- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Szia,
a html-ben hogy van a táblázat, tr, th, td tagekkel? Ha igen és dinamikusan kell kiolvasni, van rá kimondottan egy objektum vba-ban (fejből nem emléxem, de az otthoni gépemen megvan), ha pedig egyszeri alkalom, akkor van pl ez a konverter, ha bemásolod a html kódot, csinál belőle táblát, amit csak át kell dobni Excelbe.
-
-
cekkk
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48294 üzenetére
Szia!
Erre gondoltam, csak ez esetben nem lesz jó
A honlapot szívsen megosztanám veled, de mivel nem publikus oldal, így nem fogod látni.
Priviben elküldhetem neked, hogy mit másoltam ki? -
Ha esetleg publikus a dolog, akkor linkeld azt a honlapod (ahol a táblázat van), ránézünk, aztán lehet, hogy a Transzponálás segíthet
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, hogy keressek rá azért kérdezem meg. Egy honlapról akarok egy táblázatot bemásolni, de minden adatot egymás alá egy oszlopa rakbe a beillesztés. Ezt hogyan tudom orvosolni? Köszönöm a segítset. -
Pakliman
tag
Ezt még ki kell bővíteni, hogy megfeleljen a feladatnak.
Nincs benne direkt szűrés, hanem minden futtatáskor végigmegy a sorokon.
(Ezt is elszúrtam, helyesen:If (Cells(sor, "G") & Cells(sor, "H")) = "" Then
)
Megnézi, hogy az adott sor G és H oszlopában van-e már valami.
Ha nincs, akkor a feltételvizsgálatnak megfelelően beírja az adott sor G és H oszlopába a megfelelő értéket. -
Pakliman
tag
Szia!
Későn vettem észre a javítandót
Sub Fut()
Dim us As Long
Dim sor As Long
Dim elsősor As Long
'Utolsó sor meghatározása
us = Columns("AC").Rows(Rows.Count).End(xlUp).Row
elsősor = 2 'nem tudom, Nálad melyik sorban kezdődik:(
For sor = elsősor To us
'Ha a sorban a G és H oszlopban sincs még semmi...
If (Cells(sor, "G") & Cells(sor, "G")) = "" Then
'Feltétel vizsgálata...
If feltétel = True Then
Cells(sor, "G") = "beírandó..."
Cells(sor, "H") = "beírandó..."
End If
End If
Next sor
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Darth_Revan #48275 üzenetére
Egy kis makró:
Sub Csere_0_1()
Dim sor As Long, oszlop As Integer
sor = 1
Do While Cells(sor, "A") > ""
oszlop = Cells(sor, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(sor, 1), Cells(sor, oszlop)), "kettő") > 0 Then
Range(Cells(sor, 1), Cells(sor, oszlop)) = 1
Else
Range(Cells(sor, 1), Cells(sor, oszlop)) = 0
End If
sor = sor + 1
Loop
End Sub
-
válasz
Darth_Revan #48285 üzenetére
Sebaj, ha már megírtam beteszem a kódot...
Alapállás | Futtatás eredménye
'Fire/SOUL/CD - 2022
Private Sub CommandButton1_Click()
'ezt a szöveget keressük
Const STRINGTOFIND = "kettő"
'ha megtalálható az adott sor cellájában, akkor erre lesz cserélve
Const REPLACESTRINGFINDTRUE = "1"
'ha nem található az adott sor cellájában, akkor erre lesz cserélve
Const REPLACESTRINGFINDFALSE = "NULLA"
'üres karakter, minden más cella erre lesz cserélve az adott sorban
Const EMPTYSTRING = ""
Dim MyRange As Range
Dim FindFlag As Boolean
Dim ReplaceString As String
Application.ScreenUpdating = False
'itt add meg a megfelelő tartományt
Set MyRange = Range("A1:F24")
For i = 0 To MyRange.Rows.Count - 1
FindFlag = False
For j = 0 To MyRange.Columns.Count - 1
If UCase(MyRange(1).Offset(i, j)) = UCase(STRINGTOFIND) Then
FindFlag = True
Exit For
End If
Next j
If FindFlag = True Then
ReplaceString = REPLACESTRINGFINDTRUE
Else
ReplaceString = REPLACESTRINGFINDFALSE
End If
MyRange(1).Offset(i, 0) = ReplaceString
For k = 1 To MyRange.Columns.Count - 1
MyRange(1).Offset(i, k) = EMPTYSTRING
Next k
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
Pakliman
tag
Szia!
Egy nagyon leegyszerűsített kód, ami az elvet mutatja (egy lehetőségként):
Sub Fut()
Dim us As Long
Dim sor As Long
Dim elsősor As Long
'Utolsó sor meghatározása
us = Columns("AC").Rows(Rows.Count).Row
elsősor = 2 'nem tudom, Nálad melyik sorban kezdődik:(
For sor = elsősor To us
'Ha a sorban a G és H oszlopban sincs még semmi...
If (Cells(sor, "G") & Cells(sor, "G")) = "" Then
'Feltétel vizsgálata...
If feltétel = True Then
Cells(sor, "G") = "beírandó..."
Cells(sor, "H") = "beírandó..."
End If
End If
Next sor
End Sub -
Darth_Revan
veterán
Sikerült írnom függvényt ami működik, így már nem aktuális
-
Dilikutya
félisten
Van egy táblázat, a sorok dátum szerinti napi adatok, oszlopokban a felhasználók. A táblázat bővül, hogy lehetne azt megcsinálni, hogy mellé egy másikban csak az utolsó két hónap (de akár hét) adatait jelenítsem meg? HÉT.SZÁMA és HÓNAP függvényekkel kapott számot minden hónap és hét.
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi feladat automatizációjában kérném a segítségeteket, akár makró formájában:
Van egy kb 700 soros táblázat, amit bizonyos időközönként fel kell dolgoznom. A táblázat formátuma, oszlopai nem változnak csak a tartalma és a sorok száma. Amire kellene a segítség dióhéjban az az, hogy egy oszlop cellának tartalma alapján két másik oszlop cellába kell beírnom a hozzá tartozó adatokat. Ahol már beírtam adatot, az ne íródjon át egy következő szűrésnél.Ezt most így csinálom „analóg” módon:
-Beállítom az autoszűrőt
-Az „AC” oszlopban rászűrök az első feltételre (szóra, mondatra, mondat részletre),
-Az így keletkezett kijelölt soroknál, a „G” és a „H” oszlopba beírom a hozzá tartozó adatokat
-A „H” oszlopban rászűrök a csak üres cellákra ez azért fontos, hogy a „G” és a „H” cella már beírt tartalma ne íródjon fel a következő szűrésnél, mivel az "AC" oszlop celláiban több keresendő adat is lehet, de ha már szerepelt egyszer, akkor arra már nincs szükség.
-Ismét visszaugrom az „AC”oszlopra és rászűrök a következő feltételre és innen kezdődik élőről az egész, kb 40x -
Darth_Revan
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48279 üzenetére
külön cella
-
válasz
Darth_Revan #48275 üzenetére
Egy cellában vannak az adatok avagy 3 külön cellában?
-
Fundiego
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48276 üzenetére
Köszönöm!
48271-nek is! -
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Arra van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy pl van 3 sor:Egy, kettő, három
Kiskutya, kismacska
VGA, CPU, RAMÉs abban az esetben, hogy ha pl szerepel a sorban az, hogy "kettő", akkor az az egész sor legyen kicserélve "1'-re, viszont ha nem, akkor az egész sor "0"-ra legyen cserélve, tehát így nézzen ki:
1
NULLA
NULLAKöszönöm!
-
Chrisluke
csendes tag
Sziasztok, Az 1. oldalon az élőlábban beállítom a kívánt oldalszám formátumot (oldalszám/összes oldal) , majd ezt követően az oldalakon csak az oldalszáma jelenik az viszont folytatólagosan. Mi lehet a hiba?
-
Fundiego
tag
Sziasztok!
Ha egy képlet a #szám!-ot dobja ki végeredménynek akkor létezik olyan függvény mint mondjuk a HAHIÁNYZIK ahol #hiányzik esetén te adhatod meg h milyen értéket adjon meg a függvény?
Köszönöm -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Az alábbiakban szeretnék kis segítséget kérni.
Kiküldtem egy árazatlan költségvetést az egyik partnernek, több munkafüzettel, jó sok tétellel, be is árazta, viszont vannak olyan sorok, amiket kitörölt, összevont.
Nekem vissza kellene írnom az eredeti költségvetésbe az anyag és díj egységár értékeit, de a sorok így nem stimmelnek. A tételek megvannak mindenesetre.
Nekiláttam kézzel beirogatni az árakat de így iszonyat meló, nincs erre valami automatikus módszer?
Minden tételhez tartozik egy egyedi tételszám, és anyag, díj egységár.
-
föccer
nagyúr
válasz
gigabytman #48265 üzenetére
vegyél fel egy segédoszlopot, ahová darabhatöbb függvénnyel megszámolod, hogy az adott soerban szereplő városból a teljes tartományban mennyiszer fordul elő. Eztuán a segédoszlop autoszűrőjével szűröd a nagyobb egyenlő 10-et.
üdv, föccer
-
gigabytman
tag
Sziasztok!
A két kulcs oszlop részletét tartalmazza a kép.
A feladat: Egy adott dátumra szűrve (lásd) és a telepules oszlop A-Z-ig rendezve megkapjuk a találatokat. De, csak azokat a településeket kellene listáznom, ahol egy adott település név legalább tízszer vagy többször fordul elő. A képen látható részletnél csak Debrecennek kellene megjelenni. Sajnos nem vagyok excel guru. Valami egyszerű megoldás kellene.
Köszönöm szépen. -
Antonio
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48258 üzenetére
köszönöm a választ megnyugodtam, Fkerest használtam én is a képlet jó volt, de most utólag rájöttem, hogy a legelején mikor is átváltottam számformátumra a szükséges oszlopokat nem csinálta meg végig (vagy valami szűrés be volt kapcsolva), a lényeg hogy megvan a hiba, újra kijelöltem egész oszlopot számra állítottam és voálá, minden okés.
valahogy a leg triviálisabb dologra néha nem gondol az ember
-
törölt tag
Üdvözlet!
Kezdő vagyok excelben és segítséget kérnék tőletek.Csapatsportok eredményeit és bajnoki táblázatait készitem excelben. Egyik lapon vannak az eredmények, másik lapon a táblázat.
A oszlopban dátum van, B oszlop hazai csapat neve, C oszlop vendég csapat neve, D oszlop hazai gólszám, E oszlop vendég gólszám.
Azt könnyen megcsináltam szumhatöbb és darabhatöbb függvényekkel, hogy ahogy írom be az eredményeket minden bajnoki forduló után a bajnoki táblázat frissül.
(Lejátszott mecs, győzelem, vereség, gólarány, stb.).Utána viszont megakadtam, mivel kellenne készitenem olyan táblázatot is, amelyben minden csapatnak mindig pl. csak az utolsó 5 mérkőzését számolja az excel, hogy lássam a csapatok aktuális formáját.
Erre nem tudok rájönni, hogyan tudnám megcsinálni...
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Antonio #48257 üzenetére
Szia!
Lehetséges, hogy a keresési értéked és a tartomány amiben keresel nem azonos formátumú!
Szöveg formátumú számot nem talál meg a kereső függvény számokat tartalmazó tartományban és fordítva. Tehát vagy mindkét helyen szöveg formátum legyen vagy mindkét helyen szám.
Ha nem lehet módosítani a formátumot, akkor a keresési értéket kell a kereséshez átalakítani a megfelelő függvénnyel számmá vagy szöveggé.
Üdv -
Antonio
senior tag
Sziasztok
szégyellem feltenni a kérdést de teljesen leblokkoltam (kb mikor a belépési jelszavad nem jut eszedbe)primitív kérdés:
adott "A" munkalap különböző adatokkal azt szeretném hogy az adott munkalap egy oszlopában lévő számokat (szériaszámok) vesse össze "B" munkalapban található sorszámokkal. "B" munkalapban csak egy oszlop van a sorszámokkal.tehát csak annyi kellene hogy "A" munkalapban a kérdéses pl.: K oszlop mellé berakok egy L oszlopot a megfelelő képlettel lehúzom és ha talál egyezést "B" munkalap számaival akkor kiírja a szériaszámot vagy "Igaz" tökmindegy, tehát L oszlopban ha szűrök ("hamis" kizárom) akkor K és L oszlopnak meg kellene egyezni a számoknak adott sorban
De mi a függvény ami ide kell? nem emlékszem és eddig semmi se működött (sorba rendeztem a számokat, kigyomláltam a hibás ákombákom adatokat) de tudom hogy a 1000 akárhány sorszámból nekem 164 et kellene megtalálnia, (keres/Fkeres stb nem működnek vagy csak én vagyok béna)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
sztanozs #48250 üzenetére
Szia!
Mivel a Word Object Library referenciája nincs benne az Excel fájlban, ezért a Word dokumentum létrehozása után az abban a könyvtárban definiált Word specifikus objektumokat nem tudod elérni. Azokat neked kellene egyenként definiálni a dokumentum létrehozása után.
Feltételezhető azonban, hogy maga a könyvtár ott van a gépen, ebben az esetben makróból hozzá lehet adni a referenciákhoz.
A Word könyvtár általában ott van, ahol az Excel könyvtár is van. Az Excel könyvtár helyét megkapod a következőképpen:ActiveWorkbook.VBProject.References("Excel").FullPath
A Word Object Library fájl neve pedig: MSWORD.OLB
Ezt behelyettesítve az Excel fájl neve helyére, a referencia hozzáadása:ActiveWorkbook.VBProject.References.AddFromFile "Word teljes neve"
Ezután már használhatóak a Word objektumok.
Üdv. -
Magnat
veterán
válasz
BigBadPlaYeR #48254 üzenetére
Nagyon köszi, próbálom
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Magnat #48206 üzenetére
Gyors dátum-választó ablakhoz alább az Autohotkey script, amit említettem. Elég hasonló a linkelt verzióhoz, de ez már eleve a Mo.-n szokásos dátum formátumra van formázva. Shift+Win+D kombinációra jelenik meg.
#NoEnv ; Recommended for performance and compatibility with future AutoHotkey releases.
#Warn ; Enable warnings to assist with detecting common errors.
#SingleInstance Force ; Automatically kill older Instance, and replace it!
#Persistent ; Run continously
+#d::
{
Gui, myDatePicker:New, -Resize AlwaysOnTop ToolWindow, DatePicker
Gui, Add, MonthCal, vMyCal 4 W-2
Gui, Add, Button, x+5 hp +Default gDateRoutine, Insert
Gui, Show
Return
GuiClose:
Gui, Destroy
Return
DateRoutine:
;GuiControlGet, MyCal
Gui, Submit
Gui, Destroy
FormatTime, MyDate, %MyCal%, yyyy.MM.dd.
SendInput %MyDate%
Return
-
underdark
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy recept adatbázist szeretnék készíteni
Legördülő menüvel, hogy a kiválasztott étel recept összetevőket ki listázza
Idáig eljutok, de nekem kéne az, hogy miből mennyi kell egy adaghoz, hogy azt bármikor fel lehessen szorozni és ne egyesével kelljen számolni, ha mondjuk 50 főre kéne főzni
Ez megoldható lenne így vagy ide már makró kell?
Nem tudom érthető-e mit szeretnék
Köszi! -
tgumis
tag
válasz
logitechh #48243 üzenetére
Hali
Én összeraktam egyet. Egy régebbi txt t létrehozó makróból:Sub MegrendeloMunkalapMenteseMaskent()
Const sLJNév As String = "Megrendelő"
Dim sPath As String: sPath = ThisWorkbook.Path & "\"
Dim sFNév As String 'név helyének lefoglalása
Dim sNytsz As String 'OK kell
Dim sSzallito As String
Dim sDatum As String
Dim sUser As String
sNytsz = Worksheets("Megrendelő").Range("X1") 'név deklarálása
sSzallito = Worksheets("Megrendelő").Range("C8")
sDatum = Worksheets("Megrendelő").Range("C12")
sUser = Worksheets("Megrendelő").Range("X2")
Application.ScreenUpdating = False
With ThisWorkbook.Worksheets(sLJNév)
sFNév = "M_" & sNytsz & "_" & sSzallito & "_" & sDatum & "_" & sUser & "_" & Format(Now, "yyyymmddhhnnss") & ".xlsx"
.Copy
End With
With ActiveWorkbook
.SaveAs Filename:=sPath & sFNév, FileFormat:=xlWorkbookDefault, CreateBackup:=False
.Close SaveChanges:=False
End With
Application.ScreenUpdating = True
Range("A1").Select
End Sub -
válasz
ReSeTer #48249 üzenetére
Mik a hibák?
Illetve próbáld meg egyesével hozzáadni a Watches ablakhoz a az összes szintet, és nézd meg, hol veszik el a referencia:wordapp
wordapp.ActiveDocument
wordapp.ActiveDocument.Sections
wordapp.ActiveDocument.Sections.Item(1)
wordapp.ActiveDocument.Sections.Item(1).Footers
wordapp.ActiveDocument.Sections.Item(1).Footers(wdHeaderFooterPrimary)wordapp.ActiveDocument.Sections.Item(1).Footers(wdHeaderFooterPrimary).Range
wordapp.ActiveDocument.Sections.Item(1).Footers(wdHeaderFooterPrimary).Range.Text
wordapp.Selection
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van egy projektem ami excel táblázatból szed ki adatokat és illeszti be ezt egy word sablon dokumentumba.
A gondom az, hogy kompatibilitási probléma akadt néhány kollégánál, mert a Microsoft Word Object Library 16.0-t használja a program.
Át kellene alakítanom a kódot olyanra, hogy ne kelljen semmire se hivatkozni.
Eddig ezt csináltam:
Dim wordapp As Word.Application
Dim wDoc As Word.Document
Set wordapp = CreateObject("word.application")
Set wDoc = wordapp.Documents.Add(sablonpath & sablonfilename)
wordapp.Visible = True
helyett ezt használom:
Dim wordapp As Object
Dim wDoc As Object
Set wordapp = CreateObject("word.application")
Set wDoc = wordapp.Documents.Add(sablonpath & sablonfilename)
wordapp.Visible = True
A word dokumentumot még létre is tudom hozni, de vannak olyan sorok amit hibára állnak:
Ezek a sorok nem közvetlenül egymásután vannak, csak most kigyűjtöttem őket:
wordapp.ActiveDocument.Sections.Item(1).Footers(wdHeaderFooterPrimary).Range.Text = Application.UserName & Chr(13) & Date
wordapp.Selection.EndKey unit:=wdStory, Extend:=wdMove
wordapp.Selection.InsertBreak Type:=wdSectionBreakNextPage
wordapp.Selection.MoveDown unit:=wdScreen, Count:=1
wordapp.Selection.PasteAndFormat (wdFormatOriginalFormatting)
Mi lehet a probléma?
-
Magnat
veterán
válasz
BigBadPlaYeR #48246 üzenetére
Közi előre is, addig meglesem amit küldtél!
-
Dilikutya
félisten
Lehet cella értékét fájlhivatkozásban használni? Van sok fájl, a fájlnévben dátum. Szépen egymás alá, naponta ezekből a fájlokból vannak behivatkozva adatok.
\\...\*2021.01.12.xlsx]Munka1!A1
\\...\*2021.01.13.xlsx]Munka1!A1
\\...\*2021.01.14.xlsx]Munka1!A1
...Meg lehet ezt valahogy lehúzható képletre csinálni?
-
logitechh
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki arra egy makrót, hogy az adott munkalapom elmentse egy új munkafüzetben ugyan abba a mappában ahol éppen a munkafüzetem van
Csak egy másolatot szeretnék a munkalapomról de amelyiken dolgozok arra ne mentsen rá. -
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, keresés után találtam megoldási javaslato(ka)t, de sajnos nem jutottam megoldásra, valószínűleg én képletezek rosszul valamit.Vannak tetszőleges darabszámaim az A oszlopomban és azt kellene megnézni, hogy ezek melyik intervallumba esnek be és a megfelelő intervallum értéket szeretném eredményül az értékekhez.
Pl:
A1: 250 db
A2: 7080 db
A3: 427 dblegyen mondjuk az F oszlopban
F1: 1-300 G1: intervallum1
F2: 301-500 G2: intervallum2
F3: 501-10000 G3: intervallum3
(ezt lehet, hogy szét kell szedni úgy, hogy az alsó határ az E oszlopban van)Szeretném, ha a B oszlopban a darab mellé lenne írva, hogy melyik intervallumba esik.
Fentiek alapján a B1=intervallum1, B2=intervallum3, B3=intervallum2
Köszönöm a segítséget. -
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Meg lehet oldani azt valahogy Excelben, hogy ha beírok szöveget egy cellába, majd kurzor gombbal vissza szeretnék lépni pár karaktert, akkor azt ne belekattintás után tehessem csak meg, hanem azonnal? Most ugye, ha megnyomod a bal kurzort kilép a szerkesztésből és balra lép egy cellát. Nekem elég lenne ha csak Enterrel nyugtázná a szerkesztés befejezést.
Erre van mód? -
Attas
aktív tag
Nagyon köszönöm a gyors választ. Kicsit félre írtam. Annyiban csak hogy a füzet ezen 54 lapon kívül tartalmaz még 3darabot ami teljesen más tartalommal bír és nem akarom zárolni.
-
Magnat
veterán
Szia,
makró rögzítésével csináld meg egy lapra, aztán:
Sub WSLoop()
Dim I As Integer
For I = 1 To Worksheets.Count
Worksheets(I).Activate
'Ide pedig másold be a generált kódot.
Next
End Sub
A generált kód meg ilyesmi lesz:
Cells(1,2).locked=false
ActiveSheet.Protect password:="pw", UserInterfaceOnly:=Truefeloldásnál értelemszerűen Unprotect ...
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Kis segedelemre lenne szükségem. Van egy munkafüzet 54db tartalomban formában megegyező lappal. Minden hétre 1db és egy összesítő (KW1, KW2..stb. Szeretném lapvédelemmel ellátni minden lapot, bizonyos cellák illetve terület kivételével. Hogy tudom egy makróval ezt egyben lezárni, illetve ha akarom akkor feloldani?Köszönöm előre is a válaszokat
-
csongi
veterán
Köszönöm a segítséget.
Másik kérdésem,
Hogyan lehet két cellában szereplő szöveget egy cellába összevonni-összefűzni?
pl:
A1 cella szövege után következzen a B1 cella szövege.
Köszönöm! -
Dilikutya
félisten
Hello!
Olyat szeretnék csinálni, hogy:
lenne egy táblázat, ami adatokat gyűjt össze más táblákból. A csavar az, hogy a hivatkozásokat úgy kéne kitalálni, hogy mindig egy dátum mezőben lévő dátumnak megfelelő hónap szerinti táblából szedje ezeket. Tehát vagy a mai dátum, vagy tetszőleges korábbi, az egyes táblázatok nevében rendre ott van hogy 2021.11, 2021.12, 2022.01.... stb. Ezeket a fájlneveket lenne jó valamilyen változóvá alakítani a hivatkozásban, aminek az értéke attól függ, milyen dátum van a példa kedvéért A1 cellában.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
CSV kiterjesztésbe szeretném megtartani a 0 karaktert a számsor elején úgy, hogy mentés után is ott maradjon.
Van erre valamilyen trükk, vagy van olyan MS kiadás ami ezt tudja?
Előre is köszönöm! -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan függvény, ami egy adott idő után egy cellát beszínez?
A helyzet a következő: Adott egy tagsági nyilvántartás. Jó lenne, hogyha időközönként, amikor ezt az Excel fájlt megnyitják, ha letelik az egy év, akkor automatikusan a cella színez pirosra váltana. Nem tudom, hogy érthető-e mit szeretnék!
Előre is köszönöm! -
Fferi50
Topikgazda
-
VGYke
addikt
Belejöttem a kérdezésbe
. Megnyitottam egy kész Excel táblát, a neve "Személyes havi költségvetés", csak hogy szép táblázat kinézetet lessek ki belőle, de aztán ránéztem a képletezésére és rájöttem hogy nekem igen hiányosak az ismereteim.
Mit jelent egy kivonási műveletnél az hogy Különbözet oszlop =[@[Tervezett költség]]-[@[Tényleges költség]] ?
Részösszegnél pedig: =RÉSZÖSSZEG(109;[Különbözet]) tehát mi a [Különbözet] ?
Szóval ezek a szögletes zárójelbe tett nem tudom minek hívjákok kimaradtak az ismereteimből. Nem tartomány elnevezések azt látom, illetve a Névkezelőben nincsenek ilyenek. Útba tudtok igazítani? -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A képleted nem pontos! Az FKERES függvénynek van egy negyedik paramétere, amelyik azt határozza meg, hogy pontos egyezést keressen-e vagy közelítőt. Ha ezt a paramétert elhagyjuk, akkor közelítő egyezést keres.
Ezért a képletedet a 4. paraméterrrel ki kell egészíteni:=HAHIBA(FKERES(DÁTUM($A3;B$2+1;1)-1;RTab;2;0);"")
Üdv. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy eddig általam megmagyarázhatatlan problémába ütköztem, jó lenne ha megnéznétek és találnátok rá magyarázatot.
A Próba excel letölthető.
A lényeg:
Van egy táblázat, dátum óra értékekkel, elnevezése RTab (B:C oszlop) és a kWh/hó értéke csak a hónap utolsó napjának dátumánál jelenik meg, a többi helyen a sorának száma látható hibakeresés céljából (na jó, a sor itt el van szúrva 1-el):
Összesítés munkalapon, ahol függőlegesen az év van, vízszintesen a hónapok, kiszedem a fenti RTab táblából a kWh/hó értékeket, minden hónap utolsó napján.
Képlet, amivel dolgozom:
Ugye a DÁTUM($A3;B$2+1;1)-1 az év és hónap szerinti utolsó nap dátum értéke, ezzel nincs hiba, mint ahogyan az FKERES függvénnyel sem, egy darabig.
Mint látható, 2021.07.31-ig tök jól működik, utána megzizzen és az RTab utolsó sorának értékét hozza, ami 620 sorban van (na jó, 619-ben).
Ez mi a fenétől lehetséges?
Mondjuk az RTab Dátum utolsó pár értéke 1900.01.00, de ha ez zavarna, akkor az összes többi jó értéket is zavarnia kellene nem?
Ha kitörlöm az 1900.01.00 értékeket jól működik a táblázat, de nem akarom kitörölni, illetve az eredeti feladatban nincs lehetőségem módosítani. Ok, használhatnék HOL.VAN, + ELTOLÁS függvényeket is FKERES helyett, ha más megoldás nincs, az nem elegáns és nem ad választ arra, hogy egy képlet egy darabig miért működik jól, utána meg rosszul.
Tudtok segíteni? -
Cartman023
aktív tag
Sziasztok,
Van egy excellem pár makróval és az egyik nap az összes lap összes üres cellája átállt dátum formátumra. A makrók között semmi ilyesmi nincs, én csináltam őket, egyedül a formokban a dátumválasztót vettem kölcsön a netről.
-
Fferi50
Topikgazda
-
Magnat
veterán
Üdv,
valakinek ha volt ilyen problémája, sikerült esetleg DateTimePicker MonthView modulját behackelni Office 365 alá? Ha nem, mit használtok helyette?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Pakliman #48203 üzenetére
Szia!
A "kötekedésben" igazad van, a képletes megoldás is hibát okoz, ha a sor végéig ki van jelölve.
Ez lehet(ne) a javított függvényes változat:Public Function szamolo(rrange As Range) As Long
Dim s As String, cl As Range, xx As Long
For xx = 1 To rrange.Cells.Count - 1
Set cl = rrange.Cells(xx)
s = s & IIf(cl.Value = 1 And cl.Offset(0, 1).Value = "", "1", "")
Next
If rrange.Cells(xx).Value = 1 Then s = s & "1"
szamolo = Len(s)
End Function
Itt nem lépünk ki a tartományból a számolás során.
Üdv. -
Pakliman
tag
válasz
Fferi50 #48201 üzenetére
Köszi!
Eszembe nem jutott volna ez a megoldás
Az Offset valahogy nem a barátom, soha nem használom.
Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy egy volt kollégám által írt program -amit a mai napig használunk- tele van vele (is):Range("a1").Select: ActiveCell.Offset(vez1(7, 1) + 3, vez1(7, 2)).Range("A1").Select
sa = ActiveCell.FormulaR1C1:
Do Until sa = ""
ActiveCell.Offset(2, 0).Range("A1").Select: sa = ActiveCell.FormulaR1C1Időnként kelleni fejleszteni/módosítani, de egy idő után már elveszítem a fonalat és inkább hagyom (sokszor nekivágtam már
).
Csak a kötekedés miatt:
az Offset miatt hibára fut, ha teljes sort adunk meg, tehát egy oszlopszám figyelő beépítése szükséges. -
Antonio
senior tag
Sziasztok, a következő lenne a kérdésem.
a képen látható ábrát használom (használjuk) termékeink versenytársakkal való összehasonlítására =>ConsumerStarRating (tehát a különböző websiteokon adott értékelések szerint ahol 5 csillag (értékelés) a max adható érték)).
Ahol a kör átmérője a vélemények száma a függőleges tengely pedig az átlagolt pozíció látható (5 a max).
ez csak egy termék csoport de számtalan termékcsoportot kell így kimutatnom (direkt egy kissé kusza ábrát raktam be)Kérdés: 2022 től több versenytársat kellene ábrázolnom amitől szinte átláthatatlan kusza ábrát kapnék ezzel a módszerrel (max csak finomítani tudnám hogy a versenytársak halvány színek a sajátunk maradna az erős kiemelt szín)
Van valakinek ötlete (saját tapasztalat) milyen más egyszerű de szemléletes ábrát lehetne kreálni (ha létezik egyáltalán) ahol a mind a két adat (értékelések száma/értékelések átlag értéke) látható és nem zavaró mondjuk az ha dupla ennyi versenytárs szerepel rajta?
előre is köszönöm. Sajnos nincs hosszútávú Excel tapasztalatom + nagyon sok a munka. (pl jelentkeztem online excel továbbképzésre de egy órán se tudtam részt venni
)
-
Fferi50
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított Playstation 4 Slim 11.00 FW + GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest