Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Majd meglátjuk, hogy ebből mi lesz. Kíváncsian várom...
-
CrAck69
senior tag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
épp itt az ideje xD
-
yakuza.tora
addikt
-
franc0
őstag
Ez nem igaz.
Személyes tapasztalatból tudom, hogy például az OCZ Vertex 2 tárolja mind az írást, mind az olvasást.
Neten pedig láttam több olyan SSDlife képet, ahol az írást számolta Marvell és Indilinx vezérlőre is.@radipeter
Crucial M4. Pár hozzászólással ezelőtt tettek be képet, elég jó. -
radipeter
csendes tag
válasz
Gerisz
üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Összeraktam egy viszonylag erős gépet video vágásra/ effektezésre+ képek grafikák kidolgozására.
spec:
Sandy Bridge i5-2400
8gb kingmax
Asus ENGT 440 1gb DDR5
Asus P8-H67 lap
500Gb HitachiEbbe a konfigba szeretnék egy SSD-t, programok lennének csak rajta
Cél az lenne, hogy a programok gyorsabban töltsenek be, a windows is gyorsabb legyen stb.
Win7 ultimate 64bit, adobe master collection cs5 lenne rajta+ néhány ilyen típusú prgram lenne még.Köszi a válaszokat.
-
DV
senior tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Koszi szepen!
Igen, azert kulonbozo. -
DV
senior tag
MiniPCI-e SSD van az Intel kinalataban is Intel 310-es szeria (40-80GB). Azt, hogy a gep tud-e miniPCI-e-rol bootolni, azt nezd meg a gep letoltheto manualjaban vagy irj egy email-t a gyartonak vagy nezz szet a gyarto foruman (hogyha van).
Az AE2220-as Sata2-es HDD-vel erkezik, szoval nem valoszinu, hogy mini PCI-e-rol bootolhato lesz a gep.Gerisz
A wear leveling altalaban +10%-ot ad hozza a felirt adatmennyiseghez. Hogyha sokat netezel, akkor a cache mehet az SSD-re de annak nem kellene tobbnek lennie, mint 500MB (es ez sem mindennapos, hacsak nem torlod a cache-t minden kilepeskor).
Nezd meg az Intezoben a "Resource monitor"-t, hogy melyik program ir annyit, kep.
A garbage collection (szemetgyujtes) viszont takarit/torol, nem ir. -
DV
senior tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Ez mar igen! Grat!
Mar csak egy AS SSD teszt erdekel + AS SSD iops (ehhez nem kell megegyszer lefuttatni). -
cszn
őstag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Zsííír.

-
AirBooms
addikt
válasz
Stukker1987
üzenetére
Eladó?

-
yakuza.tora
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére

Ügyes! Én meg ügyetlen...
Mondjuk, sikerült előkotorni egy régebbi tesztet.
Ha jól látom, elég korrekt kis darab ez a Samu!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
yakuza.tora
üzenetére
3perc google: 470 series, 30nm, S3C29MAX01-Y340 kontroller. Teszt: [link] 128asrol nem talaltam, macbookokban hasznaljak.
Egyebkent erdekes, hogy a garancia résznél ezt irja: 3 year (= 21.9TBW, 20GB@day)
-
S.O.S.
senior tag
Arra gondoltam ,hogy összesen eddig mennyi adatot irtam rá, illetve olvasott

Köszi a válaszokat !
-
yakuza.tora
addikt
Még a becserkészés fázisában vagyok...

-
cszn
őstag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Akkor miért nem veszel egyet? Kisimulnak a ráncok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#17556) voyi Lassul valamennyit ha rendszer van rajta plusz idővel is ha már "belakod". Lehet, hogy azért nem 20-30 MB/s-t kéne. Többször is lemérted? Melyik progival mérted?
-
voyi
aktív tag
szerintem mindenképpen!
a rövid elérési idő miatt nincs szükség töredezettségmentesítésre, sokkalta gyorsabban kezeli a rendszerfájlokat, sokkalta gyosrabban indulnak a programok, gyorsabban is bootol be, stb. Nembeszélve arról,hogy sokkal kevésbé melegszik. (legalábbis nálam olyan 4-5 fokkal hűsebb mint mikor vinyómon volt az oprendszerem)----
az én kérdésem továbbra is él:
Az normális-e, hogy az ssd-m (Kingston SSDNow v100+ 64 gb) ahová fel van telepítve az oprendszerem, szekvenciális írás/olvasás sebessége olyan kb 20-30 mbyte-al kevesebb mint amikor úgy mértem le, hogy a másik vinyómon volt az oprendszer

Létezik-e hogy mivel jobban dolgozik az operációs rendszer miatt ssd mintha nem lenne rajta semmi, és ezért lassabb? (gondolok itt a lapozófájlra, meg egyéb fájlműveletekre, ami az operációs rendszer működéséhez szükséges).
-
kutga
félisten
Egy játékra használt gépen (néha kis böngészés és Office) érdemes a rendszert SSD-re pakolni?
Csak a rendszer és a programok lennének rajta, a többi adat mellette HDD-n.
-
AirBooms
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Persze, gyors mindez SATA2-n is. De ha a lapom tudja a SATA3-at, akkor miért ne lehetnének még gyorsabbak a betöltések? Ráadásul olyan célra lesz, ami nem nagyon ír az SSD-re. Ha fejlődnek az SSD-k, a sebességük is nő, akkor miért ne vegyek gyorsabbat? (jó, tudom, ezek drágábbak, de majd egy év múlva úgyis cserélném őket a gyorsabbra, akkor a régit nagy buktával adnám el, szerintem ugyanitt lennék).
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Az normális-e, hogy az ssd-m (Kingston SSDNow v100+ 64 gb) ahová fel van telepítve az oprendszerem, szekvenciális írás/olvasás sebessége olyan kb 20-30 mbyte-al kevesebb mint amikor úgy mértem le, hogy a másik vinyómon volt az oprendszer

-
Integra
titán
válasz
AirBooms
üzenetére
mi az? cad? photoshop? vagy hasonló 3d alkalmazás? ezek elég sok toolt töltenek be, de sata2-es ssd-n is bitang gyorsak. vagy valami speckó ipari, mérnöki cuccod van?
amúgy maradok a 320-nál jelenleg. ha nem lesz jó faternak, veszek egy 510-et, max betolom a 320-ast a t61-be. -
szőröscica
addikt
válasz
Gerisz
üzenetére
Az én csőrömet zavarja, hogy rákattintok egy programra, és csak a winchester kezd el darálni, de másodpercekig nem történik semmi. Ha nem tudnám, hogy van ssd, akkor nem idegesítene, de így igen. Plusz még a HDD búgása is zavart, így megvolt az "ultimate" indok a beruházásra.
Sajna ma valamilyen csúszás okán nem érkezett meg, csak pénteken vehetem kézbe. Ha minden jól megy, akkor jön mellé egy négymagos Phenom II is, bár 95W-os TDP-jűt nehéz szerezni. Már várom.

-
optimuslg
tag

Kingston v+100 svp100s2 96 gb. A windows élményindex 6.9 ad. Az enyém miért kevesebb? hogy lehet firmwaret frissíteni? -
Gerisz
addikt
Nem estem hasra még az ssd-től. Minden jön az arcomba egy villanás alatt, de igazán nem tudom mit vártam.
A gimp valami fantasztikusan beugrik, kb ennyi. -
CrAck69
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
én is azért írtam

-
AirBooms
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Egy olyan program, ami alapból eléggé komplex, folyamatosan hatalmas mennyiségű adattal dolgozik, amit vinyóról betölteni mindig soká tartott, s menetközben is sok-sok akadás volt. Ráadásul ehhez a progihoz több kiegészítő progit is használok, ami tovább lassítja a folyamatot... SSD-vel iszonyatosan megnő a betöltési sebesség, s menetközben sincs akadás.
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Hmm, és ha egy nem túl acélos prociról van szó a notebookban(E-240), akkor lehet hogy nem vennék észre különbséget egy 599 meg egy 596os adat között (ami helyett persze NSUH64G-EU szériás Buffalot nézek, mivel egy tizessel olcsóbb az amúgy nagyon frankó 599es Adatától; mindkettő 612es vezérlővel van)? Vagy ez ha főleg fényképekkel dolgozok akkor nem lenne egy 612es vezérlős gyorsabb mint egy vinyó?
-
Halee!
Szerintetek ezek az SSD-k Raid0-ban hogy mennének?
Érdemes belevágnom?Találtam róla tesztet, átlagos SSD.
Trim nem lényeg.
Azt lehet valahogy tudni, h egy SSD mennyit lett használva?
Van valami program ami kiír olyasmit, h mennyi írás történt összesen?
-
AirBooms
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Keress rá itt a topikban, nagyon sokan leírták már! De a lényeg, hogy win7-tel formázd meg az SSD-t, az helyesen fogja eltolni a szektorokat. A vinyódról csinálj egy backupot (értelemszerűen egy teljesen más partícióra). Majd ezek után recovery-t már az SSD-re irányítsd, de úgy, hogy az mbr (vagyis az indítófájlok) ne kerüljön rá az SSD-re. Ha mondjuk Acronis-szal csinálod a recoveryt, akkor ne pipáld be az mbr előtti négyzetet. Ezek után már az SSD legyen a boot lemez, de ha nem indul, akkor win7 DVD berak, bootolsz róla, konloba beírod, hogy bootsect /n60 SYS /mbr. Utána újraindítasz az SSD-ről.
-
AirBooms
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Teljesen. Én még 2009. októberében telepítettem a windows 7-em, egy Raptorra, azóta már a harmadik SSD járt benne, mindig klónozással.
-
CrAck69
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
nem tart az olyan sokáig

-
AirBooms
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Ezért írtam, kinek mi a fontos. Nálam adott a SATA3 és az oprendszer betöltésén kívűl is van egy olyan alkalmazásom, amiben sok-sok alprogram indulása piszkosul nem mindegy, hogy mennyi idő alatt történik. Én egyértelműen a gyorsabbat választanám, de van is rá okom. Ott ahol nincs szükség erre, természetesen én is az olcsó és biztos megoldást támogatnám.
-
-
AirBooms
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Hát, tudva azt, hogy milyen gyors egy C300 a Marvell vezérlővel SATA3-as porton, s hogy az Intel 510 majdnem a dupláját ígéri, én nem vetném el az Intel SATA3-as SSD-jét. A Marvell új vezérlője van benne (talán az Intel nem véletlenül választotta), viszont ők raktak hozzá firmware-t. Én beneveznék egy 120 GB-re, ha lehetne kapni. Manapság már minden új alaplap tud SATA3-at, oda nem vennék SATA2-es SSD-t. De kinek mi számít...
-
-
Integra
titán
igen, erre gondolok én is.
ráadásul ami picit aggaszt az 510 esetében, hogy nem az intel saját vezérlője van benne, továbbá nincsen titkositás és áramszünet védelem. a 320-ban meg mindez megvan.
asszem maradok a 320nál.. és az csak brutto 50e. érdekes, hogy az x25-m még mindig 57e körül van.. a 120gb-os. -
cszn
őstag
válasz
128bit
üzenetére
Általában csak elég régieket lehet kapni használtan, azok meg nem valami jók.
A SATA2 csak szekvenciális műveletekben korlátozó tényező tehát csak nagy fájlok mozgatásánál van haszna a SATA3-nak.(#17515) ro_bert17 Ez volt a 2. generációnál. Ha ebből lehet valamit következtetni.
Talán a 310 végű lehet az első kettő közül valamelyik verzió. A K5-ben viszont tuti van beépítő.
Amúgy nagy a fejetlenség még elnevezések terén, nincsenek képben a boltok. Láttam már olyat is hogy X25-V 120GB 320 series.
(#17518) Integra Gyorsabb az 510, de kétlem, hogy meg tudnád állapítani egy vak teszten, hogy melyik van benne.

-
Integra
titán
urak
t520 sata3 csatolós.
melyiket bele? sata2-es 320-as intel, vagy sata3-as 510-es intel?
van értelme az 510-nek? elsőre a 320-as szimpatikusabb és árban is kedvezőbb.. -
Ist
tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Neztem a Vertex3 real life teszteket, nem rossz.

-
ro_bert17
őstag
Eddig csak G310, és G3K5 végüeket találtam a boltokban a harmadik generációsból. Az elsőnek meg a vége ütötte meg a szemem. Ezért is volt fura.
Nem túl egyértelműek a jelölések. Főleg a "komolyabb" webshopokban, ahol még a képen lévő gyártó sem stimmel. Van ahol meg eleve olcsóbb a kit-el árult ssd.
Sosem lehet tudni sajna, és sajna itt nincs gyártói garancia. Bár kitudja mi lesz 1 év múlva teljesítmény, ár, érték szempontjából.
Köszönet!
-
cszn
őstag
válasz
128bit
üzenetére
Persze, hogy maradhat.
Egy 64bites win7-hez, általános programokkal, semmi extrával egy 40 gigás SSD-nek elégnek kell lennie. A legtöbben 64-eset vesznek amúgy ilyen célra. Egy olcsó, de jó megoldás. -
128bit
tag
-
128bit
tag
Sziasztok
Segitsetek légyszives, sok sok informácioval!
Nemsokára szeretnék összerakni egy uj gépet, amiben már van SSD!
Mondjátok el kérem szépen ,h milyen alaplapba érdemes SSD-t rakni és persze milyen legyen a SSD???
Intel avagy AMD Lap???
Halottam valamit,hogy az AMD nem kezeli a legjobban a dolgokat igaz ez?Persze nem kell a leggyorsabb ,csak olcson a legjobb!

-
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
i5-ös laptopba fogok a közeljövőben 80GB-os intel ssd-t vásárolni.
Az új 320-asra gondoltam, bár nem tudom mi a különbség a 310-essel szemben. Sejtésem szerint nincs is értelme agyalni rajta.
Kérdéseim:
- típus megjelölésnél a K végződés kit-et jelent, ha jól látom. Azt ki lehet deríteni, hogy 320-as, vagy 310-es?
- különböző boltok, eltérő garanciát vállalnak. 35k körül kapható 1 év garral, 40 körül 3 évvel. Ez kicsit elbizonytalanított. Bevállaljam, vagy mivel elég új típus/generáció ahhoz, hogy inkább biztosra menjek?
Köszönettel -
Gorneck
legenda
válasz
MC Pite
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem jó választás, mert az...csak azt, hogy valós életbe nem látsz ebből semmit.
A bootolás nálam a revon addig tartott (ez is mindenkinél más és más), mint egy 100/80as Samun, ezért adtam is vissza. Telepíteni csak ritkán szoktam. Mp3/kép/film HDDn van, eleve rendszerezve így másolgatni nem nagyon szoktam...
Szal SSD csak OS gyorsításra van, semmi többre. Mondjuk a napokban gondolkodtam én is, hogy le kéne cserélni vmi nagyobbra a 32esem, de igazi indokot nem találtam a cserére, mivel játékok is HDDről mennek (mondjuk nagyon időm sincs rá).
Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- 100/100 - 0 Perc! WD BLACK SN850X 4 TB NVME SSD!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
,de nem csalódtam benne attól függetlenül.
Egy 64bites win7-hez, általános programokkal, semmi extrával egy