2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Arctic Freezer 7 Pro - A feltámadás!

    Sziasztok :)

    Nos... nem gondoltam, hogy ebből az egész tapasztalatból egy blogbejegyzést fogok valaha is kanyarítani, így jóval kevesebb kép készült (egészen pontosan 0) az előtte állapotról. De in medias res vágjunk is bele a közepébe!

    Ugye rémlik még valamikor a 2000-es évek végéről egy 3 hőcsöves Arctic toronyhűtő, ami elég népszerű volt a júzerek körében? 92 mm-es halk ventilátorával, réz talpával, sűrűn lamellázott hűtőbordájával és megnyerő árával nem lehetett neki ellenállni. Egészen véletlenül nekem is van/volt/lesz egy ilyenem a mai napig.

    Egészen a 2014-es év elejéig nem sok fogalmam volt róla, hogy milyen hardverelemek vannak a számítógépemben. A téma nem igazán izgatott, elhordtam a két utcával arrébb élő srácnak bővíteni a gépet, megmondta mit vegyek bele, kifizettem, belerakta, "jóvanazúgy". Mehet a játék tovább. Ennyi volt az egész hardverismeretem. Valami van a gépben, viszont, ha lassú a játék, akkor szólok annak a bizonyos srácnak. Ez is egy hozzáállás, generációk ezrei élik le így az életüket, hogy valamit csak használnak, de nem értenek hozzá.

    Folytatás...

    Rowon 7 hónapja 22

  • Asrock N100DC-ITX - avagy építsünk néma PC-t!

    Sziasztok :)

    Egy YouTube videó hatására néhány hete kezdtem el gondolkozni azon, hogy mi lenne, ha összeraknék egy kisebb méretű, főként böngészésre, irodai munkára, filmnézésre és régebbi játékcímek futtatására alkalmas, helytakarékos és alacsony fogyasztású számítógépet, ami ráadásul hangtalan is?

    Részlet a videóból - ExplainingComputers csatorna

    A némaság miatt aktív processzorhűtő nem jöhetett szóba és paneltápot sem szerettem volna beszerelni, mert egy másik gyártó termékénél már jártam úgy, hogy apró, ám folyamatos sípolással (coil whine) jelezte a tápegység, hogy ő bizony ott van a gépben és éppen dolgozik... Ez mellett a lehető legkisebb házat szerettem volna megtalálni, amibe még éppen belefér egy mini-ITX alaplap, de egy ház ventilátor, vagy bármi más már nem... Ennek megfelelően egy nagyon alacsony fogyasztású, ám megfelelő teljesítményű processzorral szerelt integrált lapban kezdtem el gondolkodni.

    Folytatás...

    Rowon 8 hónapja 72

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.