Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rvn_10
senior tag
ÜDv. Van az A tablában a W oszlopban egy képlettel összefűzött szöveg(akár 50 karakter is lehet) a B táblában szintén van egy összefűzött szöveg az AA oszlopan.
Egy függvény kellene ami az A táblában lévő szöveg értékét keresi a B tábla érékei között és ahol a 2 érték megegyezik ott a B tábla E oszlopának értékét kapom vissza az A tábla X oszlopában.
Köszönöm a segítséget.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség:
A lenti táblában a Munka 2 fülön össze kellene adni a Munka 1 fülön azoknak a K oszlopoknak az értéket amelyeknél a Munka 1 P oszlopan és a Munka 2 A oszlopban ugyan az a szám szerepel. Ez kellene a Munka 2 F oszlopában összeadni.
-
rvn_10
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Az Infor szám táblában az eslő oszlopban vannak a saját cikkszámok a B-C-D-E...oszlopban a különböző vevök cikkszámai amik megfelelnek a saját cikkszámnak.
A Rend áll fölün fel vannak sorolva az eslő oszlopba a vevői cikkszámok és a rendelések a D oszlopba kellene az adott vevői cikkszámhoz tartozó saját cikkszámot kikeresni és beilleszteni az Infor számok fülről.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segtségre lenne szükségem.
Létezik egy adattáblám amiben szerepel az A oszlopban a saját gyártási cikkszámaim. B-C-D-E-F... oszlopan pedig szerepelnek a különböző vevők által használt cikkszámok, ugyan ehhez a cikkhez.
Egy másik fülön szerepel a vevői rendelések az ő cikkszámuk alapján darabszámokkal.
A kérdés az lenne hogyan tudom a második kép D oszlopába befűzni a saját cikkszámomat a hozzá tartozó idegen cikkszám alapján?
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Feltételes formázásnál ha törlni akarom akár egy cellából is a feltételes formázás lefagy az excel. A lapon nem minden cellára igaz csak néhányra. Hiába törlöm az adatokat a cellákból a formázás törlésénél lefagy az egész tábla, tegnap 2 órán keresztül hagytam hátha de semmi.
Segítséget előre is köszönöm.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom a egyik fülről a másikra átvinni az adataimat.
Arról lenne szó, hogy egy táblába kellene fűzni az eredeti táblában lévő adatokat amelyek minden 6. sorban vannak. Ha írom az eredeti táblát frissüljön az összegzettben is.
-
rvn_10
senior tag
válasz
ny.janos
üzenetére
A cégnél a megmunkáló rész 4 részre van osztva, ebböl a 4 tablabol kellenek nekem az adatok. Cikkszamok vannak a sorok ban es az oszlopokban a tervdb szam a jó db szam es a selejt. Első felallásban a terv dszamokat kellett áthozni az én táblámba a hozza tartozo cikkszámokhoz, most az uj felallas a tény dbszamok kellenek, de azok már nem abba a sorba vannak ahol a cikkszám hanem 1el lejebb.
-
-
rvn_10
senior tag
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Lenne egy újabb gondom, nem tudom, hogy erre alkalmas e az excel.
Tehát van egy fileom, amiben a B oszlopban cikkszámok vannak PL "323B" D től X ig pedig a hét napjai 3 műszakra osztva. A másik fileban pedig A B oszlopban szintén cikkszámok vannak E től Y ig pedig szintén a hét bontva napi 3 műszakra.
A kérdés az lenne, hogy át tudom-e A második file-ból hozni a műszakok adatait az első fileba.
Az elsőben a cikkszámok fix helyen vannak a másodikban változnak és az is lehet nem szerepelnek a táblába. A helyzetet bonyolítja, hogy a második tábla 4 fülből áll és mind a 4 et vizsgálni kellene.
Tehát egy olyan függvény kellene ami vizsgálja a második táblában az összes fülön, hogy a B oszlopban szerepel e az első táblában lévő cikkszám, és ha igen akkor visszaadja a második tábla E és Y oszlopok értékeit.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Be tudok egy gombot szúrni a táblázatba, amellyel a szűrő újra alkalmazása parancs futná le?
A szűrő automatikus frissítését próbáltam, de nem akarja frissíteni.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Van egy F keres függvényem.
Egy adat sorból dolgozik aminek értéke ürestől a 2000-3000 ig változhat. Egy másik fülre vinném át az adatokat de minden második oszlopban ahol az eredeti adatsor üres a HIÁNYZIK hiba jön fel. érdekes módon minden elősnél az üres mezönél pedig 0 át hoz. Ez lenne a cél, hogy ahol üres a mező itt nullát adjon vissza. Ha szám szerepel a páros oszlopokban ott jó értéket ad vissza mint a képen is látszik.
Más: Hogyan tudok egy képlet után tetszőleges szöveget írni? Pl: (=SZUM(D8:X8)"rendeben"
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Képregény topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest