Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Graphics #56268 üzenetére
Elméletileg igen, tényleg van benne TRIM, viszont Deallocation a funkció neve.
Tehát ez az NVMe 1.0 specifikációval már belekerült az SSD-kbe, azaz az ennél újabbak már biztosan tartalmazhatják?
Szerk.: példának a Samsung 990 Pro már NVMe 2.0.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
ricsip
addikt
válasz Graphics #56247 üzenetére
A pénzromlás kalkulátor szerint az 1978-as PMobil 2forintos dal értéke már 2022-ben sem 20 forint lett volna, hanem kb 113forint. De amilyen szart sem ér a pénzünk az utóbbi 2 évben, szerintem most 2024 karácsonyára az a 113 inkább már 130-140 forintra romolhatott. Sajnos.
-
-
Armagedown
őstag
válasz Graphics #56232 üzenetére
Szerinted mit érdemes venni, használt 256 GBos SK Hynix SC311 sata ssd 7ezrerért, vagy újonnan valami noname-et ugyanennyiért?
Tudom, milyen kérdés ez, de hát te vagy az ssd guru, kitől máskor kérdezzem
Nem Magyarországon élek, nem tudok a Hardverapróról venni olcsóbb OEM ssdt.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
HARDVERAPRÓD
válasz Graphics #56229 üzenetére
Emlékszel még erre?
- KingSpec
- Interface Type: M.2 PCI-e Gen3.0x2
- PCI-E 2242Model Number: NE-256(2242)Egy általam eladott gép most került vissza hozzám, és ezt tettem bele. Még működik most is az SSD. Valamikor 2018-2019 tájékán beszéltünk ezzel kapcsolatban, vagy tőled is vette, talán? lehet nem....
-
wolfman
veterán
válasz Graphics #56200 üzenetére
Adjatok tanácsot olyanhoz, amivel ugrik a gari, de megoldható 1 órán belül házilag szoftveresen. A gari egy opció, már vissza is küldtem, DE hogy ülni fognak rajta ~2 hónapot, arra a fejemet ráteszem! És én ezt mocskosul rühellem.
Nem lehet minden olyan mint a Seasonic gari, hogy 12 évet kaptam a tápomra, az 10 év után elromlott, majd egy héten belül megkapták németben a SS központban a csomagomat, 2 nap múlva a kezemben volt a teljesen új, bontatlan készülék onnan pk. nélkül. Ez itt egy büdös tróger nagyker, nem szereti ha gariztatnia kell! Tudom, tudom, nEvÁsÁrOjJá' aKkOr TőlÜk TöBbEt...
#56202zizidor: Ott igazad van, rosszul mondtam, mert UEFI-t akartam írni, nem AHCI-t. Meg tudtommal, ha át is lehet AHCI-re kapcsolni, akkor meg már a win install sem bootolna be vagy ha igen, akkor is látná a lemezt bootolhatóként, csak nem bootolna be, hanem hibázik. Na itt minden lemez látható prímán, még a mellé rakott saját korábban installált másik M.2 SSDm is, csak maga a WD SSD nem. Ergo, probléma a hardveren belül található valamilyen formában még ha Graphics kolléga 3x is leírta, hogy a hiba tutira bennünk van.[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz Graphics #56188 üzenetére
Akkor mondom úgy nektek, hogy tuti az SSD-vel van gond, mert már a ~100. SSD-t telepítem életemben és még egyel sem volt ilyen gond. A BIOS-UEFI-hez értek már annyira, hogy nyilván az UEFI/AHCI beállításokat is kipróbáljam. Tegnap próbáltam a firmware-t frissíteni, de már azt mondja, uptodate. Mondjuk olyan talán segítene, hogy erőltetett firmware újratelepítés, de ezt meg nem tudom hogy kell, mert ha már legfrissebb, felülírni opció nincs. Vagy valami boot szektor lehet hibás (nem tudom hogy megy ez a lemezeknél).
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Brada:D
tag
válasz Graphics #56159 üzenetére
Értem. Azért, nem írtam, mert a configom nem történt változtatás és nem jött elő soha ez a probléma.
SSD:Samsung 980 1TB(), Samsung 860 evo
Alaplap Asus Rog strix B450-F
CPU: Ryzen 5 5600X
Ram: Corsair Vengeance 32GB
GPU: Asus rog strix 3070 Strix[ Szerkesztve ]
Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #56124 üzenetére
Éppen nézegetem a fiókomat, és találtam egy bontatlan A2000 500gb példányt. Lassan eszmei értéke lesz, sajnálom is felbontani. Persze a garancia bontatlan állapotában, már rég lejárt róla, vagy ha 5 évet adtak, akkor sem tudom hol vettem már.
Rowon. nincs A2000 512gb, csak A2000 500gb van.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
-
-
Vasti74
aktív tag
válasz Graphics #56023 üzenetére
Igazad van, hajlamos vagyok túlgondolni a dolgokat ;-)
Klónozgatni nem kell, op.rendszer nélkül kértem: Linux Mint megy rá, Windows-t a 90-es évek közepe óta nem használok. Illetve de, virtuális gépen Win10-et meg Office-t a meló miatt néha, de ritkán.
Ennyi, köszönöm a segítséget mindenkinek!
Üdv: Vasti
-
Vasti74
aktív tag
válasz Graphics #56021 üzenetére
Igen, ez az a gép! És igen, van két M.2 slot, jófajta, mindkettőbe lehet is konfigurálni meghajtót a webshopban.
A Samsung SSD-t benéztem, tényleg nincs neki cache-e... ;-)
Már rég foglalkoztam számítógépekkel komolyabban, amik meg nekem vannak Brand gépek itthon, általában valami jobbfajta Samsung nvme SSD-vel gyárilag, azoknak van (a mostani Fujitsu gépemben Samsung PM981 van, annak tuti van)
Gondoltam ártani nem árt... Vagy ilyen tempónál már az is mindegy? A fene tudja, jobb érzés lenne, ha lenne neki ;-)
(Miután megvettem a gépet, jó lenne, ha már nem kellene piszkálni, mert minden lecserélt - megmaradt alkatrész utána csak gond, lehet pakolgatni ide-oda, vagy árulni.)
-
Vasti74
aktív tag
válasz Graphics #56018 üzenetére
Megkérdeztem - nem tudta a Chat másik végén az ember (vagy gép ;-)
Adott egy linket, amin meg lehet nézni a Lenovo termékek paramétereit - nincs ott a gép, amit vennék :-)Egyébként egy ThinkCentre M75s Gen 5 a kiszemelt, és kosárban van, ott a termékkód 12TACTO1WW , amire gyakorlatilag szintén nincs találat...
Érdekes ez a Lenovo ;-)
Megnéztem az Union Memory oldalán a PC-s termékeket: mindegyikhez azt írják természetesen, hogy High Performance, szóval innentől hogy melyikre gondolt a Lenovo mint "alap", és melyikre mint Performance?! ;-)
OK, tudom, nagy jelentősége nincs a dolognak: de ha pl. az a különbség, hogy az alap változatnak nincs saját gyorsítómemóriája, a Performance változatnak meg van, akkor inkább a Performance, mert kicsit beragadt nekem ez a "legyen saját gyorsítómemóriája" dolog ;-)
-
hunaqua
addikt
válasz Graphics #55974 üzenetére
Most nem voltak olyan jó akciók az Alin mint tavaly pl az EAGET
Amik nekem most bejöttek az olcsó kategóriában az a CUSU . SMI+Hynix legalábbis a 120,128GB kategóriában. Elvileg a 240 és a 480 qlc, a többi tlc. Tökéletesen működik a hőmérséklet információ is. Egy 120GB ingyen postával is 10usd alatt. Szerverben megy (OMV) jelenleg hibátlanul. Itt a műszerfal mutatja a hőmérsékletet,és utálom azokat az SSD-ket amik csak egy alibi,mondjuk 40C hőmérsékletet mutatnak állandóan.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-
válasz Graphics #55916 üzenetére
Ha valaki linux alatt szeretné az FW-t frissíteni rajta, akkor itt van egy minta tőlem , hogy csináltam meg.
[fw_update linux alatt a samsung990pro ssd-n_ video]Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
ricsip
addikt
válasz Graphics #55852 üzenetére
Az SSD firmware-je sosem szerepelt a Samsung-ok dobozán (más gyártónál esetleg... de az is ritka lenne). A dobozból kicsomagolt konkrét eszköz címkéjén sincs ott (legalábbis amiket néztem M.2-ket, most nincs a kezemben 2.5"-ös). Amúgy a csomagoláson csak MODELLNUMBER van, a sunyiban hardware-változtatgatást lebuktató PARTNUMBER változása (pl. Samsung 970 EVO Plus) is csak a konkrét eszközre ragasztott címkén érhető tetten.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bikkrom
senior tag
válasz Graphics #55852 üzenetére
Mert bármit vettem eddig max lassú lett, de kárt nem csinált magában ha nem volt fent a friss FW... Lényegében egy hibás, bugos eszközt adtak el nekem. Most komolyan, van vagy 100 okos eszköz a házban, ki bújja végig, hogy mikor melyiken van régi FW? Akkor szóljon, hogy régi az FW frissítsd. De olyat ami konkrétan kinyírja az eszközt... Ilyennel sohasem találkoztam. Ne érts félere, az itteni segítségért hála. De a Samsungnak egy hatalmas fekete pont. Kinek jut eszébe egy évvel később, hogy ellenőrizzen le minden FW-t, mert hátha az egyik eszközöd kinyírja magát? Senkinek. Megveszed, gondozás mentes rendszert vársz... Nem ezt.
Lehet nekem vannak nagy elvárásaim, 40 ezer forintért ez esz szép halál volt. 3 év inflájával az most vagy 55 ezer.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Hatvan9
senior tag
válasz Graphics #55817 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Továbbítottam, holnap kiderül.
& Ribi:Azt gyanítja még hogy USB-n keresztül nem kap akkora áramerősséget, mint SATA-n, maga az SSD házon 1db USB-C port van.A gépeken egyébként pedig szerintem már mindegyik port USB3 (MB Pro 2015, Asus X540L) -
addikt
-
amargo
addikt
válasz Graphics #55809 üzenetére
Azon akad meg, hogy az adata nem ajánlott, aztán elkezdtem utána olvasni, amikor is rátaláltam a linkel-t topicra, ahol is azért nem lettem meggyőzve, hogy nem pusztulhat el egyik napról a másikra, függetlenül a kopástól (tudom mit jelent a kondició), mert a controller környékén voltak mindenféle kavarások.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
-
Armagedown
őstag
válasz Graphics #55562 üzenetére
Vettem én is egyet, tegnap érkezett meg, ebben Hynix TLC flash van:
4500 forint volt.v0.567a
Drive: 0(ATA)
Model: SATA SSD 128GB
Fw : W0222A0
Size : 122104 MB [128.0 GB]
From smart : [SMI2259XT] [W0222A0 00] [HYNV7]
Controller : SM2259XA bufferless
FlashID: 0xad,0x7e,0x28,0xb,0x0,0xc0,0x0,0x0 - Hynix 3dv7-176L TLC 16k 512Gb/CE 512Gb/die
Channel: 2
CE : 1
TotDie : 2
Plane : 2
Die/Ce : 1
Ch map : 0x03
CE map : 0x01
Inter. : 1
First Fblock : 4
Total Fblock : 542
Total Hblock : 1908
Fblock Per Ce : 542
Fblock Per Die: 542
Original Spare Block Count : 36
Vendor Marked Bad Block : 0
Bad Block From Pretest : 25[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Pityu.
nagyúr
-
Tiger.
nagyúr
-
Tiger.
nagyúr
válasz Graphics #55777 üzenetére
Rendeltem egy adata 240gb új sata 3-as kábelel.
Majd kiderul mi a baja.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
azbest
félisten
válasz Graphics #55736 üzenetére
érdekességképpen, azt olvastam (andantek-es hmb használatot emlegető teszt kapcsán), hogy van winre és linuxra is tool, ami ki tudja olvasni, megmutatni mennyit használ
VLO's nvme-hmb on Windows, nvme-cli (nvme get-feature) on Linux.
Az nvme hmb info linken van.
Most pont nem hmb-s ssd gépnél vagyok, úgyhogy nem tudom megnézni. De otthon majd megnézem 24h2 alatt a patritot és az nv2-t. -
Armagedown
őstag
válasz Graphics #55709 üzenetére
Az egyik román webshopban kimagaslóan jó az értékelése és nagyon bevált darabnak tartják.
Van amúgy egy 5 éves, 120 GBos Goodram CL100 gen.2-m, ami gond nélkül működik, ugyanennek még mindig kapható a 240gigás változata, érdemes volna-e ma ilyet venni?
Alig vannak róla valami tapasztalat[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
azbest
félisten
válasz Graphics #55664 üzenetére
a papír matrica nem zavar, mert nem vezeti az áramot
De ha nincs gyakorlati tapasztalat, akkor megpróbálom multiméterrel az alját megmérni, hátha van rajta átlátszó műanyag réteg is, nem csak a rézen a ragasztó.Sőt, külső ssd tokban volt, hogy szándékosan rajta hagytam a hővezető gap padon a fóliát, mert ha rátapad a házra, akkor nem lehet többé szétcsúsztatni és kinyitni. Akkor is bőven elég meleget elvezet. De az áramot az nem vezeti.
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
-
DFB
tag
válasz Graphics #55639 üzenetére
Sikerült elirni a T-t.
Van egy màsik 1TB-os 4.0 az maradt a régiből.
A 3.0 kat eladtam.
Ha kijön emberi àron- az nem most lesz- az 5.0 akkor azon lesz a win meg az office,addig ezen,de 500GB ot nem biztos hogy akarok.Fajlagosan dràga is.Ekkora Fury van ,Samubol nincs.
Én is a variàlàstol félek amiket itt olvastam,hogy hol ez hol az van benne.A nagyobb TBW meg az a ca.6e ft difi miatt jött be a Fury a képbe.[ Szerkesztve ]
-
roli2024
kezdő
válasz Graphics #55566 üzenetére
Ha lassan is, de kedden megérkeztek ...
„Milyen Lexar, milyen Samsung?”
Samsung 870 QVO 2.5 8TB SATA3 (MZ-77Q8T0BW) – eddig még mindenki bolondnak nézett, hogy ennyi pénzt adtam ki értük – azt már csak itt írom le, és nem terjesztem szóban, hogy legalább egy hatalmas (16-20 TB) Toshiba HDD-ről sem mondtam le, de sem pénz nem várható egyelőre (pluszmunkákra most sem időm, sem kedvem), sem dönteni sem tudok, hogy akkor most melyiket is venném, és pláne honnan (garancia stb.), mert az országba kicsit lassan érkeznek az újabb típusok (nem valószínű, hogy talicskaszámra veszik őket), máshonnan meg napok alatt megérkezne, na mindegy.
Összeszedni és szétrostálni végre a dolgokat (családi, helytörténeti videók, hagyományőrző táncfellépések stb.), plusz még a Nagy Ő-m hagyományőrző interjúi, város/falubemutató videói is hatalmas helyigényűek – persze nem akkorák, mint a híres (slow) walking YT-osok, ahol általában 400 GB-tól (!) kezdődnek a méretek (aztán a YT meg úgy összenyomja őket, hogy csak na), szét vannak szórva millió adathordozón, csak a vágással van gond, mert a processzor egy régi Ryzen 3-as, és abból sem a legpengébb... Majd valamikor az is frissítésre kerül...
Lexar NM790, szintén 8 TB, teljesen más kategória a vásárolt Samsunghoz képest. Csak belefutottam a hírbe, de ez mindig így van, ezért szokták mondani, hogy ha veszel valami újat, akkor hónapokig ne is nézd meg a hasonló dolgokat, mert rosszul leszel. Az ár itt eleve kizáró tényező. Azért álmodozni lehet.
A Samsung sebessége (SATA) nekem tökéletesen megfelel; megjelenésüktől kezdve szerettem volna birtokolni legalább kettőt, és ez most összejött!
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Graphics #55566 üzenetére
Szóval, magyarul, a Lexar 8 TB helyett 2 x 8 TB jön a Samsungtól.
Mit nem értesz? Leírta kolléga magyarul!
Mondjuk akármennyi váratlan pénz ugrana elém, nem akarnám Lexar NM790-re vagy Lexar Play-re költeni. No de ha kettő is jön egy helyett a Samsungtól!? $937 +posta nem vészes érte.
(még szerencse, hogy magyarul írta le a kolléga)
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
veterán
válasz Graphics #55526 üzenetére
Tudom, nem márkára veszünk terméket, viszont nekem a Kingston akkor is olyan "érdekes" márka.... Szülők gépeiben Kingston SSD-k vannak, ráadásul mindkettő A400. Igaz, hogy lassan 10-10 éve megy mindkettő, de nem tudnám őket rábeszélni, hogy valamire költsenek...
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Lokii
aktív tag
válasz Graphics #55402 üzenetére
Igen Nv1-2-3 nem annyival olcsóbb hogy szórakozásból hardver lottózon az ember , azt hiszem SN580 és hasonló HBMes(közös rendszer memóriásra gondolok ha véletlen a GPUsat írtam)TLC SSDknél talán nincs még lottó
+1 másik, laptopos hszhez: KC3000 hűvösebb szokott lenni de ezen körülmények között, szóval: gen 3X4ben de 110Mmes hűtő van rajta , 24-25-26 fok "idle"(rendszer innen fut) GPU alatt, A2000 hűtő nélkül van de szabadabb , 3 éve el kallódott valahova a 80mmes hűtő ami X2eshez járt. Régebben valamilyen OEM Hynixet láttam ajánlva itt Pl ilyesmi célra
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
V.Stryker
nagyúr
-
Debilon
addikt
válasz Graphics #55417 üzenetére
ok, most kb fél óra Forza után ami az SSD-ről fut dashboard 47 fokot írt, a HWi meg 66 a tem 2-nél, amúgy HDS is 48-at írt maximumnak
csak azért kérdezem, mert nem tudom mi van, a topikban is olvasva, hogy ha melegszik akkor kell borda
de ha ezek jó értékek, akkor nem nézegetem
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Windows 10
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest