Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
0xY
tag
Sziasztok,
leteszteltem az Intel 320 160GB-t, egyelőre eSATA-n, egy core i3-as laptopban, nem vagyok egyelőre elájulva tőle

http://green.field.hu/intel320.png
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz
üzenetére
40GB-os sosem tudott akkora sebességet.
Az a 160GB-os sebessége lehet (270/220 MB/s) -
cszn
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Hát ez: Intel Postville Refresh 25nm SSD 40GB szerintem az új 320-as széria 40 gigás változata akar lenni. Itt vannak az adatai. Tehát szekvenciálisan a 200 ás a 45 a jó.
-
cszn
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nyugodtan választhatod a 40-est is. Én is erre használom elégedetten majd egy éve.

(#16988) Bobyjack Hümm-hümm. Azért nézd meg van e azóta új BIOS. Meg egy teljes lemezellenőrzést is csinálhatnál.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Az írási sebesség illetve az hogy 40 vagy 80 gigás nem érdekes, az olvasási sebesség ami számít. Egyszer felrakom rá a vin 7-et és csak átlag felhasználásnak (olvasásnak) lesz kitéve.
Szóval ha átlagfelhasználásnál nem sokkal gyorsabb a 80-as, akkor szívesebben választanám a 40 gigást.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Ha van rá keret, akkor mindenképpen a 80GB-os.
A 40GB-osnak az írási sebessége kb a fele a 80GB-osnak. -
horvathkrisz
addikt
sziasztok Srácok,
szerintetek melyiket érdemesebb venni? Csak win7 64bit-nek lenne:
Intel X-25M SSD 80 Gb-> 45.000Ft
Intel Postville Refresh 25nm SSD 40GB ->23.000Ft -
Bobyjack
senior tag
Új rendszert raktam rá. Az SSD-re egyből a legújabb firmware-t raktam (Kingston V100 széria - 64GB. Valami gond volt a firmware-el a hírekben volt, ezért rögtön ráraktam a legújabbat, de használtan vettem amúgy). A BIOS 7 hónapja lett frissítve, a chipset drivere is rögtön frissítve lett.
-
Gorneck
legenda
válasz
canniball
üzenetére
Háááát én a dög lassú Samu SSDm mellett éreztem, hogy nem 4magos a vas alatta...szal, ha nem gond azt a lepkekergető vasat kevésnek tartom továbbra is egy jobb SSDhez...de egy olyanhoz is, mint az enyém...

Amúgy remek kis cucc...havernak most raktam össze egy ilyen masííínát...

-
Bobyjack
senior tag
Az SSD berakása óta a gép harmadszor indult el a C meghajtó konzisztencia ellenőrzésével. Talált pár "árva" file-t. Valamilyen beállításom hibádzik, vagy az SSD rossz? A gép rendesen lett leállítva mindháromszor.
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Remek.
Más.
Vettem egy ilyen lapot, ez már SATA3-as. Érdemes emiatt elgondolkodnom a cserén vagy még mindig az az általános nézet, hogy átlagos felhasználás (net, office stb.) mellett mindegy milyen SSD-n van a rendszer és egy új SATA3-assal sem lenne gyorsabb mint a jelenlegi SATA2-essel? -
cszn
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
32-40 gigások közül pedig még mindig az X25-V a legjobb vétel. Nem hinném, hogy megbánod, ha megveszed.

(#16969) ZolikaE46 A Vertex 3-mal, az X25-M-mel, a 320-as és az 510-es intelekkel is jól jársz. Döntsön az ár és méret. Megjegyezném, hogy az új vertexek megbízhatóságáról semmi infó nincs.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Flashcash
üzenetére
Igazából az M-ből már csak 80 gigás van, ami 40k felett van, és az már nem fér bele. Viszont nekem ebbe az erősebb netbookba kéne, ami nem nagyon tudta kihajtani az előző kingston-t sem, így a sebessége talán nem nagy veszteség. Vagy igen?
SSD-t meg nagyon használtam nem igazán vennék.
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Az SSD gyártók között jelenleg talán az Intelnél a legkiforrottabb a termék tesztelési és minőségbiztosítási folyamata, emiatt valóban érdemes náluk nézelődni. Megbízhatóságban is kb. 0,4%-os meghibásodási arányuk van az MLC SSD-re.
Más gyártó pl. az OCZ sem véleltlen, hogy vezérlőgyártót vásárolt fel (Indilinx), hogy tapasztalatot szerezzen a vezérlők és a firmware készítés terén is.
Viszont az X25-V már elég lassú darab, nem tudom megéri-e így az árát, lehet érdemesebb itt a fórum apró rovatában nézelődni egy X25-M után.
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt.
Mint írtam, kompatibilitási gond miatt eladtam a Kingston SSD-met, de szeretnék helyette másikat. 32-40gb-os elég lenne számomra és ilyen huszon-párezerért kéne. Mit ajánlotok?
-
canniball
nagyúr
Ha feltelepítem a windózt egy SSD-re majd később átmásolom egy másikra, akkor ugyanaz lesz a végkifejlet mintha eleve a másodikra telepítettem volna vagy ér valamiféle hátrány?
-
fagy53
nagyúr
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Okés, Köszi nektek, ha úgy döntök akkor, hogy intel melyiket vegyem inkább intel x25-m g2 postville 120Gb vagy intel x25-m g3 postville 160Gb?
Most nézem van itt egy másik fajta is Intel SSD 120GB INTEL510 SATAIII SSDSC2MH120A
- olvasási sebesség: 450 MB/s
- írási sebesség: 300 MB/s -
fagy53
nagyúr
-
DV
senior tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
A Te helyedben vennek egy Intel X25-M 120GB-ot mert az meg a 34nm-es NAND-dal van szerelve (egyreszt hosszabb a cellak elettartama is 5000 PE vs. 3000PE (PE=Program/erase)) masreszt nem letezik belole tobb verzio, mint az OCZ-nel.
Amugyis az Intel minden egyes SSD-t letesztel szallitas elott, szoval nagyon pici az eselye, hogy vissza kellene vinni gariztatni azonnal vasarlas utan. -
ZolikaE46
senior tag
Muszáj lesz, mert már ki vagyok teljesen... de most mond meg mit csináljak!? 2-3hetet nincs kedvem várni, de most akkor mit vegyek? Corsair F120-at vagy várjak inkább, mert megéri? Teljes a kétségbeesés.

DV: Köszi. ezzel is legalább kicsit okosabb vagyok, de sajnos még mindig nem tudom mit csináljak. Sorry hogy ennyit kérdezgetek itt mindenkit, de nem akarok rosszat venni.
-
Ist
tag
Jok az arak!

Latom mostmar lassan Te is bevasarolsz.

-
ZolikaE46
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Mindegyikre 3év gari van és megbízható helyről 100%-ig! Szóval ez nem szempont az, hogy mennyire megbízható talán itt az se fontos mert ugye garisak, 3év után meg már rég mást fogunk használni. Szóval egyenlőre akkor én a gyorsaságra figyelnék, nem?
Ár pedig Vertex 3 59.000Ft Újonnan persze! Csak az a bajom a vertexel jelen esetbe, hogy mára lett mondva ha lemondják a rendelést akkor azt ami bent van megkaphatom ,de sajnos meghosszabbították a foglalást péntekig szóval több mint valószínű hogy elviszik, ha meg elvitték akkor 2-3 hét annyit meg nem szívesen várnék. Ezért vacillálok!
Corsair f120 meg 45.500Ft szintén új! -
fagy53
nagyúr
-
DV
senior tag
válasz
KatiPeti
üzenetére
Hogyha megoldhato akkor tedd az Intel SSD-re az anyagot olvasasra, majd ird a WD-re. Hogyha felgyorsul a konvertalasi folyamat, akkor egy masik SSD-vel is gyorsulni fog. Ne feledd el monitorozni a processzor kihasznaltsagat, hogyha vegig 100%-on fog futni akkor az jo jel lesz.
Hogyha mar van/lesz egy gyors SSD-d konvertalasra, azutan mar valoszinu csak a CPU lesz a szuk keresztmetszet.ZolikaE46
OCZ Vertex 3 120GB
Intel X25-M 120GB
Corsair F120 -
ZolikaE46
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne tőletek, hogy mit raknátok 3. helyre gyorsaságba? Én nálam a sorrend kb így nézne ki:
-OCZ Vertex 3 120Gb
-Crucial C300 128Gb: de ez számomra kilőve.
- és talán 3. bemerném írni a Corsair F120 120Gb-t Szerintetek? Jó mondjuk a Plextort is belehetne írni 2.-nak de az horror úgy, hogy kihagynám! -
KatiPeti
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy OCZ RevoDrive –val kapcsolatban.
Dv avi-ból készítek dvd-t a Premiere Pro 2-vel az alábbi gépen, XP 32 bites oprendszer alatt:
ASUS P5Q Deluxe
Q9505 @ 3.6 MHz + SCYTHE Mugen 2
Kingston HiperX DDR2 1066 4 X 1Gb
Intel SSD X 25-V G2 40Gb + 2x WD Caviar Black 500Gb / WD5001AALS /
Ati Radeon HD 4670 1GbHogyan tudnék a konvertálás sebességén javítani?
A 2 WD-t használva a processzor teljesítménye 50 – 70 % között ingadozik.Szerintetek,egy PCIe RevoDrive 50 Gb-os kártyát használva a teljes folyamatra, (az adatok olvasása és a konvertálása is a kártyán belül történne ), javítana e érdemben konvertálás sebességén?
Bármilyen javaslatot, tanácsot örömmel fogadok!.
Köszönöm.
-
Ist
tag
válasz
freddirty
üzenetére
1.33-as van hozza, ha neked ennel reggebbi van erdemes frissiteni az utmutato szerint.
-
freddirty
senior tag
Nem tudjátok a Sandforce vezérlős vertex2 ssd-kre kijött már valami új firmware ami a folyamatosan csökkenő teljesítmény problémát fixelné? (Ha jól emlékszem a trim nem igazán működik az írásra)
-
-
boogie84
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem azt mondom h nem számít!
A szekvenciális írás és olvasási adatokat szokták megadni mindenhol. Ez az adat csak a nagy fileokra igaz. Majdhogynem lényegtelen... 
Ezek az én adataim. A két első mérés az SSD, míg a 3. egy 500GB-os samu vinyó. (igaz a samu töredezett volt, de üres hely volt rajta bőven). [link]
Hasonlítsd össze a kis fileok írását és olvasását. Ott az igazi előny az SSD javára!!

-
cszn
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
Ezt a hozzászólást teljes mértékben támogatom.

0xY úrnak még annyit tennék hozzá - kicsit elvonatkoztatva a tényleges ajánlásoktól és a specifikációktól - hogy bárkinek bármit ajánlunk itt a topikban, de az is mindegy, hogy hallgatott ránk vagy nem, később visszajön a topikba és isteníti az SSD-t amit megvett.
Szóval a nagy lépés a HDD és az SSD között van. SSD-k között is van, leginkább szekvenciális teljesítményben, de ezt meg ugye elég ritkán használjuk (hacsak nem célzottan erre kell). Érdemesebb a megbízhatóságra, a tárhelyre és az árra koncentrálni. 
-
fagy53
nagyúr
Az nem csalás szerintem, csak egy okos művelet és megvan a haszna is...
A gond ott van, hogy ezt a pozitív dolgot, ami a felhasználásnak csak kis részében realizálódik, teljes mértékben marketing célra használják fel, nagy és vastag számokkal hirdetve ezt a tulajdonságot.
Általában véve nem jobb és nem rosszabb ez a vezérlő, mint az Intel vezérlői, inkább a Vertex2 meghibásodásai riasztanának el a vásárlástól és nem az adatlapok, ill. teszteredmények -
franc0
őstag
Hát ez az én tapasztalataim alapján pont nem így van.
Gyakorlati felhasználásban legalább olyan jó a Sandforce, mint az Intel. Viszont lehet olyan bencheket futtatni, ahol az ellenkezője látszik.
Hogy konkrétat is mutassak, ezekben a lényeges gyakorlati tesztekben minden esetben a Sandforce volt előrébb...Egyébként a tömörítés miatt kevésbé használódnak a cellák, így hosszabb a várható élettartam. [link]
@szimi57
Én a helyedben inkább örülnék. Lassacskán majd kérhetsz garanciában egy vadonat újat... -
szimi57
őstag
Kb. 30 % szabad hely mindig megvolt. Ezen kivül még optimalizáltam a minimális irásra.
Mikor megvettem FW frissités után nehezen rázódott össze, pontosan már nem emlékszem mi volt vele. -
-
Ist
tag
Korabban irtam itt neked teszt linket, azt nezted ?
Itt le volt tesztelve a vertex3 SATA II es SATA III modban is es ami igazan szamit a 4K ertekeben nincs sok elteres.
-
DV
senior tag
-
AtHoS
nagyúr
A cell wearing azt jelentené, hogy hányszor kerültek írásra az adattároló cellák?
Mod:
V.Stryker Wear leveling -
szimi57
őstag
ez azt jelenti, hogy nemsokára vége az SSD-nek? Alig mult egy éves. 
-
boogie84
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ha jól látom akk kapacitásbeli különbség nincs a 2 között. Talán a trim funkció az ami dönthet, annak nézz utána. H szekvenciálisan mennyivel ír v olvas az senkit sem érdekel.

-
gordonfreemN
addikt
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Volt egy kingston ssd v series 30gb-os ssd-m de az új 1215T típusú EeePC-vel valahogy nem találta az összhangot, állandóan elhányta magát a rendszer, nem indultak vagy hibaüzenettel elszálltak a programok, mondván a lemez nem válaszol. Gondolom ez egy sima kompatibilitási gond.
Az SSD-t eladtam, bár az előző notimban hiba nélkül üzemelt és jót gyorsított rajta, ezért nem hagy nyugodni a dolog.
Szóval mennyi az esélye,hogy ha valami másik márkájú ssd-t vennék, akkor az is szar lenne_? Tehát ha vennék egy Intelt vagy OCZ-t vagy valami mást, akkor az nagy eséllyel jó lenne és nem lenne gond vagy nem érdemes próbálkozni?
-
Ist
tag
Szinte semmi, de itt utana tudsz nezni. Downloads alatt a PDF-eket nezd at, abban vannak specifikacios infok.
Egyeb OCZ vertex2 es agility tipusokrol infok pedig itt.
-
franc0
őstag
120-as és nagyobb példányoknál már nem nagyon lehet észrevenni a sebességkülönbséget. 120 giga alatt egyébként az olvasás kevésbé, az írás sokkal lassabb. Szerintem nem véletlen, hogy Vertex3-ból már 120 gigásnál nem gyártottak kisebbet...
Ha érezhetően gyorsabbat akarsz egy 120-as Vertex2-nél, akkor muszáj lesz SATA3-ba és 120+ gigás Crucial C300-ba vagy Vertex3-ba invesztálni.
Utóbbi azért odaver. -
AtHoS
nagyúr
válasz
SZKEBE75
üzenetére
"a töltési idők gyorsulásán kívűl vannak azért még előnyök az ssd használatával"
A minimum fps javulása (már, ha tapasztalható) épp ennek köszönhető
A fenti előnyön kívül említhető a
- kisebb súly
- kisebb fogyasztás
- kisebb zaj0xY
Most, hogy mondod
A promo kódos lehetőséget én is csak úgy találtam a pixmánián, mikor nézelődtem
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok!
SSD vásárlásán töröm a fejem,nekem kifejezetten az lenne a lényeg hogy a játékom/BFBC2/jobban fusson.Jól tudom hogy növekszik a minimum fps?
Tehát a töltési idők gyorsulásán kívűl vannak azért még előnyök az ssd használatával? -
AtHoS
nagyúr
Szerintem itt vedd, ha már Pixmánia: OCZ SSD Vertex 2 SATA II 3.5" merevlemez - 180 GB 67 892 Ft ÁFÁ-val
promó kódot ne feledd használni
Aktív témák
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Tudományos Pandémia Klub
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Synology NAS
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez azt jelenti, hogy nemsokára vége az SSD-nek? Alig mult egy éves.