Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
törölt tag
udv!
egy thinkpad t60-ba szeretnek egy ssd-t es ezt neztem ki:
az iro helyere menne egy normal vinyo az adatoknak. velemeny?
-
cszn
őstag
Hát ők észrevettek egy hibát ami akár azt is okozhatja, hogy nem bootol a gép. Ez nem jelenti azt, hogy tömegesen elő is fordult a hiba.
(#17174) DV Na ha ezek is bejönnek akkor jöhet a Vertex 3 és M4 teszt is.

(#17186) Motion_Blur Hallgass rájuk. Tényleg best buy jelenleg.

-
Cadal
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én is csak ajánlani tudom, főleg ennyiért. Nekem is jól bevált. Korábban sok tesztben lett ajánlott az elődje is az SNVP325-S2.
Jelenleg szerintem csak használtban lehet ennyiért 80GB-os SSD-t találni. Az a baj, hogy újabban nem az árat csökkentik a gyártók, hanem inkább kivezetik a piacról az adott terméket és behoznak egy kicsit frissített/kicsit áttervezett modellt a régi helyére. Jó kis taktika ez. Nekik jó. -
Ist
tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Szerint valamelyik futo programot nem tudja leallitani a windows.
Nezd meg feladatkezelovel, hogy milyen programok, illetve milyen process-ek futnak.
Leallitas elott kezzel Te allits le par process-t es utana nyomd a leallitast. Valoszinuleg igy par proba utan meg kellene talalnod az okat, ha nem csal a feltetelezesem.Nem hiszem, hogy az SSD-re valo iras akadalyozza.

-
fagy53
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez nagyon jó vétel, pár hónapja több mint 15k-val többért vettem és akkor az jónak számított.
Én meg vagyok elégedve vele, remekül bevált.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
35K-ig bezárólag nézelődök.
Kicsit visszaolvasva látom, hogy ez a 96GB-os jóárasított Kinston most elég best buy-nak tűnik, de ha ilyen árban tudtok ajánlani esetleg jobb 80GB-os SSD, ne kíméljetek

-
S.O.S.
senior tag
Ennek a 0x00 tesztnek nincs semmi értelme, már belinkeltem pár hozzászólással ezelőtt egy hozzászólást !
-
tomic
addikt
-
scope2007
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
1. ha tényleg revodrive-ot szeretnél elsőnek azt ellenőrizd le, hogy egyáltalán tud-e az alaplapod bootolni róla!
2. ha a revodrive tényleg nagyon überelné a "hagyományos SSD"-t akkor sztem két ismerősöm biztos nem adta volna el... [és nem a pénz miatt adták el]
bár nekem nem volt.. inkább írjon az róla még akinek volt is
-
optimuslg
tag
Hy!
Kingston svp100s2 128gb-os ssdről mi a véleményetek? használ vki ilyet? -
Bandi821
tag
Ez a pontos típus: ADATA SSD SATA2 64GB 2,5" (AS599S-64GM-C). Amiket mondtál, még nem próbáltam. Van egy szabad HDD-m, majd megnézem azzal. De mi van ha annál nem csinálja, tehát kiderül, hogy egyértelműen az SSD a gond, de szeretném továbbra is SSD-én futtatni a rendszert?
-
Bandi821
tag
Szia! Köszia a választ. Tuning nincs, minden alapjáraton. A hardvereket nincs egy hónapja, hogy végig teszteletem, egy boot probléma miatt, de kiderült, hogy csak az alaplap bios-át kell lefrissiteni, ez meg is történt és az a gond már megszünt. EVGA alaplapok jellemzője ez sajnos. Szóval az is kilőve.
-
cszn
őstag
válasz
Bandi821
üzenetére
Csak tippelgetni lehet. Ha van tuning akkor mindenképpen először azt lődd ki. Aztán talán egy új windows-zal kéne kipróbálni és utána jöhet a hardverek egyenkénti tesztelése.
(#17158) LK Azért elég durva belegondolni, hogy kb 11X nagyobb esélyed van egy hibás vertexet kifogni mint egy intelt.

-
Bandi821
tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném. December óta van meg az új konfigom, akkor rátettem egy windows 7 ultimate-t, amit azóta nem húztam újra. Számos játékot végig küldtem rajta, és mindegyiknél ugyanaz a probléma állt elő. Játék közben a program leállt és a köv hiba üzenetet dobta: a ****(itt játék progi neve) működésképtelenné vált, ezért leáll. Teljesen változó, hogy milyen időközönként csinálja. Egyszer órákig nyugi van, máskor meg 10 percenként szivat, majd ismét normális. Amit tudni kell, hogy nekem csak SSD-m van a gépen. Teljes konfig: alapalap: EVGA P55 FTW, Core I5 760 proci, Gigabyte GTX580 kari, geil Black Dragon 2×2 Gb 1600 Mhz, A-DATA SSD meghajtó, nincs benne DVD író, + 3 ház hűtő venti., Thermalrigt True Black CPU hűtő. Most leírtam olyan alkatrészeket is, amik nyilvánvalóan lényegtelenek, de ki tudja. Semmilyen alap Windows beállítást nem változtattam meg. Minden driver-ből a friss verzió fenn van. Szerintetek mi lehet a probléma?
-
LK
addikt
Egy kis választási segédlet a totyiklakóknak vétel előtt:a meghibásodási ráták SSD-k esetében (2011.04.20.)
- Intel 0.3% (against 0.6%)
- Kingston 1,2% (against 2,4%)
- Crucial 1,9% (against 2,2%) ( C300: 1.0% )
- Corsair 2,7% (against 2,2%)
- OCZ 3,5% (against 2,9%) ( Vertex2 : 3.6% ! )
Köszönet Oliverdának!
-
cszn
őstag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Csak hogy legyen miből válogatnod.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kenesei1982
üzenetére
-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982
üzenetére
Így sem kell. Egyszerűen a regedittel átírod, hogy ACHI-t használjon a win7, aztán a biosban is átállítod az alaplapod.
-
-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982
üzenetére
Sikerülni fog. Nekem is nehezen ment először, most meg már simán...
-
ZolikaE46
senior tag
Van valakinek arra még ötlete, hogy miért van az, hogy ha le állítom a gépet akkor kb 3perc míg kikapcsol. Kiírja a leállítás és onnantól csomó idő mire leáll vagy újra indul és ez nem tudom miért lehet. Elindulni elindul gyorsan csak leállni nem...

-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982
üzenetére
Mondjuk mikor először indítasz az SSD-ről, akkor a Win DVD-ről bootolsz, s ráírod. De az is lehet, hogy a bootsect progit még klónozás előtt ráírod a rendszerlemezre, a system32 mappába, s amikor indítod az új SSD-t, akkor onnan írod rá. De van egy Easy BCD nevű win alatt futó ingyenes kis progi is.
-
DV
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Itt megtalalod, link, bar az elettartamot sosem oraban merik. Amit irnak az a "Mean Time Between Failures (MTBF)" es az nem elettartamot jelent, hanem a hibak kozott eltelt idot.
Az SSD elettartamat a P/E (Program/Erase, vagyis iras/torles) jelzi, ami a 25nm-es NAND lapkaknal 3000 korul van, mig a 34nm-nel 5000 korul, info.Bovebben az 1.hsz aljan van 2 cikk, amit erdemes lenne atolvasnod...
Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
A Nagy SSD-teszt.... -
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982
üzenetére
Amikor megformázod az SSD-t, akkor kerül rá. Amikor klónozol, ne másold át az mbr-t. Azt utólag, te magad írd fel rá. A topikban van rá többféle megoldás. Mindehhez az Acronist ajánlom leginkább (főleg, mert én is ezt szoktam használni)
). -
kenesei1982
aktív tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Úgy tervezem, hogy a most futó rendszer alatt berakom az SSD-t (win7) ott leformázom, majd a rendszert átklónozom rá. Elvileg működnie kell. Ha win7 alatt formázom/particionálom akkor elvileg az alignálás jó lesz. Viszont a átrakom rá a rendszert, akkor a win7 partíció elötti 100Mb-tal mi lesz? Az is átmegy rá?
-
cszn
őstag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Ugyanúgy használhatod mint egy sima HDD-t.
A TRIM a teljes SSD-t használja. -
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982
üzenetére
Persze hogy szabad particionálni.

-
kenesei1982
aktív tag
Bocs, hogy újra felteszem a kérdést, de nem csak engem érdekel a dolog.
Ha partícionálom az SSD-met. Akkor ezt az SSD virtuálisan kezeli? Azaz látszik a két partíció és külön is kezeli őket, de a trimet az egész meghajtóra futtatja v csak a partíciókra külön?
Tehát "szabad-e" partícionálni?
-
DV
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Az Intel 320 80GB (3. generacio) sokkal inkabb megeri, mint egy ilyen RevoDrive.
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Új gépembe egy ilyet szeretnék! OCZ RevoDrive 50GB
Szerintetek jó lesz?
Köszi előre is! -
pschio
őstag
itt vettem. érdeklődj ha gondolod.
-
pschio
őstag
válasz
McLaca
üzenetére
pont így voltam vele én is. nem nagyon akartam intelt. inkább vertex2-t akartam volna az írás miatt. de nagy szerencsémre lebeszélt a boltos barátom. így jött képbe a vadiúj 320. 3 év gar. eszméletlen sebesség még a raid0-hoz képest is amit 2db 320-as hitacsival csináltam.
-
McLaca
őstag
-
ZolikaE46
senior tag
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Én nem látok ilyet a firefox 4.0.1-be, lehet Én vagyok ennyire vak, de nem taláom...

itt hova menjek?
-
ZolikaE46
senior tag
(#17121) Erre valakinek ötlete? A másik kérdésem, hogy felraktam ezt a kiegészítőt (Cache Status 0.7.10), de nem tudom hogy lehet használni vagy hol kéne látnom?
-
McLaca
őstag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Firefoxban a beállításoknál 0MB-ot kell beállítani, viszont IE-ben nem lehet 8 alá menni. Többi böngészőben nem tudom.

Üdv!
-
canniball
nagyúr
válasz
McLaca
üzenetére
Milyen OS? W7 Prof.-ban (és felette) van beépített backup funkció.
scope2007!
1. És mit/hogy lőttél be?
2. Jól látom: ez a felhasznált/szabad cache-t mutatja (és nem a felhasznált/összes párost)?
3. Ha jól értem te is átdobtad a cachet ramdisk-be, akkor mi az a "Gyorstár a memóriában"? -
scope2007
addikt
válasz
kenesei1982
üzenetére
már megmondtam..
menj vissza pár hszt és lesz link is 
Cache Status 0.7.10
na most már én is belőttem a kieget:

-
McLaca
őstag
válasz
scope2007
üzenetére
Köszi, ez hasznos!
Apropó, ha 10Mbitnél gyorsabb net elérése van valakinek, és a pingje is 10ms alatti, nyugodtan kikapcsolhatja a lemez cache-t. Nálam hetek óta 0-ra van állítva, és nemhogy nem lassított, de talán gyorsított is az elérésen (még HDD-vel). 40Mbites diginet, innentől a cache áthelyezgetésével hdd-re, meg ramdrive-ra én nem is foglalkozom.Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
pschio
üzenetére
Jó hír az elégedettség, mert picit savanyú szájízzel rendeltem meg a 320-ast az X25-M helyett. Keddtől klubtag leszek én is.

kenesei1982 kérdése engem is foglalkoztat. A TRIM vajon független a partícióktól? Azaz egy 40GB-os partíció esetén csak az azon belüli szabad helyet használja, vagy az egész rendelkezésre álló használatlan cellákat is? Tekintve, hogy egy SSD-nél nem értelmezhető a lineáris adatelérés, és emiatt a töredezettség, gondolom, hogy partíciótól függetlenül használja a cellákat a TRIM, de jó lenne ebben a megerősítés.
Apropó backup: úgy tervezem, hogy a 120GB-os SSD-met rendszeres időközönként backupolom az általa kiváltott 250GB-os HDD-re (eSata porton keresztül). Érdemes mindent lementeni, azaz 128GB-os partíciót csináljak majd a backupra, vagy van ennél jobb megoldás is? (Mondjuk ghost-jellegű mentés esetén könnyű a visszaállítás egy esetleges krach esetén, és ahhoz ugyebár 1:1 méret kell.)
Ill. ki milyen szoftverre esküszik ehhez? Óvatos duhajként akarok biztonsági mentést csinálni, mert az a HDD-knél sem árt, hát még a kiforratlan SSD-knél...Üdv!
-
scope2007
addikt
válasz
canniball
üzenetére
ja bocsánat

íme a kieg és a neve:
Cache Status 0.7.10 -
ZolikaE46
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
áhhhh Köszönöm a kielégítő választ. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy áthelyeztem a chace mappát, de az internet nem pakolja tele. Ezek szerint el ronthattam valamit? Most néztem Ist-nek is 0X00. Így már stimm a dolog.
scope2007: Egy szavam nincs rá csak nem értettem ezt a dolgot, Egyb Én azt hittem, hogy a sata3-as vezérlőm nem az igazi...
-
kenesei1982
aktív tag
úgy fest a dolog, hogy jövő héten érkezik az SSD-m.
Lenne pár kérdésem:
1. 128Gb-osat vettem. Az SSD-t "szabad" partícionálni? Úgy értem, hogy szeretnék rajta egy 40Gb-os részt az OP rendszernek és a maradékot a progiknak. Azért szeretném partícionálni, hogy ha backupolom az OP rendszert, akkor csak a 40Gb-oson lévő rész kerüljön backupba.2. A már meglévő telepített rendszeremet át tudom rakni SSD-re? Backupolom a mostanit, az SSD-re meg restore. Persze elötte beállítom a rendszeren az AHCI-t.
Hirtelen ennyi, de biztos lesz még...
köszi előre is
-
ubid
senior tag
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól !
Van egy Dell Inspiron N5010 -es laptopom 320 GB HDD vel.
Ebbe szeretnék egy SSD-t , (gondolom mivel másképp nem lehet) a HDD-t pedig USB tokba, és így használni.
SSD-re Win-t pakolni és csak a programokat.
Valaki tudna ajánlani valami megfelelő minőségű és árú terméket ?
A segítséget előre is köszönöm! -
Ferdzsoo
addikt
Jól látom ha úgy látom hogy raktáron most sehol sincs Crucial C300 64GB rakin?
Illetve a rambazárban meg sem találtam.
Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Kingston FURY Renegade 2TB M.2 PCIe (SFYRD/2000G)
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Nem aggasztó,hogy az írhatóság 5000-ről 3000-re csökkent? (Ára viszont nem csökkent?) Elvileg az alacsonyabb csíkszélesség miatt nem olcsóbbnak kéne lennie???

de akkor miért nem intel??
Igaz nem Anglia hanem Németország.