Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
Az Apacer SSD Optimizer csak Apacer SSD-kel működik vagy más gyártó eszközeivel is?
-
cszn
őstag
válasz
SalvadorLynx
üzenetére
Ezek közül a Vertex 2-t. Az Agility-ben korlátozva van a műveletek sebessége, az Onyx pedig egy régebbi, kevésbé korszerű vezérlőt használ.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Melyik ssd-t vennétek. kb hasonló az ár. Mi a különbség?
100GB OCZ SSD-SATAII-MLC meghajtó Agility 2 Series
100GB OCZ SSD-SATAII-MLC Meghajtó Vertex 2 Series
128GB OCZ SSD-SATAII-MLC meghajtó Onyx Series -
cszn
őstag
válasz
Antarctica
üzenetére
Miért lenne? Én manuálisan szoktam, ha éppen, de ez igen ritka.
-
cszn
őstag
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Az SV100S2-kel volt a gond, az SVP100S2-ket nem érinti a FW gond. Hosszabb távon csak annyira lehet vele gond mint bármely más elektronikai eszközzel, semmi egyéb elhalálozásról nem hallottunk itt a topikban.

(#16681) Tomate Újból csak a remek Intel X25-V-t tudom ajánlani. Vagy kicsit többért van a Kingston SV100S2, ez már 64 gigás, de a FW problémára itt figyelni kell.
-
nightmare13
őstag
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
De, ezekkel voltak fw gondok, de úgy gondolom, hogy a frissítés megéri azt az esetlegesen pár ezer forintos spórolást

Nem nagy ördöngősség
-
Antarctica
tag
Szerintetek a "lemezkarbantartó" káros az ssd számára? Vagy ti hogyan szoktátok az esetlegesen fölösleges adatokat letörölni róla?
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
nightmare13
üzenetére
Ha jól vettem ki, azok között volt a "meghalós" firmware gond. Vagy rosszul tudom?
De a lényeg, hogy ez a Kingston tényleg durván olcsó, de hosszabb távon nincs-e vele baj?
Win7, programokkal és néhány játék lenne rajta. -
nightmare13
őstag
Miért, sima V-vel mi a baj? Én amiket néztem, azok normális vezérlősek voltak, szóval elvileg baj se lehet vele

-
M_o_g_y_i
őstag
Volt szó itt nemrég a 96GB-os Kingston v+100-ról.
Utánajártam, pár tesztet olvastam róla.
Valamit tudtok-e ellene fölhozni, ami miatt esetleg nem éri meg a 35e. Ft/96GB árát?
Nem tudom, ezzel a szériával minden rendben van-e, nem úgy mint a sima "V"-vel.
-
AtHoS
nagyúr
Lekéstem a szerkesztési időt

Az angol giga oldalon már egyértelműen írják, hogy mind az 5 sata és az e-sata port a déli hídba van integrálva [link]. Sajna nincs lehetőség nálad külön állítani az AHCI módot.
Mondjuk azt viszont nem értem, hogy miért csak a 0...3 számú portokra lehet engedélyezni natív ide módot

-
Tomate
veterán
Milyen SSD-t érdemes venni 22Ft-ig rendszernek?

-
AtHoS
nagyúr
Na persze nem is P43-as a lap

Szóval a lapod kézikönyvében a Sata portokat 0-tól 3-as számozásig említi déli hídba integrálva (2-6 fejezet Integrated peripherals 52. oldal), tehát a különálló (legalsó) Sata csatlakozó nem a déli hídhoz kellene, hogy tartozzon, hanem szvsz. az e-sata porttal egyetemben külső vezérlőt használtak hozzá.
Bár ez csak következtetés a kézikönyvben olvasható szövegből.
"SATA Port0-3 Native Mode
Specifies the operating mode of the integrated SATA controllers"Sajnos a kézikönyvben nem ejtenek egy szót sem külső vezérlőről, így annak beállításairól sem.
Nálam pl. igaz asus lapnál a fő post screen után bejön egy másik hasonló ablak, ahol a külső vezérlőre kapcsolt eszközöket detektálja és itt lehetne belépni a konfigurációs menüjébe.
Jó lenne tudni, hogy eszközkezelőben win7-nél a storage controllers részen milyen eszköz is van nálad.
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
Dolgozunk(digitalizálunk,kódolunk) egy elég komoly gépen rendszeresen.
Tavaly újításként bekerült a gépbe fővinyónak az intel 40GB-os SSD-je és háttértárnak két WD 500GB Caviar Black vinyó.
Felére csökkent a digitalizálási idő....de a cpu magok 25%-ról még mindig csak 60-70%-on járnak. És a merevlemez visszajelző led sem villog túlzottan....Így az ügyben kérdeznék,hogy miként lehetne ezt még gyorsítani? Mi lehet a szűk keresztmetszet?
Segít-e,ha a két Black vinyót raid-be kötjük?Illetve ki mit tud a PCI-express 4X OCZ Revo Drive-ról? érdemes,el lehet-e vele érni nagyobb sebességet,mintha csak simán raid-be kötném a Black vinyókat? Vagy egyáltalán mi lehet a szűk,hogy nem dolgozik maxon egyik cpu mag sem?
Adatok:
XP 32 bites oprendszer
Adobe Premier Pro V2
2*2GB Kingstone hyperx 1066mhz (kifejezetten ehhez az alaplaphoz)
Asus p5Q Deluxe
Intel Q9505 *3,6ghz[ Módosította: philoxenia ]
-
AtHoS
nagyúr
Pontosan melyik Giga lapod van? p43-as-ból van gigáéknak 17 féle. [link]
A lapon lévő Sata csatik mind egyforma színűek? Láttam, hogy van 6 sata csatis lap is a kínálatban a P43-asok között. El tudnám képzelni, hogy a hatból kettő más vezérlőhöz tartozik, így meg lehetne esetleg, hogy azt a kettőt ami külső vezérlőről megy IDE módban használd, míg a chipseteseket AHCI-ban.
Azt hiszem ez lenne számodra a jó megoldás, ha a WD nem hajlandó AHCI-ban működni lappal.
No meg lehet FW frissítésekben okoskodtak winyó kompatibilitásban gigáéknál, de ehhez tudni kellene pontosan melyik lap is van neked
-
Antarctica
tag
-
adam1
aktív tag
válasz
Antarctica
üzenetére
Felismeri és el is indul csak ha a wd vinyó is bent van akkor nem megy,de az meg kell mert ott van minden egyéb szir-szar.Idés vinyóval megy minden ahogy kell.Most gondolkozom veszek egy idés vinchestert esetleg,de még az is lehet,hogy a wd-t nem komálja ez az összeállítás.
-
adam1
aktív tag
válasz
Antarctica
üzenetére
Mint írtam úgy sem müxik,viszont most betettem probaképpen egy idés vinyót és azzal meg müködik.A tapasztalat szerint a wd satás vinyómmal nem hajlandó együtt müködni ahci módban a lap/giga 43-as/ vagy az ssd/csx 128-as/.Ez szokványos?Bios frissitve lett,de a helyzet nem változott.Arról mit gondolsz amit az 16608-ban látsz?
-
Mukorka
addikt
válasz
SalvadorLynx
üzenetére
Lényeges hogy egyáltalán tud-e az alaplapod bootolni róla. Én azért nem venném mert az én 4x PCI csatlakozóm csak 1x sebességgel megy és félek az visszafogná. Szerintem olyat a Seq sebesség miatt inkább adattároláshoz érdemes venni mert egy sata 2-3 SSD random írásban is hozza ezt a szintet olcsóbban.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Az ozc pci-os ssd-ről mi a véleményetek? Nem láttam ebben a témában hozzászólást, pedig papíron ezek gyorsabbak a satásoknál, és még csak a sata 3 sem kell hozzá.
-
Mukorka
addikt
válasz
Antarctica
üzenetére
Nem rossz az. Tény hogy átlagfelhasználásban nincs sok különbség. Nekem a Corsair P64 is megfelelt eddig de ha nem adnak másikat helyette akkor valami Sata3 cucc jön. Vertex3 vagy Crucial.
-
nightmare13
őstag
válasz
Antarctica
üzenetére
Az S599 A-Data-t én is néztem, ha jól emlékszek, Sandforce vezérlős. Igazából aközött, meg a Corsair között vacillálok, plusz még a 64-es Kingston V is érdekes.
Amúgy a vezélrő se mindegy, mert a sandforce vezérlők tömörítést használnak, ami gyorsabbá teszi őket, cserébe alapban tömörített fájlok (iso, stb) elvesztik az előnyüket,valamint mivel tömörített adatokról van szó, egy lapka elvesztése kb dupla annyi adatot jelent, emiatt kell minden adatot duplán kezelnie felírásig, hogy ne legyen hiba, vagy valami ilyesmi

-
Mörcy
csendes tag
sziasztok
van 2 db intel x-25 g2 160g ssd-m olcsón.
keveset futottak. raid 0-ban megközelítik a 600Mb/s olvasást.
a kettő együtt 60ropi , külön 35 -
-
Antarctica
tag
válasz
nightmare13
üzenetére
Az asztali gépekbe a fejlesztők az MLC chipeket tervezték. Árban jóval olcsóbb, mint az SLC. Nyilván azért drágább az SLC mert 100.000 írási cilust visel el, de nyugodj meg a 10.000 sem kevés. Ha folyamatosan pl 60gigákat másolsz naponta (ami valljuk be rengeteg) az egy 64 gigás ssd esetében is 10.000 napig működne
Számítsd ki az hány év. -
Mukorka
addikt
válasz
Antarctica
üzenetére
Nem feltétlen. Vannak új SSD-k is amikről még nincs vélemény így nehéz dönteni.
kb 12 féle vezérlővel lehet számolni. Van amelyik jobb másoláshoz és van amelyik jobb rendszernek. Jó dolog agyalni főleg mikor egy kis 64 Gb-s cuccról van szó ami 2-3 x annyiba kerül mint egy 2 TB-s vinyó.
-
Antarctica
tag
Szerintem alapból állítsd ahci módra a vezérlőket (alaplapi chipset, sata vezérlő) a Hdd-t csatold ki addig a rendszerből. Aztán úgy próbáld feltelepíteni a win-t. Csak az ssd legyen, mint meghajtó a gépedben a telepítés idejére. Esetleg nézz utána van e bios frissítés az alaplapodhoz.
Amúgy nem értem miért agyaltok azon melyik ssd legyen... Van a piacon kb 6 féle vezérlő és kb 2-3 típusú nand chip
A többi csak cimkézés...Amelyikre 3 év gari van, szerintem nyugodtan bevállalható. -
Mukorka
addikt
válasz
nightmare13
üzenetére
haha

Este kikapcsoltam a gépet és winfos kilépés után csak ment a gép és nem kapcsolt ki.
Jó állapotban van a cucc. -
nightmare13
őstag
válasz
Mukorka
üzenetére
Én is arra tippelek, hogy valami nem komplett az SSD-vel... Azt hittem, hogy talán a vezérlő generálja neked a hibákat, utánanéztem, egy régi Samsung a vezérlője, de tesztekben az ilyen vezérlős SSD-k rendre ajánlott pozíciót szereztek...
(Ajánlom az Armageddon című filmet: " Amerikai műszer, orosz műszer, tökmindegy... Mindkettő made in Taiwan PUFF, PUFF, PUFF (háromszor odavág neki kalapáccsal, és egyből működik is XD ))
-
adam1
aktív tag
válasz
Antarctica
üzenetére
Láttad az első beírásom ha nem nézd meg lécci az achi gyári gigás driverére ezt írja ki mikor telepítem.16608-as a beírás
-
Antarctica
tag
Szerintem próbáld frissíteni az alaplapi chipset, és ha van a sata chip drivert. Illetve van egy program, amit itt tudsz elérni:
http://driveragent.com/gigabytepromo.php
Ez a kis program megmutatja, hogy a gépben lévő valamennyi eszköz esetében a legfrissebb driver van e a gépre telepítve. Szerintem futtasd le és ha van olyan, főleg sata és alaplapi chipset esetében ami nem friss, keresd meg és azt tedd fel.
-
adam1
aktív tag
válasz
Antarctica
üzenetére
A rendszer elindul de ugyanúgy ahogy most is kiírja az ahci driver számát és only hdd és optika és felsorolja és megáll és nem megy tovább.Ha nem ahciban van akkor szintén ez van csak akkor tovább megy és betölt vagy telepít.
-
adam1
aktív tag
válasz
Antarctica
üzenetére
Sajnos achiban nem tudom telepiteni mert nem indul el a telepítő.?
-
-
scope2007
addikt
válasz
nightmare13
üzenetére
(szeva nightmare
, régen láttalak)SF vezérlő szerintem jó.. én is azt választottam. meg vagyok vele elégedve
de jobban szerintem csak az tud válaszolni aki rendelkezik is valamelyikkel ezek közül
-
scope2007
addikt
volt egy kis időm és összedobtam egy SSD beállítás, optimalizálás kis blogoutos írást
SSD Optimalizálása, Beállítása -
nightmare13
őstag
Bocs hogy közbepofátlankodok, de egy korábbi hozzászólásomban feldobtam pár ssd-t, valaki hozzáértő megmondaná, hogy melyik lenne ezek közül a legjobb számomra?
-
Mukorka
addikt
Szerintem is olvas inkább de nem tudom mi a gondja. Sata csatlakozót cseréltem már, kábelt holnap fogok. 3 hetes a gépem és a legújabb driver van fent. nincs hiba de érdekes a számítogépen belül van sárga ! jel, míg a 2 TB vinyómnál zöld pipa van , az 1 Tb vinyómnál meg semmi. Másik gépben még nem próbáltam de fogom amint lesz lehetőségem.
-
Ist
tag
SSD-n levo particiok (100 M + Windows7 paricio) heti mentesere keresek valami programot.
Ti mit hasznaltok ilyen celra ? -
Ist
tag
válasz
Mukorka
üzenetére
Windows betoltodesnel inkabb olvas mint ir.
Meg egy par egyszeru tippem lenne:
- cserelj SATA kabelt
- esetleg masik alaplapi SATA csatlakozora is probald meg az SSD-t csatlakoztatni
- legfrisebb alaplapi chipset driver fennt van ?
- az eszkozkezelo alatt nincs sehol hiba, driver hiany (sarga kerdojel)
- masik gepben nem tudod az ssd-t tesztelni ? -
Antarctica
tag
Legjobb eleve AHCI-ben a telepítést végrehajtani, sok kellemetlenségtől óvjuk meg magunkat. Nekem 5 perc volt a 64 bites Win7 feltelepítése, kb újabb 5 percbe telt minden frissítés, szóval egyáltalán nem egy őrült feladat...Xp esetében ezek órák szoktak lenni. Ha én is ajánlhatok egyet, szerintem ezt se hagyjátok ki:
http://www.adata.com.tw/index.php?action=product_feature&cid=3&piid=33
Támogatja a Trim funkciót, a nand chipek az Inteltől valóak, sandforce-os, 3 év garis. És tényleg nagyon gyors
Van ám élet a Kingstone-n túl is, főleg azok után hogy nem kis gondok voltak az ssd kreálmányaikkal (rossz firmware kinyírta az ssd-t). Persze lehet frissíteni, de 100 felhasználóból 90 nem fogja.Illetve aki még telepítés előtt van: Én a win telepítésének idejére a Hdd-t kikötöttem a rendszerből

-
Mukorka
addikt
Itt egy teszt a Corsair P64 SSD-ről új és telített állapotban, az írási adatokkal összehasonlítható ez én általam lemért adatokkal.
Olvasásban rendre jó adatokat kapok a teszt szerint de a seq íráson kívül a többi 3 botrány gyenge. Ezek mire és miként vannak kihatással? okozhatja ez a windows betöltési problémámat?
Ist: Azt még nem néztem.
-
Mukorka
addikt
Fent azt írtad hogy csak a WD vinyódat nem látja ebből gondoltam hogy ez megoldja.
Nem tudom mi baja lehet, de továbbra is azt mondom hogy rakd újra az egészet.
Nekem is gondjaim vannak a géppel pl 14 mp mire eltűnik az "Üdvözöljük" felirat míg bárki másnál több éves géppel vinyóval rámvernek 8 mp-t minimum de van akinek 2 mp az egész.
Próbáltam mindent és több nap után újra is raktam hogy hátha az megoldja de nem . Úgyhogy ess túl rajta vagy várj egy okosabbra itt
-
adam1
aktív tag
Igen boldogultam és minden variáciot kipróbáltam,de együtt a western digital satás winchesteremmel nem megy az ahci.CSX ssd-m van ezt még nem írtam.Tehát optika satás és csx megy ha ahciba teszem együtt is és külön is.Ha a wd beteszem magában bárhova ahciban nem látja semelyik sata helyen sem pedig van öt.Kábelt is cseréltem,hátha,de az is bíztosan jó.Na ez mitöl lehet?
-
tomic
addikt
válasz
nightmare13
üzenetére
A kép csak illusztráció!
A boltot ne nézd! 
-
nightmare13
őstag
Néztem én is, de elég meglátnom a boltot, és tudom, hogy innen inkább nem
Majd még körülnézek, de ami engem nagyon megfogott, az a sima V-s 64 gigás kingstone illetve a 30 gigás kistesója, ugyanis ha azok a vezérlők vannak rajtuk, amit írnak, akkor elvileg van TRIM támogatásuk is, nem rossz az áruk se...
Amúgy ez a Crucial ez is MLC-s ugye? -
tomic
addikt
válasz
nightmare13
üzenetére
ZolikaE46 már javasolt egyet.[link]

-
nightmare13
őstag
Ezeket az SSD-ket néztem, winfos alá elvileg mindegyik jó...
Buffalo - ennek milyen a vezérlője? Amúgy gondolom MLC és nem SLC...
Kingston 1 -- elvileg Toshiba T6UG1XBG vezérlős
Kingston 2 -- JMF618 vezérlő
Corsair -- SF-1200
A-DATA -- SF - 1200
Apacer --- erről fogalmam sincs, várok mindent
Kingstone -- Toshiba T6UG1XBGEzeket néztem, gondolom mind MLC, ha esetleg van hasonló méretű és hasonló sebességű SLC is, szívesen megnézném azt is!
Várom a tanácsokat! -
adam1
aktív tag
Szeretném bekapcsolni a win7 alatt az Ahci-t de ha bekapcsolom a biosban utána nem áll fel a gép csak ha csinálok cmos resetet és vissza áll alapra a bios.Egy giga lapom van és letöltöttem a hozzá való ahci drivert és mikor telepíteném ezt írja ki.

-
ZolikaE46
senior tag
válasz
nightmare13
üzenetére
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
nightmare13
üzenetére
Én OCZ Vertex 3 120Gb Sata 3-t fogok venni lassacskán!
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
nightmare13
üzenetére
-
nightmare13
őstag
Sziasztok! Egy olcsó, megbízható ssd-t szeretnék venni, amire oprendszert raknám fel. Tudnátok ajánlani nekem meghajtókat? Illetve valaki le tudná vezetni nekem, hogy mit érdemes beállítani winfosnál, hogy minél kevesebb legyen az írási ciklus, mert ha jól emlékszek, ezen cuccosok esetében az a kritikus tényező!
Szívesen fogadom a PRIVÁT üzeneteket, de az se akkora baj, ha itt válaszoltok!
Előre is köszönöm!
Üdv:
Bálint
Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- További aktív témák...
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 182 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest