatos elektrolit párolgás miatti elektrolit besűrűsödés is okoz olyan állapotot, mintha nem lenne töltött a cella, bár esetemben inkább a masszív fizikai zárlat lehet az ok.
-
Batman2
addikt
Szevasz
Akkor nálam talán a pizitív lemez masszájának a pufadfása miatti, szeparátoron keresztüli zárlat lehet az ok. Bár furcsálom, hogy a szerparátor olyan gyenge anyag lenne, hogy azt képes "átlyukasztani" és azon keresztül zárlatba menni egy cella. Még akkor is, ha a szeparátor esetleg valamennyire porózus anyag a sav és az ionok megfelelő közlekedése érdekében. Ez a belső zárlat egy elég misztikus dolog, pláne, amikor ez "idő" előtt következik be. Ha már elhasználódott az akku és széhullot az aktív massza, esetleg a récs egy része is az iszaptároló részbe és eléri a lemezek szintjét, akkor megértem a zárlatot, de az is inkább azt jelenti, hogy hamar lemerül az akku, nagy az önkisülése, mellette kicsi már a teljesítménye, nem azt, hogy egy cella teljes zárlatba (átvezetésbe) megy át. A hamar lemerülést, gyenge teljesítményt tapasztam régen sokféle akkunál, de azok már legalább 5 évesek voltak. 1-2 éve viszont tapasztalm egy olyat is, hogy egy bosch akku, ami előzőleg még rendben működött, a következő indításnál csak egy kattanást tudott okozni az önindító behúzómágnesén, onnantól kezdve semmit. Viszont annak leesett a feszültsége is, még egy 21W-os ízzót sem tudott hajtani, csak valami 4-5V-tal. Aztán egy 55W-os ízzóval kicsit terhelgetve egyszer csak "beugrott" és teljes áramot adott le, megvolt a 12V. De ha levettem az ízzót, akkor újra megszakadt a vezetés, újra játszani kellett vele, majd megint hírtelen működni kezdett, viszont nagyobb áramot, pl. indítani továbbra sem tudott, hiába töltöttem fel. Abban valszeg megszakadhatott a lemez valahol, aztán egy kis terhelés okozta melegedésre megint összezárt. Bugyborékolt is rendesen, míg nem vezetett, majd elcsendesült, ahogyan 8összezárt.
A régi (tizenévvel ezelőtti) akkukkal nem volt ennyi gondd, a 4-5 évet mindenképpen kibírták, akkor is csak kapacitás csökkenés volt a jellemző.
Ma meg szerintem tudatosan beépítik a hibát.
-
ViZion
félisten
a második az jó lenne, rendes tekerővel. Majd szétnézek alin, ez is olyan, hogy kellene évek óta, de kb. havonta egyszer, szal. nem is erőltettem.De ha ilyen ócó, akkor kipróbálni kell valamelyik. -
laed
senior tag
Látom a készülékház meg luxus.

-
ViZion
félisten
Ajánlhatnátok konkrét eszközt, mert elfekvő PC tápom és régi -talán nyomtató- 16+9 V tápom van... és egy ilyen okos táp jó lenne néha.
-
tordaitibi
veterán
"Visszatérve, ha nekem 1 V szinten is zajtalan az átvitel (a szünetekben is érzékelhető), gyakorlatilag semmire nem megyek, ha a kimenőt megemelem 4 V-ra, majd az erősítő bemenetén ismét leosztom 1 V-ra."
De nagyon is sokra. A zavar is osztódik néggyel amit esetleg felszed a vezetékelés.
-
prmcsk
addikt
Én mindig is Sound Qualityben versenyeztem, ami hangzást, színpadot jelent. A torz jeles hajlobogtatást meghagytam másoknak... Ott mindegy mi és hogyan szól, csak hangos legyen.
Elmélkedhetünk, de elmélet és gyakorlat közöt az a különbség, hogy mindig a gyakorlat dönti el, hogy egy elmélet helyes e ? Én már anno, megtapasztaltam, hogy egy két voltos fej és egy négy voltos fej, ebben a kombóban hangerőben mit jelent, ha minden alkalmas rá.
Ha veretni kellett, verettem, de nem a hangminőség rovására. Erre való az LPL-44 poti, az erősítőhöz.
Az 1200GTi - tolhatod hídban "abádszalókig", nem fog sem ez az erősítő, sem a hangszóró torzulni, vagy koppanni. A doboz a lényeg, ha megfelelő a hangszóró és ahhoz van tervezve, (Thiele-Small). Eztán jöhet a saját ízlésedre történő finomítás.
13 ládát terveztem és faragtam, saját magam, mire a zsűri anno azt mondta, hogy "meglett"... Basa Károly, az egyik zsűror el is kérte a tervet.Összegezve: A jelenlegi két voltos fejjel, az erősítő ugyanolyan beállításai mellett, a fej max. hangereje mellett "elpöncög a cucc". Beteszem az öreg 4 voltos Sony-t és rezeg a fű és nem "kockásodik el", a hang. Üres jel mellett feltolhatom maxra a hangerőt, síri csend, a rendszernek nincs saját zaja.
Ajánlom figyelmedve a paramétereit: [link]
Hát ennyit az elméletekről...
-
baly81
aktív tag
Valóban némileg pontatlan a megfogalmazás, talán így egyértelműbb lenne:
Bőven tudná a 4 volt kezelni, de a fejegység csak 2 voltos."
Ettől függetlenül biztos vagyok benne hogy egy egykori SQ (Sound Quality) kategóriában -eredményes- versenyző tudja miről beszél!
Ez utóbbi kijelentésemben nem vagyok 100%-ig biztos! A 25-30 év megkoptatta hobbista/rajongói emlékeimet de úgy emlékszem ebben volt nagyon elismert, a hangnyomást nem tudom a nevéhez kötni. Még egy fekete autó is rémlik, talán Audi vagy VW de ez már tényleg homály, rohadt régen volt. Valamiért a totalcar-os Vályi Pista is rémlik, mintha ott lett volna ő is. Mondjuk a Pista mindenhol ott van/volt, ahol autók voltak.
-
baly81
aktív tag
Igen, valóban igazad van, de ez egy audiophile erősítő, és ezek kitaposott útján és az ilyet igénylő emberek fülével kell gondolkozni.
Oké, hogy az erősítő 200mV-6V közötti tartományban működik, de minél kisebb a bemeneti szint, növekszik a jel/zaj arány is és annál feljebb kell tekerned a Gain -t, ami nyilván a zajt is erősíteni fogja. Pont ezért találták ki a high-voltage rendszereket. Bár az igazat megvallva, ebben az esetben szerintem sokkal jobb nem lesz a végeredmény, ha még egy erősítő fog beépítésre kerülni. Főleg, ha az nem audiophile minőség, akkor meg még rosszabb is lesz a helyzet. Mivel egy ilyen kategóriás vonali erősítő 60-70EFt-tól indul, így jobb lenne egy új 4V pre out-al rendelkező fejegység, de a kérdező ezt nem akarja.
Sok esetben a vezetékeken és a csatlakozókon is elbukik a dolog. És kevés embernek tudod megmagyarázni, hogy miért nem jó a 2x0,75-ös MTL vezeték a hangrendszerbe.
-
baly81
aktív tag
Talán a 90-es évek közepe tájékától jöttek ki olyan autórádiók, amik a high-end vonalat képviselték (nyilván nem magyar pénztárcához igazodva). Ezek RCA kimenetén volt 4-5V, hogy javítsák a jel/zaj arányt. A nagyobb gyártók prémium termékeinél volt ez, mint a Pioneer, Kenwood, Alpine, Denon és társaik. A legalapabb erősítőket ki is tudták nyírni.
Szerintem a mai napig gyártanak ilyen termékeket. Legalábbis 2020 környékén futottam bele ilyenbe. (Kenwood, 2DIN, kijelzős, típusát nem tudom.) -
baly81
aktív tag
Kösz a pontosítást, -valójában én is a teljes körre gondoltam-!

-
baly81
aktív tag
És tényleg

Most néztem vissza egy rohadt régi fotómat! A régi szérián is 3 csatlakozási pont volt a gép-akku között! Erre nem mertem volna fogadni! Így igazad van, lehet a termisztor kinlódik, mert ha úgy érzi meleg az akku tilt a gép.
-
baly81
aktív tag
Szerintem ez ebben az esetben nem releváns, de kb 20-25 éve nekem is volt 32A-es ipari dugaljam és dugvillám. Csak annak alu volt a burkolata és ebben voltak benne -vastag kerámiabetétben- ágyazott érintkezők. 1F/32A volt tuti, N//L/PE. Egy maszek, menetszámlecsapolásos hegesztőtrafón volt rajta, amit egy kazángyártó faszitól vettem. Simán 300A felett volt amit tudott, mert amikor 5-ös pálcával nyomtam a 20-as kazánlemezt (forgókotró gémjavítás), az elektróda vége felé (~15cm) már az is elkezdett erősen feketedni, (ez azt jelzi, nagy neki az áramerősség).
Sem addig, sem azóta nem láttam, olyan csatlakozót. Nem tudom az öreg honnan csaklizhatta. -
Bibby
addikt
A fali csatlakozó a 32A, CEE (vagy ipari) csatlakozó (female)
Ebbe akarom beledugni az autó töltőjét, ami sima villás dugó.
Ehhez keresek adaptert, de a legtöbb 16 amperes az ipari dugó oldalán is. Ennél részletesebben nem tudom elmondani
-
ViZion
félisten
szalad az idő.
amúgy tök mindegy, ilyeneken soha nem hadználom a nsptárat, konyhai óránkon sztem most is mittomén 2010 van... -
Dr. Szilikát
őstag
Érthetetlennek tűnt, de rájöttem: amikor megfogtam, odébb tettem, elnyomtam hátul az egyik gombot, amivel hónapokat lehet léptetni. Tartós nyomásra több hónapot ugrik. Teljesen hülyének állít be, hogy kiraktam egy 2027-es képet.
-
Dr. Szilikát
őstag
Közben előszedtem a linkjét, step up konverter, trimmelhető:
-
laed
senior tag
Ezt az opciót szerintem az újabb típusok már tudják, de lehetnek még forgalomban olyan régiek, amik még nem.
-
draco31
veterán
Rendben, összekötögettem, működik.
Most már csak fúrás-faragás, vezeték behúzás.
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.
Azt nem tudtam micsoda, így azt se tudom, hogy hogyan kell mérni.
Hogyan tudom mérni?laed:
Pont azért nem jó, mert alig használjuk. Mindig lemerülne mire kellene.Ma meg jött a modul. Ez már jól működik.
Ez az a fajta amiről le kell forrasztani azt az ellenállást amelyik V -ra szükségem van.
Valószínű az enyémen rosszul volt a 9V os ellenállás fel forrasztva, mert alapból 9V -ot adott (elvileg 5V -ot kellene ha minden van ellenállás)
Így nem kellett leszednem.
Tökéletesen működik elemmel és usb-c vel is most már.
Képek:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
baly81
aktív tag
Ez totál ugyanaz, mint a szóban forgó készülék!
-
draco31
veterán
Szerintem ez ugyan ez ahogy nézem.
Akkor jó a kötés, ahogy rajzoltam ezek szerint? -
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat.
Én is arra gondoltam, ha valaki benne hagyja az elemet és be dugja az adaptert ne menjen az áram az elemekre, plusz a táp bedugásakor esetleges túlfeszt vágja le.
Csak azt nem értem miért nem működik.
Sajnos csak ilyen gagyi mérő műszereim vannak.
Próbáltam jót venni, de még rosszabbat vettem. (Nagy kijelzős az. Nem sok semmire jó.)
A tudásom is nagyon alap. Csak egy elektro szakkörre jártam egy évig, aminek vége lett. Tehát nem sokkal több a nullánál. -
Ribi
nagyúr
Én ezt nem is teljesen látom hogy van. Meg mirét van 3 lába a csatinak külön kötve?
-
baly81
aktív tag
Nyilván nálatok, akik sokkal többet használják a műszert mint én, előfordulhat több olyan eset, ami a mérőcsúcs töréséhez vezethet. Én is törtem már el mérőzsinór "markolatát" beragadt gyerekzáras aljzatban, de ez nem a készüléknek róható fel, hanem a felhasználónak, mert nyilvánvalóan nem erre (feszegetésre, szúrkálásra, stb) vannak tervezve. Persze gyakorlati szemszögből nézve mégis csináljuk.
Egyébként leginkább arra asszociáltam volna, ha törik sem baj, mert cserélhető a mérőcsúcs a toll multikban. Az már más kérdés, hogy a felvázolta készülék fémrészein vannak lyukak, amibe beakasztjuk, persze beleakad a kéz vagy megrántódik, már hajlik is.
esetében mi fog történni, mert ekkor már a műanyag burkolat, vagy a beöntött menetes betét is sérülhet. Bár nem sok olyan készülék vagy mérőzsinór van, ami erre fel van készítve... -
baly81
aktív tag
Ha letörik vagy sérül a hegye, az is lehet gond.
Ha letöröd, akkor ott már nagyon nagy baj van!

Amúgy az összes Aneng (és feltehetően vele egy kaptafára készülő) toll multiméreren cserélhető a készülék elején található hegy. Sosem mértem meg, de szerintem M3 körül lehet. Mérőzsinórt, meg olyat csatlakoztatsz, amilyet szeretnél.
Nekem is van használatban A3005B (és én ajánlottam egy ugyan ilyet megvételre a kollégának is) és van egy A3009-es beszélő típusom is. Mindkettő piszok pontos, ami azért -a nem belépő szintű- Aneng készülékeknél alapnak számít. De van Aneng 683 és még vagy két típusom is a Metex mellett.
-
elpescador
junior tag
ViZion, forceberg
Köszi az infókat, tényleg csak annyi, hogy a linkelt M92A tól legyen jobb, mert ilyenem már van, tudom, hogy nem tudom kihasználni, csak most pont kell majd ellenállásokat mérni, gondoltam akkor veszek egy újat, és nagyon hülyeséget ne vegyek így gondoltam rákérdezek itt.
Végül is akkor ezt az ajánlott kettőt AN8009 Aneng, UNI-T UT133A megnézegetem és valamelyiket választom.
Van még egy ilyen is képben: Aneng a3005b [link] ez milyen a másik kettőhöz képest? -
Beni2360
félisten
Ha meg jött az aku a vserémél jobban figyelek és készítek jobb képeket. Ez az állitólagos hőbizti a kapcsoló előtti bemeneti ágon van.
A rajta át futó árametősség mel lentebb írtam a betápot. Köszönöm a választ majd meglátjuk. -
Honda567
tag
18650 volt benne de olyat nem találtam.
-
hcl
titán
Igen. 220-on azért gyakoribb, mert ott van elég teljesítmény. Az USB esetén nem tudod garantálni, mibe fogják bedugni, 500mA az, amire lehet számítani, az meg elég karcsú

-
Beni2360
félisten
Köszi, egy akus az egész. Mivel volt 2000 Ft kuponok és kávé is kellett, megrendeltem. Kicserélem aztán meglátjuk. 5 naponként nyírom a borostát. A töltője olyan gyenge, hogy attól nem működik. 4,3 W, 70mA.
Van pontheggesztőm gondolom avval is ment volna.
PHILIPS hulladék az egész. Egyedül a vágó fej jó.
-
Beni2360
félisten
Az eredeti vágó 22 hónapig működött gariban kaptam másikat tavaly áprilisban. Decemberben már nem vette a töltést, de mint írtam kiszedve LiitoKala töltőben feltöltöttem most már veszi a tőltést. Nem merem újból lemeríteni. Új korában 3 használat után gyenge lett. Most másodnapon egy használat után gyengült. Akkor ezek szerint a töltő vezérli.
Olvastam topickban, hogy valaki állandón használat után feltőlti mivel nincs visszajelző LED. -
Reggie0
titán
Kivetel, ha nem azt a minoseget kapod, hanem kinait.
-
johniee
senior tag
és ez a (relés) megoldás lenne a legjobb?
-
hcl
titán
és @tordaitibi : Érzékeli. Ha nem forog a másik cséve, akkor letilt. De úgy, hogy lekapcsol
Amúgy a Sankyo motor szerintem forog, azt hallom, és a kuplung adta meg magát.
Na most ezzel mi lehet? Próbáltam másik rugót (hajtogattam valamit, tuti nem jó), azzal nem jó.
A kuplungban a fehér keréken 2,6cm belső, 3,4cm külső átmérőjű a gumi. (Ez magamnak jegyzet
) A saját rugója elég erős (még talán így is, hogy gyilkoltam kicsit
).
Lehet az, hogy csak a gumit kell cserélni, és megjavul? És a rugó elég erősen húzza, de már nincs ami hajtson, úgy elkopott a gumi?
Már abból gondolom, hogy ha a szalagot hajtó kereket forgatom, akkor az a közlőgörgővel semmit nem csinál.A capstan szíj jelenleg postásgumi
, de a sajátjával is ment, tuti nem csak az viszi a szalagot. Nyilván nem volt tökéletes a kép, meg nyávogott a hang, de teljesen jó volt amúgy. Lejátszás állásban a közlőgörgő (kösz, nem vagyok képben ezeknek a neveivel
) az előretekeréssel egyező állásban van. -
hcl
titán
És kábeleké... Volt fejhallgató, amit előző munkahelyen úgy hoztak vissza, hogy folyt a kábelből az olaj. Nem olcsó Jabra volt.
Amúgy ez is tocsog, pedig nem kenytem össze semmivel.Köszi

-
efemm
aktív tag
Feltéve, ha nem akad le a wifi-től áramszünetkor úgy, hogy nem jön vissza, mert akkor nem fogod tudni elérni. Ez sajnos elég gyakori.
-
csabyka666
veterán
Aha közben szerkesztgettem a hsz-t.
1000 g 1 liter víz, úgy értettem. -
csabyka666
veterán
Persze elhiszem, zacskóban van, az csak por lehet.

Na a vascső az a 10%-os verzió, igaz? Mert aztán jön a következő kérdés, hogy ezt hogyan, milyen arányokkal érem el. 1 liter vízhez mennyi ilyen kell? Ha 1 liter víz 1 kg, akkor annak a 10%-a 100 gramm? Szóval 1 liter vízhez ha adok 100 gramm ilyen citromsavat, akkor megkapom a 10%-os oldatot.
-
csabyka666
veterán
Magyarán ezek ugyanonnan erednek, csak külön védik őket ~15A feletti áramfelvételre?
Mert ha így nézem, akkor nincs sok értelme összekötni...bár csak a VGA ágon 15A még nagy ráhagyással is bőven 100W feletti teljesítményt adna tartósan, az pedig elég kell, hogy legyen. -
hcl
titán
Inkább az utóbbi

Amúgy ja, ilyen kis napelemekkel csináltam lítiumakku töltőt, 4x3db-ból kijön van 50mA töltőáram...
-
Honda567
tag
Éjszaka jó a fény ereje amúgy, tèlen nem töltődik fel le is szedtem az ősszel a falról.
Van aki tölthető nikkel kadmium elemet rak bele,
mert ha úgyis túl tölti lehet azzal is ki bír annyit mint egy lithium akkuval azon gondolkoztam. -
Donki Hóte
veterán
Az LC/RC szűrőket ismerem, a sima induktivitás zavarszűrő hatása nem világos.
Holnap előbányászom a motort és a tekercset, lehet, hogy nem is az, aminek látszik

-
Donki Hóte
veterán
Nem is tudtam, hogy tekerccsel is lehet zavarszűrni

Mi ennek az elektromos alapja?
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a választ.
Nincs fordulat szabályzó a porszívóban.
A 240V direktbe megy a motorra egy kapcsolóval megszakítva, és ennyi.
Hogy mi van a lemezek alatt azt nem tudom, nem látni bele.
Azt a két csonkot tudom mérni ami a képen is látszik.Ha holnap lesz időm szét kapom és le fotózom.
Egyszerű mint a fa bot, szó szerint csak a motor van benne, vezeték, és semmi más. A többi műanyag váz.Nincs satum, se műhelyem, se semmi. 34m2 -es odubannlakom. Egy normális asztalom sincs.
Barkácsolni nincs hely. -
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a választ.
Nem rosszul mérem. Mert sehogy se mérem.
A kérdésem az volt hogyan tudom kimérni, hogy jó e a motor ?
Ha szét szedem akkor egyenesen kuka. Azt tuti nem hajtogatom vissza.
Nem ragadt be a motor, mert akkor hangot adna és égett szagot.
Tekercs el szakadhatott, mert se szag, se semmi csak egyik pillanatról a masikra nem működött, de ezt okozhatja egy biztosíték, vagy ha van benne hő relé ami elromlott.A motorhoz megy 2 vezeték, csatlakozóval a motorra, szét húztam, fázis ceruza bele, világít, ott van áram.
Így néztem meg.
Van mérő műszerem, de 240V -al nem játszom.
Fázis ceruza mindent mutat.
Oda nyomom világít, nem, 100% biztonság.De ki mérhetem műszerrel az is azt fogja mutatni ott van áram, mert nincs elektronika, csak vezeték.(A motorig)
Azért néztem, mert a kábel csévélő ha nem érintkezik akkor nem megy áram a motorra. -
laed
senior tag
Ismered ezeket közelről?
Nem segít ezen már a szentelt víz sem.... -
szente
addikt
És feszültség alapon ezeket nem lehet?
-
laed
senior tag
Tévedett már nagyobbat is.... Amit láttam, az rakétának tűnt az élő közvetítésben. Csak 1 pillanatig látszódtak a betűk.
Más formát (pl.szívet) láttam már régebben a magyar tüzijátékban is.
Pl. az "Y" betű elég egyszerű volt, a 3 irányba kellett szétrobbannia. -
baly81
aktív tag
Lehet érdeklődni a LIDL ügyfélszolgálatnál is, állítólag valaki sikerrel járt, kapott hozzá új hegyet.
Nem kell ahhoz ügyfélszolgálat! Lehet hozzá vásárolni hegyet. A Fahrenheit 28005A és 28005B hozzá való, azaz kompatibilis típus... Én is ilyenekkel használom, ezt a készüléket.
-
HoTaZo
addikt
Rendben, köszönöm!
-
laed
senior tag
egyéb esetben vicckategória, az a kis repedés.
Hát jah, attól még szerintem is használható; saját felelősségre persze.
Csak ne akarja gyerekbiztos konnektorba beleerőltetni, mert akkor biztos ripityára fog törni. -
Reggie0
titán
Pont ezert szakmai dolgokrol nincs ertelme magyarul beszelni.
-
PHM
addikt
De, még én is így tanultam.
-
Donki Hóte
veterán
Angolul doping, magyarul dopping

-
PHM
addikt
Viszont a ventillátor -> ventilátor engem speciel zavar.
Hiszen kimondani is úgy szoktuk, ahogy régebben volt helyes. -
tordaitibi
veterán
csak a vita végett
ezen az alapon egy hangszórót hívhatnának pl. zsebrádiónak hisz maga a hangszóró képes hangokat kiadni csak kell mögé egy 'kis' elekronika.
-
aujjobba
addikt
A telekom kabelebol volt meg annyi a padláson, hogy eleget le bírjak húzni belőle, kiiktatva a saját fehér kábelt.
Kozben sikerult a csatlakozót beleszakitani a kábel csatornába, kijött belőle végül de ugye a kabelrol leszakadt.Igy elsőre ezt sikerult összehozni, de nem érzem túl stabilnak, majd javítok rajta.
Azt a kis fehér kabeldarabot gyártottak mert nem volt toldo, majd veszek.
Meg ugye a fekete kábel végére vissza kellett applikalni csatlakozót.Internet van, a modem felülete ugyanolyan dB meg mV értékeket mutat mint ezelőtt.

-
aujjobba
addikt
Nincs hozza szerszamom, egyetlen szerelés miatt nem is vennék.
Hogyan hívják a csatlakozót ami rajta van?
Latok mindenfélét, sma, smf, mm, 50/10, 50/1, 50/2.
Nem igazodok ki rajta. -
Batman2
addikt
Ok, megnézem ellenállás mérésben.
-
Batman2
addikt
Ránézésre, hálózati csatlakozó szempontjából pont ugyanúgy 3 érintkező, mint az eredeti, tehát védőföld is van benne, hogy aztán belül be van e kötve és hogyan, nem tudom.
-
Batman2
addikt
Oszcilloszkóppal már érdekesebb a helyzet.
50Hz-es jel mérhető a negatív kimenet és a védőföld között.
a tápfeszültségen is jelentős kapcsolási tüskék mérhetőek.
A képeket egyre nagyobb felbontással készítettem, egyre jobban látható mi van a tápfeszültségen a kapcsolások pillanatában.
Nem tud, ehhez képpest milyen egy jó táp szkóp képe.
Esetlwg a fuffer kondi növelésével javulnának a paramétere, csökkenne a zaj?
Udv. -
Batman2
addikt
Mértem műszerrel AC és DC állásban is a két egyenáramú tápvonal és a védőföld között feszültséget. Nem mért feszültséget a műszer.
Esetleg oszcilloszkóppal lehet még megnézni a kimeneti egyenfeszt, milyen a hullámossága, milyen zavar van rajta, vagy a tápvonal és a védőföld között lát e valamit a szkóp.
Üdv. -
Batman2
addikt
Az eredetit már nem tudom mérni, az már régen tönkrement, régóta napelem akkuról ment, saját tápon keresztül.
Ennél esetleg le tudom mérni, hogy a védőföld és a táp negatív között van e kapcsolat.
Üdv. -
Tamy
őstag
Köszönöm, valami ilyesmi, helyettesítő/alternatív típusra gondoltam, így már találni adatlapot. Bár őszintén szólva abban reménykedtem, hogy van ezeknek egy engedélyező/tiltó lába, amivel egyszerűen vezérelhető lenne. Ha az ic-től elveszem a tápot, az mennyire gyilkos merénylet? Egy vakut vezérelne, szóval a gyors reagálás a lényeg, emiatt gondolom a kimeneti kondi is elhagyható, de legalább kisebbre cserélendő.
-
Reggie0
titán
Ha van csovagoja, akkor azzal jobb, mint a csipifogival.
-
hcl
titán
Csinálják ezt emberek, aztán csodálkoznak, hogy kigyullad
-
mzso
veterán
És a szurkálás után jó volt? Meg kérdés, hogy hol szurkáljam.
Mondjuk a maiak után azt sem tudom működne-e még. Megfeszítette az amúgy is repedt kijelzőt. -
hcl
titán
Jó minőségű akku, töltőelektronika is számít. Nexus7 2012, barpmi sokat volt töltőn hagyva, semmi baja. A Linx10 tabletem is néha napokig töltőn van, semmi baja. Samsung S5, az pár hónap töltés után kinyomja az akkut. LG L70 is.
A Samsungnak egy Samsung akku elektronikája után kötöttem egy másik akkut, így most hosszabb távon jó kijelzőnek. Töltené a telefon 4.35-ig, de az akku nem engedi magát
Ha nincs agyig töltve (UPS-ekben pl.) akkor nagyon sokáig jó marad.
-
hcl
titán
Vagy megroppantani a házat, és utána szétesik
Vagy amit @Donki Hóte javasol, csak Dremellel egy kis végés, és onnantól szétfeszíteni

-
Donki Hóte
veterán
Lombfűrésszel szoktam óvatosan a gyári ragasztás/összeolvasztás vonalában szétfűrészelni az adaptereket, így könnyen szétjönnek.
-
Tankblock
aktív tag
kiforrasztottam 1uF kondit, és multiméterrel mérve 0.978 uF volt... ezt közel jónak ítéltem.
Engem is aggaszt 110mA, még nincs meg a hiba oka.... -
hcl
titán
Meg ha a NYÁK lakkozott, akkor kisebb zárlatot fog csinálni.
Itt megvan a sztori. Ment a gép, belassult, megállt. Utána villogta a tápot hibának (már nem teszi).
A hibás chip leszedése nem egyedi eset
-
baly81
aktív tag
Értettem! Megpróbálom valamelyik nap!
Köszönöm még egyszer a segítséget!
-
hcl
titán
Nem, a LG logo ezen fehér hátteres. Egy hiányzó LED már látszana. És nem csak villan, hosszabb ideig világít a logonál, majd amikor beadná a képet, akkor sötétül el.
A beszakadást valószínűbbnek tartom... a villogóLED zavar még a tápon, sehol nincs meg, hogy a villogások mit jelentenek. -
Batman2
addikt
No akkor kezdjük ott, hogy Skori munkáját, legalábbis a honlapon közölt tartalomért tisztelem, egyként fogalmam sem volt, hogy a két művésznév ugyanazt a személyt fedi.
Ettől teljesen függetlenül az emberi megnyilvánulását viszont elítélem, felőlem az Atyaúristen is lehet !
Az is hidegen hagy, hogy más fórumokon, vagy akárhol az emberek egymással hogyan kommunikálnak !
Ugyanis pont azért van ez a fórum, mert nem mindenki műszerész, vagy elektromérnök !
Ha mindenki az lenne, nem kellene kérdezni !
És az olyan szaki, aki nem tud normálisan válaszolni, az inkább ne írjon semmit !
A saját szakterületemen és is oktattam, és oktatok most is, de nem hordok le egyetlen diákot sem azért, mert nem tud valamit, ha mindent tudna, akkor minek koptatnám a számat, ez hozzáállás kérdése, nem mindenki alkalmas a tanításra, azt a tanári diplomával nem osztják! Egyébként én sem tanár, hanem kutatói végzettségű vagyok, de mint mondtam, az egymáshoz állást nem ez határozza meg.
Üdv. -
tordaitibi
veterán
Hogy én mit kaptam 6-7 évvel ezelőtt a "Linux kezdőknek" topikban...
Meg persze adtam is. Néha a nyomdafestéket nem tűrő kategóriát is simán megugrottuk.
Aztán lenyugodtunk, tisztáztunk pár 100 félreértést azóta teljesen jó minden.
Van ez így. -
Donki Hóte
veterán
Kicseréltem a kondikat. Direkt jobb elkókat kértem a boltban (Árwill), így fizettem 2000 Ft-ot a 6 db kondiért
Annyiban sokat javult a helyzet, hogy korábban 10 alkalomból kb. egyszer indult be a töltő, mostmár 10 próbálkozásból 4-5 esetben elindul
Azt még nem próbáltam, hogy ha elindul, akkor fel is tölti a lemerült akkupakkot, vagy lekapcsol menet közben.
Lehet, hogy nem próbálkozom tovább, hanem a gyári töltőből csak akkutartó és csatlakazó részt hagyom meg és lecserélem az elektronikát egy 21 V-os letörésifeszültség figyelős töltőáramkörre (BMS van belül az akkupakkokban).
-
Batman2
addikt
No ez így teljesen érhető !
Közben én is átböngésztem egy oktatási anyagot a különböző kapcsolástechnikájú feszültség átalakítókról. Viszont azt még mindig nem értem, hogy a kapcsolásomban miért volt zárlat a FETeknél ?
Nem működött volna az oszcillátor a túl kicsit CT érték miatt, vagy a soros rezgőkör a csővel együtt nem működött ?
Az eredeti kapcsolásban IRF840-es FET szerepel, 500V tűréssel, de egy régi rádiótechnikában és máshol is szerepel IRF7xx sorozatú tranzisztor 400V-os tűréssel, akkor nem lehet gond az IRF740-es használata esetemben.
De már nem merem ismét hálózatra kötni a kapcsolást, annyit csalódtam benne, meg sok pénzbe került a sok tönkrement alkatrész, de bosszant a dolog, hogy nem megy...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Hobby elektronika
- (kiemelt téma)
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC drón szett 2 akkuval +extrák
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amúgy tök mindegy, ilyeneken soha nem hadználom a nsptárat, konyhai óránkon sztem most is mittomén 2010 van...

a tápfeszültségen is jelentős kapcsolási tüskék mérhetőek.
Nem tud, ehhez képpest milyen egy jó táp szkóp képe.
ekkold