- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- votlage71: Kábel menedzsment
- Kempingezés és sátrazás
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
cnt
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha lecserélem a notebook HDD-jét SSD-re, akkor az a notebook garanciáját hogyan befolyásolja? Garanciavesztéssel jár?köszi
-
alvaro
senior tag
válasz
freddirty #14961 üzenetére
Biztos jóval kevesebben vettek volna SandForce-ot, ez több mint valószínű.
Igazából ha lett volna 60-as Intel, lehet én is azt választom, de nem volt, csak kicsi 40-es, meg drága 80-as. Persze minden relatív, de nekem ez most ennyit ért.
Amit viszont a SandForce előnyének tartok továbbra is, hogy tömörítéssel még suttyomban lop magának overprovisioning terület, az megmaradt. Jobb ütős-vágós cucc lesz belőle így. Bár nagyon nem akar használódni annak ellenére, hogy direkt nem kímélem, november óta még mindig csak 5x sikerült teleírni (320GB-n áll az írásszámláló) -
Gorneck
legenda
válasz
Silentfrog #14996 üzenetére
Ne olvass többet ilyen cikkeket...és jobban/nyugodtabban fogsz aludni...
-
Silentfrog
veterán
Egy cikk kapcsán elgondolkoztam azon,hogy mi van akkor ha valaki egyáltalán nem foglalkozik az ssd állapotával,söt olyan alaklmazásokkal is teheli ami kifejezetten előnytelen az élettartama szempontjábol
/töredezettség mentesitő bekapcsolva hagyja,rengeteget ir ,olvas az ssd.tele irja, ilyenek/
Mi történik az elhasználodás eredményeként?
Belassul? Elfogy a hely?
Mennyi ideig müködhet igy agyon használva?
És mondjuk ez megtörténik az ssdvel/elhasználodik/ akkor vissza viheti gariba? /ha még van rajta persze,3 év van sokakra azért ez sok idő/
Ezeket a kérdéseket sehol nem olvastam még,mindenki csak a megelőzésről beszél,talán ezért jutott ez eszemebe -
V.Dave
senior tag
-
freddirty
senior tag
válasz
szab.tam #14987 üzenetére
Nekem kb. 1.5 éve megy egy kis alacsonyfogyasztású (~10w) linuxos atomos itthoni szerverem 60-as SSD-vel. Az egész egy kb. autórádió méretű házba van belezsúfolva mindenféle venti nélkül. A tápja egy külső netbook adapter. Semmilyen problémám nincs vele. A szokásosnál melegebb van a házban a szellőzés hiánya miatt de ez nem okoz problémát.
A melegedést mostanában túl komolyan veszik a felhasználók. Én pl. a desktop gépemben is az összes ventit egy központi szabályzóval minimumon hajtom. Még a tápventit is. Sok éve így használom a gépeimet és soha semmilyen problémám nem volt. Pl. volt olyan fél év amíg a procihűtőbordán döglött volt a venti de észre sem vettem - csak a hőfokok voltak magasabbak a szokottnál de gondoltam már nagyon poros a borda.
Szóval amíg instabilitást, fagyást nem okoz egy túl forró alkatrész addig nem is érdemes foglalkozni vele.
Az élettartam meg úgyis mindegy mert nem fogja senki manapság ~5 évnél sokkal tovább használni a műszaki cuccait. (és akkor már sokat mondtam...) -
szab.tam
nagyúr
ja, még 1 kérdés:
az ssd-nek milyen hőfokok nem ártanak még?
egyáltalán nálatok hány fokon járnak?én most ugye elhúzk a 100%-os passzív hűtés irányába, és házventik kiktatásával, (gravitációs szellőzési lehetőségek még nincsenek teljesen készen), a házventis 30-35 fokhoz képest most 35-40 fokos. ez elfogadható az ssd-nél?
és mi a 24/7, hosszútávú max, ami nem károsít még.
-
V.Dave
senior tag
Üdv mindenkinek
Adott egy Kingston SV100S2/64G SSD Olvasás: 250MB/sec, írás:145MB/sec paraméterekkel és lemértem nem hozza az elvárt teljesítményt:
Az lehet probléma hogy nem AHCI módban telepítettem a win7-et és csak később kapcsoltam be, vagy egyszerűen kevés hozza a PIIX4 3,4Ghz, esetleg firmware frissítés kell neki?
-
megint én
őstag
válasz
Gorneck #14979 üzenetére
Nem tudom, az az achi az mi, de amikor bootol a gép az után, hogy előjött a gigabyteos kép(ahol DEL=enter bios, és társai vannak), de az előtt, hogy bootolna a windowst, vagy kérné a lemezt(már ha be van állítva). Ezek között van egy olyan írás ami azóta van, amióta meg van az SSD. Sima feketén fehér betűkkel, és valami számok is pörögnek 10től 30ig aztán beáll 16ra, aztán még valami írás és csak után bootol!
-
megint én
őstag
Szasztok, eddig már kb 3szor kérdeztem, de senki sem válaszolt... Most más arcok vannak, talán Ti tudtok válaszolni.
Hogyan lehet kivenni boot közben az SSDnek azt az irományát, meg diagnosztikáját, stb, stb... Nagyon idegesít, és a boot idejének az teszi ki úgy a 40%át. -
Tommy7
tag
-
szab.tam
nagyúr
feljebb siránkoztam, hogy az xp ghost recovery-t követő indítás után 1 nappal a sq írás belassult, 110-120@46
én is futtattam Bodor kolléga javaslatára xp-n egy dikeeper ssd optimalizációt. (1 óra volt kb.)azóta minden helyreállt.
ez volt a progi telepítése előtti tipikus álapot:
Sequential Read : 248.331 MB/s
Sequential Write : 46.774 MB/s
Random Read 512KB : 175.283 MB/s
Random Write 512KB : 34.885 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 11.538 MB/s [ 2816.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 8.405 MB/s [ 2051.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 13.503 MB/s [ 3296.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 8.590 MB/s [ 2097.2 IOPSutána:
Sequential Read : 252.274 MB/s
Sequential Write : 126.122 MB/s
Random Read 512KB : 181.089 MB/s
Random Write 512KB : 58.241 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 12.540 MB/s [ 3061.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 14.070 MB/s [ 3435.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 13.191 MB/s [ 3220.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 12.940 MB/s [ 3159.1 IOPS]Test : 1000 MB [C: 84.0% (50.1/59.6 GB)] (x1)
tehát nemcsak a sq írás került helyre, hanem a 4k-s random írások is másfélszeresére nőttek. és ez az állapot stabilnak tűnik azóta. (az persze kérdés, meddig...)
-
Tommy7
tag
Helló, ezt a 2 SSD-t nézegetem, csakhogy az utóbbi 64-es az első pedig 40-es és csak 1 ezres különbség van köztük, miért az A-DATA az milyen lehet??
-INTEL X25-V 40GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MP040G2R5
-A-DATA S596 64GB SATA2 SSD AS596TB-64GM-C -
rezme
tag
hy emberek!
Nem nagyon olvastam a topicot, az lenne a kérdésem hogy rendszervinyónak melyik tipust éri meg venni win7 alá? Nekem csak annyi kell hogy gyors és gördülékeny legyen a rendszer.
Jah és van valami speciális dolog amit csinálnom kéne mielött ssd-t teszek a gépbe? -
DV
senior tag
2. AHCI-val picit gyorsulhat meg a rendszer, de nem szamottevoen.
Bodor
Nem tudom, olvastad-e az Anandtech-es cikket, (link), ott epp azt irta a cikkiro, hogy a Trim nem torli az adatokat SSD-nel ezert van az, hogy a Sandforce-os SSD-k 80MB/s sebessegre belassulnak iraskor, mert ez az a sebesseg amivel tudja torolni az adatokat es utana azonnal irni oda.
Be is illesztem:
"Remember what TRIM does. The TRIM command simply tells the controller what LBAs are no longer needed by the OS. It doesn't physically remove data from the SSD, it just tells the controller that it can remove the aforementioned data at its own convenience and in accordance with its own algorithms."Eddig ugy tudtam, hogy fizikailag torli az adatokat a Trim...
-
freddirty
senior tag
válasz
alvaro #14959 üzenetére
Viszont ha a tesztekben már az igazi csökkent értékekkel számolsz akkor sokan nem döntöttek volna a SF1200 mellett...
Ráadásul most ugyanez történik a sandy bridge-el is. Csak ott a lassulás miatt visszahívják a már kiadott példányokat és lecserélik a már kiadottakat. Az Intel jóval korrektebb.
Ráadásul ha még az OCZ ki is cserélné a régi Vertex 2-eseket, akkor mire cserélné? Az újabb 25nm-es szériára? Ami már gyárilag is vacakabb/lassabb mint a mostani csíkszélességű? Vicc... -
alvaro
senior tag
válasz
freddirty #14952 üzenetére
Kezdett már eddig is lejönni, hogy nem csak én vagyok helikopter, a Sandforce írása némileg belassul, de azt a szintet aztán tartja. Utána se igazán lesz lassabb, mint a vinyóm, viszont csöndben van (tömöríthető adatokkal meg jóval gyorsabb, olvasásban meg pláne). Ebben most megerősítettek - továbbra is elégedetten fogom használni rendszernek és letöltős-szemetelős lemeznek, ahogy eddig
-
Hi! TEMP mappa és személyes dokumentumok HDD-re helyezésének van értelme? Látom sokan nem írták le azok közé, amit be szoktak állítani.
-
Brae
őstag
Kedves hozzáértő topiklakók!
Lenne pár kérdésem:
1, Működik a Kingston SV100S2 Toshiba (Jmicron) vezérlőjének "öntisztítása" XP Sp3 alatt ha nem aktív az AHCI mód (IDE módban van)?
2, Származik ebből valamilyen hátrányom a Win7+AHCI+TRIM-hez képest?
3, Létezik XP Sp3 alá normális AMD AHCI driver, ami valóban gyorsít az IDE módhoz képest?
4, Ha úgy formázom a már említett SSD-t, hogy csak kb. 48 gigát belőle, akkor azt teljesen megtölthetem, nem kell figyelni többet hogy ~20% szabadon maradjon? -
Bodor
veterán
"2010. 10.-én" helyett 2010.10. hóban.
-
Bodor
veterán
Tényleg nem szeretnék vitatkozni, csak a tapasztalataimat megosztani, hátha segít valakiknek.
Diskeepert használok, amióta csak ssd van a gépemben, mert raid0-ban nincs trim.
Bal oldalon a 2010. 10.-én történt windows telepítéskori ( új ssd) eredmények láthatóak, jobb oldalon pedig a maiak. Szerintem magukért beszélnek. Még hogy nem lehet érte semmit sem tenni.....
Lehet, az, hogy másnak azért nem működik így a Diskeeper, mert be van kapcsolva a TRIM, és a kettő egymás ellen dolgozik ?
Hm ... -
freddirty
senior tag
Voltak itt páran sandforce-osok(pl .Vertex 2) akik panaszkodtak az írási teljesítmény visszaesésére pár hét/hónap használat után. Itt a miért kérdésre a válasz:
És itt van a silentpcreview fórum egy linkje ahol ugyanezzel a problémával küzdenek:
Dióhéjban arról van szó, hogy a TRIM az írási teljesítményre gyakorlatilag hatástalan. Tehát a teljesítmény visszaesik ha nem/rosszul tömöríthető adatokkal megtelíted a driveot majd ha felszabadítasz helyet akkor a TRIM nem hozza rendbe a teljesítményt. Ez az SF-1200-ra igaz az újabb SF-2500-as vezérlőben ezt a problémát már kiküszöbölték.
Szerencsére az olvasási teljesítményt ez nem befolyásolja - ezért nem is tűnik fel a hiba napi használatban.
Ahogy én értelmezem ez ellen nem lehet mit tenni, a küzdelem elég kilátástalannak tűnik hisz a probléma újra és újra előjön, hiába telepítesz-formázol. Egyedül a drive eladása és chipset váltás az ellenszer. -
DV
senior tag
OCZ Vertex 3 Pro Preview: The First SF-2500 SSD, link. Egyelore meg nem a vegleges verzio, de az AS SSD progi meg mindig kifog rajta, erdemes atolvasni.
-
BandiHUN
veterán
válasz
HoryThePooh #14929 üzenetére
Könnyen lehet,hogy gond...
Én viszonylag sokszor jártam az ÁSZ-nál mint szervizes,a harmadik winmobilom használom,de 7 év tapasztalata,hogy az ott levő röntgenalagút pl. MINDIG bekavar a telefonnak,ha be van kapcsolva,ez sokszor nem is rögtön,hanem 1-2 óra múlva,híváskor,stb.jön elő...de a telefonom egyébként 2-3 hétig sincs resetelve,akkoris max a memóürítés miatt szoktam...
Egyébként a nagyenergiájú sugárzások igenis képesek a cellák töltését kisütni,remek példa az őskorból az EPROM-ok,amiken ablak volt igaz,de UW fénnyel lehetett törölni a tartalmát...itt a sugárzás ugye durvább és áthatol az anyagon is.
Másik hasonló dolog pl.a napszél,ami itt a Földön hasonló gondokat tud okozni.
A RAM cellában is képes egy rosszkor jövő részecske megváltoztatni a cellaállapotot. -
zetecR
addikt
válasz
HoryThePooh #14944 üzenetére
Utolsó post alapján nem ettől állt meg.
-
HoryThePooh
aktív tag
hát sajnos nem, IT-s kollega szétszedte, összerakta. Semmi.
Eredeti vinyó visszarakva meg tökéletesen ment.Én se/mi se hallottunk sose ilyenről.. USB kulcsok és persze telcsi SD kártyával is több tízszer utaztak velem.... Előző nap este még tökéletesen ment.
Pakolászás közben nem lett pottyantva..
Fene se érti, de én is meglepődnék ha SSD nem bírná a reptéri világítást.
Azé' az furi lenne, sokat utazók bexarnának a gyönyörtől ..Köszi azért. Majd beszámolok mi lett.
-
szab.tam
nagyúr
ha valaki jól ismeri a diskeeper 2010 progit, leírhatná, hogy mit érdemes, (és szabad egyáltalán), benne futtani ssd-re.
hyperfast ssd optimization???
továbbra sem tudm, hogy van benne cszn által említett "Garbage Collection"... -
neverless
tag
válasz
LSL1337 #14877 üzenetére
Szia
Jelentem én is itt vagyok, mint ember, akinek olyan elvárása is van, hogy a HDD maradjon is nyugiba miután leállt. nekem is fel-fel pörög randomban. Elvileg minden hülyeséget kikapcsoltam, de így is csinálja. Keresgéltem programot is erre, de nem találtam. Olvastam olyat hogy ha levesszük a drive letter assignmentet, akkor a win nem pörgeti fel, de hát ez nem megoldás
-
odipapa
senior tag
válasz
Silentfrog #14931 üzenetére
Ne formázd le az SSD-t más oprendszerrel mert nem lesz jó az alignálás, ha már megtetted akkor töröld a partíciót. Majd a Win. telepítő megcsinálja helyesen.
-
szab.tam
nagyúr
nálam ide módban van minden.
de ez az eset szempontjából továbbra is szerintem totál érdektelen. tegnap is ide-ben volt, amikor még 110-120-al írt....
és mivel eseti jelleggel dokkolóból néha másik os-t is futtatok, nem fogom az ahci-t, ide-t ide-oda kapcsolgatni, oprendszert borogatni....
-
HoryThePooh
aktív tag
Sziasztok, sajnos időhiányában nem olvastam végig a topik-ot, de lenne egy butának hangzó kérdésem. Kérlek ne nézzetek hülyének
Tegnap reptettem egyet a 2 hetes HP laptopomat Frankfurtba amibe egy 128GB Kingston SSD lett aplikálva. Az átvilágítás után azt tapasztaltam, hogy nem indul a laptop. Az érdekes, hogy rögvest az átvilágítás után bekapcsolásnál nem találta egyáltalán a BIOS sem a HDD-t.
Azonban napközben ismét megpróbáltam bekapcsolni kint Frankfurtban és akkor már elkezdett (na nem kerregni) de továbblépni és recovery-ig bejött a system. Igaz onnan nem megy tovább.Egy ITs haver srác hallott valamit SSD-k ilyen jellegű problémáiról.. de másik 3 nem.
Vélemények? Lehetséges, hogy az SSd érzékeny az átvilágításra?
-
DV
senior tag
válasz
Silentfrog #14923 üzenetére
BIOS-ban AHCI legyen beallitva telepites elott.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #14923 üzenetére
Azért ha megteszed azokat a lépéseket rosszat nem teszel az SSD-vel. Szerintem nem értelmetlenek a lépések.
Pl az én gépemben sincs lapozófájl, és MINDEN temp könyvtár a HDD meghajtóra dolgozik.
Superfetch és windows search kikapcsolva, alignálni természetesen kell. -
DV
senior tag
válasz
InHell #14919 üzenetére
Intel X25-V 40GB tokeletes, link. Kisebbet ne vegyel, mert nem eri meg.
Silentfrog
Ami cikket belinkeltel felejtsd el, az meg az 1. generacios SSD-kre vonatkozik. Hogyha win7-et teszel fel, akkor eleg telepites elott leformazni az SSD-t, az 1.hsz aljan van 2 cikk fLeSs-tol azokat olvasd el.
bluobluo
Nyugodtan telepithetsz, az SSD-hez nem fog hozzanyulni.
szab.tam
BIOS-ban AHCI engedelyezve van?
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy noha rendszer vinyónak SSD van beállítva, lemeztöredezettségmentesítőt telepíthetek-e a többi vinyó rendbetételére?
Köszi előre is! -
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Vettem egy kingston ssdt,és egy kicsit tanácstalan vagyok ,hogy is álljak neki.
Ebben a forumban is olvastam,hogy az ember beleteszi a gépbe feltelepiti rá az op.rendszert és kikapcsola az ütemezett töredezettségmentesitőt,és ennyi.
viszont itt [link] azt irják le szépen sorba miket kell beállitani.
Most akkor melyik az igaz?
Még egy dolog.
Ha müködő windowssal leformázom,majd ujrainditva a gépet az ssdre telepitem az op.rendszert ugy jol csinálom?
Biztos találnék választ a "bajomra" itt ha visszaolvasok,de elég hosszu ez a topic már. -
InHell
senior tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék vásárolni meglévő konfigomba rendszervinyónak.
Win 7 alá kéne, gondolom 32GB-os elég. A mostani rendszerem 20GB-ot foglal.
Melyik típust ajánlanátok 20-30k között? Elég sok típus van már, nem tudok választani.
Üdv. -
szab.tam
nagyúr
agyaltam közben, de nem jutottam semmire.
régebben volt olyan gondom, hogy hotswap sata dokkoláskor bizonyos portok nem szerették a dolgot, és újraindult a gép. pár ilyen eset után az adott porton, az adott winyó sebességét az xp szándékosan korlátozza, asszem több lépcsőben. a vége az, hogy 10MB/sec alá esik az írás. ez valami önvédelmi mechanizmus, a microsoft oldalán fent is van. jó idő volt, mire rájötttem...
ekkor azt kellett csinálni, hogy az adott portra rádugni egy másik winyót, a visszafogott betűjelét adni neki, majd vissaz arégi winyó, és betűjelé vissza. mindig restart. tehát ki kell verni az xp fejéből, hogy ez a korlátozandó winyó. próbáltam egyszerűbben is, de csak ez a járható út.
itt ugyan nem volt most semmi ilyen előzmény, de attól még a win csinálhatott hasonlót.
én valami ilyen ötletekre várok. (nem a win7-re való cseére, meg reinstallra....)
de konkrétan ez most nem áll fent, mert total commanderben a másik winóról olvasva megvan a 90-es írás.
apropó. ssd to ssd sq másolásnál mi a szűk keresztmetszet? ezt úgy értem, hogy sima hdd-nél, ami 100 körül ír/olvas, annála saját magára másolásnál ez kb. feleződik.
másképp fogalmazva. az ssd-nél az írási sebességet lassítja-e, ha közben saját magáról olvas, mint a hdd-knél? vagy ez független?
szerk:
"Garbage Collectiont"
azmiaz? és merre? leírás link is jó, csak magyart légyszi!
ja, szemétgyűjtés.... - ellemző írsban megnézem... -
mpierre
veterán
Uraim! Egy kis segítség kéne.
Nem tudom, kinek van vertex turboja, mi lehet a gond...:
1,6fw letöltve, iso kiírva cd-re, biosban boot a cd-ről és ide-re állítva minden. Szépen felismeri az ssd-t, majd frissítés lenne, de nem csinál semmit csak kiírja egy 20 másodperc múlva, hogy nem sikerült letölteni a fw-t, ezért bye.
Mit akar ez letölteni? Ott van minden a cd-n... -
szab.tam
nagyúr
írtam: -> #14903...
kingston sv100s2/64g
(gondolom, arra céloztál, hogy esetleg nem is tud többet, csak a 110-120 írással tegnap mért félre. hát tud többet, nem a tegnapi mérések voltak tévesek....)
a hellyel kapcsolatban.
gyakorlatilag semmi nem fog mozogni rajta.
telepített progik + 40 gb statikus adat.
max a böngészési előzmények, meg ilynek. arra ossza be a 9 gb-ot, és azt a részt ugye, ami ott van, de nem látjuk, mert a gyártó kitakarta....a win7-ről meg annyit, hogy a nagy gépen, (amin játszom), is inkább dobom a dx10-11-et, de visszatértem az xp-re, és nem bántam meg. xp vs win7 téma lezárva.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
radi8tor #14909 üzenetére
van vin 7-em, de most hosszú elmagyaráznom, miért nem akarom ezen a gépen hasznáni, és miért ragaszkodom ehhez, a majd 3 éves, 24/7-ben járó xp klónjához...
de mint írtam, tegnap ugyanezek a körülmények voltak már, és majd 3x-osa volt az írási sebesség. tehát trim-től, win7-től így totál független.
és persze, nem fogom így 24/7-ben a cdm-et futtatni. úgyis a 46-ot kapom.....
arra lennék továbbra is kíváncsi, magától mi tud történni, ami hatására megváltozik a mért eredmény....
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #14907 üzenetére
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 248.331 MB/s
Sequential Write : 46.774 MB/s
Random Read 512KB : 175.283 MB/s
Random Write 512KB : 34.885 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 11.538 MB/s [ 2816.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 8.405 MB/s [ 2051.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 13.503 MB/s [ 3296.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 8.590 MB/s [ 2097.2 IOPS]Test : 1000 MB [C: 84.9% (50.6/59.6 GB)] (x1)
tipikusan ez van.....
tegnap a 2. sorban lévő 46 helyett még 117, 125, meg ilynek voltak.....
és hát bosszant. és azóta nem lett semmi álítva, telepítve, (csak a cdm-et cserélgettem), %-os kihasználtság is ekkora, több adat nem került fel. csak ment egy napot.... -
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
kingston sv100s2/64g
32 xp sp3, partícióeltolás a helyén
valós 59 gigából 9 szabadmire tegnap végeztem a régi hdd teljes tartalmának átügyködésével, meg az 1-2 kötelező beállítással, rámértem újból
seq 1000mb kb. 250/120
512kb 170/90(100? nem emlékszem pontosan...)
4k 12/10 körülma rámértem megint. az olvasási értékek maradtak, de az írási rendesen leromlott, seq 40, 512k 40.
4k marad a 10 körül.restart, másik crystal dm verzió, stb. ugyanaz az eredmény. néha gondol egyet, és sikerül 90 írást mérnem. nagy ritkán. ránéztem, a hd sentinel mit mutat ez idő alatt, de ugyanazt.
fogtam egy 1,5gb-os mkvt, és egy hdd-ről feltoltam. végig 90-nel írta, (kb. ennyi a másik hdd olvasásija.) utána csináltam egy ssd to ssd másolást. az is 90.
de akkor a cmd mi a fenéért mér 40 körül. sőt néha csak 30-at.....
xp, tehát nincs autó töredezettségmentesítés. ennyire hülye a cmd, vagy akkor tényleg annyi a sebesség? de akkor az mkv saját magára másolás miért ment majdnem teljes gőzzel?5let?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp #14901 üzenetére
Jobb is hogy nem látod, nincs értelme olyan kicsinek. Előbb-utóbb betelik, azzal meg durván csökken az élettartam.
Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest