Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akybron
aktív tag
Sziasztok!
Én is "beneveznék" egy régi megoldásommal.
http://kepfeltoltes.hu/view/080804/g_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpgEgy mp3 szervernek volt anno a munkahelymen, már nincs használatban.
Egy P1-es gép, 20 gigás winyó, 2 hálókártya, 1 S3 trio.
A képen nem annyira látszik, de a vga és az egyik hálókártya a "közös" isa-pci helyen van.
Hogy beférjen, a vga csatit le kellett forrasztani, és kábellel máshová elvezetni.[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
Az előbb nem sikerült linkként beszúrni, megmakkant az explorerem :
[link]73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
Még 1 gány (kívülről szép lesz, de belül...), még félkész állapotban van.
Van egy ilyen [link] külső winyóm.
Namost hülyén mutat a gép tetején, meg porosodik is.
Ötlet: csinálok neki rack-et: [link] (Amúgy egy korábban elkészült előlapi USB kivezetés)
Beledugva ilyen: [link]
Felülről: [link]
A kidobó mechanika: [link]
Az USB kivezetések: [link]Hogy kész legyen, kell szereznem még mini USB csatit, és felragasztani a keretre.
Aztán a szabim végén a munkahelyi gépbe is készítek egyet.73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
Na elkészült a 2,5" mobil rack.
[A csatlakozó felrakva]
[Felkábelezve]
[Az egész egyben]
[A végleges helyén]
A mini usb dugó a webkamerám kábeléről lett levágva (szerintem felesleges ötlet volt a gyártó részéről,volt, sose húztam ki), a kamerából kiszedtem az aljzatot, most fixen be van kötve a kábel. Nem tudom lefényképezni, mert azzal készültek a képek :-)
A winyó táp csati azért kellett, mert az alaplapom USB aljzatain kikapcsolt állapotban is ott az 5V, így feleslegesen fogyasztana a 2,5" winyó.73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
Köszönöm mndenkinek a pozitív véleményt!
73&DX HA5OJN
-
-
Akybron
aktív tag
Elkészült a második 2,5" mobil rack. (Az első rack)
Itt vannak az ígért képek
Csatlakozó
Alulról
A kész szerkezet
A gépbe szerelve[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
válasz Beretvás #20417 üzenetére
Azért mikor megjelentek a nagy ventilátoros tápok, lehetett szívni azzal, hogy a csavarhelyeknek megfelelően beszerelve a tápot a ventilátor a gép teteje felé nézett. Fejjel lefelé kell beszerelni, hogy a venti alulra kerüljön. Én is így jártam, de a szivacsos kétoldalas ragasztó (alias tükörragasztó) csodákra képes. A ház tetején van két merevítő tartó, ami közé pont becsúszik a táp. A táp oldalára kell ragasztani 1-1 csík ragasztót, a merevítőket kicsit szétfeszíteni (csak rugalmasan, 1-2mm kell), táp be a helyére, majd a feszítést megszüntetni. Atomstabilan tartja a tápot.
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
Van egy Ilyen gravírozó. Tápot sajna nem adnak hozzá, viszont tokmányos, azaz tetszőleges átmérőjű dolgot be lehet fogni, nem kell a patronokkal vacakolni. A fúrás jellegű munka könnyebb tud lenni.
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #20558 üzenetére
Ha a Chi-det nem is "bántja", talán a vérkeringésnek jót tud tenni (a mozgás miatt), de ha más miatt nem is, akkor a lóbálás általi kellemes érzés miatt jó valamire.
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
válasz BlackPriest #20568 üzenetére
Egyszeri moddoláshoz megteszi 1 db csipesz, vagy erre a célra kivágott bádoglemez (konzervdoboz). A HDD csati könnyen megy, az Alaplapi tápcsatival kicsit többet kell küzdeni.
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
Íme a HTPC alkotásom
Gányolási szempontból a hátlap és a PCI-E Riser érdemel külön említést.
Bár az is igaz, hogy szegény tuner kártyát sem szerelem be sehová az eredeti rögzítőlemezével[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
válasz #10034944 #21115 üzenetére
Ilyesmi kábelt használtam.
Fogsz 2 db olyan széles kábelt, mint a PCI-E csatlakozó hossza.
A kék részeken össze kell ragasztani egymásnak háttal két kábelt az egyik végükön. Valami hézagoló anyag (pl. műanyag lapka) is kell közéjük, hogy meg legyen a 1,5mm vastagság. Egyben merevebbé is teszi a csatlakozót.
Még ragasztás előtt érdemes bevágni a Slotnak megfelelő helyen a kábelt és a hézagolót is.A tuti az, ha a kábel pont olyan hosszú, és pont olyan széles, mint amire szükség van. Akkor egyik végére ráforrasztod az aljzatot,, a másik vége mehet az alaplapba.
Nálam ez nem jött össze, 1 db picit keskenyebb kábelem volt. Ezért hosszában is, keresztben is ketté kellett vágni. A vágott részt elég nehéz lecsupaszítani forrasztáshoz. A hosszában vágásnál ha nem vágsz pontosan, nem jó helyre kerülnek a fóliák a Slotban.[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
válasz molnarpeter #21153 üzenetére
Elektronikailag nem megyek bele túl mélyen, csak amennyire feltétlenül kell.
Ha szét szétszedsz egy ilyen motort, akkor látod a 4 ágú vasmagot rajta sok-sok huzallal.
A tekercset duplán vezetett huzalból tekerik (a menetirány is ellenkező a csillag szomszédos ágain), az egyik huzal egyik végét össze kötik a másik huzal másik végével. Ezt tápra kötik. A maradék két vég megy a vezérlő IC-be. A vezérlő hol az egyik, hol a másik tekercsre kapcsol feszültséget. Minden ilyen átkapcsoláskor a venti fordul 90°-ot.
A motorzaj egy része abból származik, hogy az átkapcsolás maga nagyon meredek (négyszögjel), és az ebből eredő hirtelen rántás egy kattanás szerű hangot ad (hangszóróként viselkedik a tekercs és a forgórész).
Jobb ventilátorokban ennek a csökkentésére a tekercsek és a negatív ág közé egy-egy kondenzátort tesznek (Az enyémben 2,2 uF. Még egy tápszűrő kondit is szoktak).
Ez már sokat csökkenti a hangot, a lekapcsolás már elég lapos, de a rákapcsolás még meredek.
A kondi értéke max fordulatra van meghatározva, én nagyobb kondira cseréltem (6,8uF-ra), mondván hogy úgy is alacsony fordulaton járatom.
A hangot még jobban lehet csökkenteni, ha a vezérlő IC kimenetei és a tekercsek közé egy-egy ellenállást teszünk be. Ebben az esetben szinusz jellegű jelalak fog kialakulni a tekercseken, ami már nem okoz hirtelen rántásokat.
Két lehetőség van:
1: Fix alacsony feszt kap a venti (Az én 12V-osom simán megy 5V-ról is stabilan), ekkor 10-30 Ohm körüli ellenállással lehet próbálkozni.
2. Normál 12 V-ot kap (Esetleg használva az alaplapi fordulatszám vezérlést is). Ilyenkor nagyobb ellenállást, 50-100 Ohm körülit kell betenni.
Az ellenállás értéke mindkét esetben függ a kívánt fordulatszámtól és a motor áramától is, ki kell kísérletezni.[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #21511 üzenetére
Drótvödör Te!
Fia a nagy kártyás, Lüke Szájpóker. Az arany robot Szipirtyó, a kis félgömbfejű " Apu-Anyu. Van még Lila hercegnő, meg Hangszóró az űrcsempész (A szépemlékű MSAT-on menő bolondóra című műsorból)73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
Nem egy erőgép, 800 MHz-es procija van.
A letöltő gép elég ritkán üzemel (évi 3-4 alkalom max 1-2 nap), nem vagyok egy letöltés mániákus típus.
Egy másik példánya TeamSpeak szerverként üzemel már másfél éve folyamatosan.
Ez egy mobilrack fiókban van, compact flash kártyán van egy tiny-core linux (8MByte mindössze), meg maga a TeamSpeak server.[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Crypto Trade
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Társasjáték topic
- Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest