Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52787) Kernel válasza trialboj (#52785) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha megnézed a frekvenciatáblázatot, Komádi adó, az A-multiplexet (közszolgálati adók, itt van az M4 is) a 46-os csatornán kell keresni (674 MHz).

Kereskedelmi adókat a C-multiplexen: 49-es csatorna, 698 MHz.

Ezt azért írom, mert a gyengébb jelen az automatikus kereső átszaladhat, ezért ilyenkor célszerű a manuális keresésnél beállni egy konkrét frekvenciára, itt ki szokta jelezni a jelminőséget és/vagy jelszintet.

Tehát az antennát addig kell állítani, hogy a lehető maximális szintet mutassa. Ha sikerül jól beállítani, utána előfordulhat, hogy az automatikus kereső is megtalálja, de manuálisan is tárolható.

Az is elképzelhető, hogy nagyobb nyereségű antennát kellene keríteni (szükség esetén fejerősítővel), jó minőségű kábellel levezetni.

A képen látható szélessávú lepkeantenna ugyan nem rossz, de távolsági vételre elvileg nem való (a gyakorlat néha mást mutat), viszont vannak jobbak is. Látok rajta egy erősítőt, aminek tápfeszültséget kell adni, különben többet árt, mint használ.

12V-os tápfeladó szokott lenni hozzá, de elég általában a TV által kiadott 5V is (ha tud olyat), amit a menüben aktiválni kell.

A nagyobbik egy VHF-antenna, használhatatlan az adott esetben (UHF kell), ráadásul úgy látom, nagyon szakszerűtlenül van bekötve. Hurokdipólra nem lehet így rákötni az aszimmetrikus koaxiális kábelt, közbe kell iktatni egy szimmetrizálót (balun).

(#52786) MrDerekas

Antennával a vivőfrekvenciát (illetve digitálisnál sok vivőfrekvenciát) vesszünk, teljesen mindegy a moduláció fajtája.

"Digitális antenna" a kereskedők butasága. Ugyanolyan antennára van szükség, mint régen.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.