Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#48379) laceszgamer


laceszgamer
addikt

Pár hete cseréltem le az utolsó HDD-t egy SSD-re amire főlek letölteni szoktam, de konkrétan a HDD fogta már visza a netet, papíron jött volna szépen le 200-250mb/sec tempoval, de HDD miatt olyan 50 körül tetőzött.
Oké, akkor 2TB sima sata SSD, lett egy Crucial BX, gondoltam célnak megfelel. bekerült a gépbe, kb 1TB átment róla a régi HDD-ről 3 óra alatt, aztán azóta különösebben nem volt használva. Ma filmezésnél az volt a fura, hogy tekerésnél van egy pillanatnyi gondolkodás, még HDD-nél sem igazán tapasztaltam így.
Aztán próbaképp nekiálltam rámásolni egy pár GB-os filmet, elején villámgyors és konkrétan ilyen 10-15mb/sec körülre esett le a tempo... Itt már gyanus volt a dolog.
Megpróbáltam letölteni rá, 100-ig felment aztán hamar leesett 20-ra...
Mértem egyet Crystal-al és hát siralmas. Dobok be róla képet. Bal oldalt miközben letöltöttem, az elérési idő is kicsit érdekes nekem.

Lekaptam a gyári Crucial cuccost, firmware a legfrissebb, olvastam hogy van valami sajat garbage collection cuccosa is a crucial-nak, ami rendezgeti rajta a dolgokat, viszont elvileg kell neki több óra idle tima, bár nem tudom mi tolódhatott volna el rajta, hisz mióta rámásoltam HDD-ről a dolgokat semmi nem történt vele. Mindenesetre kikapcsoltam energiagazdálkodásban hogy 20 perc után kikapcsolja, aztán meglátjuk mit alkot, ha egyáltalán javít valamit.

Valakinek amúgy van erre valami ötlete, hogy msot beletenyereltem és ez tényleg ennyire lassú - kétlem, jóformán egy HDD gyorsabb - vagy simán valami hiba. Van egy másik SATA HDD is a gépben, az hozza az elvárhatót, pedig az egy WD Green szériás, csak úgy benn hagytam a gépben ne a fiókban porosodjon, de csak 120GB szóval kevés.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.