Hirdetés
Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz HUNRONIN #15809 üzenetére
Csak a várható élettartam nagyobb. Az SLC akár 200 évig is működhet, az MLC-s csak húszig!
Szerinted hol lesznek a mai méregdrága "vackok" akár csak 5 év múlva?mod: viccet félretéve: az MLC-s meghajtóknak igazából csak a szerverekben van értelme, ahol folyamatosan, teljes gőzzel dolgoztatják. Ott valóban számíthat a kb. tízszeres élettartam.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
fagy53
nagyúr
válasz HUNRONIN #15905 üzenetére
Kötve hinném, hogy az i5-2500K-val gondjaid lennének a min. FPS-nél, a GTX 460-nal.
Inkább a pályabetöltéseknél gyorsabb valamivel, de nem minden esetben az SSD.
Használom így is úgy is a játékokat és azt szűrtem le, hogy csak ezért nem érdemes a drága SSD-t használni.[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
válasz HUNRONIN #15939 üzenetére
SLC sokkal több írást visel el , mint 1 MLC-s SSD. Cserébe drágább is ,úgy tudom. Egyébként az "SSD-k természete" Ph! írásban részletesen elemzik az élettartamot.MLC-s ssd élettartama 30Gb napi írást feltételezve 4-5 írást spóroló beállítás használatával ,18 év élettartamot tippeltek (a legrosszabb esetben) ha jól emléxem.
Ezért fontos a TRIM v. natív (gyári) TRIM.
CSZN: Frissen piacra dobott ssd tesztes topicokban írogatták páran hogy beszarogatott az ssd-jük.
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
bpx
őstag
válasz HUNRONIN #15942 üzenetére
az 1,4 millió óra MTBF egyáltalán nem az élettartamot jelenti
fogtak mondjuk 2000 db SSD-t amit teszteltek 700 órán át (így összesítve kijön az 1,4 millió óra üzemidő), és ebből 1 hibásodott meg ennyi idő alatt
simán tönkremehet 1 hét múlva is (jó ezt azért tényleg nem valószínű ), de arra ott a garancia[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
válasz HUNRONIN #15942 üzenetére
Jó egészséget hozzá Nem kívánnék semmi rosszat,de mi van ha átvertek,és MLC-s az ssd-d? Csak nem akarsz 10 év múlva meghalni,persze ,csak ha nem vagy 95 éves. Ebben az esetben:viszontlátásra sfshad bácsi!
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Szabesz
őstag
válasz HUNRONIN #15939 üzenetére
WD is sok gyártóhoz hasonlóan MTBF értéket ad meg, ami kicsit csalóka lehet azért.
Viszont a 5 year service life && 350GB/day (64GB verzió) ill 700GB/day (128GB verzió) host writes elég kecsegtető az élettartam szempontjából (Intel 20GB/day értéket ad meg az MLC-s 80GB X25-M-re) [link]¯\_(ツ)_/¯
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz HUNRONIN #15955 üzenetére
Mondjuk neked elég erős géped van, elbírt volna egy "komolyabb", gyorsabb SSD-t is...
kieg: az én gépem szerényebb jóval, de az "olcsó" SSD-ben is csalódtam pöttyet (nem a teszteredmények miatt, azt már csak a viszonylagos lassúsága okán kezdtem el vizsgálgatni). Nálam egy szerűen nem volt meg az a "húvazze!" érzés, amikor leváltottam a HDD-t erre a sz*rra. Az oprendszer kicsivel gyorsabban indul, a programok kétszer gyorsabban, de messze nem jött be az, ami a 2 cikkben le vagyon írva, hogy akár 5-6 szor gyorsabb is lehet a programok kezelése. Egy dolog, ami tényleg többszörösére gyorsult, az pedig a windows leállítása. De azt meg ki nem sz@rja le...
Én bánom már, hogy rászántam 25 rongyot....[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
LK
addikt
válasz HUNRONIN #15981 üzenetére
Letiltja a lapzófájlt,a naplózást,alvó módot,defragmentálást,+ IE+firefox fájlok áthelyezése vinyóra,és még van 2 dolog asszem. Minden felesleges írási feladatot kinyír. Sztem ezekre gondolt
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest