- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mzso
veterán
válasz
VIPowER #85497 üzenetére
Hmm. Erős a gyanúm, hogy ez a konkrét típus nem áramgenerátoros. Legutóbb max 2 órát bírt. Az egyik ágon négy kihalt leddel 8,92V esett egyre. A másikon 3-mal 8,63V.
Annak van jelzésértéke, hogy lekapcsolás után még eltart 1-2 másodpercet, hogy teljesen kialudjanak a LED-ek? Vagy csak annyi, hogy lassan sül ki a pufferkondi?
-
válasz
VIPowER #84783 üzenetére
Viszont nem is pusztítja az élővilágot azzal, hogy brutálisan teleszórja mikroműanyaggal a környezetet.
Szerintem egy-két év és betiltják a szárítógépek használatát
-
szoke12
őstag
válasz
VIPowER #78850 üzenetére
Helló!
Sajnos az utóbbi időben nem volt időm foglalkozni a témával. Viszont megvettem az összes szükséges alkatrészt hozzá és ma végre összeraktam.
A "12 v battery" helyére tettem a 18 volt akkumat, a lámpa (0,9 A felvétele van) pedig a "load" oldalra került. Így elvileg az akku feszültségét kellene figyelnie és 15,5 V-nál kéne, hogy kikapcsoljon. A 3,3 K-s ellenállás helyére tettem egy 10K-s potit. Összeraktam, a lámpa világít, viszont a potit hiába tekerem, nem akar lekapcsolni a lámpa. Illetve a TIP42 borzasztóan melegszik.
Ha jól értem, akkor a TL431 kap egy referencia-értéket, ami alapján nyit, vagy zár, igaz? -
baly81
aktív tag
válasz
VIPowER #78366 üzenetére
Köszönöm a választ! Nem szeretnék power LEDeket. Jóval magasabb a fogyasztásuk, mint amit én szeretnék. Meg akarok állni 2-300mA-nél. Ezért is a hagyományos LED-ekre gondolnék. Abból 5-6 db 120-150 mA körül fogyaszt. Persze jóval alacsonyabb a fényerő is, tudom. De nem a fényár a lényeg, hanem, hogy legyen némi fény és ne koromsötét!
A sima LED-es megoldáshoz is kell az ellenállás?Barret001
Neked is köszönöm a segítséget!
Hogyan tudom kiszámolni mekkora ellenállás kell nekem?
Van valami képlet? -
-
válasz
VIPowER #77535 üzenetére
Dehogynem lehet
Csak nem éri meg és értelmetlen.
A kimenetével meghajtasz egy push-pull fetmeghajtót.
A fet kerül a test és a tekercs közé, az eddigi kimeneti láb helyett.
Mivel így ugrott az áramlimit, az N fet source és a test közé beteszel egy 0,1ohmos söntöt.
Az ezen eső feszültséget figyeled egy stabilzátorról megtápolt hibajel erősítővel, pl. egy LM358-cal, annak a kimenete beavatkozik túláram esetén a feedback lábon, azaz ugyanazt éri el minha a kimenőfeszültséget lefelé húznád.
És kész is vagy.
Kérdés, értelme van-e..?
Én régebben átalakítottam néhány CV modult hogy tudja a CC-t is.
A végeredmény tökéletes de baromi ronda, és macerás volt megcsinálni.
Hát még kiegészíeni egy külső fettel... -
kovaccss
tag
válasz
VIPowER #77374 üzenetére
2 kimenetes táphoz a nem mindig használt 12VDC-re (a gép alapból csak 5V-ot használ) kell ellenállás, min. 0,2A, de a 0,25A ajánlott. Az 1. kimenet 5VDC, ezt mindig terhelem a rákötött eszközzel. Az 5V potival beállítható, ami a 12V-ot is befolyásolja, kb. 5,3V a jó a 12V-os ellenállással, ez az 5V-ot felhúzza (ha terhelésre az 5V csökken, akkor a 12V nő, és fordítva), ezért is jó.
A másik probléma, ami fontos, erre kérek választ: Miért 11,5-16V az üresjárati feszültsége a 9V-os paneltrafóknak? 1A-ig ilyenek mind. Itt vannak. [link] Az elején mindjárt 15,7V-16,2V-ok vannak. 1.-re pár éve vettem egy BV EI 382 1189-est (a linken megvan), 500 mA, 13V-os az üresjárati, és tényleg ennyit mértem. 11,43V-ra csökkent a 47 Ohm 5W-ossal, 0,25A, a trafó fél teljesítménye elment az ellenállásra, ami baromság. Olyan 1A-es 9V-os (10VA) trafó kell, ahol az üresjárati feszültség 10,8V, és 0,2A-es alapterhelésnél 10,5V körül van. Miért lehetetlen ilyet találni? 0,5-0,6A a max. terhelés, ami lesz, ilyenkor kb. 10V kéne. Ilyet vettem a múltkor [link] 1,1A, de 11,5V üresen, tényleg ennyi. 0,2A-rel 11,2V lett. Van még 2 másik gyártónál ugyanilyen paraméterű, ezek, de itt nincs üresjárati fesz infó, ezért nem merek venni. [link] [link] Hol lehet megtalálni az üresjárati feszeket? A gyártó oldalán sincs semmi.
Igazából lecsavarozható szögletes régi vasmagos (csak ez [link] van, 1,3A), vagy inkább modernebb toroid trafó kéne, de 9V 1A-es nem létezik, 12V, 17V, 24V, stb. van. A TME-ben 100VA-es a legkisebb 9V-os toroid. 8V-osban van 1,25A-es, az üresjárati fesz megint ismeretlen. [link] -
HoTaZo
addikt
válasz
VIPowER #77341 üzenetére
Az eredetit is hűtötte, de 8 percnél már füstölt. Igaz, port is nyelt rendesen, akik koppintották, nem figyeltek a szigetelésre. Ez, edig bírta melegedés nélkül, a szigetelést is megoldottam. Most van 6$-ért egy működő porszívóm és egy készlet cseredarabom, ha eltörne valamije.
darvinya: 15percet jól bírt, akkor van remény, hogy bírni fogja egy darabig.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
VIPowER #72346 üzenetére
A hiba okát azt tudom. Egér kaki került a mosfet gate és drain lába közé. Ami miatt az egyik mosfet nyitva maradt, mikor a másik is kinyitott.
A szekunder körével ahogy néztem minden rendben van. A szinkron egyenirányítás segédtápja rendben volt. Feszültség érzékelő is szépen kapcsolta az opto kapu led részét, amikor külső tápról meghajtottam. Az aktív pfc részénél sem találtam tönkrement alkatrészt.
Úgyhogy remélem ha kicserélem ezt a néhány alkatrészt akkor működni fog. -
gyenesmartin
őstag
válasz
VIPowER #72344 üzenetére
Köszönöm, de TME-t megtaláltam ezt a 23nm50n-t.
Egy tönkrement tápot javítok, ami szembetűnően hibás volt az a mosfet és a vezérlő ic-je. De szerintem még a gate ellenállás és zener diódák is kimentek (elég furcsa értékeket mértem, mindig mást), úgyhogy azokat is inkább berendeltem hozzá. -
-
-
válasz
VIPowER #71996 üzenetére
Agyturbina jól írja, egy buck-boost konverter féleséget csináltál ami nem transzformál hanem inkább a megszakadó áram indukcióját hasznosítja. Mivel itt szó szerinti transzformátor áttételről és dropról nem beszélhetünk, a kapcsolásod nagy kimeneti impedanciával rendelkezik a szekunder oldalon.
Azaz terhelésre esik, ürejárásba meg 300V csúcsokat is képes produkálni.
Ezt ki lehet küszöbölni a kimenet visszacsatolásával a bemenetre, mivel itt ad-hoc transzformátor, frekvencia és kitöltési tényezőről van szó, ez nagyon nehéz lesz.Amit Te szeretnél csinálni az csak push-pull üzemben és két primer tekerccsel lehet megvalósítani, itt nem a boost induktív feszültség hanem valóban a transzformátor áttétele lesz a meghatározó és ezért terhelésre is sokkal stabilabb marad a kimenő.
Pl. a mellékelt rajz az én agyszüleményem, 40-50 darabos szériában csináltam magamnak és ismerősöknek amikor picoztam és akkuról kellett kompakt fénycsövekkel világítani.
Power meg cob led még sehol nem volt akkor, 90-es évek közepe.
Látható a transzformátor szimmetrikus meghajtása, ez mindegy mivel lett volna de volt 3 marék 555-öm meg 4017 és elhasználtam őket, a feteket mindegy mivel hajtom csak ellenütemben, 50% kitöltési tényezővel.
Legkisebb nyugalmi áram 60-70Hz felett/körül van, érthető hogy nem 50 hertzen mert a primerek nem színusszal hanem négyszöggel vannak meghajtva. -
törölt tag
válasz
VIPowER #71987 üzenetére
Kell valami visszacsatolás mert így a kivezérlés ezt tudja.
a Gate feszültséget módosító áramkör kell ami lineáris a kimenettel.
Vagyis amikor nincs terhelés akkor a Gate a max kivezérlés 50% csücsül amikor terhelés éri akkor ez arányosan följebb kerül hogy a kimeneten állandó legyen a fesz.A másik problémát maga az 555 okozza mert neked inkább szinuszos kivezérlés kell az meg kb négyszög persze lehetne játszani vele.
-
-
-
-
válasz
VIPowER #68204 üzenetére
Pedig birja, vagyis 30 evvel ezelott birta. 4 darab volt a Zuk kisteherautomba. Meg valamennyi melye is volt.
Bucihost, itt lehet kapni gumiperemet es konnyen cserelheto hazilag.
-
Attix70
aktív tag
válasz
VIPowER #65455 üzenetére
Ha rövidzár lenne akkor nem melegedne mivel nem esne rajta feszültség hiába folyna rajta áram. A trafó szekunder oldala talán 2 menet lehet amin nem sok feszültség indukálódik, erre még a hegy hosszúságából adódóan a forrasztó felülethez viszonyítva feszültség osztót alkot így a mérhető feszültség elég kicsi rajta. Jó műszerrel tudnál rajta mérni.
#65449 draco31 :
Smart Tweezers ST5 ez jó lehet de 200$ körüli áron nem biztos, hogy megéri.
-
rostiron
őstag
válasz
VIPowER #62401 üzenetére
Ez egy zanussi gép, ami időnként gondolja magát és megáll mosás közben. Olyan mintha lekapcsolnám. Az előlapon a ledek világítanak, de áll. Ilyenkor megnyomom a pause gombot majd a play-t, és mint ha mi sem történt volna folytatja a dolgát. És kiszámíthatatlan időnként csinálja. Van hogy hónapokig semmi baja, van hogy kéthetente. Elég sokat megy.
Nemrég lett darabokra szedve, megcsapágyazva, szivattyúk kicserélve, áttisztítva stb. De ez a baja nem múlt el. A motor szénkeféi kopottak ugyan, de még jó szerintem.
A ma kapható gépek élettartama állítólag 4-5 év. Asszony szereti nagyon, amíg lehet használjuk.
Gondoltam az elektronikával van a gond, azért gondoltam a kondik cseréjére. Ezt még meg tudom csinálni, ha nem segít majd meglátjuk. -
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #61932 üzenetére
A fűtőszál átkapcsolásával is lehetséges több fokozat, bár én még az 1600 W-os hajszárítóban is láttam diódát, tehát az elvi lehetőség adott. Ugyanakkor van egy 1500 W-os hőlégfúvóm, ezen kívülről nem mérhető dióda.
Mindenesetre, ha a fűtőszálon nem találsz ilyen leágazást, házilagos barkácsolásra nem sok esélyt látok:
A motor egyenirányítóját nem rajzoltam be, az egyszerűség kedvéért. Külső tápról lehetne meghajtani, ha ér annyit valakinek.
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #61929 üzenetére
Fokozatváltás csak egy sorosan beiktatott diódával történik, ami a félhullámot levágja, ettől felére esik a teljesítmény.
Az osztáspontot meg lehet találni, értelemszerűen az osztó kisebbik ellenállású tagjára csatlakozik a motor. Az elégett rész barkácsolása már problémásabb lehet, hogy az megbízható is legyen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #61657 üzenetére
Attól függetlenül ismerem egyébként a különböző technikákat, legutóbb itt is írtam például a dimmelhető fajtákról:
https://prohardver.hu/tema/led_vilagitas_a_lakasban/hsz_14035-14035.html
Youtube-on láttam szétszedős videókat is, plusz amiket magam bontottam, azért bizonyos darabszám után már nem sok új van ebben a témában.
Ilyen szempontból érdekesebb lehet feljavítani egy olyan konstrukciót, amiben vannak még lehetőségek.
Ennek persze ellentmondhat, hogy a LED-áram csökkentéséről beszéltem, de ha eleve nagyobb teljesítményről megyünk lejjebb, maradhat még elegendő, ugyanakkor a hőmérséklet csökken, élettartam nő.
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #61654 üzenetére
De én LED-lámpákkal hobbiból foglalkozom (Hobby elektronika), tehát nem fogok venni sem Samsungot, sem Philipset, mert abban esetleg már nem lenne semmi érdekes.
Egyértelmű, hogy sem a LED-es, sem az eBay-topikban nem tudok ajánlani másoknak kínai lámpákat.
Nekem jó, mert már nagyjából felismerem a konstrukciókat fotóról is, szétszedem, kijavítom, áramot csökkentem, pufferkapacitást növelem, hogy ne vibráljon stb.
Más vásárlóknak ezt nem ajánlhatom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #61262 üzenetére
De az nem túlfeszültség, attól nem kellene tönkremenni egy aktív előtétes lámpának.
Kapacitív előtétnél már kellemetlenebb (ezek az olcsóbb fajták), mert a kondenzátor úgy van belőve, hogy 50 Hz szinusznál biztosítja a megfelelő áramot, míg a meredek impulzusokkal szemben kis impedanciát képez, a LED-sort agyonvághatja.
Hacsak nem arról van szó, hogy maga a lámpa belsőleg nem is lett hibás, csak a foglalatnál égett meg, zárlat keletkezett.
-
darvinya
titán
válasz
VIPowER #61250 üzenetére
Minimális szellőzés kell őrlángnak is, de ezt még lakótérben lévő mozgások és ajtó nyitások megfelelő szellőzést ad.
Ha nagyon zárt helyen van a kazán, akkor elég nem teljesen visszazáró szellőző szelep.
Persze szellőztetés is csak úgy tud működni rendesen, ha van egy bemenete és van kimeneten, azaz huzat keletkezik. -
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #61180 üzenetére
Központi zármotor:
http://www.bardiauto.hu/webshop/felszerelesi-cikkek/kozpontizarak
Az ötvezetékesben van egy helyzetérzékelő kapcsoló is.
A kétvezetékes csak maga a motor, ami rövid impulzussal meghajtható
-
válasz
VIPowER #61172 üzenetére
Lamellas-zsalus ventillator a falba, ezek mikor a venti elindul kinyitja a zsalut,
ez parhuzamosan kotve a keringetovel.
Egyszerubbet nem tudok, arban nem tudom mennyibe lenne.
A ventit forditva kell beepiteni, befele fujjon.
Vagy takolsz egy zsaluzatot, es egy 230 voltos, vagy trnszformatorral 12 voltosra tekersz egy muanyag csore menetet, benne egy vasdarab, ez mechanikusan nyitja a zsalut rugo elleneben ha megy a szivattyu.Valaki irta hogy melegvizkeszitesnel nem lesz szellozes, a kollega nezzen utana a Termoteka hmv keszitesi kepessegenek
-
fero02
nagyúr
válasz
VIPowER #61165 üzenetére
Áramfigyelő relét bekötni a kazán tápkörébe, majd az áramfigyelő reléje vezérelné a nyitás/zárás mechanizmus áramellátását (feltéve ha egyáltalán motor végzi el).
-
didyman
őstag
válasz
VIPowER #60032 üzenetére
Kernel ötletét tudom ismételni: Mérd meg az összes kimenetet, zárlatot keresve. Van előterhelés minden ágon, 3,3 V-on úgy rémlik, 10 ohm alatt, az 5 V-os ágon 47, vagy 100 Ohm, a 12 V-on pedig jóval magasabb, 1 kOhm. Ha ezeknél sokkal kevesebbet mérsz, akkor van egy zárlatos dióda, esetleg kondenzátor, a 12 V-os ágon szokott lenni. A másik tippem, az SG6105 kimeneteire kötött, a primer oldalra csatoló kis transzformátor meghajtása, azokból láttam már elpusztultat, azt áramkörben nem biztos, hogy meg tudod jól mérni-ha zárlatos, az kiderül beültetve is, de célszerű kivenni és úgy mérni. Ugyanígy, a primer kapcsolótranzisztorok közül is lehet az egyik beteg. Ha azok jónak tűnnek, akkor kezd bonyolult lenni. A 3,3 V ebben a tápban még egy egyszerű söntstabilizátoros megoldás, annak a tranzisztora tönkre tud menni, ha a 3,3 V-on nagyon alacsony a terhelés, meg tőle függetlenül, vagy vele együtt a soros ellenállása, illetve diódák is. Keresek rajzot mindjárt, az sokat segít majd. Ha ott sincs bűnös, akkor a védelmet kell megnézni, az van a külön kis panelen, egy négyes műveleti erősítő és környezete, de egyelőre nézd meg az előzőeket. És ami még eszembe jutott: ilyen korú tápnál a bordán lévő félvezetők forrasztása gyakran fáradt már, reped, törik. Az is lehet oka.
Itt a rajz: -
Batman2
őstag
válasz
VIPowER #59968 üzenetére
Ok, akkor remélem, e felől ez is hosszan fogja bírni.
Mindenképpen számomra nem megszokott ez, mert az előző, 30 éves szivattyú, csak kellemes melegre melegedett max., ez meg süt.
Lehet, ennek már korszerűbb a tekercs szigezelése, többet bír, de akkor sem szimpatikus az erős melegedés, tehettek volna rá nagyobb propellerz.Üdv.
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #59451 üzenetére
Elég jól kitalálták, nem észleltem semmi gondot. Pedig csak a nyers USB-tápot kötöttem rá, bármi szűrés nélkül. Közelítve már érintés előtt kapcsol, utána stabilan úgy marad. Adatlapon látszik a belső blokkséma is:
http://kernel.uw.hu/TTP223-BA6-TT.pdf
A 4011 és hasonló megoldások problémája a prell és egyéb zavarérzékenység. Előzőleg sokáig használtam ilyen bistabil modult:
https://www.aliexpress.com/item/-/32262423011.html
15F101W PIC van rajta. Gondoltam, ennek bizonyára úgy megírták a programját, hogy jó legyen. De még ez is felvett valami zavart a kapcsolószálon, amit úgy tudtam hárítani, hogy 4,7 nF kerámia kondit forrasztottam a modul bemenetére. Utána viszont hibátlanul végezte a dolgát, csak praktikussági okból cseréltem le.
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #59201 üzenetére
Mivel úgy látom, hogy nem teljes az egyezés, a burkolólemeznél. A lábkiosztást meg tudni sem lehet. De holnap esetleg meg tudom nézni lábtávolságot például, vagy a panelon lévő két lyukat, hogy hasonló-e.
Ha jó is lenne, legfeljebb azt tudnám javasolni, hogy be lehet nézni bármelyik TV-szervizbe, kaphat akár egy hulladék alaplapot is. Külön nem láttam még ilyet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #59085 üzenetére
C2 lehet elkó is, vagy annál mindegy. Az csak a reset lábakat húzza fel a bekapcsolás pillanatában, utána az ellenállás lehúzza GND-re, majd üzem közben állandó tápot kap.
Később jutott eszembe, hogy nem a legjobban fogalmaztam, mert nem is az a lényeg, hogy a C1-en változik az áram iránya (ez természetes általában egy puffernél is), viszont itt még a feszültség polaritása is változik.
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #59079 üzenetére
Ilyet mondjuk én jobban szeretek először kipróbálni, van olyan saját készítésű próbapanelom is, amin egy vagy 2 db IC-foglalat van, a NYÁK-on kiképzett forrfülekkel, amire alkatrészeket tudok feldobálni.
Vagy van a perforált panel is, amivel ilyen egyszerűbb áramköröknél elkerülhető a panelmaratás stb. viszontagságai.
Most alaposabban nem tudom átnézni, mindenesetre itt a rezgéskeltő kondenzátorára változó irányú áram jut, ezért nem polarizált kondi kellene:
-
Lompos48
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
VIPowER #59025 üzenetére
Régebben 470 μF tantálkondenzátorral és valami több MΩ ellenállással sikerült 1 órás időzítést elérnem, monostabil alkalmazásnál. Astabilnál ott van még az aszimmetrikus kitöltési tényező, azt is korrigálni kell.
Ettől függetlenül nem ajánlanám. Részben ezért is, mert akármilyen kondi nem is jó hozzá. A hosszú időzítés miatt ugyanis jó nagy ellenállás kell, viszont normál elkónál bejön a szivárgóáram hatása, emiatt megáll a töltés egy ponton.
Manapság inkább ilyesmikkel oldanám meg:
https://www.aliexpress.com/item/-/32751690587.html
https://www.aliexpress.com/item/-/32770099729.htmlDe ez is monostabil, tehát azt még ki kellene kísérletezni, hogy kettőt összekötni, végtelen ciklusra.
Egyébként a CD4060 bináris osztóval lehet növelni a ciklusidőt.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
VIPowER #59025 üzenetére
Erre így nehéz kapásból válaszolni. Adatlapot kellene böngészni, hogy melyek a maximális ellenállásértékek, amiket az IC megenged. Ugyanakkor a kondenzátorral sem lehet elszállni a csillagos égig. Megohmos ellenállások mellett is többezer mikrofarados kondenzátor kell az általad igőnyelt időzítésekhez. Azok pedig elektrolitkondenzátorok, amikkel nem "illik" mikroamper nagyságrandű áramokkal szórakozni. De ezek már bonyolultabb dolgok. Legtöbbször (mondom én!) egy sokkal szaporább multivibrátort szokás használni, ami után egy digitális számlálót kötnek, amivel bármekkora osztás megoldgható. Ráadásul a CMOS 4000-es logikai szériája akár 18V-tal is táplálható, számlálókban pedig nagy a választék.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
VIPowER #58991 üzenetére
Én is annak gondoltam, valószínűleg nem tévedtünk nagyot
Viszont ennek fényében lenne valaki, lehetőleg Debrecen környékén, aki ilyen kis méretekben tud forrasztani? Nekem csak normál forrasztóállomásom van, a ledszalagot még tudja kezelni, de az alatti méreteket már nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest