- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aviator #51696 üzenetére
Lehet, hogy a Treeview betűkészletével (font) van gond. Válassz valami gyakori, alapértelmezett stb betűt pl. a Tahoma-t, abban nem lehet ilyen gond.
Private Sub CommandButton1_Click()
TreeView1.Nodes.Clear
TreeView1.Nodes.Add Key:="key1", Text:="ÖÜÓŐÚÉÁŰÍ"
TreeView1.Nodes.Add "key1", tvwChild, "key4", "öüóőúéáűí"
End Sub
UI: ha esetleg meg valami szöveges fájlt/egyéb adatforrást stb. dolgozol fel és abból építed fel a treeview elemeit, akkor magában a külső adatok karakterkódolásával lehet gond. -
tgumis
tag
Sziasztok!
Mi ezzel a gond?
Mindig hibával megállSub Kikodol()
'
' OK
'
'
Set WsMeg = Sheets("Megrendelő")
WsMeg.Protect Password:="Jelszo", UserInterfaceOnly:=True, AllowFormattingColumns:=True, _
AllowFiltering:=True, AllowFormattingCells:=True
End Sub -
aviator
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #51691 üzenetére
Nagyon köszönöm, sikerült is megoldanom így a dolgot.
Annyit hadd kérdezzek még, hogy az ékezetes betűk megjelenítésére van-e valami megoldás? Pontosabban, az ő, ű betűk jelennek meg ékezet nélkül. -
lappy
őstag
válasz
jozefgucci1 #51694 üzenetére
https://www.excel-pratique.com/en/downloads/calendars/2024-calendar-excel-no663
Ebből el lehet indulni -
lappy
őstag
válasz
jozefgucci1 #51692 üzenetére
Sablont kerestél már?
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok , nem vagyok egy excel guru , ezért itt kérnék segítséget . Van ilyen táblázatom amit jó lenne megcsinálni 2024-es naptárra. Hogyan indúljak el ?
-
válasz
aviator #51690 üzenetére
A Key nem lehet azonos, annak minden esetben egyedinek kell lennie, akár Parent, akár Child esetén.
Helyes
TreeView1.Nodes.Clear
TreeView1.Nodes.Add Key:="key1", Text:="Same Parent Text"
TreeView1.Nodes.Add Key:="key2", Text:="Same Parent Text"
TreeView1.Nodes.Add Key:="key3", Text:="Same Parent Text"
TreeView1.Nodes.Add "key1", tvwChild, "p1", "Same Child Text"
TreeView1.Nodes.Add "key2", tvwChild, "p2", "Same Child Text"
TreeView1.Nodes.Add "key3", tvwChild, "p3", "Same Child Text"
End SubHelytelen - Parent-nél is mindig key1-t adtam meg, child-eknél meg mindig p1-t.
TreeView1.Nodes.Clear
TreeView1.Nodes.Add "key1", tvwChild, "p1", "Same Child Text"
TreeView1.Nodes.Add "key2", tvwChild, "p1", "Same Child Text"
TreeView1.Nodes.Add "key3", tvwChild, "p1", "Same Child Text"
End SubAhány eleme van a TreeView-nak, annyi különböző Key kell, fenti képet alapil véve 6 db különböző Key kell, az alábbi képen látható a hiba
-
aviator
tag
Sziasztok,
Próbálkozok egy ideje a Treeview VBA beépülő modullal nem tudom használta-e már valaki. Annyira nem rossz, kicsit körülményes, de használhatónak, tűnik, van viszont egy olyan hátránya ami az egészet értelmetlenné teszi nagyjából, erre szeretnék rákérdezni. Szóval azt tapasztaltam, hogy nem engedi azt megcsinálni, hogy ha van egy főkategóriám (parent), amiben létrehozok egy alkategóriát (child), akkor ugyanaz az alkategória ugyanazzal a névvel, egy másik főkategóriában is szerepeljen. A csatolt képen egy kicsit jobban látható, tehát szeretném, ha a tartozékok alkategória nem csak az energiaelosztásban jelenne meg, hanem a forrasztható csatlakozóknál is, amikor viszont ezt megpróbálom megetetni vele kiáll hibára, hogy key is not unique in collection.
Ezt tényleg nem lehet megcsinálni vagy nálam nem jó valami?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Rhair
csendes tag
Sziasztok
Van három érték határ, mivel lehetne megoldani ezt egy cellán belül?
ha, és függvénnyel próbálkoztam eddig, de nem sikerült.
Köszi82 és felette akkor 5
78-81 között akkor 3
77 és alatta akkor 1 -
Attas
aktív tag
Sziasztok. Létezik olyan macrókód ami egy cella szövegéből datamátrix-ot tud generálni? Tudom, hogy létezik bővítmény erre, de mivel céges környezetben van, telepíteni nincs engedélyem bővítményt, viszont a makró az lehetséges!
Köszönöm előre is a választ -
karlkani
aktív tag
válasz
föccer #51682 üzenetére
Köszönöm szépen!
=HA(INDEX(A8:B1000;HOL.VAN(ÖSSZEFŰZ("*";D8;"*");B8:B1000;0);1)=0;"";INDEX(A8:B1000;HOL.VAN(ÖSSZEFŰZ("*";D8;"*");B8:B1000;0);1))
Ezt sikerült összehozni. Tartományként A
-t az INDEX-hez illetve B
-t a HOL.VAN-hoz nem tudok használni, az első 7 sort ki kell hagynom a keresésből (ott is lehet találat). Ha A cella üres, eredménynek 0-t ad, ezért használtam a HA függvényt is.
#51683 lappy
Azt nem írtam, le vagyok ragadva még a 2013-as verziónál, nincs ilyen függvény...
Azért köszönöm! -
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
FKERES függvénnyel kapcsolatos lenne kérdésem. A oszlopban nevek vannak, B oszlopban lejátszási listák (mindegyik lista tartalmaz egy egyedi számot). Mivel FKERES úgy működik, ha a B oszlopban keresek (D8-ra), akkor a tartománynak is B-vel kell kezdődnie. Az A oszlopban található névre vagyok kíváncsi a B oszlopban megkeresett egyedi szám alapján (E8-ba írja be). Jobb híján felvettem egy segédoszlopot (C), ahol
C1=A1
, ezt húztam lefele,B : C
lett a tartomány, C oszlopot elrejtettem.E8 képlete jelenleg:
=HA(ÜRES(D8);"";HAHIÁNYZIK(FKERES(ÖSSZEFŰZ("*";D8;"*");B8:C1000;2;HAMIS);""))
Segédoszlop nélkül ezt nem tudom megoldani valahogy? A és B oszlop felcserélése nem opció, az elrendezés marad.
Köszönöm!
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni VBA-val kapcsolatban:
Az xls egyik sheet-jén egy kb 500 db Active-X vezérelt checkbox van, amelynek a nyomtatási képét kb. 1 perc mire az office lerenderelni, amit azzal szeretnék kiküszöbölni, hogy a nyomtatási kép megjelenítését kikapcsolnám egy VBA kóddal.
Kiolvastam már az internetet, de nem sikerült működő programsorra lelnem.
Van esetleg valakinek ötlete?PrintPreview parancs létezik, de nem lehet letiltani csak külön megjeleníteni vagy a PrintOut parancsal nyomtatási kép nélkül lehet nyomtatni, de a Fájl - Nyomtatás menü alkalmazásának meg kell maradnia csak nyomtatási kép megjelenítés nélkül...
-
lacipapi
csendes tag
Átlag számításnál van egy problémám. Egy adott oszlopban (pl. B1-B10) vannak képletek, amiben más cellákból számit ki értéket. Az oszlopban nem minden cellába van kiszámitott érték (0), de a B oszlop átlagszámításnál mégis figelembe veszi a beírt képletett. Van rá megoldás??? 2010-es excell
Előre is köszönöm. -
Mutt
senior tag
válasz
pinnacle #51669 üzenetére
Nem próbáltam ki, de sokan mondják hogy az androidos Excel-el képet könnyű táblázattá alakítani.
https://www.youtube.com/watch?v=gtuYesQYz40&t=54s -
pinnacle
nagyúr
válasz
andreas49 #51668 üzenetére
Köszi! Próbálgattam sorban. Ez a legjobb idáig. https://www.investintech.com/pdf-to-excel/ Kicsit szétdobálta a cellákat, de legalább szerkeszthető formába konvertálta.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #51662 üzenetére
Köszi mindenkinek! Akkor az a gond, hogy én táblázatot szkenneltem .pdf-be. Azt hittem ha Kereshető PDF-ként teszem, akkor lehet Excelbe konvertálni, de nem lehet, sőt még a keresés sem működik.
Egyébként van megoldás erre, vagy nem lehet, mert eleve képként kezeli?andreas49 próbáltam a linket, de képnél, pdf-nél is Could not get the excel-t kaptam.
-
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Van olyan .pdf-Excel konvertáló program ami szerkeszthető táblázattá változtatja a fájlt? PDF24 csak "egyben képként" tette be.
-
Mutt
senior tag
válasz
andreas49 #51654 üzenetére
Szia,
Az én változatomban a feladás figyelembevételéhez elég csak a P3-ban lévő képletet módosítani.
Kacifántos lett, remélem okés nálad is.=LET(game1;MAX(ELŐJEL(nyertszett(G3:I3))-DARABHA(G3:I3;"R");0);
game2;MAX(ELŐJEL(nyertszett(J3:L3))-DARABHA(J3:L3;"R");0);
game3;MAX(ELŐJEL(nyertszett(M3:O3))-DARABHA(M3:O3;"R");0);
total;KEREK.FEL(DARAB2(G3:O3)/3;0);
felad;DARABHA(G3:O3;"R");
win;game1+game2+game3;
win&"-"&MIN(total-win+felad;total))üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
andreas49 #51657 üzenetére
Szia,
5 bejegyzéssel feljebb a double unary operátorról ("--", két negatívjel egymás után) volt szó, ami a leggyorsabb megoldás egy szövegként ábrázolt szám értékké alakítására. Más megoldások is vannak, ha értékké kell alakítani egy szövegként tárolt számot:
- eggyel szorozni,
- nullát hozzáadni,
- ÉRTÉK/VALUE függvényt használni.A névkezelőben a pontadott és pontkapott függvényekben én is használtam a double unary-t, de a fájlodban vmiért nem megy (ha kézzel újból beírom a kettő mínuszjelet akkor nálam megy).
Próbáld meg ezen változatot:pontadott
=LAMBDA(x;HAHIBA(INDEX(SZÖVEGFELOSZTÁS(x;;"–");1)+0;""))pontkapott
=LAMBDA(x;HAHIBA(INDEX(SZÖVEGFELOSZTÁS(x;;"–");2)+0;""))üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
andreas49 #51645 üzenetére
Szia,
Kaptál már megoldást, én is mutatok egyet amellyel a M365-ben található újabb függvényeket (LAMBDA, LET, BYCOL) szeretném megismertetni.
Röviden pár szó róluk:
1. LAMBDA: ezzel saját függvényt lehet létrehozni, amivel a számításokat lehet egyszerúsíteni.
2. LET: itt változókat lehet létrehozni amik segítenek a számításokban anélkül hogy segédoszlopot kellene használni
3. BYCOL és BYROW: függvényeket lehet futtatni tömbökön amelyek oszlopban/sorban vannak.Lépések:
1. A névkezelőben létrehoztam három saját függvényt a LAMBDA függvény segítségével.pontadott képlete =LAMBDA(x;HAHIBA(--INDEX(SZÖVEGFELOSZTÁS(x;;"–");1);""))
pontkapott képlete =LAMBDA(x;HAHIBA(--INDEX(SZÖVEGFELOSZTÁS(x;;"–");2);""))
nyertszett pedig =LAMBDA(x;SZUM(HA(HAHIBA(BYCOL(x;pontadott)-BYCOL(x;pontkapott);0)>0;1;0)))Az első kettő a 6-2-es inputból (a függvényben x) 6-ot és 2-et ad vissza. Használata a füzetben pl. =pontadott(K3)
A harmadikban a BYCOL(x;pontadott) résszel elérhetjük, hogy mondjuk az J3:L3 tartomány celláiból megkapjuk az eredményt. Ha kivontjuk az adott és kapott pontokat egymásból, akkor megkapjuk hogy az adott szettet kinyerte meg. Van ott még hibakezelés, hogy az üres cellák ne okozzanak gondot.
2. A fenti függvények segítségével az R3 képlete:
=SZUM(BYCOL(G3:O3;pontadott))&"-"&SZUM(BYCOL(G3:O3;pontkapott))A Q3 képlete:
=LET(win;nyertszett(G3:O3);
total;DARAB2(G3:O3);
win&"-"&total-win)Itt a "win" nevű változóban tároljuk a nyert szettek számát. A "total" az összes játszottat adja meg, az eredményt pedig az utolsó soradja meg.
A P3 képlete:
=LET(win;ELŐJEL(nyertszett(G3:I3))+ELŐJEL(nyertszett(J3:L3))+ELŐJEL(nyertszett(M3:O3));
total;KEREK.FEL(DARAB2(G3:O3)/3;0);
win&"-"&total-win)Itt annyi változás van, hogy a 3-as szettekből kiderítjük kinyerte meg a gémet.
üdv
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51653 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam. Mindig tanul az ember.
-
andreas49
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #51650 üzenetére
Szia,
Használat közben jön elő, hogy nem mindenre gondoltam a feladat megadásánál: ha bármelyik 3-as adatmezőben szerepel 'R', akkor annak a 3-as mezőnek a másik két adatát sem kell számításba venni az 'L', 'M' 'N' oszlopban.
(Az 'R' a visszalépést jelzi)
Megoldható?
Köszi előre is. -
válasz
bozsozso #51652 üzenetére
Épp föccer kérdezte privben.
A--
előtag true/false értéket alakít 1/0-ra, ezért tudok a pl. SZUM-l darabot számolni, vagy másképp, egy feltétel kimenetét 1/0-ra alakítja ill. számmá konvertál valamilyen értéket, nem szöveg meg általános formátumot kapok vissza.Én többször használom a képletekben, mint kellene (ez esetben többször feleslegesen is), csak összetettebb -lényegesen összetettebb- képletekben átláthatóbb számomra, nem pedig a zárójeleket vizslatni, meg melyik függvény-függvényének-függvényébe van beágyazva valami olyan feltétel, ami mindenképp 1/0-t kell, hogy visszaadjon. Így meg tudom meg látom, hogy minden beágyazott szükséges fx biztosan 1/0 fog visszaadni.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51650 üzenetére
Szia,
Néztem a képleteidet és láttam, hogy több függvény előtt használod a "--" jeleket. Ennek van jelentősége?
-
andreas49
senior tag
Fire/SOUL/CD #51647 és Fferi50 #51645
Köszönöm a megoldásokat, számomra ez tökéletes és használható az ilyen jellegű táblázataimba.
+1* köszönet -
válasz
andreas49 #51645 üzenetére
L3 képlete (lefelé másolható)
=INT(BAL(M3;1)/(DARABHATÖBB(C3:K3;"<>Fire")/3-1)) & "–" & INT(JOBB(M3;1)/(DARABHATÖBB(C3:K3;"<>Fire")/3-1))
M3 képlete (lefelé másolható)
=SZUM(--HA(C3:K3<>"";HA(--BAL(C3:K3;1)>--JOBB(C3:K3;1);1;0);0)) & "–" & SZUM(--HA(C3:K3<>"";HA(--BAL(C3:K3;1)<--JOBB(C3:K3;1);1;0);0))
N3 képlete (lefelé másolható)
=SZUM(--HA(C3:K3<>"";--BAL(C3:K3;1);0)) & "–" & SZUM(--HA(C3:K3<>"";--JOBB(C3:K3;1);0))
-
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Egy sportverseny eredmény összesítéséhez kérek segítséget az alábbi linken lévő 'eredmény.xlsx'-hez
[link]
Segítséget köszi előre is -
erdey_a
addikt
válasz
Fferi50 #51641 üzenetére
kényelmesebb a slicer, de nem oldja meg azt a problémát, hogy ha új héttel bővül a táblázat, akkor a pivotban az új hét csak akkor látszik, ha a a slicerben bekattintja.
Alapvetően nem lenne szükség szűrésre a pivotban, ha a régebbi elv szerint gyűjtött adatokat egyáltalán nem venné figyelembe.
legszívesebben kitörölném őket a 'csába, de nem lehet.
valamit trükköznöm kell... -
erdey_a
addikt
Sziasztok, újabb igény merült fel. Megoldható valahogy, hogy akár a pivot, akár a power pivot figyelmen kívül hagyjon bizonyos sorokat? az adattábla, ami nem módosítható, egész éves adatokat tartalmaz, de a kimutatásban csak a 39. héttől kellenek adatok. nyilván szűrővel működik, csak ha új sor (új hét) jön be, akkor a kimutatás szűrőjét megint módosítani kell és ez várhatóan a majdani felhasználónak problémát jelent.
egyelőre annyit csináltam, hogy egy plusz oszlopban minden 39 nél kisebb hét 0 értéket kap, a többi pedig rendesen a hét számát. így a szűrőben csak a nulladik hetet kell kikapcsolni, nem kell egyesével az összeset, de ahogy fentebb írtam, ha jön a 43. hét, azt viszont pluszban be kell pipálni. ez így nem az igazi. -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy munkafüzet lapjainak a nevét, az adott munkalapon belül meglehet e jeleníteni egy cellában. A másik kérdésem az lenne, hogy az excelben nincs olyan lehtőség egy oldalon cserélni lehessen egy megadott szót. pl. van 50db "valami" és ezt kikellene cserélni az összeset "másra".
Előre is köszönöm a segítséget -
-
Delila_1
veterán
-
föccer
nagyúr
Én kigyűjtöttem egy külön táblázatba az A oszlop egyedi értékeit G1-be az
=SORBA.RENDEZ(EGYEDI(SZŰRŐ(A:A;A:A<>0)))
függvénnyel. Majd H1 képlete=SZUMHATÖBB(C:C;A:A;G1;B:B;"=0")
O365, tömbfüggvényei kellenek hozzá.
A G1-ben a szűrő csak azért kell, hogy az A oszlop üres sorait kivegye, illetve a sorba.rendez csak a felhasználhatóságot javítja.
-
karlkani
aktív tag
A képlet is 140-et ad eredményül az elsőre, C3-at nem számolja bele. Kijelölöd a tartományt, amit összegezni szeretnél, majd kritériumtartománynak beállítod az azonos azonosítók melletti tartományt a B oszlopból. Kritériumnak 0-t, így csak a C oszlop azon elemeit adja össze, ahol mellette a B-ben 0 szerepel. Ha az azonosítók nem úgy szerepelnek a táblázatban, mint a képen látható, hanem összevissza, akkor ez a megoldás nem jó.
-
Met
nagyúr
Nem próbáltam még, csak este láttam hogy mintha megoldható lehetne.
Szóval, webshopba szeretnék termékeket feltölteni, az excel megvan az adatokkal.
Gondoltam a webshopba felviszek egy két terméket, exportálok egy listát hogy legyen egy sablon, abba bemásolom a a saját listám és mehet az import.
Viszont csv exportál a webshop, ha az megnyitom akkor egy cellába lesznek az adatok.
Mintha láttam volna Excelben (talán 2020-as) valamelyik fülön hogy csv import, elképzelhető hogy akkor nem egy cellába teszi a sorokat hanem szét bonja rendesen? -
föccer
nagyúr
válasz
föccer #51621 üzenetére
Jah, még annyit elfelejtettem írni, hogy csak úgy működik helyesen, ha minden adat és a kilistázás is az első sortól indul, mert a függvény a sorazonosítókat használja fel arra, hogy kiszámolja, hogy éppen hányadik embernél jár és melyik szakaszát kell kiszedni a feladatlistának.
-
föccer
nagyúr
Lehet nem a legszebb megoldás, de O365-ben szépen működik.
Feladat lista A:A oszlopban, Emberek listája G:G oszlopban. I1 képlete lentebb.
A függvény érzéketlen a feladatok és emberek darabszámára. Az I1 képletét addig kell lehúzni, amíg elképzelhetőnek tartod a maximális emberek számát.
A függvény nem használ segédoszlopot, és nem kezeli az esetleges többszörös neveket/feladatokat. Az algoritmus úgy dolgozik, hogy az első embertől kezdve osztja ki a feladatokat annak sorrendjében, a neki kijáró számban. A maradékok egyenletesen vannak elosztva, szintén az első embertől kezdődően.
=HA(SOR()>DARAB2(G:G);"";TRANSZPONÁLÁS(INDIREKT("A"&(SOR()-1)*KEREK.LE(DARAB2(A:A)/DARAB2(G:G);0)+HA(SOR()<=MARADÉK(DARAB2(A:A);DARAB2(G:G));SOR();MARADÉK(DARAB2(A:A);DARAB2(G:G))+1)&":A"&((SOR()-1)*KEREK.LE(DARAB2(A:A)/DARAB2(G:G);0)+HA(SOR()<=MARADÉK(DARAB2(A:A);DARAB2(G:G));SOR();MARADÉK(DARAB2(A:A);DARAB2(G:G))+1))+(HA(SOR()<=MARADÉK(DARAB2(A:A);DARAB2(G:G));KEREK.LE(DARAB2(A:A)/DARAB2(G:G);0)+1;KEREK.LE(DARAB2(A:A)/DARAB2(G:G);0)))-1)))
ps abban az esetben ha kevesebb a feladat, mint az ember, akkor kicsit meghülyül a függvény. Ha szükséges, akkor megcsinálom, hogy ezt is szépen lekezelje, de azt már nagyon akarnom kell.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Tudnátok kérlek segítenni ebben?
Van egy táblázatom azonosítóval(A) és két számértéket(B,C) tartalmazó oszloppal. A D-oszlopba szeretném összesíteni (összeadni) a Coszlop értékeit, ahol az azonosító(A) azonos és a B-oszlopban 0-van. (ahol nem 0 van az ne kerüljön az összegbe)
Így:
link
Mivel tudom a legegyszerűbben ezt összegezni? -
föccer
nagyúr
válasz
Bacusuz #51617 üzenetére
Zsigerből valami ilyesmivel próbálkoznék.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Fűszertartókra szeretnék ilyen címkét nyomtatni mert már egy csomó fűszerem ezzel van felcímkézve.
Hogyan lehet az alábbi képen látható módon a cellákat megcsinálni, a méretük 35mm/25mm itt egy kép róla: 25 féle fűszert kellene felcímkéznem.
Valamint milyen etikett címkét vennétek ehhez a projekthez? Színes tintasugaras nyomtatónk van itthon, jó lenne ha lenne az öntapadós papíron valami fóliaréteg de sajnos ehhez sem nagyon értek.
vagy ez inkább word kérdés? -
oke
senior tag
válasz
föccer #51610 üzenetére
Köszi, elsőre ezek nekem elég "megfoghatalanok" hírtelen, értelmeznem kell még
.
Végül némileg manuálisan és FKERES-el oldottam meg, az első javaslatod segítségével.
Beraktan egy segédoszlopot a fő táblába, ahol 1-től kezdődően sorszámoztam a sorokat az utolsóig. Egy másik fülön pedig hozzárendeltem a nevekhez egy-egy egész számot az alapján amennyi az össz sor és hogy hány embernek akarom kiosztani. Így kijött az, hogy 20 sor jut egy embernek, így 20-asával rendeltem hozzá neveket:1 - Géza
21 - Attila
41 - István
...Majd a fő táblába beraktam még egy oszlopot és FKERES-sel a számok alapján hozzárendeltem a neveket, a függvényben a nem pontos egyezést beállítva.
Nem tudom mennyire érthető, amit írtam...
-
Rhair
csendes tag
Üdv
Feltételes formázáshoz kéne egy kis help
Azt szeretném, hogy így nézen ki az érték oszlop, ha egyezés van a szín oszlopok bármelyikével.
Ezt 3db feltétetles formázással meg lehet oldani?
Köszi!
-
föccer
nagyúr
Vagy simán függvényekkel is ki lehet mókolni. 2 megoldás jut az eszembe hirteken.
1: segédoszloppal. A feladatok mellé felveszel egy 1..n-ig történő pozitív egész számokhat (kerekítés vagy kerek.fel vagy plafon függvény), ahol n a személyek száma (darab2 függvény). Ez után transzponál függvénnyel egymás mellé rakod a neveket és szűrő függvénnyel pedig alá felsorolod a feladatokat (szűrőben a segédszámokra szűrsz).
2: a feladat és dolgozó ember számának függvényében kiszámolod, hogy 1 embernek mennyi feladat jut (maradékra figyelni), majd indirekt függvénnyel meg tudod adni a szükséges tól-ig tömbképleteket. A maradék az utolsó embernek jut. Vagy el is lehet osztani a maradékot,, ez már algoritmus kérdése.
üdv, föccer
-
lappy
őstag
Power Query segítségével
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Feladat kiosztásban kérném a segítségeteket, van egy változó mennyiségi sorokat tartalmazó tábla, nagyjából 1000 és azt szeretném, hogy ezek azonos mennyiségben kerüljenek kiosztásra nevekre. A nevek ugyan abban a táblában vannak, csak másik fülön. Más szabály nincs csak az, hogy egyenlően kerüljenek elosztásra a feladatok, pl: ha 1000 sor van és 10 ember, akkor mindenkinek 100 feladat jusson. A nevek az A oszlopba kerüljenek.
Köszönöm. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Atomantiii #51601 üzenetére
Szia!
Szerintem a celládban nem időérték van, hanem szöveg! Ezért jelentkezik az érték hiba.
A mutatott formátumhoz annak megfelelően kellene a cellába beírni az értéket, 1:21.297 helyett 1:21,297 legyen a cellában. Egyébként minden cellát formázz egyformán. 1.000 egyébként soha nem fog megjelenni neked. Ha az eredmény cellának m,000 formátumot adsz, akkor 1,000 lesz megjelenítve.
Ne feledd, az időt, dátumot az Excel számként ábrázolja. Ha meg szeretnél győződni arról, hogy valóban dátum/idő van a cellában, változtasd meg a cella formátumát számmá. Ekkor kiderül, tényleg idő/dátum vagy csak annak látszó szöveg van a cellában.
Azt se feledd, hogy Excelben az egész számok jelentik a dátumot, a számok törtrészei pedig az időt a napon belül. 1 nap 24 óra, tehát 1 óra számformátumban 1/24 tört. Ugyanez igaz a percekre és másodpercekre is a megfelelő osztószámmal.
Üdv. -
Gunners
csendes tag
Üdv
Van egy sok dolgot tartalmazó adatom, benne tizedes számokkal. Ezeket össze kell adnom, de van egy oszlop, amiben a pont helyett veszző van. Van lehetőség arra, hogy ezt vhogy átalakítani? mert a pontot használom és csak arrra számol az excel. -
dellfanboy
őstag
válasz
Atomantiii #51601 üzenetére
en a data-text to columnal a pontoknal szetszednem az ertekeket 3 oszlopba a 4ik oszlopba concenate-val osszefuznem es azt mar tudod kivonni.
-
Atomantiii
addikt
Van két cella, amiben egyéni adatok vannak megadva, ezzel hogy tudnék műveteket végezni? Pl a nagyobból kivonni a kisebb értéket.
Egyik cella tartalma: 1:21.297 (hh:mm:ss,000),
másiké: 1:20.297 (hh:mm:ss,000).Azt szeretném megkapni, hogy 1:21.297-1:20.297=1.000
Ha bármilyen műveletet csinálok vele, akkor mindig #érték hibát kapok, ha ugyanarra az egyéni formátumra állítom a cella formátumát akkor is érték hibát kapok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest