Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Aktív témák
-
orbano
félisten
hali! WD N1X-ről van már valakinek tesztje? atto meg crystal érdekelne, de nem találok sehol semmit, itt a topikban sem sikerült fellelnem.

köszi
-
MrCsiT
addikt
A 14952-es hsz nem lehet válasz a kérdésre

-
cszn
őstag
(#16289) Pirate82 Minek neked videokártya!
Én a helyedben kipróbálnám más gépben azt a kártyát. Illetve másik kártyát a te gépedben szintén. -
Pirate82
csendes tag
Az éjjeli mutatvány vége az lett hogy lefut minden (win 7 ulti 64 telepítés + frissítések) amint a közelébe kerül bármiféle ATI driver ami a a kártyámhoz kell ( Gigabyte HD 5670 1Gb) el sem indul. Annyira indul el hogy ha a saját telepítőjéről felteszem a drivert akkor a win háttérképig eljut és onnan nem megy tovább, ha a win frissítését teszem fel előbb akkor már csak a bejelentkező kép van meg aztán sötét a monitor.
Ha tudtok megoldást ne folytsátok magatokba, én kifogytam az ötletekből.Kihagyva a VGA-t minden perfekto
Remélem a kártyának nincs baja tavaly karácsonyi vétel.Előre is köszi.
Üdv
-
Pirate82
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Amig nincs meg a frissítés addig minden ok. Amint az megvan se kép se hang.
Gép: Gigabyte MA785GM-US2H AMD Athlon II X2 255 Gigabyte HD5670 4Gb Kingmax DDR2 800
Az SSD beszerzésig semmi probléma nem volt semmivel se frissítések driverek semmi.Más gépben nem volt ma szereltem be újonnan az enyémbe.
-
Ist
tag
Az alignalast Te ellenorizted, ez Nalad rendben van ?
-
Pirate82
csendes tag
sziasztok
Hátha az előbb nem jó helyre írtam.
Kérnék egy kis segítséget. Van egy Kingston 30Gb ssd-m (SNV125-S2) Win7 ulti 64bit telepítek rá telepítés első indítás ok. Majd frissítések letöltése telepítés ismét restart, itt már csak a bejelentkező képernyőig jut el aztán egy sötét képernyő és semmi. Mi a hiba?
Ezt végig csináltam ok minden. Mégse akarja azt amit kéne.Előre is köszi
Üdv
-
Ist
tag
válasz
Simi121
üzenetére
Igazabol erzesre a 4K ertekek a mervadoak (boot ido, programok betoltodese), en tobbet vartam volna a SATA I -> SATA II attereskor, de a nativ teszteken kivul erzesre nem lett gyorsabb ezen a teren. Most lehet, hogy a boot 1, 2 masodpercet javult, de ez mar ugye nem feltuno...

Meg a nagyobb filek (pl. filmek) masolasa kapcsan erdekelne a Seq ertek, ez az ami lenyegesen megnovekedett a SATA II eseteben, de valamiert a Seq writre ertekem meg nem az igazi, mint ahogy irtam is fentebb es az okara meg nem jottem ra.

-
Szia!
Köszi, én is úgy emlékeztem hogy van ilyen garbage collector, de nem voltam benne biztos. Nem kellett frissítenem, alapból a D110225a firmware-rel kaptam. De persze ezt nem néztem meg, csak akkor jöttem rá mikor már összeszenvedtem a freedost meg a firmwaret. És kiírta hogy nem kell updatelni, mert már a legújabb van rajta...

üdv,
essexboy -
norot
csendes tag
Kezdem elhinni, hogy boltból tényleg képtelenség C300at szerezni Magyarországon.
Electrobox:
Az Ön által webáruházunkban megrendelt eszköz átmenetileg nem elérhető! A keresett termék beszállítónk mai tájékoztatása alapján néhány napon (4-6 munkanap) belül ismét elérhető lesz.
Már a webshopban sincs 64 GB-os... Pont ez történt a Gyrotechnél is, aztán kiderült nem is biztos, hogy lesz még. Itt azért még reménykedek. -
cszn
őstag
válasz
Shummo
üzenetére
A helyzet nem olyan egyszerűen ábrázolható, hogy ha a 4k jól teljesít akkor gyorsabbak a programok.
Két SSD között nehéz mérni a különbséget, javaslom átolvasásra fLeSs elemzésének utolsó oldalát. Egyébként az SVP-vel kezdődő új Kingstonok a 325-ösnek felelnek meg, csak a firmware változott. -
Shummo
senior tag
Valaki esetleg meg tudja mondani, hogy a 4k-s írás-olvasás valahol, valamilyen progiban ténylegesen(nem teszt progiba), érezhetően is megmutatkozik?
Most hogy 1-2 mpvel lassabban bootol vagy 2 mpvel később tolt be egy adobe-t az nem számít.
Valamilyen nagyobb különbség érdekelne. (egyenlőre svp100S2/96 a befuto) -
Ombi5
őstag
Udv.
Van egy VERTEX II 120GB SSD-m,legujabb 1.32 firmware es legujabb intel RST driverrel , Win 64 bit alatt. Ezt az eredmenyt kapom,de szerintem ez lassu a tudasahoz kepest vagy rosszul gondolom?

-
Shummo
senior tag
Ebben az esetben az a kérdésem, hogy a kingston és az általad említettek között van e érezhető különbség? Mert én ugy vettem észre a tesztekből, hogy 1 különbség van az meg az, hogy ha nagy fájl másolok, akkor rendesen odaver a kIngston (igaz, ezt fogok a legkevesebbszer.)
4k írás mikor számít? Program telepítésénél, vagy az is szekvenciális?
-
cszn
őstag
válasz
Shummo
üzenetére
Ja a külső rack az más kérdés igen.
Sebességben pedig, ha visszaolvasgatsz meglátod, hogy (tapasztalatok és tesztek alapján is) ezek között (c300, x25-m...) érezhető különbség nem igazán van. Az egyéb szolgáltatások, beszerezhetőség, megbízhatóság és az ár alapján érdemes dönteni inkább. Ezért ajánlottam az X25-M-et, mert mindegyikben nagyon jó. -
Ist
tag
válasz
Shummo
üzenetére
Netto 33-korul mar Intel SSD 80GB tipusokat is lehet kapni, amit esetleg meg a figyelmedbe ajanlok, meretben pont a ketto kozott van, amit irtal
. -
Shummo
senior tag
Még mindig nem sikerült eldöntenem hogy mit vegyek. 2 opció:
Kingston SSDNOW SVP100S2B/96GR > nettó 33e
C300 64Gb > nettó 28eAlapvetően a következők miatt nem tudok dönteni.
K: Trim nélkül is gyors marad - olcsóbb a Ft/GB - kapok hozzá külső rack-et - a gyakorlatba a gyenge 4k (boot és egyéb dolgok idejébe) nem látszik meg a tesztek alapján. - gyors Write - 96GbC300: Sata3 a későbbi váltás miatt jól jön majd - gyors 4k - kevesebbet kell egyszerre kifizetni (de csak 64 Gb, ami lehet elég, lehet nem) - kevesebbet fogyaszt
(ha 128 asról beszélnénk egyértelmű hogy C300, de sajna az nekem tul draga, arra max 40-45-öt adnék ki)Ennyit sikerült összegyűjtenem. Vki ha tud, valamivel vegye el a kedvem a másiktól

Köszi
-
Ist
tag
válasz
Geryson
üzenetére
Hasonlo eset nalam is volt 1x.
Ott szamos dolgot kiprobaltam, SSD kihuz bedug, masik gepben tesztel, de nekem felismerte, csak nem bootolt rola a windows7.
Majd ujratelepitettem a teljes rendszert az SSD-re, azota ismet rendben mukodik, mostanaban amint kijott a Kingston uj firmware egybol fel is tettem.
Masik gepben sem latszik az SSD-d ?
-
Ist
tag
Idokozben megleptem a korabban emlitett T61-es BIOS hack-et
SATA I modban ugye az alabbi erteket kaptam:

A SATA II engedelyezes utan latszik, hogy a korlat szepen megszunt, minden ertek normalizalodott, kiveve a Sequential write throughput ertek, ami a papirforma alapjan 230 MB/s ertek korul kellene lennie, ehhez kepest meg vissza is esett a SATAI-ben mert ertek fele ala is:
Jelenleg ertetlenul allok a Sequential write throughput 54 MB/s-os jelenseg elott, esetleg valakinek otlete, tippje, hogy mi okozhatja ?
-
fanti
addikt
válasz
essexboy
üzenetére
Nekem is ugyanolyan meghajtóm van mint neked.
Igen, azt a Kingstont használhatod nyugodtan XP - vel, TRIM nélkül is takarítja magát!JMicron JMF618 SSD-k mindig maximális sebességen működnek még Windows XP alatt is a garbage collection miatt.
De ne feledd frissíteni (ha még nem tetted meg) a meghajtódon a fw-t, mert az eredetivel nem bizti hogy hosszú életű lesz!
-
C64
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
jaja, iso file letölt, kiír dvd vagy cd, és IDE módban már mehet is a frissítés. az ssd adattartalma érintetelen marad, tehát nem kell majd utána windows újratelepíteni

-
boogie84
veterán
Ó én balfék!! Nem a Chrome volt a ludas a sok írásban!! Most ellenőriztem a lapozófile-t. Most tettem át másik vinyóra!
Tipikus User Error...Most alig ír vmit is az SSD reggel 10 óta 3GB-ot. Pedig egész nap ment a gép.. Azt hiszem ezzel lezárult a lista. Mindent megcsináltam amit kellett.

-
LK
addikt
válasz
unrealnoise
üzenetére
NP. Hidd el jobb elolvasni egy átfogó elemzést,és csak a homályosabb dolgokra kérdezel rá.
Én is várom a nyugdíjbiztosítótól a reálhozamomat,addig csak lemegy az új Intelek ára. -
unrealnoise
senior tag
Jogos köszi.
Átfutottam át, csak rohadtul siettem, mert mindig szeretek egy kis megerősítést kapni. Pláne, hogy nekem ez az összeg azért elég nagy már. 
Syl: Igazad van végül is, nem menőzni kell az SSD-vel, hanem kiaknázni azt, amit tud a kicsi. Legalábbis első blikkre így túnik. Meg mire szétmenne szerintem, már jóval kevesebbért jobbat, komolyabbat kapok.
Köszi a választ! -
boogie84
veterán
válasz
McCoy20
üzenetére
60-80GB-ból az ajánlott szerint 40-60GB-ot használsz. Ha betartod az ajánlást. Ergo sztem egy 120GB-os a célod (ha már egy picit nagyobb HDD-t cserélsz le). Persze mint minden számtech cuccnál a pénztárca szab határt.
Intel X25-M -et többen is a megbízhatósággal jellemeznek. Nekem nincs meg egy hete, de szeretném h ha több évig meg maradna.

-
Köszi szépen!
Annyi lenne még a kérdésem, hogy most vettem egy Kingston V100 S2D/128G SSD-t és Xp-vel használom. jelenleg 30Gb-nyi adat van rajta, de nem is nagyon fog menni 50% telítettség fölé. A TRIM-et xp alatt nem tudtam beállítani, mennyivel fogja ez az SSD-t befolyásolni? Sajnos a kis Lenovo M55-8807 kicsi gépem biosza az ahci-t nem tudja biosban, és amint olvastam anélkül hogy nem állítom át nem fog működni a TRIM. Mintha olvastam volna hogy a Kingstonoknak van olyan tulajdonságuk, hogy takarítják az SSD-t?
Köszi előre is,
essexboy -
McCoy20
tag
Egykis felhomályosítást kérnék:
Megfordult a fejembe, hogy a notiba kicserélem a merevlemezt, de lehet hogy SSD megy a helyére.
Némi infóra lenne szükségem:
- egy 160-as SATA-s 5400 RPM-s Fujitsu van benne, és helyére egy 60-80GB közötti SDD-t gondoltam, elsősorban rendszernek és egyéb általános progiknak (office, nod, meg ami úgy kell...)- valami tipust tudnátok ajánlani, Intel Intel X25 vagy Corsair Force tipusra gondolta, ezek már TRIM-esek ha jól tudom, vagy valami más, amit javasoltok.
- több mint valószínű, hogy mellé kerülne egy 2,5" kölső vinyó, sima HDD, szóval nem ez lenne a nagy adattár
-SSD-t érdemes-e több partícióra osztani?
-- első elképzelés: 80 GB-os ssd két 40es partícióra bontás: elsőn win7 és progik, nekem az kb 20Gb-ból kijön, a maradék meg marad a "pakolgatásnak", mármint hogy a vinyó tudja frissíteni a cellákat", a másik partíció meg átmeneti tár, hogy ha nincs nálam a külső vinyó akkor azért a fontos dolgoknak legyen egy kis hely.-- második elképzelés: kb ugyanaz mint előbb, csak 60-64Gb-os SSD-vel.
Valami ilyesmi motoszkál a fejemben; minden féle jótanácsot szivesen látok

-
Antarctica
tag
Nekem elvileg a héten megjön a 64 gigás Adata s599 ssd-m. Remélem beválik

-
Ribi
nagyúr
válasz
essexboy
üzenetére
Mert feleslegesen használja a winyót.
Prefetch betölti a sokat használt programokat a memóriába, hogy onnan gyorsan induljanak.
De azért vesz az ember SSD-t, hogy onnan is baromi gyorsan olvasson, így felesleges ezzel a funkcióval szivatni az SSD-t.
Normál winyónál ez úgy néz ki, hogy indítás uán még vagy 3-4 percig úgy darál a winyó, hogy azt rossz hallgatni. -
Egy gyors kérdés:
A SuperFetch-et az Xp-nél hol lehet átállítani, mert a leirat szerint a prefetch alatt kell hogy legyen de nekem nincs ott. Elérési út: HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters
Előre is köszi!
-
válasz
unrealnoise
üzenetére
Játékokat, programokat is rakhatok/telepíthetek fel nyugodtan a lemezre ugye? Photoshop meg etc.
Miért ne telepíthetnél?
a fenti meghajtó esetében is áll, hogy egy 20% körüli vagy több szabad terület legyen az SSD-n?
Ajánlott.
ne másolgassak rá, meg ilyesmi?
Miért ne másolgatnál rá? Nem fog elkopni

Nálam minden úgy van, mintha sima hdd lenne. Swap és hibernate fájl is az ssd-n van. Egy éves a kingston és még 100%-os.
A Backup hetente automatikusan menti a teljes ssd tartalmát hdd-re, így ha mégis beadná a kulcsot, a csere nem venne el 15 percnél többet az életemből.
Szerk.
Egyet nem szoktam az SSD-vel: hülye teszteket futtatni!
Használni vettem (Photoshop, Indesign, Illustrator stb.) nem e-penist hegyezni
-
LK
addikt
válasz
unrealnoise
üzenetére
Az első hsz-t el kéne olvasni. Nem hiszem,hogy 6-7 A4-es oldalnyi infót ide írna valaki. Minden 3. ember ezeket kérdezi,ahelyett,hogy használná a keresőt + az első hsz-t+ google-t.
-
unrealnoise
senior tag
Kinéztem a a gépembe egy KIngston 128GB SSDNow V SNV425-S2 / 128GB meghajtót.
Pár buta kérdés: Játékokat, programokat is rakhatok/telepíthetek fel nyugodtan a lemezre ugye? Photoshop meg etc.

Másik kérdés, hogy a fenti meghajtó esetében is áll, hogy egy 20% körüli vagy több szabad terület legyen az SSD-n? Élettartamot hogyan tudnék növelni? Vagy ne törődjek ilyenekkel, rakjam be, telepítsem, használjam, és persze ne másolgassak rá, meg ilyesmi?

Előre is köszönöm. (Akinek esetleg lenne jobb tippje 128-as SSD-re, az jöhet. thx again!

-
boogie84
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Igazad volt! Rosszul csináltam. Csináltam egy ikont neki, és azt a gyors indítás tálcára híztam. Nem tudom h ott miért de nem jegyezte meg a beállításokat. Ha ikonról indítom akk tényleg működik.

Egy bibi van ezzel, mégpedig ha én a böngészőt nem ikonnal nyitom meg, hanem pl gmail figyelővel akk már nem működik a dolog. Mind1, lehet h nem is fog érdekelni. Napi 10GB írás nem fogja drasztikus mértékben megrövidíteni az élettartamot.
-
boogie84
veterán
Beírtam ezt:
C:\Users\Spiderman\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --disk-cache-dir="F:\letöltések\chromecache" --disk-cache-size=400000000
Elméletileg át is került a chromecache könyvtár az F meghajtóm letöltés könyvtárába.
Sütiket hogy lehet áttenni másik meghajtóra? Vagy azok automatikusan a temporary könyvtárba kerülnek?
Ezek még mindig C-ről futnak.
Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Revolut
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Képregény topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Új 256 Gb-os Micro Sd kártya
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én a helyedben kipróbálnám más gépben azt a kártyát. Illetve másik kártyát a te gépedben szintén.

Miért van nálad végkiárusítás?

Tipikus User Error...