Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
fanti
addikt
Egy kis mérés, összehasonlítás.
Három SSD van a gépemben.
Bencsmárkban van különbség, de érzésre nemigen!Íme az összehasonlításuk:
Az első Kingston az SATA2-es, olyan porton is van, a másik két SSD meg SATA3-as.
A két Sandforce chipes SSD között nem érzek különbséget.
Hozzájuk képest a JMF618-as Kingston bencsmárkban lényegesen lassabb, de valós alkalmazások, illetve operációs rendszer töltés és használat alatt nemigazán érzem lassabbnak. -
fanti
addikt
Sziasztok!
Samsung 830-as SSD-t szerelnék egy olyan gépbe aminek az alaplapja (Asus M2N) az nVidia nForce 6100-as csipkészletére épül.
Ebben kérem a segítségeteket, hogy működőképes megoldás lesz-e ez így?
És hogy sebesség területén mire számíthatok?
Win7 menne rá utána.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
fanti
addikt
válasz
essexboy
üzenetére
Nekem is ugyanolyan meghajtóm van mint neked.
Igen, azt a Kingstont használhatod nyugodtan XP - vel, TRIM nélkül is takarítja magát!JMicron JMF618 SSD-k mindig maximális sebességen működnek még Windows XP alatt is a garbage collection miatt.
De ne feledd frissíteni (ha még nem tetted meg) a meghajtódon a fw-t, mert az eredetivel nem bizti hogy hosszú életű lesz!
-
fanti
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
Szia!
Én kedden tettem föl az új fw-t a napra pontosan egy hetes meghajtómon (ugyanaz a tipus mint a tiéd és szintén ipon-os).
Szerencsére nekem semmi bajom vele, egy hétig ment az eredeti fw-el, de kissé beparáztam amikor olvastam a hírt.
Sajnálom hogy neked gariztatnod kell, mert a sok újratelepítés........beállítgatás.......Amúgy nem értem a dolgot.
A Kingston azt állítja, hogy a felsorolt tipusokon belül is csak kis százalékukat érinti a hiba.
Ez hogy lehet?
Ha egyszer mindegyiken ugyanaz a Mira gyorsítótár, JMF618 vezérlő és Toshiba memóchipek vannak akkor hogy lehet ez? Most vagy az egész széria hibája, vagy akkor nem értem.....A másik meg az, hogy a Kingston egy nagy multú komoly cég, és már elnézést, de mi a jó büdös francért adják ki teszteletlenül a meghajtókat?
Vagy ott is létszámleépítés meg forráselvonás van mint idehaza, és a mérnökök meg a tesztelők 2/3-át kirugták és akik maradnak azok meg nem győzik a melót?De útálom hogy majdnem minden ilyen teszteletlen szutyok......már lassan nem merek megvenni semmit!
-
fanti
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem, nem csak a GZ, hanem a G végűek is!
A Kingston honlapján az van!Nekem is ugyanolyan ssd-m van mint neked, csak az enyém 128 megás, de ugyanaz a sorozat.
Én reggel megcsináltam már, és minden rendben ment.
Ha a Kingston mérnökei nagyon fontosnak tartját a frissítést, akkor feltehetőleg az is! -
fanti
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Elveszhetnek.......de szerintem nem fognak.
Én is most csináltam meg az fw frissítést a Kingston meghajtómon, és szépen lement, utána reboot, az oprendszer egy kicsit sertepertél hogy uj meghajtó, kér egy ujraindítást és kész.
1. Letöltöd az iso-t a Kingstontól
2. Kiírod egy CD lemezre
3. Kilépsz az oprendszerböl
4. Belépsz a BIOS-ba
5. Átállítod AHCI-röl IDE-re a merevlemezkezelést, és CD/DVD legyen az elsődleges booteszközöd
6. Bootolsz CD-röl
7. Lefut az upgrade, majd ha mondja resetelsz egyet és BIOS-ba be és vissza AHCI-re és az eredeti bootszekvenciára.
8. Készen vagy és örülsz -
fanti
addikt
De most őszintén gyerekek!
Nem tökmindegy hogy az egyes tesztprogramok mit mérnek?
Nem az a fontos hogy "érzésre" gyors legyen az SSD? -
fanti
addikt
Nekem tegnap jött meg a Kingston SSDNow SV100S2/128G meghajtóm.
És hogy is fogalmazzak csak......BŐDÜLETESEN GYORS!!!!!Még semmivel sem mértem le, de érzésre is hihetetlen számomra ez a sebesség.
Annyit szeretnék veletek megosztani, hogyha tesztek rá Win XP-t is, akkor azt NE úgy csináljátok, hogy a szűz SSD-t beszerelve bootoltok Win7 telepítővel és az alatt partícionáljátok, utána kiléptek a telepítőből és WinXP telepítővel bootolva elkezditek a WinXP telepítést mert úgy nem lesz jó. Igaz, hogy végig bekopizza az XP telepítő az állományokat a neki készített partícióra, de az első telepítés alatti ujraindításnál már reklamálni fog hogy hiba a rendszer töltésénél és annyi. Ugyanis a Win7 készít egy legelső 100MB-os partíciót is (amit én nem is kértem) és utána az bezavar az XP telepítésébe.
Úgy kell csinálni, (HA AKARSZ XP-T IS HASZNÁLNI AZ SSD-n) hogy ha van vinyó a gépben amin van telepített Win7 akkor arrol bebootolsz, és annak a lemezkezelőjében kell megcsinálni a partícionálást. Mert at nem csinálja az elejére azt a 100MB-os partíciót amit a Win7 telepítő partícionálója csinál.
És nekem is 1MB-os nem partícionált helyet hagyott így a működő Win7 alóli lemezkezelős partícionálás, aminél leosztottam 4096-al és egész számot kaptam, tehát jó lett az eltolás mértéke!Na, tehát ahogy elkészültem így, mostmár a jó partíciókkal, lazán települt az első partícióra (19GB) a WinXP és a driverek is hozzá, utána meg felraktam a második (100GB) pertícióra a Win7 Home Premium SP1 64 bites változatát.
És ugyebár a Win7 készített is egy kis indítómenüt, hogy választhassak bootoláskor az indítandó operációs rendszerek közül.Természetesen mindez AHCI módban történt.
Gyerekek!
Már a telepítés is számomra elképesztően gyors volt, csak pislogtam mint borz a répára!
De a rendszer használata is, akár XP, akár Win7..........most lehet kinevettek, de én ehhez a sebességhez hasonlót nem láttam még. Minden egy kattintás, vagy ami picivel több, az meg önmagához képest is rendkívülien gyors.
Megtáltosodott a gépem, és úgy érzem, hogy ezzel az SSD-vel feltettem a koronát a konfigom fejére! (lásd az aláírásomban)
Minden olyan pik-pak gyors lett, nem is tudom, mintha ramdisk-em lenne és onnan jönne az adat.Teljesen elégedett vagyok és köszönöm a segítségeteket!
-
fanti
addikt
Sziasztok SSD guruk!
Én rendeltem egy Kingston SV100S2D/128G meghajtót sok olvasgatás után.
Úgy gondolom, hogy a konfigomon (lásd alul) sokat dobna egy ilyen SSD minden tekintetben.
Holnab vagy holnapután jönne meg a rendelésem.Átolvasva sok PH-s anyagot választottam a V100-as családot ellenben a V100+ családdal, mert az utóbbi jóval drágább és én ezt a rendelt meghajtót is hónapokba telt mire nagynehezen kigazdálkodtam, valamint a PH cikkei és tesztjei alapján nekem ez a V100-as tökéletesen megfelel.
Tudom, hogy AHCI módban kell hajtani és hogy a Win7-el kell lepartícionáljam az eltolás miatt és hogy az Intel chipset drivert is majd fel kell tennem. Nem klónozok partíciókat hanem ujra telepítem a rendszereket.
Szeretnék egy 15GB-os partíciót WinXP SP3-al használni, és a többi szabad helyre meg egy Win7 Professional-t tennék (64bit) és játékokat. És ugyebár WinXP alatt nincsen ez a TRIM támogatás oprendszer szinten és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy szerintetek ez mennyire lesz zavaró vagy hátrányos?
Win7 alatt jó az oprendszer alap AHCI drivere, vagy telepítésnél adjam be neki pendrive-ról az alaplapom honlapján lévő legújabbat?Illetve olyan kérdésem lenne még, hogy kinek milyen tapasztalata van a V100-as Kingstonokkal?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Üdv!
Fanti
Aktív témák
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest