- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
istvankeresz #49897 üzenetére
Szia!
Szerintem ennyi elég a másolás - új munkafüzet létrehozásához:Sheets("Nyilvantartolap_TEMPLATE").Copy
Ez egy új munkafüzetbe teszi át ezt az egy munkalapot. Utána ez a munkafüzet lesz aktív, tehát el kell döntened mi legyen a neve, hova mented stb.
Ebben az új munkafüzetben nem lesznek benne a makrók - kivéve, ha a másolt munkalapnak van kódlapja, mert azt viszont átviszi.
Az új munkafüzet bezárása után az eredeti munkafüzet marad aktív.
Ha azt szeretnéd, hogy csak az új munkafüzet maradjon nyitva, akkor ezt a sort kell még betenni a fenti sor után:Thisworkbook.Close False
Ebben az esetben csak az új munkafüzet marad nyitva.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
istvankeresz #49897 üzenetére
ebbe sok minden kell
-
istvankeresz
aktív tag
Üdv! Ismét elakadtam a projektemben.
Adott egy excel fájl aminek a neve változhat, de általában nem változik. Az egyik worksheet egy Temlplate. (Nyilvantartolap_TEMPLATE)
VBA-ban csak ezt az egy worksheet-t szeretném átmásolni egy másik, újonann létrehozott excelbe. Gombnyomásra az új excel-t sikerül létrehoznom abban a mappában ahol szeretném, azon a néven, ahogy szeretném, de nem tudom belemásolni a Template worksheet-t. Tehát megnyitva marad az az excel is amin működik a VBA és mellé nyílik az új excel fájl is.
Sokmindennel próbálkoztam, de nem tudom mit nézek be, mindig hibára fut.
A kódom:
Mi kell a ??? helyére?
Köszi!
-
lappy
őstag
válasz
Triathlete #49894 üzenetére
nekem az angol verzió így csinálja
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Triathlete #49894 üzenetére
-
lappy
őstag
válasz
luckyboi82 #49891 üzenetére
A szürke szöveg maradhat, de törölhető is
E3 ahol az osztò van ezt akárhová teheted a munkalapon
A worksheet neve az a munkalap amin átváltász
A tartományt a b2:b6 nal tudod átírni
A makro átírja a munkalapon belül megadott tartomany összes numerikus adatait ha kell az eredeti akkor másolatot kell készíteni -
luckyboi82
tag
Uhh, ez nekem teljesen nem magyar.
A világos szürkével írtakat ki kell törölni? Az E3 az a cella ahol pl. 401,1 van írva? Worksheets-hez a lapfül nevét kellene írni, azon belül a Range az a tartomány lenne gondolom. Hogyan lehet a kész eredményt megtalálni? Külön kell menteni?
-
lappy
őstag
válasz
luckyboi82 #49889 üzenetére
ezzel lehet osztani az összes számot ami az adott tartományban van
Az E3 itt a váltószámSub Divide_a_range_of_cells_by_same_number()
'declare variables
Dim ws As Worksheet
Dim rng As Range
Dim myVal As Range
Set ws = Worksheets("Munka1")
Set rng = ws.Range("B2:B6")
For Each myVal In rng
myVal = myVal.Value / ws.Range("E3") ' ide lehet tenni * is akkor visszavált
Next myVal
End Sub -
luckyboi82
tag
Gyors megoldást keresek az alábbira:
Költségvetési sorok tételeinek HUF-ban megadott összegei, szorzatai stb-t tehát az összes számot kellene a táblázaton belül egy "kapcsoló" segítségével adott cellába beírt EUR/HUF árfolyamnak megfelelően EUR-ba váltania. A mai árfolyam ingadozások mellett nem tudok több tízezer hivatkozást bemásolgatni minden képlet mögé.
Köszönöm, aki segít!
-
the radish
senior tag
Köszönöm!
+1:
Adott egy zip fájlt kitömörítő makró:Sub Unzip()
Dim FSO As Object
Dim oApp As Object
Dim Fname As Variant
Dim FileNameFolder As Variant
Dim DefPath As String
Fname = Application.GetOpenFilename(Filefilter:="Zip Files (*.zip), *.zip", _
MultiSelect:=False)
If Fname = False Then
'Do nothing
Else
'Destination folder
DefPath = "D:\Data\" '<<< Change path
If Right(DefPath, 1) <> "\" Then
DefPath = DefPath & "\"
End If
FileNameFolder = DefPath
' 'Delete all the files in the folder DefPath first if you want
' On Error Resume Next
' Kill DefPath & "*.*"
' On Error GoTo 0
'Extract the files into the Destination folder
Set oApp = CreateObject("Shell.Application")
oApp.Namespace(FileNameFolder).CopyHere oApp.Namespace(Fname).items
MsgBox "You find the files here: " & FileNameFolder
On Error Resume Next
Set FSO = CreateObject("scripting.filesystemobject")
FSO.deletefolder Environ("Temp") & "\Temporary Directory*", True
End If
End SubSzeretném a "GetOpenFilename" opciójaként megadni, hogy pl. a fájl tallózása során a "munka" elnevézű fájlokra is szűrjön, de eddig csak a fájl típus szűrést találtam.
Egy másik formációval ez sikerült, ott meg a kitömörítéssel nem jutok dülőre:
Sub OpenFileFromDefaultPath()
Dim fileDialogBox As Office.FileDialog
Dim fileName As String
Set fileDialogBox = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
With fileDialogBox
.InitialFileName = "D:\Data\"
.InitialFileName = "*munka*"
If .Show = True Then
' e nélkül is működik
fileName = .SelectedItems(1)
End If
End With
End Sub -
lappy
őstag
válasz
Triathlete #49886 üzenetére
fájl - beállítások - képletek - képleteken végzett munka - S1O1 hivatkozás pipa ki
-
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Valamiért az eddig betűvel megnevezett oszlopokat már számmal jelzi. Mit állíthattam el, és hogy tudnám visszacsinálni? Köszönöm előre is!
-
lappy
őstag
válasz
the radish #49882 üzenetére
ismétlődések eltávolítása
-
lumpy92
aktív tag
Ha egy cellának nevet adok, akkor hogy lehet a korábban létrehozott képletekben befrissíteni?
Tehát A2 cella új neve ASD.
Korábban létrohozott képletben még mindig A2 a neve, nem frissül ASD-re. -
sonkuci
tag
válasz
Fferi50 #49877 üzenetére
szia.
A félkövérítést azt a vezetőség dönti el, tehát az a táblázattól független.
(Amúgy, mivel nem találok erre így megoldást, ha más formázással egyszerűbb vagy megoldható, arra is nyitott vagyok. Nem tudom én, színnel kitöltés, bármi)
Igen, a két cella tartalmát kellene összehasonlítani. Ha ugyanaz akkor csak jelenjen meg az adott sor következő cellájában (ahogy írtam, mondjuk F1ben). Ha ugyanaz a két érték, akkor egyik sem félkövér.
Ha valami félkövér, akkor az nem ugyanaz, mint az amivel összehasonlítjuk, és a félkövérnek kell "nyernie" az összeshasonlításban. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
sonkuci #49876 üzenetére
Szia!
Akkor pontosítsunk: Mitől lesz félkövér egy cellában az érték?
A hasonlításnál a két cella tartalmát kell összehasonlítani?
Ha mindkét cellában ugyanaz a tartalom, de az egyik félkövér, akkor egyezőek vagy nem?
Ha nem egyezik a két érték, de az egyik félkövér, akkor mi a teendő?
Ha figyelni kell a félkövér-séget is, akkor csak makró jöhet szóba, de fontos lenne tudni a pontos szabályt.
Üdv. -
sonkuci
tag
sziasztok!
2016os excelt használok.
a gondom a következő lenne. van valami ilyesmi táblázat, mint ez:
Most a gond az lenne, hogy nekem a B1et kéne összehasonlítani D1-el és ahol fél kövér akkor azt mutassa egy másik cellában (pl itt akkor az F1-ben). Ha nincs félkövér akkor azt amit ott mutat, mert akkor az ugyanaz a két érték. Valamint C1-et is össze kéne hasonlítani ugyanígy E1-el.
Van erre valami megoldás, ötlet?
Bármilyen megoldásra vevő lennék -
lappy
őstag
válasz
Csokishurka #49872 üzenetére
fkeres függvény
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 2016-os verziót használok.
Szeretnék két oszlopot egymáshoz társítani egy 3ik oszlop alapján. Szóval van egy közös oszlop és az alapján kénr egymáshoz rendelni a két másik oszlopot.
TAlán képekkle jobban el tudom magyarázni:
Egyik fül:
Másik fül:
Ugye a közös pont a MSN oszlop és azt szeretném, hogy az ugyanazon MSN számhoz tartozó két érték egymás mellé kerüljön. Ami fontos, hogy habár itt most sorrendben vannak, ez nem mindig van így, szóval eltérhetnek a sorrendiségek.
Eddig ezt minitabbal oldottam meg, de az most valamiért meghalt és meg vagyok lőve.
Előre is köszi a segítséget!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
istvankeresz #49867 üzenetére
Szia!
Lelked rajta. De a textboxba beírt érték mindig szöveg lesz és ellenőrizni kell, hogy megfelelő-e dátumnak - formátumtól függetlenül. Ne ringasd magad álmokba, a felhasználók sajnos gyakran esnek abba a hibába, hogy saját szakállukra írnak be adatokat - mindegy, milyen utasítást látnak alatta vagy akár a felhasználói kézikönyvben. Ha hibátlan adatokkal szeretnél dolgozni, akkor bizony folyamatosan ellenőrizned kell az adatbevitelt. Erre több lehetőség is van, de szerintem valamelyiket mindenképp választanod kell. Egyébként megfelelő formátumú szövegből bármikor tudsz dátumot "varázsolni", a megfelelő formátum a fontos.
Üdv. -
istvankeresz
aktív tag
válasz
Fferi50 #49866 üzenetére
Köszi mindenkinek, de végül is átgondolva, nincs szükség rá, hogy dátumként kezeljem a textbox értékét. (egyelőre) Sima textbox-ba írt yyyy.mm.dd formátumos szöveg típust kell kimásolnom majd máshova beilleszteni gombnyomásra. Felesleges lépés (most) beíratni majd a felhasználóval / jelekkel, meg több combobox-al megoldani. Max rakok alá egy labelt, hogy ÉÉÉÉ.HH.NN a helyes formátum és ez elég lesz. Lehet, hogy a kimutátoskhoz majd jobb lesz, ha dátumként kezelem, mert úgy könnyebb lesz havi kimutatást csinálni, de most felesleges egyelőre. Azért köszi mindenkinek!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
istvankeresz #49864 üzenetére
Szia!
Esetleg 3 Combobox (Év, hónap, nap), ahol meghatározhatod a kiválasztási lehetőségeket (pl. a középsőben a hónapok 1-12 vagy jan-dec, a napoknál pedig a hónaptól függően 28-29-30-31).
Üdv. -
andreas49
senior tag
válasz
istvankeresz #49864 üzenetére
Esetleg ez?
[link] -
Delila_1
veterán
válasz
istvankeresz #49862 üzenetére
Nézz el ide.
-
istvankeresz
aktív tag
Üdv!
Textbox-ba írt dátum validálásnál van mód arra, hogy ne yyyy/mm/dd formátumba kelljen beírni, aztán átalakítani yyyy.mm.dd formátumba, hanem a dátum beírásakor egyből megkövetelni a yyyy.mm.dd formátumot?
-
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
-
AssAssynn
addikt
Excel-ben hogy kell elérni, hogy egy ilyen számsor folytatva legyen?
001/2022
002/2022
003/2022
...
A baj az, hogy ha beírok három-négy sornyi ilyen szöveget és lehúzással folytatni akarnám a számsort, akkor egyszerűen elölről kezdi a 001/ rész és a beírt három sor számait ismételgetni. -
-szabi-
addikt
Hi
Az alábbi képen látható táblázatban minden héten elérnek valamennyi pontot a személyek.
Szeretném az adott sorban a három legkisebb értéket kiíratni és mellé a neveket.
"MIN" megkeresi a legkisebb számot de nem tudom ki vagy kik érték el azt.
"SMALL" függvénnyel keresve a következő legkisebb értéket szintén 13-at kapok mert többször is előfordul.
Erre lenne valami ötlet? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #49852 üzenetére
Szia!
Talán a legegyszerűbb:usor=Cells(Rows.Count,1).End(xlup).Row
With Range("B1:B" & usor)
.Formula="=Timevalue(A1)"
.Value=.Value
' .NumberFormat="hh:mm:ss" ' ha formázottan szeretnéd látni akkor vedd ki a sor elejéről az aposztrofot
End With
Üdv. -
the radish
senior tag
Sziasztok!
"A" oszlop értékei IDŐÉRTÉK függvénnyel korrekt, használható adatot adnak a "B" oszlopba, de szeretném függvény helyett makróval az egész (vagy ameddig adat van benne) "A" oszlop tartalmát "B" oszlopba másolni IDŐÉRTÉK formátumban.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
lenkei83
tag
-
Delila_1
veterán
válasz
istvankeresz #49845 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
istvankeresz #49843 üzenetére
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim usor As Long
'Itt annak az oszlopnak a betűjelét add meg, amelyikben biztosan ki van töltve az utolsó sorig minden cella
usor = Sheets(ComboBox1.Value).Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Sheets(ComboBox1.Value).Cells(usor, "A") = TextBox1.Value
Sheets(ComboBox1.Value).Cells(usor, "B") = ComboBox1.Value
End SubAz usor képletének jelentése:
A lapon az A oszlop utolsó celláján állva (Rows.Count) mintha Ctrl+fel nyilat nyomnál, ami az utolsó kitöltött sorra ugrik, ehhez adsz 1-et, hogy az első üres cella sorszámát kapd meg. -
istvankeresz
aktív tag
válasz
Delila_1 #49842 üzenetére
Most még jó így. Viszont megint elakadtam. A Combobox-ok és textbox-ok értékeit akarom gombnyomással (Távollét rögzítése) az aktív munkalapra sorba egymásután átvinni úgy, hogy minden gombnyomásnál új sort kezdjen. Sajnos csak egy értéket tudok átvinni.
Dim c As Range
For Each c In Range("A1:A999")
If c.Value = "" Then c.Value = TextBox1.Value: Exit Sub
Next
End SubHogyan lehet többet?
-
Delila_1
veterán
válasz
istvankeresz #49841 üzenetére
Ha nem fontos a lapra lépni, egy cella módosítását 1 lépésben is elintézheted, pl. egy nyomógombhoz rendelve.
Sheets(ComboBox1.Value).Cells(3, 2) = "asdf"
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
istvankeresz #49839 üzenetére
A ComboBox change eseményébe kell tenned a lapra ugrást.
Private Sub ComboBox1_Change()
Sheets(ComboBox1.Value).Select
'Cells(5, 1) = "asdf"
End Sub -
istvankeresz
aktív tag
Üdv!
Egy távollét adminisztrációs VBA projekten dolgozom. Az első dolog amin elakadtam: Combobox-ból lehet kiválasztani azt a személyt, akivel műveletet akarok elvégezni. A comboboxban szépen látszanak a személyek, akik kaptak egy-egy worksheet-t. Ide kerülnek tárolásra majd késöbb az adataik. A tervem az, hogy a combobox-al kiválasztott személy worksheet-re ugrik kiválasztáskor, de sajnos nem akarja az igazságot.
És itt a kód, ami bebálja a comboboxba a worksheet neveit:Private Sub UserForm_Initialize()
Dim x As Integer
For x = 1 To Sheets.Count
ComboBox1.AddItem Sheets(x).Name
Next
End SubElőre is köszi!
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy van két munkalapom, legyen mondjuk 1 és 2, az 1-es egy 3 hónappal ezelőtti állapot, első oszlopban telefon nevek, másik oszlopban mellette tulajdonos név, pl. Samsung A52, Kiss Géza. A 2-es munkalapon pedig az aktuális állapot és egy ember többször szerepelhet mindkét munkalapon, de kizárólag más készüléknévvel, tehát kétszer nem lehet "Samsung A52, Kiss Géza" egy munkalapon. A kérdés, hogy milyen függvénnyel tudom azt megvalósítani, hogy az Excel megnézze, hogy a 2-es munkalapon szerepel-e (I-N) ugyanaz a készüléknév-tulajdonos párosítás, mint az első munkalapon?Előre is köszönöm.
-
sziasztok! régebben meg tudtam oldani ilyen egyszerű feladatokat, de most már annyira se megy, hogy pontosan meg tudjam fogalmazni a keresőben és találjak rá egy egyszerű kódot. egy könyvtárban van ~300 random fájlnevű .csv fájl, mindegyik egy sheet és A:G oszlopokban változó hosszúságú adatok, fejléccel az első sorban. ebből a sok fájlból szeretnék 1 db master fájlt csinálni, 1 db fejléccel. ki tudnátok segíteni egy egyszerű kóddal? a nehézséget főleg az okozza, hogy végiglépdeljen a random fájlneveken egyesével. köszi
-
Delila_1
veterán
válasz
rvn_10 #49827 üzenetére
Szívesen.
Olyan adatot is láttam – már nem emléxem, melyiket, de talán az Inform lap B oszlopában volt –, ami kétszer is szerepelt, két saját cikkszámodhoz rendelve.
Érdemes lenne egy új oszlopban a DARABTELI (Countif) függvénnyel megnézetni oszloponként az ismétlődéseket. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
tamas1985 #49828 üzenetére
Szia!
Ezt a makrót másold be a ThisWorkbook kódlapjára, ahogyan korábban mutattam:Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Dim pld As Variant, xu As Long
Application.EnableEvents = False
Application.ScreenUpdating = False
pld = Application.InputBox("Hány példányt szeretnél nyomtatni?", "Nyomtatás", 1, Type:=1)
If pld > 0 Then
For xu = 1 To pld
Range("A2").Value = 1 + (xu - 1) * 28: Range("A3") = Range("A2").Value + 1
Range("A2:A3").AutoFill Destination:=Range("A2:A29"), Type:=xlFillDefault
ActiveSheet.PrintOut copies:=1, from:=1, to:=1
Next
Range("A2:A29").Formula = "=Row()-1": Range("A2:A29").Value = Range("A2:A29").Value
Else
Cancel = True
End If
Cancel = True
Application.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
End Sub
Használati javaslat:
A Fájl - nyomtatás panelen a példányszám 1.
A makró megkérdezi, hány példányt szeretnél nyomtatni. Ha meggondoltad magad, akkor 0 beírásával nem indul el a nyomtatás.
Az A2:A29 tartományba kerülnek a sorszámok. Természetesen tovább is sorszámoztathatod, akkor az A29 helyett írd be azt az utolsó cellát, ameddig a sorszám tartson, pld. A31 esetén 30-ig tart a sorszám.
Ha nem 28 sorszám szerepel egy oldalon, akkor az 1 + (xu - 1) * 28 kifejezésben a 28 helyett írd a sorszámok darabszámát, a példában ide 30 kerül.
A nyomtatás végén a munkalapon ismét az 1-től kezdődő sorszámok lesznek.
FIGYELEM: A nyomtatás elindításakor MINDIG 1-től kezdődnek a sorszámok, akármennyit is látsz vagy írsz a munkalapra!!!
Remélem érthető és használható számodra. Bármilyen kérdésed lenne még, kérlek írj bátran.
Üdv. -
lappy
őstag
-
Delila_1
veterán
válasz
rvn_10 #49824 üzenetére
A saját magyar Excelemben sikerült megoldanom.
Az E2 cella képlete (amit majd kiegészítesz):
=KARAKTER(64+HA(DARABTELI('Infor számok'!B:B;$A2)>0;2;0)+HA(DARABTELI('Infor számok'!C:C;$A2)>0;3;0)+HA(DARABTELI('Infor számok'!D:D;$A2)>0;4;0)+HA(DARABTELI('Infor számok'!E:E;$A2)>0;5;0)+HA(DARABTELI('Infor számok'!F:F;$A2)>0;6;0)+HA(DARABTELI('Infor számok'!G:G;$A2)>0;7;0)+HA(DARABTELI('Infor számok'!H:H;$A2)>0;8;0))
Így csak 1 segédoszlop kell a Rendáll lapon.
Feltettem ide.
-
rvn_10
senior tag
válasz
Delila_1 #49820 üzenetére
Szia!
Az Infor szám táblában az eslő oszlopban vannak a saját cikkszámok a B-C-D-E...oszlopban a különböző vevök cikkszámai amik megfelelnek a saját cikkszámnak.
A Rend áll fölün fel vannak sorolva az eslő oszlopba a vevői cikkszámok és a rendelések a D oszlopba kellene az adott vevői cikkszámhoz tartozó saját cikkszámot kikeresni és beilleszteni az Infor számok fülről.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
tamas1985 #49816 üzenetére
Szia!
Még egy kis pontosítás kérése:
"a sorszámozás folyatódjon a 30 oldalon keresztül, ne keljen 30 oldalon keresztül crtl+c crtl+v"
Tehát minden oldalon 1-el kezdődik a sorszám és tart ameddig tart vagy a második oldalon 29-től folytatódik és így tovább (bár ekkor nem értem a Ctr+c, Ctrl+v-t)?
Az előbbi esetben minden nyomtatás ugyanazt a sorszámozást fogja mutatni.
Utóbbi esetben makró szükséges. A nyomtatás előtti eseménykezelő makrót kell átírni.
De jó lenne pontosan tudni a feladatot.
Üdv. -
-
tamas1985
tag
nem , kicsit rosszul fogalmaztam, adott egy táblázat, ez kerül nyomtatásra, majd kézzel kitöltésre, van benne egy sorszám rész, amit jó lenne úgy megoldanom, hogy ha mondjuk nyomattok belőle 20 oldalt, akkor ne keljen mindet végig sorszámoznom.
Nem egy darab sorszám van, hanem egy oszlopnyi, az lenne jó ha folyamatos lenne
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
tamas1985 #49810 üzenetére
Szia!
Eseménykezelő makróval oldható meg. A táblázat egy celláját "kinevezed" sorszámnak.
A Munkafüzet Before_Print eseménykezelőjében a cellában levő számot növeled eggyel.
VBA nézet (Alt F11) Thisworkbook kódlapjára beírod ezt:Option Explicit
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Range("A1").Value = Range("A1").Value + 1
End Sub
Így minden nyomtatás előtt növeli a sorszámot.
Az is megoldható, hogy a nyomtatás előtt megkérdezze, valóban nyomtatni szeretne-e.Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
If MsgBox("Valóban nyomtatni szeretne?", vbQuestion + vbYesNo) = vbYes Then
Range("A1").Value = Range("A1").Value + 1
Else
Cancel = True
End If
End Sub
A fájlt makróbarátként kell menteni.
Üdv. -
tamas1985
tag
A következőhöz keresnék megoldást:
Adott egy táblázat, amit a későbbiekben kézzel fognak kitölteni.
Sorszámozás szükséges rá, az megoldható e, hogy nyomtatásba folyamatos sorszám legyen, de ne keljen 30-40 szer egymás után bemásolni a táblázatot? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #49806 üzenetére
Szia!
Szerintem pedig azzal nem fog menni. Honnan tudod, hogy melyik oszlopban keresd az idegen cikkszámot?
Ebben a felállásban pedig egyszerű FKERES-sel működik:
Az átalakítás pedig nem nehéz - az idegen cikkszámokat transzponálni az A oszlopba, mellé beírni a sajátot és lehúzni.
Így a kereséshez nem kell tudni, melyik ügyfélé az idegen cikkszám.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
rvn_10 #49804 üzenetére
Szia!
Én megfordítanám a saját táblát a könnyű keresés érdekében:
Az A oszlopba tenném az idegen cikkszámokat, a B oszlopba pedig a sajátokat. Azaz 2 oszlopod lenne, ahol minden idegen cikkszám mellett ott lenne a megfelelő saját.
Ezután egy FKERES függvény megadja a keresett saját cikkszámot.
Üdv. -
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segtségre lenne szükségem.
Létezik egy adattáblám amiben szerepel az A oszlopban a saját gyártási cikkszámaim. B-C-D-E-F... oszlopan pedig szerepelnek a különböző vevők által használt cikkszámok, ugyan ehhez a cikkhez.
Egy másik fülön szerepel a vevői rendelések az ő cikkszámuk alapján darabszámokkal.
A kérdés az lenne hogyan tudom a második kép D oszlopába befűzni a saját cikkszámomat a hozzá tartozó idegen cikkszám alapján?
-
Misi_D
tag
válasz
Colin111 #49794 üzenetére
Az xkeres keresési tartománya/tömbje egy oszlopos/soros. Itt most csak félreértésnek tűnik a tömb fogalma, nem azt akarja jelölni, h több oszlopos/soros, ahol keresi az első paraméterben megadottat, hanem szerintem csak arra akar vonatkozni, ha van egy számsor/adatsor, ami pl. szűréssel, képletekkel stb. áll elő (tehát kifejezetten az adatokról szól, nem a cellákról).
HA függvényeket nem is kell, de hasonló módszerrel inkább xkeres-eket ágyaznék egymásba, annyit, ahány oszlopban kell keresni; használva a függvény if_not_found paraméterét (a függvény 4. paraméterét - ott, ahol te nem adtál meg semmit, a két pontosvessző közé), oda tenném mindig egyre beljebb őket. A C1-C2-C3 oszlopjaidra, majd így tovább (az egyeztetési mód és a keresési mód alapértelmezett, ezeket nem is kell megadni a pontos keresésre, ill. az elsőtől az utolsóig típusú keresésnél):
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Leállítja a legjobb CPU-hűtőinek szállítását az AMD
- YouTube
- Fotók, videók mobillal
- Motoros topic
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xbox tulajok OFF topicja
- Battlefield 6 - Fókuszban a PC-s kiadás
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Apple iWatch SE 2 44mm Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest