- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Érdemes egy ListBoxot felvenni, nálam ListBox1 a neve.
[kép] -
Fferi50
Topikgazda
válasz
istvankeresz #50398 üzenetére
Szia!
Kiírta az mindegyiket, de mivel egyenként írattad, a következő mindig felülírta az előzőt. (Erről meggyőződhetsz, ha lépésenként hajtod végre a makrót.)
A Caption szövegét összefűzéssel kell megadnod, a négy/vagy több cellaértéket fűzd össze és a végén jelenitsd meg a Label.Caption szövegben.
Üdv. -
istvankeresz
aktív tag
Üdv!
Ha még emlékeztek, akkor korábban készült a segítségetekkel egy távollét nyilvántartó project, ami egy excel táblát használva VBA megoldásokkal rögzítette a textboxokba beírt adatokat. Tök jól működik, de jött egy felhasználói fejlesztési javaslat, ami jogos is szerintem. Aki rögzíti, az szeretné látni valamilyen megjelenített formában a már korábban rögzített adatokat, mert nem biztos, hogy jót rögzített korábban, megzavarták rögzítés közben, srb.. Ez konkrétan négy oszlop K2,L2,M2,N2 -tól lefelé indulva. Msgboxban ha sok adat van, akkor karakterlimit miatt nem írható ki teljesen a cella értékei. A felhasználói felületbe szépen illeszthető lenne egy Label, amire a Label.Caption-al próbálnám az értékeket kiíratni. A kérdésem az,, hogy lehet olyan ciklust ami véigmegy a négy oszlopon, a cellaértékeket pedig sorba kiírja ugyanarra a Labelre? Nekem eddig nem nagyon sikerült. Ciklussal egy értéket írt ki, az utolsót.
-
morgusz
csendes tag
Sziasztok!
Lehet olyat csinálni, hogy három makró meghatározott sorrendben automatikusan lefusson egy gombbal v. valahogy indítva? Láttam leírást róla, de valószínűleg rosszul csináltam, vagy értettem valamit, mert csak hibaüzenetekig jutottam.
Néha kell egyenként is indítani őket, de az automatikus azért kellene, mert sokáig fut egyik-egyik, és azalatt ott kell hagynom a gépet.Köszönöm: morgusz
-
T 1000
aktív tag
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémát kell megoldanom. Egy táblázat egyik oszlopában (legyen B oszlop) számok vannak. Ezek a számok 5 illetve 6 számjegyűek. Azt kellene megoldanom, hogy ha a számjegy 5 számjegyű, akkor írjon elé egy nullát.
Előre is köszönöm! -
lappy
őstag
válasz
TillaT #50386 üzenetére
tedd fel az eszköztárba ott létrehozhatsz saját menüt így könnyű megtalálni
-
Pá
addikt
válasz
TillaT #50386 üzenetére
A fenti menüsorban a személyre szabással el tudsz helyezni új menüpontokat és azon belül mindenféle parancsot. Én még nem csináltam, de több fileból is dolgozom, ahol így van megoldva, szóval biztos lehetséges, ha ez neked megfelel.
Szóval ide új menüpont és abba a vezérlők. -
TillaT
tag
Ismertek olyan VBA módszert, amivel vezérlő elemeket (ActiveX - CommandButton) a munkalaptól függetlenül -mintha külön réteg lenne a munkalap felett- lehet megjeleníteni?
Olyan megoldásra lenne szükségem, ami nem reagál a képernyő görgetésre sem és a felhasználó által kezdeményezett nézet nagyítás/kicsinyítés sem befolyásolja a megadott méreteit.Általában az ablaktábla rögzítést használom ilyen helyzetekben, a rögzített területeken elhelyezve a gombokat, de ez csak a görgetés ellen ad megoldást. A nagyítás/kicsinyítés a gomb méretét is megváltoztatja.
Az Execelben ugyan van olyan lehetőség, hogy 'Vezérlő formázása' >>> 'Jellemzők', és itt be lehet állítani, hogy "Az objektum helye és mérete nem változik", de nálam (Excel 2016) ez a beállítás nincs hatással az objektumra. A képernyő görgetésével, nagyítás/kicsinyítésével együtt változik.
Az sem lenne baj, ha lenne olyan megoldás, ami nem csak Excel 2016-nál, hanem más, akár korábbi verzióknál is életképes.
(Kipróbáltam néhány javaslatot az internetről, de nálam nem működnek.) -
istvankeresz
aktív tag
Üdv!
Ügy tűnik, hogy csak félig jó megoldásom lett az MsgBox-ba kiiratásos problémánnal. Belefutottam az 1023 karakterlimitbe, amint nagyobb tartománnyal teszteltem. Van mód ennek a limitnek a kitolására valami trükkel? Vagy valami pop-up ablakot készítsek?
-
eszgé100
őstag
válasz
Fferi50 #50383 üzenetére
Szia
"Pontosan milyen feltételeknek kell megegyezniük ahhoz, hogy TRUE legyen az eredmény?"
A TRUE eredményt készen kapom, nem nekem kell meghatároznom, van egy programunk, ami rögzíti az eredményeket, és bizonyos paraméterek alapján eldönti, hogy az adott feladat megfelelően lett-e elvégezve? Ha minden paraméternek megfelelt, akkor TRUE, ha valami nem jó, akkor FALSE.
Miért van az, hogy a második képen a MODEL1SUB2_2_3 első sorában FALSE van, a második előforduláskor pedig TRUE?
Valóságban ez egy csavart jelképez, amit egy bluetooth-os nyomatékkulccsal húzunk meg. A program kiküldi a beállításokat a nyomatékkulcsra, majd a nyomatékkulcs visszaküldi a meghúzási nyomatékot, az elfordulás szögét, hányadik csavart húzta meg a programnak, és amennyiben valamelyik érték nem megfelelő, akkor a program FALSE eredményt ír be a Statushoz, majd engedélyez egy újabb próbát, ami ha sikerül, akkor TRUE lesz, 3x lehet próbálkozni, utána supervisor átveszi. FALSE eredményt kaphatunk még akkor is, ha egy lépést vissza- vagy előreugrunk, valamint, ha nem megfelelő értékeket viszünk be a value vagy text inputhoz.A második táblázat hogyan keletkezik?
A táblázat a program log file-ából van kimásolva, egyelőre kézzel, még nem foglalkoztunk automatizálással, de nem hiszem, hogy ez gondot fog okozni a későbbiekben.
Nekem személy szerint csak egy listára van szükségem a végén, hogy volt-e olyan lépés, ami kimaradt, vagy FALSE a Status, és nem lett később korrigálva, illetve, hogy egy-egy lépés volt-e duplikálva, annak ellenére, hogy már elsőre is TRUE volt stb. Ezt az egészet el tudom képzelni, akár egy külön oszlopban a steps tabon, amit aztán egyszerűen leszűrhetünk.
A programban vannak bugok, pl ha egy legördülő listából valasztjuk ki a Step Numbert, akkor arról semmilyen bejegyzés nem keletkezik, legrosszabb esetben egy-egy (vagy akár több) lépés is kimaradhat, ezért nem merjük magunkat teljesen rábízni, kézzel pedig 30-40 perc átnyálazni az eredményeket.
Jelenleg a kézzel ellenőrzött eredmények alapján készítünk egy riportot, kategóriákra bontva és számszerűsítve a dolgokat.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
eszgé100 #50380 üzenetére
Szia!
Pontosan milyen feltételeknek kell megegyezniük ahhoz, hogy TRUE legyen az eredmény?
Miért van az, hogy a második képen a MODEL1SUB2_2_3 első sorában FALSE van, a második előforduláskor pedig TRUE?
A második táblázat hogyan keletkezik?
Mivel az első táblában "hiányos" az információ - csak annyit tudunk, hogy mennyi a Batch Size, azaz hány sornak kellene minimum lennie a második táblában, ezért szerintem makró kell majd hozzá.
De pontosan kellene ismerni a feltételeket, mit mivel kell hasonlítani - ahogyan az első kérdésemben írtam.
Üdv. -
-
lappy
őstag
válasz
istvankeresz #50377 üzenetére
Vagy a két makró egyben
Sub mesage()
Dim xRg, xCell As Range
Dim xTxt, xStr As String
Dim xRow, xCol As Long
On Error Resume Next
If ActiveWindow.RangeSelection.Count > 1 Then
xTxt = ActiveWindow.RangeSelection.AddressLocal
Else
xTxt = ActiveSheet.UsedRange.AddressLocal
End If
Set xRg = Application.InputBox("Please select range:", "Rejtett elemek", xTxt, , , , , 8)
If xRg Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
For xRow = 1 To xRg.Rows.Count
For xCol = 1 To xRg.Columns.Count
xStr = xStr & xRg.Cells(xRow, xCol).Value & vbTab
Next
xStr = xStr & vbCrLf
Next
MsgBox xStr, vbInformation, "Rejtett elemek"
End Sub -
eszgé100
őstag
Sziasztok!
Van két táblázatom, ahol az eredményeket szeretném összehasonlítani.
Az első táblázat tartalmaza a lépéseket, ezeket használnám feltételként, a második az eredményeket, miszerint ha összes feltétel egyezik + a Status TRUE, akkor léphetek a következő lépésre, FALSE esetén tudni akarok róla, hogy melyikkel volt a hibalépések:
a második táblázatban a Bolt ID az első táblázat Program ID_Step Number-ből állítjuk elő, ha viszont a Type of Operation "fastening", akkor hozzáadódik még a Batch Size is _1 _2 _3 _4 formátumban.
Érdemes az ilyen feladatra makrót írni, vagy létezik valamilyen funkció, amivel ki tudom szűrni, a hibákat.
Lényeg annyi, hogy az összehasonlítás végén akkor leszek happy, ha minden Bolt ID Status-a TRUE, duplikáció esetén az utolsó bejegyzés TRUE , és ne maradjon ki egyik lépés sem.
-
lappy
őstag
válasz
Sub mesage()
Dim msg As String
msg = ""
For i = 1 To 3
For Each a In Array("A", "B", "C")
msg = msg & Cells(i, a).Value & vbTab
Next a
msg = msg & vbCrLf
Next i
MsgBox msg
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Sub Adatok()
Dim ter As Range, CV As Range, szoveg As String
Set ter = Application.InputBox(prompt:="Kérem a tartományt", Type:=8)
For Each CV In ter
szoveg = szoveg & CV & vbLf
Next
MsgBox szoveg
End Sub -
istvankeresz
aktív tag
Szia!
Lehet, hogy kicsit félrefogalmaztam. Ezt az egy cella értéket nekem is sikerült kinyerni, de én több cella értékeit szeretném egyszerre egy MsgBoxba, vagy bármibe, tehát egy
Range("A1:E2").Value
szerűen, lehetőleg megtartva a sorokat, oszlopokat.A cél az lenne, hogy ha a user megnyomja a gombot, akkor az azon az aktív worksheet-en a range-be írt cellák értékeit lássa, mert amúgy neki aworksheet el van rejtve. Ezért, ha nem biztos benne, hogy oda felvitt-e már adatot, akkor egy gombnyomással megnézi, hogy van-e ott érték, illetve, hogy milyen értékek vannak beírva.
Tehát a képen látható értékek vannak a cellákban például, de ezt nem látja a user. Nyom egy gombot, és egy panelen, vagy egy MsgBoxban visszakapja az (A1:E2) tartomány értékeit.TillaT:
Köszönöm! Egyelőre elég csak a cellatartomány értékeit visszakapnom.
-
TillaT
tag
válasz
istvankeresz #50374 üzenetére
Ha a cella értéke mellett más adatokra is szükséged lenne a celláról, akkor az alábbi kód is segíthet. Ez az aktív (aktívvá tett) cella adatait (cím, koordináták, érték, típus) adja vissza egy MsgBox-ban. A kódot hozzárendelheted egy billentyűkombinációhoz is és egy általad létrehozott gombhoz is.
Sub Cellrangequery()
Dim r As range
Set r = Selection
MsgBox "Range address: " & r.Address & vbNewLine & _
"Range value: " & r.Value & vbNewLine & _
"Range row: " & r.Row & vbNewLine & _
"Range column: " & r.Column & vbNewLine & _
"Range type: " & TypeName(r.Value)
End Sub
-
lappy
őstag
válasz
istvankeresz #50374 üzenetére
Sub Get_Cell_Value1()
Dim CellValue As String
CellValue = Range("A1").Value
MsgBox CellValue
End Sub -
istvankeresz
aktív tag
Üdv!
Egy cella range értékeit szertném megjeleníteni valahogy. Van VBA megoldás rá? Akár valamilyen panelen, akár MsgBox-ban. Gombnyomásra kellene működnie.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség:
A lenti táblában a Munka 2 fülön össze kellene adni a Munka 1 fülön azoknak a K oszlopoknak az értéket amelyeknél a Munka 1 P oszlopan és a Munka 2 A oszlopban ugyan az a szám szerepel. Ez kellene a Munka 2 F oszlopában összeadni.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
TillaT #50368 üzenetére
Szia!
"nem értem a "Miért"-jét, hogy miért működik így."
Amikor lekorlátozod a görgethető sorok/oszlopok tartományát, akkor azon a tartományon kívülre nem viheted a cursort (aktív cellát) - hiszen az eredeti szándékod is ez volt.
Egész sort/oszlopot azért nem jelölhetsz ki, mert a kijelölés túl lógna az "engedélyezett" tartományon.
Üdv. -
TillaT
tag
válasz
TheSaint #50366 üzenetére
Köszönöm. Nekem úgy tűnik, hogy nem befolyásolja a korábban tapasztaltakat.
Változatlanul nem tudom a sorazonosítókat és az oszlopazonosítókat használni teljes sorok és/vagy teljes oszlopok kijelölésére.
(Ritkán használok billentyűkombinációkat munka közben. Mindig van egy egér a zsebemben.
- Nekem az "rögzült be", hogy ha pl. be szeretnék szúrni 3 új oszlopot a G oszloptól kezdődően, akkor az oszlopazonosítókon (sorfejléc, oszlopfejléc) mozgatva az egeret kijelölöm a G-I oszlopokat, majd jobb egérgomb és a 'Beszúrás' opciót választom.
- Ha ugyanezt a beszúrást egy olyan munkafüzet munkalapján szeretném megtenni, amelyikben a kódom is fut, akkor táblázaton belül a G oszlophoz tartozó bármelyik sorban ki kell jelöljek 3 egymás melletti cellát, majd a szokásos jobb egérgomb és 'Beszúrás' opció választása után a felugró vezérlőpanelen még ki kell választanom a Beszúrás módját.
Azaz a kijelölés szempontjából teljesen használhatatlanok (kattinthatatlanok) a sor- és oszlopazonosítók.)
Ebből leginkább az zavar, hogy nem értem a "Miért"-jét, hogy miért működik így. -
TheSaint
aktív tag
válasz
TillaT #50365 üzenetére
"Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy a kód hatása alatt miért nem engedi a sorok és/vagy oszlopok kijelölésével az egész sorok/oszlopok beszúrását/törlését; hogy miért csak a táblázaton belüli cellák kijelölésével enged beszúrni és törölni egész sorokat/oszlopokat"
Egy próba erejéig:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Rows.Count > 1 Or Target.Columns.Count > 1 Then
Application.CutCopyMode = False
Application.OnKey "^+{INSERT}", "InsertEntireRowOrColumn"
Application.OnKey "^+{DELETE}", "DeleteEntireRowOrColumn"
Else
Application.OnKey "^+{INSERT}"
Application.OnKey "^+{DELETE}"
End If
End Sub
Sub InsertEntireRowOrColumn()
If Selection.Rows.Count > 1 Then
Selection.EntireRow.Insert
ElseIf Selection.Columns.Count > 1 Then
Selection.EntireColumn.Insert
End If
End Sub
Sub DeleteEntireRowOrColumn()
If Selection.Rows.Count > 1 Then
Selection.EntireRow.Delete
ElseIf Selection.Columns.Count > 1 Then
Selection.EntireColumn.Delete
End If
End Sub
-
TillaT
tag
válasz
TheSaint #50363 üzenetére
Köszönöm. Kicsit más úton, a Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range) -el próbálkoztam, és eddig úgy tűnik, hogy jól működik. Azonnal reagál az aktív munkalapon a változásokra. Mindegy, hogy beszúrok vagy törlök sorokat, oszlopokat.
Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy a kód hatása alatt miért nem engedi a sorok és/vagy oszlopok kijelölésével az egész sorok/oszlopok beszúrását/törlését; hogy miért csak a táblázaton belüli cellák kijelölésével enged beszúrni és törölni egész sorokat/oszlopokat, ... de ez a működés szempontjából kevésbé zavaró, mint ami az alap problémám volt.
Még egyszer köszönöm a segítséget és az együttgondolkodást.
Dim lastRow As Long
Dim lastColumn As Long
Dim scrollArea As Range
Dim ActiveSheetNumber As Integer
Private Sub Workbook_Open()
ThisWorkbook.Sheets(1).Activate
Call ScrollAreaInterpret
End Sub
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
Call ScrollAreaInterpret
End Sub
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If Target.Rows.Count > 1 Or Target.Columns.Count > 1 Then
Call ActSheetChange
End If
Call ScrollAreaInterpret
End Sub
Sub ScrollAreaInterpret()
lastRow = ActiveSheet.Cells(ActiveSheet.Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
lastColumn = ActiveSheet.Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
Set scrollArea = ActiveSheet.Range("A1").Resize(lastRow, lastColumn)
ActiveSheet.scrollArea = scrollArea.Address
End Sub
Sub ActSheetChange()
ActiveSheetNumber = ActiveSheet.Index
ThisWorkbook.Sheets(ActiveSheetNumber + 1).Activate
ThisWorkbook.Sheets(ActiveSheetNumber).Activate
End Sub
-
Sziasztok. Vlszg zöldfülű kérdés, de.
Vannak adatok, amiknek az átlaga-szórása ismert, illetve, ezek fényében a 95%-os megbízhatósági tartomány (±) is. A kérdés az lenne, hogy-hol lehet ezt legegyszerűbben vizualizálni, teszem fel, oszlopdiagramon, és "hibasávokban" pedig a 95%-os megbízhatósági tartományt jelezve (összefednek-e az egyes átlagok megbízhatósági tartományai v sem).az, hogy az átlagokat és szórásokat mutassa az oszlopdiagram, még megy is, de, a 95%-os MT-vel nem tudom, hogy lehetne ábrázolni.
Ami miatt gondoltam, hogy a 95%-os MT jó lenne: jobban lehet látni, hol van tényleges -jelentős- eltérés, és hol nincs. Esetleg valami leírás is megfelelhet linkben (előny, ha magyar excelből)
-
TheSaint
aktív tag
válasz
TillaT #50362 üzenetére
"Esetleg létezhet olyan metódus, amivel a háttérben, a felhasználó által érzékelhetetlen pillanatig aktívvá tehetnék egy másik munkalapot, majd egyből visszatérnék az adott munkalapra?"
Jó ötlet, erre van is megoldás elvileg:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim currentSheet As Worksheet
Set currentSheet = ActiveSheet
vbnet
Copy code
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:01"), _
"GoBackToCurrentSheet"
Sub GoBackToCurrentSheet()
currentSheet.Activate
Call ScrollAreaInterpret
End Sub
End Sub
-
TillaT
tag
válasz
TheSaint #50361 üzenetére
Köszönöm, ezt már próbáltam. Sajnos ez is csak részlegesen tesz úgy ahogy én szeretném. Ennél is el kell kattintani, majd vissza arra a munkalapra, amin korábban a sor/oszlopbeszúrást megejtettem.
Esetleg létezhet olyan metódus, amivel a háttérben, a felhasználó által érzékelhetetlen pillanatig aktívvá tehetnék egy másik munkalapot, majd egyből visszatérnék az adott munkalapra? Így utánozva azt, mintha ténylegesen el és visszakattintottam volna.
Mindjárt teszek is egy próbát. -
TheSaint
aktív tag
-
TillaT
tag
Sziasztok!
Létezik olyan eseménykezelési lehetőség, ami azonnal érzékeli az aktív munkalapon eszközölt sor és/vagy oszlopbeszúrásokat?VBA kóddal szeretném korlátozni egy munkafüzet minden munkalapján a táblázatok görgethetőségét.
- A munkalapok eltérő méretűek.
- Görgethető tartományként minden munkalapon az adott munkalap 'A1' cellája, valamint az 'A' oszlop utolsó nem üres cellája és az utolsó nem üres oszlop metszéspontja által határolt tartományt szeretném kijelölni.A ThisWorkbook szerkesztőfelületébe írt alábbi kódsorokkal szerettem volna megoldani az elgondolásomat, de sajnos nem teljesen az elvártak szerint működik.
1., Ha csak úgy dolgozok a munkalapokon, hogy sehol nem szúrok be sort vagy oszlopot, akkor hibátlanul működik a görgethetőség korlátozása minden munkalapon.
2., De ha egy munkalapon beszúrok sorokat/oszlopokat, akkor ezt csak azután veszi figyelembe az adott munkalap görgethetőségének korlátozásánál, ha előbb elkattintok egy másik munkalapra, majd vissza.3., A kód hatása alatt nem lehet hagyományos módon -sorszámok vagy oszlopnevek kijelölésével- megadni a beszúrandó sorokat/oszlopokat. Csak úgy enged sorokat és oszlopokat beszúrni, hogy a táblázaton belül bárhol ki kell jelölni annyi sort/oszlopot, amennyit be akarok szúrni, majd a felbukkanó Beszúrás módja ablakban az "Egész sor" vagy az "Egész oszlop" opciók közül választva szúrja be, amit szeretnék.
Ki lehet ezt váltani, hogy a kód futása ellenére is hagyományos módon lehessen kijelölni a beszúrandó sorokat/oszlopokat?Dim lastRow As Long
Dim LastColumn As Long
Dim scrollArea As Range
Private Sub Workbook_Open()
Call ScrollAreaInterpret
End Sub
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
Call ScrollAreaInterpret
End Sub
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Call ScrollAreaInterpret
End Sub
Sub ScrollAreaInterpret()
lastRow = ActiveSheet.Cells(ActiveSheet.Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
LastColumn = ActiveSheet.Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
Set scrollArea = ActiveSheet.Range("A1").Resize(lastRow, LastColumn)
ActiveSheet.scrollArea = scrollArea.Address
End Sub
-
TheSaint
aktív tag
válasz
kepton #50350 üzenetére
Egy megoldás:
Először a D3 cellába a darabszám, majd a C3 cellába a cikkszám:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$C$3" Then
Dim cikkszam As String
cikkszam = Target.Value
Dim keresettSor As Range
Set keresettSor = Me.Range("A:A").Find(cikkszam, LookIn:=xlValues)
If Not keresettSor Is Nothing Then
Dim darabszam As Integer
darabszam = Me.Range("D3").Value
Me.Cells(keresettSor.row, 2).Value = Me.Cells(keresettSor.row, 2).Value + darabszam
End If
End If
End Sub
-
Delila_1
veterán
válasz
Lasersailing #50351 üzenetére
Nem tudom mindenre a választ, de feltettem ide egy mintát.
A Bevitel tabon van a Kamu TextBox, aminek a szélessége és magassága is 0 értékű.
Ráállni úgy tudsz, hogy a TextBox1-en TAB-ot nyomsz. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Van egy ODBC powerquery-m excelben, aminek a paramétereit dinamikusan tudom változtatni bizonyos cellák átírásával. Ezzel már nincs meló, kész van.
Csináltam egy gombot, ami a következő makrót hívja meg.
Sub Table_Refresh()
'
' Table_Refresh Macro
''
ActiveWorkbook.Connections("Query - XYZ").Refresh
End SubNyilván az lenne a cél, hogy a user átírja a paramétereket a cellában, aztán rábök a gombra és befrissül a tábla.
Annyi ezzel a baj, hogy a táblának kell egy jó 4-5mp, amire frissül, ami elég zavaró, olyan, mintha nem történne semmi. Szóval szeretném kibővíteni a makrót annyival, hogy kb freezeljen le mindent, amíg megtörténik a frissítés és utána jöjjön egy messagebox, hogy kész, frissült.
Ebben tudtok segíteni? -
eszgé100
őstag
köszönöm, kicsit variálni kellett
1) le kellett szeletelnem a dátumot B oszlopba =LEFT(A1,10)-el,
2) az időt C oszlopba =RIGHT(A1,LEN(A1)-11-el,
3) D oszlopba a mm/dd/yyyy > dd/mm/yyyy konvertálás =DATE(RIGHT(B1,4),LEFT(B1,2),MID(B1,4,2))
4) E oszlopba 24 órás formátumra konvertálás =TIME(HOUR(C1),MINUTE(C1),
SECOND(C1))-el
5) F oszlopban visszaegyesiteni =D1+E1
6) G1=F286-F1 cellaformázás: d "day(s)" hh:mm:ss1-től 5-ig szerinted le lehetne írni egy formulában is is?
=(DATE(RIGHT(LEFT(A286,10),4),LEFT(LEFT(A286,10),2),MID(LEFT(A286,10),4,2))+TIME(HOUR(RIGHT(A286,LEN(A286)-11)),MINUTE(RIGHT(A286,LEN(A286)-11)), SECOND(RIGHT(A286,LEN(A286)-11))))-(DATE(RIGHT(LEFT(A1,10),4),LEFT(LEFT(A1,10),2),MID(LEFT(A1,10),4,2))+TIME(HOUR(RIGHT(A1,LEN(A1)-11)),MINUTE(RIGHT(A1,LEN(A1)-11)), SECOND(RIGHT(A1,LEN(A1)-11))))
Le
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
van egy oszlopom, amiben szövegként vannak eltárolva a dátumok
12/13/2022 9:30:47 AMhogyan tudnám ezt UK DD/MM/YYYY 24 órás formátumra átkonvertálni, hogy tujdak vele később számolni?
Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #50349 üzenetére
Kicsit pontosítom a kérdésemet:
Remekül végig tudom szkennelni az adatokat, minden fut szépen. A gondom az, hogy ezt követően egérrel szeretném, hogy a felhasználó választhasson 4 menüpontból (egérrel), de nem tudom kattintani egyiket sem. Hiába kattintok rá, nem történik semmi. (Ill. lépésenkénti futtatásban látom, hogy lefut a program amit írtál, de a program amit az adott gombhoz rendeltem nem fut le.)Az alábbiak mit jelentenek, mit csinálnak? lehet az a baj, hogy ezt nem értem:
byval cancel as msforms.returnboolean
cancel = true
Gondolom ez adja meg a fentinek az értéket(bocsánat az amatőr kérdésért még pascal-ban tanultam programozni, excel dolgait cseppenként szedegetem össze)
-
kepton
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem a következő probléma megoldásában.
Adott egy táblázat melynek az első oszlopában szerepel egy cikkszám, másodikban a darabszám.
Azt szeretném elérni, hogyha én mondjuk a C3 cellába beírok egy cikkszámot azt automatikusan megkeresse az első oszlopban és hozzá adjon a darabszámhoz egyet. (jobb lenne ha megtudnám adni az összeget is hogy mennyit) -
Lasersailing
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz
Lasersailing #50347 üzenetére
Szia!
Kamu névvel illettem a másik TextBoxot.Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Kamu = TextBox1.Value
'.....
TextBox1 = ""
DoEvents
Cancel = True
End Sub -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Excel VBA-ban lenne a következő kérdésem:
Van egy userform, amit használ a felhasználó. Azt szeretném, hogy ezen a userformon csak egy textbox-ba tudjon a felhasználó adatot beírni / beszkennelni. Az elvégzendő programrészlet készen is van, afterupdate()-tel hívom meg (azaz csak ha a megrendelésszámot teljesen beírta / beszkennelte).Eredetileg a userform-on minden cella tabstop = false-ra van állítva, kivéve a szken nevű textboxot, ahol szeretném a felhasználónak, hogy adatot berögzítsen, de ez nem jó, mert szkennelés után nem tud az "soremelés (enter)" után új cellára átugrani, azaz már a programkód sem kerül lefuttatásra.
Gondoltam, semmi gond berakok egy kamu mezőt, amire átugrik (kamu_mezo: tabstop = true). Ez működik is, csak akkor meg ide szeretné a következő adatot szkennelni, én viszont a szken-be szeretném.
Most úgy működik, hogy minden szkennelés után tab-ot kell nyomni, de ez így elég buta megoldás, hogyan lehetne ezt megoldani okosabban? -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Lelkes amatőrként kínlódok egy exceltábla összeállításával, de a következő (amúgy biztos egyszerű) dologra nem találok megoldást: van egy Excel táblázatban a hónapok neveire keresztelt 12db munkalap. Van egy legördülő listám szintén a hónapok neveivel. Hogyan lehetne a legördülő listából (legyen az A1 cellában) kiválasztott hónap adott cellájára hivatkozni? Pl ha január van kiválasztva az A1 cellában, akkor én szeretném a január munkalap B2 cellájának értékét megjeleníteni (=január!B2)
Köszönettel, Joci
-
bara17
tag
sziasztok,
Egy olyan problémában kérném segítsegeteket, hogy van egy pdf generáló makróm, ami több munkalapot pdf-ként menti el. A makró alapvetően jól működik, de furcsa módon csak akkor működik jól, ha először kézzel csinálom a PDF mentést. Ha nem csinálom meg ezt a kézzel való mentést, akkor a makró ugyan lefut, de nem menti el a PDF-t.
Tudnátok segíteni, hogy ez miért lehet?
Amúgy ez a kód:
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
fájlnév _
, Quality:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas _
:=False, OpenAfterPublish:=FalseKöszi.
-
Mutt
senior tag
válasz
föccer #50338 üzenetére
Szia,
Az Excel akkor frissíti a függvények értékét, ha a függvényben használt paraméterek/változók megváltoznak. A munkalapon a függvényt paraméterek nélkül használod, így nem gondolja hogy frissíteni kellene az eredményt (az pedig hogy F9-re sem frissít az talán feature, ami 30 év után már nem lesz megoldva).
A megoldás, hogy belecsempésszük a képletbe a forrás cellág, G15-ben ezel a képlettel =HA(ÜRES(C3);Elso_halmaz_feltetele;Elso_halmaz_feltetele) már frissülnie kell az eredménynek.
Másik megoldás, hogy a névkezelőben módosítod az eredeit képletet erre.
=HA(MA();KIÉRTÉKEL(Feltételek!G12);KIÉRTÉKEL(Feltételek!G12))Itt trükk, hogy a MA egy olyan függvény amely minden cella módosításakor frissül, ezért rántja magával a képlet újraszámolását.
üdv
-
föccer
nagyúr
Szia!
A kiértékelés függvény működött, szépen vissza is adta amit kértem tőle (egy egyszerű HA függvénnyel teszteltem) kezelte a külső cellákat, megtalálta és helyesen is tért vissza. Viszont ha módosul a forrás cella (példában a C3), akkor azt nem követi le a G15-ben meghívott függvény.
Az eredeti problémakört nagyjából meg tudtam oldani. Kellett hozzá csinálnom 3 különböző segédtáblát, amit gyakorlatilag memóriaként használtam.
Első lépésként ellenőríztem, hogy az adott recept bele tartozik-e a megelőző bármelyik részhalmazba. Ha nem, és az adott részhalmaznak sincs eleme akkor első elemként van definiálva.
Második lépésként listáztam az összes részhalmaz első elemét
Harmadik lépésként minden egyes sort összehasonlítottam az meghatározott első részhalmaz elemek kiemelt (feltételnek szabott) tulajdonságaival. Ha egyezőség van, akkor besorolást ad neki.
Az összes részhalmaz fel van sorolva egymás mellett, és minden recept minden részhalmazra elleőzízve van. Ha beletartozik kap egy 1-est, ha nem, akkor 0-t. Ez után már a szűrő le tudja gyűjteni, részhalmazonként az összes bele tartozó elemet.
Hátrány, hogy nem dinamikus sem a részhalmazok száma, sem a feltétel kezelése. De az elsőre jó ez. Majd a paraméterezhetőséggel elbíbelődök. Lehet, hogy előre definiálok 5-6 feltételt, amire olyan teltételt lehet szabni, hogy nincs feltétele (hu, ezt leírva milyen hülyén hangzik. Technikailag ha az adott feltétel nincs beállítva, akkor csak 1-el megszorzom a korábbi feltételeket, így az részhalmazba sorolás értéke nem változik.
-
Mutt
senior tag
válasz
föccer #50334 üzenetére
Szia,
Arégi Excel4-es makró függvények munkalapon relatív hivatkozásokat használnak. Feri mintjáján F1-ben van az SZAMOL függvény, amitől balra 3 cellával (C1-ben) van képlet szöveges változata.
Ha te F2-ben próbálod meg használni, akkor addig nem fog működni amíg a cellától balra 3-al nem adsz meg képletet kiértékeléshez.Az 50302-ben feltett kérdésben próbálunk meg segíteni, de amit eddig írtál nekem is kínai. Ha akarsz/tudsz példát mutatni, akkor talán tudunk segíteni. PowerPivot nem megoldás, Power Query-t is kétlem mivel egy sort több "halmazba" nem lehet rendelni. Szerintem Python szkripttel, ha a VBA felejtős, lehetne megoldani a dolgot.
üdv
-
Talala
senior tag
Sziasztok.
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy a "HA" függvény értéke beíródjon egy cellába amikor teljesül, de amikor megváltozik a feltétel már ne törlődjön onnan?
köszi -
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #50332 üzenetére
Zsír, működik. Kicsit nyakatekert a használata, jó.
Viszont automatikus újra kalkuláció be van kapcsolva, de ha változik a forrás cella értéke, akkor nem kalkulálja újra a cella értékeét. Ha manuálisan kérem az újraszámítást akkor sem. Csak akkor, ha a célcellát megnyitom szerkesztére és nyomok rajta egy entert.
Elrontottam valamit, hogy így kell működnie?
üdv, föccer
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #50331 üzenetére
Szia!
Még az ősidőkből van egy KIÉRTÉKEL nevű függvény (amikor még makrólapot használtunk).
Ezt a függvényt most is lehet használni egy pici trükkel:
A függvényt a névkezelőben névvel kell ellátni.
A hivatkozásban pedig =KIÉRTÉKEL(A1) => A1 cella, amiben a kiértékelendő képlet van SZÖVEGKÉNT . A cella hivatkozást annak megfelelően kell megadnod, ahogy a képletet szeretnéd mozgatni -> rögzítheted a sort / oszlopot vagy mindkettőt, illetve hagyhatod $ nélkül. Ezután a függvény hivatkozása egyszerűen a célcellában: =névkezelőben adott név.
Arra figyelj, hogy amikor a nevet megadod, az a cella legyen kiválasztva, amelyikbe a számolás eredményét szeretnéd megkapni. Utána a névvel hivatkozva mozog a képlet az előzőek szerint.Üdv.
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #50313 üzenetére
Alakul. A részhalmazokra bontás működik, megtalálja az új halmazokat, kigyűjti őket.
Viszont, nincs paraméteres választás, csak egy feltététel rendszert tud jelenleg és fixen 20 részhalmazt kezel. Bár utóbbi bővíthető.
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e arra megoldás, hogy egy szövegcellában összeállított adatot képletként értelmezzen az excel? Olyan kellene, mint a KÉPLETSZÖVEG, csak fordítva kelle, h működjön. Nem egy képletet fordít szöveggé, hanem egy szöveget képletté (hasonlatosan az INDIREKT függvény a hivatkozásokkal.. Ha ez mőködne, akkor onnantól VÁLASZT-al be tudnám rakni a helyére
üdv, föccer
-
-
-szabi-
addikt
Január, március, május, július oszlop tanulói adottak őket kellene a képzés időtartalma alapján eltolni abba a hónapba mikor végez a képzéssel.
Egy példán keresztül talán jobban érthető.
Tánc képzés időtartalma 4 hónap és a januári csoportban 2 jelentkeztek az órára.
Májusban végez és júniusi oszlopban már megjelenik, mint képzett táncos.
Jelenleg a júniusi oszlopba és a továbbiakba én másoltam a cellákat értékestül.
Ezt szeretném ha excel megcsinálná. -
-szabi-
addikt
Hi
Van egy excel táblám amiben képzések időtartalma szerepel a hónapok alatt meg a képzésen résztvevők száma.
Csináltam róla egy mintát: KLIKK
A képzés kezdetéhez hozzáadom a képzéshez szükséges hónapok számát így kapom a tervezett befejezést.
Erre lenne valamilyen mód, hogy a látható eltolást az excel elvégezze?üdv
-
ny.janos
tag
válasz
Krant.ia #50316 üzenetére
Szia!
Használhatod az adatok beolvasása és átalakítása menüpontot (korábbi verziókban Power Query kiegészítő) is.
Oszlop hozzáadása példákból menüpontot válaszd. Az első kettő értéket gépeld be zárójel és szóköz nélkül, amilyen eredményt kapni szeretnél. Ebből automatikusan felismerésre kerül, hogy a szóközöket és a zárójeleket kell eltávolítani és a képletet megírja helyetted a program. Betöltés után meg is vannak a kívánt adataid. -
Krant.ia
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy táblázat több ezer telefonszámmal, az alábbi formátumban:
(30) 123 4567
Ebből kellene nekem egy teljesen új táblázatot létrehoznom, a telefonszámokat pedig átalakítanom az alábbiak szerint:
301234567
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Előre is köszönöm! -
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #50311 üzenetére
Ugyan már. én köszönöm, h időt és energiát áldozol rám
Alapvetően a kapcsolódó üzletág felügyeleti rendszere biztosít (most még manuálisan, később direkt adatkapcsolaton keresztül) 2 db, fejlécezett adattáblát. Ebből a 2 adattáblából némi adatrendezéssel, számítással összefűzéssel de előállítok egy Recept elemzőt. Ez kb 100-120 oszlopot tartalmaz, és minden olyan releváns adatot tartalmaz, amivel később bármilyen műveletet akarok végezni, illetve ebből az adathalmazból tudom legenerálni a "visszatöltő" adattáblákat. (ezt már nem akarom felprogramozni, mert csak részhalmazra bontást szeretném lemodellezni, hogy milyen funkciókkal és paraméterezhetőséggel lássuk el a szoftvernek annak a részét amit később nem fogunk tudni fejleszteni)
Alapvetően ha a technológiát pár oszlopra be tudom vezetni, akkor azt már tudunm bővíteni, duplikálni.
A recept elemző laprol emeli át az adatokat az MCSA1_Szamolo_elsoelem munkalapra az ott megírt INDEX(SZŰRŐ) függvény. (másd előző hsz-em első képkivágását). Az ottani fejléc az adathalmaz első néhány oszlopa.
Az első elem kiválasztására 1 feltételt adok meg, hogy legyen "élő" a recept. Technikailag bármelyik elem lehetne az első, a lényeg az, hogy az adattáblának legyen első, kiemelt eleme, amihez elkezd az algoritmus összehasonlítást végezni. Ha az összehasonlítás eredménye pozitív (összetartozóak), akkor megkapja az adott részhalmaz azonosítóját. Ha negatív, akkor nem kapja meg. 1 recept minden, korábban létrehozott részhalmazon elvégzi a saját összehasonlítását, és amire pozitív a válasz, arra felveszi az adott részhalmaz azonosítóját. Ha végzett az összes részhalmaz "átnézésével" és szegény szerencsétlen recept még mindig magányos ( flag.count = 0), akkor kénytelen magának új részhalmazt létrehozni, mert valahová tartoznia kell. (ilyenkor szegény recept mélyen magába néz, hogy miért közösítették ki a többiek, miért nem találja meg a helyét az univerzumban, de mivel önfejű a lelkem, ezért elvonul még megalapítja a saját kis részhalmazát).
Ez lesz az alap működése a részhalmazra bontásnak.
Az adott részhalmazba való tartozásának ellenőrzésének az algoritmustát a feltételek fülön lehet megadni. Ennek a feltétel rendszer funkcionálitását kell lemodelleznem, hogy mit kell tudjon a lennedő szoftnak.
üdv, föccer
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #50310 üzenetére
Szia!
Kicsit(?) analfabéta lettem (nem most, már korábban).
Mutatnál egy konkrét receptet, mi a tartalma? (nem konkrét összetevővel, csak a struktúrát)
Milyen alapon kerül bele egy recept egy részhalmazba? Milyen összetevőjét vagy szabályát nézzük?
Üdv.
Ps. Nem szeretnék többletmunkát okozni neked, ha úgy érzed rossz irányba megy a beszélgetés jelezd légy szíves. -
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #50309 üzenetére
Egy komplexebb szoftvernek egy kisebb rész funkciója ez a mester kód ksztó modul, amivel a meglévő gyártási receptúráka "csoportosítani" tudjuk és azokat tömegesen kezeljük.
A szoftver a komplett optimalizációs/tervező/kezelő adatkapcsolati rendszer lesz.
Szintetizálni szeretném a működését, hogy tudjam tesztelni előtte, hogy egy kvázi működőképes algoritmuist adjunk a programozónak.
Irányított szűrő működése megvan, de nagyon rég használtam. Már jó ideje magam rakom össze a kimutatásokat a Sorba rendez, szűrő, egyedi, index, hol.van, szumahatöbb, darabhatübb függvényekkel. Egészen jópofa cuccokat össze lehet dobni 1-1 táblázatos kimutatásra.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #50308 üzenetére
Szia!
Makró megírásban tudok segíteni.
Ilyen összetettebb lekérdezéshez érdemes lenne megnézned az Adatok - Speciális (lánykori nevén Irányított szűrő) lehetőségeit. Itt lehet És továbbá Vagy feltételeket is kombinálni és új helyre áttenni a szűrés eredményét.
A szoftver tervezőnek mi a dolga?
Adatbázis kezelő nem jobb lenne erre a feladatra? Ott általában "pikk-pakk" lehet saját lekérdezéseket előállítani.
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #50305 üzenetére
A makró megírása
Pá
Kicsit szofisztikáltabban, amit a szoftver téma vázlatába írtam a szoftver tervezőnek az árajánlathoz:
o Mester kód újra definiálás futtatása és az eredmény megjelenítése és másik palettán (vagy child form-on).
Első recept definíció szerint első részhalmazként létrehozva
Ezt követően egyesével az összes recepten az alábbi algoritmus hajtódik végre:
• A vizsgált recept megfeleltethető-e az összes, eddig létrehozott részhalmaz elemeinek. Ha igen, akkor az adott receptúra megkapja a részhalmazra mutató flag-et. Egy receptúra tetszőleges számú flag-et kap (nyilván max részhalmazok száma)
• Ha flag-ek száma = 0, akkor recept új részhalmazt nyit az univerzumban.
• Vizsgált recept alapértelmezetten az első flag- szerinti részhalmazba kerül (így az „előrébb” lévő részhalmazok mindig bővebbek)
Részhalmazok szerinti receptállomány megjelenítve, egymás alá csoportosítva, kiemelve azokat a recepteket, ahol flag-ek száma > 1. Kijelölés (akár buttonnal) és drag ezeken engedélyezve.A Mester Kód gyakorlatilag a részhalmaz azonosítójaként értelmezhető.
No, ebből az első recept kijelölése megvan. Odáig kellene egy jő ötlet, hogy a tételek soronként megkapján a flag-eket (ez simán egy sorszám is lehet mindegy, csak rá lehessen szűrővel szűrni.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #50294 üzenetére
Köszönöm Neked, de sajnos ez nem az amire én vágynék:
csinált nekem ~13 kis ablakot, amiből bezárogattam 11-et majd elrendezem azt a kettőt normálisan. Na mondom ez így jó lesz, de utána mikor váltani akarok egy ablakot nem vált, hanem új ablakot nyit meg a már meglévő kettő fölé. Ennél még a a képlopó is jobban használható. Sajnos arra nem gondoltak, hogy az ember szereti látni is amit csinál... -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #50302 üzenetére
Szia!
"makró nagyon lassan megy, azért kerülném"
A makró létrehozása megy lassan vagy a futása? Ha utóbbi, mekkora az adathalmazod, amin dolgozni kell?
Ha mindenképpen makró nélkül szeretnéd megoldani, akkor szerintem érdemes a PowerPivot lehetőségeiben körülnézni. Mutt topiktárs szerintem biztosan tudna segíteni a PP kapcsán.
Üdv. -
Bacusuz
őstag
sziasztok, "HA" függvényben hogyan tudom beírni, hogy a "B6" cella ha nagyobb mint 75% de kisebb mint 105% legyen igaz?
természetesen igaznál kapna egy feladatot -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy feladatom. Makró nélkül szeretném megoldani. Függvénykezelésben nem tartom magamat elveszettnek, most is inkább az elv kitalálása és a szükséges függvények keresésén törpölök. Érzésre nem úszom meg a makrózást, de mégse lenne hozzá kedvem, ha nem muszáj :D
Szóval
Egy adattömbből (teljes halmaz), előre nem ismert, de megadható elvek (fejléc adatok bemennek választható listában) szerint kell részhalmazokra bontani a halmazokat egymás alá listázni.Van egy dedikált tétele az adattömbnek, ami kijelöli az első részhalmaz első elemét (az első sor pl, de lehet más is) és ehhez kell hasonlítani az összes sort a megadott feltételrendszernek megfelelően. Ha nem felel meg, akkor az új tétel külön részhalmazba kell h kerüljön. Ekkor minden következő, az adattömben szereplő sort, minden részhalmaz első elemével össze kell hasonlítani és eldönteni-e, hogy a feltétel rendszer alapján hasonló-e hozzá.
Most egy régi-régi fejlécét tudom az adattömbnek bemutatni. Most már nagyon nem ilyen a db felépítése.
Az eddig leírtak alapján majdnem simán megoldja a SZŰRŐ függvény, amit szépen fel is tudok paraméterezni. Igen ám, de ezzel csak azt lehet megoldani, hogy az adattáblának az adatain szűrjek, de nekem nem erre van szükségem. A nehézség 2 rész miatt van.
1: A szűrést a dedikált adatsorhoz kell ellenőrízni. Itt lehet pontos egyezés, számok esetén az dedikált adatoszlophoz való eltérés (távolság), de vannak vektoriáls adatok (az adattömb elemei egy sorba rendezett adatvektor elemei), aminél ezen a vektoron való távolságot is lehet ellenőrízni. (huh, ezt tutira nem érthető így leírva
). És ráadásul az adattábla fejléce szerint, tetszőleges adatokon, paraméterezetten jelölném ki.
2: Az eredmények között lehet átfedés. Tehát elképzelhető, hogy a feltételrendszer alapján (ha már több részhalmaz van), akkor több részhalmaznak is az eleme lehet, ekkor mindegyikbe be kell rakni.
Szóval Így röviden.
Lesz egy felprogramozott célszoftver, viszont előre nem tudom megadni a feltétel rendszer paramétereit, ha nem szintetizálom az algoritmus működését. Ahhoz, hogy hangolni tudjam az algoritmust ahhoz szimulálnom kellene annak a működését.
Ha támpontot tudtok adni, akkor azt már felprogramozom. Amit függvénykezelésből ki lehet azni az nem gond, makró nagyon lassan megy, azért kerülném.
Köszönöm, föccer
-
sniphoe
aktív tag
TheSaint és Mutt, köszönöm mindkettőtöknek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos autók - motorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest