-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barret001
addikt
válasz Donki Hóte #98765 üzenetére
Vörösréz az ! Nézd meg jobban.
-
veterán
válasz Gyula84 #98762 üzenetére
Az 1,4 mm átmérőjű vezetékkel nem lenne probléma, mert ez pont megfelel az 1,5 négyzetmm-es szabványos vezetéknek, csakhogy a leírás szerint vörösréz huzal kellene, a villanyszerelésre használt tömör rézvezetékek meg sárgarézből vannak
A két különböző ötvözetnek meg valószínűleg mások az elektromos és hőtechnikai tulajdonságai
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
-
rednifegnar
senior tag
válasz Donki Hóte #98760 üzenetére
Az se mindegy elso forrasztasnal hogyan futtatod be onnal, en nyomok ra folyasztot es utana ra a cint ugy, hogy beteritse az egesz elejit igy egesz jo.
Egyszer vettem gyari hegyet egy 10-es csomaggal, de csak azert mert olyan olcso volt hogy nem tudtam otthagyni.
Reg volt mar arra emlexem hogy ezust szinu volt, hogy mifele reteg volt rajta azt nem tom.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Gyula84
veterán
Az enyémre szerintem rá is van írva, hogy mekkora vezeték kell nézd csak itt [link] A forrasztócsúcs kiterített hossza 115mm vörösrézhuzal 1,4mm
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
Barret001
addikt
Én meg sosem vettem még hegyet...Tökéletes a házi gyártmány.A huzal átmérője viszont fontos! Ha vastag,lassan melegszik.Ha vékony,hamar elkopik! Meg kell találni a megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Házat újítunk fel már három éve, van itthon vagy ötféle keresztmetszetű tömör rézvezeték, csináltam belőlük próbára hegyeket, de valahogy nem az igazi
Viszont valószínűleg a boltokban kapható hegyeket is ugyanilyen vezetékből csinálják, szóval lehet, hogy azok se jobbak
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Az elektronikámat szeretném bedobozolni de van kimenete is.
Az előző modell egy kisebb méretű műszerdobozba került.
Ami változott azóta, hogy összesen 4 db 220V-os kimenet: 1m hosszú lengő kábel a végén dugalj., került rá (ezek a töm.szelencék a képen amiből ott még csak 3 van), van ezen felül egy Micro JST 4P csatlakozó rajta.A műszerdoboz teteje ki lett vágva és egy 2.4-es kijelző került bele. Az új modell már 2.8-as kijelzőt fog kapni, és hozzá szintén egy Rotary kapcsolót, és egy nagyobb dobozt is a plusz elektronikához.
Mivel eléggé "gány" megoldásnak tartom a munkám fizikai megvalósulását (a vezérlő szoftvert azt nem) , szeretném inkább kultúráltabbá tenni, és arra gondoltam, hogy a kimeneteknél a dobozba épített C14-es dugaljakat raknék, így kiküszöbölve, hogy ne legyen felesleges kilógó madzag a dobozból, csak az 1db MTL kábel a betápnak. Aki pedig használná a kimeneteket az venne hozzá egy C14-->dugalj kábelt pluszban ami jelenleg 1300 Ft/db
Ti, hogy látjátok, van értelme a duglajakat így kivezetni, vagy teljesen felesleges?
Illetve, kit mit aljánlotok, ha a doboztető CNC kivágására kerülne a sor, hogy ne én bénázzam össze ökörhugyozás módjára a dobozt a kijelző mértre vágáshoz hogy koppra beférjen a kivágott doboztetőbe.[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz Donki Hóte #98755 üzenetére
Másfeles tömör vezetékből magad is meg tudod csinálni.
Készen kaphatót már régen nem láttam.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
laed
tag
válasz Donki Hóte #98755 üzenetére
Szerintem bármely alkatrészüzletbe.
-
veterán
Klasszikus "cseszlovák" pisztolypákához most hol lehet jó hegyet kapni?
-
rednifegnar
senior tag
válasz liszi70 #98751 üzenetére
nem romlott el csak atalakitottam.
a gyari teljesen mechanikus bimetalos, eleg nagy a hiszterezise. egy regi lehel allo huto, amugy frankon muxik (ingyen kaptam). van egy athidalo kapcsolo rajta amivel akar allando uzemben is tud menni, gondolom ez ilyen bezuemeles takaritas idejere agyaltak ki a gyarilag. persze ha ugy felejeted akkor megy esz nelkul. nekem mondjuk kapora jott igy nem kellett nagyon belenyulni.
a "baja", hogy nagyon hut, -20-24C fokra siman lemegy es nekem erre nincs szuksegem. az allitoja is mechanikus, maxon is -14C de akkor mar ujra bekapcsol.
nekem eleg ha fagyos allapotban van benne a cucc (nem kaja van benne igazabol az se baj ha neha kiolvad, de azert inkabb fagyott allapotban legyen kb -5..-10C korul).
az elektronikus allitohoz kellett egy apro lukat furni hogy bevezetekeljem az erzekelot. a ledes kijelzo kulon jo mert messzirol is latom hany fokon van, sotetben is lathato.
a beallitasa annyibol trukkos, hogy mivel negativ homersekletre allitod igy forditva kell beallitani (mint mondjuk futesnel). ahogy melegxik fel ugy kell bekapcsolni, nem pedig kikapcsolni, de ezt tudja ez a cucc, leirasban benne van.A camera does not make art, the artist makes art.
-
veterán
válasz .-..-. #98746 üzenetére
Sniccer hegyévek kis felületen kaparászd meg. Minél több karc lesz egy kis 1-2mm2 felületeten annál jobb.
Ezt már simán befutja a hagyományos ón, nem a mostani borzalom ólommenes, azzal neki se állj.Ha így se, ismét vakarászás, hogy a gyantát folyatószert lekapargasd és ha van a környékeden a rézcsövek forrasztásához használt szürke paszta, abból egy csepp.
Ennek nálam egyedül az aluminium volt akadály, kis túlzással a rozsdás vasszöget meg lehet vele forrasztani.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rednifegnar #98744 üzenetére
Nem rossz, köszönöm!
"nekem egy ilyen megy egy fagyaszton evek ota"
Annak a fagyasztónak elromlott a saját hőérzékelője?Szerintem.
-
.-..-.
junior tag
Persze, ez így van.
Viszont évek óta ezt használom. Most nincs elöttem, de valami lengyel vagy szlovák azt hiszem.
Ugyanezzel már másik elemet/elemeket és egyszer egy 18650 akkupakkot (na, azt soha többet) felvezetékeztem. Akkor nem volt vele gond.
Van még valami toptik vagy mifene folyékony folyasztószerem, de azt nem igazán szerettem meg.Biztos nem lehetek benne, de szerintem nem a folyasztószerrel van a gond. Valahogy az elem felületét volna jó előkészíteni, hogy forrasztható legyen.
Update.
Talán valami thermopasty feliratú a paszta, azt hiszem. Már ha ez jelent valamit.[ Szerkesztve ]
AMB Rizen9 5900Z, 32GB B.Skill DDR7 Trident Noe, MiSi B550 Tohamawk, NVidea RXT 4080 Hyper, Smasnug 32' OLED 4k@240Hz, MicraSoft Windoors 11 -> De lehet, hogy átvertek :(
-
.-..-.
junior tag
válasz rednifegnar #98747 üzenetére
Került rá paszta, de nem tapadt meg a forrasztás a felületen.
Széles, csapott kúpos heggyel csináltam, tehát biztos, hogy át is melegítette az elemet piszok gyorsan.
Valamikor régebben CR2032 elemre csináltam már ilyen vezetéket (akkor miniITX alaplap-hoz kellett), de annak az elemnek a felülete sima volt, nem barázdás.
Szerintem ez a barázdás felület lehet a probléma.
Nem tudom hogy lehetne ezt gyorsan megoldani helyben.(Majd berendelek pár ilyet AliExpressről, de ezt most jó volna gyorsan megoldanom)
Amúgy a Váci úton lévő Akku-Elem boltról van szó? Ugyanis ebben a laptopban az akku is megadta magát (ezért is kellene az rtc elem, hogy legalább a beállítás megmaradjon) és náluk kicseréltetném a cellákat. (6cella, 2x3 elrendezésben)[ Szerkesztve ]
AMB Rizen9 5900Z, 32GB B.Skill DDR7 Trident Noe, MiSi B550 Tohamawk, NVidea RXT 4080 Hyper, Smasnug 32' OLED 4k@240Hz, MicraSoft Windoors 11 -> De lehet, hogy átvertek :(
-
.-..-.
junior tag
Urak!
Egy CR1220 típusú gombelemre mivel lehetne két vezetéket forrasztani?
A laptopomban lemerült és a CMOS beállításokat elfelejti jelenleg.
Tudom, lehet vásárolni ezrekért ilyen elemet, de sem az ára nem tetszik, sem az, hogy napokat kell várni, hogy kézbevehessem. Jó volna ma megoldanom a dolgot.
Sajnos CR2032 nem fér el, CR1220 volt eredetileg.Tegnap próbáltam forrasztani, de nem sikerült.
Finom dörzsvászonnal kicsit csiszoltam is, de semmi. Amúgy a negatív oldala ennek a cr1220 gombelemnek még barázdás is.
Ponthegesztőm nincs sajnos most még. (de rövidesen kivágom a konyhából a mikrót, majd annak a trafójából lesz)[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz liszi70 #98735 üzenetére
nekem egy ilyen megy egy fagyaszton evek ota. allithato hany foknal kapcsoljon be es mennyinel ki, mutatja az aktualis homersekletet, kulso tap se kell hozza:
https://www.hestore.hu/prod_10043241.htmlA camera does not make art, the artist makes art.
-
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #98736 üzenetére
Ez oké, de kérdés, milyen hőingadozásnál kapcsol ki-be egy ilyen mechanikus termosztát. Nekem 1-2 fok kevés, többre kell állítsam, mert ki-be kapcsolna állandóan.
Szerintem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz liszi70 #98735 üzenetére
A termosztátmodul elvégzi a szakaszos be-ki kapcsolásokat, ezáltal csökkenti az átlaghőmérsékletet. Csak egy 12 V-os dugasztáp szükséges hozzá, én is azzal járattam. Ha jól rémlik, a védődióda miatt még csak be sem tudnád kötni fordítva.
Triac-szabályzó ebben az esetben nem szükséges, az egy másik irány lenne, hogy veszel valami fényerőszabályzót, ami izzólámpákhoz is kimondottan alkalmas (ez is izzó) és manuálisan letekered a teljesítményt. De akkor nem lesz negatív visszacsatolás, például az időjárásváltozás kompenzálására.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #98732 üzenetére
Köszönöm szépen, ez jó lesz, mert úgy látom, "kapcsolási hiszterézis 0,1 és 15 °C között állítható". Nincs ennek véletlenül hülyebiztos készre szerelt változata, tápegységgel, miegymással?
#98731tordaitibi
Köszönöm!
"Triakos szabályzóval kéne kísérletezni, beállítasz pl. 20-30 wattot vagy ami megfelel hőmérsékletileg és ezt esetleg valami szobatermoszáttal még megfejelni"
Tehát leszabályozás "triakos szabályzóval", + W1209 modul? Sajnos lövésem sincs, mi az a "triakos szabályzó", rákeresve sem lettem okosabb. Azt értem, hogy ezzel tudnám leszabályozni a panel teljesítményét, de hogy kell ezt beszerelni?[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
veterán
válasz liszi70 #98730 üzenetére
Szia.
Az infrapanel egy mezei ohmos ellenállás.
Triakos szabályzóval kéne kísérletezni, beállítasz pl. 20-30 wattot vagy ami megfelel hőmérsékletileg és ezt esetleg valami szobatermoszáttal még megfejelni. A termosztát ebben a felállásban nem értelmezhető mert 40-50 másodpercenként kapcsolgatna de arra tökéletes ha a külső hőmérséklet felmegy, lelövi a fűtést.
Ne valami übercsoda wifist keress a feladatra hanem egy régifajta mechanikust, az amúgy is 0,5C fok körüli.
Triakos szabályzót vagy építesz vagy készen veszel vagy kidobott porszívókból ingyen kitermelhető. -
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy 100 W-os Ecosun K+ infrapanel, ami egy kutyaházban teljesít szolgálatot. Viszont túl melegre fűti a kis méretű házat.
1. Hogyan tudnék legegyszerűbben (és legolcsóbban ) hőfokszabályzót beiktatni? Nyilván valamilyen termosztát kell, de melyik lenne az, ahol tág határok között lehet szabályozni, hogy mikor kapcsoljon be/ki? A normál lakás termosztátok ha jól tudom 1-2 tized fok hőingadozás esetén már kapcsolnak, de szerintem ez egy kinti kutyaház esetén nem megfelelő, mert túl gyakran kellene kapcsolnia. Ennyit baromi gyorsan visszahűl a légtér.
2. Egyáltalán ezek az infrapanelek bírják az állandó kapcsolgatást?
3. Esetleg lejjebb lehet venni valahogy az infrapanel teljesítményét, hogy ne fűtsön annyira? A 100 W-os a legkisebb ebből a szériából, azt vettem, de ez is sok.
(Bocs, láma kérdések ezek, de vakon vagyok a témában.)[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
leweegee
aktív tag
válasz bytesizelife #98720 üzenetére
Megfelelő kommunikáció hiányában [a töltő és a fogyasztó viszonylatában] ez is csak 5V/2A-t ad ki magából. De még egy 300w-os is.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
válasz bytesizelife #98724 üzenetére
vannak jók. Xiaomi/poco telefonokhoz nagyon jót adnak, Huawei is jó. Van itthon kb. 5 éves blitzwolf, szerény, de tökéletes.
És van a rengeteg hulladék... az a baj.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Barret001
addikt
válasz tordaitibi #98725 üzenetére
Ne érts félre,nem a jókat fikáztam! Csak meg kell nézni,mit vesz meg az ember...Ohm törvénye számomra érthető,avval nincs gondom. Csak sajnos az utóbbi időben rettenetesen elterjedtek az olcsó bóvli készülékek,amik többet akarnak mutatni magukból. Nekem is van jó töltőm,(tápom),de azon gyári Samsung felirat van,ami eredeti. És okos.
-
Barret001
addikt
-
veterán
válasz Barret001 #98721 üzenetére
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
3A a mezei usb A, B, és Micro max. árama.
(bizonyos esetekben ez az USB A esetén 5A de nem jellemző kihasználni)
Ezt természetesen lekorlátozza még a gyakran silány minőségű hosszú töltővezeték és emiatt a standard maximális áram 2A minden 5 voltos töltőnél.A mezei usb csatik maximális képességéhez elég közel van amúgy is, ennél feljebb menni a csatlekozó fizikai paraméterei se nagyon engedik.
USB-A standard 3A
USB-micro max. 3A ez is az elvi plafon de nem használatos, 2A a max.
USB-C ez teljesen más állatfaj mivel a táp és töltés itt nem 1 hanem 4 érintkezőpáron megy, itt 5A a maximum.Ha a fenntieket mgvizsgáljuk akkor látható hogy egy 100W töltő mezei módban csak 5V/2A=10W
Míg ugyanez a töltő megfelelő készüléket usb-c kábelen 20V/5A=100W[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Barret001 #98721 üzenetére
a kollégám mondása, hogy a kínaiak annyit írnak rá, amennyit szeretnél.
pár hete fikáztuk itt, vagy nem is tudom melyik topikban a kínai töltőket.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ármester
válasz bytesizelife #98720 üzenetére
Nem kell usb-snek lenni, bármilyen jó, csak erről volt a legegyszerűbb 5V-t levenni.
-
Barret001
addikt
válasz Dr. Szilikát #98718 üzenetére
Tegnap néztem egy tesztet.120 WATTOS tudott pontosan 2A-t leadni Jó irányba haladunk...
-
-
Ármester
válasz Dr. Szilikát #98718 üzenetére
5V-os-at tudsz-tudtok javasolni, ami elvisz egy arduinot, 5-os relét, mindenféle-ezt-azt (5db bme280, rtc modul) mellette? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz kemcso #98716 üzenetére
Nem hinném, hogy látott valaki ilyen formájú dugasztápot, ami 2A áramot kilehelt volna magából, valaha. Inkább még 1 A-t sem. Csak rá kell nézni a belsejében az apró trafóra, kis diódára és így tovább. Van persze többféle is belőle, de ez a tapasztalat.
Alacsony szintű barkácsmunkához lehet éppen használni, csak érezni kell a korlátait. Ebbe az is beleértendő, hogy nem lehet megbízni a primer-szekunder elválasztó szigetelés minőségében sem, azaz kockára tenni valami értékesebb dolgot, ami mondjuk GND-kört alkot valamivel, amivel nem kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
-
Ármester
sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy adott egy arduino-s kapcsolásom: ILI9341 kijelző és egy 6-os, opto-s relé modul (ilyen), 2A-es táp. Ha egyszerre több relé kapcsol elfehéredik a kijelző. Mit kellene csinálni, hogy stabilan működjön (szoftveresen megoldottam egyelőre, késleltetetten kapcsolnak a relék)? ChatGPT ezt javasolta: 100nF kerámia kondenzátor +1000µF – 2200µF elektrolit kondenzátor (low ESR, alacsony impedanciájú) a kijelző elé.Köszönöm!
-
aujjobba
addikt
válasz leweegee #98713 üzenetére
Nem az L2-re gondolok, hanem a nagy zöld a betáp csatlakozó mellett, R valami van odaírva es 4.7 Ohm, gondolom inrush limiter vagy ilyesmi.
Megprobalok LNK-t cserélni, annyit megér hatha nem kell lecserélni a mosógépet.
Van ugy 15 eves a cucc, rozsdás mar mindenütt de eddig elment.
Fene megeszi van is itthon ilyen LNK de furatszerelt, ebbe meg smd kell. -
veterán
válasz ekkold #98696 üzenetére
Volt is itthon TLP250 de sajnáltam ilyen primitív felhasználásra
Megmérem majd, hogy pl. 10V alatt témyleg elveszi-e a gate meghajtó pozitívot a fettől.Megoldottam bár nem a legelegánsabb de a TL431 mindenre jó, talán hagymát vágni nem lehet vele azonkívül mindent
Saját tápját figyeli, a 12 voltot és ha egy határ alá esik, egy pnp tranyával megvalósított pozitív visszacsatolással nagyon rövid idő alatt billen. Táp megjelenésekor ugyanez fordítva.
ON-10,07V
OFF-9,46V
azaz schmitt trigger szerű hiszterézise van a 15kohm miatt, nem tud prellezni a billenési küszöb környékén.
Tökéletes, modelleztem az áramszünetet 10x és a fet, mármint a csere fet rendesen kapcsolgat nem akar elpukkanni.
Talán tényleg egyszerűbb lett volna a TLP dehát akkor mi öröme marad a hobbistának?[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Az LNK364 mitől szokott igy felrobbanni?
Mosogep kapcsitapja.
A nagy ellenállás nem zárlatos, a környéken a diodak is jók, a kondik is.
A nagy kondiban ott székelt kb. 130V dc. -
ekkold
Topikgazda
válasz Postas99 #98707 üzenetére
Igen a 3. ábrán az MCU kimenő lába "el tudja húzni" a billenési pontot, ami miatt schmitt triggerként működhet a bemenet, annyit kell tenni hozzá szoftveresen, hogy amikor olvasod bemenő lábat, akkor a kimenő lábon mindig ugyanazt beállítod amit éppen kiolvastál - tehát minimális a további szoftveres erőforrásigény.
Ha probléma az SMD beforrasztása, és szükséges akkor megoldom neked (ha elhozod ide). Nem tudom merre vagy helyileg - ide-oda postázgatni nem érdemes szerintem.
Van olyan (filléres) IC amiben 6db schmitt triggeres bemenetű kapu (inverter) van, (pl. 40106) ezzel 2db enkóder kezelése (nyomógombjával együtt) megoldható. De mint írtam ha van szabad lába az MCU-nak akkor még ez sem kell.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Ugyanilyen vagy ehhez hasonló nyomogombot hol van esélyem kapni?
-
Postas99
senior tag
válasz ekkold #98705 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet.
Amúgy vállalsz ilyen kis "bizbasz" beültetést? Bár mindent megvettem még a schmitt trggeres ic-t is. A HQElektronikába küldtem a gyereket vásárolni, és az eladó mondta, hogy nincs kerámia kondi. Először a gyerek elkókat vett, elküldte képet mondtam hogy az nem jó, kéne valami már kerámia kondi (bipoláris) a hölgy értetlenül hallgatott engem. Majd egy akkora kondit kapott a nőtől 670Ft-ért amitől kisírtam a szemem. Hogy f@s.omba lehet valami ilyen drága, sha SMDben vettemm volna 20Ft az egész és a gyereket küldtem volna a Lomexbe.Nem a hölgyek akarom ekézni... de ha annyit mondok, hogy adjon egy 4.7uF közeli kerámia kondit akkor előveszi a készletből, és nem tesz fel még további kérdéseket. LEhet felőlem 50V-os is.
[ Szerkesztve ]
-
ekkold
Topikgazda
válasz Postas99 #98701 üzenetére
Ja igen. Az elkó mindenképpen, és valószínűleg a tantál is felejtős. A kerámia és a fólia kondi a legjobb erre a célra (és amúgy sok szempontból SMD jobb mint a furatszerelt).
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
ekkold
Topikgazda
válasz Postas99 #98701 üzenetére
Szia!
Itt látszik a kb. jó rajz: [link] de még kapu sem kell hozzá, az MCU bemenetre is mehet közvetlenül.
Annyi a lényeg, hogy ne használjuk a belső fel(vagy le)húzó ellenállását az MCU-nak, hanem külső ellenállás kell a kontaktra, majd egy sima R-C szűrő és mehet az MCU bemenetre. A 10k -100nF páros 1msec időállandót ad (T = R*C) ez kb jó szokott lenni, de az alkatrészek értékével lehet variálni.
A fel/le-húzó ellenállást érdemes kisebbre választani mint az RC szűrő ellenállását.
Lerajzoljam, vagy ennyi infó elegendő?
Ha nagyon preciz akarsz lenni akkor persze lehet schmitt-triggeres bemenetű kapun is átküldeni a jelet, de ha jól tévedek, akkor néhány MCU-n beállítható hogy eleve ilyen legyen a bemenete.
Ha van szabad láb az MCU-n, akkor a schmitt-trigger is megvalósítható az MCU-val (csak nagyon minimális szoftvert igényel) akkor is ha amúgy nem tud hiszterézises bemenetet alapból.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
A KY40-es rotary kapcsolóhoz nézegettem debouncer kapcsolatokat.
Alapvetően 2 használhatót találtam.
Nem akarom szoftverből megoldani a prell mentesítést.
Az első kapcsolás 1 milisec-es időt hidal át a másik 15.milisec-et.
Videó itt
és itt a kérdés hogy az egyik kapcsolásnál 4.7uF kerámi kondit használnak. 0805-ös smd-t. Ennek lenne a kesleltetésr 15 milisec. Nem akarom (nem tudom ) smd-vel megcsinálni a kapcsolást. A kondi normál esetben ami nem felület szerelt , cserélhető esetleg elkóra? Vagy ezzel tönkre vágnám az időzítést?Ha van vállalkozó aki csinálna nekem akár smd-kapcsolást, szívesen kifizetném. Bár a másik kapcsolás is jónak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ma indul a Destiny 2: Heresy
- Automata kávégépek
- Iqos cigaretta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- További aktív témák...
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest