Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
franc0
őstag
válasz
JColee
üzenetére
Sziasztok!
Ma végre vettem a fáradtságot és áttettem egy asztali gépbe a Vertex 2-met 1.29 FW frissítés céljából.
A Toolboxban rányomtam az update-re, látszólag minden rendben le is zajlott, de az infónál továbbra is 1.27-et mutat. Háromszor is próbáltam de semmi.
Mi lehet a gond? -
-
scope2007
addikt
volt időm tesztelgetni... észrevételek:
ha rendes RAM-ban (128mb) van tárolva a FF cache, akkor gép kikapcsoláskor, restartnál az előzőleg direkt elmentett 6 megnyitott oldalt nem hozza vissza, még csak fel se ajánlja hogy visszaállítsa-e őket....
RAMdrive (128mb): itt valóban be lehet állítani, hogy kikapcsoláskor karcolja ki valamelyik HDDre az addigi ramdrive tartalmat, és a következő win indításkor töltse azt vissza és onnét folytatódik minden....
igazából e miatt szól mégis csak a ramdrive mellett a dolog... szvsz
egyébként ha ramdisk akkor data ramdisk? 4gb is free -
Bodor
veterán
válasz
scope2007
üzenetére
"Mi is az a cache? A cache egy olyan nagyon gyors működésű tároló, amelyben a gyakran használni kívánt adatokat átmenetileg tároljuk ("rejtjük") azért mert így azokhoz sokkal gyorsabban hozzáférhetünk mintha mindig az eredeti, lassabb elérésű forráshoz kellene nyúlnunk. "
Tehát a cache ( nem tévesztendő össze a cookie-val, sütivel) a FF esetében gyorsítja a működést, olyan fájlokat tárolva, melyek lerövidítik pl. a sűrűn látogatott weboldalak betöltődését.
Célszerű, hogy ezek a fájlok mindig rendelkezésre álljanak, és ne kelljen mindig újra letölteni őket.Ha csak simán a ram-ba helyezzük át a cache elérési útvonalát, akkor a tartalma minden pc újraindításnál törlődik, ami nem előnyös.
Ha ramdisk programot használunk, akkor azt be tudjuk állítani úgy, hogy ne törölje leállításnál a tartalmat ( ill. törlődik, de leállításnál elmenti a program , indításnál pedig visszaírja) , ezért szerintem jobb a ramdisk-es megoldás, mint a sima ram-os. -
Gorneck
legenda
válasz
scope2007
üzenetére
Tudom...bár nem használok FF-et és én használni szeretem a gépem...nem pátyolgatni...arról nem is beszélve, hogy nincs semmi adat arról, hogy a sok baszakodás meg előírás amit itt sokan elvégeznek ér e vmit...arról nem is beszélgve, hogy nincs egy normális progi ami rendesen kiolvasná az SSD értékeit...
-
scope2007
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
már megvan oldva.. és tényleg sokkal jobb megoldás mint a ramdisk... 1perc alatt beállítható. ennyit azért megér

+ ocz fw infó:
1.30 has already been superseded, i have drives here under test with 1.31 and i bet the next FW release will be 1.32.Im praying no one gets confused with the old Vertex FW though, we are in confusion territory imo with this numbering system.
-
scope2007
addikt
okés köszi.. megoldva

128mbos ramdisk és az FFet is belőttem hogy oda cachezzen
szerk: Syl: ja ezt is lehet?

egyébként ha ilyen dolgok a ramban vannak tárolva egy esetleges vírus.. (bár régen kaptam be valamire való vírust) nem okoz nagyobb kárt ha rendes ramba kerül bele? -
-
Edween
őstag
Véleményetek szerint a 3 ssd közül melyiket érdemesebb meg vásárolni? - és miért?
Minden véleményt előre is köszönök! -
gyurczy
őstag
Rájöttem mi volt a baj az X-25 FW frissítésnél. RAID módban nem lehet frissíteni, át kell dobni a vezérlőt IDE módba.
-
S.Y.S.
aktív tag
SSC-D0064SC-2100 ilyet tettem most a Dell Mini 1010-be. Win7 Home-al lagg, de nem kicsit, Xp-vel 0lagg. Ha minden igaz ez már JMF612-vel szerelt. Amúgy jól használható, Intel volt benne, nem érzem annyira a lassulást. Asztalinál már nyilván látványosabb lenne. SSDLife nem írja mennyi írás történt. kihagynám kategória
Esetleg valakinek ötlet, miért laggol win7-el?
-
scope2007
addikt
lenne egy olyan kérdésem hogy hova érdemesebb áthelyezni a Firefox gyorsírótárat?
RAMDisk-re vagy HDD-re? -
Destructo
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben SSD-t vásárolnék ,és két termék közzül sajnos nem tudok választani!
1.) Corsair F60 (CSSD-F60GB2-BRKT)
2.) OCZ Vertex 2 (OCZSSD2-2VTXE60G)
Ebben a döntésben kérném segítségeteket! Tapasztalatok,pro/kontra!
Előre is köszönöm! Üdv mindenkinek!
-
Sonja
nagyúr
válasz
S.O.S.
üzenetére
Persze, csak az ember mindig bizalmatlan ilyenkor. Vagy legalábbis én.
Egyébként nekem azt is figyelembe kell vennem, hogy ha rossz amit rendelek, akkor vihetem vissza pestre, nem kevés pénzért. Ezért lett volna jobb az IPON meg a futárgari.
Még rágódom rajta azért. 
(#15569) cszn: Igen, pont a Gyrotech-et néztem a jó ár miatt.

-
S.O.S.
senior tag
Szia !
Szerintem az nem baj,hogy nem ismered a boltot. Hívd fel valamelyiket és kérdezd meg van-e náluk az a termék amit keresel. Úgy is utólag kell fizetni. Szerintem nem lehet olyan vészes más bolt se. Én is a hűtőmet egy ismeretlen boltból rendeltem mert akkor még szinte sehol nem lehetett kapni. A vásárlás rendben lezajlott.
Üdv :

-
Sonja
nagyúr
Itt most nincs, az biztos.

(#15557) S.O.S.: Köszi. Itt is csak 2 ismeretlen bolt.
Nem értem, hogy a többi nagyobb bolt (pl. IPON), hogy hogy nem forgalmazza? Ez a két kisebb bolt vajon melyik nagykerből szerzi?
Lehet, hogy hagyom a fenébe és veszek olyat, amit kapni is normális helyen, pl. Kingston SSDNow V100 64GB. 
-
Brae
őstag
Egy szűz SSD-t XP SP3-mal akarok használni. A diskparos alignálás után formatáljam vagy elég ha telepítéskor formatálom?
-
hann
tag

Install után, fw-t nem frissítettem, bár nem tudom hogy kell-e.

-
-
cszn
őstag
Különösebben nincs baj vele csak úgy néz ki több az elhalálozás, gyakoribb a FW frissítés és sokaknak nem tetszik a marketing amivel felvezették őket.
(#15536) Laraxior Sztem betöltési sebességben max 1-2 mp ami lehet a Revo előnye a C300-zal szemben, de lehet, hogy még sokat is mondok. Arányokban általános használatnál is ilyesmi különbségek lehetnek.
(#15549) Sonja Itt mindig szokott lenni.
-
Sonja
nagyúr
Crucial RealSSD C300 64GB-os SSD-t néztem ki magamnak, de nem nagyon találok boltokban, ahogy a NET-en nézelődök.
Érdekes, hogy pont ezt a Crucial-t nem nagyon forgalmazzák. Tud valaki olyan boltot mondani, ahol kapni is lehet normális garival?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
maat23
üzenetére
Szerintem az Intel az egyik legjobb választás netbookba, mert tized-huszadannyi fogyasztással beéri a katalóguslap alapján, mint bármely másik. Mondjuk nem értem, hogy az Intel hogy éri ezt el...
-
N_A_S
veterán
Sikerült felrakni a 2.0-ás Firmware-t > 100% -os kondíció

-
N_A_S
veterán
Ezt találtam: How To Secure Erase Corsair SSDs With Parted Magic
-
Bib
őstag
Nem sikerült?
Msahci driverrrel is próbáltad,mert a leírás azt írja.Egyébként a secure erase-ről a corsair fórumain is van szó,meg az ocz-n is,csak el kell olvasni.Én az Ocz-n olvasottak alapján csináltam és nagyon egyszerű és gyors.Csak az ott linkkelt linuxos bootolható rendszerlemez kell hozzá és kb 4 perc.Minden win telepítés előtt meg fogom csinálni. -
N_A_S
veterán
Sandforce-al mi a baj? Ha jóltudom az F60 az.
Nem sikerült frissíteni. Újra raktam a wint, de még most látja a meghajtót, pedig AHCI módban van. Amiket fent linkeltél mindent beállítottam.
Lapozófájlt úgy lehet használni hogy átrakom a HDD-re?
A kondíció még mindig 94%

hann:
ahogy olvastam egy SSD átlagos élettartama 5 év használattól függően. Tehát 5 évente egyszer kell megvenni normális esetben. -
Laraxior
titán
RevoDrive mennyivel gyorsabb egy C300-as SSDnél?
Elég lassan tölt be a gép a két raid0 tömb miatt,gondoltam lecserélem egy normális gyors,de raid nélküli SSD-re
(már ha ez olyan egyáltalán)
meg szétszedem akkor a winchestereimet is a raid-tömbből és akkor nyerek vele egy csomó időt betöltésnél
-
cszn
őstag
Hát igen, a C300-at nehezebb beszerezni sajnos. Na mindegy, nézzük a lehetőségeket: az intel jobb, nagyobb és drágább.

Egyébként vannak Sandforce-osok is 80-asak ha az esetleg opció még. Túl sok variáció 64-esre már nem nagyon van, a Kingstonok jöhetnek még szóba ha a Sandforce nem tetszik annyira. -
hann
tag
Sajnos nem tudok c300-at szerezni.

2 lehetőség maradt
- SSD 60Gb G.Skill Phoenix Pro FM-25S2S-60GBP2
- SSD 80Gb Intel X25-M SSDSA2MH080G2C1A difi 6e Ft.
-
cszn
őstag
-
maat23
csendes tag
Sziasztok!
Asus S101H netbookba (Intel Atom N280, 1GB DDR2 memória) milyen SSD-t ajánlanátok?
Én az Intel X-25V-t néztem ki, a 40GB kapacitás nekem elég, a gépen XP van, amit nem akarok lecserélni. Van-e valakinek tapasztalata hogy netbookon mekkora gyorsulást hozott az SSD-re váltás? A gépet egyre többet használom munkára, Solidworks-el rajzolok rajta, amikor vettem nem gondoltam, hogy erre is kelleni fog, ezenkívül csak netezésre, meg irodai programok futtatására használom, néha minimális képszerkesztésre. Ezen programok alatt lenne érezhető gyorsulás, vagy a lassú proci meg a kevés memória alap lassúsága miatt nem érdemes SSD-re váltani? Kösz -
cszn
őstag
Nem tudom ilyen clean formatot még sose csináltam, azt se tudom mijaz.

Itt szedtem össze azokat amiket érdemes lehet. Az első kettő és a töredezettségmentesítés kikapcsolásán kívül egyik se kötelező.
O&O Defrag-ot használhatsz, de csak vinyóhoz.
Vagyis a 14-es már tud SSD optimalizálni is, de SSD-t ne defragolj! 
-
cszn
őstag
-
-
N_A_S
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Az a 94% vissza fog nekem állni 100% -ra Clean format után?56 napot ment eddig összesen
-
N_A_S
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Értem. A Marwell rosszabb, de azért próbáld ki és lássuk

A chipset driver alatt az "Intel INF Update" -ből raktad fel a legfrissebbet?
Nekem ezt hozza jelenleg a Corsair mindenféle optimalizáció nélkül, jelenleg MAC-es Oprendszer van rajta: CDM + HDS teszt
-
gera021
aktív tag
helló
ez jo ssd?
http://gyrotech.unas.hu/spd/MZ5PAHMCD-01/Samsung_SSD_128GB_Samsung_25_63cm_SATAI
ezt néztem ki magamnak...
-
N_A_S
veterán
Csatlakozom egy Corsair F60 -al
Az lenne a kérdésem hogy honnan tudok hozzá vadászni friss firmware-t és hogyan kell ezt frissíteni?
Illetve olvastam valami clean formatról, azt mivel tudom elvégezni?
fenergie84
P67-nél (ASrock Extreme 4) XaraX kollégánál a Marwell rosszabbúl teljesített mint a SATA2, a chipsetbe épített SATA3 a SATA2 teljesítményt hozta.Szvsz nem lesz változás, csak ha SATA3-at dugsz a SATA3-ra, vagy ha lesz is akkor csökken a teljesítmény a Marwell lapka miatt.
-
cszn
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Próbáld ki! Ennél nem hiszem, hogy sokkal jobb lesz (meg érzésre úgyse jelent semmit), de én is kíváncsi lennék rá. Nem tart sokáig átpattintani.

-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Vettem a minap egy Kingston SV100S2/64G ssd-t, mely ezt produkálta első körben:majd frissítettem az intel chipset drivert és ez lett az eredménye:
Egy Asus P7P55D-E lapom van, amin van sata3 csati Marwell vezérlővel, a kérdésem az lenne, hogy nem születne jobb eredmény, ha arra kötném az ssd-t?
-
Játékos
addikt
Jó estét!
Nagyszerű cucc, igen örülök neki!
Azt mondjátok meg légyszi, hogy hogyan tudom eltüntetni egy particiót az adott oprendszeren belül. Tehát van összesen 3 partició, két oprendszerrel, meg egy nagy, amin az adatok (filmek, zenék...) vannak. A feladat, hogy az adott rendszer ne lássa a másik rendszernek aparticióját, és fordítva.
Megoldható ez valahogy?
Köszi!
-
Thom!
veterán
Western Digital SiliconDrive N1x 64GB cuccom van
Acer 5810 laptopom van, de attoval tesztelve sata1 korlátba ütközök?
W7 32bit + friss driverok -
Játékos
addikt
Megjött végre, most kúsznak rá az oprendszerek...jujj, de izgis!

Ja, A-Data AS599S-64GM-C.
-
-
Laslow
senior tag
Tegnap megvettem az ADATA S596 Turbo 64GB SSD-t, ez jelenleg a legolcsóbb 64GB-os SSD, JMF616-os vezérlővel.
Van hozzá 3,5"-ra átalakító, 8 db csavar, USB kábel - nagyon szép. A meghajtó alapból formázott, szoftvert nem tartalmaz. A 3,5"-ra átalakítón a furatok túl kis átmérőjűek, a csavarmentes házam kis műanyag izéinek a tüskéi (amik a csavarokat helyettesítenék) nem férnek át rajta.
AHCI bekapcs, Win7 32bitet rátelepítettem, nem volt gond (kivéve, hogy néha pár percig nem haladt a telepítő, de a türelem megoldotta). A telepítés (=írás) nagyjából annyi ideig tartott, mintha 7200rpm HDD-re telepítettem volna, azonban olvasásban jobb. Pl. az egyébként is gyorsan induló Total Commander határozottan gyorsabban indul róla, meg a Windows alap programjai is hamarabb betöltődnek bekapcsoláskor (az óra melletti ikonokra gondolok, mint hálózat, hangerőszabályzó, értesítések, stb).
Amikor minden programot feltelepítettem, és jobban látom a változást, írok róla részletesebben.
Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Unigine Superposition Benchmark
- Horgász topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Extraflame pellet kályha
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Még rágódom rajta azért. 

Lehet, hogy hagyom a fenébe és veszek olyat, amit kapni is normális helyen, pl. Kingston SSDNow V100 64GB. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)