- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
tonermagus #48899 üzenetére
Szia!
Használd egészséggel!
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
tonermagus #48896 üzenetére
Szia!
Némi ügyeskedéssel megoldható, íme a kép:
A hozzá vezető lépések:
1. Kiszámoljuk a benntartózkodás időtartamát (G-H oszlop)
2. Az egészet átfordítjuk úgy, hogy a 2 cég belépési és benntartózkodási ideje külön-külön sorba kerüljön a dátumok mellett. (A10-D21)
3. A diagram beszúrásánál a halmozott sávdiagramot választjuk.
4. Az első sorozat ( belépés időpontja) formázása: nincs kitöltés, nincs vonal - így kvázi láthatatlanná tesszük, csak a benntartózkodási időtartam sorozat marad látható.
5. A legnehezebb: mivel a benntartózkodási időtartam egy sorozat, minden második adatbpontot át kell színeznünk. Így lesz 2 eltérő színű "sorozatunk".
6. A jobb láthatóság kedvéért a vízszintes tengely kezdőértékét 0,25 -re és a fő léptéket is 0,25 -re változtattam - mivel egy nap számít 1 egésznek, minden óra 1/24 érték az Excelben.
A diagram bővíthető, azonban a bővítés után az adatpontok átszínezése nem automatikus, hanem - sajnos - kézzel szükséges.
Természetesen a diagram kialakítása és frissítése makróval is megoldható, ha szeretnéd, azt is elkészítem, de ahhoz kell egy kis idő.
Remélem tetszik a megoldás.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
tonermagus #48896 üzenetére
vmi hasonló elképzelés
-
tonermagus
aktív tag
Az előző posztot vegyétek tárgytalannak, időközben megoldottam.
Persze jött egy újabb feladat, erre viszont nem tudok megoldást:
Két cégnek van egy közös irodaháza, és kimutatás kellene arról, hogy a cég1-hez mikor léptek be legkorábban, és mikor távoztak. Ugyan ez a cég2-re. Az adatok megvannak, viszont olyan diagram kellene, amin alul egy 0-24 órás skálázás van, és a csíkok a belépés időpontjától tartanak a kilépés időpontjáig, és a két cég csíkja külön sorban van. Ezek a dupla sorok természetesen naponta újra ismétlődnek. Van erre megoldás? -
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Diagram készítésben kérnék segítséget. Sávdiagramot kellene készítenem Office 2016 alatt. Az alábbi adatok kellene hogy szerepeljenek benne:
A függőleges tengelyen a dátum oszlopban lévő értékek kellene hogy szerepeljenek soronként.
Minden dátumhoz két cégérték van, ez dátumonként két sávként kellene hogy szerepeljen külön színnel.
A vízszintes sávban pedig 0-1.000.000 Ft-ig kellene skálázni.
Tudtok benne segíteni, hogy milyen lépésekkel tudom ezt megoldani?
Azt már meg tudtam csinálni, hogy soronként hozta a két cég értékét külön színnel, viszont a vízszintes sávot nem tudtam értékek közzé szorítani, illetve a függőleges tengelyre sem tudtam ráhúzni a dátum értékeket. Ha beállítom hogy az a tengely dátum legyen, akkor minden napot hoz, de nekem nincs minden napra adatom, az üres sorokat nem kellene hogy hozza.
Köszönöm% -
ny.janos
tag
válasz
Melorin #48882 üzenetére
Ahogy a táblázatodat nézem, a központi adatbázisból nyert árakhoz tartozó érvényeségi dátum kezdete és vége könnyedén kinyerhető PowerQuery-vel. Ha ez megvan, akkor az alapján meg tudod keresni az adott termék adott napon érvényes árát nem kell hozzá semmilyen átalakítás. Ezeket a videókat nézd meg és válassz olyan megoldást, ami neked megfelelő.
[link] [link] [link] [link] [link] -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy adatbázisom az A -C oszlopokban.
Azt hogyan tudom megszámoltatni vele, hogy hány olyan cella van a C oszlopban, ami eleget tesz a E1 cellába írt kritériumnak (A-oszlop=Autó; B-oszlop=Alma; C-oszlop=Nagyobb 1-nél) ?Azzal még túlspiráznám, hogy mondjuk a nagyobb 1-nél kritériumnál is az 1 helyett egy cellára hivatkozna, amiben lehetnek különböző számok.
Lehet ilyet képletezni?
Köszönöm
-
Kogamba
friss újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy excel sablon megnyitása után hogyan tudom a magyarázó segédlet buborékokat törölni? Köszönöm a segítséget előre is!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Melorin #48882 üzenetére
Szia!
Szerintem nem feltétlenül kell erre makró.
Az FKERES (vagy INDEX - HOL.VAN ) képlettel az árak frissítése és a dátumok frissítése is megoldható.
Az adatbázisból lekérdezett táblában az ajánlat érvényessége oszlopot ketté lehet bontani, gondolom, neked a vége a fontos, tehát azt vissza lehet tenni az adott oszlopba az Adatok - szövegből oszlopok menüponttal.
A lekérdezés szükségessége (F) oszlop pedig HA függvényes képlettel megoldható.
A képletezést csak egyszer kell megcsinálni. A "központi" táblát pedig minden lekérdezéskor ugyanazon névvel kell ellátni, hogy a képletek működjenek.
Üdv. -
Melorin
addikt
Van egy saját táblázatom, amiben vezetem azokat a termékeket, amikre szükségem van a munkámhoz. Ezeknek a beszerzési árát folyamatosan vezetnem kell, hogy mire a megrendelésre kerül a sor, tudjam, hogy mennyibe kerülnek, ráadásul ha lejár az ára egy terméknek, meg sem lehet rendelni addig, amíg nem kérek új árajánlatot rá, és nem frissül a központi adatbázisban az ára. Ha jön rá árajánlat és frissül az ára, kapok egy emailt amiben leírják, hogy mennyi az új ára és hogy azt milyen dátumig tudják tartani a cégek.
Nemrég jöttem rá, hogy a központi adatbázisból le lehet kérni az összes létező anyag aktuális árát és annak érvényességi dátumát.
Mutatom milyen formátumban (nyílván ez két külön táblázat, csak most hogy egy képen szerepeljenek, egymás alá másoltam őket egy táblázaton belül):
[kép]A felső a saját táblázatom, amiben vezetem azt, hogy mikor kértem új árat egy termékre.
Az alsó a rendszerből lekérdezett.
Az lenne a feladat, hogy amennyiben a lekérdezett táblázatban egy anyag árának érvényessége újabb mint ami az én táblázatomban szerepel (zölddel jelöltem egy példát erre), írja át az én táblázatomban ezt a dátumot erre az értékre, és törölje ki a mellette lévő árkérési dátumot, mivel már megkapta az új árat.
Sajnos ahogy látszik, a lekérdezett dátum formátuma eléggé érdekes finoman szólva.
Ahogy a folyamatot elképzelem:
- Lekérem a legfrissebb adatbázist a rendszerből, lementem egy adott mappába.
- A makrót elindítom és cikkszám alapján végigmegy és összeveti az én táblázatomban szereplő adatokkal cikkszám keresés alapján (A oszlop).
- a "C" oszlopból pl. 20200930 ~ 20221231 értékből 2022.12.31-et kell csinálni
- ezt beírni a saját táblázatomban a megfelelő sor E cellájába, és az F cella tartalmát kitörölni amennyiben annál a dátumnál újabb ez az új dátum.
-És természetesen az ár oszlopban szereplő értéket is írja át mindenképp, akár más az előzőhöz képest akár nem.Ezt meg kell csinálnia minden egyes sorral a táblázatomban.
-
Melorin
addikt
Lenne egy számomra eléggé komplikált és elborult igényem makrózás terén, de mivel nem értek a makrókhoz, segítséget szeretnék benne kérni. De mielőtt beírnám a feladatot, megkérdezném, hogy segítenétek a megvalósításában vagy csak útbaigazítást adtok?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lasersailing #48878 üzenetére
Szia!
Való igaz, hogy egyszerre nem lehet modális és nem modális form megjelenítése. A főmodul alatt egy userform kódlapját érted? Ha igen, akkor miért oda kell tenni?
Mielőtt a non-modal formot mutatod, a másikat el kell rejteni, majd utána ismét megmutatni. Hiszen közben csak azt szeretnéd, ha látnák, hogy a program dolgozik.
Egyébként ebből a szempontból érdekes lehet az állapotsor is (Application.Statusbar), ahova beírhatsz saját szövegeket:Application.Statusbar = "Mentés van folyamatban"
Majd a mentés befejezése után:Application.Statusbar = False
visszaadja az állapotsort a VBA-nak.
Üdv. -
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #48875 üzenetére
Sajnos elakadtam:
"Can't show non-modal form when modal form is displayed"A gondom az, hogy szerettem volna az adatbázis megnyitást (és bezárást) a főmodulba tenni, mivel ezt több userformon is meghívom. Viszont így nem engedi
Most kb. az jut csak eszembe, hogy átadom az aktív userform nevét és ott jelenít meg egy dobozt a szöveggel, csak így minden userform-ra rá kell tennem ezt a szövegdobozt...
Esetleg van jobb ötlet, ahogyan a fenti ötletedet működésre lehet bírni nálam? -
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #48876 üzenetére
Ok, rájöttem. Használtam, csak nem tudtam hogy így hívják.
Közben FFeri50 javaslata tetszik azt próbálom meg használni, mert amúgy is userformos minden ebben a programban.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lasersailing #48871 üzenetére
Szia!
A Userform.Show -nak van egy Modal nevű paramétere, amely alapértelmezésben True, vagyis a form megállítja a programok futását.
Ha Userform.Show False módon hívod meg, akkor a programok futnak tovább, viszont neked kell gondoskodni a Form "eltüntetéséről" később a futás folyamán.
[Help]
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
Lasersailing #48871 üzenetére
Beírod a szöveget egy alakzatba. A fájl indításakor láthatatlanná teszed.
Láthatóvá teszed, indítod az adatkiírást, elrejted az alakzatot.Sheets(1).Shapes.Range("Alakzat").Visible = True
'adatkiírás
Sheets(1).Shapes.Range("Alakzat").Visible = False
-
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Adott egy excel fájlom, amit havi egyszer (esetleg kétszer) kellene indítanom és a benne lévő adatokat - Adatok - Az összes frissítésével - egy adatbázisból lefrissíti? Meglehet oldani?
Előre is köszönöm! Office 2016Norbi
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #48852 üzenetére
Továbbgondolva az eredeti kérdésemet, az alábbi megoldás érdekelne:
Userform használatával arra gondoltam, hogy megjelenítek egy formot, hogy adatkiírás folyamatban. Azt hogyan lehet megoldani, hogy miközben ez megjelenik, aközben fusson le a mentés? (és a végén elhide-olnám) -
3DFan
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48817 üzenetére
Szia! Hogyan lehet ilyen több oszlopos legördülőt készíteni (a makró mentes megoldás érfekelne)? Köszönettel.
-
jerry311
nagyúr
válasz
BullZeye #48862 üzenetére
Excelben ilyen nincs.
Viszont lehet olyat, hogy ne kelljen kattintani az ablak aktiválásához. Tehát amikor az Excel ablakba húzod az egeret, akkor aktiválódik, így amikor a cellára kattintasz, akkor már a cellát választod ki, nem az ablakot aktiválod.Control Panel --> All Control Panel Items --> Ease of Access Center --> Make the mouse easier to use --> Activate a window by hovering over it with the mouse
-
BullZeye
veterán
Van valami beállítás Excelben, hogy ha inaktív az ablak és rákattolok egy cellára, akkor rögtön belemenjen és ne csak az ablakot aktiválja?
másik programba kell gyakran copy pastelni adatot excelből, és amikor másik programra váltok excelre visszatérés 2 kattintás és emiatt gyakran az előző cellát copy pastelem ha nem kattintok duplán.
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
409-pontnál nem lehet nagyobb egy sor magassága. [link]
Régen ez nem volt maximalizálva ha jól emlékszem.
Van valami mód ennek kitolására?
(Excel Office365, 2102 verzió)
Köszi -
Delila_1
veterán
válasz
Salex1 #48857 üzenetére
A mintád alapján írtam egy makrót, ami a Munka2 lapra írja az első kép adatait a második képed szerint . A makrót modulba másold, a füzetet makróbarátként kell elmentened.
Sub Atrendez()
Dim oszlop As Integer, uoszlop As Integer, ide As Long, sor, usor As Long
Range("V:BB").ClearContents
Sheets("Munka2").Range("A:E").ClearContents
usor = Range("E" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("D1:D" & usor).Copy Range("V1")
With Range("V1:V" & usor)
.Replace What:="W", Replacement:=",0"
.Replace What:=",0", Replacement:="W"
.Replace What:="[", Replacement:=""
.Replace What:="]", Replacement:=""
.Replace What:="'", Replacement:=""
.TextToColumns Destination:=Range("V1"), Comma:=True
End With
Range("V1", ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell)).Select
Selection.Replace What:="W", Replacement:=",0"
Cells(1).Select
ide = 1
For sor = 1 To usor
uoszlop = Cells(sor, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
With Sheets("Munka2")
For oszlop = 22 To uoszlop
Range("A" & sor & ":C" & sor).Copy .Range("A" & ide)
.Range("D" & ide) = Cells(sor, oszlop)
.Range("E" & ide) = Cells(sor, "E")
ide = ide + 1
Next
End With
Next
Range("V:BB").ClearContents
Sheets("Munka2").Select
Cells(1).Select
End Sub
-
Salex1
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48855 üzenetére
-
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
(angol office 365, excel vba)
Egy programmal szeretnék írható formátumban megnyitni egy exceles adatbázist. Azt nem tudom biztosítani, hogy épp abban a pillanatban más program ne írjon a file-ba, de azt igen, hogy a másik program ha megnyitja írásra, akkor írás után zárja is be azonnal az adatbázist.
Jelenlegi megoldásom: megnyitom a file-t ha readonly, akkor bezárom és újranyitom, közben kap egy üzenetet a felhasználó, hogy várjon és 1 másodperc múlva újra próbálom nyitni a filet:Res = SH.Popup(Text:="Az adatbázisba éppen másik program ír adatot. Kis türelmet kérek: " & Chr(13) & szamolo & " -szer fogom még megpróbálni", secondstowait:=1, Title:="Adatbázis írás", Type:=vbOKOnly)
Ez egész jól is működik, csak nem tudom, hogyan lehetne a várakozási időt pl. 0.1 másodpercre levinni. Ezt hogyan lehet megtenni?Vagy a másik szintén jó megoldás lenne, ha az adatírás előtt ki tudné tenni a képernyőre egy üzenetet, hogy "adatok írása", ami addig van kint, amíg az adat kiírása meg nem történik.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Salex1
őstag
Adott egy excel, aminek az egyik oszlopában ilyen cellák vannak:
['0,0','20,0','40,0','60,0','80,0','100,0']
Ezt szeretném szétszedni, hogy minden érték külön sorba kerüljön:
0,0
20,0
40,0
...
Viszont a sor többi értéknek minden új sorban meg kellene jelennie. Tudtok segíteni? -
Dilikutya
félisten
Egy sima ÁTLAG függvény hogy hozhat nullát, ha csak simán egérrel kattintgatva a paraméterben hivatkozott cellákat, van értelmes értéke? Mellette másik oszlopban az ugyanolyan függvény meg nem nulla.
-
kormo1
csendes újonc
Sziasztok,
Az alábbi PIVOT-os problémám lenne.
Van egy táblázat az alábbi oszlopsorrendben: Dátum (nap) ; Hónap ; Ár ; Termék1 ; Termék2; Termék3
Ezeket Pivot táblázatba rakom és kalkulációs mezőben összeszorzom az árat az egyes termékekkel. Az eredmény jó naponként, de ha hónaponként akarom megjeleníteni rosszul összegzi (az árat összeadja és összeszorozza a termékek összegével, vagyis nem naponként összegzi a szorzást). Ezt meg lehet oldani Pivotban? Az alsó képen látható, hogy amit megkapni szeretnék, de a sárga hátterű celláknak kellene, hogy kijöjjön.
köszi a segítséget előre is.
-
bali114
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek tapasztalata egyszerűen lapokon ugyan azon helyen lévő (Pl. B2-es cellában van minden lapon), szövegek listázására egy lapon?
Illetve adott lapokra mutató hiperlinkekekre? A Névkezelőben kell megoldani legegyszerűbben?
(Office 2016..)Előre is köszönöm,ha valaki tud segíteni.
Üdv.
-
dave0825
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48840 üzenetére
Neeem, 9 betűs a megoldás, mindegyik betűt fel kell használni.
Ezt az oldalt én is megtaláltam, de nem ismerte azt a szót, ami a megoldás lett. Akit érdekel, üzenetben elküldöm, de ide nem akarom kiírni a játék vége előtt.
-
-
dave0825
őstag
Köszi mindenkinek, hogy foglalkoztok vele, de a 2. pohár whiskey-kólám 1. kortya után megvilágosodtam, és beugrott egy szó, rákerestem, létezik, szóval az lesz a megfejtés (kis játék volt egy oldalon).
Amúgy közben kiszámoltam, hogy hány variáció lett volna (362.880), és azt mind végigolvasni, hogy melyik értelmes szó (ezt én terveztem megtalálni, csak a variációkat akartam volna kiíratni az excel-lel), nem kis idő lett volna, plusz bele sem férne egy oszlopba.Úgyhogy tárgytalan, de köszönöm a fáradozásotok.
Szerk.: bocs, közben látom, Fire/SOUL/CD is leírta a variációk számát.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48836 üzenetére
Az a nagy kérdés, hogy hány magyar 9 betűs szó van, és az honnan tölthető le.
-
válasz
Delila_1 #48835 üzenetére
Mert válaszoltam Neked, aztán kimentem kimosni a szememből a csipát, a hideg víz hatására meg megvilágosodtam, hogy hülyeséget írtam, így megváltoztattam a hozzászólást "Korán van még..." jeligére.
Akkor még1x:
A feladat kivitelezéséhez a kombinatorika, azon belül az ún. ismétlés nélküli variáció lekódolása szükséges. Ezt még meg lehet írni makróban, de mivel közben az is befigyelt, hogy "értelmes magyar szó" is kitétel, ezért már értelmetlen az egész. Ahhoz pluszban kellene -ahogy lappy is írta- egy adatbázis, ami max. 9 betűs magyar szavakat tartalmaz.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48834 üzenetére
Mihez?
-
-
Delila_1
veterán
válasz
dave0825 #48828 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt csak makróval lehet megoldani, de akkor sem biztos, hogy értelmes szót tudsz kihozni az A1:I1 tartományban megadott betűkből.
A3-tól kezdve lefelé íródnak be a "szavak".
A két makrót másold be egy modulba. A csillagokkal jelölt sorban írd át a 15-öt nagyobbra, ha több, vagy kevesebb szót akarsz kihozni.
A Veletlen makrót kell indítanod.Sub Veletlen()
Dim oszlop As Integer, sor As Integer
Range("A3:A100") = ""
Range("N2:V2").FormulaR1C1 = "=COUNTIF(R1C14:R1C22,R[-1]C)"
For sor = 3 To 15 '******** a 15-öt írd át
Random
For oszlop = 14 To 22
If Cells(2, oszlop) > 1 Then
oszlop = 0: Random
End If
Next
Range("N1:V1").Copy
Range("N1").PasteSpecial xlPasteValues
For oszlop = 14 To 22
Range("A" & sor) = Range("A" & sor) & Cells(1, Cells(1, oszlop))
Next
Next
Range("N1:V2") = ""
Cells(1).Select
Application.CutCopyMode = False
End Sub
Sub Random()
Range("N1:V1") = "=RANDBETWEEN(1,9)"
End Sub
-
dave0825
őstag
Üdv.
Van olyanra (egyszerű) lehetőség, hogy adott cellák (szöveg) tartalmát random összevonja egy cellába?
A konkrét példa: adott 9 betű, mindegyik 1-1 cellában (A1="Á", B1="H", C1="T", D1="É", E1="K", F1="M", G1="Ó", H1="Z", I1="O"), ebből szeretnék az A oszlopba mondjuk lefelé haladva random "szavakat" alkotni. Milyen képlettel tudnám ezt megoldani? Természetesen 1 betű csak egyszer szerepelhet. -
-
Magnat
veterán
válasz
wr6vhwxeq #48820 üzenetére
Szia,
A Windows és az Office 2 külön termék, előbbiből van Home és Professional... De nem attól nincs rajta Excel és Word mert Home, hanem mert az egyik Windows, a másik meg Office. Gondolom a fizetés nélküli beszerzést legális keretek között értetted, mert egyébként záros határidőn belül moderálnák a posztodatEgyébként itt a HA!-n is találsz aprópénzért legális Office kulcsot.
Egyébként nem akarok a zsebedben turkálni, de elég drágán adhatta az ismerősöd azta kulcsot, ha bármilyen havi fizetés felét kérte érte. -
válasz
wr6vhwxeq #48820 üzenetére
Windows sosem tartalmazott Office-t alapból, max. ha valami Windows-al előtelepített gépet vettél és adtak "ajándékba" pl. egy fél-egy éves Office 365 előfizut mellé...
Windows Home verziókon is megy az Office, szóval ismerősöd nem tudom miről beszél.További kérdés esetén fordulj ezekhez a topikokhoz:
Windows 10 | Microsoft Office és Office 365 -
wr6vhwxeq
kezdő
Sziasztok.
Vettem egy win10 termékkulcsot, csak az a baj, hogy ez home verzió és nem tartalmazza az excelt és a word-öt. Tud valaki egy módot arra, hogy beszerezzem őket fizetés nélkül? A termékkulcs már önmagában a fél havi fizetésem volt, az office pedig még drágább, szóval nem fogok költeni rá még egyszer. Ismerősöm nem árulta el, hogy nem lesz a home verzión egyik sem, aki csinálta a gépemet... :(
-
Pakliman
tag
válasz
zoombiee #48814 üzenetére
Szia!
Egy "lista összevonási" lehetőség:
Munka1 munkalap A oszlopban értékek
Munka2 munkalap A oszlopban értékek
Munka3 munkalap az "összesítő":
A1 -> =DARABTELI(Munka1!A:A;"<>")-1 Munka1-en az értékek száma
B1 -> =DARABTELI(Munka2!A:A;"<>")-1 Munka2-n az értékek száma
C2-től -> =HA(SOR()-1<=$A$1;Munka1!A2;HA((SOR()-1)-$A$1<=$B$1;INDIREKT("Munka2!" & CÍM((SOR()-$A$1);1;;1));""))Az A1-ben és B1-ben lévő képletek beépíthetők a C2-be.
-
válasz
zoombiee #48814 üzenetére
Olyan legördülő lista kellene, amiben több oszlop van, szóval pl. ilyen?
Ha az adatoknak mindenképpen külön munkalapon kell lenniük, akkor kell hozzá makró, ha megoldható, hogy egy munkalapra kerüljenek az adatoszlopok/tartományok(mint a képen), akkor makró sem kell feltétlenül."Ezzel az a gond, hogy mindkét oszlop bővül, ha az első után kihagyok x sort, akkor egy idő után mindig el kell csúsztatnom a 2. munkalap hivatkozásait"
Ezt sajnos nem értem... Ha a 2 oszlopban/tartományban nem azonos számú kitöltött cella van, akkor a legördülő listának nincs értelme... -
zoombiee
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi feladatot kellene megoldanom:
Van 2 munkalap, mindkét munkalapon az "A" oszlopot ("A2" és attól lefelé) kellene beraknom egy legördülő listába. Úgy tudom megoldani, hogy csinálok 3. munkalapot, ahová behivatkozom egymás után a két munkalap "A" oszlopát. Ezzel az a gond, hogy mindkét oszlop bővül, ha az első után kihagyok x sort, akkor egy idő után mindig el kell csúsztatnom a 2. munkalap hivatkozásait. Van erre ötletetek, hogy ne kelljen manuálisan arrébb raknom az adatokat, ha betelik az üresen hagyott sor?Segítséget előre is köszönöm!
Üdv: Dani
-
Magnat
veterán
válasz
_stick_ #48810 üzenetére
Szia,
Vagy ha nem akarsz a feltételes formázással trükközni, akkor a D2-ben azt mondod, hogy =HA(ÉS(A2="nem fizette be";B2="Nem fizette be");"!";""), aztán ezt lehúzod az aljáig és aki egyik évben sem fizetett, annál ott lesz a felkiáltójel a D oszlopban (amire természetesen szűrni is lehet).
-
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Excel 2010-ben dolgozok és a következő logikai feladatban szeretnék segítséget kérni:
első oszlopban nevek vannak
második oszlopban tavalyi tanév
harmadik oszlopban idei tanév
második és harmadik oszlopban az szerepel, hogy befizette e az adott tanuló az osztálypénzt, legyen a szöveg, hogy "befizette" és "nem fizette be"
Hogy lehet a legegyszerűbben kiemelni azokat a diákokat, akik egyik évben sem fizették be?
Köszönöm! -
nyikszi
őstag
Miért nem lottózom?
Annyira biztos voltam benne, hogy erre kell
A Pulover's Macro Creator program kell neked, van portable verziója is. Én egy játékban kattintás helyettesítőnek használom. Ugyan nem lett gyorsabb a kattintás, sőt, de viszont nincs is ínhüvelygyulladásom, mint egy játékostársamnak
Lényeg, hogy lehet benne mindenfélét csinálni, tutorialt is találsz hozzá, kifejezetten Excelhez valót is találsz. Most 2 perc alatt csináltam egy olyat, ami arrébb lépteti az Excelben a kurzort és az előre meghatározott szövegből ír be egy szöveget. Lehet véletlenszerűen is időt választani két parancs közti időtartamra.Honlap: [link]
Letöltés (portable is): [link]
-
lappy
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #48805 üzenetére
Igen hasonló az elképzelés, de olyan kellene ami be is ír vmit és mivel céges így korlátozott a telepítési lehetőség
Ráadásul még van egy program ami figyeli a tevékenységedet (nem minden számít aktív munkának) de ha az excelt használod az jó, ezért kellene ebben megoldani -
BigBadPlaYeR
senior tag
Mi a célja ennek a macro-nak? Mert ha csak annyi, hogy ne aludjon el a gép, akkor javaslom a Zhorn - Caffeine nevű programot.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48799 üzenetére
Ez valóban egyszerűbb és megbízhatóbb! Köszönöm
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Pl.Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:B8")) Is Nothing Then
Target.Value = "akarmi"
End If
End Sub
Ha a kiválasztott cella nem esik az A1 : B8 tartományba, beleírja a cellába a szöveget.
[Itt a helpje]
A target paraméter az a tartomány (egy vagy több cella), amely újonnan lett kiválasztva. A tartomány minden paraméterét vizsgálhatod az eseménykezelő makróban, sőt más cellák, tartományok, paraméterek függvényében alakíthatod a makró futását.
FONTOS: Ha cellák értékét változtatod vagy másik tartományt szeretnél Select v. Activate paranccsal elérni a makró közben, akkor az elején ki kell kapcsolnod az eseménykezelést az Application.EnableEvents=False sorral - a kilépés előtt pedig visszakapcsolni True paraméterrel.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged