Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laceszgamer
addikt
válasz King Unique #48399 üzenetére
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #48402 üzenetére
Esetleg ezek közül valamelyik jelenthet megoldást? Még nyáron ami olyan volt engedtem neki feltelepíteni, azóta nem volt hozzányúlva, viszont ami működik, azon ne feltétlen változtass elven szoktam lenni csak a VGA drivert frissítem gyakrabban.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
V60
aktív tag
-
A lemezkezelőben adtál neki betűjelet? Diskpart se látja?
Am. szvsz egy bios frissítés is lehet kéne a lapnak, de ez részemről csak spekuláció. Ha friss biossal sem látja az első slotban, akkor talán ott kéne a gondot keresni.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
V60
aktív tag
Ezt a betűjeles dolgot meg se próbáltam, gondoltam, hogy ha bármi hdd, ssd-t rádugtam egy lapra ezelőtt azt rögtön látta a rendszer. Úgy látszik ennél nem evidens ez.
A bios frissítést megcsinálom, amúgy is időszerű szerintem mert az eredeti ha jól láttam még 2021-es és azóta már van 2022 novemberi is a lap oldalán.A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
Ha megy az angol, akkor nézd meg ezt: [link]
Röviden, jelentkezz be az adminisztrátori/rendszergazda fiókkal. Jobb klikk a start menü ikonjára -> Lemezkezelő (vagy vmi ilyesmi) -> kiválasztod alul az új, partícionálatlan meghajtót -> jobb klikk, új egyszerű kötet létrehozása (vagy vmi ilyesmi) -> Adsz neki egy tetszőleges betűjelet, a fájlrendszert NTFS-en hagyod (bőven jó), a partíció méretét pedig a maximumon hagyod. Ennyi. Megnyitod a Sajátgépet és látni fogod az SSD-t.
A "vagy vmi ilyesmit" azért írtam oda mindenhová, mert most Linuxon vagyok minden gépemen, nem tudom képekkel illusztrálni a hozzászólásomat, fejből meg nem is emlékszem rá.
Szerk.: amúgy azt szokták mondani az "öregek", hogy ha valami jól működik azzal a biossal/firmwarrel/stb.-vel, akkor nem frissítünk. Ennek ellenére személy szerint mindenemet frissíteni szoktam. Alaplap bios, router firmware, stb. Azért javasoltam az bios frissítést, mert talán valami bug miatt nem látja a lapod az SSD-t, de lehet, hogy teljesen másról van szó. Onnantól meg valamelyik alaplapos topicban érdemes érdeklődni.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
V60
aktív tag
Köszönöm a tanácsod még egyszer
Megpróbálom a bios frissítést annak ellenére is, hogy ez egy zsír új alaplap, nem rég vettem de régi bios van rajta. Az ssd-n meg win11 vásárolt van és ezért se akarom letakarítani, majd csak ha nincs más megoldás.
Üdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
King Unique
titán
válasz laceszgamer #48402 üzenetére
Tehát ugyanaz az eset, mint a linkelt példában, vagyis a partícióeltolással nincs teendő.
-
King Unique
titán
válasz PiriRC #48400 üzenetére
• A klónozásnál kellett volna megfelelően beállítani, pl. a Macrium Reflect 8-as verziója 1 kattintással automatikusan megoldja az átméretezést.
• Utólag problémásabb, 3rd party particionáló program szükséges hozzá (példa), ahol a helyreállítási partíciót (WinRE) normál esetben nyilván nem kellene törölni, eleve része UEFI/GPT sémánál az alapértelmezett partíciókiosztásnak.
• Itt az is probléma, hogy alaplemez helyett dinamikus lemez van, amit nem minden 3rd party particionáló program kezel, meg aminek pl. tükrözés (szoftveres RAID) esetén van értelme, egyéb esetben viszont nem sok.[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan noob kérdésem lenne, hogy kb. maximum hány wattot fogyaszt egy SSD?
Konkrétan ezen modellek fogyasztása érdekelne, de a gyártó nem adta meg (vagy csak nem találom):
PATRIOT 480GB Burst 2.5” SATA III SSD Drive (infók)
PATRIOT Patriot Burst Elite 1.92TB 2.5 ” SATA III SSD (infók)Én olyan 2-5W körül értéket tippelnék rájuk, de igazából fogalmam sincs.
[ Szerkesztve ]
<:v)
-
limpi
aktív tag
válasz Pyttawrx #48416 üzenetére
Köszi!
Igen, azt tudom, hogy az Burst Elite gagyibb (nincs benne DRAM, szóval lassabb és egy kicsit kevesebb az élettartama is), viszont cserébe jó ár/érték aránnyal nyúlt nagy tárhelyet!
Én az 1.92TB-osat "elcsíptem" 46 390 Ft-ért (3 év hivatalos garival) az Alzában.
Ezen csak tárolni akarok megnézendő sorozatokat és filmeket, illetve róla stream-elni.
Ehhez az új RT-AX86U routerem első USB 3.0 portjára van dugva állandó jelleggel.
(Egyébként helyette eredetileg Silicon Power Ace A55 2TB-t szerettem volna,
ami szintén gagyi (bár elméletileg kicsit gyorsabban rud írni), de 49 990 Ft-ért 5 év hivatalos garis. Csak azt másik cég nem tudta biztosra megmondani, hogy mikorra tudja beszerezni...)A második USB 3.0 portra meg van dugva a sima Burst 480GB-os (ami elég gyors és korábbi PC-s tapasztalataim alapján megbízható is), arra torrent-ezek qBittorrent-tel.
Ez elméletben szerintem így jó lenne.A gyakorlatban viszont az van, hogy hosszabb intenzívebb használat után a Burst 480GB az Asus-wrt Merlin 388.1 alatt kicsit meghülyül és ilyesmiből kezd el logolni sokat:
Dec 18 08:00:22 kernel: xhci-hcd xhci-hcd.0: ERROR Transfer event for disabled endpoint or incorrect stream ring
Dec 18 08:00:22 kernel: xhci-hcd xhci-hcd.0: @000000002f08a3f0 00000000 00000000 1b000000 02078001Valamint még néha ezek után (ami durvább) néhány ilyet:
Dec 18 08:02:20 kernel: xhci-hcd xhci-hcd.0: ERROR Transfer event for disabled endpoint or incorrect stream ring
Dec 18 08:02:20 kernel: xhci-hcd xhci-hcd.0: @000000002f08a3a0 00000000 00000000 1b000000 02078001
Dec 18 08:02:20 kernel: blk_update_request: I/O error, dev sdb, sector 71273567
Dec 18 08:02:22 kernel: xhci-hcd xhci-hcd.0: ERROR Transfer event for disabled endpoint or incorrect stream ring
Dec 18 08:02:22 kernel: xhci-hcd xhci-hcd.0: @000000002f08a3d0 00000000 00000000 1b000000 02078001
Dec 18 08:02:22 kernel: blk_update_request: I/O error, dev sdb, sector 71274591Szóval ezt nyomozom, most hogy mi okozhatja...
1.) A 2.5"-os külsö rack-et már kizártam, mert több különböző modellel is ugyanaz van.
2.) Kiiktattam az – egyébként duplán árnyékolt – 1 m-es USB 3.0-ás hosszabbító kábelt is
3.) A harmadik tipp volt az elégtelen táp és a router tápegységén ez van:
OUTPUT: 19.5V, 2.31A, 45.0W MAX
Szóval emiatt kérdeztem az SSD-k fogyasztását.
De ha azok csak 5W körüliek és elvileg maga a router 10W körülit fogyaszt, akkor az össz fogyasztás még mindig csak 20W körüli, szóval a 45W-is táp simán kéne hozza.
Szóval valószínűleg nem az lesz.Egyébként a torrent-ezős SSD-t amtm-el (Asuswrt-Merlin Terminal Menu) EXT4-re formattáltam journaling-al (ezeket ajánlotta) és sajna 100%-os méretűre (pedig véglegesen 90%-osra szeretném, hogy maradjon 10% allokálatlan terület, hogy minél hosszabb legyen az élettartama)...
Utána olvastam el, hogy torrentezésre inkább az EXT2 és no journaling az ajánlott:
https://askubuntu.com/questions/36035/is-there-a-file-system-best-suited-for-a-torrent-partitionVan tippetek, hogy mi okozhatja a fenti hibákat?
Ja és mi az az s11 hiba?[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Közben mégis megtaláltam a fogyasztási adatokat a Burst-nál:
Patriot Burst 480GB
• Power Consumption Read: 1,750 W
• Power Consumption Write: 1,985 W
• Power Consumption Idle: 0,365 W
De a Burst Elite 1.92TB-ról továbbra sem találok adatot, annál talán kicsivel magasabbak az értékek.
De amikor a fenti hiba fellépett, akkor az a Burst olvasott (2 W max. fogyasztás), a Burst Elite idle volt és a router volt még aktív, ami mondjuk jelentsen 10W max. fogyasztást.
Szóval ez így még mindig csak 12,5W körüli fogyasztás...<:v)
-
limpi
aktív tag
SSD-vel torrent-ezni linux alatt akkor milyen fájlrendszer beállításokat ajánlotok?
Most ez van:
- EXT4 fájlrendszer (100% méretű)
- Journaling: ONÉn ezt gondolnám optimálisnak:
- EXT2 fájlrendszer (90% méretű, tehát 10% over provisioning – biztos, ami biztos)
- Journaling: OFF
(ezt innen szedtem: link)Melyik a jobb? Vagy kb. tökmindegy?
Nem cél, hogy nagyon gyors legyen (max. 30 MB/sec-el tudok letölteni és a felfele töltést meg 300 KB/sec-ben limitálom), hanem inkább hogy stabil legyen és az SSD élettartama a lehető leghosszabb...
Egyébként PC-n szintén qBittorrent-el már régóta használok egy ugyanilyen SSD-t
(Patriot Burst 480GB), azont 90% méretű NTFS partíció van. És teljesen jól szuperál.
Igaz azt már eleve egy aktív USB hub-on keresztül dugtam be (amúgy egy Win10-es notebook PC-be)...[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #48421 üzenetére
A másik pedig egy ADATA DP910 - sokat nem sikerült róla kideríteni, szerintem az SP910 OEM kiadása lehet esetleg, vagy datacenterbe szánt kiadás.
Ettől függetlenül stabilan jó cucc, alacsony hőmérsékleten megy.
Tippem szerint Marvell vezérlő lehet benne. 88SS9187
MLC NAND és DRAM cache is van rajta.Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
King Unique
titán
Az SSD-k kímélgetése miatt felesleges a lassabb, nem naplózó Ext2 fájlrendszert erőltetni, nyugodtan mehet rá Ext4 ha kezeli a router firmware. Ahol a fenntartott terület eleve módosítható Ext4-nél is, már ha a "90% és 100% méret" arra vonatkozik. De amúgy nem is feltétlen kell fájlrendszer szinten külön nem lefoglalt területet fenntartani, elég ha van meglévő partíción belül kb. 10-15% szabad terület, vagy gyári Over Provisioning (OP) megléténél elég 3-5% is egy korábbi cikk alapján.
Egyébként van Bittorrent topik, valamint a Linuxoknak is külön topikjai, azoknak a témája ez.
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz King Unique #48423 üzenetére
Köszi szépen!!!
Az tök király, hogy a fenntartott terület módosítható!
(Azt hiszem van gyári OP-ja, de erről sem találtam kielégítő infót. De akkor hagyok 10%-ot, az biztos bőven elég. De amúgy még sok hely is van rajta szabadon. )Nézem majd a Bittorrent topikot is, köszi!
(A sok linux topikokkal az a bajom, hogy nem tudom, hogy az Asuswrt-Merlin melyikhez hasonlít legjobban...)[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Segítségre lenne szükségem. Adott egy HP S700 típusú 500GB-os SSD, ami egy RAID tömb egyik meghajtója lehetett valamikor. A tartalmát látom, tudok rá és róla másolni, törölni, próbál is indulni róla egy Windows 11, viszont nem tudok rá telepíteni friss rendszert. Partícionáló programok sem engednek semmi módosítást végezni rajta. A Win10 telepítője látja a partíciókat (rendszer, recovery...stb.), de nem engedi törölni egyiket sem. Kijelölöm, törlés, OK, de ugyanúgy visszadobja. Win11 telepítő is ugyanezt csinálja.
Próbáltam GPT és MBR rendszerű bootolható flash meghajtóval, de ugyanaz.
HP Format Tool szoftverrel sem lehet formázni, azt mondja, írásvédett a lemez.HDSentinel szerint van rajta 12 hibás szektor, de ettől még tudnom kellene törölni, ha a másolás és minden egyéb ettől függetlenül működik.
Van valami tippetek? Hogyan tudnék megszabadulni ettől a RAID-es dologtól, és használni "normális" meghajtóként? Ha ettől van a hiba egyáltalán...
Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
tasiadam
veterán
Udv
Windows mirrorban volt egy micron 1100 es egy evo 840. A tombot tegnap neztem, mind a kettore hibatlan allapotot irt a sentinel. Szetvagtam, a samsung maradt,a micron ment. Elkezdtem masolni es syncelni a felhot ra, kozben 3x szakadt meg a kapcsolat. Lehet ettol fuggetpenul hibas, hogy a sentinel szerint 100as az allapota? Visszaraktam a micront inkabb
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Top cat
addikt
PS3111 vezérlővel szerelt modelleknél előfordul a SATAFIRM-S11 hiba.
Patriot Burst Elite-ben nincsen cache.
-
limpi
aktív tag
válasz Top cat #48428 üzenetére
Köszi!
Azt mivel tudom megnézni, hogy az én példányaim milyen vezérlővel szereltek?
(Nekem 1 db Patriot Burst 120GB, 2 db Patriot Burst 480GB és 1 db Patriot Burst Elite 1.92TB van (ez új). De egyik sem SATA-val csatlakozik, hanem UASP támogatású 2.5”-os rack-eken keresztül USB 3.0-val, szóval a gyártó tool-ja szerintem nem látja őket.)Igen, azt tudom, hogy az Elite-ekben nincs DRAM, cserébe kb. fele annyiba kerülnek. Rendszermeghajtónak nyilván nem annyira jók, de adatokat tárolni és stream-elni szerintem nem fontos a cache. (Nekem nem baj, ha kicsit lassabban tudok csak rá írni, az olvasási sebessége meg messze elég a stream-eléshez.)
(Rendszermeghajtónak amúgy Samsung EVO-kat használok.)[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Patriot Burst - Phison S11
Amúgy HDS információk fül.
Adatokat tárolni kiváló egészen addig, amíg nem döglik meg
Az Elite-re én azt mondom, ha ugyanaz mint a P210-es, akkor azzal sok gondod nem lesz.
Még ha QLC is, olvasásra korrekt, írása viszont be tud esni nagyon. Nagyjából a új Crucial BX500-asokban is ez a belső van.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Top cat #48431 üzenetére
Az A400-nál ez azért jött ki, mert abból megy el nagyon nagy mennyiség.
Elvileg nem sok szériát érintett, de behatárolhatatlan, hogy melyik gyártási batch esett bele.
És az ikertestvérei, klónjai is érintettek, tehát, minden ami S11 előfordulhat a hiba kapcsán.Gigabyte, Goodram, Patriot, Silicon Power is akár... Tehát sok-sok termék.
De én azt veszem észre egyre kevesebb hiba bukkan fel, így feltehetőleg az FW módosításával meg a vezérlő újabb revíziójával ez a hiba minimálisra fog csökkenni.
-
limpi
aktív tag
És egyébként a
Silicon Power Ace A55 2TB-t (Gyártói cikkszám: SP002TBSS3A55S25) jobban ajánlanátok, mint a
Patriot Burst Elite 1.92TB-t?
(RAM szerintem ebben sincs, szóval ezt is csak tárolásra/stream-elésre értve kérdezem. Ennek jobb fajta a vezérlője?
Kicsit drágább, viszont 3 év helyett 5 év garis…
(Mondjuk nekem eddig sosem ment még tönkre SSD, pedig van 2 db nagyon régi Kingston, 2 db közepesen régi Samsung és 3 db Patriot. Persze lehet, hogy eddig csak mázlim volt. De 5 éven túl sem ment még tönkre egy sem.)<:v)
-
Graphics
Jómunkásember
Ugyanaz elvileg belül nagyvonalakban. SM2259XT és hozzá a NAND.
Esetleg TLC van benne.
Bocs az előbb félreinformáltalak, a Patriot Burst Elite-ben TLC van.Amúgy nem értem ezt miért nem ajánlottuk úgy egyáltalán, de utánalesek.[ Szerkesztve ]
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #48379 üzenetére
Erre vkinek nincs ötlete? SSDOk válaszát várom még e-mailben, de ha semmi megoldás akkor ünnepek között vagy után neikezdek a garinak aztán megpróbálom egy másik típusra cseréltetni.
-
félisten
A rendszert szeretném migrálni, de csak magát a Windowst -- ugyanis a meglevő SSD maradna csak az adatoknak, az operációs rendszer pedig kapna egy saját SSD-t.
Ilyenkor mit kell átvitetnem az SSD-k között?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mileston3
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem életemben először SSD-t, mondván régi a gépem (2014-ben raktam össze), hátha megtolja egy kicsit a teljesítményt. Egy Samsung 870 Evo-t ajánlottak többen is, ebből egy 250GB-os, SATA3-asra fizettem be. Tényleg nagyon hülye vagyok ehhez, szóval nézzétek el ha nyilvánvaló dolgokat kérdezek.
Szóval 1.: ha egy adott játékot (pl. Fallout4) rátettem az SSD-re de mégsem tapasztalok úgymond hihetetlen sebességnövekedést mondjuk fast travel közti töltések során (vagyis lerövidül a töltőképernyős idő), vagy hiába tettem fel egy másik játékot lokális mentéssel együtt, mégsem tölt be hamarabb, az azért van mert még a rendszer nem az SSD-ről megy?
(megj.: tervezem, hogy Win7 helyett egy Win10-et dobnék fel és akkor azt nyilván már az SSD-re, a sima HDD-n pedig megmaradna a Win7, csak a munka miatt kevés időm van játszani)
2.: Az mi a bánattól lehetett, hogy amikor bekötöttem az SSD-t, nem ismerte fel sem az MSI ClickBIOS II, sem az eszközkezelő, sem a particionáló, hanem csak a 3. vagy 4. csatiba helyezéskor, megfordított SATA-kábellel (tört vég a lapban, egyenes vég az SSD-ben) éledt fel és tudtam használni, formázni? Végigpróbáltam a SATA-csatikat, mind rendesen működik egyébként? Elsőre nem, de a második alkalommal mindenhol bekapcsoltam a BIOS-ban a Hot Plug funkciót is, ennek ellenére is időbe és több újraindításba telt, mire rájött a gép, mi a szitu
3. Felraktam ezt a Samsung Magician-t, ez akkor optimalizálja az SSD működését meg minden, vagy csak kirakja a statokat meg diagnosztikai célokra van?
4. Van bármi megalapozott, valós tippetek arra hogy mit szabad és mit nem egy ilyen SSD-vel? Mi az, amivel hosszú időre ki lehet tolni az élettartamát? Mert olvastam ilyeneket, hogy ha rendszert is rádobok, akkor lapozófile-t a HDD-n kell tartani, hibernációra nincs szükség (mondjuk azt sosem használtam), meg hogy ne hajítsam tele minden szeméttel (ez mondjuk nálam alap, arra jó a HDD), stb?
5. Gondot okozna az a működésben, a gép stabilitásában, ha az SSD-n Win10, a HDD-n meg Win7 lenne és hol ezt használnám, hol azt (főleg hogy ne kelljen mentegetéssel bajlódni. Épp elég lenne minden cuccomnak a Win10-es verzióját leszedni)?Köszönöm a segítségeteket előre is, sziasztok!
[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
válasz mileston3 #48444 üzenetére
Az említett hibák alapján szerintem érdemes lenne kicserélni a kábelt, és/vagy alaposan megpucolni a csatlakozókat.
Egyébként nem kell különösebben pátyolgatni, pont a Samsungok amik elég sok írást bírnak (TBW). Ha a lapozófájlt HDD-re teszed, akkor elveszíted az az előnyt, amit az SSD ad (szóval lassú marad a memória lapozás, ezáltal a Windows működése is). A hibernálás persze letiltható ha úgysem kell.Feltétlen kell mindkét Windows? Van olyan ami Win10 alatt nem megy? Ha nincs, akkor érdemes váltani, akár a Win7 frissítésével is.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
félisten
-
mileston3
csendes tag
válasz zizidor #48447 üzenetére
Köszi a választ!
A kábel vadi új, az SSD-vel együtt vettem, próbáltam másikkal is, de mostmár megy rendesen.
A lapozófile-t értem, logikus végülis, de feltétlenül kell az? Van 8 GB memória a gépben, 1600MHz-en ketyeg.
A két Windows-t csak addig tartanám fenn, amíg nem lesz rá időm hogy foglalkozzak olyan szinten a géppel, hogy átmentsek mindent ami kell, ha megvagyok vele, utána offolnám a 7-et, bár a 8 év alatt kb. 2-szer lett újrahúzva, a világon semmi baja nem volt és nincs is. A 10-et csak azért tenném fel, hogy az is legyen már valami friss, meg ha már olcsón megvehettem a licence-t, akkor használva is legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest