Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
-
shiftac
aktív tag
Elérte az 1000 napot a Samsung 850 Pro SSD-m, 2015 január óta van meg. Ha minden igaz, akkor még több, mint 2 évig van rá garancia (mivel a 10 év/150 TBW közül úgy néz ki az előbbi lesz meg hamarabb). A képen látható 581 nap becsült hátralévő élettartam hihető bármennyire is?
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy m2 wd nvme ssd. A problémám a szoftverével van. Win 11 et használok, és a WD dashboard nem indul el a windowsal automatikusan. A képen látható hogy be van kapcsolva az indítás, de amint kilépek a progiból magátol kikapcsol és szürkére vált,. Valamint alatta a Start Minimalized alapba szürke, kapcsolhatatlan. Valaki tudja mi lehet a hiba? -
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy MSI Z59-A Pro alaplap, i7-10700KF proci, és 2 ddb NVME ssd: SN 750 2 TB és egy Plextor PX-1TM9PeGN.
A lapon van 3 db M.2 foglalat, de sajnos az egyiket csak 11. generációs Intel procival lehet használni, így értelemszerűen a másik kettőben van a két ssd. Sajnos a középső foglalatra rálóg a vga hűtése, így oda nem nagyon fér el hűtőborda az ssd-re (talán egy nagyon lapos igen, de nem biztos). A Plextor a régebbi szerzemény, azon van is egy hűtő, így az került az alsó foglalatra. Egy közepes méretű, passzív borda van rajta, 52-53 foknál még sosem volt melegebb. A WD-t beraktam borda nélkül a középső foglalatba, de másoláskor már 66 fokra is felment, pedig nincs is meleg... Igaz, utána gyorsan leesett úgy 55 fok környékére.
A kérdés: megkockáztassam a hűtőborda nélküli felhasználást, esetleg cseréljem meg a két ssd-t, hátha a Plextor jobban bírja borda nélkül (a WD lesz többet használatban), vagy van valami egyéb ötlet a probléma megoldására? A PCI-Express slotok fgolaltak (hangkártya), oda nem igazán tudok kiegészítő kártyát tenni.
Előre is köszi a választ!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Pyttawrx #47660 üzenetére
Még egyszer: a vga hűtése rálóg az ssd foglalatra, nem fér el rajta egy borda (esetleg egy extra lapos, de az sem biztos: nehéz megítélni hogy mennyi hely van ott, de csak pár mm lehet).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Silicon Power SP55 típusú 250-es SSD-t nem látja a saját programja. Akartam firmware-t frissíteni vele.
Előzmény: Windows 10 kékhalál. Gondoltam újra rakom. Partíciót nem lehetett törölni Win alól, se Linux alatt. Ingyenes progik se csináljak meg. Olyan mintha írásvédetté vált volna az SSD.
Tipp?
Köszi, A
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz mAtech #47665 üzenetére
BIOSban SATAFIRM S11-et látsz?
Mert akkor összeomlott a vezérlő.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Ha a rendszer a következő, 54% kondíciójú SSD-n van, lehetnek ettől instabilitási gondok?
Pl CoD: Warzone-ban egy meccs indulásakor hibaüzenet nélkül az asztalra kilép, valamint WerFault.exe - Application error (The application was unable to start correctly (0xc000012d). Click OK to close the application.) és hasonlók? Vagy ezek a tünetek másra utalnak inkább?
Érdemes lenne az egész rendszert klónozni az újabb, 100/100-as 256-os Samsung SSD-re? Ha igen, gondot jelent-e, hogy nem ugyanakkora méretűek az SSD-k?
A válaszokat előre is köszi
-
Graphics
Jómunkásember
-
Peter668
csendes tag
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Cseréltem ssd-t a gépembe és maricum reflect - el az új ssd-n fut már a rendszer. Ma gondoltam a régi ssd-t formázom és patricionálom de nem engedi patricionálni és még betüjelet se enged beállítani mert Windows volt rajta (formázni engedte de mégis érzékeli). AOMEI partition assistant - al próbáltam ezt megoldani. Hogy tudnám ez ezt patricionálni?
Ezt írja ki kép [kép] . Köszönöm előre is a segítséget! -
King Unique
titán
válasz Imi1981 #47683 üzenetére
• Jobb lett volna a Windows lemezkezelőjéről egy screenshot, mert ez a 3rd party program elég semmitmondó.
• Adott a parancssor (DiskPart), ott törölni, majd particionálni és formázni a régi SSD-t, ha nincsen rajta semmilyen fontos adat és használatban lévő rendszerpartíció, normál esetben nem feltétlen kellenek ehhez se AOMEI se MiniTool és társai 3rd party particionáló programok.
• Ha klónozás történt a Macrium Reflect programmal és minden szükséges partíció 1:1-ben megvan az új SSD-n, nincs a régi SSD-n használatban lévő partíció, akkor annak nem kellene gondot okozni.
• Ha újabb Windowsról van szó, akkor érdemes megnézni, nem-e lett a régi SSD tárolóhelyként beállítva, mert akkor nem meglepő a leírt probléma, ahol ilyenkor az első lépés nyilván az eltávolítás a tárolóhelyek közül.
• Az előbb leírtak nem SSD specifikusak, sőt konkrétan semmi közük az SSD témához, mivel ez értelemszerűen Windows téma és ezért legközelebb annak a topikjában (vagy abban a másik topikban) kellene feltenni az ilyen kérdéseket.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz King Unique #47686 üzenetére
Feltettem a patricionálás topikban de ott februárban volt az utolsó hozzászólás. Mondhatni kihalt topik. Szerintem kinyírtam az ssd-t mert már sehogy nem is látja a Windows és a minitool partition wizard is lefagyott. Majd holnap még próbálkozok vele ma már fáradt vagyok hozzá.
-
King Unique
titán
válasz Imi1981 #47687 üzenetére
• Igen, olvastam, ahol az a topik valóban nem túl forgalmas, de ha beesik 1-1 kérdés, akkor arra szokott válasz érkezni, a legutóbbi kérdés meg februárban volt, azért akkori a legutóbbi hozzászólás. Viszont mivel itt is fel lett téve ugyanaz a kérdés, ezért inkább itt lett megejtve a válasz, legközelebb elég lesz egyszerre 1 topikban feltenni.
• A "sehogy nem is látja a Windows" normál esetben úgy értendő, hogy sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben, sem a tárolóhelyeknél nem detektálja, valamint a BIOS-ban sem jelenik meg.
• Ha tönkrement az SSD, az érdekes, attól normál esetben nem kellene, hogy klónozva lett a tartalma egy másik SSD-re, majd az utóbbiról bebootolva a Windows. Meg ha eleve hibás lenne, akkor a klónozás sem feltétlen ment volna.
• Nem derült ki a leírtakról, hogy pontosan milyen SSD-kről van szó, a régi SSD 2,5" SATA / M.2 SATA / M.2 PCIe NVMe / USB-s csatlakozású-e, az adatkábel és port rendben van-e, stb. -
Imi1981
veterán
válasz King Unique #47688 üzenetére
Csak kettő patriciokezelő programmal próbáltam (aomei és minitool) de azok már nem látják. Usb3 - sata átalakítóval is próbáltam és gépbe beraktam úgy is. Én csesztem el itt a formázással és partíció törléssel valahogy (előtte még jó volt csak rá volt telepítve a Windows ezért bár törölni tudtam a patriciokat de létrehozni már nem tudtam). Szóval nem klónozás miatt ment tönkre mert igazából nem is klónoztam (nem tudom hogy kell maricum reflect - el) hanem csak lementettem majd kivettem a gépből ezt az ssd - t és vissza állítottam az új ssd-re maricummal.
Most nincs előttem az ssd de 120 GB - os ocz vertex márkájú (pontos típusát majd holnap megnézem).
Holnap megnézem még azokon a helyeken amiket írtál, hogy ott látja e a Windows. Azért jó lenne, ha meg lehetne menteni.[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
Szevasztok szeretnék veletek megosztani egy eseményt:
Ma megvételre került egy Kioxia Toshiba xg7-es 4TB-os PCIe 4.gen-es SSD.
Tehát aki azon gondolkodik vásárlásnál hogy megy a laptopjában egy gen.4-es SSD egy gen.3-as foglalatban akkor tessék én megosztom a tapasztalatomat egy képpel ami mindent elmond :
Használtan vettem ezt az SSD-t itt az Aprón.
Nekem kissé a Hőfok nem tetszik mert alapon is ilyen 46-47'c környékén van majd nézek rá valami vékony hőelvezetőt ami a laptopomban is elfér.
Ja a lényeg ezt mind egy HP OMEN 17-es i7-8750H gtx1070-es laptopban produkálja.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
baro32
aktív tag
válasz Graphics #47692 üzenetére
Esetleg ebben a vékony lapkában kérhetném a segítségedet mert ilyenekkel még nem volt dolgom nézegettem ilyen bordákat csak az igazság az hogy nekem az SSD fordítva megy a csatiba mint ahogy a képeken látom a borda felhelyezését az SSD-re.
Úgy értem hogy a kisebb lába van felém a foglalatban nem pedig fordítva remélem ezt így értedHP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
baro32
aktív tag
-
baro32
aktív tag
válasz Pyttawrx #47696 üzenetére
igen 50 most is az előbb csináltam dvd fab video konverterrel két filmet akor 52-re ment fel mikor végeztem ismét 50-re ment le mikor migráltam rá akkor elérte a 65-öt de a migrálás a rendszer 4percet vett csak igénybe úgy hogy egy usb type c + Silicon Power PD60 M.2 PCIe és ebben volt az SSD
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Elektromos cigaretta 🔞
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Milyen notebookot vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Notebook hibák
- Total Commander
- További aktív témák...
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest