Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
cszn
őstag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Amúgy se jelent túl sokat, mármint ha az egész az SSD-n van, úgyhogy ha a temp vagy a mentések vannak csak rajta, szerintem elhanyagolható (nem észrevehető) gyorsulást eredményezhet csak egy játéknál. A lényeg, hogy az adatok 99%-át a vinyóról tölti be tehát nem tud gyorsulni.
(#14797) szab.tam Itt van egy jó verzió. Esetleg még annyit, hogy az alignálást úgy is meg lehet csinálni, hogy win7 telepítővel formáztatod és aztán rakod rá az előzőleg lementett rendszert.
Az általad leírt verzió is jó lehet ha csak fájlrendszert másoltatod vele nem a partíciót (nem tudom tud e ilyet amit te használsz). A lényeg hogy ha egyszer megvan az elcsúsztatott partíció akkor az max. formázva legyen vagy másolva rá, semmilyen partícióra ható művelet ne érje. -
szab.tam
nagyúr
hi!
napokban egy ssd-t fogok venni. az ellemző leírást elolvastam, és ott láttam meg, hogy meglévő xp klónozásnál particióeltolási gondok lehetnek.
nálam a klónozás nem backup filból fog történni, hanem egy futó xp alá bedokkolom a forrás hdd-t és a cél ssd-t. és klón hdd to hdd. jelen esteben kisebb méretű partició lesz létrehozva a célon. így szoktam meg. és acronis-t használok.
olvastam az itteni leírást, de akkor sem értem pontosan, konkrétan, hogy milyen lépéseket kell figyelnem. mbr mizéria és társai. meg hogy ha eleve jól van, akkor nem úgy lehet hagyni. vagy ilyesmi. lényeg, hogy egy kukkot sem értettem belőle.
ha valaki magyarul, pár mondatban, de magától értetődőnek vélt egy lépést sem kihagyva, szájbarágósan elmondaná, hogy mit is kéne tennem...
nagyon megköszönném...

-
MrCsiT
addikt
válasz
alvaro
üzenetére
teljesen egyetértek veled:
én azt szeretném, hogy majd a Dragon Age Origins is az SSD-ről fusson, de az a DLC-kkel együtt 40GB , így egy 30-as SSD ...hm.. kicsi lesz
..kérdés: ha van egy SSD-m, amiről fut a rendszer, akkor a 2. vinyóról egy oda telepített játékot elindítva, azért gyorsulhat a játék ? ( mielőtt valaki kb. hülyének nézne: a legtöbb mai játék a dokumentumok-ba pakolja a mentéseket, az pedig vélhetően az SSD-n lenne.. vagy ne legyen ott
)szerk:
van egy olyan táblázat valahol, ami azt mutatná meg, hogy 64 / 128 / 256GB -s SSD -t Win7 -tel formázva, mennyi lesz a formázott kapacitás ? -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
..szerintem ideje lenne átgondolni az 1-es hsz-t, mert én az alábbiakat találtam benne :
"Előzetesnek annyit, hogy Raptor után némivel gyorsabb, viszont ahol az elérési idő számít, ott a Raptor állvahagyja (pl Win betöltéskor a desk azonnal használható, nem kell másodperceket várni)." -ez alapján, a Raptor (..bár azt nem ártana tudni, hogy melyik raptor ?) gyorsabb, mint az SSD. Nyilván nem ezt akarta valaki fogalmazni, vagy ha igen, akkor az csak nekem fura

"1. ma SSD-t még csak kizárólag energiatakarékosság, ill. strapabíróság
miatt érdemes venni, sebességben béka segge (EEEPC-ben okés)" - ez az 1-es hsz időpontjaként látható 2008-02-16 22:47:17 -kor igaz lehetett, de ma, ahogy tudom, már nem igaz
-
Normi™
őstag
Közben visszaolvastam és kiszúrtam,hogy hülyeséget kérdeztem,csak vissza kellett volna olvasnom az előző hozzászólásokat.....Bocs

-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.Mitől lehet,hogy az összes program szerint 100/100-as Ocz vertex 2 aktív trim-mel jelentősen belassul,kb két hónapos,230-ról a hdtune-os olvasási tesztben maximum 175-el olvas pár napja,rengeteg szabad hely van,minden kikapcsolva,hogy semmi sem írjon az ssd-re...egyszerűen nem értem...lehet természetes folyamat?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv: Norman
-
VGYke
addikt
Megvannak az első tesztjeim az Intel 120GB-ról. Igaz nem zéró állapotban készültek (vagy 4szer telepítettem a win7-et, aztán vagy 4-5-ször Ghostoltam vissza a rendszert, mert mindég volt olyan ami nem tetszett, szóval még csak írtam szegénykémet)
Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy az értékeim mit mutatnak:
ASS SSD, ATTO, Crystal, HDTune -
fazr
senior tag
A pályabetöltés hova gyorsulna már?
Notebook-ommal is 2 másodperc alatt betölti pályát 5400-es hdd-vel 
(#14783) kertsa a minimum fps-t szerintem úgy értik, hogy az fps drop lenne kisebb (amikor néha lemegy az átlagosnál jóval kisebbre 1-1 tizedmásodpercre, ezt többnyire a punkbuster okozhatja pl silent scan-nel)
-
kertsa
senior tag
éN79 Nálam egy ekkor méretű SSD bőven elég. Win7 32 bit és alap programok + HL2 és még maradt 14 GB-nyi hely. Csak OS boot meghajtónak szerintem elég.
Az még megfordult a fejembe, hogy a CoD4et erre tenném, de kétlem, hogy attól több fps-em lenne

cszn Ezek szerint most elég neked a 30-as (5-6 giga jó ha szabadon van rajta, és ez stimmt). Ha tudod, hogy nem fog kelleni több hely mostanság akkor meglépheted, de én inkább egy 40-est javasolnék a bizottság kedvéért.

Már 2 éve elvagyok ennyi C-vel
Tartozás fejébe jönne a 30-as ssd, és be kell érnem vele 
-
petrusz82
aktív tag
-
kertsa
senior tag
Szia!
Mire elég egy Kingston SSD SATA2 30GB 2,5" (SNV125-S2/30GB)? Ha pl csak egy Win7 32bit megy rá, és a többi programot egy vinyóra telepítem annak volna értelme?
Most 23Gb-ot foglal a C meghajtó, és oda van telepítve minden egyéb program is. Ha így tennék az ssd-vel is, akkor 6-7 gb szabad helyem maradna.
Ha programokat vinyóra tenném, akkor 10-11Gb szabad helyem maradna.
Valamelyik megoldásnak van értelme?
üdv.
kertsa -
Medical
aktív tag
-
petrusz82
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az AS SSD Benchmark programja is hasonlóan fordított értéket mutat.
-
Core2duo6600
veterán
Semmi okod a panaszra, nálam ilyen

(#14754) DV
Megnéztem ezzel én is, nekem nem % ot, csak azt, hogy jó(#14768) petrusz82
Kezdek ennek a programnak nem hinni, csak nekem tünt fel, hogy a 4k file nála az írási sebességnél többet mutat mint az olvasásnál ?
Olvasni minden gyorsabban olvas mint ír, legfeljebb azonos sebességen. -
petrusz82
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
Én is meg vagyok elégedve vele, viszont furcsállom, hogy TRIM ellenére Az írási teljesítmény igen jelentősen visszaesett:
A baloldali képen az ssd kezdeti mérési eredménye látható beüzemelés után közvetlenül.
Csinálhatnál te is egy mérést, kíváncsi vagyok nálad milyen értékek szerepelnek 4 hónap használat után. -
mgabi
senior tag
válasz
petrusz82
üzenetére
Adata S599-t akarok én is venni. Lehet hülyeséget kérdezek, de a Sandforce 1200 vezérlő mivel tömöríti az adatokat, azok kevesebb helyet is foglalnak el a SSD-n. Tehát mondjuk 20GB adat tömörítve csak 12GB akkor ennyire adat lesz csak az SSD-n. Vagyis 64GB SSD re akár felmehet 120GB adat, ha jól tömöríthető. Jól értem?
Köszi a választ!
-
Bib
őstag
Hi!
Megvolt az első secure erase-m a corsair f60-on amit végrehajtottam,így visszatért a gyári írási sebessége
Ocz fórumán minden win telepítés előtt javasolják. -
petrusz82
aktív tag
Tegnap óta használok egy A-DATA S599-es SSD drive-ot. [Ezen] az oldalon van egy ilyen firmware frissítési lehetőség. Ez mire való, érdemes lenne -e telepíteni?
-
zetecR
addikt
válasz
misi444
üzenetére
A gyárilag 1.28-as firmware-esek a 25nm-es flash-sel szerelt verziók, úgyhogy a tiéd még nem az.
Az OCZ szerint az 1.24 óta semmi érdemleges nem történt, reméljük a jövőben javítják a Know issues-t is... -
DV
senior tag
válasz
petrusz82
üzenetére
Nalam minden az SSD-n van semmit sem helyezek at sehova. Jelenleg ez az SSD-m allapota, kep, csak azert linkelem be, hogy lasd mar 7TB iras felett vagyok es az allapota 98%, szoval ezt az elettartam novelesi dolgot nem kell annyira tullihegni, az egesz az 1. generacios SSD-kel kezdodott, mert lassuak voltak, csak arra fogtak, hogy az elettartam noveles erdekeben... lehetne meg sorolni.
De hogy a kerdesedre is valaszoljak, itt biztosan megtalalod a valaszt. -
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem annyi volna, hogyan lehet áthelyezni a böngészési előzményeket, miniatűröket, meg a sok apró fájlt amit letölt a lemezre böngészés során egy másik meghajtóra opera esetében? Elég csupán a "Operator Cache Directory4" részt átállítani a merevlemezre? Szóval opera esetében mit kell tennem, az SSD élettartamának növelése érdekében.
A választ előre is köszönöm!
-
VGYke
addikt
Erre a kérdésemre ( teszt programok) hivatkozva, ismételten kérdezek, kicsit pontosíva:
Intel (vagy akármilyen SSD-hez) milyen tesztprogramok beszerzése javasolt? Szóval amivel nyomon lehet követni a sebességet, állapotokat)
Ezekből valaki tud portable (USB-ről futtatható, nem telepítendő) verziót? -
DV
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Hogyha fel tudod telepiteni, akkor egy picit gyorsulhat.
#14654. -
misi444
csendes tag
Ja és majdnem elfelejtettem, köszönöm szépen mindenkinek a sok segítséget, nélkületek nem biztos, hogy meg mertem volna venni

Amúgy ami lemaradt: a Windows élményindex 7,5 pontot adott az SSD-re, a régi vinyó 5,9-et kapott

-
misi444
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem az OCZ Vertex 2 60 GB-os SSD-t, itt vannak a tesztek Win7+driverek, programok telepítése után:
Tesztek:

Intel RST telepítése után:

0fill:

Van, akinek több, van, akinek kevesebb. Azt viszont megtanultam ebből a fórumból, hogy a benchmarkokra szarni kell, amíg rendesen működik. Márpedig arra nem lehet panasz. Pikkpakk betölt a rendszer, a rendszerindítás is gyorsabb, mint a sima HDD-vel a hibernálásból feléledés. Hihetetlen élmény kattogni a gépen, villámgyors, csak ajánlani tudom.
-
DV
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Secure Erase: Permanently remove all data on an Intel SSD.
CAUTION: Secure Erase is an unrecoverable operation that permanently deletes all data on an Intel SSD. Secure Erase is an addition to the existing format drive command present in computer operating systems. Once you run Secure Erase on an Intel SSD, there is no possibility to recover data from the SSD.
Forras, link, 21.oldal. -
DV
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
-
AirBooms
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
Crucial C300 tud sata3-at, ezert irtam, h ha a lapodon van ilyen csatolo, vagy a közeljövöben tervezel ilyen lapot, akkor nagyon kijön a C300 elönye. Olvasasban olyan 360 mb/s-re szamithatsz. Sata2-nel sem rossz, ott pariban van az Intel X25-M-mel. Szerintem vagy C300 vagy Intel.
-
FishAir
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Azt írja, hogy rendszervinyón azt (teljes törlés) nem fogja neked megcsinálni (hála az égnek).
-
zsolt19900
őstag

ez a dolgom piros akkor mi a "gond" vagy semmi komoly? ha l ehet, hogyan lehet rajta segíteni
-
cszn
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Nem vészes ha nem tud SATA3-at (Sata2 = Sata 3Gb/s). Túl sok helyzetben nem lehet még úgyse kihasználni.
Nehéz lenne best buy-t mondani, de ez jó vétel. 80-as intel X25-M 42e, 40-es intel X25-V 22e még nagyon jó vételek.
-
ImI87
őstag
Hát jó, csak b@assza a csőrömet.........
TRIM működik, Garbage Collection-ra van v.mi külön progi, vagy az a TRIM mellett már fölösleges?Sea Edge:
Azt hallottam, hogy van ilyen mályformázás, ami visszarakja az SSD-t "gyári" állapotba. OCZ fórumon is van ilyen topik, Secure Erase-nek nevezik: [link]
Ez igaz lehet? -
cszn
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Én a kettő közül a C300-at venném, jobb a vezérlője, de mindkettő jó vétel.

-
AirBooms
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
Ha tud a lapod SATA3-at, vagy tudni fog, akkor C300, mert SATA3-mal nagyon-nagyon megugrik a teljesítménye! Iszonyatosan gyors lesz. Majdnem mint két Intel Raidbe kötve.
-
cszn
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Ezeket olvasd el és mindenre fény derül:
Átfogó elemzés... Nagy SSD teszt
Egyébként:
-Rendkívüli gyorsulást tapasztalnál.
-Az alaplapnak csak AHCI képesnek kell lennie a TRIM-hez, de az SSD-nek támogatnia kell a TRIM-et (a régebbiek nem támogatják).
-64 gigásokból. Rambazárban Crucial C300 kifejezetten ajánlott. Kingstontól talán az SV100S2N/64G éri meg a legjobban. -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Van egy Phenom X4-em 3,1 Ghz-n és egy terrás Hita HDD-m. Azon gondolkodom, hogy be kellene tenni egy 64 GB-os Kingston SSD-t rendszernek + 1-2 proginak, a HDD meg megmaradna főleg adatokat tárolni. Milyen gyorsulást tapasztalnék? Mi az a Trim? Ezt alaplapnak kell-e tudnia (ezt is olvastam már) vagy magának az SSD-nek? Mit javasoltok?
Üdv.
-
Sea Edge
tag
Az hogy a programok "lassabban" nyilnak meg hinnem, hogy az SSD problemaja, mivel az olvasasi ertekek a benchmark szerint valtozatlanok. Az irasi sebessegnek meg semmi koze a program inditashoz. Sandforce vezerlonel ez raadasul meg eleg nagy szorassal mukodik attol fuggoen, hogy mikor mit mennyire tud tomoriteni.
Mi ez a melyformazas fetisizmus? Nem most latom eloszor.
-
cszn
őstag
Akkor pedig jól csináltátok szerintem, mert ez is jó módszer.
A legtutibb az ha újrapakolod, én is megcsináltam inkább. 
(#14706) ImI87 Nem kell aggódni, azok csak tesztek, semmi közük a valós használathoz. Amíg még vannak "szűz" cellák és azokkal tesztel az SSD addig kimagaslóak az eredmények, de igazából ez az ami nem reális. A rosszabb értékek is teljesen rendben vannak, tovább romlani pedig nem nagyon fog (ha trim vagy rendszeres garbage collection van).
(#14712) e30st Jól ki is röhögnének.

-
freddirty
senior tag
OCZ vertex 2 és sandforce nem túl jó hírek:
-
-
Bodor
veterán
válasz
GSzarkaTAT
üzenetére
Igazad van, nálam is ezt írja 78% szabad helynél. Hát semmi sem tökéletes, legalábbis ez a jelentés része biztos nem. Tapasztalatom szerint viszont as ssd-t hatásosan optimalizálja.
Olvasási/írási teljesítmények szinte ugyanolyanok, mint újkorában....
Többet nem várok tőle.... -
Bodor
veterán
válasz
GSzarkaTAT
üzenetére
Ha tökéletes lenne az angol tudásom, akkor figyelmesen végigolvasnám....
Mindenbe bele lehet kötni.... -
GSzarkaTAT
tag
azért ez se tökéletes...olvasd csak végig figyelmesen.
Diskeeper has completed analysis of this volume and found
15 low performing files and directories and 1 312 low
performing free spaces.Volume Shadow Copy Service (VSS) is enabled on this volume,
and the standard defragmentation method is in use.Little or no fragmentation was detected on this volume, but
you should turn on Automatic Optimization and allow it to
run full time to maintain maximum performance.Also, free space on this volume is critically low, and
performance is suffering because of it. Take actions to
free more disk space.ume
Volume size = 38 063 MB
Cluster size = 4 KB
Used space = 18 778 MB
Free space = 19 285 MB
Percent free space = 50 % -
VGYke
addikt
Egy másik fórumban egy nagyon rendes és segítőkész fórumlakó társunk ajánlotta, hogy X58 lapba, Intel SSD mellé tegyem fel az IntelRST (iata_cd.exe) drivert, nem baj ha nincs raid, gyorsít az ssd-n.
Már nem merek ott többet kérdezni, mert nagyon butának leszek nézve (ami ezen területen félig igaz), így tőletek is kérdezek: feltegyem és akkor mi lesz jobb?Ezekből az SSD tesztelő progikból nincs "portable" verzió? Én beszereztem 1-2-t (iPon honlap), de nem igazából akarnak tesztelni. Egyáltalán mi az alap SSD figyelő, tesztelő prg?
Aktív témák
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

najó... 248-250 között ingadozik
ha az a 2 fps a drop, akkor szerintem semmi para 

Notebook-ommal is 2 másodperc alatt betölti pályát 5400-es hdd-vel 

vagy mégis? Sata 3Gb/s