Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Firstaye
tag
Aquaplaning ellen is jobb a kisebb méret: kisebb felületre jut ugyanakkora súly. Légellenállást is segíti a pálcika gumi, de ekkora különbségnél elhanyagolható.
Milyen autó ez? Én maradnék a gyári méreteknél. A felni milyen széles amire menne a gumi? Az is behatárolja a feltehető gumik méretét.
Amúgy gyártók között kb van akkora szórás oldalfal magasságban, mint az a 4 milliméter a 175/65 r14 és 165/70 r 14 között. -
rbalint88
veterán
Conti TS870 besza-behu. Egy használt autóval vett használt PC2-es rossz élményen kívül eddig nem volt Contim, tavaly a cégesre azt kértem téliben (illetve hát valami top kategóriát és ez volt nekik), olyat fog, hogy szerintem középkategória alatt még a nyárikat is megkúpolja egy nyári szezonteszten
Hóban és jégen nem nagyon tudtam kipróbálni, mert amerre járok, érdeklődés hiányában elmaradt a tél, de a mostani szezonban ha Bp-n és környékén nem havazik le, biztos elmegyek valahova kipróbálni nagyobb hóban.
-
-
Poláris vortex stabilitásától függ. Ez tűnik bizonytalannak. Emiatt volt májusban is baromi hideg idő. Geográfusként az a tapasztalatom, hogy 3-5 napra tudnak már profin előrejelzni, akár regionálisan is. 7-10 nap még OK. 30-90 napra kb. lehetetlen, még a legjobban bevált modellekkel is.
A klímaszélsőségesség miatt viszont simán lehet hektikus telünk, a vortex bizonytalansága miatt akár az 1987-es tél is megismétlődhet. De ezt kb. 1-2 héttel fogjuk előre látni.
-
Kornel
veterán
Azt se tudják holnap milyen idő lesz.
Összességében évek óta tendenciózusan egyre melegebbek és hómentesebbek a "telek".Ha lesz 1-2 hét nagy mínusz (-15), és esni fog 10-15 cm hó, az már nagy tél lesz.
Párszor már linkeltem a metnet adatokat, vissza lehet keresni, a számok makacs dolgok.
-
Jó lenne ismerni a részleteket. Szerintem olyasmi történhetett, hogy a károkozó vállalta önmaga a kötelező biztosítás megkötésekor, hogy évszaknak megfelelő gumiabroncsot fog használni. Erre szoktak adni 0,9-es szorzókat például. Tehát ez nem kötelező senkire, csak opció, amit vagy vállalsz vagy nem, törvény nem írja elő. Namost viszont ha ezt vállalod és be már nem tartod, akkor a szerződés megszegése miatt kekeckedhetnek és teljesen jogosan. Itt viszont nem törvényi feltétel be nem tartásáról van szó, hanem szerződésszegésről. Vállaltál valamit, amit nem tartottál be.
-
Ha ez így van, ahogy állítod, akkor kérlek írd meg a linkelt médiumoknak, hogy korrigálják a cikkeiket.
Gondolom nem véletlenül kérdeztek meg egy szakmabelit, Vinkelman István igazságügyi szakértőt, kárrendezési ügyvezetőt. Persze mindenki tévedhet, én mondjuk hiszek neki. A 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet pedig egy szót nem említ évszakokról. A biztosító pedig nem térhet el a törvényi szabályozástól. A casco más tészta, az nem általános törvényi kötelezettség, ott kérhet extra feltételeket, amit elfogadsz annak megkötésekor. -
Teljesen jó a Semperit, de van egy trend, amit remélem korrigál az anyacég. Való igaz, szárazon a legkönnyebb megállni és egyébként egy kimondottan jó kvalitású, ár-érték arányú a SL3. Ezért is számolok vele következő abroncsként. A Kumho és a Nexen öregedéséről keveset tudok viszont.
-
Nekem csak a száraz fékútja nem tetszik (37.7m), de ebben a Conti Premium Contact 6 sem remekel túlzottan (36.5).. Ugyancsak a bildes tesztben szereplő 205/55 R16-os méretű Kumho Ecsta 35.1, a Hankook VP3 34.1-et tudott. A Bravuris 5HM katasztrofális szerepléséről már nem is szólnék. Valami nem az igazi náluk a nyári fejlesztéseknél, sőt az Uniroyal Rainsport 5 sem egy jól sikerült darab. Nem azt mondom,, hogy rossz, de azért többet várna az ember tőlük.
-
2ozzmexy
senior tag
Azt ne hidd hogy nem futná, egyszerűen csak mi vagyunk ilyen gumi/autó b***k. Sokan zörgő generátor csapággyal járnak évekig, csikorgó fékkel, karácsonyfára hajazó műszerfallal, mert nem érdekli egyszerűen. Az neki olyan pénzköltés aminek nincsen látszatja, így is tudják hogy az egy X5, meg úgyis, csak úgy többe kerül, akkor meg minek... Annyiszor szoktam ezen röhögni hogy lehúzott ablakkal mennek a 37fokos pesti dugóban, de a többség nem azért mert nem szereti a klímát, hanem azért mert az X5-ben letérdelt, javítatni drága és hát lehúzott ablakkal is X5 meg működő klímával is X5.

De hogy ON is legyek: Sok ember nem ért az abroncsokhoz, úgyhogy amit a gumis jó áron felrak rá, az van rajta, vagy mert nem is érdekli vagy azért mert egyszerűen lusta beleásni magát a témába. Legyen rajta valamilyen gumma hogy lehessen vele rajoskodni aztán alászolgája... Téli? Nyári? Négyévszakos? Momo? Sailun? Giti? Michelin? Continental? Eco vagy UHP? Pont tesz rá nagy ívben, neki azért kell autó hogy elvigye A-ból B-be és azért látják közlekedni akkor tudjáklássákhallják hogy van pénz lóvéra.
Az átlag ember ha bemegy a gumishoz nem azt kérdezi melyik tapad jól vagy melyiknek kisebb a gördülési ellenállása vagy a nedves fékútja, hanem azt hogy melyik a "jó" (=legolcsóbb amivel nem hullik le az útról és felmegy a gépsárkányra).
Szerinted miért pörög annyira a használt abroncs biznisz? Szezonban tele a jófogás meg a fb marketplacc a szutykokkal, én azokat fel nem tenném autóra, nemhogy még a családomat is szállítsam vele...
-
djbelo
senior tag
Igen valószínű, de ha megnézzük pl. a Dunlop SP Sport Blue Response nyári gumiját az is régi mintázatú. Gondolom nem változtatnak rajta, mert bevált abroncsok. (mintázaton) Nekem is Blue Response volt most kell cserélnem, én nagyon megvoltam vele elégedve. Nagyon jól tapad szárazon és vízen is.
Más:
Dunlop Sport All Season Mivel semmi info róla még, nehéz döntés
de nagyon kíváncsi vagyok rá. (És kell valami gumi
) Szerintem holnap megrendelem. Nagyon bízom a márkában. Ez nekik az első 4évszakos gumi ez az ami kicsit dilemma. -
Megértem, hogy számít a kinézete.
Michelin Primacy 4 van 40 000/ db áron, nem kevés zsé, túlzás lenne.
Friss fejlesztés kevés van ebben az aránylag ritka méretben Autócsere? (Mintha már kérdeztem volna..)
Polo vagy Ibiza ugyebár?Kompromisszumot kell kötni. Egy régebbi fejlesztésű prémium szerintem még mindig lenyomja az aktuális középkategóriát.
-
Tompie
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Azok tök szubijektívek.. Ki milyen autón használja, milyen utakon, mennyire sportosan, mik az alapvető elvárásai, mennyire jól beállított futóművel, milyen guminyomással, stb.
Persze fontos a userek véleménye is nyilván de azért érdemes a teszteket is elolvasni. Ha más nem segít elbizonytalanodni, mert ahány féle annyi eredmény jön ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lexus, Toyota topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Jura Ena 8 kávégép
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Akkor a Kleber Krisalp de a Hankook jobb.
Hóban és jégen nem nagyon tudtam kipróbálni, mert amerre járok, érdeklődés hiányában elmaradt a tél, de a mostani szezonban ha Bp-n és környékén nem havazik le, biztos elmegyek valahova kipróbálni nagyobb hóban.

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)