Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
Aktív témák
-
-
DV
senior tag
válasz
ezredes
üzenetére
A parancsot ugy futtasd, hogy a Start menu futtasba beiirod, hogy "cmd" majd nyomj egy "Ctrl+Shift+Enter"-t, ezutan ird be a parancsot.
Mivel formaztad az SSD-t, hogy nem lett jo az eltolas? Milyen win-t hasznalsz?
fLeSs cikkeben pedig minden le van irva.szerk: Ctrl+Shift+Enter semmit nem csinal? El sem inditja a parancssort? Ez meglep.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
szecska24
üzenetére
Nekem egy hete is 7,1-et adott az SSD-re. Akkor még Athlon II X2-250 procival. (procira persze csak hatésfelet...)
Ma jött meg az X4-640, beraktam, teszteltem, és ma az SSD-re 5,9 jött ki.... (a többire 7,3)
Mondom: "ejha, a plusz két mag ennyire gyöngíti az SSD-t?"
Aztán újra tesztetettem, és akkor visszakaptam a 7,1-et.
Ezért írtam neked az előbbi tippet... -
ezredes
csendes tag
Sziasztok!
Nálam a fsutil futtatásá-hoz rendszergazdai jogok kellenek.
Nos egyfelhasználós(rendszergazdaként) van fent a win7-em.Most akkor mit állítsak át/be?
Másik: a partícióm kezdetének az eltolása: 32.256 amit, ha ügye osztok 4096-al
akkor az 7,897...Hogy van ez? Most tettem fel az uj ssd-mre a rendszert???

Milyen lassulás, bajom lehet ebből? -
Jakuu
őstag
Valaki merhetne egy speedet, mielott felteszi az OCCZ uj 1.32 FW-jet, kivancsi lennek a sebesseg valtozasra, mert 5%os novekedesrol irnak. Mondjuk en ilyen teren kicsit szkeptikus vagyok.

-
DV
senior tag
válasz
martin66
üzenetére
Azt keresem az OCZ foruman, hogy az AHCI kovetelmeny-e a frissiteshez, de eddig sehol sem irtak.
Masik Sata porton is probaltad?Hogyha ezt a masik gepet AHCI-re szeretned allitani, akkor ezt a reg fajlt kell futtatni es utana a BIOS-ban mehet az AHCI-ra valo atallitas, link. Igy a legegyszerubb szerintem.
-
HUNRONIN
tag
Asus P8P67 Deluxe hogy kezeli az SSD-t?
-
-
tomic
addikt
DV!
Kipróbáltam a pendrivról való win instalt. Aszerint amit nemrég laraxior fórum társnak linkeltél.
Kb 11 perc és az asztalig kész volt minden.
Köszike.
-
martin66
senior tag
Hy!
SSD frissítést akartam csinálni, OCZ agility 2 60 GB külön winre rátoltam külön gépre, és le szedtem a toolboxot és elidult telepítő erre hibát írt ki nem nyúltam semmihez! és erre nem is érzékelte az ssd-met, bedugva ssd- reboot a gépen nem indul gép, kihuz ssd megy a gép. Mit tudnák tenni?
Köszi a segítséget! -
-
cszn
őstag
válasz
üzenetére
Nem igazán érezhető a különbség, mindegyik elég gyors már rendszernek. Ebből következik, hogy a többi lehetséges vásárlási szempont alapján kell dönteni.
Az intel a lehető legjobb választás, mert megbízható, könnyen beszerezhető és árban is jó. Egyébként itt elég nagy rés van (80 giga környékén), mert szinte csak az X25-M és Vertex 2-ből árulnak ekkorát, alatta csak 60/64-esek, felette egyből a 120/128-asok jönnek. Vertex 2-ből (meg még némely más sandforce vezérlősből) viszont van elég sokféle, ha jól emlékszem: 50, 80, 90, 100 gigások is vannak. -
Gorneck
legenda
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Azt, hogy próbaképp...ha azzal nem csinálja akkor valszeg driver lesz a hunyó...de ha nem tud illet a jmicron, akkor marad a driver friss...
-
törölt tag
sziasztok!
rendszervinyónak szeretnék egy ssd-t beújítani laptopba, legalább 80 gigásat lenne jó, mert lenne rajta egy ubuntu, meg egy tartalék win7 is. eddig ami a leginkább szimpatikus, az az Intel X25-M. ennél esetleg van valami jobb ár/érték arányabn? olyan 40 ezer huf körül szánnék rá pénzt. nézegettem az eléggé ajnározott C300-at is, de az már kcisit drágább (igaz 128-as), meg nem tudom, hogy a T410-ben levő chipset ki tudja-e használni a sebességtöbbletet (úgy tudom, hogy sata2 van benne). illetve érezhető-e egyáltalán rendszervinyónál a sebességkülönbség?
köszi!
-
LK
addikt
válasz
Lord Dragon
üzenetére
A régebben említett két PH-s topicban le van írva.
-
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Ja és arra tud valaki valamit mondani, hogy amit a legvégén írtam, hogy ha nem nyúlok hozzá egy ideig, akkor elkezd valamit csinálni a háttérben vagy takarékra teszi magát, vagy nem tudom mit csinál, de belassul egy pillanatra.
Ja még annyit akartam, hogy azt tudja valaki, hogy mivel lehet minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a TRIM működik az SSD-nél? Valami program vagy ilyesmi van rá vagy valami egyszerű módja a megnézésnek?

-
-
válasz
Gorneck
üzenetére
IDE móddal? Mindenütt az van a legfölső sorban, vagy a legelső helyen, hogy NE IDE móddal használjuk az SSD-t mert nagyon belassítja, plusz TRIM parancsot csak az AHCI mód tudja továbbítani stb. Azt biztos nem próbálom... hát az mindenképpen rossza lesz mint az AHCI mód. Egyébként ha jól láttam, akkor a JMicron vezérlő a lapomon csak AHCI módban tud menni. IDE módban nem.
-
fanti
addikt
Nekem tegnap jött meg a Kingston SSDNow SV100S2/128G meghajtóm.
És hogy is fogalmazzak csak......BŐDÜLETESEN GYORS!!!!!Még semmivel sem mértem le, de érzésre is hihetetlen számomra ez a sebesség.
Annyit szeretnék veletek megosztani, hogyha tesztek rá Win XP-t is, akkor azt NE úgy csináljátok, hogy a szűz SSD-t beszerelve bootoltok Win7 telepítővel és az alatt partícionáljátok, utána kiléptek a telepítőből és WinXP telepítővel bootolva elkezditek a WinXP telepítést mert úgy nem lesz jó. Igaz, hogy végig bekopizza az XP telepítő az állományokat a neki készített partícióra, de az első telepítés alatti ujraindításnál már reklamálni fog hogy hiba a rendszer töltésénél és annyi. Ugyanis a Win7 készít egy legelső 100MB-os partíciót is (amit én nem is kértem) és utána az bezavar az XP telepítésébe.
Úgy kell csinálni, (HA AKARSZ XP-T IS HASZNÁLNI AZ SSD-n) hogy ha van vinyó a gépben amin van telepített Win7 akkor arrol bebootolsz, és annak a lemezkezelőjében kell megcsinálni a partícionálást. Mert at nem csinálja az elejére azt a 100MB-os partíciót amit a Win7 telepítő partícionálója csinál.
És nekem is 1MB-os nem partícionált helyet hagyott így a működő Win7 alóli lemezkezelős partícionálás, aminél leosztottam 4096-al és egész számot kaptam, tehát jó lett az eltolás mértéke!Na, tehát ahogy elkészültem így, mostmár a jó partíciókkal, lazán települt az első partícióra (19GB) a WinXP és a driverek is hozzá, utána meg felraktam a második (100GB) pertícióra a Win7 Home Premium SP1 64 bites változatát.
És ugyebár a Win7 készített is egy kis indítómenüt, hogy választhassak bootoláskor az indítandó operációs rendszerek közül.Természetesen mindez AHCI módban történt.
Gyerekek!
Már a telepítés is számomra elképesztően gyors volt, csak pislogtam mint borz a répára!
De a rendszer használata is, akár XP, akár Win7..........most lehet kinevettek, de én ehhez a sebességhez hasonlót nem láttam még. Minden egy kattintás, vagy ami picivel több, az meg önmagához képest is rendkívülien gyors.
Megtáltosodott a gépem, és úgy érzem, hogy ezzel az SSD-vel feltettem a koronát a konfigom fejére! (lásd az aláírásomban)
Minden olyan pik-pak gyors lett, nem is tudom, mintha ramdisk-em lenne és onnan jönne az adat.Teljesen elégedett vagyok és köszönöm a segítségeteket!
-
ZBO
tag
Már látom: valami francia bejegyzésű cég, utánvétel díja: 8165 ft. Kössz! ezt inkább mégse.
-
11hh
tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék venni 30ezer környékén, és én egy Crucial RealSSD C300 96GB néztem ki. Szerintetek rossz vétel? Vagy tudtok jobb terméket ajánlani 30ezer környékén, én főleg rendszerlemeznek, meg pár programnak szánnám az SSD-t.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
DV
senior tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Szerintem itt keress drivert, link.
Az alaplapon a legujabb BIOS van fent? -
Gorneck
legenda
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet a lapod nem kezeli jól az SSD-t...IDE móddal próbálkoznék még vagy driver frissítéssel...
-
Amúgy nForce-hoz nem hiszem, hogy olyan sok köze lenne, mert nem az nVStor nevű 1, 2, 3, 4, 5, vagy 6-os SATA-n van, mert az elméletileg nem tud AHCI-t. Vagy ha tud is, azt a RAID0 tömbökre használom, mert a 7, 8, 9 -es SATA nem tud RAID-et. A 7, 8, 9, -es SATA az AHCI-ben van viszont alapból és JMicron SATA vezérlő, akkor ezek szerint JMicron Drivert kéne frissítenem ami föntebb is említett Gorneck23 vagy az AHCI Driver meg a JMicron Driver az két külön dolog?
Életembe nem próbáltam hozzá drivert tölteni, mert a windows mindig felismerte gond nélkül az egész alaplapot. Csak hangkártya drivert tettem, annak ellenére, hogy azt is felismerte, meg VGA drivert nyilván. -
-
-
Hali!
1, Igen azokat a cikkeket olvastam, plusz amit még gugliztam hozzá!
2, Igen, most hogy formáztam, így kapom azokat az eredményeket!
3, Ha a windows 7 telepítésekor formáz a windows telepítő, akkor 32 KB-osra teszi, de ha a sajátgép jobb gomb kezelés alatt formázod a win7-el a cuccokat, akkor 1MB-ot hagy ki, ami elméletileg ugyanúgy jó, mert szintén osztható 4KB-al!

-
Gorneck
legenda
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Lapodat elnézve...még az is lehet az nem kezeli jól az SSD-t.
1, win7tel formázva jónak kell lennie. ASS ki is írja.
2, semmi értelme.
3, semmi értelme.
4, miért hozna? ha sok ramod van érdemes kikapcsolni, de csak helyhiány miatt nem azé, hogy gyorsuljon a rendszer.
5, frissebb ahci driver mint a gyári 7esbe lévő? -
11hh
tag
Nem tudom meg e oldottad az AHCI bekapcsolást Windows újratelepítés nélkül.
Itt van egy leírás amivel AHCI-t bármikor belehet kapcsolni Vistán, és win 7-en --> http://lacy.hu/windows_vista/ahci_mod_sata_lemezen -
DV
senior tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Esetleg firmware-t is frissithetnel az SSD-n hatha javulni fog 1-2 eredmeny, link, hogyha nem ez lenne fent.
-
Moki2
aktív tag
OCZ Vertex 2-höz kint az 1.32 firmware.
-
DV
senior tag
Nalam csak radugas es huss a beuzemeles + lefuttatom az Intel Toolboxot ami kikapcsolja a prefetch/superfetch-t.
Az a sok minden mas nem erdekel, mert nem hoz erdemi elettartam javulast, egyszeruen idopocsekolas az egesz...az egesz hobelebanc az 1. generacios SSD-k miatt kezdodott, hogy ne legyen annyi megakadas (jMicron v1). Erre fel mindenki hurcolassza tovabb az ujabb generacios SSD-kel, mikozben reg nem kellene. -
DV
senior tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
A gepedet csak most neztem meg es latom nForce chipes az alaplapod, szoval ne varj jobb sebesseget. Intel chipset a legjobb, utana meg az AMD SSD-k ala, nForce-szal nem is lattam meg SSD tesztet.
-
DV
senior tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
A PH!-s cikk alatt ezt a 2 cikket erted, link? (1 2)
Hogyha win7-tel formaztad az SSD-t, akkor nem kellene 1MB-nak lennie az eltolasnak.Most, hogy ujraformaztad a gepet, milyen eredmenyeket kapsz (azt, amit most irtal le az elobb)?
-
Hali mindenkinek!
Remélem itt tud nekem valaki segíteni SSD ügyben! Bárminemű segítséget \ tanácsot szívesen veszek!
Szóval a történetem lényegében annyi, hogy 1 héttel ezelőtt vettem egy db SSD-t. Eddig csak vinyóim voltak, ez életem legelső SSD-je. Előtte még csak nem is fogtam SSD-t a kezemben, szóval nem nagyon értek hozzá, csak annyit, amennyit próbáltam kutakodni a neten, meg utána olvasgatni itt-ott. A konfigomat a profilomban láthatjátok, ott le van írva minden részletesen, de ide is kiírom, hogy az SSD amit vettem:
Lényegében 1 gondom van vele főként. Az, hogy még csak köszönő viszonyban sincs a sebessége ahhoz képest, amit az OCZ honlapján megadtak. Ugyebár itt az olvasható, hogy maximális sebesség: Olvasás 280MB\ sec, írás: 270 MB \ sec. Nah most én nem várom el, hogy ezt elérje, mert ez ugye elméleti maximum sebesség. De azért azért mondjuk azt elvárnám, hogy legalább a 200-200-at érje el, ha többet nem is. Ehhez képest. 170-180 MB \ sec-es az olvasási sebességem, ez még elfogadnám, de az írási sebesség az drámaian rossz. 50-60 MB \ sec-el lehet írni az SSD-t a 270 MB \ sec helyett. Ráadásul számottevő különbséget nem veszek észre elérési időben se. értsd: nem töltődnek be sokkal gyorsabban a programok. Egy fél hajszállal azért jobb, de ez borzasztóan karcsúcska fejlődés ilyen rengeteg pénzért. Előtte Samsung Spinpoint F1 250GB Raid0-n volt a windows-om. Most pedig áttettem az SSD-re. A Raid0 esetében a két vinyó együtt volt 10K az SSD meg nagyon akciósan volt 42K (vatta új), szóval ez nekem így egyáltalán nem éri meg eddig. Könnyen előfordulhat azonban, hogy valamit rosszul csináltam a használat közben, ezért kérek segítséget. Részletesen leírok mindent, hogy eddig miket csináltam:
1, Partíció eltolás mértéke 1 MB (mert a 31,5Kb nem volt jó neki azt olvastam neten, mert az nem osztható 4KB-al amennyi a szektormérete)
2, Letiltottam az alábbi dolgokat:
- Prefetch
- Superfetch
- Indexelés
- Töredezettség mentesítés3, Egy PH-s leírás alapján a meghajtó tulajdonságainál \ a házirendek fülön belül bepipáltam egy olyat, hogy: "A windows írási gyorsítótárához tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" - Azt írták, hogy ez elméletileg gyorsítja az írási műveleteket. Én se előtte, se utána nem vettem észre változást
4, A Virtuális memóriát
- először kikapcsoltam teljesen
- másodszor fixen beállítottam 2048MB-ra a minimumot és a maximumot is
- Automatikusra állítottam
>>> Egyikkel se volt semmilyen változás, mind3 esetben ugyanolyan sebességű volt az SSD5, odafigyeltem, hogy AHCI módban menjen az SSD.
Nagyjából ennyit csináltam összesen, és közben folyamatosan tesztelem, mindennapi windows használattal, SSD benchmark-al meg valami ATTO-t is töltöttem le. Illetve total commanderbe másoltam az SSD-re. Ugyanazok a számok jöttek ki, mint az SSD benchmarknál. Az Atto-nál már nagyobb számok is voltak, de ott se érte egyik se a 180nál nagyobb értéket, nehogy a 280-at. Habár azon az ATTO-n nem is igazán tudtam elmenni, hogy mi az a rengeteg sok csík, nem értettem miket mér, meg hogyan.
Windows 7 Ultimate -et használok amúgy és most formáztam újra az egész gépet az SSD kedvéért, nem Ghost-olással húztam rá egy régi wint, vagy ilyesmi.Összefoglalva az egészet, a kisebb programok ugyanúgy azonnal ott vannak, a nagyobbak meg 1 sec-el töltődnek be hamarabb maximum. Szóval nem igazán értem mitől kéne előjönnie annak az előnynek, ami ilyen rengeteg pénzbe került. Mert ennyi pénzért már 2db 1 terás WD raid Edition-t is lehetne venni RAID 0-hoz és az is lenne ennyivel gyorsabb bőven mint a két régi 250-es vinyóm.

Nagyjából ennyit tudok hozzáfűzni a témához.Ja ami még nagyon zavaró most jut eszembe: Ha 10-15 percig nem csinál semmit a gép mert úgy hagyom, akkor ráadásul még "bealszik" az SSD. Ezt úgy kell érteni, hogy valamit elkezd csinálni a háttérben ha nem használom folyamatosan és amikor hirtelen használnám, mondjuk megnyitok egy böngészőt, akkor vagy 6-7 sec-et kell várni mire betölti. Ilyen soha nem volt amikor vinyón volt a windows. Aztán ha egyszer kivártam, akkor megint minden megy ugyanúgy normálisan, addig amíg újra állni nem hagyom.
Tisztelettel kérném, hogy aki tud, az segítsen.

Előre is köszönöm!
Üdv! L.D.
U.I.: Lehet, hogy van amit elfelejtettem ideírni, ha felmerül valami kérdés, akkor szívesen válaszolok, ha tudok.
-
-
boogie84
veterán
Corsair Nova CSSD-V128GB2-BRKT-val mi a tapasztalatok?
Intel X25-M SSDSA2MH120G2K5-nél nem kevés SSD-hez képest a 70MB írási sebesség?Bocsánat, lejárt a szerk idő.
-
boogie84
veterán
Mi a tapasztalatod a V100-al?? Azon kívül még KINGSTON 128GB SSDNow V SNV425-S2BN/128GB-t néztem. Ez is ugyan olyan kit lehet mint a tiéd. Távtartó sínek lehetnek hozzá?
Firmware update milyen esetben szükséges, vagy célszerű végrehajtani? -
igor78
tag
Ez az Intel 21-22.e.-ért elég jó árnak néz ki ha valaki tényleg csak rendszernek szánja. Ha jól tippelek a 40GB is bőven elég erre a célra.
Még mindig vásárlás előtt állok. Szerintetek akkor ez egy jó vétel lenne?
Az OCZ-re írtárok, hogy nem olyan frankó mert nem egyszerű frissíteni. -
cszn
őstag
Hopp! Erről én is lemaradtam, kíváncsian várjuk.

(#15810) bogyo112 "az MLC-s meghajtóknak igazából csak a szerverekben van értelme" SLC lesz az az MLC, de szerintem te is úgy gondoltad.

(#15795) --Disztroj-- Ha nem ragaszkodsz a 64 gigához akkor ez a legolcsóbb tényleg jó és megbízható SSD.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Csak a várható élettartam nagyobb. Az SLC akár 200 évig is működhet, az MLC-s csak húszig!

Szerinted hol lesznek a mai méregdrága "vackok" akár csak 5 év múlva?mod: viccet félretéve: az MLC-s meghajtóknak igazából csak a szerverekben van értelme, ahol folyamatosan, teljes gőzzel dolgoztatják. Ott valóban számíthat a kb. tízszeres élettartam.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Proxmox VE
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Háztartási gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

! Legfőképpen a linket amit toltál az ocz-s fórumosat leszedtem az SSD drivert onnan win alol frissítettem és működik

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)