Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
0xY
tag
még az nem tiszta nekem, hogy mi a különbség a 120gb, 160gb és 180gb vertex2-k között a kapacitáson kívül? Azt már tudom mi a különbség a vertex2, vertex2 ex és vertex2 pro között, nekem elég a sima vertex2, csak a kapacitások közt nem tudok válogatni.
köszi a segítséget előre is!
-
Ist
tag
OCZ honlapjan a "Specification" ful alatt van kint sebesseg adat, viszonyitasi alapnak hasznalhato!
-
0xY
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
nekem elég fontos, sok doksit, stb nyitva hagyok, amit szeretek utána ott folytatni, ahol abbahagytam.. na de akkor a helyen kívül más oka nincs..
azt esetleg tudja valamelyikőtök, hogy a vertex3 120gb és 240gb között mennyi a sebességkülönbség? ezek közt vacilálok, 120gb szűkösen elég, de csábít a nagyobb teljesítmény a 240gb-os verziónál. -
0xY
tag
sziasztok,
miért ennyire fontos kikapcsolni a hibernációt (swap file-t még értem)? napi 1-2 hibernálásnál nem hiszem, hogy 5-8 éven belül kinyírná az SSD-t ez az írásmennyiség, viszont elég jó fícsör, ha az ember folytatni szeretné a munkáját, ahol abbahagyta..
-
AtHoS
nagyúr
válasz
franc0
üzenetére
Saját elgondolásom nem kívánom senkire sem "erőltetni".
Amúgy talán az a vicces, hogy hiába írja le az ember ezt, akkor is inkább rákérdeznek pl. itt fórumban, hogy nekik mekkora méret az elegendő, ahelyett, hogy a leírtak alapján két perc alatt kiszámolják náluk mi a helyzet és várják a "hiteles" infót, ami ugye beláthatjuk sosem ad valós képet a felhasználói szokások igen széles eltérései miatt.
-
-
franc0
őstag
Nem azt mondom, igazad van, de most én honnan tudjam mit fog vele művelni érted...
Az átlagnak el kell férnie a 40 gigáson, ez biztos (a Win7 64bit hivatalosan 20 gigát ír, és már ezen is van nyilván plusz). Én is 60 gigást vettem, utólag rájöttem, nekem a 32 gigás is elég lett volna.Vicces, hogy offtopiknak tartottad a hozzászólásod végét, ugyanis szerintem az a legfontosabb. Mindenkinek így kellene nekikezdenie a vásárlásnak, ez az első. A vezérlő típusa csak a második kérdés.
-
gordonfreemN
addikt
üdv! szerintetek érdemes ebbe az SSD-be fektetni egy kevés pénzt, ha a jelenlegi SSD-m egy kingston SNV-125-S2 bn/64Gb?

-
AtHoS
nagyúr
válasz
franc0
üzenetére
Nálam kikapcsolt hibernáció és HDD-re rakott pagefile mellett 31GB-ot foglal a Win7 x64 HP és utility
Játékok HDD-re vannak telepítve, de ugye van amelyik pl. C-re dobálja a mentéseit, tehát a helyfoglalás még nőhet is.
Szóval a "bőven elfér 40 gigán" megjegyzésekkel csínján kell bánni, mert egyértelműen felhasználói szokásoktól erősen függ, ki mekkora helyen fér el. Sokan bőven elférnek 40 gigán, másoknak 80 giga is szűk lehet
Én pl. megnéztem mennyit foglal HDD-n a win7-em, majd levettem belőle a kikapcsolandó/áthelyezendő elemek méretét, ehhez hozzácsaptam még pár százalékot, biztos ami ziher alapon és csak ezután tettem rá a 20%-os állandó üres helyhez szükséges méretet. Így kaptam 46GB körüli méretet, amiből már jött is a 60GB+ kategória
-
Felliic
tag
Sziasztok
Win-es temp mappát érdemes áthelyezni hddre? -
franc0
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Sejtettem, csupán érzékeltetésképpen írtam. DE:
egy 40 gigás SSD-n kb 32 gigát használhatsz el. Namost a 64 bites is ráfér egy DVD-re, szal olyan sokkal nagyobb nem lehet 10 gigánál. Akik azt írják, hogy 20+ gigát foglal, azok valószínűleg nem kapcsolták ki a virtuális memóriát és a hibernációt, pedig ezek SSD esetén ajánlott dolgok.
BŐVEN elfér a rendszer 40 gigán is. Ha meg csak 1-2 giga RAM-od van, most kell venni, mert olcsó.
Persze GB/Ft alapon jobban jársz a 60 gigással, sőt legjobban a 120-assal. -
válasz
Neil Watts
üzenetére
Önmagában is jó választás, de figyelembe véve, hogy a többi kiszemelted 40GB-os, ez hosszabb távon is jobban megéri.
-
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nálam 1,5 éves telepítéssel a Win7 Ultimate, Photoshop meg minden szükséges program 26Gb-ot foglal.
-
franc0
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nekem a 32 bites W7 Ultimate kb 10-et foglal, szóval elégnek kell lennie.
-
boogie84
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szűkös! Nálam 20at foglalt a win7 mikor feltettem. Ugyebár annyit ír a prófécia az üres tárhelyre is! Szóval necces.... Ha tehetném, a helyedben nagyobb kapacitásút választanék.
-
mpierre
veterán
Erre esetleg?
-
-
franc0
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha fontos az ár, figyelmedbe ajánlom még a 32 gigás Corsair Nova-t.
A felsorolt 40 gigásak között kicsi a különbség (talán az F40 a legjobb), vedd a legolcsóbbat. Szerintem ez az Intel lesz.
Ha 60 gigás is belefér, akkor Corsair F60 vagy Crucial C300. -
Szia!
Corsair 40Gb Force F40 (CSSD-F40GB2)
G.Skill 40Gb Phoenix Pro (FM-25S2S-40GBP2)
Intel 40Gb X25-V (SSDSA2MP040G2R5)
OCZ 60Gb Agility 2 (OCZSSD2-2AGTE60G)Ezekből melyiket ajánljátok?
Ha van jobb ajánlat is akkor ne tartsátok magatokban!
Üdv. core2
-
franc0
őstag
válasz
McLaca
üzenetére
Túlaggódod.
A Sandforce kapcsolatos aggodalmaid gondolom a prohardveres tesztből jönnek. Amit ott műveltek a cikkírók, szerintem felháborító, lényegében az olvasót elijesztik (mint téged is) attól a vezérlőtől. Elolvastam többszáz tesztet, elhiheted, teljesen fasza az, csak az Intel és a Marvell mérhető hozzá. Én is vettem egyet maximálisan meg vagyok elégedve.
Oké, Vertex2-t ma már én sem vennék, de kismillió másik cég gyárt SSD-t azzal a vezérlővel.
Az elit SSD-k között nincs nagy különbség, az Intel, Crucial és Corsair F120 hármasból vedd meg a legolcsóbbat oszt' jólvan. -
McLaca
őstag
120-128GB-os kell, és lehetőleg minél kevesebből akarom megoldani
, de anomáliától mentes, kiegyensúlyozott teljesítményű masinát keresek, csak elvész az ember a vezérlők tengerében... A Sandforce tömörít, ez azon túl, hogy nagyon ingadozó teljesítményt okoz, kevésbé megbízható, így a Vertex2 ki is esett. Sata 6Gbps felesleges, a gép úgyis csak SATA II-t tud 3Gbps-mal, a Kingston olcsó, de lassabb is, mint a versenytársak és a fogyasztása sem szívderítő (noteszbe lesz). 3x nm-es csíkszélesség a tartósság miatt előny a 2x nm-rel szemben, akkor is, ha lassabb, így a rostán marad az Intel X25-M, ami szekvenciális írásban ugyan nem a legfürgébb, de 4k-ban elég erős (a tesztekben úgy tűnik, erősebb, mint a 320... ami mondjuk nem is 3x nm-es, az 510 az, de az horrordrága még), ha nem is a legerősebb, csak hát az ára... 55 körül látok legolcsóbban X25-M-et, csak azt futár hozná (+1200-2000Ft), így az esetleges gariztatás macerás (meg az átvétel is, mert az előreutalástól fáznak sok helyen, kp-t meg nem használok, szinte csak bankkártyát). Helyben viszont 62.500, az esetleges gariztatás egyszerű, van kártyás fizetés, de plusz 5 rongy...Üdv!
-
Ist
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Bugos a HDS. Itt beszeltunk rola.
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek az normális,hogy a Kingston ssd ami 15 orát ment eddig 50% kondicios legyen a hd sentinel szerint?
Semmi hibát nem ir ki a program,csak azt ,hogy 50%.
Vagy ne foglakozzak vele amig jo? -
pschio
őstag
megvan az új intel ssd 320-am. 120gb ilyet tud:

elképesztő a különbség a merevlemezekhez képest.

-
Ribi
nagyúr
válasz
kenesei1982
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a wow + 1-2 játék + oprendszerre kevés lesz a 64G. Szerintem.
Wow sok esetben 30G+, 1-2 játék még 5-10G, oprendszer (mondjuk win7) minden vacakkal kb 15G. És akkor semmi más nincs rajta. A javasolt 20% hely neccesen lesz meg. -
válasz
orbano
üzenetére
A 4giga meoriabol 1gigat hasznal . Ez egy kurva regi jatek . Abszolute nincs optimalizalva.
Hidd el vinyo kell neki semmi mas . Erezhetoen simabban futott mikor meg 7200 rpm -es vinyom volt ,de az sem volt azert tokeletes . Na a mostani 5400 rpmes hdd-vel elvezhetetlen.ja es miert vacak amugy ez a 30as kingston ? mert olcso ?
-
franc0
őstag
válasz
kenesei1982
üzenetére
A jobb felső sarokban ott a topikkereső, ha beírod hogy C300, egy rakat találat lesz, tesztképekkel együtt. Sok ember vett ilyet, ami nem csoda, hisz mind a mai napig az egyik legjobb.
-
orbano
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
akkor talán memóriát kéne venni. ok, hogy gyorsabban swappol az SSD, de ettől csodát várni azért fölösleges... pláne megvenni egy ilyen vackot.
persze nem az én pénzem, ha neked ez kell...
de az fix, hogy nem úgy írták meg a lineage2-t, hogy csak SSD-vel működjön jól. ott valami más baj van 1000% -
franc0
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Vegyél egy 64 gigás SSD-t, 25 körül osztogatják már az olcsóbbakat. Az nem drága érte, és bőven ráfér a rendszer és a programok is.
@kenesei1982
Annak a Kingstonnak baromi vékony a 4k értéke (ami a lényeg lenne), a RAID-del lényegében csak a szekvenciális értékeket gyorsítod... ráadásul a TRIM-et is bukod. Nem éri meg szerintem.@Felliic
27K-t megér szerintem a Vertex2, bár most az egyik cég árgépen szintén 27-re írja a Crucial C300-at. Én arra startolnék rá mihamarabb. -
nem baromsag ,mert kurvara akad a lineage2 amivel jatszok, es pont azert mert allandoan swappol a vinyorol . mindenkeppen ssd a megoldas . Csak kerdes, h ez a 30gigas kingston milyen ,megeri e megvenni
-
Dadan01
senior tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Ez a fw-para dolog szerintem vicces, mert egy lassan egy éve piacon lévő terméknél már rég tele lenne a net giga-sírásokkal hogy "az ötvenezer képem a gyerekről eltűnt" stb. Emiatt nem kell stresszelnie magát senkinek. Nekem pont ilyen van, 64 gigás, két hétbe telt mire rászántam magam a frissítésre, 3 hónapos a cucc. A gyorsulás egy 7200-es WD blue-hoz képest nagy, de leginkább a friss win7 teszi fürgévé, meg a plusz pszihológiai hatás ( ennyiért b+ kurvagyors legyen )
Gyorsan indul minden amire kattintasz, kivéve firefox, mert az ritka egy dinoszarurusz.... Én nem bántam meg, tettenérhető sok szituációban a gyorsulás. -
Felliic
tag
Sziasztok!
Vertex 2 60G- még mindig ajánlott vétel? esetleg más ami jobban megérné? 27K-ért veszem.
Mai napon van időm telepítgetni, szal sűrgős lenne megvennem... -
kenesei1982
aktív tag
én is nézegettem a linkelt teszteket, meg már elötte is néztem párat. Ugye a sequential read/write annyit nem dob a latban átlag felhasználásnaál, hanem a random R/W számít. Na mármost a Crucial nem kicsit gyorsabb ezeken a teszteken, mint a kingston, amit néztem. De a mindennapi használat során ezt észre lehet venni? Gyanítom, nem olyan nagy a differencia emberi léptékkel nézve. Speciális esetekben gondolom ez kijön, de átlagfelhasználásnál nem annyira jelentős. Vagy tévedek? az árban 5k a különbség. Csak hogy megéri-e?
-
ZolikaE46
senior tag
Nem tudjátok véletlen mennyivel gyorsabb a OCZ Vertex 3 120Gb a Crucial RealSSD C300 128Gb-nál sata 3-ba?
-
cszn
őstag
válasz
kenesei1982
üzenetére
A célnak megfelel, mindenképpen sokkal gyorsabb mint egy vinyó. Csak előtte csekkold ezt.

-
kenesei1982
aktív tag
Mi a véleményetek erről az SSD-ről: Kingston SV100S2/64G
Mezei felhasználásra lenne, Op rendszer 1-2 játék rajta, de főleg WoW. Nem szeretnék sokat költeni SSD-re, ezért ezt a belépő szintűt néztem ki. Másolgatás adattárolás nem lesz rajta.
Tesztekből, leírásokból arra jutottam, hogy mindenképp sokkal gyorsabb, mint egy winyó ilyen jellegű felhasználásra.
Vélemények?
-
franc0
őstag
válasz
McLaca
üzenetére
Igen, itt van a teszt róla. De nem muszáj az OCZ-től Sandforce-ot venni...
Mondjuk cserébe olcsóbb lett a cucc, főleg a nagyobb modelleknél. Amerikában már megvolt a jókora árcsökkenés, nálunk egyelőre csak jóval kisebb. Gondolom ki kell pörgetni a nagykereknek a készleteket illetve a kiskerek extrahasznot vágnak zsebre... -
McLaca
őstag
válasz
franc0
üzenetére
Vertex 2 is már 3x nm alatti? Mert akkor marad az Intel...
Kitoltak velem, holnap jön a noteszem (10-14 nappal később számítottam rá), és még mindig nem döntöttem el, milyen SSD-t vegyek bele, addig viszont nem tudok rá - normális, teljes - rendszert rakni, amíg nincs meg az SSD...
Üdv!
-
-
franc0
őstag
válasz
Mukorka
üzenetére
Ugyanakkor a leglényegesebb érték, a 4K read nagyon magas. Szokatlanul durván.
Aztán rájöttem mi a bibi, az 50MB-ot állítsd át 500-ra vagy ezerre, és úgy futtasd a tesztet.szerk: a 285/275-öt nem értem miért várod el, gondolom utánaolvastál és tudod, hogy az csak marketing, főleg egy 60 gigás modellnél...
-
Mukorka
addikt
Hello!
Vettem egy Corsair Force 60Gb-t.

Ez nekem kevésnek tűnik a 285/275-höz képest.
A Native Sata 0-3 mód engem is érdekelne bár nekem most 4. porton van az ssd-d. Gondolom nem kell Sata3 csatiba dugni hogy maxon menjen.
-
mpierre
veterán
Biosban, ha ssd-t használok, akkor a SATA port 0-3 native mode engedélyezett, vagy tiltott legyen?
-
Ist
tag
A HDS nem minden SSD-t kezel jol (foleg nem az ujabbakat), en nemreg irtam a fejlesztonek es kuldtem el bug reportot, mert az en SSD-met fel sem nagyon ismerte, igy az ertekeit sem olvasta ki. A fejleszto igerte, hogy hamarosan javitani fogja.
Ha a Christal 100%-at ir, akkor en mar kicsit megnyugodnek a helyedben. Esetleg meg egy ket ilyen teszt progival megnezheted es ha kibukik, hogy csak a HDS nem ad vissza megfelelo erteket, akkor Te is jelezheted a fejlesztoje fele, mert sw bug lesz es nem az SSD-d a hibas.
-
grex4
aktív tag
hello. HDS szerint most már 90%, 6 óra össz. működés után.
Christal 100%ot ir, Jó státusz.SATA PHY Error Count nő (10nél jár)
Erase count is nő de az gondolom alapból.dobjam vissza garba? HDS-nek szeretek hinni és rettentően zavaró...
(Anno 40gigás Kingstonom 2%ot romlott fél év alatt... de az elmegy) ez meg nemírt még 30gigát se. -
SLYM
veterán
heló, a Buffalo márkáról milyenek a tapasztalatok? már 36.000-ért van nekik 128 és 88.000-ért 256 gigás SSD-jük, de nem tudom mennyire megbízhatók
Aktív témák
- Apple MacBook
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![[link] [link]](http://img560.imageshack.us/img560/4315/dsc00520d.th.jpg)