Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
EkSYS
senior tag
sziasztok !
tudna valaki ajánlani olyan programot ami képes elvégezni a trim parancs helyett valamiféle takarítást pl. olyan ssd-ken amin még nincs trim?
(freeware lenne jó elsősorban)köszönöm!
-
deicide
veterán
No, március végén kapjuk meg az első szállítmány vertex3-akat, jelen állás szerint 57-58+áfa körül lesz a 120as.
-
Mateosz
aktív tag
Szerintetek fog csökkeni mostanság az ssd-k ára?
http://www.argep.hu/chart_1071086.html
Itt konkrétan az látszik, hogy egy hónapja beállt az Intel X-25M 80-as 40ezerre...
Az újabb generációt első negyedévre ígérték (illetve korábbra, csak csúszik), az valószínüleg tovább csökkenti majd ennek a szériának az árát, nem?Előre is köszi!
-
eszgabor
aktív tag
Az okozhat valami gondot, hogy az xp valamiért ultra ATA-nak látja az alaplapi vezérlőt?
ICH5R vezérlő van az alaplapon. BIOS-ban ha jól emlékszem van sata legacy, combined vagy enhanced meg még vmilyen mód.
Xp telepítéskor még az univerzális, sata és pata módot is támogató beállításra volt állítva. Lehet, hogy ezért nem indul el sata legacy módban? Kell egyáltalán, hogy ssd esetén sata vezérlőnek lássa az oprendszer? -
-
eszgabor
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi gépem, amit szeretnék érzetre egy kicsit gyorsítani. (ssd-vel)
A PH!-s trim és gc teszteknél ha jól értem, akkor a kingston xp alatt trim támogatás nélkül is letörli a törlésre megjelölt adatokat. Vagyis külön szoftver nélkül egy sata I-es xp-s gépen is lehetne teljes értékűen ssd-zni, jól értem?
Mint brand, szimpatikusabb az intel, viszont ott kell az ssd toolbox, amivel mondjuk hetente le kell takaríttatni a szemetet. Mekkora macera ez? Időigényes? Olvastam, hogy lehet ütemezni a takarítást, de mi van akkor, ha pont nincs bekapcsolva a gép, amikor futnia kellene? Kimarad egy takarítás? Vagy bekapcsoláskor végrehajtja az elmaradt takarítást?
-
cszn
őstag
Valaki tud valami biztosat erről a kettő WD SSD-ről?
WD SiliconEdge Blue 64 GB SATA Solid State Drives ( SSC-D0064SC-2100)
WD SiliconDrive N1x 64 GB Solid State Drives ( SSC-D0064SC-2500)
Én nem sok mindent találtam. -
DV
senior tag
válasz
guti86
üzenetére
Kicserelheted SSD-re a HDD-t, azzal nem lesz gond.
A kiszerelt ODD helyere atalakitoval szerelheto be HDD/SSD hogyha kaphato a laptopodhoz (ODD to HDD bay, pl. ilyen, link).hann
Szerintem ne varj tovabb, mert a 25nm-es flash chip-ekkel meg lehet, hogy lesz 1-2 gond elettartam szempontjabol (ezert is kesnek Januar ota Intelek). Inkabb most vegyel egy SSD-t, Intel vagy Crucial tokeletes valasztas.
-
hann
tag
Sziasztok!
Érdemes várni a 3. generációs ssd-k megjelenésére, vagy ha veszek most egy intel x-25V-t vagy x-25M-et akkor is jól járok még?
Helyben a 40gb is elég lenne (rendszer + 2 játék ), de lehet hogy a jövőben változik, ezért opcionális az M. A 64Gb lenne a megfelelőbb, eddig a vertex 2-n gondolkodtam, de ahogy olvastam sokan megbánták a frissítések miatt.
Esetleg egy crucial c300? Nem találtam sok eladót.Nem sürgős, mivel már lassan 2 hónapja vacilálok, de örülnék már egy gyors rendszernek.
-
smokk
csendes tag
Ill. meg ez is jatszik:
Wd 64 Gb SSD SLC -
smokk
csendes tag
Udv!
Ssd vasarlason torom a fejem.
Pusztan a rendszert szeretnem rola futtatni.
Mit tudtok errol mondani/irni: Kingstone 64gb SSDnow Vseries snv125-s2
Jol tudom h ezen mar van TRIM tamogatas?
Megfelelne nekem erre a celra?
Elore is koszi! -
Bodor
veterán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
-
gyurczy
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Hogy más ssd-vel működik-e, azt nem tudom.
-
guti86
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Toshiba L505-111 -es notebookkal rendelkezem. [link]
Két kérdésem az lenne:
1. A jelenlegi merevlemezt ki lehet e cserélni SSD-re ?
Néztem 60 Gigás OCZ-t meg 64 Gigás Kingstont. Milyet ajánlotok?
2. A laptopban lévő optikai meghajtó helyére be lehet vhogy rakni a a kivett 500Gigás vinyót?
köszi előre is. -
ImpersonatoR
addikt
Nincs valami optimalizáló progi ssdk (ocz vertex 2) alá mint amilyen hagyományos vinyók alá pl a Auslogics Disk Defrag. Vagy a trim (fsutil behavior query disabledeletenotify 0) elvégzi és ne akarjak, többet ?

-
gyurczy
őstag
válasz
Játékos
üzenetére
Így én is jártam, bár azt hiszem logout-on van rá megoldás.
Valszeg friss telepítés van rajta, mert klónozott meghajtó esetén a nem AHCI módban telepített win klón el se indulna, ahogy írtad.
Itt más lehet a probléma, magának a vinyónak simán kéne mennie, adatot olvasni, futtatni progikat, stb.
-
ProdyG
őstag
srácok, az SSD vásárlása miatt átállítottam a bios-ban a sata módot AHCI-re, így az SSD nagyon jó, de a mellette levő 500 gigás HDD-m mintha tönkrement volna olyan lassú (az is sata).
mintha csak 1 dolgot tudna csinálni egyszerre, ha elindítok valami letöltést, akkor még egy mp3-at is csak több másodperc szenvedés után olvas be. HD filmet is alig tudok nézni róla. nagyon lassú...
mi ilyenkor a teendő? -
DV
senior tag
Jo halllani, hogy mar azzal jott ki.
Konkretan arrol van szo, hogy a SandForce vezerlos SSD-khez sokkal tobb firmware frissites erkezik, mint a tobbihez.
Lehet, hogy szemelyesen nem tapasztalsz hibat, de jon a frissites, mert masoknal van valami gond. Vegulis ez jo hir, mert torodnek a felhasznalokkal, de egyes esetekben meg mar zavaro, hogy megint fel kell tenni a frissitest... -
Játékos
addikt
Szűkül a kör, jelenleg ketten versengenek a kegyeimért:
Corsair Force 60GB, illetve
Teszt alapján mindkettő jól teljesít, de nekem "laikusként" a Corsair jobban bejön.
Mit gondoltok?
-
DV
senior tag
válasz
gyurczy
üzenetére
Nekem igy sikerult megoldani pendrajvrol, #14307.
Keszitettem egy bootolhato pendrajvot, felmasoltam az Intel firmware-t es bebootoltam vele. Siman ment minden.Játékos
Sajnos eleg surun van firmware frissites OCZ-hez, evente tobbszor, mig a tobbieknel 1-2 evente van egyszer.
-
gyurczy
őstag
Ha már FW frissítés: erre valaki?
-
Játékos
addikt
Sziasztok urak!
SSD-re váltás következik nálam is. Konkrét tipust mondjatok nekem légyszi, tapasztalataitok alapján, 30 (max. 35) ezresig. 60 GB környékében gondolkodok.
Előre is köszi az ajánlatokat.
-
cszn
őstag
válasz
c41r0^
üzenetére
Le a kalappal a kitartásod és a hozzáállásod előtt.
Még sok ilyen embert a fórumra!(#15450) Laraxior Erre szoktuk mi azt mondani, hogy: "Irigylem a problémáidat!"

(#15451) gyurczy Futtasd le még párszor, lehet hogy feljebb kúszik. Ez se egy halálpontos bencs.
Meg elég sokmindentől függ. -
Laraxior
titán
-
Atla
senior tag
Kis segítség kellene a döntésben.
A három közül melyiket?-A-DATA S596 64GB SATA2 SSD AS596TB-64GM-C JMicron JMF 612
-KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G JMicron JMF618 (Toshiba TC58NCF618GBT felirattal)- A-DATA S599 64GB SATA2 SSD Sandforce SF-1200
Elöre is köszönöm!

Esetleg ha tudtok valami bestbuy ssd-ről 64Gb, max.30ezer ft-ig akkor nagyon szivesen
meghallgatom!Jövöhéten rendelném meg!
-
Laraxior
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
egy everest..mindjárt csinálom a másikat

RevoDrive vs. Raid0 vs F1 Samsung
-
Tirexi
addikt
Hali megint.

Ő egy valamit nem kérdeztem meg múltkor:
Az első Win 7 telepítéskor gondolom partíciót kell rá kreálni akkor fel is ajánl egy formázást.
Válasszam az NTFS létrehozása gyors formázással opciót?
Előre is THX.

-
Laraxior
titán
mennyire gáz ha a HDSentinel 99°C-nak írja a RevoDriveomat?
a többi winyot rendben méri
-
ProdyG
őstag
A HDTune progi Health fülecskéje azt mutatja az SSD-mre, hogy warning.
reallocated sector count: warning (data: 320)
ez gáz? -
Brae
őstag
A Buffalo SHD-NSUM64G-EU típusú SSD-ben milyen vezérlő van pontosan?
-
martin66
senior tag
Üdv!
Van egy OCZ agility 2 60GB-os SSD-m frissíteni akarom leszedtem a gyár honlapjáról az új 1.29-es verziót, de azt írja ki, hogy "Firmware update is not supported on primary drive" mit csináljak, hogy az új driver legyen fenn?
Ugye az a toolboxal csinálja és rámegyek, hogy frissítés akkor ezt írja ki :S.
Várom a mielőbbi válaszotokat!
Köszi -
c41r0^
őstag
nos, örömmel jelentem, hogy sikerült a procedúra!
mielőtt visszaghostoltam volna az SSD-re a rendszert, az USB-s vinyóról futtatott XP alól ATTO-val teszteltem az SSD-t, alignált partícióval és alignált nélkülivel, mind2 esetben elsődleges partíciót hoztam létre, NTFS-re formáztam 4096 byte clusterrel
Az alignált partíció esetében a 4K-s writeok IOPS tekintetében az 1.8-szorosára nőttek, a 4K olvasások IOPS-a pedig kb. 20%-kal nőtt! A többi érték egyforma volt, mérési hibahatáron belül. Tehát sikeresnek könyveltem el a műveletet, ott volt a teszteredmény, ami egyértelműen mutatta, hogy nagy a differencia.
Tehát Ghosttal visszamásoltam az imageből az alignált partícióra az összes fájlt és könyvtárat (kivéve a hiberfile.sys-t és a pagefile-t) az image explorerrel, aktívvá tettem a partíciót és bootol gyönyörűen SSD-ről a régi rendszer. VolumeID-t újatt kapot a formázással az alignált partíció (megnéztem, hogy vajon így működik-e a boot VolumeID átírás nélkül), és így is simán megy, tehát a VolumeID visszaírása nem szükséges lépés, sőt úgy tűnik felesleges is.
A tapasztalat: sokkal jobb a válaszideje a rendszernek! Már nem laggol annyit, mint align nélküli partícióval. Persze nem egy villám eleve ez az SSD, de most sokkal jobb a felhasználói élmény. Megérte vele szenvedni.
-
Dreamie
őstag
-
gyurczy
őstag
Pendrive-ra csináltam system recovery disk-et, bebútolok róla, de a firmware frissítésre szolgáló progi nem látja az X25-M -et, holott a cmd-be mint meghajtó elérhető.
Miért lehet ez?
-
cszn
őstag
-
jagela
csendes tag
Sziasztok!!
Segitségre lenne szükségem..
van 2 darab Crucial realSSD c300 64Gb ..amit szerettem volna Raid 0-ban összefűzni, de sajnos mindenhol azt olvasom hogy raid-ben a trim nem támogatott..létezik e más szoftveres megoldás hogy manuálisan bizonyos időnként megoldjam azt amit a trim csinálna?Config:i7 2600K, Asus P8p67 evo ,8 gb Ram, Win 7 x64 .. Köszi a segitséget..
-
cszn
őstag
válasz
deathtania
üzenetére
Hát ha jól nézem ebben Jmicron 612 van és a tesztekben elég disappointing.
Nem ajánlott. Vinyóhoz képest persze a rendszer gyorsabb lenne, de várj szerintem addig amíg be tudsz ruházni egy X25-V -re. A 32-esek egyébként se túl jó vételek ár/érték arányban. -
cszn
őstag
válasz
deathtania
üzenetére
Hát hogy a fenébe ne lenne gyorsabb!
De ne vegyél ilyet. Ez kell neked.(#15405) Matt-OPT A kettő közül a Force a nyerő.
-
VGYke
addikt
Tudtok valami egyszerű módszert arra, hogyan lehet az SSD-n lévő egyes mappák (Program Files, User) jogosultságait "clónozni" HDD-re?
TotalCommander, tulajdonságok, biztonság alatt tudom állítgatni a jogosultságokat, de eleve nem ugyanazon csoport vagy felhasználóneveket kínálja fel. -
Dieseldr
csendes tag
Tegnap feltettem az új catalystot 11.2 és azóta vagy 3szorosára nött a boot időm csináltam egy crystaldiskmark mérést és ezeket az eredményeket kaptam -----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 201.262 MB/s
Sequential Write : 63.569 MB/s
Random Read 512KB : 185.543 MB/s
Random Write 512KB : 62.302 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 17.158 MB/s [ 4188.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 47.611 MB/s [ 11623.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 106.079 MB/s [ 25898.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 61.254 MB/s [ 14954.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 30.0% (16.8/55.8 GB)] (x5)
Date : 2011/03/04 8:48:38
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x64) -
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: Corsair Nova 64GB vagy Corsair Force 60GB?
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
"Transcend 32GB SSD TS32GSSD25S-M"-ről valaki tudna mondani véleményt? gyorsabb lenne vele a rendszerem, mint egy Caviar Green 1,5TB-s winyóval?
üdv
Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sorozatok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezzel kapcsolatban még nem olvastam tapasztalatot, de szerintem nem kéne, hogy zavarja.

Csak ha úgy is lett rá telepítve az oprendszer. 

![[link] [link]](http://img263.imageshack.us/img263/2030/clipboard012f.th.jpg)

.