Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#47351) Doky586 válasza omfgk (#47350) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Őszintén szólva nem értem mi értelme egy ilyen hds írás tesztnek ssd esetén. Legfeljebb magadat ijesztgeted vele. A végén win10 alatt optimalizáld le (filekezelőben) és használd.

(#47352) omfgk válasza Doky586 (#47351) üzenetére


omfgk
addikt

Le akartam gyalulni ,hogy megnézzem helyreáll-e a sebesség utána. Hátha a TRIM nem működött úgy ahogy kéne.
Csak mivel eddig ilyen tesztet nem indítottam csak merevlemezek esetén, így felhúztam a szemöldökömet a szektorokra. Tehát nem elsődlegesen ezt a színkavalkádot akartam nézegetni, csak biztonság kedvéért meg akartam nézni ,hogy nulláról ,hogy viselkedik.

Nem akartam frissíteni az adatokat (mert nem voltak nélkülözhetetlenek) szóval olvasás - írás - olvasás helyett inkább ráküldtem ezt.

[ Szerkesztve ]

(#47353) Doky586 válasza omfgk (#47352) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csakhogy a írástól (törlés nélkül) betelik az ssd, persze hogy belassul itt ott amíg a trim/garbage collection próbálja kapkodva helyrerakni a teszt alatt. Szerintem az ilyen tesztnek hdd esetén van csak értelme.

(#47354) omfgk válasza Doky586 (#47353) üzenetére


omfgk
addikt

De ez nem csupán írás.

És a szokásos használat közben sem ez volt. Tehát csak írás. Eleve az 1TB-ből csak 400GB volt tele. 2 napja csak seedelt.

Aztán ezt próbáltam meg lekapni róla és áttenni a HDD-re. Szóval itt a HDD írása kellett volna ,hogy legyen a szűk keresztmetszet. Ehelyett viszont az SSD-re vártunk. Utána kipróbáltam a másik SSD-vel és azzal ment teljes sebességgel a másolás.

[ Szerkesztve ]

(#47355) ledgeri válasza omfgk (#47350) üzenetére


ledgeri
nagyúr

#5137-ben voltam hasonló cipőben. A képek a lényegesek.
Csak annyi, hogy az SSD magának pakolgat, és ha át akarod törölteni, akkor első körben biztos lassabb mint másodikra, amikor már homogén.
Problémamegoldó opciónak el lehet rankni kispolcra, de ritkán alkalmazandó (azóta is 1-2* csináltam csak). Lehet, hogy ez oldja meg a problémád, de ne a kezdő körökben legyen. Az SSD nem ettől a 2 évenkénti egy darab HDS-s teljes teleírás-tól fog tönkremenni.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#47356) ACE-


ACE-
addikt

Per pillanat mi a legegyszerűbb módja a merevlemezről NVMe SSD-re történő migrálásnak? A merevlemezen van egy rendszer partíció, ami 128GB-os, és egy ekkora vagy nagyobb NVMe-re menne a rendszer.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#47357) Speed® válasza ACE- (#47356) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Macrium Reflect.

(#47358) King Unique válasza ACE- (#47356) üzenetére


King Unique
titán

A hogyan kell Windowst klónozni értelemszerűen Windows specifikus téma, annak a topikjába való, lásd ott már kifejtve. Ahol alap, hogy nyilván nem szimplán csak a C partíciót kell klónozni, hanem a telepítésnél a Windows számára létrehozott kicsi partíciókat is [normál esetben nyilván vannak, ahol nincsenek BIOS/MBR módban (max. annál), az eleve a hibás telepítés eredménye].
A SATA —► PCIe NVMe váltásra vonatkozóan pedig már lett írva itt is a lényeg korábban, amit a topik keresője is kilistáz.

[ Szerkesztve ]

(#47359) Márton válasza Speed® (#47357) üzenetére


Márton
nagyúr

Ha pedig ez valamiért nem menne, mint ahogy nálam sehogyan sem akart bootolni az új drive, akkor [link] :C

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#47360) Doky586 válasza Márton (#47359) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem menne akkor nem a programcsere a megoldás, hanem az hogy megmutarod az eredeti rendszernek az ssd-t úgy inicializálatlanul, particionálatlanul és csak utána klónozza oprendszer alól. (Azaz nem bootpendrivról)

(#47361) Márton válasza Doky586 (#47360) üzenetére


Márton
nagyúr

Megmutattam, töröltem mindent róla még diskpart clean is volt és nem pendrive-ról volt boot.
Reflect nem tudta, Minitool tudta. Ennyi.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#47362) ACE-


ACE-
addikt

Na akkor most már tényleg nem tudom mit csináljak... Lehet marad a SATA-s SSD-m, és tárhelynek meg használok egy USB3.0-ás külső vinyót... (Mivel sajna ezen a DELL gépen csak két SATA hely van, és CD olvasó meg kell)

Én egyébként a Paragon Hard Disk Manager-t szerettem volna használni, boot drive-ról, de megnéztem és konkrétan ilyen nincs benne, hogy migrálás... így nem tudom hogy hogy menne egyszerűen, lehet majd próbálkozom csak félek hogy egy-egy ilyen próbálkozás hosszú idő, és annyim meg nincs, ezért a legegyszerűbb megoldásra törekszem.

[ Szerkesztve ]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#47363) Pyttawrx válasza ACE- (#47362) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.
Még mindig a macrium, vagy a mini partition tool progi. Ezektől nem kell egyszerűbb szvsz.
Mondjuk itt most talán neked a macrium lesz jobb, csinálsz bootolható pendrive-ot, előtte mentheted az image-t vmi külső meghajtóra, majd bebootolsz a pendriveról, és visszateszed az ssd-re az image-t.
Mi a dell noti pontos típusa?

(#47364) ACE- válasza Pyttawrx (#47363) üzenetére


ACE-
addikt

Nem noti, desktop gép.
[kép]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#47365) Pyttawrx válasza ACE- (#47364) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Bocsi.
De ez akkor jó hír neked. Ez alapján van benne m.2 PCIe is [link]
A Lehető legkönnyebb a dolgod.
Megveszed/beleteszed az NVME SSD-t, majd a 2 progi közül bármelyiket ráteszed, majd klónozól futó rendszer alól. Utána SHIFT + leállítással állítsd le így nem kapsz kékhalált az első indításkor, az uj háttértárról való indításkor, és nem lesz ijedelem, hogy miért volt ez. :)
Voltaképpen ettől egyszerűbb és gyorsabb megoldás ebben az esetben nem tudok.

(#47366) ACE- válasza Pyttawrx (#47365) üzenetére


ACE-
addikt

Tehát futó rendszer alól kell klónozni? SHIFT+Leállítás az mire jó? Ha a merevlemezen és SSD-n is van boot rendszer, nem fognak összeakadni? Alapban az SSD-ről fog indulni a rendszer? Ez akkor csak admin joggal végezhető el gondolom...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#47367) Pyttawrx válasza ACE- (#47366) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Ne bonyolítsd! Nyilván a klón után kiveszed a HDD-t. Utána a következő bootnál válaszd ki az ssd-t, majd töröld a partíciókat a HDD-ről, vagy a win lemezkezelőjével, vagy ha az nem engedi akkor a partition tool progival. (Nyilván arról már elvileg a sikeres klónozás után már nem kell semmi, vagy ha igen azt mentsd el.) De akár megcsinálhatod a partition magic progival, hogy törlöd a windows partcíót, meg a hozzá tartozó partíciókat, majd egyesíted a megmaradt "adat" partícióddal. Nem kell ehhez semmilyen admin jog, de úgy is futtathatod.

Csak nagyon röviden:
Amikor a Windows 10 számítógépen a „Leállítás” gombra kattintasz, a Windows nem áll le teljesen. Hibernálja a kernelt, mentve az állapotát, hogy gyorsabban tudjon indítani.
A teljes kikapcsolás: a Shift billentyű nyomvatartása, miközben rákattintasz a Windows „Leállítás” lehetőségére.

(#47368) King Unique válasza ACE- (#47362) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban már le lett írva, linkelve hogyan kellene Windowst klónozni, ajánlva erre a célra a Macrium Reflect Free - eleve kb. a legjobb program ilyen célra - program, meg hogy a Windows klónozása és most az alábbiak értelemszerűen elsődlegesen az adott Windows topik témája és ott kellene, kellett volna mélyrehatóbban fejtegetni...

"Tehát futó rendszer alól kell klónozni? SHIFT+Leállítás az mire jó?"

Nem kell okvetlenül, max. lehet úgy is, meg pendrive-ról bootolva a program WinRE / WinPE változata alól, sőt alapesetben az utóbbi javasolt.
A bekapcsolt Fast Startup utáni leállítás okozta inkonzisztens lemezállapot elkerülésére jó a kikapcsolt gyorsindítás melletti leállítás vagy a Shift + leállítás módszer, ahol az utóbbi is egyértékű a kikapcsolt állapot melletti leállítással.
BSOD meg nem feltétlen csak az előbbi miatt lehet, hanem a SATA —► PCIe NVMe váltás miatt, ha nincsen telepítve a klónozás során az utóbbi drivere, amire vonatkozóan előzőleg már linkelve lett példa, hogy mire kell figyelni a Windows alól klónozásnál.

[ Szerkesztve ]

(#47369) PROTRON


PROTRON
addikt

Milyen SSD-t vegyek topicból inkább áthoznám ide a témát.
#71821 varmi2

Azért hamarosan le fognak szivárogni elérhető árba is a 2,5G lannal szerelt NAS-ok, szal nem sokáig lesz "értelmetlen" olcsó NAS-ba SSD-t pakolni HDD helyett.
A halkság, meg az hogy a mechanika el tud romlani, tehát az üzembiztosság is szempont hosszú távon.
De én továbbra is tartom azt hogy aprófájl műveleteknél, pláne munka projektek esetében számít már 1 G lan esetében is hogy mit tud a háttértár.
De 2,5G hálózatra már nem raknék sima 1 vagy 2 lemezes NAS esetén HDD-t, csak a régi családi fotók/videók tárolásához, tehát olyan dolgokhoz amiket leggyakrabban max 3 évente nézeget az ember. Amit már havi rendszerességgel oda SSD-t.
HDD-ről üzemelve a helyszíneken lévő fotók nézegetése közbeni sebesség is van hogy zavar engem. Pláne ha egy nagyobb, nyers videót be kell tölteni.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#47370) Doky586 válasza PROTRON (#47369) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kinek a sebesség a fontos kinek a tárterület. Nekem még megterhelő lenne 2db 6TB ssd beszerzése a hdd helyett. :B

(#47371) Graphics válasza PROTRON (#47369) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

2,5 Gbit helyi hálón még mindig karcsú. Merevlemeznel már a lemez a szűk, de SSD-hez még kevés mindig...

Szóval 10Gbitnél már persze SSD.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#47372) M0RGI


M0RGI
őstag

Sziasztok!

Samsung 970 evo plus hűtésére milyen olcsóbb de jó hűtést ajánlanátok egy ASUS PRIME B550M-A (WI-FI) alaplapban?

Be quiet MC1 PRO elég drága. Esetleg a nem pro, vagy Jonsbo M2, Axagon 10mm vagy más?

Egyáltalán ez a Samsung egy vagy kétoldalú?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#47373) ubyegon2 válasza M0RGI (#47372) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ezek közül akár a legolcsóbb Axagon is jó neked.

Single side a 970 EVO Plus, itt van cimkétlenített kép is róla.

[ Szerkesztve ]

(#47374) M0RGI válasza ubyegon2 (#47373) üzenetére


M0RGI
őstag

Nagyon köszönöm!

Akkor gondolom ez is hűt majd annyit, hogy ne legyen gond.

[ Szerkesztve ]

(#47375) ubyegon2 válasza M0RGI (#47374) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

INM! :)

Most kicsit belegondolva, ha nem bízol a gumigyűrűs megoldásban, ill olyan helyen lesz, ahol gondot okozhat, ha elenged a gyűrű, akkor a piros Jonsbo a jobb, alig drágább az Axagonál, viszont az 5-6ezres bordás sem tudnak többet semmivel, csak a beand name....

Akkor gondolom ez is hűt majd annyit, hogy ne legyen gond.

Simán, elég sokan írták itt a topikban is a tapasztalatokat ezekről, de annyira extreme használatnak szerintem nem is lesz alávetve az SSD, nem egy PCIe 4-es, ami közel dupla ekkora sebességet is tud.

[ Szerkesztve ]

(#47376) M0RGI válasza ubyegon2 (#47375) üzenetére


M0RGI
őstag

Pont ezen a gumi dolgon agyaltam épp és hogy akkor inkább a sima BQ MC1. :)
De megválaszoltad kimondatlanul is, amit köszönök!

Erre gondolsz?
Jonsbo M.2-3 SSD hűtőborda piros

Nem extrém használat lenne, átlagos.

(#47377) ACE-


ACE-
addikt

Csináltam HDD-ről SSD-re Macronix-al klónozást. A régi merevlemez ha nincs mellette tökéletesen működik, de ha berakom akkor arról boot-ol. A BIOS-ban UEFI - Windows Boot Manager volt beállítva, azon belül nem tudtam állítani semmit. Átállítottam legacy-ra, és így megy. Jó ha így használom nem lesz vele semmi hátrány? Az eredeti vinyón jó lenne ha megmaradna a rendszer.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#47378) beef válasza M0RGI (#47376) üzenetére


beef
őstag

A gumi elég vacak megoldás, legalább szilikonból lenne, az picit tartósabb. Egyébként meg egy kábelkötegelő a legjobb megoldás, főleg, ha az SSD hátoldalán nincs alkatrész.

(#47379) Doky586 válasza ACE- (#47377) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nyilván a régi lemezt törölni kéne.
Pl (ha biosban a hot plug engedélyezve van) akkor nem indításkor hanem mikor már a végleges lemezről felállt a win rádugod a régit is és lemezkezelőből törlöd a partíciókat róla.

(#47380) ACE- válasza Doky586 (#47379) üzenetére


ACE-
addikt

Akkor lehet az a legcélszerűbb ha csinálok róla egy mentést USB-ről bootolva, majd utána onnan törlöm a partíciót, nem?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#47381) Doky586 válasza ACE- (#47380) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A klónozás az nem mentés. :K
Macriumnál eleve 1db file a mentés [link] vagy futó win alól a beépített mentés egy könyvtár.

(#47382) ACE- válasza Doky586 (#47381) üzenetére


ACE-
addikt

A klónozás már megvan, az SSD magában elfut, sőt ha Legacy-ba állítom a BIOS-t, akkor elindul HDD-vel együtt is SSD-ről. Viszont mivel ez munkahelyi gép, ezért később szükség lehet a régi rendszer visszaállítására. Ezért csinálnék a HDD-ről egy mentést, amit bármikor visszarakhatok rá, ha szükség van, és akkor törölhető a HDD, és a BIOS-ban visszaállítható a Boot.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#47383) Doky586 válasza ACE- (#47382) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ismétlem. A mentés az nem klónozást jelent. Ezt már eleve az ssd berakása előtt meg kellett volna tenni.
Akkor most ssd ki, hdd be és macriummal lemented fileba (hálózatra, usbre vagy ahova akarod)

(#47384) ubyegon2 válasza M0RGI (#47376) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Igen erre, most látom, hogy az a kettő a PCX linken ugyanaz a termék.... ;] cojb421 az azonosítója.

Ez bőven elegendő lenne.

Itt egy képen úgy látom csavarral rögzíthető, mármint az SSD test, a borda meg rá van pattintva, stabilabb, mint a gumi, az tuti!

[ Szerkesztve ]

(#47385) M0RGI válasza ubyegon2 (#47384) üzenetére


M0RGI
őstag

Oké, köszi, meg is rendeltem és a Samsung 970 EVO PLUS 1TB-t is hozzá. :)
(És ha az Axagonnál gumi helyett kábelkötegelő is van, talán ez jobban hűt a két oldali borítottság miatt.)

(#47386) M0RGI


M0RGI
őstag

Abban kérnék még segítséget a "milyen SSD-t vegyek" topic után itt is, hogy melyik felállást javasolnátok, ha megjön az 1 TB 970 evo plus? Mit tartsak meg vagy vegyek ki a rendszerből, illetve melyiket mire használjam a legoptimálisabban?

Ami van:
1. Samsung 850 EVO SSD meghajtó (MZ-75E250B/EU), 7 éves, kondíció 97%
Rajta rendszer, telepített programok, pár játék. Szabad terület 30 GB, összes írt adat 24 TB, becsült hátralévő élettartam több mint 1000 nap.

2. Western Digital WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3, 6 éves, kondíció 100%
Szabad terület 60%, összes indulás/leállás 5400, becsült hátralévő élettartam több mint 1000 nap.

3. Western Digital WD Blue 500GB 7200rpm SATA-300 16MB, 12 éves, kondíció 100%
Szabad terület 60%, összes indulás/leállás 8000, becsült hátralévő élettartam több mint 885 nap.

A HDD-ken csak filmek, képek, zenék vannak és így is lenne.
Viszont az új SSD-n a rendszeren kívül lennének még plusz játékok, fotók, Lightroom katalógusok.

(#47387) ubyegon2 válasza M0RGI (#47385) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az linkelt Axagon és a Jonsbo bordákhoz egyaránt két-két hűtőlapot adnak, szóval mindkettő jó single és dual oldalas M.2 SSD-hez, de tényleg bármelyik bőven jó lesz a használati szokásaid mellett optimális hőfok eléréséhez. :)

Ez a másik kérdésed....kb eléggé felhasználó függő, mit akarsz megtartani, de az 1TB-os SSD mellett nem sok értelme van meghagyni a 250GB-os Sata SSD-t, de én az 500GB-os HDD-t is kiszedném a gépből, max biztonsági mentéseket csinálnék rá időnként és fiókban tartanám. ;)

Maradna az 1terás NVME SSD meg az agyonüthetetlen WD Black 1terás HDD.

[ Szerkesztve ]

(#47388) M0RGI válasza ubyegon2 (#47387) üzenetére


M0RGI
őstag

Köszönöm a választ! ;)
Jó ötlet, hasonlókra gondoltam én is.

Van még pár 100 GB mp3-am (fontos és megőrzendő zenék), azokat hallgatom rendszeresen képszerkesztés, munka közben, esetleg azok menjenek esetleg a 250GB-os Sata SSD-re és maradjon a rendszerben?

Biztonsági mentésnél az 500GB-os HDD-re gondoltál, vagy az 250GB-os SSD-re?

A biztonsági mentős fiókos HDD-nél gondolom kell majd valami usb-s ház, dokkoló, vagy hogy szokott ez menni?

[ Szerkesztve ]

(#47389) ubyegon2 válasza M0RGI (#47388) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Biztonsági mentésnél én speciel csak HDD-re tudok gondolni, az nem az SSD profilja. Ha van ötleted kihasználni, akkor hagyd benn a 250gigás SSD-t, nem zavar sok vizet. Az 500GB-os HDD lenne mentésre, ez is szabadon választott, én anno könnyen leszedtem a desktop oldalát és volt hová tenni a mentős HDD-t, de ha akarsz hozzá valami kultúráltabb megoldást, ebben a topikban találsz infókat külső házakról.

például....

• AXAGON EE35-XA3
• Captiva External USB 3.0
• Fantec DB-AluSky U3-6G
• Ewent EW7055
• Kolink HDSUB3U3
• nBase n-Drive EH35NDS USB 2.0
• nBase n-Drive EH35ND3 USB 3.0
• ORICO 3669S3
• ORICO 7688U3
• RaidSonic ICY BOX IB-351StU3S-B
• Sharkoon Swift Case Pro USB 3.0

• AXAGON ADSA-ST
• AXAGON ADSA-ST
• RaidSonic ICY BOX IB-124CL-U3
• ORICO 6518SUS3

[ Szerkesztve ]

(#47390) M0RGI válasza ubyegon2 (#47389) üzenetére


M0RGI
őstag

220 GB a zene, bár elférne a black HDD-n is, de talán így jobb lesz. Bár majd meglátom. A 250-es SSD a legfiatalabb és talán a rendszert sem terheli úgy a munka közbeni zenehallgatás. Bár ezt lehet rosszul gondolom, mert egyáltalán nem terhelné. :)

Végül is nem lenne gyakori a mentés, ha kell ház oldala le és rádug.

Köszönöm a segítséget és a külső ház tippeket is!!

(#47391) ubyegon2 válasza M0RGI (#47390) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Jó lesz ez így, legalább az SSD is ki lenne használva és az 1terából se vennél el negyedannyi helyet, sok mást úgy sem tehetnél az SSD-vel, annyiért nem érdemes eladni, amennyit adnának érte. :N

Végül is nem lenne gyakori a mentés, ha kell ház oldala le és rádug.

Bőven jó ez így, emiatt tényleg kár egy plusz eszközt megvenni majd egy tizesért.

Igazán nincs mit, örülök, ha valamiben segíthettem. :K

(#47392) tomp


tomp
félisten

Adott egy Crucial MX500 amit egy USB 3.1 Gen2-es SATA adapterrel van rákötve a gépre.
HDSentinel szerint megy a TRIM.
trimcheck programot futtatva
"CONCLUSION: TRIM appears to be NOT WORKING (or has not kicked in yet).
You can re-run this program to test again with the same data block,
or delete trimcheck-cont.json to create a new test file."
üzenet fogad de újra megnyitva már
"CONCLUSION: TRIM appears to be WORKING!"

Akkor most megy vagy nem megy? :F

(#47393) King Unique válasza tomp (#47392) üzenetére


King Unique
titán

Van ennek a témának külön topikja, ahol le van írva, hogyan kell a TrimCheck programot használni, teszt 1. fázisának végezte után várni kb. 20 másodpercet majd utána futtatni a 2-at, stb.

(#47394) tomp válasza King Unique (#47393) üzenetére


tomp
félisten

ohh igaz elvégre az adapter inkább oda tartozik.
Azt gondoltam az a 20mp csak egy sablon szöveg de akkor idő kell mire a TRIM lefut.
Várakozás után futtatva már nincs gond. Működik a TRIM. :)

(#47395) Doky586 válasza tomp (#47392) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A trimcheck a legmegbízhatóbb.
Ha nem tudod életre kelteni a trim-et, legalább hetente futtasd a cipher-t, de ne hagyd végig futni mert ssd esetén az káros.

(#47396) tomp válasza Doky586 (#47395) üzenetére


tomp
félisten

Szerencsére az usb-sata adapter tudja a TRIM-et és megy is.

(#47397) Doky586 válasza tomp (#47396) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Eszerint mégse.. :(((

(#47398) M0RGI válasza ubyegon2 (#47391) üzenetére


M0RGI
őstag

:R

(#47399) tomp válasza Doky586 (#47397) üzenetére


tomp
félisten

De csak be kell tartani a szabályt amit kiír a program azaz várni kell kb 20mp-et.

(#47400) Armagedown


Armagedown
őstag

Mi a helyzet az Aliexpressről kapható ssdkel?
Jó sok különböző nevü ssd kapható ott, Acos, XrayDisk, GOldenfir, ,Kingspec, Kingfast, Netac, SOmnAbulist, Xishuo, JinyJaier, Kodak, Kston stb.
Ezek közül melyik az, amelyik komolyan is vehető és kisérletképpen megvehető?

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.