- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
Aktív témák
-
törölt tag
Am teljesen igazad van. Korábban én is panaszkotdtam hogy sokat költöttem SSD-re és a legolcsóbbat kell venni ha nincsenek extra igények és csak rendszernek kell.
Vertex2-m van, ezt tudtam az igényeimnek megfelelően jó áron megvenni, nekem fontos a 3 év magyarországi garancia ugyanis mint már pár cuccot- visszaviszek 2 év 11 hónap után és hát megmondom h ez bizony már nagyon leromlott és nem hozza a gyári adatokat, és kapok egy újat
Am ez is rohadt gyors, a szekvenciális írás jelen esetben hidegen hagy mert csak a rendszer van fent. Amikor megvettem egész éjszaka a gépen dolgoztam -már SSD-vel és akkor elbizonytalanottam a munka vége felé hogy tényleg megérte-e, csak azért hogy lerövidüljenek a várakozási idők...
Aztán reggel szükségem volt a notebookomra ami nem szar gép de csak egy 5400RPM-es HDD van benne... hát minden pénzt megért az SSDDe ami a lényeg hogy átlagos felhasználásra, otthonra rendszer alá, majdnem tök mind1 hogy milyet veszünk, mert azokat az eredményeket amiket a gyártók sulgalnak csak tesztekben láthatjuk viszont, a mindennapokban nem érzünk külömbséget.
Inkább vegyél egy jobb alaplapot vagy valamit.
-
Mankó
veterán
válasz
#59816064 #14198 üzenetére
Sata2-s a lapom, s most még nem szándékozok platformot cserélni. A szekvenciális írás 60mb/s-a szerintem nem mérvadó. A héten befut egy 32es SLC annak is kíváncsi leszek a sebességére. Valamelyik tag írta, hogy neki volt ilyen Samsung SLC-je, s utána vett egy Vertex 2-t s nagyot csalódott benne. Arra számított, hogy a kis Samu-hoz képest rakéta lesz, de érzésre kb. egy szinten vannak, csak a tárhely lett nagyobb.
Sikerült havernak megadnia a tartozását, épp amikor már elutaltam a lóvét az SLC-ért, s hát most gondolkodom egy nagyobbon.
De ha elférek a 32esen, s a sebessége is megfelelő lesz, lehet inkább a gépet cserélem ki azért a plusz 30k-ért, s max majd egy kicsit később váltok Intel SSD-re.
Egy ilyen felállásra mit mondasz? -
törölt tag
Hát úgy már nem olyan buli
De annyira sok különbség nincs közte, szekvenciális írásban gyorsabb úgy. Van erre vonatkozó teszt SATA3 és SATA2 között.
Nem tudom mennyire fontos neked a garancia mert oké hogy gyártói de oda elég sok a posta, meg nem két nap mire elbírálják.OCZ Vertex 2?
Intel X-25V itt van olcsóbbanSATA2-es lapot meg már felesleges venni szerintem, gondolj a jövőre az USB3-al egyetemben
-
Mankó
veterán
Ki mit venne?
Intel X25-M 80Gb 44k
A-Data 599 64Gb 34k
Crucial RealSSD C300 64gb 34k (Külföldről számlásan)Mindegyik névre szóló számlával, garanciával.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Medical #14184 üzenetére
Nem azt mondtam hogy lassú az Adata, hanem azt, hogy e közül a kettő közül Intel jobb választás. De kövezzetek meg
Én is egy "gyorsabb" Kingston SNVP325 64GB-ról váltottam egy "lassabb" Intel X-25M 80GB-ra. Szerencsére keveset buktam rajta, mert nettóban szereztem a Kingstont -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zsolt19900 #14190 üzenetére
Akkor kézzel kell futtatni SSD Toolbox-ot bizonyos időközönként (feltéve, ha Intel SSD-t vettél).
-
zsolt19900
őstag
Ha a gépen nem támogatja az achi módú sata vezérlést, vagy na értitek, hogy mondom, akkor a trim nem fog rendesen szuperálni az ssd?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zsolt19900 #14183 üzenetére
Rendszervinyónak a 4k sebesség a lényeg, Intel gyorsabb Adata-nál:
-
Diamond77
csendes tag
Sziasztok.
Intel x25-m ssd-re rendszert szeretnék telepíteni.
A formázás után ezt az üzit látom.
A telepítő nem tudott új rendszerparticiót létrehozni,vagy egy meglévőt keresni.
Van rá megoldás ? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zsolt19900 #14179 üzenetére
Ég és föld a két SSD. Rendszer alá csak Intel való!
-
cszn
őstag
válasz
zsolt19900 #14177 üzenetére
-
zsolt19900
őstag
SSDSA2MP040G2K5 ez a "kodú" intel ssd 40gbjával megéri 25ks árát?
-
Sea Edge
tag
válasz
J.J. András #14175 üzenetére
Hogyan telepitesz akkor programokat? Majd mindegyik telepitesehez administrator jogosultsag kell.
Command promptot administratorkent (jobb click run as administrator) kell futtatni es akkor engedi a fsutil parancsot. -
Diamond77
csendes tag
Sziasztok.
Valaki tud segíteni? -
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Hp 550 notebookba szeretnék egy 32GB Express Card SSD meghajtót . Az operációs rendszert szeretném róla futtatni, így a HDD megmaradna az adataimnak. Működne így? Vagy teljesen rossz az elgondolás ? Egyáltalán futna az op.rendszer az express cardról ?
-
cszn
őstag
Mivel az elhasználódás miatt van az egész, ezért az SLC-nél valóban nincs akkora jelentősége. De mekkora?
Szerintem már az MLC-nél is túl van izgulva a téma (nagyon intenzív használat mellett van esélye csak annak, hogy baj legyen az elhasználódással) úgyhogy ha nekem SLC-m lenne, még ennyire se törődnék vele.
-
Mankó
veterán
Ha jól tudom SLC esetében nem kell ezt a 20-25%-ot szabadon hagyni, hanem ott fullosra megpakolhatom a meghajtót. Csak azért tűnődöm ezen, mert valaki meg köti az ebet a karóhoz, hogy az SLC-k esetében is kell az a 20% szabad hely. Mi az igazság?
-
misi393
csendes tag
Sziasztok!
Egy memóriakártya a megfelelő adapterrel mennyire használható ssd-nek? Olcsóbb volna, az biztos. Linux root partíciót tennék rá read-only módban. Csak kérdés, gyorsítaná-e a gépet úgy, mint egy igazi ssd.
Köszönöm. -
SpongyaBob
veterán
válasz
GSzarkaTAT #14158 üzenetére
-
GSzarkaTAT
tag
válasz
SpongyaBob #14157 üzenetére
Nincs mire. Az Intel weboldalán találtam az info-t, hogy ez a Latest fw. Valszleg annyira jól sikerült, hogy nem kellett újakat kiadni. EZ azért jelent valamit, nem? (Igen, hogy JÓT választottunk...
) Aki meg erre szorul, az
-
SpongyaBob
veterán
válasz
GSzarkaTAT #14155 üzenetére
Igen az van, csak mindenki frissít agyba-főbe gondoltam nem maradok le.
Szóval akkor nincs értelme ezzel bajlódni?
-
DV
senior tag
válasz
SpongyaBob #14154 üzenetére
Melyik firmware van az SSD-n?
-
GSzarkaTAT
tag
válasz
SpongyaBob #14154 üzenetére
-
SpongyaBob
veterán
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hogyan frissítsek firmware-t egy x-25V-én? Nem tudom leírni mennyire nem szeretném elrontani
-
DV
senior tag
válasz
Flashrider86 #14152 üzenetére
Nalam is kb.2 masodperc alatt vegez de sok kulonbseget nem lehet eszrevenni, mert amugy is megy a trim. Mennyi szabad hely van az SSD-n?
-
-
DV
senior tag
válasz
J.J. András #14150 üzenetére
1. kep (win7), az Intel Toolbox sem allitja sehova ezert igy is hagyom.
2. Xp alatt nincs trim ezert az fsutil parancs szerintem nem is letezik benne.
3. Alapbol rendszergazdakent telepit (szerintem), amugy sem szoktam felhaszaloi fiokot kesziteni magamnak, mert eleve rendszergazda vagyok (?). -
J.J. András
őstag
Szevasztok , 3 kérdésem lenne:
1.A gyorsítótár nekem be van, mint a WinXP Prof alatt, mint a Win7 Ultimate alatt.... alapból.
de én kikapcsoltam....
nem jobb ha SSD-nél ez ki van kapcsolva ? Angolom gyenge, de ezt vettem ki külföldi fórumokon....,
A gyorsítótár törlése eleve kikapcsolandó, de szerintem az egész gyorsítótárazás fölösleges az SSD-hez.... vagy ????2. Miért nem tudom a TRIM parancsot a CMD alól ellenőrizni ? ez a fsutil parancsot csak rendszergazdaként engedélyezi, de magam az vagyok.
3. A WinXP Prof 32bit telepítésekor ha ESC-et nyomok a telepítőben, akkor mint Rendszergazda települök fel, és nem kell felhasználói fiókot definiálnom magamnak... Win7 Ultimate alatt ez hogyan tudom megtenni ?
üdv: András
-
UdVi86
aktív tag
Értem, akkor megejtem majd ezt a frissítést. Feltételezem pendrive-val is megoldható a dolog.
A szabad terület dolgot nem jól látod. Jelenleg az 59,6GB-ból 15,9GB szabad. Csak a rendszer van a meghajtón és fontosabb programok. Tudom így is kicsit sok, nem árt egy újratelepítés. De ez elég kell hogy legyen.
-
DV
senior tag
válasz
UdVi86 #14146 üzenetére
Elmeletileg sertetlen marad a rendszer es valoszinuleg firmware hiba miatt van ez az allapotjelzes, tobb szemelynel is javult.
Apropo, jol latom, hogy nincs szabad hely a meghajton? Ajanlott 20% szabad helyet tartani rajta az elettartam megovasa erdekeben es a win-nek is kell 3-4GB szabad hely, hogy tudjon "lelegezni", ne lassuljon be. -
UdVi86
aktív tag
Gondolod az megoldaná a problémát? Az az igazság, hogy a kezdetek óta nem vagyok elégedett az SSD-vel. Nem hozta a tesztekben írtakat. Nem is nagyon érdekelt, ezt ráfogtam az AMD chipsetre. De tény, hogy nálam jelenleg sem indul pl. a PS 4-5 mp alatt, inkább csak 20mp alatt (hidegindításnál), de ez is lehet amiatt van, mert ennyit tud és kész. De ehhez jött hozzá, hogy fokozatosan elkezdett esni az élettartam a kezdetektől fokozatosan. Jelenleg tehát inkább arra hajlok, hogy adja meg magát 2 éven belül és gariban cseréljék. De azért tényleg érdekelne, hogy mit várhatok egy firmware frissítéstől? Ennél a műveletnél a rendszer sértetlen marad vagy újra kell telepítenem?
-
törölt tag
válasz
jones965 #14141 üzenetére
Az SSD-t a 0 vagy 1-es SATA portba tedd. Nekem volt galibám a SATAS DVD-vel, a legutolsó SATA portban működött megfelelően, SATA IDE combined módban Asrock lapban. Neked milyen alaplapod van?
Próbáld meg azt hogy lehúzol minden egyéb SATA eszközt, ha úgy se jó, húzd le a DVD-t is és próbáld feltenni a rendszert pendriveról.
Cserélj SATA kábelt, néhány embernek volt már gondja miatta. -
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy SSD esetén mi számít a gyártónak meghibásodott terméknek, amit már garanciában cserél?
Adott egy OCZ Agility 60GB-os SSD, aminek jelenleg ez az állapota. Ezzel a programmal mérve elfogadja a gyártó a hibát? És ha igen hány százalékra kell leesnie?
Az SSD-t tavaly februárban vásároltam, tehát ha a kiírt időpontig megadja magát, még benne van a 2 év garancia időben.
És persze minden fontos dolgot kikapcsoltam még a beüzemeléskor (indexelés, prefetch, superfetch, töredezettségmentesítő nálam el se indul azóta, hogy ezen van a rendszer, rákattintok és nem csinál semmit, így azt a leírtak alapján nem is tudtam kikapcsolni, de gondolom ki van, ha el se indul a program), ami csökkenthetné az élettartamot.
-
Diamond77
csendes tag
Sziasztok.
Egy intel ssd-re szeretnék rendszert telepíteni.
A biosban beállítottam az ACHI módot, de nem bootol lemezről. Van valakinek ötlete? -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Tud valaki ajanlani egy 30-40 Gb SSD-t, Win 7 64 bit Ultimate futna rola..
A lenyeg hogy megbizhato legyen es ne legyen tul draga.
Koszi! -
törölt tag
válasz
SpongyaBob #14129 üzenetére
Szia!
64bit-re ez
-
almafa42
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy V100-as Kingston 64gb-s ssd-t. Rendszer van rajta, 20% szabad helyet megpróbálom tartani. Kell bármit is beállítanom külön, vagy valamilyen drivert is feltelepíteni a win7 alá? Vagy egyszerűen megy magától minden.
Thx
-
fagy53
nagyúr
válasz
Flashrider86 #14128 üzenetére
Ebben az inteles kollégák tudnak segíteni neked, mert én a Kingston-nal nem használom, nem is próbáltam. Ha úgy működik az optimatizálásnál, mint a Diskeeper, akkor csak jó lehet!
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! De rég voltam itt..
Melyik a legjobb AHCI drivere az AMD-nek trim szempontjából? Mert Én a még legelsőt szeretném felrakni vagy van tőle már újabb/jobb?
Köszi
-
fagy53
nagyúr
válasz
Flashrider86 #14122 üzenetére
Akkor neked az Intel SSDTool box kell, hogy működjön, az képes regenerálni, más szóval optimalizálni az SSD-t. 40 GB-nál nem könnyű a helycsinálás..
-
LW
őstag
Sziasztok.
Egy gyors és annál fontosabb kérdésem lenne.
Meg tudjátok mondani, hogy manapság mi a bestbuy termék (ill. hol).
(szóba jöhet rambazár is)
Méretben 60-80 giga vagy felett kellene, és természetesen minél gyorsabb.
Notebookba(2,5) lenne rendszer és nagyobb programok alá (Visual Studio, Photoshop, stb...)
A segítséget előre is köszönöm.
üdv. LW -
radi8tor
MODERÁTOR
Ennél fordul elő legritkábban hiba. Aki már találkozott mondjuk 50 db HDD-vel egy gépben, az tudja miről beszélek. A ház rezonanciájától random esnek ki a HDD-k a RAID tömbökből. Példálul.
Hogy lehet-e kapni? Persze. Veszel egy Intel szerver alaplapot és azt hiszem adnak hozzá 4 db-ot
Ugye, hogy olcsóbb külföldről venni?Esetleg meg kell környékezni egy céget, akik sok Intel szervert építenek, hogy adjanak egyet. Ha backplate-el szerelik a HDD-ket, akkor SATA kábelek feleslegesek.
-
balu077
tag
Sziasztok.
Valószínű meghalt a 120gb-s intel x25m g2.
Van progi amivel ezt meg tudom erősíteni? -
fagy53
nagyúr
válasz
Flashrider86 #14106 üzenetére
Fogadjunk észre sem veszed!
Csökkent az írás, ami amúgy sem sok, a csökkenés mértéke sem vészes. Kevesebb szabad helyed van a tárolón és kevesebbet tesztelgesd, hogy legyen ideje a TRIM-nek és a vezérlő saját takarító funkciójának a munkára.
Nálam ilyen csökkenés után pár nap alatt visszaáll a normál kerékvágásba.
Általánosan használható a Diskeeper . -
törölt tag
válasz
Flashrider86 #14106 üzenetére
Ez milyen SSD?
-
Flashrider86
tag
Srácok,ez mitől lehet,hogy ennyire lassult az ssd-m? :S 130 gb összírás van rajta,meg 230 munkaidő. Ez a korral jár? vagy nincs valami optimalizáló progi? trim az megy,vagy esetleg nincs ehhez valahol friss driver?
ÜDV
Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia
- Eladó 512GB-os memóriakártyák!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Fractal Design Core 2500 ADATA 600W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Szinte új (6 órás) Crucial 240GB SSD eladó
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest