- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftamas0201
senior tag
Persze, olyan gumi nincs ami mindenkinek megfelelő az egyszer biztos.
De azért elgondolkodtató hogy egy honda jazz ami egy kisebb autó mondjuk az enyémnél, gondolom súlyban is azért eltér, az enyém több kicsivel mint 1400kg és hosszú is a kombi mivoltából, akkor az alatt hogy nyúlna ez a gumi?
Persze méretben is biztos hogy változik a tapadás meg a felület szélessége is, de ezek után most kicsit elgondolkodtatott a goodyear
Fúú ez nehéz lesz úgy érzem 
-
ftamas0201
senior tag
Akkor az nem lehet esetleg hogy ez a Goodyear már túlzó mértékben inkább a téli időjárásra van tervezve inkább? Persze nyilván télen tényleg legyen jobb, mert elég már a hidegebb aszfalt is hogy egy gumi ne úgy teljesítsen a nyarat meg talán kibírjuk de azért nyúlós tényleg ne legyen

-
kenguru99
senior tag
A quatrac 5-nél mindenképpen jobb, de az egy nagyon régi fejlesztésű gumi. Az eredeti kérdésedben ez a kettő szerepelt. Most ahogy kicsit visszapörgettem, látom hogy a hankook is felmerült. A három közül én a hankookot mondanám. De egyébként ilyen kis méretben (175/65R14) már nem jelennek meg tesztek.
-
kenguru99
senior tag
Akik itt véleményt fogalmaznak meg az öregedéssel kapcsolatban, azok szerintem csak találgatnak. Figyelem a környezetemben lévő autókat, legyen az család, barát munkahely. Sokszor szoktam fotózni, ide is be szoktam rakni ezeket. Keress rá a hozzászólásaimra. Szerintem nem lehet kijelenteni, hogy ez vagy az jobb vagy rosszabb. Szerintem mind rossz. Tudomásul kell venni, hogy a mai gumik gyorsan öregednek. Ha garázsban áll az autód az nagyon sokat segít. Ha utcán, akkor használattól függően már 3-4 éves korában szét lesz repedezve.
A goodyearel nekem nincs tapasztalatom, Quatrac 5 volt a családban. Az csúnyán szétrepedezett. Nem volt garázs, megette az uv. Ha visszakeresed a hozzászólásaimat, akkor megtalálod a képet róla. -
No.01
addikt
Nalam a Goodyear most lesz cseres epp a heten. 4 eves meg nincs, de km kerult bele (60e+) szerintem oregedesben szignifikans kulonbseget nem fogsz tapasztalni.
E inkabb a felhasznalas oldalarol kozelitenem meg a dolgokat, ahogy irod is a Goodyear inkabb teli hangsulyos, en ezert vettem. -
-
tboldi
nagyúr
Túl sokat gondolkodsz, ne tedd! Fárasztó és veszélyes.

Én a Hankookot fogom megrendelni heteken belül, mert más említésre méltó opció nincs a WagonR méretében.
De Quatrac (szám nélküli) is van már a flottában az Ypsilonon.
-
No.01
addikt
No offense, de szerintem te vagy egy masik galaxisban elsz vagy egy nagyon masik generaciohoz tartozol...
Szemelyes atvetel vegett mikor es, hol lehet konyebben intezni barmit is igy 2025-ben? Majhogynem az ellenkezoje igaz.
Amit a gumi temaval "varrialsz" mar egy ideje a nickeddel ugyszinten nem fer ossze a fejemben.
...csak ki ne deruljon, h kollegak vagyunk...
Ha jot akarsz magadnak hosszutavon akkor a Hankookot inkabb engedd el

-
rbalint88
veterán
Szerintem max oregedesben es zajban jobb a Vredi, minden masban a Hankook ugyesebb. Neked is bedobnam alternativakent a Klebert, abbol is az XL-es verziot, mert az C-s fogyasztasu, a sima D-s. Tapadasban a Vredi es a Hankook kozott van, viszont halk es a Hankooknal tartosabb valoszinuleg a Michelin rokonsag miatt.
Egyebkent szerintem egyikkel se jarsz rosszul, azt neked kell eldonteni, hogy mi a fontosabb - Jazzen sztem a kis meret, egyszeru futomu es alacsony suly miatt a tapadas eleve korlatos, a zaj es fogyasztas viszont jobban erezheto lesz
-
raziel01
veterán
Vredestein Quatrac 5 szerintem már régebbi minta. Már a sima Quatrac fut.
Valszeg azért olcsó. Szerintem kb 4-5 éves gumi lehet.Nekem amúgy Barum Quartaris 5 van. Abszolút téliesnek mondanám, nincs vele baj. Egyszer volt vele necces helyzet, hogy az ABS nagyon dolgozott de valszeg az úton lehetett valami, mert utána meg már nem csinálta. Nyáron a sportos vezetést kerüld vele, mert kanyarodásnál 30-35 fokban picit kidobta a hátát viszont sima egyenes szakaszon fékezve nem volt gáz a fékút sem. Hankook jobban teljesít de valszeg az 1-2 évvel hamarabb el fog neked öregedni.
Én amúgy a sima Quatrac meg a Barum között vaciláltam. 27k vs 38k
Végül a Barum lett, mert mondom rápróbálok mit tud, sok teszt nincs róla. Aztán 3-4 év múlva meg majd eldöntöm, hogy veszek komolyabb gumit vagy sem. -
BaLee
addikt
"hypolt Hankook olyan "müanyagbol" van, hogy nem javithato ha szög megy bele, nem tapad hozza az anyag; nagyon nem ajanlja"
Erre kíváncsi leszek. Nekem pont Hankook van és múlt héten javították a jobb hátsót, szög volt benne. Ha nem lenne javítható gyanítom már leeresztett volna, mert amíg benne a szög addig csak lassan eresztett.
-
den89
tag
3 év... azért ne essünk már túlzásba. Annyira bírom ezt az általánosítást. Megkérdezném, hogy az is 3 év alatt kuka, amibe 50k km megy, meg az is, amibe 15k? Azért mert kicsit megkeményszik 3 év után? Neki nyilván az a célja, hogy te minél gyakrabban cserélj gumit. Feleségem autóján bő 2 éve rajt vannak a 4 évszakos GY-GEN 3 gumik, és olyanok, mintha újak lennének. Kevés km megy bele, garázsban áll, keveset áll a napon nyáron, ezeket hozzáteszem.
Másik autónkra még felrakattam idén a 7 éves GY Ultragrip téli gumikat (minta még bőven jó). Oké, hogy meg van keményedve, de semmi hátrányát nem éreztem egyelőre. Semmivel nem érzem magam/magunkat kevésbé biztonságban, mint nyáron a 2 éves nyári Hankook-al. Ami már újkorában egy kisebb-közepes gázfröccsre kikapart.
-
rbalint88
veterán
Goodyearbol a legfrissebb van: [link]
Eddig ismerosi korben pozitiv tapasztalatok vannak ezzel a ceggel is.
Tobbi kozul nehez donteni, Hankook gyorsan szokott oregedni, Vredi regebbi fejlesztes, Nexen regebbi fejlesztes es talan nagyobb gyartasi szoras, Conti regi es draga. Ha nem
a Goodyear, akkor reszemrol Vredi, Hankook, Nexen, Conti a sorrend, de ez csak egy szemelyes velemeny, nem
szentiras
-
den89
tag
Én kb 3 éve 40 ezerért adtam el 205/55 Goodyear téli gumikat, acélfelnire szerelve. Visszanéztem, a hirdetésben azt írtam, hogy kb 6 mm a minta, és szerintem fele ennyi idős gumi volt, mint a tiéd. Ha szerencséd van, 20 ezerért elviszik, indulj ennyiről. 10 éves (+sok km-es) gumi már nem árképző, én úgy gondolom.
rasotamas: igen, ebben is van valami, hogy egyre több az autó. Igen, sokan állnak át 4 évszakosra. De legtöbben pont ilyenkor október-november környékén. Mert tudja, hogy már gatya a téli gumi, vagy egyszerűen nem akar téli gumit venni az új autóra, esetleg a nyári sem sokáig bírja már, és úgy van vele, hogy akkor menjen a 4 évszakos. Pár éve a feleségem autóján és fater autóján is pont október-november körül váltottunk 4 évszakosra. Bár az én gumisomnál az is képbe jön, hogy nagyon olcsón dolgozik, és szerintem egyre többen megtalálják. 5 ezer Ft-ért cseréli a gumikat (ha külön felnin van), ha át kell gumizni 7 ezer Ft. Centrír is benne van természetesen. Ez egy megyei jogú város.
Egyébként kérdeztem, hogy érzékeli-e, hogy szaporodnak a 4 évszakossal járók. Mondta, hogy igen. Megbeszéltük, hogy azért attól még nem kell félnie, hogy ettől nem lesz munkája. Sőt jobban eloszlana neki év közben. Meg a rendesebbje évente, két évente átcserélteti első-hátsó tengelyen, meg kicentríroztatja.
-
A Cable gate az alapvető (elrohadt az awd-hez hátravezető rész, 5k dolcsi+ költség).
De volt egy csomó bosszantó apróság (nem lehetett tele tölteni a benzintankot és társai).
Csak Rav4, azt figyeltem vásárlás előtt. De ezeket a statisztikákat is csak nagy adag gyanakvással, az adac ha jól emlékszem legutóbbi ilyenbe a mélységekbe mérte a toyotát... -
Igen, én is furcsáltam, bújtam a teszteket is előtte, de az élet ezt dobta
Most már volt egy pár 4 évszakosom, most kifejezetten arra utazok hogy minnél lineárisabb és kiszámíthatóbb legyen a teljesítmény (azaz ha van visszajelzés boldogan visszaveszek, de meglepetést nem szerettem), ezért lesz most a continental ami kb mindig az egész jó mindenből de semmiből sem a legjobb vagy legrosszabb irányt képviselte.szerk: f4lcon neked ez nx350h-n van igaz? Az akkor nagyon hasonló méret/tömeg mint a rav4. Mégis neked tetszett, nekem meg so-so. Bár egy kérdés felmerül, tied összkerekes (enyém csak első)?
-
No.01
addikt
Nekem is volt defektem nemis egy, de erre keszulni azert folosleges. Arrol nem is beszelve, h egy esetlegesen necces szitunal ha a jobb gumival 0.5 meterrel hamarabb meg tudsz allni es pont annyi kell, h ne rongyolj bele az elotted levobe akkor mar eleve teljesen mas a matek.
Szerintem. -
rbalint88
veterán
Hankook ugye kozmondasosan gyorsan oregszik, ezt sajat tapasztalattal is megerosithetem.
En Vredestein Quatrac5-ot vennek, nekunk Priuson volt, bevalt. Ha magasabb kategoria es/vagy ujabb fejlesztes, akkor a Goodyearbol van Gen3, de 19-21 vs 26-28k/db, nem biztos, hogy barmilyen tekintetben ad annyival tobbet, hogy megerje -
-
"azt nem mondom, hogy ez gyakori eset lenne :-)"
Aki évi ötezer km-körül autózik, ott vajmi kevés az esélye annak, h a nyarat a Spanyolország déli részén, a telet meg a Finn Lapföldön tölti.
Na, szóval maradjunk a realitás talaján!
Egyébként meg a felsőpolcos nényévszakos gumik nem teljesítenek rosszul extrém körülmények között sem. (Novemberben a Tátrában egy GLE 53 AMG-n is Bridgestone négyévszakost láttam egy parkolóban, mellé parkoltam be)
Ez nem rábeszélés, ne érts félre, én így gondolom. Mindenki azt és úgy tesz ahogy akar!
-
Apollo Vredestein weboldalon 2014-es startot írnak, amit egy magyar cikk is megerősít és 2015-ben AutoBild Allrad tesztgyőztes volt a gumi.
(#61513) d.tiborz:
Olvasom a kommentjeidet, neked ASC2 gumi van fent.
Igazából fékezésnél van hangja a féknek, mert a magas széntartalmú ATE Powerdisc tárcsáknak elég hamar lett egy kis válla (pedig ATE fékbetétet kapott mellé) és hangja is.GY Vector 4S Gen3 nem fog?
Céges Dokker is 4évaszkos gumit kapott, nem emlékszem milyen márkájút, de nedves úton haladva búgott.

-
tboldi
nagyúr
Mindegy is, szerintem marad az eredeti elképzelés, a Vredi Quatrac, legalábbis az Ypsilon esetén. Nyúl után rendelem is meg.
A Jazz-zel fogalmam sincs, mi lesz, ha nem adjuk el, akkor is dilemma, hogy 2 külön garnitúra (+ 1 szett felni) vagy 4 évszakos legyen évi 20k km-nyi ingázásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De azért elgondolkodtató hogy egy honda jazz ami egy kisebb autó mondjuk az enyémnél, gondolom súlyban is azért eltér, az enyém több kicsivel mint 1400kg és hosszú is a kombi mivoltából, akkor az alatt hogy nyúlna ez a gumi?
Fúú ez nehéz lesz úgy érzem