Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz
ZolikaE46
üzenetére
A crystalban csak akkor látod a gyártó által megadott szekvenciális írás értékét, ha 0x00 fill-re rakod, mert akkor tudja tömöríteni az adatokat. Tömörítetlen adatokat ennyivel tud írni. Pl a vertex2-m ugyanilyen paraméterekkel a gyári kb 220 helyett 80mb/s-t tud. Ez a sandforce vezérlő "gyengesége".
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
Nem értek az SSD-hez, ezért a segítségeteket kérném. Egyik jó barátom új gép fejlesztésbe kezdett, Win 7 alá keres SSD-t, van is 3 kiszemelt áldozata
OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" SSD 60GB
Kingston SSDNow V+ 100 64GB (SV100S2N/64G)
A-Data S599 SSD 2,5" 64GB
Ezek közül ki melyiket ajánlaná?? Esetleg más típus, vagy márka?!
Válaszokat várom, amit előre is köszönök!Üdv:
Bundas -
NOD
senior tag
válasz
Enszuke
üzenetére
Az amit te próbáltál az valószínűleg a kis fájlok olvasásánál/írásánál is szarul teljesített.
Én feleslegesnek tartom a Sata3-as SSD-ket ilyen felhasználásra, mivel csak a szekvenciális olvasásnál írásnál mutatnak fel lényegesen többet mint a Sata2-es versenyzők.
OCZ Vertex 2-vel nem foghatsz mellé. -
ubid
senior tag
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól !
Van egy Dell Inspiron N5010 -es laptopom 320 GB HDD vel.
Ebbe szeretnék egy SSD-t , (gondolom mivel másképp nem lehet) a HDD-t pedig USB tokba, és így használni.
SSD-re Win-t pakolni és csak a programokat.
Valaki tudna ajánlani valami megfelelő minőségű és árú terméket ?
A segítséget előre is köszönöm! -
NOD
senior tag
válasz
Enszuke
üzenetére
Tisztában vagyok vele hogy semmi közöm hozzá, de azért mégis érdekelne.
Mit kezdesz azzal hogy egy 60GB-s ssd-nek 400-500MB-s a szekvenciális olvasása, írása.
Gondolom nem adattárolásra kell... Így meg a kis fájlok olvasása/írása a fontos.
Parasztvakítás akárcsak a Sata3-as vinyók. Mintha korlátozná őket bármiben is a 3gb/s... -
jegenye77
addikt
SSD vásárlását tervezem.Milyet ajánlanátok nekem?
Rendszert tenném rá + 2 játékot,szóval egy 60Gb-os elég lenne nekem. -
Cadal
őstag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen meghajtóm van, kb 10 napja, és csak ajánlani tudom. Itt írtam pár sort, és van róla teszt is. Jó kis cucc, főleg ilyen áron jó. És persze nem utolsó dolog a Garbage Collection megléte sem. Szóval szerintem teljesen oké a drive. van itt PH! róla teszt is, [link] csak akkor még drága volt és azért nem ajánlották.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Keresek egy 64gigás ssd-t. Kingston SV100S2D/64G-ra gonoldtam, 25 körül lehet kapni. Van ennél jobb vétel, esetleg más márkába? Köszi előre is.
-
McLaca
őstag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
A vezérlő "röptömörítése" miatt ingadozó szekvenciális teljesítmény, ami elvileg a 4k-s műveleteknél viszont nem észrevehető.
Más: kedden veszem át az intel 320-ast. Kíváncsi vagyok.

Üdv!
-
KatiPeti
csendes tag
Szia!
Igen, az onnan ide, innen oda, és ssd-n belüli konverálást már végigpróbáltam.
Arra gondoltam, hogy talán a sata szab határt, és egy pcie felületen / + még ott a raid / gyorsabb lenne a dolog. De azthiszem ez csak akkor derülne ki biztosan, ha valaki, akinek van egy Revo-ja, kipróbálná.
Két hete írtam egy privátot fleSs-nek, mert úgy gondolom neki van a legnagyobb rálátása az ssd-s dolgokra, de lehet, hogy el sem olvasta, mindenesetre válaszolni nem válaszolt semmit.
Nem szívesen dobnék ki közel 50 ezret a semmiért, vagy egy minimális gyorsulásért.
Azért köszi!
-
DV
senior tag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Egyszeruen nincs semmi rossz amit irhattam volna rola,
. -
törölt tag
Kedves fórumtársak engedjétek meg hogy megosszam veletek apró örömöm, mely egy OCZ Vertex2 60GB-os SSD tulajdonjogának megszerzésében nyilvánul meg

-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Hasonló kérdésem lenne nekem is mint előttem a fórumtársnak.
Kingston v+100 64Gb vagy Intel X25-M G2 80Gb-t ajánlanátok inkább?
Természetesen oprendszernek kellene valamint programoknak.
Főleg a photoshopot amit munkaszinten használok szeretném felgyorsítani.
(Az utóbbi drágább de cserébe használt
) -
yakuza.tora
addikt
Uraim!
Erről a Kingston SSD-ről mi a véleményetek?
Köszi a segítséget!
-
Tomate
veterán
Miért nem képes bootolni a corsair nova 32-es ssd-m?? Friss win7 telepítés van rajta. Se ide, se AHCI módban nem akarja. Van egy xp telepítésü meghajtóm is. Ha azt rakom elsőként bottolandónak akkor behozza a választómenüt ahol kitudom választani a win7-et az ssd-n és így bootol. Önállóan miért nem?

-
McLaca
őstag
Én is így gondolkodtam. A "raktáron" felirat meg piszkálja is a csőröm azóta is, igazán nem szép dolog, de amúgy a bolttal amit eddig tapasztaltam, az korrekt, mert ők hívtak pár órával a rendelés után, és nem nekem kellett egy hét után kérdezősködni, hogy miért nem jött még meg...
Kezdek megbarátkozni az Intel 320-as gondolatával, érzem én, hogy szeretni fogjuk egymást.

Ha a 25nm-es cella 3000× írható, az 360TB írást jelent. A régi gépemen 15 hónap alatt a Hard Disk Sentinel szerint 2,83-at sikerült.Üdv!
-
Tomate
veterán
Ráakarom rakni a particiót a 32-es Novára. Milyen foglalási egységet állítsak be és tényleg ne formázzam le az összes helyet?

-
KatiPeti
csendes tag
Sziasztok!
Valaki esetleg még erre a kérdésre?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
McLaca
üzenetére
Akkor ennyit a webes "raktáron" jelzésről

Rick4 #17057
Végül is mindegy, amint kiderült nincs ott sem raktáron, így az lesz amit javasoltál
Ha most vennék SSD-t én is inkább az olcsóbb G3-at választanám. Azért +10k-t lehet nem ér meg az elvileg valamivel hosszabb élettartam
-
D@ni88
addikt
hali, milyen ssd-t ajánlotok 25k környékén?
64gb a minimum. De nem tudok elmenni a cikekken, mivel a kingstonnál is vna S2, S2N, 96gbosnál meg S2 és S2B.köszi
-
horvathkrisz
addikt
-
McLaca
őstag
120GB-os Intel 320 megrendelve. A tapasztalatokról majd beszámolok.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
xEon1337
üzenetére
Azért olcsóbb, mert 25nm-es, az meg olcsóbb technológia. Kevésbé is tartós, de majd az idő eldönti. Azért az Intel nem az a sufnicég.
Apropó, a 320-ast kétféle típusjellel látom, SSDSA2CW160G3K5 és SSDSA2CW120G310. Namost ez ugyanaz, vagy csak az oldalak keverik, vagy mi a különbség? Két különböző revízió lenne máris, amikor még ropogós a termék?
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Sosem csináltam ilyet és nem is fogok. Távol áll tőlem ez a fajta - amúgy sokakra jellemző - magyar mentalitás. A szmájlik is ezt próbálták érzékeltetni.
Nálunk ennyiért mérik. Bár máshonnan lenne olcsóbban, de rájön a futár, plusz ha gariztatni kell (és nem 12V miatt, hanem mert magától meghal
), akkor nem kell postázgatni, ráadásul itt kártyával is lehet fizetni.
Szerintem meg is rendelem... Egyébként ez a kedvenc boltom, már csak elvből sem csesznék ki felük "fake" gariztatással.Üdv!
-
DV
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Ezt elore nem tudom megmondani, de logikusan vegiggondolva azert adnak ki frissiteseket, hogy jobb, gyorsabb es stabilabb legyen az SSD.
Idezet a 2 SSD firmware frissitesbol:
"Improved power management
Improved power-up behavior after uncontrolled power-down"
Improved full drive and corner-case performance
Improved TRIM behaviorImproved product reliability.
Resolved performance anomaly which resulted in brief, intermittent pause in drive response time for some users."Szoval egy rakas dolgon javitottak, jobba tettek.
franc0
Olcsobb is lehet (par ezressel), hogyha nem a K5 (kit) vegut venne: SSDSA2CW120G3K5
-
AtHoS
nagyúr
X25-M-et keresett pont a régebbi nand miatt.
-
-
DV
senior tag
válasz
S.O.S.
üzenetére
Megint kijott egy ujabb Crucial C300 firmware (ver.007), frissites menete angolul, link.
Frissiteni csak lepesenkent lehet! Pl. 002-es firmware-rol nem lehet atugorva frissiteni a 007-re, mert elotte kell a 006-os firmware.
006-os firmware-hez:
"Release Date: 11/16/2010
Change Log:
Improved power management
Improved power-up behavior after uncontrolled power-down
Improved full drive and corner-case performance
Improved TRIM behavior"1. Backup the Solid-State Drive (ajanlott)
2. Plug Drive into Motherboard port 0-3
3. Use AC Power
4. Edit BIOS Settings
---a. Disable/Remove Drive Passwords
---b. Check the Boot Order
---c. Change SATA mode (AHCI) to IDE mode
5. Run the Firmware UpdateA firmware letoltheto innen, link.
Arra figyeljetek, hogy a listaban van 1.8"-os es 2.5"-os SSD is, szoval a megfelelo legyen letoltve.
Az SSD felismerese utan ra fog kerdezni a program, hogy szeretned-e frissiteni az SSD-t, akkor be kell gepelni kis betukkel, hogy yes.
A frissites idotartama fugg az SSD-n levo adatmennyisegtol, egyes esetekben akar 3-4 perc is lehet.
A frissites vegeztevel a program ki fogja irni, hogy melyik firmware van az SSD-n (current firmware), hogyha nem azt irja ki amit feltelepitettel, akkor ujra kell kezdeni az egeszet elolrol.
Ezutan ki kell teljesen kapcsolni a gepet, majd bekapcsolni es vissza kell allitani a BIOS-ban a beallitasokat.007-es firmware-hez:
"Release Date: 04/26/2011
Change Log:
Improved product reliability.
Resolved performance anomaly which resulted in brief, intermittent pause in drive response time for some users."1. Backup the Solid-State Drive (ajanlott)
2. Use AC Power
3. Edit BIOS Settings
---a. Disable/Remove Drive Passwords
---b. Check the Boot Order
---(nem kotelezo az IDE mod, de ha a frissites nem sikerul , akkor mar kelleni fog az ismetleskor)
4. Run the Firmware Update -
fagy53
nagyúr
válasz
S.O.S.
üzenetére
Igen, de egy kicsit sántít a dolog...
A 425-ös 64GB Kingstonom egy éves és 81%-ra minősítette, míg az SVP100-at 100%-ra, ami 2-3 hónapos. Ez még korrekt lenne, de az előbbire 9 évet ad meg, míg az utóbbira 8-at...
Mondjuk tökmindegy, mert ki tudja mi lesz 8 év múlva, de változatlanul szkeptikusan állok a dologhoz és letörlöm őkelmét...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
S.O.S.
senior tag
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Tényleg jó köszi!

-
horvathkrisz
addikt
Köszi!

Ja, ha már offoltam, gondoltam ezt is megosztom Veletek:
Net gyorsítása Windows 7-ben
Tényleg jó! -
cszn
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Meghiszem azt!
Használd egészséggel! -
cszn
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Jah. A 310-es a mSata-s, az nem is lehetett volna.

Egyébként akkor úgy néz ki (nem meglepő módon) az X25-V sebességeit hozza a 40 gigás.
-
horvathkrisz
addikt
Nálam ezt produkálta az új 40GB-os intel, friss win7-tel:

-
McLaca
őstag
Csakhogy X-25M-et 120GB-os méretben nem nagyon lehet már kapni... A napokban próbáltam rendelni, és felhívott a bolt, hogy egyik nagykerben sem lát készleten, kérdés, hogy egyáltalán még berendelhető-e, vagy kifut, ha meg rendelhető, akkor ki tudja, mikorra érkezik a nagykerbe... Mást meg mit, ami nem lassul és nem 2x nm-es...?
Üdv!
-
Ist
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
SSDlife programoknak nem feltetele, hogy az SSD-n legyen a WIN.
Pontosan milyen programokkal nezted meg az SSD-t ? Mert pl. az IndilinxSSDStatus program csak az ilyen vezerlok adatait kepes kiolvasni.
CrystalDiskInfo mar altalanosabb, ezzel meg kell, hogy kapd az SSD statuszat.
-
Tomate
veterán
Köszi a tippeket. Megrendeltem egy Corsair Nova 32-eset. Ha ezeket végigzongorázom meg is vagyok mindennel?

-
wwhy
veterán
válasz
Tomate
üzenetére
NTFS-el durván 30.
Én W7+off2010 (word,excel, powerp) tettem rá, plusz pár apróbb prog (irfan, adobe reader, poweriso, firefox, avira free) és még lecsíptem egy 5GB-os partíciót doksiknak.
Így a 25-ből még szabad kb. 17GB.
Megy még bele egy 4GB-os RAM, akkor a lapozófájl ki lesz kapcsolva, most fixre állítottam (1024)Inkább az zavar, h a BIOS szerint SATA1
pedig a legújabb BIOS van fent és a HDD-t normálisan, SATA2-nek kezelte. -
Tomate
veterán
Értem, köszi!
Intelen gondolkodom még.wwhy: Nem kicsi a 32-es? Mekkora gyakorlatban az a 32?
-
0xY
tag
valszeg a külső keret volt lassú, most már elég jó értékeket kaptam, fülig ér a szám

http://green.field.hu/intel320.png -
cszn
őstag
válasz
Bobyjack
üzenetére
Sajátgépben a meghajtón jobbklikk, tulajdonságok, hibaellenőrzés. Vagy valami ilyesmi. Azóta előfordult még?
(#17002) Laraxior A legtöbb úgy működik, hogy kell neki telepítés után egy pár nap mire kiírja.
(#17003) M_o_g_y_i Miért döntöttél mégis a vertex mellett?

Itt el tudod olvasni ahogy Anand bácsi érdeklődött OCZ-nél, hogy tesznek e valamit az ügy érdekében. Röviden: elképzelhető, hogy igen, de amit most a boltban veszel még random bármelyik lehet a három közül.(#17004) Tomate Talán a Corsair Nova, esetleg ha valahol találsz egy sima OCZ Vertex-et (mindegyik indilinx vezérlő). De én még mindig azt mondom, hogy X25-V alá ne add.
-
Tomate
veterán
válasz
Tomate
üzenetére
Buffalo 64gb-ról vélemény esetleg?
-
Tomate
veterán
15 és 20e között milyen 32gb-os SSD-t ajánlotok? A 20 már max nem szeretnék fölé menni. Köszi!

-
M_o_g_y_i
őstag
OCZ 80GB SATA2 SSD 2.5" Vertex 2 Series OCZSSD2-2VTX80G 39e. HUF alatt jó vétel?

Mégsem Kingston 96GB V+ lesz úgy látom...Ez szerintetek már 25nm-es, vagy van még esély a régire?

-
Laraxior
titán
ezek az SSDlife progik csak akkor látják az SSD-t ha azon van a win?
Mindkettővel megnéztem (amikről írtatok lejjebb) az enyémet,de egyiksem jelezte ki...
Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Projektor topic
- Óra topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)