Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#29312) Frawly válasza Mikeee89 (#29311) üzenetére


Frawly
veterán

Sebességben nem fogod megérezni a SATA2-SATA3 különbségét sem, töltési időket alig érinti. Persze ha van SATA3-as port a gépben, akkor érdemesebb azon használni. Viszont akkor sem kell elkeseredni, ha csak SATA2-t tud a gép, mert arra csatlakoztatva is nagyon sokat dob sebességben egy SSD, a luszutykosabb kínai noname SSD is más dimenzióba tolja át a használhatóságot. Főleg Win10 alá kell nagyon az SSD, kiváltképp 5400rpm-es laptop HDD-n kínzóan lassú, de a többi OS is meghálálja.

Először én is lefostam a bokám, mikor anno 2012-ben először ültem SSD-s gép előtt, valami olcsóbb OCZ Vertex3-as SSD volt benne (ami eleve egy ócskább, nem ajánlott modell), úgy emlékszek SATA2-es porton, és az állam kerestem a földön, Win7 4-5 perc alatt feltelepült egy gyorsabb fajta pendrive-ról, bootidő 6 mp körül volt, játékok is alig töltöttek. Nekem is csak nemrégóta van SSD a saját gépeimben, de így is megbántam, hogy nem előbb váltottam, mert annyival gyorsabb, hogy nem szabad sajnálni ilyenre a pénzt, egész más így a gépet használni, nincs rezonancia, nincs zaj, nincs melegedés, minden azonnal betölt, mintha RAM-ból töltődne be. Ezenkívül az MX300-nak van egy olyan előnye is (amellett, hogy a legjobb ár/érték arányú meghajtó a piacon), hogy a fogyasztása is ultraalacsony, 0,15W körül eszik, míg egy átlag laptop HDD idle-ben is 5-6 W körül van, ezzel pedig nagyon megemeli az üzemidőt aksiról. Nyilván asztali gépnél ez nem számít, hacsak nem valami minimálfogyasztású NAS-t vagy médialejátszót épít az ember.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.