- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenguru99
senior tag
-
kenguru99
senior tag
Számomra releváns méretben, pont fele annyiba kerül mint a legjobbak. A tesztek szerint szárazon az egyik legjobb, nedvesen vállalható, havon gyenge (de az nem érdekel).
A hangnak nem örülök, a komfort nálam fontos tényező. Kíváncsi leszek bevállalja e más is. Nekem olyan februárig kellene dönteni.
#70280 Qru
"A 3 nap akkor is él, ha offline vetted!"
Csak akkor ha hibás a termék. Téves vásárlásra nincs jogszabály. A kereskedő jóindulatán múlik. -
Motion_Blur
félisten
Durva hogy mennyi darabka leválik, leszakad a futófelületről.
És ezt nagyon sok képen látom ami mostanában fel lett töltve ide.Az én 7 éves, ~50.000 km-t futott télijeimen semmiféle morzsolódás, vagy foszlás nincs: [link] egyedül a széleken végig a kisebb repedés. De a futófelület teljesen jó és még puha a gumi.
-
user2
tag
A Kleber és a Hankook említett típusai is "vannak itthon". Mindkettő kb egy éve fut, előbbi egy 84LE/1150kg/15coll, utóbbi egy 160LE/1350kg/16coll autón.
A Kleberrel szerelt autó csak agglomerácóban fut, néha autóúton. Pár centis hóban próbáltam már, kb egy közepes téligumi szintjét hozza. Egyebként tök átlagos. Amit nagyon utálok benne, hogy az első perctől nyúlós, "vastagzoknis" érzést ad, bárhová is állítom a nyomást. Olyan, mintha nem "ülné le" az autó. Előtte a nyári gumival nem volt ilyen, illetve a korábbi télivel sem annyira drasztikusan. (Két szettet váltott ki.) Nem venném meg újra, gondolkozom is, hogy tavasszal kap az autó újra nyárigumit, azzal sokkal mókásabb volt, pengén
fordult .A Hankook nem volt hóban, viszont semmi gondom nem volt vele az elmúlt közel egy évben. Elvileg ez lenne a téli szett, de tavasszal kíváncsiságból (és lustaságból) fenn maradt, a nyári szett a garázsban öregszik. Lekopogom, de semmi gondom nem volt vele eddig, voltam párszor hosszabban autópályázni is (limitet ~betartva). Hó és határhelyzet nem volt, normálisan közlekedek vele. Nem nyúlik, pedig a megengedett legalacsonyabb nyomáson van (mert az autó egyébként kicsit kemény nekem). Picit hangosabb talán mint egy nyári gumi, de egyébként semmi hátulütőt nem tapasztaltam.
-
saen
veterán
Én is beletettem már több, mint egy évet, nulla problémával. Nyáron sose nyúlt, pedig volt meleg bőven és télen se tapasztaltam semmi anomáliát. Bár tény, hogy felénk kemény tél még nem volt...
Én már csak arra vagyok kiváncsi, hogy meddig bírja. Szerintem egy korrekt gumi az eddigiek alapján. -
Gali199qd
tag
Igen-igen. Ilyen választ már kaptam mástól is
Nem sajnálnám a sokkal jobb prémiumot rá megvenni, ha lenne is értelme pl.: nagy hó és fagy is lenne mellé, ebbe a latyakos laza telekhez képest.E 2 közül te melyiket ajánlanád? Ha nem akarnál 50k/db áron venni prémiumot.
és ugyanúgy kiszolgál 5 évig kb, utána úgy is megy a szemétbe ... -
Fr3eWar
őstag
Valaki néhány napja beposztolt egy hasonló "azonosítószámmal" ellátott abroncsot, ahol olyan minta reisser csavarral lenne a gumiégető/formáló formába berakva a biléta.
És nem fér a fejembe, hogy hogy tud egy berakott becsavarozott biléta negatívja olyan mintát kreálni, mintha egy csavar lenne.
A kereszthoronynak plusz irányba kellene kitüremkednie, nem befelé.
Valaki?
-
+1 : nyáron egy takony, ősszel és a magyar télben oké, AWD-vel havas emelkedővel is megbirkózik.
Az egy éve beújított Pirelli Sottozero 3-at ma próbáltam először havas-latyakos körülmények között; simán, elkaparás nélkül feljött 2 meredek utcán. A letaposott hó azért nagyobb kihívás lehet.
(2017. végi sütés, kb. 6 mm, 225/40R18 V) -
-
T0mBd1gg3R
veterán
Futárral hozatja valami nagykerből, de nem bármely webshopból, hanem van 2 bevált forrása, neki is drágább mint a legolcsóbb webshopok, de mindig tök friss DOT számosokat szerez. Kb 2,5-3 ezer forintja van egy gumin. Szerel hozott gumit is, nem tudom drágábban-e, de úgy voltam vele ilyen összegnél nem sokat számít pár ezres és így ugyan onnan vettem ahol szerelték, nem lesz egymásra mutogatás, ha gond van.
-
Brandynew
őstag
Igen, az én szerelőm viszont 2500 Ft/db áron szerelte volna fel, szóval a szerelésen elengedett 3000 Ft-ot, a kerekeken nyert 20-24 ezer Ft-ot, szóval összességében csak 17-21 ezer Ft-tal "húzta le" a kollégát, de ilyen összegnél nem oszt nem szoroz
Pozitív, hogy a pótkereket grátisz szerelte fel. -
pècsimunkás
addikt
-
MC Pite
veterán
Hátha segít a döntésben.
Attól hogy lassna kopik a Quadraxer, mivel erősen télies, én hanyagolnám, személyes tapasztalatom vele nyáron elég rossz/a teszteredményekhez hasonló.Anyámnak Nexent vettem, hogy télen kevésbé féljen/több legyen a tartalék, magunknak a 4S2-őt, mert többet megyünk és szeretjük ha reszponzívabb az autó, és télen ezzel is elvoltunk havon, jégen (de ezen a téren jobb a Nexen, szinte téligumi szintű, amíg ez meg csak szűk közepes téligumi szintű).
diegho: Nem csoda, a Weatherproofot én télinek ajánlottam ismerősöknek, annak tökéletes. Viszont a Seasonproof nem lett túl erős, még mindig elég télies hozzánk.
-
Ezek közül egyértelműen a Nexen. Van Barumos mérési eredmény, de mivel nem jutott be az első 15-be a legutóbbi Bild teszten (a Nexen bőven), így csak száraz-nedves fèkeredmények vannak, amelyek miatt lett az előválogatón a 18. versenyző.
Kollégám használ Quartaris 5-öt, eddig nem panaszkodott, de ez nem objektív vélemény.
rob210: ez a jelentős túlfogyasztás nagyon fura. Megnéztem a legutóbbi Bild tesztet, tényleg nem remekel a gördülési ellenállásban, amelyet amúgy az útfelület is jelentősmértékben befolyásol.
Ezek alapján simán lehet 3-5 % túlfogyasztásod. A téli gumit 0.2 barral többre kell beállítani, mint a nyárit, ebből kiindulva a négyévszakost is vagy 0.1 barral. Azaz sokat számít a megfelelő guminyomás is. Hirtelen ennyi.

-
raziel01
veterán
-
Bla82
tag
Én csak a teszten mért eredményre tudok alapozni mert nem volt ilyen gumim. Nem tudom jobban mint Te! De eddig nem említettél konkrétumot a gumiról csak annyit, hogy jó vétel. Most már legalább tudom, hogy sokat járt gumi és nem volt rá panasz.
Nem kétlem, hogy vannak normális gumisok is, de itt Pécsen ritka mint a fehér holló ( nem vigyáznak a felnire, hírből sem ismerik a nyomatékkulcsot és a legszebb amikor 3 éve a régi autóra kerestem téli gumit akkor egyik helyen, 7 éve bent ragadt, fényesre keményedett, barnás zöldes színűre elszineződőtt Kléber gumit akartak rám sózni normál árban, ennyit az itteni gumisok többségéről, tisztelet az 1-2 kivételnek! ) , ezért is kérdeztem itt a tapasztalatokat.
-
SPeti1984
senior tag
A Vredestein valóban jó, egyik hölgy ismerősnek rendeztem ilyet még kb 2 éve, de sajnos ez nem fér bele a keretbe úgy látom, mert a 4 gumi ára már 56 + új szerelésként kb 8-10 a munkadíj ami már 64-66. és 50 körüli összeget írt. Ezért néztem Én is az olcsóbbakat és azon belül is a Matadort.
-
fulton
addikt
Igen ezért cserélem az egészet. Felnivel együtt. Az is megvislet.
Golf IV esem van , AKL 99 es, és 15 gumik vannak rajta. Elvileg akkor a felni is ami van most az 15 colos.
Azt tudom hogy ilyen felnim van most rajta.
És ugyan ilyet is vennék, de most e táblkazatból melyk méret ami megfelelő lenne rá? -
albiosz
őstag
Motoszkál a fejemben egy ideje a négyévszakos műfaj, ennyi futáshoz ideális lenne. De ha jól olvasom, akkor ez az Apollo vízen pl. elég gyenge. Autópályán azért az nem mindegy.
gabor9991: W452 eddig nekem is a legszimpibb. Laufenn-nél azért az komolyabb szint. Rászánom azt a pár ezrest.
All: W442-ről és Firestone-ról vélemény esetleg? Vagy sz*rjak a farmra és vegyem a W452-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Futás, futópályák
- Ubuntu Linux
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

fordult .
és ugyanúgy kiszolgál 5 évig kb, utána úgy is megy a szemétbe ...

,mármint a gumit az árazást köszi
![[link] [link]](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2009/20093/200936/20093692_4f5ddd04476ba49ae8ef6abf7db8a14b_wm.jpg)