Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
Csak a hozzá adott tartozékokban van különbség.
Íme: [link]
20 GB? Passz. Van egyáltalán akkora? 32 GB a minimum, de nem olyan jó mint az Intel.
-
concret_hp
addikt
SSDSA2MP040G2R5 és SSDSA2MP040G2K5 közt van valami különbség?
ill 20-40gb közt mi most a bestbuy?

-
P.H.
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Félreértettél, a 100 MB-os tesztnél nem állítottam le mindent a gépen, az összes CPU-t más programok is használták (100%-ban).
Az a kérdés, hogy ha 0% egyéb CPU-használat mellett (érthetően) gyorsabb az olvasás, akkor miért lassabb az írás bizonyos esetekben, és miért gyorsabb más esetekben (30-40% különbség)? Vagy ezt a 100-1000 MB okozza?
Akkor melyiknek lehet hinni?
-
P.H.
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
radi8tor1:
"Akinek nincs semmi baja, az nem fordul hozzánk segítséget kérve. Ilyen egyszerű ez"
Így van.
A CrystalDiskMark (m)ennyire megbízható? 3.10.0 verzióról van szó.
3/4 éves Intel X25-M 80 GB 1200 GB írással, XP x64 alatt (no trim, Intel SSD ToolBox-ot sosem futtattam: elindul, de csak a Refresh és az Exit gomb él - nVidia chipset), két partícióval: a C: (20 GB) nem aligned, a másik (H: 54,5 GB) partíció igen. Most futtattam 3 tesztet:100 MB-os teszt C:-re, jelentős CPU-használat mellett:
1000 MB-os teszt ugyanarra a C:-re, pár perc múlva, 0% CPU-val:
1000 MB-os teszt, a H: (aligned) partíción, utána, szintén 0% CPU-val:
Lassulást nem érzek a megvétele óta.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
Nekem hosszútávon (1.5 évnyi használat során) nem használt az Intel programja semmit. Igaz nem futtattam hetente, mint előírták. Maximum havonta.
De pár nap alatt nem kéne belassulnia. Azt ne feledd, hogy a teszteket csak az SSD üres részein tudják a programok futtatni, ha ez nagyon szét van darabolva lehet lassabb picit a végeredmény.
Win7 a feltelepített programoktól is töltődhet lassabban.
-
AirBooms
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Is-is. Icipicit lassabban tölt be a win7, de nem mindig. S a benchben is van, hogy lassabb írásban is és olvasásban is. De változó. Azért kérdeztem, mert ugye az Intelnél is van Trim, de azonkívűl van egy karbantartó progi, amit hetente javasolnak lefuttatni. Nekem az Intel volt az első SSD-m a másik gépemben, ezért fura, hogy most nem kell semmi.
Hehe, kutya és macsak beszélget...

-
FishAir
senior tag
Mér van az, hogy ez a topic szinte csak a panaszkodásról szól?!
Legyen már itt egy "hú de fasza gyorsan bejön a win7em meg minden program és sokkal gyorsabb mint volt minden, pedig eddig még csak 2x futtattam rajta benchmarkot és az sem érdekel ha 15 év múlva nem fogom tudni már használni, szóval küldöm mindenkinek aki szereti és ha már megfordult a fejedben, hogy venni kellene egyet, akkor vegyél egyet, mert nagyon jó" hozzászólás is, tessék.
-
cszn
őstag
Anandtech OCZ Vertex 3 Pro Preview
Van benne egy nagyon hasznos rész: The Performance Degradation Problem c. oldal. -
LSL1337
őstag
komolyan?
ugye tudod hogy a windowsban háttérben legalább 40-80 szolgáltatás fut
de lehet megvan a ludas, legalábbis az egyik
windows search, folyamatosan indexeli a fileokat a kereséshez, most azt kikapcsoltam
-
AirBooms
addikt
Hali!
A Crucial C300-hoz nincs semmilyen karbantartó progi (mint pl. az Intelekhez)? Csak berakom, aztán menjen? Semmi egyéb teendő nincs, vagy időnként valamiféle karbantartás?
Köszi!
-
AMD AHCI-t volt, hogy felraktam de ha rámegyek az SSD-re eszközkezelőben, az illesztőprogramnál gyári Windowsosat ír. Ez vajon?

-
Ujrahúztam a Win7-et, kivettem minden bővítőkártyát. Cseréltem már alaplapot és ramot is. Memtest futott egész este hiba nélkül. SSD 99%-os. Egyedül a VGA amit nem cseréltem meg a proci, de szerintem ezek kizárhatóak. Hétvégén megpróbálom újrahúzni a Win7-et és csak a legszükségesebb beállításokat csinálom meg az SSD-hez. Eddig még a személyes doksikat is a hdd-re raktam. Lehet a sok közül valami bezavar, más ötletem nincs...

-
A gépem elkezdett heti 1x 2x kékhalálokat dobni. Már mindent cseréltem benne SSD-n és procin kívül... Proci szerintem esélytelen, teljesen alapon megy. Lehet valamit beállítok SSD miatt, amitől dob egy hasast? Tök véletlenszerű a dolog. Ma pl a win leállásakor halt meg.
-
cszn
őstag
válasz
Törzsúr
üzenetére
Ha rendszer és pár program csak, akkor 40 gigának elégnek kell lennie. Így: Intel X25-V
(#14861) petrusz82 Valószínű Garbage Collection (de elég sok neve van már) amit csinál, vagyis ugyanazt mint a TRIM csak nem folyamatosan, hanem gombnyomásra. Ezt olvasd el.
(#14868) gre3nwar Attól függ milyen programokat használsz, illetve mit csinálsz éppen. Mivel az adatok nagy része gondolom a vinyón van, tuti hogy oda-odapislant a billgécc.

-
LSL1337
őstag
Üdv
mától SSD klubba énis beléptem
egy 80gigás intel lett az alany
és mellé van egy terás f3-as samsungeddig abban a hitben éltem, hogyha a windows nem használ egy hdd-t, akk azt egy idő után lekapcsolja
SSD a rendszervinyó, a HDDn meg raktár, ritkán nyúlok hozzá
most csak a teszt miatt beállítottam 1 percre a hdd power down-t és szépen le is kapcsol, de full random 1-2 perc után visszakapcsol, akár böngészés közben is
tudtok erről valamit hogy ez miért van, mi használja a 2. vinyót, ami miatt visszakapcsol?
vagy csak nekem van ilyen igényem, hogy azért vettem SSDt hogy megszabaduljak a vinyó hangtól, de nem sokra mentem vele?
-
DV
senior tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Mar a bekezdes elejen is ezt irjak, "Internally it’s called the Postville Refresh". Szerintem itt is a "tikk-takk" modszert hasznalja az Intel, mint a CPU-nal. Egyszer csak a csikszelesseg-valtozik, maskor meg a vezerlo, de elobb varjuk meg amig kijon, mert lehet, hogy amit a cikkironak mondtak csak beetetes... Amugy tobbre szamitottam en is, viszont azt se feledjuk, hogy a csikszelesseg csokkenesevel az elettartama csokken es a hibarata megno, link, link.
-
DV
senior tag
válasz
salytmasztor
üzenetére
Az Intellel csak jol jarsz.
VGYke
Win7-et tudsz optimalizalni vele (SSD-hez), SMART adatokat nezheted meg, meg meg van 1-2 egyeb mas is. Tedd fel es nezd meg, a letoltesi oldalon meg ott van a hasznalati utmutato is.
-
VGYke
addikt
Intel SSD Toolbox mire jó?
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
salytmasztor
üzenetére
Nem nagyon kaptam valaszt az elozo kerdesemre, ezert csak azt kernem azokatol akik surubben olvasnak SSD-s temakat mint en, hogy arra valaszoljotak, ha nincs is nagy kulonbseg SSD-k kozott, de ezek kozul melyiket lenne erdemesebb valasztanom:
- egy Intel 120GB X25-M (250MB/s - 100MB/s) aminek ugye a 4k-s olvasasa talan a legjobb
vagy erdemesebb inkabb
- egy Corsair/OCZ/Muskin/stb ujabb 128Gb (285MB/s - 275MB/s) SSD-tEn azok alapjan amiket olvastam cikkekben es forumon az Intelt fogom valasztani, csak megerosites kellene, hogy nem csinalok hulyeseget.
Kosz a valaszt.
-
petrusz82
aktív tag
Ha nincs értelme töredezettség mentesíteni az SSD-t, akkor mit is takar a Perfect Disk programban a "consolidate free space" funkció?
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok,
ár/érték arányt figyelembe véve, melyik SSD-t érdemes megvenni manapság? Rendszer lenne rajta semmi más, talán néhány program...
Üdv

-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
csak megmozdult a vga-m, így a 3-ból csak 1 kijelző ment, (igp-re kötött), az ikonok összeborultak, stb....
eljutottam a javasolt win beállításokhoz ssd-hez. az elemző írást megint csak természetesnek veszi, hogy win7-e van mindenkinek....

így a töredezettségmentesítőben nem találom az ütemező pipát, amit ki kéne vennem...
"Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre. "
nahát: xp alatt egyelőre ezeket a beállításokat sem találom.

lehet, hogy előbb kéne gondolkoznom, utána kérdeznem, de beszűkültem...
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
cszn feljebb az írta 1x, hogy a c-be is bedobhatom a bootsectet. nem mindegy, hgyo honnan futtatom parancssorral, ha a cél úgyis a g? mert akor nem kel vacakolnom az elérési úttal....
másik topicban írák: lehet, hogy az ide mód miatt nem indul, mert egyes ssd-k csak ahci-ben indulnak. -
FishAir
senior tag
válasz
szab.tam
üzenetére
Már most én sem nagyon bírom követni, de ha jól értem, akkor van egy ssd-d alignment ok mbr nincs és rajta egy XP? Mert akkor szerintem legegyszerűbb ha beraksz egy xp cdt indítasz egy recovery console-t és beírod, hogy fixmbr. Ezt persze úgy, hogy ha lehet ne legyen más vinyó bekötve.
-
AirBooms
addikt
válasz
szab.tam
üzenetére
Rendszergazdakent futtadod a parancssort. Erdekes a minap masoltam at egy rendszert egy vadiuj SSDre, s egyböl tudtam bootolni rola. Amugy telefonrol netezek, s hala a pici kijelzönek, egyre kevesbe birom követni a tenykedesed, raadasul igy "sms-ezve" ez baromi faraszto. A topikban mar vagy ezerszer leirtak mi ennek a mokanak a modja, s eddig meg mindenkinek sikerült. Neked is fog. Csak egy picit gondolkodj! En is itt tanultam meg.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
akkor sem megy. betettem a ootsec-eta win7 telepítjéről az újba. (régibe nem rakok bele semmit..).
parancsorban meg nem nem ismeri fel enter után.
mivel nem közvetlenül a c-ben, van, hanem beljebb, és a g-benncssorban nem a teljes elérési utat kéne megadnom?szerk:
ha azt adom meg, akkor meg kiírja, hozzáférés megtagadva.
-
válasz
szab.tam
üzenetére
Köszi, megnéztem ezt, az új tesztet is:
Kinéztem a kingstonból a gyorsabbat ( SVP100S2), 64 vagy 94 gigásat, de most nézem a gyártó honlapján, hogy MLC-s... bár ahogy elemzik a valós élettartamot, nem igazán édekel, hogy mondjuk 17 év helyett 10ig megy csak, viszont a 230/180MB-ot meg nem tartom lassúnak (Az MLC ellenére), mi lenne, ha SLC-s volna?

-
Sziasztok!
Elkezdtem olvasni az SSD-kről, ugynis itt az ideje, hogy beruházzak egybe. Már van kialakult kép bennem, de mint minden kezdő egy "új témában", kéremszépen a véleményeteket.
Egy 60 GB körüli SSD-t szeretnék venni. Egy Win7 64bit futna rajta, valamint 3ds max és photoshop. A lényeg, hogy gyk. rendszervinyónak, valamint grafikus programoknak szánom, és ide menteném a munkámat is (az utóbbi időben 5-700 megás photoshop fileokkal dolgozom, nem mindegy, hogy mennyi ideig ment a winyó...). Minden más hagyományos HDD-n lesz (ennyi meg elfér egy SSD-re, ami írtam).Ti melyiket ajánljátok? Kicsit belekavarodtam az MLC, SLC, stb. kusza hálózatába, először kingstont néztem, aztán V+ szériát, stb, egyszóval tanácstalanra keresgéltem magam

Ja, a keret 30ról indult, de már az sem érdekel, ha 40 lesz belőle, csak egy kompromisszumos megoldást szeretnék összehozni. Addig is olvasgatok tovább, a válaszokat pedig előre is köszönöm! -
szab.tam
nagyúr
röviden, meddig jutottam.
backup image kész.
ssd partícionálva win7 alól.backup image recovery, szintén win7 alól.
itt 2 választás:
- recover whole disc and partitions
- recover chosen files and folders
elsőt választom, mert a második csak file-okat másol, abból nem lesz os lemez.
köv. lépésben választhatok, 2 pipa, külön is jelölhető, egyszerre is, de valamelyik kell, hogy továbbengedjen:
- NTSF (unabed) G 52Gb, stb...
- MBR and Track 0 - na, aszem erről írt az elemzés, hgoy ki kelhagyni. én ide nem tettem pipát.
recovery végigment.ssd visszarak a kis gépbe, meghajót az elején látja a listában, de a "verifying dmi pool data" után áll.
vissadokkolam a nagy gépbe a win7 alá. megnéztem a partícióeltolást. az osztás után 256, azaz egész szám jött ki, tehát jó helyen van.
vaszeg hátra van a bootsect mizéria. gondolom, emiatt nem indul a winboot.
tehát még egyszer:
most a win7 fut a nagy gépen, ssd bedokkolva, rajta recovery xp.
milyen bootsec-et kell leszednem? honnan? gugliztam, és utána már nem volt egyértelmű. mert ugye most win7-en vagyok, de az xp-s os-ben garázdálkodnék...)
hová tegyem?
parancsosban még 1x pontsan mt is írjak? (kis betű, nagy betű a meghajtónál?)
ítt a kettőtők leírásában találtam asszem valami különbséget, ez is megzavart...
mert ha a bootsec-et berakom a windows/system32 mappába, és beíroma parancssorba, hogy c:\bootsect /nt60 X: , ahol a meghajtó ugye most "G" (egyáltalán nagy "G"-t kell írni?), akkor jó lesz?
tehát: bootsect-et pontosan melyiket, honnan, , hová, és ehhez képest parancssorba hajszál pontosan mi kerüljön?
-
artiny
őstag
32 giga ssd eleg arra,hogy feltegyuk a win 7-t es melle egy 7200-s HDD. Igy nagyban gyorsul a rendszer(játekok),vagy a jateknak is ott kene lenni az ssd-n,hogy olyan hatalmas fsp novekedes erjunk el(gondolom igen)? de ha nem fer ra ezert egy normal hdd re kell tenni,akkor mennyi fsp-t hozhat a jateknak?(gondolok pl. crysis,gtaiv)
-
cszn
őstag
válasz
szab.tam
üzenetére
Ha jól értem akkor lehet, hogy jó amit írtál.
Annyi kivételével, hogy mivel kinyírod és újrarakod a partíciót win7 alatt, nem lesz rajta MBR ezért egyszer rá kell rakni (bootsect), mert ezek szerint az acronis-szal ugye nem teszel rá (helyesen).
Miután megcsináltad win7 alatt a partícionálást plíz csináld meg ez alapján az ellenőrzést, hogy jól csinálja e meg az eltolást. Csak kíváncsi vagyok, mert nekem mintha nem lett volna jó amikor én csináltam. -
DV
senior tag
válasz
salytmasztor
üzenetére
A 3. generacios Intelnek mar Januarban jonnie kellett volna, de egyelore csuszik, (elvileg hamarosan megjelenik). Arrol nincs hir.
-
salytmasztor
aktív tag
Regota gondolkozom SSD vasarlason es par napon belul egy 80-128gb-osat fogok beszerezni.
Teszteket vegigolvasva a 4k olvasasi sebesseg a legfontosabb ha jol ertelmezem, igy talan legjobban egy Intel X25-M -et vagy esetleg egy Corsair Force (Sandforce SF-1200)-ot erdemes vennem?A masik kerdesem, hogy erdemes lenne-e varni valamilyen ujabb generaciora, ami joval gyorsabb vagy leviszi a mostani generacio arat jelentosen?
-
neverless
tag
Most jól lejáratom magam... (sajnos a szerkesztési idő letelt már...)
Lefuttattam egy attót is, és ott megvannak a sebességek. hmmmm mondom most akkor hogy is van ez?
újrafuttattam a crystalt és most már ott is megvannak a sebességek... Nem értem, miért volt tegnap lassú, pedig azóta semmit se csináltam a rendszerrel. (A finomhangolások igazából csak most jönnek)
Pár érték van, ami viszont még mindig kevéske: a 4K QD32 read, ami az asztali 185-jével szemben csak 72, illetve a 4K write, ami meg csak 58, szemben az asztali 77jével. A többi érték mindegyike olyan 5%-al kevesebb a kisgépen, ami gondolom a SOKKAL lassabb proci miatt van. (Elvége fleSs cikkéből kiderült, az SSD javul a gyorsabb procival). Csak ez a 185 helyetti 77 lóg ki az 5%-os sorból...
Kicsit ingadozik a sebesség ahogy futtatgatom a Crsytalt, nem egészen értem, miért. Lehet a finomhangolás után kéne tesztelgetni, mert az még hátravan.Az intel RST driver rejtélye viszont még mindig fenn áll, közben vadul próbálok kipörgetni valami okosságot goglén ezzel kapcs.
-
DV
senior tag
-
DV
senior tag
válasz
neverless
üzenetére
A helyzet az, hogy ugy jarhattal, mint en a laptopommal. Nalam Intel ICH8M-E chipset van a gepben, ami elmeletileg Sata2 kepes, de a gyarto korlatozta a sebesseget Sata1-re.
Most, hogy nezem a specifikaciot, esetleg irj a gyartonak, hogy van-e egy ujabb BIOS keszuloben, vagy irhatsz a Crucialnak is, hogy esetleg nem-e keszitenek (uton van) egy ujabb firmware-t az SSD-hez.
-
neverless
tag
Sziasztok
Egy AT3IONT-I DELUXE típusú kis ION csipszetes atomos gépbe betettem most egy Crucial C300 64 GB-os SSD-t.
Új win7 feltelepítése után a következő eredményeim vannak ebben a kisgépben:Referenciának itt van az eredmény ugyanerről az SSD-ről az asztali gépemben: (core2 duo 3GHz)
Valójában egy kicsit jobb eredményeket vártam a kisgépnél. Gondoltam javítok egy kicsit intel RST driverrel, de sajnos az nem települ fel azt mondván, hogy a gépem nem támogatja. Olvastam az RST readme.txt ben, hogy: "The 'Intel(R) Chipset Software Installation Utility' must be installed prior to installing Intel(R) Rapid Storage Technology." Na ezt is megpróbáltam feltenni, de ez sem akar felmászni hasonló kifogással. Szóval marad a win7 saját AHCI drivere, az sem szar. Nem támogatná az ION chipsetet az Intel RST? Néztem Intel oldalát, nem találam egyértelmű utalást erre vonatkozóan, vagy csak béna vagyok.
Pár nfó: (win7 x64-es oprendszer, megfelelő x64es drivert szedtem, az eredeti ASUS chipset drivert direkt nem raktam fel, mert Win7 újabbat rak. Asztali gépemben mindent könnyen belőttem, ott hasít az ugyanilyen SSD és bár az atomos kisgép is gyorsult, alulmúlta a várakozásaim. Mind a kisgépem, mind az asztalim csak sata2-es, de ez nem lehet baj, az elméleti 350es olvasási tempót levágja 265re, de ettől még zsír a cucc. TRIM megy, partíció alignálás rendben, biosban AHCI beállítás megvan
Van esetleg valami ötletetek, hogy miért ilyen "lassú"?

Keresgéltem itt a fórumban, hogy próbált-e valaki ION chipsetes gépbe SSD-t rakni és találtam, van teszteremény is és bár az asszem egy kingston SSD volt, de ott hozta a kb 240es read sebességet pl sequntialban, ami itt a kisgépem esetében csak 130. (Pedig az asztaliban 265 ugyanezzel az SSDvel)

Üdv
-
DV
senior tag
Ezt a videot egyik forumtarsunk keszitette (hogyha jol emlekszem, akkor radi8tor1 kollega - ha tevednek, akkor elnezest kerek a tulajtol!) egy 80GB-os Intel SSD-vel.
A Te ertekeid ettol egy picit jobbak, szoval tokeletes az SSD-d. Hogyha valami nem lenne rendben mar irtam volna (olvastam a korabbi hsz.-t). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog
üzenetére
Google-al kb fél perc volt:
Kingston 30GB SSDNow V Series Boot Drive Review
Since this drive does now support the TRIM function, users on Windows 7 will find their drive performance maintained rather than deteriorating over time as happens with drives that do not support TRIM.
Vagyis, igen tudja a TRIM-et.
-
wutuka
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Mindenhol...!

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szerintem megér, de én amióta váltottam Kingstonról Intelre, megrögzött Inteles vagyok

-
Silentfrog
veterán
Sziasztok.
Egy gyors kérdésem lenne.
Az Kingston SNV125-S2/30GB és az Intel INTEL X25-V 40GB ssdket néztem
Nem tudok dönteni kb 5 ezer forint külömbség van a két meghajo között,
Csak op.rendszeret szeretnék rárakni.
Megér + 5k ráforditást az intel? Vagy jo lesz a Kingston is?
Mivel sosem volt ez a fajta meghajtotom ezért érdekelne a véleményetek! -
szab.tam
nagyúr
asszem túlbonyolítottam, és nem láttam a fá(kk)tól az erdészt.
mi van, ha 64 win7-et futtatok, bedokkolom az ssd-t, és úgy particionálom. mert a nagy leírás azt mondja, hogy:
"Windows 7/2008 R2 alatt a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Lemezkezelés almenüben szimplán töröljük a partíció(ka)t, majd hozzuk létre újra őket. Ez a két operációs rendszer 2048 szektoros, azaz 1 MB-os eltolást alkalmaz, ami megfelelő az SSD-k és a RAID-tömbök számára egyaránt "csinálok a forrásról egy backupot, acronis, xp alól futtatva.
és a backup-ot meg egyszerűen recovery rátolom xp-t futtatva, (mert azon van acronis perpill), a win7 alól particionált ssd-re.mert az elemzést erre ezt írja:
"Ha egy már meglévő, használt rendszert szeretnénk átpakolni, akkor oda kell figyelni a partícióeltolás mértékére, ezt a kérdést ugyanis a különböző "backup" szoftverek másként kezelik. Ha a rendszer lementésére használt program felkínálja az MBR visszaállítását, akkor azt ne válasszuk ki, csak abban az esetben, ha az eltolás mértéke már az operációs rendszer eredeti helyén is jól volt beállítva (a reklámozás szándéka nélkül annyit sikerült kiderítenünk, hogy az Acronis True Image és a Drive Snapshot jó erre a célra)."erreől beszéltem én feljebb, hogy az acroniosban valahol ki kell pipálni, hogy nem akarok mbr visszaállítást, csak akkor nem értettétek...
kérdés, hogy ezt az mbr vissazállítás/nem vissazállítás opció a recovery során a régebbi acronis-nál is felajánlott opció.
átmennék én a klónozós topic-ba, de az totál kuka 2 hete...és ha így csinálom, akkor ha jól értem, nem kell külön parancssoroznom, bootsect-eznem, diskpar-oznom.
akkor ezt most így jól gondolom?
elnézést, hogy ennyire értetlenkedem, de hiába vagyok túl vagy 20 klónozáson, itt kicsit a sötétben tapogatózom, és nem dark room...

és szeretném e legrövidebb, tuti utat járni.
és a fentebb említett barátomat idézve nem egy hét alatt lyukat gyártani az egyik chip-be...
-
AirBooms
addikt
válasz
szab.tam
üzenetére
Ha ezt beírod parancssorba c:\bootsect /nt60 X: (az X helyére az SSD meghajtóbetűjele), akkor már az új meghajtón is meglesz az mbr, pláne, ha a már előre letöltött (bárhonnan a netről) bootsect progit bemásolod még backup előtt windows/system32 mappába (vagy recovery után az új meghajtón szintén ugyanebbe a mappába.
-
szab.tam
nagyúr
nem érdekel. mindjárt indulok, és megveszem. (vicsorgó, mindenre elszánt smyle helye...)
egy barátom azt modta az imént erre, hogy én leszek a próbanyúl.
de erről az a véleményem, hogy a próbanyulat begyógyszerezik, megnyírják, megrépázzák elölről, hátulról, a végén meg kisütik ebédre. szép kilátás...
és akkor még a particióeltolás is ott van ugyi...

-
szab.tam
nagyúr
na, most lett aztán a totál homály....

(de az már haladás, hogy még senki nem jött azzal idáig, hogy tegyek egy új win7-et az ssd-re. általános ph-s szokás, hogy sokan nem a problémát segítenek megoldani, hanem elmagyarázzák hogy elavult az xp, és külöben is a winreinstall minden megoldás ükanyja...)

-
cszn
őstag
válasz
szab.tam
üzenetére
Kapiskálod.

A kérdés, hogy mivel és mit csinálsz!
Alignálás után neked a fájlrendszert (és nem a partíciót) kell mentened és azt átrakni az SSD-re. Hogy mivel csinálod az mindegy (acronis, norton ghost), csinálhatod XP alól is meg bootolható kutyafülével is.
"és az mbr nélküliség a recovery indítás előtt a beállításoknál egy pipa lesz csak?" Ezt nem értem teljesen. A lényeg hogy át kell pakolni az mbr-t is valamikor formázás után (nyilván azét az oprendszerét amelyiket átpakolod az SSD-re).Na, közben #14808 erre: Megmondom az őszintét nem tudom mikor rakja rá a telepítő. Ezt még én nem próbáltam élesbe, csak csekkolta valaki, hogy így is működik. Szóval ha nem csinálod meg úgyis gyorsan kiderül, hogy ha nem jó (nem indul).
Utána csináld meg! 
-
szab.tam
nagyúr
de ezt:
11. tedd be a win7 telepítő lemezét, keresd meg a bootsect parancsot és tedd egy könnyen elérhető helyre (c:\)
12. parancssor, c:\bootsect /nt60 X: (az X helyére az SSD meghajtóbetűjele)ezt akkor is meg kell csinálni a backup helyreállítás előtt, ha a win7 telepítőlemezes particionálást csinálom?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
értem.

tehát:
1. particionálni a leírt módon az ssd-t, majd félrerak.
2. backup image a forrásról.
3. recovery a backup-ról a megformázott ssd-re, mbr nélkül.
ok.
és mindezt csinálhatom egy másik xp alól, nem kell bootable acronist használnom?
és az mbr nélküliség a recovery indítás előtt a beállításoknál egy pipa lesz csak?cszn:
most értettem meg, mit akartál a win7-tel! elkezdeni egy win7 "áltelepítést", mert akkor eleve jó helyre rakja a particiót. viágos. és arra rányomom az xp backup image-t.
ez a leg1xűbb....

-
szab.tam
nagyúr
ööö, igen.....

szájbarágós, valóban.
de szeritem én valami mást szeretnék csinálni.
ráadásul semmilyen win7 nem szerepelni a manőverben.még 1x zanzásítva. lesz egy futó xp, amin acronis van. ezzel fogom végezni a klónozást, futó os alól. de nem ezt fogom klónozni, hanem egy dokkolóba betett hdd-n lévő xp-t egy másik sata dokkolóba betett ssd-re. ami vadi új lesz, partícionálatlan. azon hiába hoznék létre eltolt partíciót, a hdd to ssd klónozáskor a céllemezről alapból leradírozza a meglévő (márha van), partíciót az acronis. ha a régi partíció törlését nem engedélyezem, az egész folyamatban, a klónozási beállításoknál, tovább sem enged lépni...
csak mivel a klónozást (hdd to hdd), egy régebbi acronissal csinjáltam idáig, és nem volt a képletben ssd, így gőzöm nincs, hogy ilyenkor mit kell, és lehet egyáltalán állítani...engem az érdekel, hogy a klónozás indítás előtti beálításoknál pontosan milyen lépéseket kell figyelnem, beállítanom az acronis-ban, hogy a klónozás célján, az ssd-n megfelelő módon jöjjön létre a partíció.
de ez az acronis-ban a klónozásnál egy, összetett folyamat. tehát nem külön particionálok előbb, és utána klónozok...
a témaindító elemző írás említi, hogy van ilyen, az acronis tudja is,csak nem részletezi. meg azt is, hog meg kell nézni, hogy a forrás nincs-e eleve úgy, hgoy nem kell állítani a klónozáskor. én ezeket a lépéseket sem értem, csak azt, hogy megoldható.
és ha ne látom előre, hogy ezt maradéktalanul meg tudom csinálni, akkor meg sem veszem az ssd-t. de szimulálni sem tduom, amíg ugye nincs itt. kóka fogta kuka, vagy hogy is van ez...

-
cszn
őstag
válasz
szab.tam
üzenetére
Alignálás + Boot sector átírása:
1. töltsd le a diskpar-t és helyezd el egy könnyen elérhető helyre (most legyen c:\)
2. felügyeleti eszközökben keresd meg a lemezkezelést
3. jobb klikk, töröld az SSD partícióját (ha van) és jegyezd meg, hogy hányas lemez az SSD
4. parancssor, c:\diskpar -s X (az X helyére az SSD lemezszáma kerüljön)
5. kétszer is Yes
6. starting offset legyen 64, utána a partíció méretét lehet megadni (felette írja a disk size-nál hogy mennyi a max)
7. exit-tel lépj ki
8. vissza a felügyeleti eszközökbe a lemezkezeléshez
9. jobb klikk az SSD-n és jelöld meg aktívként a partíciót
10. jobb klikk és format, gyors lehet és legyen 4096 a foglalási egység
1-10. helyett a könnyített verzió, hogy win7 telepítővel juss el a particionálásig. töröld az SSD partícióját (ha van) hozz létre egy újat, formázd és utána hagyd abba a telepítést. utána még formázhatod ha esetleg van rajta valami, csak a partíciót ne bántsd.11. tedd be a win7 telepítő lemezét, keresd meg a bootsect parancsot és tedd egy könnyen elérhető helyre (c:\)
12. parancssor, c:\bootsect /nt60 X: (az X helyére az SSD meghajtóbetűjele)
Aktív témák
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én mondjuk nem windows processerkre gondoltam, hanem amit te telepítettél. Mert az indexelésen kívül más alapból nem használ más partíciót.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)