Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
Srácok, offba rakom, mert lehet, hogy nem helytállóak az információim. Ha jól tudom a Vredestein Quatrac és az Apollo négy évszakosa ugyanaz a gyártó, viszont hatalmas (a tesztek szerint) a minőségbeli különbség. Ez valóban így van? És ha igen, hogy lehet?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Kösznöm, megjegyzem. (Ősszel szeretnék másikat venni, csak szeretek képben lenni.) Akkor ezekből, amelyik beszerezhető, vagy jó árban lesz.
BaLee: Ez + 0,2 re van fújva, de ilyen. Mondjuk nem csodálkozok, dízel, első hajtás, nagyrészt város... De ha van jobb, akkor miért ne?
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Nexen N blue 4 season, 205/55 R16, Ford C max .
A gumi két oldala kopik, pedig mindig gyári érték +0,2 bar-ra van fújva. A gumi 2019 őszétől van fent, kb 42000km-t futott. Szoktam cserélni első -hátsót, ha eszembe jut. Szóval nem pontosan 10000-renként. Első -hátsó hasonló állapotú.
Egyébként meg vagyok vele elégedve, télen, nyáron, esőben is jó.
Negatívum: Körforgalomban, forszírozott tempónál sodródik, de normális közlekedésnél nincs ilyen baj. Még kicsit hangosabb mint egy nyárigumi, de nem igazán zavar.Szóval szintén négy évszakosban mit ajánlotok utódnak?
-
7Sony7
addikt
válasz Elemental #50394 üzenetére
A guminak van olyan borzalmasan dübörgő hangja. Régebben többször csináltam a minden elektronika nélküli autómmal. (Persze kontrollált körülmények között). Csak azt gondoltam, hogy az esp az ilyen jellegű megcsúszást is tudja kezelni. De mostmár tudom, hogy nem mindenható ez sem.
A betonbuckás körforgalmat aki kitalálta... Nagyon utálom én is. Akarmi van, esélyed sincs korrigálni.[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz Elemental #50361 üzenetére
Szia. Hasonlóképpen jártam: "hirtelen kormánymozdulattal
a belsőbe sorolni (így megelőzve az előttem haladót),mert elég durván alulkormányozottá válik"
Viszont az esp nem avatkozott be. Neked működött? (van egyáltalán?) Kellene működnie ilyenkor?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
-
-
7Sony7
addikt
-
7Sony7
addikt
Köszi mindenkinek srácok. A felnire vékonyan, és a csavar kúpos részére még vékonyabban (szinte visszatörölve amit rákentem) kentem kicsit. Ez sem volt összegyógyulva, de na. Egyszer megálltunk egy defektes autósnak segíteni, de csak kalapáccsal tudtuk levenni a kereket, pedig már nem volt benne csavar. Nem szeretnék így járni.
-
7Sony7
addikt
válasz FireFox1996 #45900 üzenetére
Köszi. Sima zsír van itthon, vékonyan bekenem azzal.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Az alufelnit mikor felrakom a kerékagyra, szoktak rá kenni valamit, hogy ne tapadjon össze?
-
7Sony7
addikt
válasz 2ozzmexy #45689 üzenetére
Köszi, de lehet rosszul fogalmaztam. A gumi belseje olyan, mintha meg lenne hasítva késsel, de kívűlre nem ér ki. Igen, mondta a gumis is, hogy kuka.
Úgy már jártam, ahogy mondtad, egy éles (frissen letört szélű) kátyú már vágta szét a gumit...Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Srácok, a gumi belső oldalán van egy sugárirányú repedés. Tehát nem körbe, hanem a futófelület és a perem között. Mitől lehet ilyen?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Ha nincs lehetőség teljes értékű pótkerékre, melyik a jobb választás?:
Defektjavító készlet vagy mankókerék?
A defektjavító használata után tényleg nem használható már az a gumi?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Debrecenben/környékén hová érdemes vinni alufelnit görgőztetni?
-
7Sony7
addikt
Srácok, Debrecenben hova érdemes vinni az alufelnit görgőztetni?
-
7Sony7
addikt
válasz hentes555 #35797 üzenetére
Üdv. A Szilágyi gumi-tól vettem én is. Őket találtam legolcsóbbnak. Mondjuk erre még rájön a szerelési díj, de egyébként rendben volt. (Illetve amennyire meg tudom ítélni. Persze nyomatékkulcsot nem láttam, de legalább ellenőrizte keresztkulccsal.)
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Gaben és Gábor: köszi. Akkor ezek a gumisnak szólnak inkább, csak kíváncsi voltam.
-
7Sony7
addikt
Srácok a gumi oldalán van egy piros pötty. Az micsoda?
-
7Sony7
addikt
válasz AMD Power #34992 üzenetére
Igaza van Dokinak, nem jó, hogy csak pontszámok vannak, így nem sokat ér. Főleg, hogy pl a Nexent utolsónak tette, közben pontszám szerint száraz és nedves fékezésben jobb, mint a 2. és 4. helyezett. (Ha jól értelmeztem).
A hóban fékezést is jobb lenne méterben tudni.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz AMD Power #34827 üzenetére
Szia. Bár nem akartam beleszólni, mert nincs túl nagy tapasztalatom, de nekem is van egy F Astrám, igaz dízel kombi. Úgy láttam, a Nexen-en gondolkozol, nekem is az van, leírom a véleményem.
Apollo alnac winter 175/70 13 téligumit használtam télen-nyáron. Tavaly vettem rá 185/65 14- es Nexen négyévszakost. (Más méret!)
Elsőre az tűnt fel, hogy sokkal halkabb. Menettulajdonságukat hasonlónak találtam, Télen sem volt vele problémám, bár általában tartok követési távolságot, így vészfékezésre nem kényszerültem.
(Azt mondjuk tudom, hogy mindegy milyen gumi, ha satuzok, megfogja az első kereket, így ezt is.) Forszírozott kanyarban (körforgalom) ez is elkezd sodródni, mint az apolló, de gázelvétellel azonnal visszaáll, és ekkor a sebességem már rég túl van a "normális " sebességen.Télies 4 évszakosból szerintem esetleg még a GoodYear jöhetne szóba. Szerintem kicsit jobb, de sokkal drágább.
tboldi:
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Honnan tudnám kideríteni, hogy hivatalosan milyen súlyindexű és sebességindexű gumi kell a kocsimra? (C-Max 1.6 TDCI)
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Kissé padkázott alufelni van a kocsin, télire is ez marad fent. Mivel lehetne kicsit megvédeni a felnit a téli sós korroziótól?
Ha megtisztítom, és lefújnám valami lakkal, az segítene?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Srácok, mikor szokott kezdődni a dömping? Mikortól nem lehet a gumisoknál időpontot kérni?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Én is négy évszakosat szeretnék venni, csak még nem tudtam eldönteni melyiket. Mit gondoltok, lesz mostanában teszt?
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Az öregedésről jut eszembe: 4 évszakos gumit kell vennem nemsoká. Öregedés szempontjából van jelentős különbség a Nexen és a Goodyear között?
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Alufelnis kérdéseim lennének:
A felni belseje tele van a régi centírozó súlyok ragasztójával. Mivel lehet ezt leszedni a felni rongálása nélkül?
A felnit úgy általában mivel tudom megtakarítani?
4 évszakos gumi megy rá, (valószínüleg Nexen), van valami "csodaszer" amivel bekenve, befújva nem eszi meg télen a só a felnit?[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Sziaszok.
NEXEN 185/60R14 T N-BLUE4S WH17 82T , ez "E" esőcímkés,NEXEN 185/60R14 82H NBLUE 4SEASON 82H, ez meg "C".
Mi a különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest