- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- votlage71: Kábel menedzsment
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Aktív témák
-
VGYke
addikt
Nem egészen SSD kérdésem van, de talán a többi SSD tulajokat is érdekelheti.
Ugye SSD-re nem szivesen telepítünk olyan programot, amit nagyon ritkán használunk (pl. DaemonTools)....
Szóval nem tud valaki USB pendrájvról futtatható portable CD/DVD emulátor programot?
Olyat ami nem rondítja össze a rendszert, nem kell telepíteni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Andrewhouse #15196 üzenetére
Szerintem erre valami Lenovo (IBM) laptop topicban tudnának válaszolni.
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne kérdésem van nekem egy Lenovo R52, és van benne ez a ultrabay HDD Sata adapter:
HA teszek bele SSD (Satás) nagyobb az áteresztő képessége mint a IDE ssd-nek a Ultrabay miatt vagy pedig teljes értékű SATA??????
Üdv.
-
alvaro
senior tag
válasz
Újoncka #15190 üzenetére
Á, össze-vissza írkálnak a programok mindenféle marhaságot. Úgy szeretnék már látni egyszer valakit, akinek tényleg elfogyott az SSD élettartama... lennék akár én is az, de ilyen ütemben nem jutok sehova
Direkt nyúzni meg épp úgy nem fogom, mint babusgatni. Akkor megint csak nem tudnám meg sose, hogy valójában mennyit bír...(Egyébként nekem 2020 szilvesztert ír már jó ideje az ssdlife. Whatever.)
-
alvaro
senior tag
válasz
Újoncka #15185 üzenetére
Ha I/O limitált a konvertálás, annak jót tesz. Egyébként is célszerű a forrásanyagot és az eredményt fizikailag más meghajtón elhelyezni - viszont itt annyira nem is számít, hogy az SSD, vagy HDD, a lényeg a külön meghajtó. Vinyónál mindenképp ez számít a legtöbbet, megspórolja az oda-vissza fejmozgást a forrás és a cél között. Mivel most nekem 1 SSD + 1 HDD a felállás, használom így őket, általában az SSD-re van letöltve az eredeti anyag (tipikusan lossless zene, japán cuccok esetén ez gyakran TTA, ezért is konvertálom), és a HDD a célmeghajtó (ott tárolom a gyűjteményt). Legutóbb meg egy DVD-re való avit gyártottam egy havernak, mert a szoftverkörnyezete nem nagyon eszi az MKV-t (windows movie makerrel szeretne AMV-t csinálni egy sorozatból). Fujj, micsoda erkölcsi fertő
Tény persze, hogy ezeket nem nagyüzemben űzöm, fogalmam nincs, mit szólna hozzá az SSD, ha napi sok órában ezt művelném. De hogy akkor se simogatnám, az biztos
Elvileg csak read only lesz, ha lejár az ideje, szóval nem sokat vesztenék vele. -
-
jgyorgy
csendes tag
Üdv!
Végre elhatároztam magam, hogy beruházzak ssd-re, viszont nem tudok dönteni, ezért a segítségeteket kérném.
Az eredeti ötlet az Intel x25-v 40Gb lenne (megbízhatósága, olcsósága és jó IOps eredményei miatt), de erősen kacsintgatok a Crucial RealSSD C300 64Gb felé is (viszont ez mennyire megbízható, és idővel nem lassul be, mint a Sandforce?)
Gondoltam arra is ha az Intelt választom, hogy majd nyáron veszek mellé még egyet, raid0-ba.
Tehát melyik verzió lenne a legjobb, esetleg mást válasszak? Fő szempont a megbízhatóság lenne.Jelenlegi konfig: GA-MA790X-UD4; X2 550, 2x1Gb Diablo, viszont nyáron i7-re váltanék: Rampage 2E + 950.
Előre is köszi a válaszokat! -
Újoncka
aktív tag
És ha van értelme akkor pontosan mit ajánltok ?
-
Újoncka
aktív tag
Sziasztok arra lennék kjíváncsi hogy laptopba mennyire érdemes ssd-t rakni! I3 proci 4 gb ram stb??
Lenne látványos változás ? nem értek hozzá egyáltalán -
Bogyó bá'
nagyúr
-
C64
őstag
válasz
deathtania #15169 üzenetére
Nagyon lassú SSD, és sok probléma van a hozzá kiadott firmware-ekkel.
A patriot fórumban olvashatsz róla. Régen volt is egy programjuk (talán még most is él), hogy akinek PS-100-as SSD-je van, visszaküldheti a gyártóbnak és visszakapja a vételárat. Én 9s visszaküldtem, kettőt is! Szóval csak ennyire sz@r SSD... -
C64
őstag
válasz
deathtania #15167 üzenetére
Az egyik legfosabb fos-SSD... saját tapasztalatból mondom, és óvva intek mindenkit tőle!!!
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
szerintetek a Patriot PS-100 32GB-s SSD-je mennyire megbízható? Érdemes olyat venni?
-
cszn
őstag
Nem az MBR-en múlik az eltolás hanem a particionáláson. Ha egyszer megcsinálod (mindegy melyik verzióval) akkor a partíció ne legyen módosítva utána. MBR-t egyszer kell csak rárakni.
(#15161) mg105 Én 32e-ért láttam. A SATA 3 nem sokban korlátozza (szekv. olvasás csak). A Sandforce-ossal amit írtál talán még mindig jobban jársz, ha a C300 nem jön össze.
-
Rosep
senior tag
Igen, csak ez a rendszerem, nem akarok most újratelepíteni.
Kérdésem, ha lementem Acronis-al a mostani állapotot és megcsinálom ezt:
1-10. helyett a könnyített verzió, hogy win7 telepítővel juss el a particionálásig. töröld az SSD partícióját (ha van) hozz létre egy újat, formázd és utána hagyd abba a telepítést. utána még formázhatod ha esetleg van rajta valami, csak a partíciót ne bántsd.
Majd mikor visszarakom Acronis-al de nem jelölöm be az MBR-t akkor elvileg nem bántja az eltolást? -
mg105
senior tag
sziasztok!
ssd vásárlását tervezgetem, olvasok is már napok óta a témában. felmértem igényeimet, belenéztem a pénztárcámba, és egy 64 GB-ban állapodtam meg magammal. két SSD között vacillálok: ADATA S596 Turbo 64GB (jmicron 616) 25000 Ft, és Kingston SV100S2 64G (jmicron 618) 31000 Ft.
miben jobb a 618-as vezérlő? megéri azt a plusz pénzt? esetleg van még egyéb ajánlatotok ebben az árfekvésben?
előre is köszi! -
cszn
őstag
És akkor most a sima Vertex 3 Anandtech Preview.
-
C64
őstag
hali, használ itt valaki ocz revodrive x2-őt?
-
zetecR
addikt
válasz
HoryThePooh #15144 üzenetére
Milyen típusról is beszélgetünk?
Csak nem Vertex2? -
dc
tag
hoopsz kicsit emaradt a teteje, de a lényeg látszódik
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
HoryThePooh #14955 üzenetére
Megvolt a gari. Szó nélkül cserélték, illetve azt mondták furcsa mert a 'hatvannégyesek' hullnak.. öÖÖöööö
Na mindegy, új betolva, hasít a gép mint atomanti. Hamarosan 'átvilágítanak' utána majd beszámolok SSD és XRay masinka nemi kontaktusáról -
dc
tag
köszi a választ
igen , a netezés megy rajta, de ha már több fülön dolgozom és az egyik pl egy flashvideó már befagy egy fél percre. eleinte biztos voltam hogy hibás a szerkezet, már hajok arra hogy csak ennyit tud
tudná segiteni milyen teszteket nyomassak még az ssd-k re hogy meggyőződjek hogy nincsenek problémái?
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy kingston snv425s2-64gb ssd-t rendszermeghajtónak.Eddig egy partícionált wd vinyón volt a rendszerem (win7 64bit).Win7 telepítés után ezeket a beállításokat megcsináltam és telepítettem minden olyan alkalmazást,amit eddig is használtam (ergo az ssd-n és a wd vinyón levő rendszerem teljesen azonos,a plusz beállításokat kivéve).
A problémám az,hogy ha elindítom az utorrentet,akkor a feltöltési sebesség szépen felmegy a maximumra,kb fél percig megy aztán hirtelen visszaesik nulla közelébe (ha közben megy a letöltés is,akkor a fel - és letöltési sebesség ugyanúgy ugrál a maximum és a minimum között).Ha a vinyón levő régi rendszerről bootol a gép,akkor a nincs ilyen gond,beáll egy közel állandó sebességre a feltöltés és az stabilan megy.
Van router, de a port forwarding/upnp engedélyezve van,port be van lőve utorrentnek,tehát nem ez a gond.Lehet,hogy a linkelt beállítások közül valamelyik okozza a problémát?Valaki találkozott már hasonló jelenséggel?
Előre is köszönöm. -
dc
tag
Asus Phison OB SSD
lényeg hogy egy Asus 900-ban van, amit el akarok adni, de elég lassú a gép ami a 900mhz -s procival érhető, de nem tudom hogy tényleg ennyit tud vagy hibás a gép, és igy nem merem eladni
procit, memóriát, vga-t teszteltem, velük minden rendben, ssd-re gyanakszom
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gabancs #15132 üzenetére
itt nézz szét , bár pont az Apacert nem látom benne...
-
gabancs
addikt
Nem rosszak ezek a tesztek, de egy dolgot áruljatok el. Honnan lehet megtudni, hogy egy egy SSD milyen vezérlővel van szerelve?
Itt keresgélek már egy ideje a neten, de szinte semmit nem tudtam meg. Csak egy próba, hátha valaki sikeresebb. Ennek az SSD-nek milyen vezérlője van?
APACER AS202 32GB Premium 2,5" SSD
-
Bogyó bá'
nagyúr
Kb. hétfőtől én is ssd-tulaj leszek, az előbb rendeltem meg az olcsó A-DATA S596 64GB-ot az Ipontól: nem a legnagyobb sebesség, hanem az ár és a garanciafutár-szolgáltatás volt a legfőbb szempont nálam. most ez a legolcsóbb, és a PH-s teszt alapján ez sem olyan rossz...
-
cszn
őstag
válasz
gabancs #15127 üzenetére
Valami ilyesmi, jól érted.
De azért más szempontokat is figyelembe lehet/kell venni vásárlásnál. Mivel a tárhely már adott, gondolok a megbízhatóságra vagy a szolgáltatásokra. SF vezérlős SSD-kel úgy néz ki kicsit több gond van mint pl. az intel vagy marvell vezérlősekkel. Alternatíva neked ezekből csak az intel (X25-V). De nem akarlak lebeszélni, mert az is jó vétel amit kinéztél.
-
zetecR
addikt
-
fagy53
nagyúr
válasz
gabancs #15125 üzenetére
Mint írtam erre bármelyik most kapható megfelel, jó ha 200MB/s feletti a szekvenciális olvasás és 100MB/s felett az írás sebessége, a 4k random ha 20MB/s környékén van az elég, ez éppen az OS betöltése miatt lényeges. A Kingston SV100 éppen a határon van, de a többi, pl a SF vezérlősök messze teljesítik ezeket az elvárásokat.
A megbízhatóság és az ár dönti el azt, hogy az ember melyiket is választja végül. -
fagy53
nagyúr
válasz
gabancs #15123 üzenetére
Ha szerverekbe akarod tenni, akkor valóban.
Egyébként normál használatnál a különösen gyors azonos idejű IO műveletek, azaz a többszálú feldolgozás nem igazán rúg labdába. Lehet idecitálni rengeteg tesztet, a lényegen azok sem változtatnak, nyugodtan megveheted a SF vezérlőst, az Intel-t, a Kingston-t, stb.
-
fagy53
nagyúr
válasz
gabancs #15121 üzenetére
Nem ver el mindenkit és pláne nem magasan, de hidd el, hogy a 270MB/s csak a jól tömöríthető állományokra vonatkozik, a gyakorlatban ez így nem teljesen igaz. Számtalan hsz szól arról, hogy a most vásárolt SSD jóval kisebb sebességgel ír, mint ami az adatlapján fel van tüntetve.....
Én nem ezt vettem, de ettől még ajánlanám, de nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget. -
gabancs
addikt
válasz
gabancs #15117 üzenetére
Emiatt nem igazán tudom akkor, hogy akkor most mi újság:
"A Kingston SSDNow V új verziója, az SV100S2 írásban lassabb elődjénél, a Kingston valószínűleg így szeretné jobban elszeparálni az SSDNow V+-tól, mert egy olcsóbb modellről van szó. Ha választhatnánk, mi inkább a régit vennénk (SNV425-S2), de az SV100S2 sem egy rossz megoldás, végülis SSD-n másolgatni ritkán szoktunk. 31 000 forintos ára átlagosnak tekinthető, otthonra inkább ezt vennénk egy SandForce vezérős SSD-vel szemben."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Blackmate #15109 üzenetére
Kérlek, használd a keresőt: [hsz_14026]
-
gabancs
addikt
Valaki ismeri ezt az SSD-t? Meg szabad venni? Mert én nem találtam róla érdemi információt.
G.Skill Phoenix Pro 40 GB SSD -
Jakuu
őstag
válasz
zetecR #15111 üzenetére
Az hagyjan most megprobaltam az alternative megoldast, hogy az altaluk lehetosegkent megadott Parted Magic alol frissiteni.
Kerdezd meg sikerult ?
Hat persze hogy nem mivel a PPPoe kapcsolatot felepitette , de megsem volt net.
Biztos ey halando usernek ilyesmivel kell foglalkozni, mert a OCZ support egy fos. -
bpx
őstag
válasz
ImpersonatoR #15103 üzenetére
miért gyilkolná? az, hogy a pár MB-os mentéseket néha töltögeti, semmit nem számít
-
Blackmate
őstag
Milyen márkajelzésű SSD-k vannak 64GB és 128GB kapacitás között? 64GB nem férnék el, viszont a 128GB sok.
Windows7 SP1 x64 OS futna rajta, X58 (SATA2) chipset + i7 920 CPU-val.
Az Intel X25-M 80GB-al szemezgetek. Árkategóriában is megfelel (bár várom, hogy a lélektani 40e ár alá essen). Apropó: mi a különbség az SSDSA2MJ080G2C1, az SSDSA2MH080G2C1 és az SSDSA2MH080G2R5 között?
Van esetleg más, amit ajánlani tudnátok ár/kapacitás/teljesítmény tekintetében?
-
cszn
őstag
Hát igen. Akinek nagyobb van, könnyebben boldogul. Mondhatnak bármit.
djstan Játékoknál max a betöltési idő csökken és a minimum fps nő. Ha ez fontos akkor vehetsz 80-100 gigásat vagy 120-ast mondjuk és akkor elférsz játékokkal is. Ha nem akkor 64-es vagy akár 40-es is elég lehet.
-
Jakuu
őstag
válasz
zetecR #15098 üzenetére
Amiben ismet szinte nem javitanak, de az ismert hibak szama mar az egekben van.
Raadasul be is olvastam ma nekik, mert teljesen felduhitettek.Az FW frissites szanalmas OCZ-eknel. Ugyebar mar nem adjak ki a pkg fajlt mint regen igy aztan nem lehet csak online frissiteni.
Illetve azt is csak egy esetben, ha nem a primary meghajto az SSD. mikozben az userek 90% legalabb pont primary meghajtonak hasznalja. Idiota banda. Eddig legalabb lelehetett frissiteni az SSDupdate szoftverrel, de nem, ezek a gyikok mar nem teszik elerhetove a FW fajlt.
Gondoltam, oke rendben majd miniXP alol (Hiren's BootCD) frissitem. Na persze, hogyne, majd ha fagy, mivel XP alol nem lehet frissiteni.
Most akkor lehet egy op rendszert telepiteni egy masik meghajtora, vagy trukkozni mindenfele egyeb megoldassal, ami felorakba tellik egy szaros FW frissites miatt, ami elmeletileg par masodperc. Ha tudom, hogy ilyen tragya az OCZ support, hat bizony nem vettem volna Vertex 2-t.
Szanalmas.
-
zetecR
addikt
válasz
Stanchore #15104 üzenetére
Tanulmányozd át az egész cikket, de főleg ezt az oldalt.
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok
Készülök ssd-t venni, de nem tudom mekkorát. A játékok futtatásánál is észrevehető lesz valamennyire a gyorsulás? Mert akkor méretre is inkább nagyobban gondolkozom. Ha nincs jelentősége, akkor inkább vinyóra telepíteném őket. THX
-
Steam cloud mennyire gyilkolhatja az ssd-t érdemes kikapcsolni?
-
VGYke
addikt
válasz
scope2007 #15101 üzenetére
Akkor az IRST csinálta nálam is és akkor minden rendben van! Köszönöm!
Egyébként így is a helyes, ki akarná leválasztani a boot eszközt (meg szerintem nem is engedné, nálam sokszor a pen-t sem engedi, ha pl. TC-t úgy zárom be hogy egyik ablakban ott az eszköz, meg néha indok nélkül nem hajlandó eltávolítani = gyanakszom a víruskergetőre)
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) Recertified, új, több db
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- Samsung 980 500GB M.2 NVMe SSD 3500MB/s 100/100 újszerű állapot
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest