Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
Aktív témák
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok, venni szeretnék egy 64 gigás SSD-t a windowsnak és 1-2 játéknak. Tudnátok ajánlani egy jót de olcsót ? Iponon nézegettem de megfogott hogy írnak egy ssd-t pl 30k-ért, alatta ugyanazt meg 35-ért és a nevében 1 betű különbség van, speckóra meg ugyanaz. Szal ezért kérek helpet. Az alaplapom és a procim: Asus M4A79XTD EVO + AMD Phenom II x6 1090T 3,2Ghz. Köszi előre is !
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46 #16395 üzenetére
En 120 GB-os OCZ Vertex 3-at tervezek venni a desktop gepembe.
Nezd meg a link alatt a Specifikacioit, szerintem nem rossz.
-
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék milyen ssd-t vennétek most? Én egy Plextor 128GB 2,5" SATAIII PX-128M2S-en gondolkodok, Max. olvasási sebesség: 420MB/s, Max. írási sebesség: 210MB/s.
Van esetleg jobb javaslatotok ennél? Ilyen árba, ekkora kapacitással? Válaszotokat várom előre is köszönöm! -
Ist
tag
Gondolom ezen hozzaszolasra gondoltal Intel X25 kodjelzesek kapcsan.
-
Ist
tag
válasz
fsb1000 #16389 üzenetére
Tesztrol van info a gyarto honlapjan is.
-
Ist
tag
válasz
Pirate82 #16379 üzenetére
Na csak ossze jott!
Pl. a CrystalDiskMark egy jo tesztprogi.
-
orbano
félisten
válasz
Khelben #16383 üzenetére
a legújabb két irodai gépbe X25-V-t vettünk programozáshoz. Nem rossz, de azért csak óvatosan, a 40GB nem valami sok, hamar el tud fogyni, és a 80GB-os verzió gyorsabb is! No meg persze drágább
Itt a fórumon veszteget valaki 64-es western digitalt, azt esetleg még megnézném, azt hiszem iylen 25k körül van és gyanítom azért az x25-v-vel felveszi a versenyt.
-
Khelben
nagyúr
Ez? INTEL X25-V 40GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MP040G2K5
Vagy ez? INTEL X25-V 40GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MP040G2R5Esetleg ugyanannyiért egy 64-es Kingston? KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
A 30-40 GB-os ssd-k közül melyik jó vétel manapság? Win7 alá kellene rendszervinyónak.
-
Pirate82
csendes tag
Csak sikerült valamit összehozni telepítés ügyileg. A végeredmény annyi lett hogy szerintem driver hiba miatt valamiért nem akarja az igazságot egy sima monitorral a videokártya. Viszont HDMI kábelen keresztül egy HD tv-re kötve minden tökéletesen fut
frissítések rendben lemennek driverek települnek. SSD elég gyors bár egy jó tesztprogramot lefuttatnék ha valaki tud egyet!
Köszönöm mindnekinek a segítséget.Üdv
-
patex1983
őstag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehet ekkora eltérés ugyanannál az SSD-nél két különböző konfigban?
Egy AMD 890GX+SB850 chipsettel szerelt lap+Athlon II X4 630-nál ezeket produkálta:Míg egy H55 chipsettel+core i3 540-el pedig ezeket:
Egy Corsair Nova CSSD-V32GB2-BRKT típusú meghajtóról van szó.
Mindkét rendszer alapon volt járatva, nem értem mi okozhat ekkora különbséget...
Trim működik, alignálás ellenőrízve és minden ajánlott beállítás elvégezve mindkét esetben. -
boogie84
veterán
Azt lehet tudni h a Partíció kezdetének eltolása érték miért változott wincsere után 1048576-ról 105906176 bájt-ra?
Így is kerek szám jön ki ha osztom 4096-al, de mitől válzotott? -
McLaca
őstag
válasz
orbano #16349 üzenetére
Ha kikapcsolod a page file-t, azt csak a vinyón teszed, ugyanúgy lesz page file-od, csak a RAM-ban. Namost a vinyó és a RAM közti sebességkülönbség némileg eltérő...
A Microsoft cikke biztos igaz, de egyrészt ugyanúgy lesz page file a memóriában, másrészt ha én visszakapcsolom a vinyóra, akkor érezhetően lelassul a programbetöltés, sőt, a programból kilépés is, ha sok progi fut egyszerre (a klasszikus, lemezdarálós, a háttérből előtérbe kerülő programok grafikai elemeinek lassú, egyenkénti betöltődése...).Jelenleg 2GB RAM mellett, kikapcsolt pagefile-lal, 32 bites Win7-tel van úgy 30% szabad RAM-om, hogy fut egy memóriazabáló FF, 15 tabbal, egy Outlook, egy foxit reader 2 PDF-fel, Live Messenger, Torrent 2MB/s feltöltéssel, 69 futó torrenttel (ez elég memóriaigényes kombó tud lenni torrentben), és néhány asztali minialkalmazás, és már volt hibernálva ma a masina. Na most ugyanez 4GB-tal... Itt amúgy hazardírozok, mert kevés a 2GB, de akkorát lassul a gép a 3 éves, kéttányéros, 160GB-os 2,5"-os vinyó miatt, ha bekapcsolom a pagefile-t, hogy inkább elviselem, hogy 400MB szabad RAM alatt nyekereg a Win, hogy az kevés neki. Soha nem dőlt még emiatt a saját kardjába, de 3-4 héten belül jön az új masinám, abban már 4GB RAM lesz, ha meg az is kevés, akkor bővül 8-ra. Nem 1-2 másodpercet, több 10 másodpercet jelent.
Összeomlás ellen meg védi magát a Win7, mielőtt megtörténne, kilövi a legtöbb memóriát zabáló alkalmazást. Már összehoztam, persze hozzáteszem, szándékosan feszegettem a határokat. Tapasztalat útján szeretek megtudni dolgokat, és bizony a tapasztalat mást mutat, mint amit a Microsoft egyébként leír, de mint már írtam 2× is, a page file "kikapcsolásával" az valójában csak a HDD-ról a RAM-ba költözik.Üdv!
-
DV
senior tag
válasz
VINIKOR #16366 üzenetére
Eleve minden laptop chipset teljesitmenye korlatozva van, hogy kevesebbet fogyasszon, ezen felul a gepedet Vista Basic-el hasznalod, ami megint arra mutat, hogy kis teljesitmenyu a gep - marmint a laptopok kozul is a lassabb verzio (ez csak az en feltetelezesem).
Hasznaltan is vehetsz SSD-t de arra nem biztos, hogy lesz garancia es hogy a legkorszerubbet kapod (wear leveling, teljesitmeny, figyasztas, trim, szemetgyujtes hatekonysagai miatt).
Kiprobalni csak ugy tudnad, hogyha valakitol kapnal kolcson.
Reszemrol ajanlott SSD-k: Samsung 470, Corsair Nova vagy valamelyik Kingston (ezek az ismertebb markak), link.
-
AtHoS
nagyúr
No megérkezett az SSD. Intel lett a végén.
Particionálás, formázás előtt vagyok.
Milyen fájlrendszert (exFAT, NTFS) illetve mekkora cluster méretet érdemes használni win7 hp x64 rendszerhez? Ezen lesz majd az OS
-
DV
senior tag
válasz
VINIKOR #16363 üzenetére
Az uj SSD-k kozul a legolcsobb boven megfelel neked, mert az alaplapi chipset teljesitmenye elegge korlatolt. Gyorsabbnak gyorsabb lesz tole a gep, de ne vard azt az "ejjha!" gyorsabb erzest.
A legjobb az lenne, hogyha elotte ki tudnal probalni egy SSD-t vetel elott a notiban (win7-tel es utana az is maradjon fent). -
VINIKOR
senior tag
Asus F5Z-009 laptopom van (Athlon QL-60, 3GB, ATI HD3200, 250GB). Vista Basic-ot használok. HD Tune teszt ez: [link].
Ez alapján szerintetek megéri 64 GB-os SSD-t venni bele? Ha jól látom SATA1-es a merevlemezem (ebbe nem vagyok biztos).
-
cszn
őstag
válasz
Shummo #16355 üzenetére
AHCI-ban van, a felső amit aláhúztál az azt jelenti.
Valószínűleg a TRIM is megy, de nálad úgysincs nagy jelentősége a vezérlő miatt.
(#16356) Fecdzo
Egyelőre még nincs RAID alatt TRIM.
Ajánlott 120/128-asok: megbízható, gyors; picivel lassabb, megbízható; még picivel lassabb (de gyors szekv.), fw frissítés után elvileg problémamentes -
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki valamit arról, hogy működik e már a TRIM Raid tömbök használata esetén? Illetve, hogy mikor várható driver vagy valami ami ezt orvosolja?
Ha van ilyen driver vagy update az megy szerintetek a Revodriveokon is?
Amúgy szívesen venném, ha tudnátok ajánlani nekem egy kafa SSD-t. Rendszermeghajtóként használnám és olyan 120 Gb környéki méretre gondolnék...
-
Shummo
senior tag
Van egy kis problémám. Szerintem nem megy a trim, De a fő gond hogy nem ahci-ba megy.
biosba csak 1 dolgot lehet állítani >enhanced mode-ba van
a cdinfo alapjan NCQ se megy. Az eszközkezelőbe pedig elvileg a chipset támogatja az AHCI-t, vagy rosszul értelmezem?minden neten talált regeditet megcsináltam. Semmi
A W7 frissen telepített, de buherált, lehet hogy ez a baja?
-
Bobyjack
senior tag
válasz
boogie84 #16353 üzenetére
Ha megtudom a bekapcsolások számát, meg a bekapcsolva töltött időt már az is nagy segítség. A fél éves 500Gb-os winyóm 840 bekapcsolási ciklusán nagyot néztem
Ja és még valami, ha holnap meglesz az SSD, akkor aki tudja hogy mit érdemes beállítani hogy optimálisan működjön a cuccos és ráér arra hogy zargassam, az kérem jelezze! Örömmel igénybevenném a szolgáltatásait.
Csak mert feljebb olvastam például a lapozófájlal kapcsolatban, hogy nem teljesen igaz amit az 1. HSZ-ban írnak
-
boogie84
veterán
-
Bobyjack
senior tag
Egy használt SSD-t tervezek vásárolni, és ezzel kapcsolaban kérnék segítséget. Van-e olyan program amivel a helyszínen egy USB-s házzal megtudom nézni, hogy milyen állapotban van az SSD? Olyan dolgokra lennék kíváncsi, hogy mennyiszer volt bekapcsolva, mennyi adatot írtak már rá, vagy általánosságban milyen állapotban van, ha van ennek megállapítására megbízható progi. Köszi
-
orbano
félisten
válasz
McLaca #16345 üzenetére
hát pedig pont, hogy az a jó, ha egy bizonyos mennyiségű pagefile mindig van. persze ha 4gb ramod van és csak a pasziánszt futtatod, az nyilván más. 8gb ramnál is ugyanúgy kell a pagefile amúgy... van a Microsoftnak erről egy jó kis cikkje, keress rá.
Egyébként meg 1-2 másodpercért a hibernálásnál vagy a leállásnál szerintem nem éri meg a rendszer stabilitását tönkretenni. Kifogsz egy memoryleakes flash appot, vagy egy gagyi javascriptet, és hopp, összeomlott a rendszer. -
M_o_g_y_i
őstag
Most csak gyors kérdésem lenne, később pontosabb leszek.
Tehát: aki AMD-s konfigban használ SSD-t, annak mi mostanság a tapasztalata, mert ugye régen volt gond az AHCI-vel.
890FX/850 chipset lesz az alaplapon. Megy minden rendesen, vagy inkább nézzek a "kék oldal" felé inkább? -
McLaca
őstag
válasz
orbano #16333 üzenetére
Az miért is kicseszés önmagával? Én HDD-vel is kikapcsolom, mert akkor is használja a win a swapfájlt, ha amúgy van bőven RAM. Sokkal gyorsabb így a leállás, indulás, hibernálás, és úgy általában minden program használata. XP-nél 2GB mellett, win7-nél 4GB mellett már nyugodtan ki lehet kapcsolni, nem nagyon fog elfogyni a RAM... Persze ha valaki Gigabájtos memóriaigényű progikat használ, akkor nem biztos, hogy jó ötlet, de akkor meg vegyen 8GB RAM-ot, sokkal többet ér el vele...
Amúgy ha már ideírtam, akkor kérdés is lenne...
Olyan SSD kellene nekem, ami 100GB fölötti, és az op. rendszerrel kapcsolatos dolgokban, és programindulásban, és általános, nem júzer által kezdeményezett lemezműveletek a legtutibb. A szekvenciális olvasás annyira nem izgat, mert nem kívánok naponta 50GB-os fájlokat másolni...
A Crucial igen fürgének látszik, de kérdés, mennyire megbízható. Az Intel megbízható, de az írási sebessége annyira nem nagy. OCZ, Kingston, amit még olvasgatok itt, a kérdés, hogy megbízhatóságban melyiket érdemes, persze nincs hosszútávú tapasztalat, de mégis... Olvasgatom már pár napja a topicot, de nem vagyok előrébb. A javasolt cikkeken is túl vagyok már, az egyikben azt olvasni, hogy igazából mindegy, hogy általános felhasználásnál milyen SSD-t, mert lényegi különbség gyakorlati használat mellett nem igen tapasztalható, csak a tesztekben bukik ki a sebességkülönbség.
Ja, és még valami: ha kettéparticionálok egy SSD-t, akkor a "terület elosztás" csak adott partíción belül fog működni? Értem ez alatt, hogy ha felülírok egy területet, akkor az SSD ugyebár nem felülírja, hanem a legrégebben használt területet veszi használatba, tehát írja szépen végig a partíciót, és csak akkor kezd ténylegesen felülírni, ha a használatlan, vagy régen használt területek elfogytak. Namost ha ketté van particionálva, akkor csak a partíció végéig ír, és utána kezdi elölről, tehát fizikailag kezeli-e a partíciókat, vagy csak logikai a dolog, és mindig a teljes területet veszi-e igénybe? Nem tudom, értitek-e, mit akarok kérdezni...
Bár ha nem egyértelmű a kérdés, akkor nem lesz ketté particionálás, fogok egy mappát, és bemountolom második meghajtónak, így logikailag kettő lesz, fizikailag meg egy.Üdv!
-
orbano
félisten
válasz
unrealnoise #16337 üzenetére
igen. erről írt a microsoft egyik mérnöke: a pagefile használatát eleve úgy tervezték, hogy kevés írási művelet legyen, és az is szekvenciális. ami végülis logikus, mert egy HDD sem épp a random írási sebességéről híres.
-
Ist
tag
Mi a helyzet akkor, ha egy régebb óta használt rendszert szeretnék átmozgatni az SSD-re?
Ha egy már meglévő, használt rendszert szeretnénk átpakolni, akkor oda kell figyelni a partícióeltolás mértékére, ezt a kérdést ugyanis a különböző "backup" szoftverek másként kezelik. Ha a rendszer lementésére használt program felkínálja az MBR visszaállítását, akkor azt ne válasszuk ki, csak abban az esetben, ha az eltolás mértéke már az operációs rendszer eredeti helyén is jól volt beállítva (a reklámozás szándéka nélkül annyit sikerült kiderítenünk, hogy az Acronis True Image és a Drive Snapshot jó erre a célra).
Amugy erdemes elolvasni a teljes cikket!
-
Ist
tag
válasz
Shummo #16338 üzenetére
A sebesseg fugg az SSD felepitesetol, igy ergo a GB nagysagatol is.
Az OCZ pl. korrektebben kiirja a Specifications ful alatt az egyes kapacitasokhoz tartozo elvi erteket.
A Kingston meg elnagyolva leirja: "2 Speed may vary due to host hardware, software and usage."
Meg inlabb berak PCMARK® Vantage HDD Suite Score 3 ertekeket:
64 GB – 35,046
96 GB – 34,971
128 GB – 35,073
256 GB – 34,795
512 GB – 34,697Ki hogy meri...
Nezd meg Te is a PCMARK® Vantage HDD Suite Score 3 ertekeidet.
-
Ist
tag
válasz
unrealnoise #16339 üzenetére
Nem azt irtam, hogy minden benne van, amit Te kerdeztel
csak egy reszere ad megoldast.
Az hogy milyen program mennyit ir a disk-re W7 alatt a Resource Monitor-ban a DISK fulon tudod megnezni. Ba elinditod es egy napig futni hagyot, akkor meg is van a kerdesedre a valasz.
-
AtHoS
nagyúr
Hozzám talán holnap érkezik a rendelt SSD.
Megnéztem a jelenlegi HDD-n a partíció kezdetét és bizony nem jó SSD-hez.Klónozni szeretném a jelenlegi rendszert. Ilyen esetben hogyan tudom ezt megtenni, hogy az SSD-n majd jó legyen a partíció kezdés?
-
Ist
tag
válasz
unrealnoise #16332 üzenetére
Elettartamot es egyeb infokat pl. a CrystalDiskInfo progival, en ezt hasznalom.
-
orbano
félisten
válasz
unrealnoise #16332 üzenetére
de ugye nem csesztél ki magaddal és kapcsoltad ki a pagefilet is? mert látom az még benne van a kezdő hszban, mint jótanács
-
unrealnoise
senior tag
Megjött az Adata S599, és eddig ég és föld egy HDD-hez képest.
nagyjából mindent megcsináltam amit ajánlottak, így remélem sokáig bírja majd.
Kérdésem még annyi lenne, hogy hol tudom megnézni mennyit ír egy nap a gépem az SSD-re, azaz a C meghajtóra? Élettartamát is lehet valamivel "figyelni" gondolom, de mivel? Előre is köszöntem mindenkinek.
-
Pirate82
csendes tag
Ha az sem fog működni akkor szerintem eladásra megy a lap a memóriák még a VGA-is aztán visszatérek az ASUS lapokhoz meg az NVIDIA VGA-hoz. Azzal semmiféle gond nem volt soha.
-
Ist
tag
válasz
Pirate82 #16323 üzenetére
Az is lehet, hogy gep megy rendben, csak a boot utani felbontast nem kezeli valamiert.
Az AMD HD driver elott tedd fel a monitorod legfisebb driveret, hatna ez meg segit es csak utana a VGA drivert. A VGA driver elott nezd meg az eszkozkezelo alatt, hogy nincs e sarga jel valahol (kiveve a VGA-nal), ha van, akkor nezz utana, hogy mi az es potold a megfelelo drivert hozza.
Amugy erdekes, hogy HDD-n rendben ment a rendszered es SSD csere utan nem.
Esetleg meg klonozd at a rendszered a HDD-rol az SSD-re, igy nem kell ujratelepiteni az egeszet es lehet, hogy igy a hiba se jon elo
-
DV
senior tag
válasz
Attici #16322 üzenetére
1-2 forumtarsnak van vele tapasztalata, de volt aki visszavitte, mert annyira megsem egetvero a teljesitmenye. Egyszeruen csak 2 db SSD van egy NYAK-on RAID vezerlovel es nem minden alaplapban bootolhato (alaplap-fuggo).
Ist
A laptop chipsete IOPS/teljesitmeny limitalt (a fogyasztas miatt) es ezert nem tud tobbet. Asztali gepben Intel chipsetre kotve hibatlanul kell mennie.
-
Attici
őstag
OCZ Revo Drive-val van valakinek tapasztalata?
-
-
Pirate82
csendes tag
Megpróbáltam az ATI honlapján lévő drieot is telepíteni hátha azzal menni fog de most érzem azt hogy az ssd nyert. Munkahelyemen az IT-sok annyit mondtak több mint valószinü driver hiba nem pedig az SSD a gond mivel OS-t tudok telepíteni de a VGA driver telepítés után belépni sem tudok. Rakok vissza mindent vinyóra. Ha valaki esetleg mégis rálel a megoldásra ne tartsa magába!
Üdv
-
Antarctica
tag
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/ssd_vezerlok.html
-
cszn
őstag
válasz
Szabesz #16307 üzenetére
Akkor biztos nem TRIM, nem driver, nem alignálás. Szoftveres részről semmi más ötletem, úgyhogy ki kéne próbálni úgy, hogy csak az SSD van rádugva, alaplap BIOS frissítés, aztán másik SATA slot, másik SATA kábel, másik tápkábel... sose lehet tudni. De először talán tényleg az lenne a legtutibb, hogy egy másik gépben kipróbálni mit produkál.
-
Szabesz
őstag
válasz
orbano #16303 üzenetére
G2
"Hogyan lehet leellenőrizni, hogy hol kezdődik az első partíció?
Windows alatt indítsuk el az msinfo32 nevezetű programot (parancssorba: msinfo32), majd az Összetevők/Tárolás/Lemezek almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket osszuk el 4096-tal (azaz 4 kB-tal). Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik, azaz az SSD-n található 4 kB-os lapok írásával nem lesz probléma. Az emberek többsége (Windows XP alatt biztosan) itt 7,875-ös értéket fog kapni, mert a 63 szektorral eltolt partíció nem megfelelő egy SSD szempontjából."
[Forrás]A pihenés egyenlő azzal, hogy be van kapcsolva, fut az OS, és nem csinál "semmit"?
-
orbano
félisten
válasz
Szabesz #16299 üzenetére
melyik generációd van? vagy annak nem kéne számítania? a FW szerintem ugyanaz a verzió, mint nálad, mivel anélkül ha jól emlékszem nem futott a karbantartó.
éjjel pihen a gép, biztos van ideje karbantartania magát. olyan fene nagy terhelésnek nincs kitéve.
régi eredményekre nem emlékszem sajnos
Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Egérpad topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Vigneau interaktív lokálblogja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD Black SN7100 2TB Gen4 SSD 7250- 6900MB/s
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3324
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3243
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest