Hirdetés
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Tamás88: Karácsonyi hangulat... de másképp
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lappy
őstag
válasz
angelus8925
üzenetére
a másodikra:
beszúrás - táblázat - kijelölöd a táblázatot - fejlécsor eltávolítás ha nem kell - táblázat stílusa -
Luckyyy23
friss újonc
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Azt szeretném megcsinálni hogy, van az „A” oszlopom „B” oszlop értékkel és szeretném a „D” oszlopot „E” oszlopértékkel berendezni az „A” oszlop azonos sorai mellé, és ami nincs az „A” oszlopban csak a „D” oszlopban az kerüljön alulra. (kép csatolva)
-
angelus8925
tag
Sziasztok,
Google táblázatot exportáltam XLSX formátumba, és Microsoft 365-el (magyar felhasználói felület) szeretnénk majd tovább használni.
Két kérdésem is lenne:
Az első, hogy van benne egy oszlop, ami Google Táblázatokban jelölőnégyzet volt, itt most Hamis- vagy Igaz-al jelenik meg, de szerencsére a Megjegyzések átjöttek. Hogyan tudnék újra az egész oszlopból jelölőnégyzeteket csinálni, aminek amúgy csak esztétikai szerepe van, meg max szűrésnél jön jól úgy, hogy a némelyiknél beírt megjegyzések is megmaradjanak
A másik, hogy hogyan lehet formázni több száz sort úgy, hogy mondjuk normál sor, majd szürke, normál, szürke háttérszín váltogassa egymást, anélkül, hogy a már áthozott egyéb formázásokat ne töröljem (pl. pirossal jelölt összeg). Illetve néhány oszlopnak saját formátuma is megmaradjon, pl. szoveg formázás, összeg, telefon. És mindez egy új sor letrehozásával öröklődjön tovább, és amúgy maradjon formázható (pl. piros rublika, ha azzal még további feladat lenne) .
Előre is köszi a hatalmas segítséget

-
dellfanboy
őstag
tudtok olyan hirlevelet, ami excel feladatokat kuld gyakorlas cellal? vagy vmi jo YT csatorna?/blog? kezdem azt eszrevenni, hogy altalaban ugyanazt a 10-20 fv-t hasznalom es nem lenne rosz boviteni a tudasomat.
-
Delila_1
veterán
válasz
SwissAirplan
üzenetére
A G3 cella képlete legyen
=INDIREKT("B"&HOL.VAN(1000000;B:B)) -
lappy
őstag
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Javítva
-
SwissAirplan
aktív tag
Nem tudom miért nem engedi szerkeszteni!.. ugyhogy sajnos új hsz-t kell irjak. itt van megosztva a táblázat:
-
lappy
őstag
válasz
SwissAirplan
üzenetére
=INDEX(A:A,MATCH(143^143,A:A))
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok! Igaz nem Excel, hanem Google táblázat, de remélem ebbe is tudtok segíteni.
ha minden igaz akkor a LOOKUP függvényt keresem... mégpedig a lényeg az lenne hogy mondjuk a d10-es cellába meg akarom jeleníteni a "B" oszlopba irt utolsó adatot.
B1:üres B2:kapacitás B3:2002 B4:1987 B5:1982
És a lényeg az lenne hogy ha írok be a B6-ba akkor a D10-esen az jelenjen meg, ha utána írok a B7 be akkor pedig az... és ez igy szépen sorba.
A Példa kedvéért az értékeket mondjuk B3 tól B50 ig lehet beirni
Köszönöm -
spe88
senior tag
Közben megoldottam de kellett hozzá 200+ segédoszlop, nem túl elegáns, de nekem csak így ment

-
spe88
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi, de az eredeti táblában az adatok jóval bonyolultabban helyezkednek el, a minta sem olyan egyszerű (hol több szó, hol egy tb.)
Szóval ez jóval komplikáltabb annál, hogy az Excel automatikusan észlelje.Csak az egyszerűség kedvéért kreáltam úgy a képet.
Kipróbáltam amúgy, de sok hibásan jelenik meg, illetve üresen marad stb.
-
classic B
senior tag
Sziasztok!
Exportáltam egy lekérdezést, ami CSV-ben jött le (azóta átmentettem xlsx-be). Van egy TAJ számos oszlopom, ami általános típusú mező, és a 0-val kezdődő TAJ számoknál nincs ott az elején a 0. Ez így természetesen nem jó. Milyen megoldás létezik, hogy 0-val kezdődjenek azok a sorok? Egyesével eléírogatni nem opció.
Köszönöm előre is.
-
MasterMark
titán
Köszi, tökéletes.

Ez lett belőle:
For Offset = 3 To 7
Formula = Loc.Resize(1).Offset(0,Offset).Formula
ExpArray = Split(Formula, "+")
Exprr = ExpArray(UBound(ExpArray))
Exprr = Replace(Exprr, CStr(Loc.Row - 1), CStr(Loc.Row - 2))
Loc.Resize(1).Offset(0,Offset) = Formula & "+" & Exprr
Next Offset -
lappy
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor ezt nezd meg
-
MasterMark
titán
válasz
Fferi50
üzenetére
A kérdés az, hogy hogy tudok beletenni egy már meglévő képlet mögé egy kiegészítést mégpedig úgy hogy én mondom meg hogy mi legyen benne.
Azaz ami konkrétan kéne a mostani VBA scriptembe:
-Cellába konkatenálás, de úgy hogy formula maradjon.
-Változó alapján az új sor cellájának címének összerakása (offsetelni tudok jelenleg, azt nem tudom utána a címet hogy kérem le a jó formátumban)Utoljára mondom, hogy nem fogom kézzel átírni, mert scriptből is biztosan megoldható, csak nem ismerem az eszközöket hozzá, és googlén sem találom amit szeretnék.
Esetleg amit írtak a többiek hogy levenni a fixelést róla az talán segíthet, de szerintem ez túl bonyolult hogy magától kitalálja.
A képlet:
=HA(D10=0;0;$C10-$B10)+HA(D11=0;0;$C11-$B11)+HA(D12=0;0;$C12-$B12)+HA(D13=0;0;$C13-$B13)+HA(D14=0;0;$C14-$B14)+HA(D15=0;0;$C15-$B15)+HA(D16=0;0;$C16-$B16)+HA(D17=0;0;$C17-$B17)+HA(D18=0;0;$C18-$B18)+HA(D19=0;0;$C19-$B19)Amit hozzá kéne adni: +HA(D20=0;0;$C20-$B20)** Jobban megnézve igazából a fix oszlop az indokolt, de mégsem találja ki az excel magától ha beteszek egy új sort.
Ha fölé szúrom be akkor ez lesz a vége:
...$C16-$B16)+HA(D17=0;0;$C17-$B17)+HA(D18=0;0;$C18-$B18)+HA(D20=0;0;$C20-$B20)Az új 19-es sor kimarad. Azt kéne hozzáadnom, ennyi a feladat.
**szerk.: Nyilván a 19-es kell ha fölé szúrom be, eddig alá tettem, de igazából mindegy.
Amúgy nem tudom miért akasztott ki az hogy nem akarom kézzel állítgatni. Nem fogok órákat ezzel eltölteni, mire mindenhol megcsinálom. Inkább töltöm azzal az időt, hogy scriptelve kitaláljam.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Szia!
Ez a mondat:
"Miegegyszer mondom, hogy nem fogom kezzel atalligtani egyesevel.
"
kiakasztott egy kicsit.
Próbáltunk ötleteket adni, de a probléma pontosabb ismerete nélkül nehéz eltalálni, mit is szeretnél tkp.
Ezért javasoltam a minta fájl közzétételét.
És sajnos néha nincs más, mint kézzel átírni (mert még makrón sem érdemes gondolkodni), a makróhoz pedig kellenek az infók.
Remélem, sikerül megoldanod a problémát.
Üdv. -
MasterMark
titán
válasz
Fferi50
üzenetére
Iránymutatásért jöttem, nem veletek megcsináltatni, vagy pénzért mással.
Scriptelni tudok, viszont az excel sajátosságait nem ismerem. Olyanokat nem szeretnék megírni amire már gyárilag is van megoldás, ezért előszőr itt megkérdeztem mielőtt elkezdek írni minden hülyeséget.
Bocsmá hogy megkérdeztem.
-
Mutt
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Szia,
Egy próba fájlon próbáld ki ezt a makrót.
Csak pontos egyezés esetén cseréli a képletben az első találatot (Count:=1 -et törölve ez a korlátozás megszűnik) pontossan arra amit megadtál.Sub UpdateRangeInFormulas()
Dim ws As Worksheet
Dim rng As Range
Dim rngFormulas As Range
Dim mit As String
Dim mire As String
Dim keplet As String
mit = Application.InputBox(Prompt:="Mit cseréljünk?", Title:="Keresendõ", Default:="A1:A10", Type:=2)
mire = Application.InputBox(Prompt:="Mire cseréljük?", Title:="Új érték", Default:="A1:A11", Type:=2)
For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
Set rngFormulas = Selection.SpecialCells(xlCellTypeFormulas, 23)
For Each rng In rngFormulas
keplet = rng.Formula2
If InStr(1, keplet, mit) > 0 Then
rng.Formula2 = Replace(keplet, mit, mire, Count:=1)
End If
Next rng
Next ws
End Subüdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Szia!
Irónia on:
Esetleg kiadhatnád valakinek, aki jó pénzért biztosan szívesen megcsinálja az átalakításokat
Irónia off
Talán meg lehetne beszélni a forrás előállítójával, hogy komfortosabb formában adja meg számodra az adatokat.
Egyébként pedig makró a legegyszerűbb megoldás, lehet paraméterezni is.
Ha felteszel valahova egy mintát - valós szerkezettel, légből kapott adatokkal - akkor biztosan lesz itt valaki, aki csinál egy használható makrót rá.
Sajnos nem vagyunk (még) gondolatolvasók.
Üdv.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor konvertald át a hivatkozást majd beszúrsz egy sort es visszalakítod
-
Delila_1
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Szia!
Ha A1:A10 esetén plusz sort szeretnél hozzáadni, akkor ne A11-be írd az új értékeket, hanem szúrj be egy sort a 10 sor elé. Az így hozzáadott sor miatt automatikusan módosul az A1:A10 -re hivatkozó képlet A1:A11-re.
Talán tudod használni ezt (is).
Üdv. -
MasterMark
titán
válasz
Delila_1
üzenetére
Van vagy 300 ilyen sor amit módosítani kéne, soronként 6 érték +2 még külön. Nem fogom kézzel csinálni.

A gond az hogy be van fixálva mondjuk A1:A10 közé, én hozzáadok egy A11 sort, az összes képletet át kéne írnom hogy benne legyen ez az új sor is.
Biztos meg tudnám csinálni mindenféle string replace meg stringben keressésel, meg regexelni a számokra, aztán a számot növelni egyel, aztán újra összerakni a képletet és visszaírni a cellába, de reméltem hogy erre van valami jobb módszer.
-
Delila_1
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem szükséges makró. Formázd az adataidat táblázatként.
Vegyük, hogy a B oszlopban számadatok vannak, az oszlop címe Összeg.
A következő (C) oszlopban a B oszlop értékeit fel akarod szorozni 3-mal.
A C2 képlete =[@Összeg]*3
Amint bővíted a táblázatodat, a C oszlop képlete automatikusan beíródik az új sorba. -
MasterMark
titán
Üdv,
Van arra jó mód vba scriptből, hogy adott cellában lévő képletben lévő más cellahivatkozásokat bővítsek?
Hozzáadok egy új sort scriptből, de a képletek nem frissülnek rá, hogy hozzávegyék, ezt szeretném megoldani.
Köszi.

-
fjns
lelkes újonc
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia Delila!
Úgy érzem, félreértetted az előző bejegyzésemet. Az általad #33224-ben idézett szöveg alapján teljesen egyértelmű, hogy a szintén #33224-ben lévő link a szerző feltöltése volt, ráadásul ez egy szuper anyag lehetett a könyv mellett megtalálható egyéb kiegészítésekkel együtt. Troy jelezte, hogy sajnos az a link már jelenleg nem működik, és helyette megtaláltam másik helyen Troy számára Kovalcsik Géza könyvét. Az általam megadott linkre vonatkozott, hogy valószínűleg ezt nem a szerző tette fel, hanem valaki beszkennelte a könyvet, és ily módon osztotta meg másokkal is...
Üdv, János -
Delila_1
veterán
De igen, a szerző, Kovalcsik Géza tette elérhetővé.
Azt mondja, az újabb verziókhoz teljesen át kellene írnia a könyvet (reméljük, egyszer megteszi), ezért elérhetővé tette.
A könyvben írtak most is érvényesek, de az Excel újabb verziói sokkal több lehetőséget biztosítanak az újabb feladatokhoz.Sajnos az Összefoglaló szerkesztése le van tiltva, nem tudom betenni az újabb linket.
-
karlkani
aktív tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Azt rögtön kiszúrtam, töröltem... füzetből másolásnál jó, böngészőből nem.
Próbáltam, ott jó a böngészőből kimásolt adat beillesztése, füzetből másolt nem.
Ezért írtam, hogy bárhonnan másolt (böngésző, munkafüzet), majd beillesztett adatnál tartsa meg a cella formátumot. Ha nem lehet egy makróban megoldani, kénytelen leszek kitenni még egy gombot...
-
bela30
csendes tag
Sziasztok! Guruk, hogyan kell használni Excel 2007-ben a szorzatösszeg függvényt?
Most már megkérdezem mert már az idegösszeomlás határán vagyok, annyira nem akar összejönni órák óta.
A pirossal jelölt mezőbe kellene egy olyan függvény, amely összeadja a D3x350 és az E3x450 értékét:
https://i.ibb.co/LtdLh89/excel.png
Tehát a 350 és a 450 fix számok, nem pedig mezők ill. annak értékei, és a helyes megfejtés 9600 kellene hogy legyen, tehát akkor és csak akkor lesz jó ha a J3 függvénye ennyit számol ki. Hiszen:
(12*350)+(12*450)=9600
Szóval mi volna oda karakter pontosan a helyes függvény?
Előre is köszönöm! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
karlkani
üzenetére
Szia!
Bocs, most látom, hogy egy helyen dupla vessző maradt...
Próbáld így lsz.:Range("C1").Select: Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False :Application.CutCopyMode=False
Az irányított beillesztés - értéket próbáld ki makrórögzítéssel.
Ha nem munkafüzetből másolsz be, akkor így próbáld szerintem:Range("A1").Select
ActiveSheet.PasteSpecial Format:="Szöveg", Link:=False, DisplayAsIcon:= False
Ha nem magyar az exceled, akkor a Szöveg helyett angol "Text" kell.
Üdv. -
karlkani
aktív tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Sub F_()Range("C1").SelectActiveSheet.PasteRange("A1:B1").SelectSelection.CopyEnd SubEz a "sima". Ha makrórögzítéskor a füzetből másolok-illesztek be, más lesz a makró, mint böngészőből kimásolt, majd a füzetbe beillesztett adatnál. Azok már nincsenek meg.
Amit küldtél hibára fut.
Run-time error '1004':Range osztály PasteSpecial metódusa hibás -
Fferi50
Topikgazda
válasz
karlkani
üzenetére
Szia!
Jó lett volna látni a makrót.
Szerintem Beillesztés - értékként megtartja a cella formátumát:Range("C1").Select: Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues,, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False :Application.CutCopyMode=False
Ebben az esetben szükséges a Select.
Üdv. -
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gomb kirakva, ami azt csinálja, hogy a C1 cellába beilleszti a ctrl+c-vel másolt tartalmat (böngészőből, munkafüzetből, szöveges dokumentumból, stb.), majd egy másik cellában levő adat végéhez hozzáfűzi és kimásolja vágólapra. Szeretném, ha a cellaformátummal egyező formátumban illesztené be C1-be. Makrórögzítéssel (füzetből másolásnál) a böngészőből másolt nem jó. Ha böngészős adatnál csinálom a makrórögzítést, akkor meg a füzetből másolás-beillesztés nem megy. Meg lehet oldani, hogy akárhonnan másolt adat (lehet hivatkozás is, de csak a szöveg, név kell beillesztésénél) az adott cella formátumot megőrizze (C1)?
Köszönöm!
-
Troy.
addikt
Köszönöm a választ!
Csodát nem várok, nem professzionális szintre kellene eljutni, csak hogy alkalmazni tudjam a munkám során (egyszerűsíteni dolgokat). Volna egy konkrét megoldandó feladat (különben nem túl összetett, leginkább formázások, cella tartalmához pluszban hozzáfőzni azonosítót stb.), amihez nem hiszem, hogy elég a makró rögzítő. Lényegében ezért szeretnék kicsit jobban elmélyülni benne.
A linken sajnos már nem érhető el a könyv: [link]
Megköszönném, ha valaki megosztaná a szerző által feltöltött verziót. Üdv.
-
d.bali
csendes tag
Sziasztok!
Egy mostanában felugró problémát nem tudunk most már megoldani, mert a progi letiltja a macrókat és nem engedélyezi. (hiába állítom át az adatvédelmi központba) és ha továbbküldöm a táblázatot szintén nem tudják használni módosítani.
Eredetileg kiinduló probléma megoldását így oldottam meg, ami most nem működik:
adott két oszlop az első oszlopban matematikai egyenlet van (szövegként) begépelve, a mellette lévő oszlopba ezt az egyenletet kiértékeli és kiszámolja, hogy mennyi.
Ezt a névkezelőben létrehozott "számolás"-sal eddig simán tudtuk kezelni. Ha lehet így megfogalmazni az excel rejtett képletével: 'Kiértékel'
Sajnos ezt a megoldást (bár szerintem ez nem macró) letiltja és nem engedi futtatni több verzión sem (office 2019, office 2021, office 365).
Ebben kérném hathatós közreműködéseteket, aki megoldaná számomra, hogy használhassam eme remek dolgot. Kicsit utána olvasva javasolják a macró "áttelepítését" VBA-ba, de lehet, hogy egy teljesen új VBA lenne a megoldás! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Flowtation
üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Üdv. -
Mutt
senior tag
Szia,
A csökkentett árért megéri a tematika alapján.
Az óraszám nem sok így csodát ne várj. Amit tudok javasolni, hogy szerezz be VBA könyvet is (John Walkenbach könyve nagyon jó, de az összefoglalóban van magyar is).Leila YouTube videói jók, onnan ingyen is tudsz tanulni.
A VBA-t ma már mással is lehet helyettesíteni. Power Queryvel vagy Python-al. Ami érdekes lehet hogy van OfficeScript pár éve, ami az online változatokat is támogatja. Ez pedig JavaScripthez hasonló.
A VBA egyrejobban korlátok közé van szorítva, így előbb-utobb a fentiek valamelyikét is érdemes megismerni, megtanulni.
Udv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Flowtation
üzenetére
Szia!
Nekem nem sikerült.
Üdv. -
Troy.
addikt
Egy ilyen makró kurzus megérheti? [link]
-
fjns
lelkes újonc
válasz
szricsi_0917
üzenetére
Szia, a linkben található táblázat egy lehetséges megoldás a problémádra...
Az adatok rögzítése közben automatikusan képződik a stat munkalap az összes cég/cikkszám kombinációra az öt technikai munkalap segítségével.
A megoldás nem érzékeny arra, ha az adatok munkalapon sor(ok) beszúrása vagy törlése történik. Arra az általad leírt információra épül minden, hogy az A oszlop fix a cégek számára, a B, C és D oszlopok pedig a mintának megfelelő sorrendben ismétlődnek. A jelenlegi működés olyan, hogy minden sorban az első üres cikkszám előtti háromcellás blokkig dolgozza fel az adatokat.
Megjegyzendő, hogy a Tcikk és a Tfel munkalapok nélkül, illetve a három techX munkalap helyett egy összevont tech munkalappal is elérhető ugyanaz az eredmény, de ez kicsit már ízlések és pofonok kérdése is, számomra így átláthatóbb a megoldás... -
Delila_1
veterán
válasz
föccer
üzenetére
Makrós megoldást tudok, a ThisWorkbook laphoz kell rendelned. A G1 helyett azt a cellát add meg, ahova a felhasználó nevét szeretnéd biggyeszteni.
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Dim v
Set v = ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties
ActiveSheet.Range("G1") = v(3)
End SubAz
ActiveSheet.Range("G1") = v(3)helyett megadhatod, hogy az élőfejben legyen a felhasználó neve, itt a jobb szélen.ActiveSheet.PageSetup.RightHeader = "Felhasználó: " & v(3) -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Windws fiókba bejelentkezett felhasználót le lehet kérdezni makró nélkül? info függvényt néztem, de abba nincs ilyen paraméter.
Bármi egyszerű megoldás? Egy nyomtatványba szeretném kiíratni a készítő felhasználó nevét.Köszi!
üdv, FG
-
ny.janos
tag
válasz
szricsi_0917
üzenetére
Szia!
Ha az oszlopaidból igen sok van és nem csak 2-szer ismétlődik, hanem esetleg több 10-szer is, akkor érdemes lehet elgondolkodni egy segédmunkalapban szerintem. Itt megnézheted, mire gondolok.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szricsi_0917
üzenetére
Szia!
Az mennyivel jobb, ha beszúrsz elrejtett oszlopokat mintha egy cellában adnád meg a több szumhatöbb függvény összegét?
Üdv. -
szricsi_0917
tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szricsi_0917
üzenetére
Szia!
Ahány Fel oszlopod van, annyi SZUMHATÖBB függvény eredményét kell összeadnod:
=SZUM(SZUMHATÖBB(Fel/1;Cég;Cég1;Cikkszám/1;"1234");SZUMHATÖBB(Fel/2;Cég;Cég1;Cikkszám/2;"1234"); és így tovább)
A képletben most a fejlécet írtam, természetesen az oszlopot kell érteni alatta.
Megpróbálkozhatsz még kimutatással is.
Megjegyzés: Mennyivel egyszerűbb lenne a helyzet, ha nem oszlopsorosan lennének az adatok, hanem sorfolytonosan. Igaz, akkor az A oszlopba is be kellene írni a cégnevet, cserébe viszont csak 4 oszlopod lenne és szűrőkkel megkaphatnád a kívánt eredményt.
Üdv. -
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Milyen függvénnyel lehetne megoldani az alábbi problémát:
Csináltam egy mintát a táblázatról.
Az "A" oszlop fix. a "B", "C", "D" oszlop ugyanilyen sorrendben ismétlődik és adatokat tartalmaz (a fejléc számozása növekszik).
Milyen módon tudnám összeadni a FEL/* oszlopokban található számok összegét azzal a feltétellel, hogy az "A" oszlopban található érték a "Cég1" és a Cikkszám/* oszlopokban található érték pedig az "1234". Próbáltam az eltolt szumha függvényt, de mivel az "A" oszlop nem ismétlődik így azt nem tudom használni.Előre is köszönöm a segítséget!
-
stigma
addikt
Hi, köszi szépen, ma nekiálltam és sikerült megcsinálni és az általad írt VBA kód is megy.
Elboldogulok már szerintem vele, lényeg a fájlkeresés volt a lényeg, mert a struktúra így néz ki:
https:\\valami.sharepoint.com\sites\rootmappa
|->https:\\valami.sharepoint.com\sites\rootmappa\Mappa1
|->Makrós Excel ami fájlokat keres és hivatkozásokat ír a munkalapokra
|->https:\\valami.sharepoint.com\sites\rootmappa\Mappa2
|->Makrós Excel ami fájlokat keres és hivatkozásokat ír a munkalapokraItt ugye minden Excel külön más más mappában van(Mappa1,Mappa2) ezért a Sharepoint foldernek a rootmappát adtam be, viszont az mind a Mappa1 és Mappa2-ben keres, ezért több fájlt talál meg a kelleténél.
Ezeket majd leprogramozom neki, hogy egy cellába beírt mappaneveket pl: csak Mappa1 keressen csak a fájlnevekbe és azt adja csak vissza eredményül.
Ez már nekem így nagy segítség volt, ezer hála.
-
Kence Fice
lelkes újonc
válasz
Kence Fice
üzenetére
Ez így nem jó, vagy nem jó a solver-nek?
-
ny.janos
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha minden rendszám csak 1 sorban szerepel, ahogy írod, akkor a rendszámok A oszlopban történő felsorolásával és hozzá minden lehetséges dátum kombináció megadásával kezdenék a helyedben. Mutt pár hozzászólással feljebb részletezte, hogy miként lehet PQ-vel egyszerűen valamennyi rendszámhoz egy intervallumban szereplő valamennyi dátumot hozzárendelni külön-külön sorban.
Ha ezzel megvagy, akkor az oszlopazonosítókat kell felvinned ebbe a táblázatba a, majd az index és hol.van fügvényekkel kombinálnod.Töltöttem fel egy mintafájlt, ezen egyszerűbb megérteni, mint ha képernyőfotót tennék fel.
Arra figyelj mindenképpen, hogy ha a táblázat második sorában lenne olyan szám, mely megegyezik valamelyik dátummal, akkor ez a javasolt megoldás hibát fog okozni!
-
the radish
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
válasz
the radish
üzenetére
-
-
ny.janos
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia!
Konkrét megoldást nem fogok tudni javasolni, mert ilyen szinten nem értek a PowerQuery-hez, de biztos vagyok benne, hogy mivel az ismétlődés 15 oszloponként van, azzal meg lehet oldani, hogy összesen 16 oszlopba kerüljön az összes adatod, ahol az első oszlopban ismétlődnek a rendszámok.
Talán Mutt tud neked ebben segíteni, ő kimondottan profi a PQ-ben.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia!
Azt lehet tudni, hogy hány sor/rendszám van a táblában? Mindig ugyanannyi vagy változó?
Képlettel szerintem megoldható az oszlopok egymás alá hozása.
Üdv. -
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia!
Szerintem nézd meg a kimutatás lehetőségeit.
Én biztosan elgondolkodnék azon, hogy az oszlopok helyett a sorokban folytassam az adatok vezetését. Igaz, akkor az A oszlopban ismételten be kellene írni a rendszámot is, ezzel együtt szerintem áttekinthetőbb lenne az állomány, könnyebb lenne pl. a szűrés: egy rendszámra szűrve egymás alatt jelennének meg a dátumok és a hozzá kapcsolódó adatok, amit így könnyedén lehetne másik munkalapra másolni.
Üdv. -
Hali!
Van egy excelem az alábbi formátumban:

Tehát az oszlopok ismétlődnek dátumonként de megadott formátumban állandóan. Azt szeretném hogy egy konkrét rendszámot ki tudjak gyűjteni úgy hogy a dátum legyen soronként. Gondolom ez valami összetett dolog lenne. Lényegében fuvarkimutatást kellene csinálnom.
A rendszám az A oszlop csak egyszer szerepel, 15 oszloponként van dátum és utána a hozzátartozó adatok. -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Excelben (esetleg Wordben) lehet csatolt képet elhelyezni? Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne lehessen kivitelezni, pedig pedig nagyon nem találok ilyen funkciót. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Flowtation
üzenetére
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Diagram készítésben szeretnék segítséget kérni, 2016-os office.
Van egy kis költség táblám, jan-dec külön fülek, ezekben az adott bankszámla kivonat, ezeknél soronként beállítva egy kategória. A végén van egy összesen fül, amiben kategóriák szerint csoportosítva vannak az adatok: vízszintesen a kategóriák, függőlegesen a hónapok.
Az első kategória a bevétel, az összes többi kiadás, pl. rezsi, kaja, stb. Így annyi oszlop jelenik meg a diagramban ahány kategória. Azt szeretném megoldani, hogy a bevétel legyen sima oszlop, mellette a többi kategória halmozott. Ez lehetséges?
Köszönöm előre is!
-
Mutt
senior tag
válasz
stigma
üzenetére
Szia,
Alternativaként javaslom a Power Query-ben a From Sharepoint Folder lekérdezést. Nekem ment miután beállítottam a jogosultságot.
A lekérdezést egyszer kell csak megcsinálni és utána VBA-ban 1 sorral lehet frissíteni (SPFajlok néven mentettem a saját lekérdezésemet):
ActiveWorkbook.Connections("Query - SPFajlok").Refreshüdv
-
Kence Fice
lelkes újonc
Ismertek az eddigi havi költések témakörök szerint, annyit sejteni lehet, hogy ebből a rezsi az nagyon komolyan megemelkedik, valószínűleg az élelmiszerárak is, de kisebb mértékben.
A szabad pénzmennyiségre kell fókuszálni, hogy mennyivel csökkentsük a más témakörökre költéseket, a minimális tartalékot valahogy megtartsuk, hogy mindig legyen valamennyi készpénz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- VoLTE/VoWiFi
- Vezetékes FEJhallgatók
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"

)