Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
DV
senior tag
Jo SSD-t valasztottal, arra figyelj, hogy win7-tel keszitsd el a particiot az XP-nek is es akkor jo lesz az eltolas. Nem gond, hogy nincs trim az XP alatt, mert az SSD firmwareben levo garbage collection majd karbantartja az SSD-t. Nem a trim miatt kell szabad helyet hagyni az SSD-n, hanem a Wear Leveling miatt, ami a cellak egyenletes alhasznalodasaert felelos. Win7 alatt eleg a win7 ahci drivere, de ha gondolod felteheted az Intel driveret is.
sfshad
MLC-s mind, SLC az nagyon draga es azt szerverekbe szanjak.
-
DV
senior tag
válasz
Simi121
üzenetére
Orulnek, hogyha feloldhato lenne, de erre talan csak a gyarto tudna valaszt adni. Valoszinu a BIOS-on keresztul korlatozzas a Sata sebesseget, de ha nem, akkor hardveresen.
Nekem azt valaszolta a Dell, hogy a laptopom nem tamogatja sem a Sata1-et sem a Sata2-t, de a Sata-t igen!? Ezen egy picit felhuztam magam, a kovetkezo laposom nem hiszem, hogy Dell lesz, mellesleg 6 honap utan mar nem is adnak ki ujabb drivereket a gephez...
igor78
Minosegben szerintem nincs kulonbseg, esetleg annyi, hogy az OCZ a legujabb firmware-rel jol megszivatta a nepet... (nem lehet, csak masodlagos meghajtokent a gepre kotve frissiteni).
-
--Disztroj--
senior tag
: D
köszi szépen,azt hiszem ebből már tudok szemezgetni, bár alapvetően 20k körül lenne nekem jó ssd, de éreztem én hogy azt nem adják olyan könnyen akkora tárhellyel amiben gondolkodom.
az itt felsorolt olcsóbb megoldásoknál még olcsóbb példányok ha jól sejtem felejtősek... (már ha vannak) -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
SSD-t vennék, de nem tudom mit válasszak.64 Gb-érdekelne mindenképpen.
Mit érdemes nézni?
Annyit megtennétek, hogy az aprókba körbenéztek, mit érdemes megvennem, mert innen szeretnék vásárolni. -
cszn
őstag
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Olcsóbb 64-es.
Tutijó 64-es.
Olcsóbb 128-as.
Tutijó 120-as.
Tutijó 128-as.
Esetleg egy tutijó 80-as.Ha részletesebb infó kell írj! Szerencséd, hogy már nincs kedvem dolgozni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cszn
őstag
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Elég sok lehetőség van; írj egy árat amennyit kb. rászánnál!

-
igor78
tag
Nem ismerem az SSD-ket de tudom, hogy érdemes már beruházni egy ilyenre új gép vásárlásakor. Ha tudnátok válaszolni az előző kérdésemre azt megköszönném.
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
rendszernek szeretnék ssd-t használni, lehetőleg az olcsóbb (de azért megbízható) szegmensből.
tárhelynek 64 v. 128gb lenne a megfelelő.
az alapvető progikon kívül csak az adobe cs figyelne a redszerrel (win 7 64 bit) egy vinyón, minden egyéb hobbi progit szokásos hdd-n használnék továbbra is.mit tudtok nekem ajánlani? : )
-
HUNRONIN
tag
Milyen SSD-t vegyek: SLC-st vagy MLC-st?????
-
nagyarpad
csendes tag
Valaki erre tudna válaszolni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
1 hét után is lehet bad sectoros egy SSD valamint 1 év után is. Amíg van rá garancia, szerintem nem kell aggódnod.
fanti: teljesen jó a gyári AHCI drivere Windowsnak. Nincs értelme másikat feltenni (kivéve, ha valami bajod van vele).
Azt tudod, hogy XP alatt nincs TRIM.
13 GB-nak célszerű 30%-át szabadon hagyni. Vagy, ha nincs TRIM, akkor ez nem is fontos? (ezen még nem gondolkoztam) -
fanti
addikt
Sziasztok SSD guruk!
Én rendeltem egy Kingston SV100S2D/128G meghajtót sok olvasgatás után.
Úgy gondolom, hogy a konfigomon (lásd alul) sokat dobna egy ilyen SSD minden tekintetben.
Holnab vagy holnapután jönne meg a rendelésem.Átolvasva sok PH-s anyagot választottam a V100-as családot ellenben a V100+ családdal, mert az utóbbi jóval drágább és én ezt a rendelt meghajtót is hónapokba telt mire nagynehezen kigazdálkodtam, valamint a PH cikkei és tesztjei alapján nekem ez a V100-as tökéletesen megfelel.
Tudom, hogy AHCI módban kell hajtani és hogy a Win7-el kell lepartícionáljam az eltolás miatt és hogy az Intel chipset drivert is majd fel kell tennem. Nem klónozok partíciókat hanem ujra telepítem a rendszereket.
Szeretnék egy 15GB-os partíciót WinXP SP3-al használni, és a többi szabad helyre meg egy Win7 Professional-t tennék (64bit) és játékokat. És ugyebár WinXP alatt nincsen ez a TRIM támogatás oprendszer szinten és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy szerintetek ez mennyire lesz zavaró vagy hátrányos?
Win7 alatt jó az oprendszer alap AHCI drivere, vagy telepítésnél adjam be neki pendrive-ról az alaplapom honlapján lévő legújabbat?Illetve olyan kérdésem lenne még, hogy kinek milyen tapasztalata van a V100-as Kingstonokkal?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Üdv!
Fanti
-
igor78
tag
Az alábbi két SSD közül melyiket válasszam?
OCZ 2.5ʺ SATAII 60GB SSD Agility 2 Series
OCZ 60GB 2.5ʺ SATA2 Vertex Series OCZSSD2-2VTXE60G -
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Letezik SSD-nel bad sector? Ha ezt irja a HD Sentinel, hogy kell ertelmezni? Mit jelent?
-
DV
senior tag
válasz
Killer01
üzenetére
Szerintem egy microSATA adapter kell neked, link, link. Az 1.8"-as SSD-nek amugy is csak 3,3V kell, a 2.5"-nek meg 5V, de ezt az adapter megoldja, link.
Pharaoh
Itt nezz szet, mindegyik termek alatt oda van irva, hogy melyiket milyen teruletre szanta a gyarto. Az egyes kepekre kattintva meg kiderul, hogy a termekkodokban mit jelent a D es az N betu.
-
Pharaoh
aktív tag
64GB-os méretben melyik az ajánlott?
Itt van pl egy csomó kingston, tudka vki mi közöttük a különbség?
-
boogie84
veterán
Sziasztok!
Nézegettem SSD-ket Corsair Nova CSSD-V128GB2-BRKT és OCZ Vertex 2 OCZSSD3-2VTX120G.
Azt hallottam h besül/het/nek az adatok. Mi a tapasztalatok ezzel kapcsolatban? 3 éves gar alatt előjöhetek ilyesmi problémák amíg garizható lenne, ha esetleg előfordul ilyesmi??
Ill még annyit h az OCZ elektronikája nem vmi megbízható.
Nem tudom h a hallomások igazak e , vagy a tapasztalataitok milyenek..
Elbizonytalanítottak ezzel kapcsolatban. Rendszervinyónak kellene, erre telepíteném a windowst ill az aktuálisan használt játékokat. Megnövelve a betöltéseket. Adattárolársa pedig csak hagyományos vincsesztert használnék.
Kicsi a tapasztalatom ezen a téren (is
). Ezért kérnék segítséget, mert aki követi az eseményeket többet tud. 
Köszönöm. -
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Egy Kingston SNV425-S2BN 64GB.-os SSD.-t sikerült beszereznem. A nagy hardver tesztben ajánlották, gondoltam nekem is jó lesz. Egy Dell Inspiron 1720.-as laptopba raktam be Intel T2390.-es processzor mellé.
Frissen telepített Win 7 32.-bit van a gépen, és - szerintem - elég katasztrofális eredmények jöttek ki a tesztek alatt.Mi lehet a gond? Mindent úgy állítottam be, ahogy a leírásokban olvashattam. Trim működik, Prefetch, superfech letiltva, töredezésmentesítés kikapcsolva, stb... Kipróbáltam a win7.-es ahci drivert, majd az intelest is semmi javulást nem tapasztaltam.
Az eredményeket a táblázatban láthatjátok.

Kérlek benneteket ha van valami ötletetek osszátok meg velem! Mit ronthattam el?
Köszönöm!
-
Killer01
őstag
Sziasztok, segítség kéne a hozzáértőktől.
Kaptam egy Intel SSDSA1MH080G1 1.8-as SSD-t kipróbálásra, és szeretném az asztali PC-ben működésre bírni. A SATA kábellel nincs gond, azt rá tudom dugni, de a tápkábel enyhén szólva sem kompatibilis. Hogy tudnám beüzemelni, milyen átalakító kell hozzá? -
C64
őstag
Császtok!
Nem tudja valaki, hogy miért fagyhat ki a rendszer Intel G2 80GB SSD HD-ről való frissítés közben?
Már mindent kipróbáltam, de akkor is fagy amikor az Intel SSD-ket kezdi keresni... -
Simi121
aktív tag
Szia!
Lenne egy kérdésem hátha valaki találkozott már hasonlóval. Adott egy Samsung 128gb-os P800-as SSD. Ez az SSD egy Acer 4810tz notiba Intel GS45 chip-el 130mb körül olvas AHCI módba, 190mb-ot IDE módba (de ugye ez felejtős SSD esetén). Egy Atom-os asztali gépbe AHCI módba pedig 220mb-ot. Nem tudom mi lehet az oka, hogy a notiba miért csak ennyi? A noti támogatja a SataII-t de lehet mégse abba megy? Én erre tudok gondolni. Próbáltam 32 és 64 bit-es windows7-el is.
-
nagyarpad
csendes tag
Üdv.
A segítségeteket kérném, hogy az alábbiakban felsoroltak közül melyiket válasszam:
Corsair Force F60
Corsair Nova V64
Kinston SV100S2/64G
Crucial C300 64GBIgazából valamelyik Corsair felé húz a szívem a "márkahűség" végett, de mivel SATA 3 - as porton lesz használva, ezért megfordult a fejemben, hogy a Crucial-t kellene választani.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
DV
senior tag
válasz
tepizoli
üzenetére
Idezet innen, link.
"Only the ICH7DH, ICH7R, ICH7-M, ICH7-M DH chip have AHCI support. The ICH7 (Base) and ICH7-U (Ultra-mobile) chip do not support AHCI.The ICH7R additionally supported RAID 5.
This has the following variations:
82801GB (ICH7) Base
82801GR (ICH7R) RAID
82801GDH (ICH7DH) Digital Home
82801GBM (ICH7M) Mobile
82801GHM (ICH7M DH) Mobile Digital Home
PC82801GU (ICH7-U) Ultra-mobile"Gondolom az "Enhanced"-re allitva megis van AHCI funkciod, 34.oldal, link.
-
tepizoli
tag
Azt szeretném kérdezni ,hogy nekem Asrock 4Core 1600 Glan tipusú alaplapom van és a Biosban nincs ilyen beállitás hogy AHCI. Nem támogatja ezt a funkciot. Megcsináltam ezt:
1. Működik a TRIM??
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk. És 0 a visszaadott érték nálam tehát jo. De valaki azt irta nekem hogyha az alaplap nem támogatja az AHCI-t akkor a Trim nem müködik. Most akkor müködik vagy nem? Honnan tudhatnám meg biztosan? Köszi!
-
Laraxior
titán
Ahogy telik úgy lassul...

hogyan lehet gyorsan Win7-et telepíteni? USBről?
-
DV
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Kiirta a 6. nap utan, de nem hiszem, hogy jelenleg barki is hasznalna, mert nem sok ertelme van...
-
james008bond
őstag
Sziasztok!
Rég voltam a fórumon, így nézzétek el, ha közismert dolgot kérdezek.
SSD Life progi nálatok kiírja az ssd kalkulált élettartamát? -
DV
senior tag
Itt nezz szet teljesitmeny es fogyasztas teren, link. A sata 6Gb/s-es SSD nem valo notiba, mert a notik chipsete elegge iops limitalt a korlatozott fogyasztas miatt, ezert egy picit lassabb SSD is megteszi (meg ekkor is a chipset lesz a korlatozo tenyezo), pl. Samsung 470-es szeria vagy egy Corsai Nova, hogyha meg kaphato.
-
Trolluska
tag
Sziasztok!
Átböngésztem a fórumot, de nem láttam, hogy az alábbi probléma máshol is felmerült volna:
Szóval, HDD SSD-re klónozása során a klónozó szoftver automatikusan arányosítja a forrásmeghajtó partícióit az új meghajtó méretének megfelelően. Jelen esetben a 200GB-os HDD-n van egy 100MB-os System Reserved partíció, amit a 96GB-os SSD-re már lecsökkent 48MB-ra. Okozhat ez valamilyen gondot? A rendszer frankón működik.
Egyébként ahogy itt olvasgattam, mindenki formatálgat/particionálgat előtte, nekem egyikre sem volt szükség.
Amit csináltam:
0. Mindenféle rendszermentés, indítólemez készítés, alignálás ellenőrzés, stb.
1. SSD dobozból ki, beszerelés
2. CD-ről bootolás, klónozó szoftver indítás
3. Next-next-finish, klónozás 15 perc alatt kész
4. HDD kábeleket lehúztam, újraindítás, SSD-t elsódleges vinyónak beállítottam bootoláshoz.
5. Minden frankón megy.
6. SATA mód átállítása IDE-ről AHCI-ra. Ez kicsit küzdelmes volt, mivel már meglévő Win7-ről van szó, nem friss telepítés. Ezer köszönet Steelmanusnak a [linkért!
7. Kész.
Már csak az a fránya System Reserved partíció csökkenés zavar egy kicsit.Tud valaki valamit mondani?
-
GIJoe
addikt
Kicsit többet olvasgattam... Egy Sony Vaio VPC-EB2S1E/BQ notebook nem hiszem hogy támogatná a SATA6GBs csatlakozást... ilyenbe szánnám...
Tehát hiába a 350 MB read, ha sata3 a chipset támogatása van, akkor nekem csak kevesebbel fog olvasni nem? Igazából ugye a régebbi 260 ír, az újabb gyorsabban olvas, de "csak" 75 MB ír, viszont 128 MB DDR3 cache t kapott, így is jobb illetve gyorsabb lenne a teljes Win7 működése?
-
GIJoe
addikt
Üdv! Kérdezni szeretnék, nem találtam egyértelmű korrekt infót azért...
Szóval notiba szeretnék egy ADATA SSD SATA2 64GB 2,5" (AS599S-64GM-C) venni, de most látom csak pár ezer Ft a különbség az újabb A-DATA S501 v2 64GB javára, annyit meg nem sajnálnék...
AS599S-64GM-C: SANDForce,trim, 280 read/250write
A-DATA S501 v2 64GB vezérlőt nem tudom, 355 read, gyártó honlap szerint 250 write, webshopok szerint 80 MB write.... ja és ami feltűnő, hogy + 20% élettartamot írnak...+128 MB DDR cache, kérdés melyikkel járnék jobban?
GIJoe
-
-
DV
senior tag
-
LSL1337
őstag
sry a dupláért, lefuttattam cdm3-at én is, kb 1 hónapja használom az OS-t rajta most kivételesen csak 5 giga szabad hely van
a read 230MB volt, a write viszont csak 70MB (seq) ez norm vagy kezd lassulni?meg a torrentek egy részét is erről az SSDről nyomom, az megint "károsan hat" az élettartamra?
-
LSL1337
őstag
üdv
80 gigás SSDSA2M080G2GN SSD-t használok
Inteles, elvileg tudja a TRIM-et, WIN7 futajánlott dolgokat kikapcsoltam, de a pagefile-t meghagytam SSD-n, ne a vinyón legyen, hogy az le tudjon állni
olyat is olvastam hogy tanácsos állandóan min 15% szabad helyet hagyni, erről tudna valaki mondani az okáról, vagy mire jó, vagy ez csak TRIM előtt volt ez?honnét tudom biztosra hogy a TRIM működik?
cmd fsutil query...., beírtam, 0-t mutat, szóval be van kapcsolva, de működik is? -
tepizoli
tag
Sziasztok!
Most tettem be a gépembe egy SSD meghajtot és instaláltam fel a Win7-et. Mindent megcsináltam ami le van irva itt az SSD beüzemelése a gyakorlatban cimű cikkben kivéve egy dolgot. Nem tudom megnézni hogy a Trim be van e kapcsolva mert a parancssorba hiába írom be ezt/fsutil behavior query disabledeletenotify/ ahogy le van irva azt irja ki ,hogy : Az FSUTIL segédprogram használatához rendszergazdai jogok szükségesek. De hát én nem hoztam létre felhasználoi fiokot nem adtam jelszot. Miért nem én vagyok a rendszergazda? Annyit látok hogy a leirásban a parancssorban ez van: C:\Users\Administrator ezzel szemben nekem ez C:\Users\Tepi mert mikor telepitéskor kéri a windows hogy írj be egy nevet akkor én Tepi-t írok ez baj? Kérem segitsetek!
Köszönöm! -
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Egy inspiron 1720.-as laptopba kellene nekem egy ssd, rendszervinyónak. Adatok tárolására van másik. Ki is néztem az Intel x25-v.-t, de a 40 GB lehet, hogy kicsi lesz a rendszeremnek, mert kép, és zeneszerkesztő valamint 3d tervezőprogit is használok. Most kb 30GB-ot foglal a rendszerem. Sajnos nem tudok sokkal többet adni egy ssd.-ért mint amennyibe az intel kerül. Kicsit nézelődtem, és a Corsair Nova 64 GB került képbe. Ez még beleférne a keretbe, de nem tudok róla olyan megnyugtató infókat olvasni mint az intelről. Nektek mi a véleményetek? Melyik lenne jobb választás?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.:
Julot -
LK
addikt
Sziasztok! Vennék ssd-t,de az alaplapomnak (giga DS3-L) nem találok AHCI drivert a neten. A Bios tudja,és a legfrissebb van fent. Ha új Win7-et rakok fel ,nem szedi le automatikusan a fenti drivert? Köszi
Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- GTA VI
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Képregény topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem tudom h a hallomások igazak e , vagy a tapasztalataitok milyenek..
). Ezért kérnék segítséget, mert aki követi az eseményeket többet tud. 

Alakul, ez így már szebben néz ki!