- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Hobby elektronika
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-11 20:26 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Én úgy tudom, előírás a kötődoboz. Persze ha megcsinálja a csatlakozást falon kívüli konnektorral (tehát azzal, ami nem süllyesztett) akkor nem kell.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Na igen, látszik hogy én építeni szoktam.

-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Ehhez azért már kell a megszállottság.....

-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Ilyesmi cuccokkal meg lehet nézni, hogy mit csinál.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Túl sokkal ne töltsd, mert az nem vezet jóra....
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Bár lítiumos cellákkal nem vagyok annyira képben, de azért megpróbálok tanácsot adni:
ha már ilyen keveset vesz fel, akkor úgy kb. már fel van töltve. Az nem hiba, ha nem 100%-ra töltöd. Törvényszerű, hogy ha már a töltő és az akku közt nincs potenciálkülönbség, akkor nem tud áram se folyni, vagy csak minimális. Ezzel a táppal amit mutattál épp ez a gond, hogy nem látszik, hogy mennyi folyik közbe.... -
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Azt viszont megteheti, hogy az általa favorizált szállítóval ingyen szállíttat, a postával meg ha kéred, akkor pénzért....
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Nem tudom honnan és hogyan lett feladva;
de Alzától egyik nap feladták, és másnap itt volt....Persze nem akarom őket védeni, biztos hibáznak eleget.
Nem csomag (és most az volt a kérdés), de jött úgy cucc, hogy lusták voltak feljönni az emeletre, és csak értesítőt dobtak be, aztán mehettünk be érte a postára... -
laed
senior tag
Alzától pár dolog itt is rendben megjött.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
A videón nem tudtam demonstrálni de vagy 12V vagy 15V váltó áramot ad akkor.
Szerintem csak rossz állásba kapcsoltad a műszert.
Azok általában egyenáramot mérnek, ezért váltó mérésében úgy szokott kinézni a kapcsolás, hogy egyenirányítóval indít. Tehát az egyenáramot is leméri, persze akkor hülyeséget mutat. -
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Hát ha nincs a közelben alkatrészbolt, az szívás.
Azért 1 dióda nem 1 űrrakéta, a bolt valszeg tud javasolni helyettesítőt.
Webshopolásnál lehet gond, ha nem ismered a helyettesítőt. -
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Árammérésben a helyzet sokkal rosszabb.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Jó szemed van, mert nekem nem tűnt fel.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Ha a generátor 45amperes akkor ennyivel, ha 160 amperes akkor 160 amperrel.
Helikopter 1000A-rel is képes tölteni....

-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
és húzd bele a vezetéket
Ez azért meredek... Vagy külön-külön szálanként?
60 °C-ot szerintem még a normál kábelnek is kéne bírnia. (Aztán lehet, hogy tévedek.) Szilikonkábelt ilyen kéményes dolgoknál láttam alkalmazni, amikor a füstgáz mellé kábeleket telepítettek, és bírnia kellett a gázkészülékek hulladékhőjét. -
laed
senior tag
Látom a készülékház meg luxus.

-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Ha már forrasztás, párszáz forintért kapható olyan csati, ami tönkrement.
Parasztosan ki is lehet hagyni, direktre forrasztani a kábelt.
És 5V táp is létezik.... [Voltcraft-ESPS] -
laed
senior tag
-
laed
senior tag
de számold ki ha van kedved
Ki is lehet mérni....
De talán a Speakon már jobb. -
laed
senior tag
Nagyjából mindent leírtak már itt, ami lehetséges. Mindenesetre "csodákra" képesek a tönkrement akkuk. Pl. az érintkezési gond itt is valós veszély.
Nemrég cseréltem 1 régi hosszabbítót. Minden működött, csak folyton kipotyogtak belőle a dugók. (oldalra nézett az aljzat) Csere után belenéztem a lyukba: az érintkezők az évtizedek alatt széttágultak. Hasonló hiba nálad is lehet.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Megint péntek 13.-a lesz.
Ha valakivel valami rejtélyes történik, akkor megírhatná. Februárban nekem 12.-én volt 13.-a; a reggel azzal kezdődött, hogy tönkrement a műholdvevőm tápja. Még jó, hogy nem az egész.... -
laed
senior tag
Ha már a műszerekről beszéltünk, kár hogy kiveszett az a régi jó szokás, hogy a műszerekre ráírták a belső ellenállását.
Vicces tud lenni, amikor ugyanazt mérem, de ahány műszer annyi eredmény;
mert ellenállásosztóként viselkedik az áramkörben.
-
laed
senior tag
Na igen, ez nem a legjobb megoldás. Nálunk évtizedek óta ez a rádiós óra a megoldás.
Nálam most ez csak azért nincs, mert ami van, nem tudom hova raktam és pakolászás közben nem akadt a kezembe.
A másik megy a másik szobába.(A foszfor 1 ideig világít, aztán ha már elaludtam nem annyira probléma...)
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Valami LED-es rádiós óra nem lenne egyszerűbb megoldás?
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
aminek két stabil állása van és csak a váltáskor fogyaszt...
Nem tudom van-e ilyen; de pl. kaputelefonoknál szoktak ilyet alkalmazni.
Az egyiknek folyamatos áram kell, hogy kinyisson, a másiknak meg csak 1 impulzus.
Esetleg ha utóbbihoz valamit még mókolnál, hogy mindig kapjon 1 impulzust, amikor nyitva akarod hagyni; akkor az talán működhetne. -
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Kívánok több szerencsét az új műszerhez; hátha ezúttal jót kapsz.
Az az analóg Voltcraft elég jó, nekem is van ilyen, sokat használom akkutöltéshez; nyomon tudom rajta követni, hogy a folyamat mit csinál.
Ez a típus már 10 Amperig képes mérni! Vannak ennél olcsóbb Voltcraft analóg műszerek, de azok ezt nem tudják. Azért vettem direkt ezt.
Viszont azt ajánlom, ha megveszed, vegyél hozzá tartalék biztosítékokat, mert idővel biztos szükséged lesz rá. -
laed
senior tag
Ezt az opciót szerintem az újabb típusok már tudják, de lehetnek még forgalomban olyan régiek, amik még nem.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Ha már műszer, előny lehet a dedikált bekapcsológomb, bár már ebből is láttam ócskát. Ezek a műszerek főleg a gyenge körkapcsolók miatt szoktak elhalálozni, kímélheted vele ha nem kell annyit csavargatni.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Azt kéne tudni (mert nekünk pl. nincs garázsunk) hogy ez a nyitó milyen elven megy? Rádiós, infra?? Csak mert ha infra akkor 1 sima párgombos taníthatót be lehetne a működővel tanítani....
Ha valami rádiós, akkor szakemberrel kéne konzultánod az ügyben; hátha tud hozzápárosítani valami új nyitót. -
laed
senior tag
Nem ez lenne a legegyszerűbb?
Nekem is ez volt az első kérdésem. De 9V akkuban még védelem is szokott lenni, hogy ne akarjunk túl sok áramot kivenni; az is okozhat gondot....
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
mA nagyságrendben valószínűleg.
A hagyományos multimétereknél erre van 1 másik lyuk, ahol rákapcsolsz 1 söntöt; amivel már ampereket is mérhetsz... Van olyan is egyébként, ahol ez az opció hiányzik. -
laed
senior tag
Utánanézve az általad megjelölt típusokra az UT-131A jó lehet a célodra.
Az UT133-at nem láttam forgalmazni a hestore-ban. Az Aneng meg árban a duplája.
Az UT131B viszont nem értékhatárváltós! Mondjuk ez az UT131A is drága, ha azt veszem, hogy én töredékáron vettem hasonlót.... Annyival meg szerintem nem jobb. -
laed
senior tag
Ellenállás mérésére célszerű automata értékhatárváltós műszert venni!
-
laed
senior tag
Gondoltam, hogy nem csak ezt rendeled.
Hogy van-e jobb vétel, az attól függ, hogy milyen szempontok dominálnak.
Az "ekkold" által ajánlott műszer elég nagy tudású, de kérdés, hogy mit akarsz vele mérni; mert ezt nem mondtad. Hitelesített műszerről ennyi pénzért ne is álmodj. Ha az általad megjelölt oldalról kéne választanom, akkor ajánlanám a DT830D-t. Régi jól bevált műszer, már vagy 30 éve gyártják; ahogy elnéztem ezen 1-2 dolgot módosítottak.Ilyesmi cuccokat én a Conradból szoktam szerezni, érdemes ott is szétnézni.
Néha van az Aldiban Ferrex műszer, elég jó áron, és azok is jók. -
laed
senior tag
Annyi helyről lehet műszert venni, miért pont innen akarsz??
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Első kérdésem az lett volna, hogy mi ez; de ha jól látom nyomáskapcsoló.
Aztán jobb felső sarokba van 1 ábra a bekötéshez: 1-2; 3-4; 5-6. Szerintem mindegy melyiket hova kötöd, csak a kimenetnél már lehetőleg ne cseréld össze. Gondolom csak 1 fázis van.
Aztán majd legfeljebb az okosabbak kijavítanak.Balra lent meg van 1 olyan ábra, miszerint az egyiket duplán is megszakíthatjuk. Én a fázist így kötném inkább.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Köszi, a 103010-ban írtam, hogy túl vagyok rajta. Én is erre tippeltem, mert cseréltem már ilyet; de a netbe beletúrva nem kaptam kielégítő választ.
Jó erősen kellett nyomnom hogy felrakjam az újat - már azt hittem, kettétöröm az alaplapot; de végül sikerült. Ezt leszámítva nagyon jó vétel volt; el is kapkodták pár nap alatt....
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Honnan vetted a biztosítékokat

Engem meg az érdekel, hogy mennyi volt a készlet?
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Érdemes szétnézni!
Üvegcsöves biztosíték alkatrészboltban 80Ft/db.
(Még jó, hogy ott nem vettem sokat.)
Ugyanez webshopban 52.5-re jön ki.
2 csomagot kellett rendelni, azt hiszem életem végéig elég lesz....
(Több év után ment ki a műszerben.) -
laed
senior tag
Nehéz megítélni mi tartozik ide.
A gázkészülék is készülék, és egyre inkább van benne elektronika is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Hobby elektronika
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Parfüm topik
- LEGO klub
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Bestbuy játékok
- Crimson Desert
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
- ASUS TUF F16 Intel Core 5 210H RTX 4050 140W GARANCIÁS 2028-IG ÚJ!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest