Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
-
Gorneck
legenda
- Lapozófájlra bármikor szüksége lehet a rendszernek. Én is tiltom vagyis kikapcsolom, de ha gond lenne akkor lehet ő a ludas.
- Temp átmozgatásának semmi értelme. Nagyon keveset ír. Letöltésnek adok másik mappát.
- Hibernálás szintén magán ügy, én a helyfoglalás miatt kapcsolom ki, amúgy szintén semmi értelme ezzel foglalkozni. -
zetecR
addikt
Ma délelőtt meghalt a Vertex2-m.
Gariba cserélek, remélem nem az új verziót kapom...
-
DV
senior tag
Talalt mar valaki az uj (3.gen) Intel SSD-rol tesztet a neten, vagy majd csak holnaptol varhato?
-
norot
csendes tag
Tegnap megjött a laptophoz a hdd keretem kínából, előbb, mint a megrendelt C300 az egyik itthoni webáruházból
Igaz, hogy ők egyből fölhívtak és mondták, hogy a német nagykerből kifogyott, és ha nem akarok egy hetet várni, akkor tudnak adni ugyanannyiért Kingston SV100-at. Úgyhogy inkább várok. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
HUNRONIN
tag
válasz
MZsoltee
üzenetére
De ugyan ezért a pénzért majd egyforma teljesítménnyel már SLC-s SSD-t is kapsz animatrix11-től is, ITT újjonan, mert ő is 26k-t adja és az SLC-s...tudom tudom, de én akkor is jobban bízok azokban..az MLC-s olyan mint egy bazi nagy pendrive.....
-
zetecR
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az sem mindegy, hogy miről fejlesztetted az SSD-t és mire használod a gépet.
Nekem 1db Samu HDD volt; grafikai munka, de szórakozás esetén is jóval gördülékenyebb a rendszer.Nameg a csend.

Annak idején az egyetemi laborban a Silicon Graphics-eken döbbenetes volt dologozni - nem volt bennük HDD, csak sok RAM meg LAN.
Rettentő érdekes volt akkor, hogy nem ropog benne semmi.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Mondjuk neked elég erős géped van, elbírt volna egy "komolyabb", gyorsabb SSD-t is...
kieg: az én gépem szerényebb jóval, de az "olcsó" SSD-ben is csalódtam pöttyet (nem a teszteredmények miatt, azt már csak a viszonylagos lassúsága okán kezdtem el vizsgálgatni). Nálam egy szerűen nem volt meg az a "húvazze!" érzés, amikor leváltottam a HDD-t erre a sz*rra. Az oprendszer kicsivel gyorsabban indul, a programok kétszer gyorsabban, de messze nem jött be az, ami a 2 cikkben le vagyon írva, hogy akár 5-6 szor gyorsabb is lehet a programok kezelése. Egy dolog, ami tényleg többszörösére gyorsult, az pedig a windows leállítása.
De azt meg ki nem sz@rja le...
Én bánom már, hogy rászántam 25 rongyot.... -
DV
senior tag
válasz
MZsoltee
üzenetére
A Dell gepbe egy 40GB-os Intel tokeletes valasztas lehet.
Igazabol asztali gepben mindig gyorsabb egy SSD, mint egy laptopban, mert a laptopok chipsete elegge korlatolt a fogyasztas miatt...
Hogyha az asztaliba is kell SSD, akkor nagyon sok valasztasi lehetoseged lesz, az 1.hsz aljan van 2 SSD-s cikk, ott boven talalsz infot. -
HUNRONIN
tag
-
djyuri
őstag
Sziasztok

Egy barátom gépében cseréljük le a fővinyót SSD-re.
Meg is érkezett a cucc,de eltér a típusszám vége:
SSDSA2MH080G2C1 / ilyet rendeltem /
SSDSA2MH080G2K5 / ilyet kaptam /Mi a különbség a C1 és a K5 végű kötött ?

Laptop a cél és Win 7
köszönöm

-
Szabesz
őstag
-
HUNRONIN
tag
Vettem animatrix11-től Új Wd 64Gb/128Gb SSD MLC/SLC! itt hardveraprón.
Nagyon korrekt eladó, csak jót tudok rá mondani. -
-
HUNRONIN
tag
Csak nem.... és köszönöm a jókívánságokat a maradék 158,9 évere
LK
Egyébként ez lenne az: Western digital SSC-D0064SC-2500 és ez is ő
Western digital SSC-D0064SC-2500,de cserélem 128Gb-ra....
cszn itt a crystaldiskmark amit kértél

-
bpx
őstag
válasz
HUNRONIN
üzenetére
az 1,4 millió óra MTBF egyáltalán nem az élettartamot jelenti
fogtak mondjuk 2000 db SSD-t amit teszteltek 700 órán át (így összesítve kijön az 1,4 millió óra üzemidő), és ebből 1 hibásodott meg ennyi idő alatt
simán tönkremehet 1 hét múlva is (jó ezt azért tényleg nem valószínű
), de arra ott a garancia -
LK
addikt
válasz
HUNRONIN
üzenetére
SLC sokkal több írást visel el , mint 1 MLC-s SSD. Cserébe drágább is ,úgy tudom. Egyébként az "SSD-k természete" Ph! írásban részletesen elemzik az élettartamot.MLC-s ssd élettartama 30Gb napi írást feltételezve 4-5 írást spóroló beállítás használatával ,18 év élettartamot tippeltek (a legrosszabb esetben) ha jól emléxem.
Ezért fontos a TRIM v. natív (gyári) TRIM.
CSZN: Frissen piacra dobott ssd tesztes topicokban írogatták páran hogy beszarogatott
az ssd-jük. -
HUNRONIN
tag
Ha SLC-s SSD-ről va szó pl. akkor ha azt nézzük hogy a WD SLC-s SSD-re az vagyon írva, hogy 1400000 óra az élettartama akkor ez napi 24órás üzemeltetés mellett kb. egy 159 évre elegendő, vagyis addig bírnia kellene....

És feltett szándékom le is tesztelni....kb.3 hete került hozzám újonan....

-
cszn
őstag
Intelnél van S.M.A.R.T. adat az eddigi összes írásról (host writes), lecserélt cellák számáról (reallocated sector(? nem emlékszem) count, ez lehet, hogy van más vezérlőnél is) a többinél a kor, garidő és az eladóba vetett bizalom a döntő.
(#15936) LK Melyik másik topikra gondolsz?
-
Cadal
őstag
Használt SSD-knél a maradó élettartamot vagy a jelenlegi állapotot milyen progival lehet a legkönnyebben megnézni? Vagy mire érdemes használt SSD vásárlásnál figyelni? köszi.

-
MZsoltee
veterán
Sziasztok topic lakók!
Gondolkodom SSD vásárláson. Rögtön 2-őn is.
Az egyik egy D630-as Dell gépbe menne. WinXP lenne rajta csak és nme kellene nagyobb 30GB-nál. Melyiket/Milyent ajánljátok? Illetve számíthatok-e valami extrém dologra?Ha itt érzek majd igazi javulást, akkor elgondolkodom az asztali gép fejlesztésén is. Ide már valamivel nagyobb SSDre lenne szükség mert W7 + alap progik ide kerülnének esetleg egy két gyakrabban használt kisebb játék. KB 100GB. Olvastam, hogy a korábbiakban voltak problémák alaplapokkal. A konfigom az adatlapomon. Számíthatok valami ütközésre gondra?
Valamint erre a célra milyen típusokat ajánlotok? -
hemaka
nagyúr
Hali.
Este kikapcsoltam a gepet, ma reggel bekapcsolaskor mar Not deceted fogadott a Biosban. Betettem egy masikat, azt latta rendesen. Ezek szerint csak ugy megadta magat az SSD?
-
LK
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
A 3dmark 06 és Vantage-ban mérve 25%-kal gyorsabbnak jött ki a haverom 88GT-je,mint az én Ati 4850-em. A rendszerek kb. hasonlóak voltak,csak neki 150Gb-os Velociraptora volt....Pedig ha betölt a tesztprogi,elvileg már nincs szerepe a háttértárolónak. Gyakorlatban van. (Nem egy cikk van ami ebben a témakörben íródott.)
Ja,és arról nem beszélve,hogy ez HDD-HDD különbség. Hol van még az SSD-HDD különbség? -
fagy53
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Nem teljesen igaz ez, van azért kivétel.
Nézegesd ezt! Aztán majd ki kell találni valamilyen magyarázatot, hogy miért van így....
-
válasz
ezredes
üzenetére
Nálam a Win7 telepítője hozta létre a partíciót:
StatringOffset = 1048576
ami 1 MB, tehát teljesen korrekt.De ha Win7 alatt hagyományos vinyóra hozol létre partíciót, akkor azok is pontosan ennyivel lesznek eltolva. Nem csak az SSD hanem az új fajta HDD lemezek is 4K szektorokkal operálnak, és ezekre a Win7 már fel van készítve.
-
-
-
ezredes
csendes tag
Hello!
Tegnap volt egy problémám, a partícció kezdetével: ami nekem 32.256 ami ugye elvileg nem jó.
Most próbálkozom a formázással, win7 alatt, 4096 foglalási szekor kiválasztással, de igy is a formázás után a partíció kezdetének az eltolásánl 32.256 van. hogy formázzam le, hogy jó legyen???
-
fagy53
nagyúr
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Kötve hinném, hogy az i5-2500K-val gondjaid lennének a min. FPS-nél, a GTX 460-nal.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Inkább a pályabetöltéseknél gyorsabb valamivel, de nem minden esetben az SSD.
Használom így is úgy is a játékokat és azt szűrtem le, hogy csak ezért nem érdemes a drága SSD-t használni.
-
HUNRONIN
tag
Ha a 64Gb-s SSD-n csak rendszer van, a gamékat meg winyóra telepítem attól még a játék közbeni minimum FPS ugyan úgy megnő mint ha alapból az SSD-re telepíteném a gamét???
-
fanti
addikt
De most őszintén gyerekek!
Nem tökmindegy hogy az egyes tesztprogramok mit mérnek?
Nem az a fontos hogy "érzésre" gyors legyen az SSD?
Aktív témák
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Már megtettem 

Igaz, hogy ők egyből fölhívtak és mondták, hogy a német nagykerből kifogyott, és ha nem akarok egy hetet várni, akkor tudnak adni ugyanannyiért Kingston SV100-at. Úgyhogy inkább várok.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De azt meg ki nem sz@rja le...