Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Melyik az utolsó angol Excel amely tartalmazza még a "Microsoft MonthView Control 6.0"-t ?Az Excel 2007-ben még benne volt.
köszi -
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Eddig LOTTO-n játszottam véletlenszerű számokkal, amit az MSExcel-el készítettem el. Szeretnék előrébb lépni a témában, ezért makróprogramozással érném el a 45 szám létrehozását. Egy olyan programot írnék, amiben a 45 szám folyamatosan,igen rövid idő alatt pörögne és egy gomb megnyomásakor azt a számot kiadná. Ez amolyan ál-véletlen generálás, mert nem lehet tudni, hogy melyiknél állítottam meg. Vannak követelmények ezért szeretném így megoldani, vagy várok javaslatokat. Egyelőre a while függvényt néztem ki. Ebben kérnék segítséget. ha valaki tudna, Természetesen bármilyen további kérdésre válaszolok. Előre is köszönöm. Üdv.: Joe
-
szergejj
csendes tag
válasz
föccer #51892 üzenetére
Nem tudom mi okozta ezt. De meguntam és nyitottam egy új excel táblát, majd minden lapot atmasoltam abba. Ezt követően a form-okat és a kódokat. Utána kiszedtem belőle a külső hivatkozásokat. És most működik
bárhova tudom menteni és bárhol működik.
Úgyhogy végre újra nekiallhatok kódolni -
szergejj
csendes tag
Sajnos letiltott makró mellett is lefagy
-
KubanitoS
veterán
válasz
karlkani #51888 üzenetére
Köszönöm, ez lett a legegyszerűbb megoldás.
Nálam is egy nagyon hasonló táblázat az, amiből dolgozom. Simán beszúrtam egy plusz sort a fix kezdő készlettel és amit eddig vezetgettem egyesével vonogatva oda ment a képlet. Nem is értem hogy nem jutott ez a megoldás hamarabb eszembe...
Valamiért meg voltam győződve róla, hogy amennyiben egy cella üres, akkor hibát dobna a képlet, ha az üres cella is belekerülne az összeadásba...
-
KubanitoS
veterán
válasz
karlkani #51886 üzenetére
Köszönöm, ezt is kipróbálom. Csak a fogyások vannak az oszlopokban.
Minden oszlop egy-egy folyékony anyagot jelképez, a sorok pedig termékeket, amelyekre valamelyik anyagot felhasználjuk. Értelemszerűen nem minden termékre kell minden minden folyadék, ezért vannak érték nélküli cellák az oszlopokban.
-
karlkani
aktív tag
válasz
KubanitoS #51885 üzenetére
Igen, ugyanis úgy áll össze a cellára való hivatkozás.
R4 & "5:" & R4 &R1 jelen esetben azt jelenti, hogy R5 : R17. Azt hadd kérdezzem már meg, hogy az egyes oszlopok alatt, ahol a fogyást könyveled van más is? Ha nincs, akkor tök felesleges az utolsó sorral meg a levonandó tartomány megadásával foglalkozni. A1-be beírod az induló készletet, A3-tól lefele meg írod a fogyást.A2
=A1-SZUM(A3:A1000)
(ez lesz az aktuális készlet)*1000 helyett beírhatsz más számot is, nagyobbat értelemszerűen, mint ahány sor lehet az adott időszakban.
Ezt a képletet húzhatod jobbra.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Delila_1 #51878 üzenetére
Még egy kérdés.
Most rakom bele az excelbe a függvényeket és az alábbinál=R2-SZUM(INDIREKT("R5:R" & R1))
ezt kellene jobbra elhúzni, hogy minden oszlopban legyen, de ha a jobb alsó sarokban lévő kis négyzettel húzom akkor ez lesz az eredmény a mellette lévő cellában
=S2-SZUM(INDIREKT("R5:R" & S1))
az R5: R-nek kellene S-re "változni" és aztán tovább ugyanígy
erre van valami varázslat?
-
lappy
őstag
válasz
bela85 #51879 üzenetére
megpróbálhatod gantt chart -al is
-
-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Hogy lehetne megoldani makró, stb nélkül, hogy sima diagramon megjelenítsem egy adott személy jogviszonyait. Hogy melyik cégnél mettől -meddig volt. Nyilván lehet benne átfedés is, hogy egyszerre két cégnél is volt. Próbálgattam a halmozott sáv diagramot ,de nem akar összejönni.Idővonal diagramszerűen szeretném.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
föccer
nagyúr
válasz
KubanitoS #51872 üzenetére
Muszáj lesz valami segédoszlop, ha nem akarsz makrót csinálni.
Egy egyszrű megodás, ha az aktuális készletet külön cellába rakjuk, a készletfogyást szummázuk és az első készletből vonjuk. Ez akt készletet ad. Ha kell a fogyás napján léő készlet, akkor a H2 képlete: =HA(G2="";"";C1-G2), és onnantól a H oszlop képlete H3-tól lefelé: =HA(G7="";"";$C$1-SZUM($G$2:G1001))
A fenti képletezésben a SZUM második elemének tetszőlegesen nagy számot lehet adni (kb 1millióig). Most ~1000 tételig kezeli. Ha valamiért nem akarod beégetni a maximális sorok számát, akkor meg lehet mókolni, hogy dinamikus legyen a függvényekben a tömbök kezelése, de azzal már foglalkoznom kell pár pect, de azt csak hétfőn tudom megcsinálni
-
KubanitoS
veterán
válasz
föccer #51870 üzenetére
Igazából ilyesmi, mint amit te csináltál, csak nálam egy db oszlop van.
A te példádból:
- van a "B" oszlop, ahová beírod az 50-et
- utána a kettő és öt közötti értékeket kell kivonni az ötvenből, de úgy, hogy ne mindig az alapszámból indulon ki, hanem a levont értékből...Egyszerűbb ha leírom: készletfogyásról van szó...
Van 50 liter anyag és annyival csökkenjen ez az érték, amennyi szám alá van írva.
Viszont ami fontos: az értékek nem feltétlenül egymás alatt vannak, lehetnek kimaradt sorok is, ahol nincs semmi.
Delila_1: köszi neked is, de sajnos előre nem tudom melyik lesz az utolsó sor
-
föccer
nagyúr
válasz
KubanitoS #51869 üzenetére
Ha jól sejtem valami ilyesmi kell. A C oszlopba írja a számított eredményeket. A képletbe a dollár jelek fontosak (ezek rögzítik le, hogy az automatikus kitöltésnél ne "másszon el" a B1 cella hivatkozása). A HA feltételt csak azért raktam be, hogy ha a B oszlopban nincs kitöltve az adott sora, akkor ne legyen csúnya.
C oszlopot tetszőlegesen le lehet húzni.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Nagyon láma vagyok excelhez, ezért elnézést kérek az amatőr kérdésem miatt.
Adott egy oszlop, amelynek legelső sorába írok egy kiinduló számot. Ugyanebben az oszlopban a következő sorokban számokat írok be. Ezek naponta, hetente jönnek pluszban, és azt szeretném, hogy amit beírok, az a legelső sorban lévő kiinduló számból automatikusan levonódjon.
Most úgy van megoldva, hogy manuálisan mindig minuszolva van az első sorbeli érték.
Száz darab adatnál ez mondjuk vicces.
Az sem opció, hogy mindenhova nullát írok és az értékek szummáját vonom ki az alapszámból, mivel nem tudom hány soros a végleges oszlop.
Lenne erre valami működő megoldás?
-
szergejj
csendes tag
válasz
BagyiAti #51859 üzenetére
Megprobalom, hátha ez segít. Igazság szerint az Excel tábla még 630kB méretű. A mappa ellenőrzés is csak annyirol szól, hogy megnezni létezik-e a mappa és ha nem akkor felajánlja hogy létrehozza. Még meg sem írtam azt a részt, ahol abban a mappában lévő 20 db fájl létezését vizsgálom majd még.
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Készítettem néhány user form-ot. Listboxok, adat betöltés, kiválaszt, listázás, minden szipi-szupi.
Listából törlés és elemek módosítása, új elem felvétele is működik.
Van egy kilépés command button. Azt kellene figyelnem, hogy történt-e az adott listában (ezen az userform-on) módosítás, hogy a kilépénél kérjen-e megerősítést-e vagy sem.
Arra gondoltam, hogy UF activate-nél létrehozok egy változót, amit figyelek, illve a módosításnál állítok. Hogyan deklaráljam, hogy minden, az adott UF-hoz tartozó sub elérje, de semmi más ne érje el, ne akadhasson össze máshol deklarát cuccokkal.
Köszi!
Üdv, FG
-
BagyiAti
tag
válasz
szergejj #51858 üzenetére
Csak egy ötlet, nem lehet hogy a makro a 4. almappás hivatkozásokat akarja "átszámolni" amikor az 5. almappába akarod menteni a fájlt? Én van hogy 100MB-s fájlokkal dolgozok amik tele van képletezve és ilyenkor gyakran van hogy percekig tart az adatfrissités. Sőt az új adatokat úgy töltöm bele, hogy a beállitásokban először kikapcsolom a munkafüzet automata kiszámitását. De gondolom ezek alap dolgok másnál is, csak tippelgetek..esetleg ha kiveszed a pipát, akkor is lefagy?
-
szergejj
csendes tag
válasz
föccer #51850 üzenetére
Nem is makroval mentek, a hálózati elérés stabil. Ha egy másik makrós fájlt mentek abba a könyvtárba minden jól működik. Gondoltam már arra is, hogy van egy mappa ellenőrzés benne és okozhatja e a hibát. De a másik makrós táblámban ugyanúgy benne vans az ellenőrzés és azt tudom oda menteni.
BagyiAti: biztos hogy nem jogosultság probléma. Én hoztam a könyvtárat létre, a benne lévő fájlokat én másoltam oda, Excel táblat létre tudok hozni ebbe a mappába.
-
govl4545
friss újonc
válasz
karlkani #51848 üzenetére
Szia!
Nagyon nagyon szépen köszönöm a gyors választ és a nagyszerű megoldásodat!
Így azonnal tudtam tovább folytatni a munkámat, szóval nagy segítség volt ez
A kérdésedre ("Kérdés, mi értelme van egyezés esetén B1-be ugyanazt átmásolni, ami az A1 cellában már ott van (ezt írtad)?") válaszom: ez csupán ellenőrzés miatt gondoltam beilleszteni, hogy valóban passzolnak a sorok...a végén ez az oszlop törlésre is került
Szóval köszi még egyszer!! -
Sziasztok!
Bocs a noob kérdésért, nem nagyon excel-ezek
Hogyan mondjam meg a sum-nak, h kerekítsen egy tizedesre? És felfel 5-re vagy 10-re?=SUM(J2/C2)*(100-K2)/100
-
Delila_1
veterán
válasz
C.Brigante #51852 üzenetére
poʇɐpuoɯlǝɾ ɐ zssɐlʞ
-
-
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #51847 üzenetére
Tudom. Én is használom már az INDEX és HOL.VAN párost, itt viszont elég az FKERES, ezért tettem fel ezt a változatot is. Nálam is rögzíteni kellett volna az oszlopot, áthúzás esetén. Nem akartam visszamenni a képletben a cellára, majd megnyomni az F4-et. Szerkesztőlécről másoltam, majd illesztettem be a C1 és D1 cellákba (időben ugyanott voltam).
-
szergejj
csendes tag
Erre nincs ötlete valakinek?
[link] -
karlkani
aktív tag
válasz
govl4545 #51840 üzenetére
Szia!
Ha jól értem, azt szeretnéd, hogy A1-t keresse meg az E oszlopban. Teljes egyezés esetén másolja B1 cellába az adott E cellát, ha nincs egyezés, hagyja üresen. Kérdés, mi értelme van egyezés esetén B1-be ugyanazt átmásolni, ami az A1 cellában már ott van (ezt írtad)?
Ha például A1 cella megegyezik E5 cellával, akkor az E5 sorában lévő E5 cellát másolja be a B1 cellába
B1
=HAHIÁNYZIK(FKERES(A1;E:G;1;HAMIS);"")
C1=HAHIÁNYZIK(FKERES(A1;E:G;2;HAMIS);"")
D1=HAHIÁNYZIK(FKERES(A1;E:G;3;HAMIS);"")
#51842 Delila_1
DARABHA Microsoft 365-ben van csak, régebbi verziókban DARABTELI.
Miért van rögzítve az oszlop A2 esetén (csak lefele lesz "húzva")? -
Delila_1
veterán
válasz
Makró nélkül, képletekkel is meg lehet oldani. Ekkor nem kell makróbarátként menteni a fájlt.
B2:
=HA(DARABHA($E$1:$E$14;$A2)>0;INDEX($E$1:$G$14;HOL.VAN($A2;$E$1:$E$14;0);1);"")
C2:
=HA(DARABHA($E$1:$E$14;$A2)>0;INDEX($E$1:$G$14;HOL.VAN($A2;$E$1:$E$14;0);2);"")
D2:
=HA(DARABHA($E$1:$E$14;$A2)>0;INDEX($E$1:$G$14;HOL.VAN($A2;$E$1:$E$14;0);3);"")
-
Delila_1
veterán
válasz
Szia!
Egy makróval meg lehet oldani. Feltételeztem, hogy az első címsor, az adatok a 2. sorban kezdődnek.
A makrót modulba másold (lásd a téma összefoglalóban).Sub Parositas()
Dim sorA As Integer, sorE As Integer, usor As Integer
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
sorA = 2: sorE = 2
Do While sorA <= usor
For sorE = 2 To usor
If Cells(sorA, 1) = Cells(sorE, 5) Then
Cells(sorA, 2) = Cells(sorE, 5)
Cells(sorA, 3) = Cells(sorE, 6)
Cells(sorA, 4) = Cells(sorE, 7)
Cells(sorA, 1).Interior.ColorIndex = 6 '***
Range("E" & sorE, "G" & sorE).Interior.ColorIndex = 6 '***
Exit For
End If
Next
sorA = sorA + 1
Loop
End Sub
Az eredmény:
A két csillagozott sort kihagyhatod, azok a háttérszínt állítják be.
A füzetet makróbarátként kell mentened. -
govl4545
friss újonc
Sziasztok!
Kérek szépen segítséget egy függvény létrehozásában (magyar Excelem van), ugyanis nem vagyok jártas az Excel függvényeiben sajnos
Van az A oszlopban 5 sorom, különböző adatokkal. Van ugyanezen a fülön E, F és G oszlopokban szintén 5 sorom, különféle adatokkal. Azt szeretném, hogy a függvény elkezdené az A oszlop sorait összehasonlítani az E oszlop soraival. Ha talál olyan A és E sorokat, amik pontosan megegyeznek, akkor tegye be az A oszlop adott sorában a B, C és D oszlopba a megyeggyő E oszlop adott sorának E, F és G oszlop adatait. Példa: Ha A1 cella nem egyezik meg E1 celléval, akkor megkezdődik az A1 cella összehasonlítása a soron következő E2 cellával. Ha ezek sem egyeznek meg, akkor Az A1 cellát E3 cellával kell összehasonlítani. Ez egészen addig folytatódik, amíg nincs egyezés. Ha például A1 cella megegyezik E5 cellával, akkor az E5 sorában lévő E5 cellát másolja be a B1 cellába, az F5 cellát másolja be C1 cellába, és G1 cellát másolja be D1 cellába. Ha viszont A1 cellával nem talált egyező cellát az E oszlopban egyik cellával sem, akkor hagyja üresen a B1, a C1 és D1 cellákat, ne történjen semmi másolás.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Zsolt -
ny.janos
tag
válasz
Fferi50 #51837 üzenetére
Zseniális ötlet, köszönöm szépen! (Bár sokszor használom a feltételes formázást, itt és most valamiért nem jutott eszembe ezt használni.)
Mindenesetre elég gáz, hogy úgy tűnik ezek szerint, hogy nincs egyszerűen használható beépített formátumkód, ami ezt egy lépésben megcsinálná. -
szergejj
csendes tag
Egy számomra elég fura problémába futottam, nem tudom, hogy tudtok-e segíteni. Van egy excel táblám a cégen hálózati meghajtón. (Q:\Mappa1\mappa2\mappa3\mappa4\mappa5\excel.xlsm). Ha menteni próbálom a mentés gombbal lefagy az excel. Ha egy mappával fentebb másolom (Q:\Mappa1\mappa2\mappa3\mappa4\excel.xlsm) simán menti a fájlt. Van írási jogom a mélyebb mappához, más makrós excel táblát simán tudok oda menteni. Csak ezzel az eggyel nem működik. Mit tehetnék?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ny.janos #51836 üzenetére
Szia!
Nézd meg a következőt:
1.Kijelölöd a szükséges területet. Ezután jobb egérgomb - cellaformázás - szám - 2 tizedes - OK
2.Marad a kijelölt terület - Kezdőlap - Feltételes formázás - új szabály - a formázandó cellák kijelölés képlettel - a képlet: =MARADÉK(A1;1)=0
Lenyomod a formátum gombot. Kiválasztod a szám fület - majd a Szám-ot és a tizedest 0-ra állítod:
OK és ismét OK.
A képen láthatod az eredményt is.
Üdv.
-
ny.janos
tag
válasz
dellfanboy #51835 üzenetére
Nincsenek egynél kisebb értékeim, így csak az első felére lenne szükségem kettő tizedessel, de a
#,#0
formátummal mindenképpen van legalább 1 tizedes ott is, ahol egész az érték, sőt az egy tizedes helyett pedig megjelenik még egy 0 a végén eképpen:227,20
Ha csak#,##
-t használok, akkor pedig ez lesz az eredmény pl.240,
. Ugyanakkor a vessző már nem kellene. -
ny.janos
tag
Sziasztok!
Milyen formátumkódot kell megadnom ahhoz, hogy ha egy szám esetében azt szeretném, hogy legfeljebb 2 tizedes jelenjen meg, de ha nincs tizedes, akkor az egész számot lássam csak? Gondolom megoldható, csak én nem jövök rá.
Ha a 0,## formátumot használom, akkor a tizedesvessző megjelenik akkor is, ha egész a szám, aminek értelemszerűen nem kellene. Hogy tudom opcionálissá tenni a tizedesvesszőt is?Köszi.
-
BagyiAti
tag
válasz
Delila_1 #51832 üzenetére
Az a baj hogy pivothoz kellenek a dátumok. Annyit csináltam, hogy "hibás" keresésnél kitöröltem a keresési értéket, átformáztam szövegre, majd ujra beirtam akkor megjelent a zöld kis háromszög a cella bal felső sarkában, ezt megcsináltam a tartományban is, és most jó
Köszönöm az ihletet mindenkinek!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BagyiAti #51825 üzenetére
Szia!
Az Excel a dátumokat is számként kezeli(!), csak a cellaformátumban meg tudod határozni, hogyan nézzen ki. Erről meggyőződhetsz, ha egy számot (ami egyébként nem dátum) tartalmazó cellát dátum formátumra állítasz.
Szerintem az lehet a megoldás, hogy a szövegként formázod a keresés alapját képező oszlopot és a keresendő értéket is.
Üdv. -
BagyiAti
tag
Sziasztok,
Van egy tartományom ahol FKERES-el bizonyos (5 jegyű) számokra keresek. Sajnos a tartományban vannak vegyesen dátumok és számok is. Azt vettem észre, hogy amikor a tartományban rákerestem a "44911"-re akkor az eredmény nem az lett aminek kellett volna lennie (egy szöveg). Egy kis keresgélés és agytorna után eszembe jutott hasonló probléma ezért dátumra formáztam egy cellát, majd beirtam oda a 44911-et és 2022.12.16 jött ki. Sajnos a tartományban is van egy ilyen dátum és azért hoz a képlet rossz adatot. Valami ötlet arra, hogy az fkeres a dátumokat ne vegye figyelembe csak a számokat?
-
Tomics
addikt
Sziasztok,
Beadandó feladat: legalább 1000 soros, 6 oszlopos CSV fájl letöltése az internetről, amiből powerpivot elemzést kell készíteni.
Segítsetek, hol találok ilyen példa, használható csv adatbázisokat a neten, amiből releváns színes szagos értelmes elemzést/diagrammokat lehet készíteni?
Amiket eddig találtam az kuka, vagy scam oldal...
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dellfanboy #51818 üzenetére
Szia!
Szerintem érdemes lenne kimutatásban (pivot) is gondolkodnod. Itt lehet szeletelőt (slicer) hozzáadni, amivel könnyen és gyorsan lehet változtatni a vizsgálandó dolgokat.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
dellfanboy #51818 üzenetére
ezt nézd meg
-
dellfanboy
őstag
a oszlopban orszagnevek vannak b-tol honapok. szummaznam egy uj munkalapra
pl ausztria eladast Q1-re.ez nalam az otodik sor, valamint b,c,d oszlop. konkretan b5,c5,d5 ertek kellene. nyilvan az muxik, hogy letrohozok egy segedoszlopot ami osszeadja bcd oszlopot, es ezt siman szummazom, de nem tudom, letezik-e jobb gyorsabb megoldas, hogy pl. a sumif ne csak B oszlop ertekeit vegye fel hanem c-t is. ne adj isten szeretnem az elso felevet latni akkor meg ugye 6honap/oszlop adatait.(ill. tobb evrol van szo de remelem ertheto)
-
lappy
őstag
válasz
dellfanboy #51816 üzenetére
egy példát mutass mert nem tudom elképzelni mi az elrendezés amit összegezni kell
-
dellfanboy
őstag
sumif vagy 1 oszlopra mukodik? hogy kellene adatokat szummaznom, hogyha tobb oszlopban van adatom? (azon kivul, hogy krealon egy uj oszlopot.) jelenleg 124 oszlopba van adatom ezt akarnam szummazni. vmi fv-el. letezik ilyen fv?
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Excel fájl, amiben szerepel név, dátum és idő adatok, és szervezeti egység oszlopok, azaz beléptetési adatok. Egy adott ember naponta többször is be- és kiléphet az épületbe, így több sora is lehet a fájlban. Szeretnék egy olyan összesítést csinálni, ami naponta megadná, hogy területenként hány ember volt benn az épületben, illetve egy olyat, hogy adott ember hány nap volt benn az adott időszakban (egy hónapnyi adat van a fájlban).
Hogyan fogjak hozzá ehhez? Előre is köszi a segítséget! -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy megoldható az, hogyha egy cella értéke túl lép egy hataron akkor az érték, vagy a cella villogtatásával hívja fel a figyelmet.
Köszönöm a segítséget -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Izland` #51799 üzenetére
Szia!
A megoldás bősége ne zavarjon. Egy újabb ötlet:
A C-D oszlopot bemásolod az A-B oszlop alá (vagy fordítva, esetleg külön segédoszlopba a kettőt egymás alá) - én az előbbit csináltam.
Ezután a képlet az F2 cellába:=HA(DARABHATÖBB($A$2:$A$10;A2;$B$2:$B$10;B2)=1;SZÖVEG(A2;"ééé.hh.nn")& ":" & B2;"")
Ez húzható lefelé.
De azt is megteheted, hogy egy segédoszlopba összefűzöd az A-B oszlop és a C-D oszlop értékeit. Ezután erre a tartományra feltételes formázás - egyedi értékek színezése.
Üdv. -
karlkani
aktív tag
válasz
Izland` #51799 üzenetére
Szia!
Felvettem két segédoszlopot, melyeket képletezés után el lehet rejteni. E és H oszlopoknál be kell állítani dátum formázását.
E2
=HAHIÁNYZIK(HA(INDEX(A:A;HOL.VAN(D2;B:B;0))=C2;"";INDEX(A:A;HOL.VAN(D2;B:B;0)));"")
F2
=HA(E2="";"";D2)
Ezeket lehet lefele húzni, ameddig szükséges.
H2
=EGYEDI(SZŰRŐ(E:F;E:E<>""))
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Céges gépet kellene összerakatnom, alapvetően a szempont, hogy az excel-t (office 365) minél gördülékenyebben lehessen használni. Nagyméretű, sok adatok és sok függvényt tartalmazó táblákkal dolgozunk.
Kérdéseim:
1) Mi most a legajánlottabb, legjobb ár/érték arányú CPU, amit érdemes megvásárolni, ha pusztán az excel sebesség számít?
2) Mennyi és milyen memóriát érdemes belerakni?Jelenleg egy I7-3770-es van a munkahelyi gépben és 16 gb ram, sima SSD-vel. Egyáltalán ehhez képest lehet-e elérni érdemi javulást egy 70-100.000 Ft közötti CPU-val ellátott géppel, amiben van szintén 16 (vagy 32) gb ram és m.2-es SSD, vagy nem igazán lesz már különbség?
Köszi a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bundle topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest