- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Valaki legyen kedves ezt elmagyarázni nekem: https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/210663
Egyszerűen nem értem, de pont erre a hibára kéne megoldás.
-
bsasa1
csendes tag
válasz
dajkapeter #32095 üzenetére
Az oszlopszámban tudod megadni, hogy a táblázat hányadik oszlopából hozza be a találatot.
Ha például az azonosítók az "A" oszlopban a nevek a "B" oszlopban vannak, akkor egy 2-es.
Annyi, hogy mindkettőt ki kell jelölni a kereséshez. -
dajkapeter
senior tag
válasz
bsasa1 #32094 üzenetére
bsh, köszi! Az eltolást nem sikerült integrálnom. Ez nekem nem tiszta.
bsasa1:
Az fkeres simán lefut, nincs vele gond. Viszont hogy írjam be az, hogy a mellette lévő oszlopból írja az adatot be? Jelen esetben a neveket és a számokat megcseréltem.Nem csak rákeresni akarok, hanem az ügylet azonosító számok beírását követően a szomszédos cellába (amiben a függvény van) akarom iratni a másik táblázatban szereplő szám melletti cellában található neveket.
Az eltoláson gondolkoztam én is csak nem tudtam integrálni a függvénybe.
-
bsasa1
csendes tag
válasz
dajkapeter #32092 üzenetére
Szia,
ha lehetséges fordítsd meg az alaptáblában, hogy először szerepeljenek a számok, utána a nevek. Akkor egy sima fkeres függvénnyel is rá tudsz keresni. Ebben a formában kicsit bonyolultabb a dolog.
Hirtelen én pl nem is vágom Offset-tel ez hogy jön össze...
-
bsh
addikt
válasz
dajkapeter #32092 üzenetére
vlookup, offset
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van 2 külön álló excelem. Az egyik az alap adatbázis, a másik egy mindig átírós adathalmaz. A lényeg, hogy egy "leltári" rendszert fejlesztenék tovább. Mind a két táblázatban van 2-2 szükséges oszlopom. Az alap adatbázisban előbb nevek vannak az oszlobba a másodikban pedig számok.
A mindig átírós táblázatba csak a számokat írom be és a mellette lévő cellába kellene behivatkoznom az alap excelből a szám melletti nevet, amit ugye a függvénynek előbb meg kellene keresnie.
Erre esetleg van lehetőség? Vagy csak virgonc a fantáziám? Értelmes amit leírtam? Milyen függvénnyel lehet esetleg ilyet megoldani?2010-es excel
-
Delila_1
veterán
válasz
Juditta_56 #32090 üzenetére
Képlettel eléggé nehézkes, de egy rövid makró villámgyorsan beírja a neveket. A makrót modulba kell tenni, lásd a téma összefoglalót.
Sub Lapnevek()
Dim oszlop As Integer, uoszlop As Integer
uoszlop = Sheets(1).Cells(200, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
For oszlop = uoszlop To 3 Step -1
If Cells(200, oszlop) <> "" Then Cells(201, oszlop) = Sheets(Cells(200, oszlop)).Name
Next
End Sub -
Juditta_56
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Meg lehet-e képlettel oldani azt, hogy az alábbi munkafüzet Összesítő munkalapján a 201. sorban megjelenjenek a munkafüzet munkalapjainak nevei, ahol a 200. sorba a munkalapok sorszámát már bevarázsoltam.
Az összes érintett munkalap Z4 cellájába pedig kiírattam az adott munkalap nevét.A probléma az, hogy egyébként a munkalap-neveket csak bemásolni tudnám egyenként, viszont elég sok ilyen munkalap szokott összegyűlni.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Delila_1
veterán
válasz
merkucyo #32088 üzenetére
Az elsőben, ahova már beírtad a képleteket, másold be a makrót egy modulba.
A többi 9 fájlt másold át egy új mappába, legyen ez a "C:\aaa\"A WS.Range("B10:H100").Copy FN.Sheets("Munka1").Range("B10") sorban írd át a másolandó képletek helyét, ami itt a B10:H100 tartomány.
A sor első fele WS.Range("B10:H100").Copy adja a másolandó tartományt, a második rész, FN.Sheets("Munka1").Range("B10") pedig azt, hogy a megnyitott füzetben hova másoljon. Itt csak a terület bal felső cellájának a helyét kell megadni.A makró egyenként megnyitja a 9 fájlt, elvégzi a másolást, menti és bezárja a megnyitott füzetet.
Ha rendesen összejött, visszamásolhatod a 9 fájlt az eredeti helyükre.Sub Masolas()
Dim FN, WS As Worksheet
Const utvonal = "C:\aaa\"
Set WS = ActiveWorkbook.Sheets("Munka1")
Application.ScreenUpdating = False 'Képernyőfrissítés letiltása
ChDir utvonal 'Direktor váltás
FN = Dir(utvonal & "*.xlsx")
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Workbooks.Open Filename:=utvonal & FN 'megnyitja a fájlt
WS.Range("B10:H100").Copy FN.Sheets("Munka1").Range("B10") 'másolás az elsőből a megnyitottba
Workbooks(FN).Save 'megnyitott mentése
Workbooks(FN).Close 'megnyitott bezárása
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
Application.ScreenUpdating = True 'Képernyőfrissítés engedélyezése
End Sub -
merkucyo
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémára keresem a megoldást:
Van nekem 10 excel táblám külön-külön lementve. Mind a 10 ugyan olyan elrendezésű, de különböző az adatok értéke. Ha beírogatom a számomra fontos képleteket az egyik excel táblába van arra mód, hogy a többibe egyszerű úton-módon tudjam beilleszteni a képleteket és ne kelljen újraírogatnom őket a maradék 9 alkalommal?
Válaszokat előre is köszönöm
-
autosportos
csendes tag
No, végül sikerült megoldanom.
Így lesz korrekt:
=HA(C6="";"";SZÖVEG(((D6-C6)*24);"0,0\ \óra"))
Mindenképp kell a SZÖVEG függvény, ami értelmezi a szöveges részeket, a 0,0 a formátumot adja meg. Az első backslash után kell egy szóköz karakter, ez választja el a számot a szövegtől, a második backslash után pedig mehet maga az "óra" szó. Tehát a munkakezdés és -befejezés óó:pp formátumban íródik ki, az aznapi munkaidő pedig tizedestört alakban. Beosztásban jobban átlátható ily' módon.Amúgy köszönöm a gyors reagálást.
-
lappy
őstag
válasz
blountex #32085 üzenetére
A példa sem jó amúgy mert 8x3=24 és neked csak 23 dobozod van.
De kezdem érteni kit akarsz.
Van egy megrendelés A-B-C dobozokkal különböző darabbal ezeket szeretnéd a raklapra rakni úgy hogy 8 legyen egy sorban majd addig amíg el nem fogy, illetve figyelembe véve a darabszámot is. -
blountex
senior tag
A gond itt az, hogy ez bonyolult, de megpróbálom másképp leírni.
Van egy fix raklapméret mint írtam: 120x80x16cm (a 16 cm az a magasság és a doboznak is van egy fix magassága 14-15-16-17-19cm attól függ milyen a doboz. Egyébként maga a doboz méret: 31x41x15cm)
A raklapon 1 sorban 8 doboz fér el. A 8 doboz állhat különböző méretből és nekem mindig az adott sorban lévő doboznak a legmagasabb mérete kell. -
blountex
senior tag
Sziasztok!
Nagyon réghasználtam már Excelt (igazából csak suli miatt, különösebben nem volt szükségem rá), és csak alapfüggvényeket ismerek. Kérnék egy kis kiindulási alapot a következő feladathoz. Van már egy meglévő tervezett excel tábla, amire ha van rá lehetőség szeretném még jobban kibővíteni. A kibővítés alatt azt értem, hogy sokszor kell manuálisan méretet megadni doboztól függően (mindegyik doboznak más-más magassága van). A raklapnak van egy fix mérete és magassága, ami 60x80x16cm vagy 120x80x16cm és utána jön még rá a doboznak a magassága. A kis raklapon 1 sorban 4 doboz fér el, a nagy raklapon 1 sorban 8 doboz. A példa így néz ki:
Vegyünk egy nagy raklapot, és legyen 32 doboz rajta, ami 4 sorból áll, mert (4x8=32). Abból a 32 dobozból van 3db típus (legyen A-B-C) és mindegyik típusnak más és más a mérete, ami a következő: A 15cm - B 16cm – C 17cm. Az A dobozból van 5 darabunk a B dobozból 23 darabunk és a C dobozból 4 darabunk. Először a (B) 23 dobozt veszem alapul, ami 3 sor és a negyedik sorban megkeresem a következő legmagasabb dobozt, ami a C lesz 17 cm-rel. Így jön ki az, hogy: 3*15cm+17cm és a raklapmagasság, ami 120x80x78cm.
Remélem valamennyire érthetően tudtam elmagyarázni, ettől ez még egy kicsit bonyolultabb szokott lenni. Valami ötlet a megvalósítására, hogy merre induljak el?
-
lappy
őstag
válasz
autosportos #32078 üzenetére
egy lehetséges megoldás
=ÓRA(HA(C6="","",(D6-C6))) + PERC(HA(C6="","",(D6-C6))) / 60 + MPERC(HA(C6="","",(D6-C6))) / 3600
-
autosportos
csendes tag
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogyan tudnám Excelben megoldani az alábbi felmerülő problémát. Szóval van egy munkaidő kezdése és egy munkaidő befejezése cellám idő formátumokkal, ezekbe a cellákba kerül a 7:00 és a 15:30. A munkaidőt egyszerű kiszámolni, az ominózus cellába ugye a 8:30 fog kerülni. Hogyan tudnám ezt átalakítani, hogy ne a 8:30-at, hanem a 8,5 értéket írja ki? Sehogy sem sikerült átalakításokkal, formátummódosítással.
Nem tudom, nehezíti-e a példát, hogy a munkaidő celláját egy egyszerű, az #ÉRTÉK! kiírását lehetőleg mellőző feltételhez kötöttem:
=HA(C6="";"";(D6-C6))
-
DasBoot
aktív tag
Jó reggelt! Mérésadatgyűjtésre szeretném használni az MSExcel-t. Külső adatforrásból, ha van ott változás, (PLC) kellene jeleket mindig egy újabb szomszédos cellába beiatni. Hogyan tudom ezt megtenni? Köszönöm a válaszokat.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Nowitzki #32075 üzenetére
Szia!
Bocs, egyrészt elírás is volt a képletben, mert Sheet1 helyett több helyen Sheet2 szerepelt, másrészt a képlet csak akkor ad helyes eredményt, ha azonos dbszám fordul elő minden tételből. Mea culpa.
Viszont a minta alapján egy lehetséges megoldás, amihez annyi szükséges - remélem megoldható -, hogy a Sheet1 munkalap adatai rendezve legyenek 1. szint termék, 2. szint dátum, 3. szint mennyiség (azaz D, L és K oszlop) szerint.
Ezután egy segédoszlopba beirod a következő képletet: (én az M oszlopba írtam, de gondolom ott lehetnek még adatok:
=HA(ÉS(D2=D1;K2=K1;L2=L1);0;HA(ÉS(D2=T(Sheet2!$A$35);L2>=Sheet2!$B$34;L2<=Sheet2!$C$34);K2;0))
Ez megy az M2 cellába, majd végig, ameddig adatok vannak.A Sheet2 munkalap A35 cellájába kerül a termék kód - itt vigyázni kell, mert a szám-szöveg ellentmondás bekavarhat - ha szövegként van a termék kódja a Sheet1 munkalapon, ide is szövegként kell bevinni.
A képlet a B5 cellába:
=SZUM(Sheet1!M:M)Ha változtatod a termék kódot, vagy a dátumot, természetesen változik az eredmény is.
Próbálok még vele ügyeskedni, de szerintem már ez is használható.
Üdv.
-
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Nowitzki #32071 üzenetére
Szia!
A Szumhatöbb/Darabhatöbb függvények hányadosa lehet jó:
=SZUMHATÖBB(Sheet2!K:K;Sheet2!D:D;A35;Sheet1!L:L;">=" & $B$34;Sheet2!L:L;"<=" & $C$34)/DARABHATÖBB(Sheet2!D:D;A35;Sheet2!L:L;">=" & $B$34;Sheet2!L:L;"<=" & $C$34)
Ha A35 cellában van a cikkszám. A képlet pl. az E35 cellába és húzhatod lefelé az oszlopon.
Szóba jöhet még a kimutatás, ahol állíthatod a szűrőket tetszés szerint.
Üdv.
-
Nowitzki
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
A "Sheet1"-en a "D" oszlopban vannak a cikkek, a "K" oszlopban vannak a mennyiségek, az "L" oszlopban pedig a dátum.
Egy csikkhez és egy dátumhoz minden sorban szerepel ugyanaz a mennyiség is.
A többi oszlopban különböző értékek vannak így a duplikációkat nem lehet törölni.
A "Sheet2"-n a "B34" és a "C34" cellában meg van adva 2 dátum.
Milyen képlettel lehetne kiszámoltani, hogy a "Sheet2"-n a "B34" és a "C34" cellában megadott dátumok között szummázza cikk szerint a mennyiségeket, de egy cikkhez és egy dátumhoz csak egyszer számolja a mennyiséget?Köszönöm!
-
w.miki
veterán
válasz
Fferi50 #32025 üzenetére
Még egy kérdés
Kiderült, hogy óraszámra is ki kell számolnom, ezért az F oszlopba beírtam a napi óraszámot, ami Ha Pih., akkor 0, H-Szo: 11, és V: 10.
Hogyan tudnám, hogy az aktuális értékkel megszorozza az adott napot, és óraszámra is kiszámolja, ki mennyit dolgozott? -
alfa20
senior tag
Köszönöm mind kettőtöknek, akkor ott rontottam el, hogy spóroltam a karakterekkel
a True és a False használatával.
-
Delila_1
veterán
válasz
alfa20 #32061 üzenetére
1 alkalommal elrejted az összes lapot úgy, hogy a lapfülön jobb klikk se mutassa azokat.
Sub Rejtes()
Dim lap As Integer
For lap = 2 To Sheets.Count
Sheets(lap).Visible = xlSheetVeryHidden
Next
End SubItt az első lap az, amit belépéskor mindenki láthat.
Belépéskor felfeded a felhasználó lapját (Sheets("Józs1").Visible = xlSheetVisible, a füzet bezárásakor ismét elrejted.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
alfa20 #32061 üzenetére
Szia!
Ha a munkalap visible tulajdonságát xlVeryHidden-re állítod, akkor semmilyen felhasználói listában, sem jobb egérgombos listában nem látszik.
Felfedni is csak makróból/VBA-ból lehet. Mivel a projekt közös használat esetén nem nyitható ki a VBA nézetben sem, ezért gyakorlott felhasználó is csak akkor tudja megnézni, ha a közös használatot feloldja - az pedig jelszóval (bár nem túl erősen, de) védhető.A közös használatnak - főleg a mentésekkor - lehetnek problémás helyzetei, erre figyelj oda nagyon.
Üdv.
-
alfa20
senior tag
olyat lehet?
akarok készíteni egy közös használatú táblázatot, 63 felhasználó + admin (ő fogja reggelente frissíteni az adatokat). 1-1 felhasználó csak a saját munkalapját érje el és csak abban töltse amit kell.
Első körben készítettem egy 'Login' munkalapot, ha megnyitják a táblát csak ez van felfedve, a többi rejtett.
Bejelentkezést követően, elrejtem a 'Login' lapot és felfedem a belépett felhasználó munkalapját (a többi továbbra is rejtve), itt egy kivételével zárolt az összes oszlop.
viszont amit szeretnék, hogy ne lehessen jobb egérrel fel fedni másol lapjait, vagy a felfedéshez legalább jelszó keljen, illetéktelen ne nézegesse mások lapjait. -
Delila_1
veterán
válasz
Mexildos #32053 üzenetére
A TRIM függvény leveszi a szöveg elején és végén lévő szóközöket.
=TRIM(A1) (ha az A1-ben van a szöveg)
Ezt lemásolod végig a szövegeket tartalmazó cellák mellé, majd másolod a tartományt, és az eredeti oszlopra irányítottan, értékként beilleszted. A segédoszlopot törölheted.
-
Mexildos
aktív tag
sziasztok!
egy olyan kérdésem van, hogy Excelbe bemásoltam nagyon sok rekordot. A gond az hogy a szavak végén van ahol 1 van ahol több szóköz van. Ezt szeretném megszüntetni. Egyenként végig menve ez hosszú lenne. Tudnátok erre nekem mondani egy jó lehetőséget? Kérlek segítsetek.
-
nemlehet
őstag
Sziasztok!
Egy táblában egy olyan feltételes formázásra lenne szükségem, hogy ha hivatkozás (gépen lévő dokumentumra) van a cellában akkor formázza meg egy adott értékre. Elvileg van egy HIVATKOZÁS nevű függvény, de nekem minden körülmények között IGAZ értéket ad vissza, ha üres a cella akkor is. Szóval én csinálok valamit rosszul, vagy ez a függvény nem erre van (a súgó szerint de). Vagy egyáltalán ezt meg lehet oldani amit akarok?
A titkárnő Mucikának nem jó, hogy csak kék lesz és aláhúzott mert olyan hülye, hogy nem veszi észre azért kéne valami ordító piros. A feltételes formázás része már megy, csak ez a függvény nem működik valamiért.
-
bsh
addikt
üdv,
ez miért nem találja meg a keresett értéket aB:C
oszlopokban?vv = Application.Match(Trim(Me.Cells(SelectedRow.Row, LZNR)), KLM.Range("B:C"), 0)
haB:B
-ben vagyC:C
-ben keresem, akkor megtalálja, de ígyB:C
-ben nem, pedig elvileg kéne neki, nem? -
Mittu88
senior tag
válasz
adamssss #32037 üzenetére
3 éve excelezem, de már az első év után alap volt, hogy ha egy képlet másolásakor nem számol, ellenőrzöm az automatikus számolás funkciót. Máskor ne írd le, hogy milyen múltad van, mert félrevezető lehet. Tesla93 fórumtárs is félve kérdezett rá, hogy nem-e egy alap dolog miatt van gondod.
Bocs, csak "kitört" belőlem.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
aviator #32045 üzenetére
Szia!
"Összefüggő" irodalmat én még nem találtam (igaz,nem is nagyon kerestem) a Kovalcsik könyvön kívül. Sokat segít a makrórögzítés - bár abba elég sok felesleges művelet is bekerül, van pár jó fórum, A Microsoft MSDN, MS expertek fórumai.
Keresni kell a neten és találsz biztosan használhatót kérdés specifikusan.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
aviator #32043 üzenetére
Szia!
Az Excel nem tud ilyet, csak a VBA (a makró).
Makróban a Control.Parent tulajdonsága visszaadja, hogy melyik objektum az adott vezérlő "szülője".
Pl, ha egy Userformon létrehozol egy Frame-et, majd abba beleteszel vezérlőket, akkor
Userform1.Controls(1).Parent is Userform1.Controls(0) igaz értéket ad vissza, mert az első (0 indexű) vezérlő a Frame és a második (1 indexű) vezérlő a Framen belül van.Ezzel kicsit még ügyeskedve, minden vezérlőről megtudhatod, hova tartozik.
A vezérlők különböző tulajdonságai - mérete, színe, rajta levő vezérlők száma stb.szintén lekérdezhető a VBA-ban. Javaslom a HELP tanulmányozását.
Üdv.
-
aviator
tag
Sziasztok!
Tud olyat csinálni az excel, hogy megmondja egy form object-ről, mondjuk egy gombról azt, hogy benne van-e egy groupbox-ban, vagy rajta van-e egy formon?
Ha nem tudja ezt esetleg, akkor különböző - a groupbox méretére, illetve az objektum méretére és pozíciójára vonatkozó - feltételekkel meg lehet oldani?
Van esetleg ettől eltérő javaslata valakinek erre a feladatra?Köszönöm a segítséget!
-
bsasa1
csendes tag
válasz
adamssss #32040 üzenetére
Szia,
Képletek/Számolási beállításokban át tudod állítani, hogy csak manuálisan számoljon az excel. Pl ha egy nagy táblában dolgozol rengeteg képlettel ne számoljon folyton újra minden változtatásnál, mert az sok ideig is eltarthat, csak mikor szeretnéd. Az F9 ennek a billentyűparancsa.
-
Sziasztok!
Olyan problémával találkozom amit nem hiszek el.
Van egy A oszlop ahol vannak számok. (így is van formázva)
A B-be egy képletet szeretnék betenni ami így formáz: =(B1*340+2500)*1,47Amikor lehúzom a képletet mindenhol ugyanazt az eredményt adja... Viszont a képletben változik a szám, tehát B1, B2, B3 stb.
Egyszerűen nem értem. Kb 10 éve Excelezem de nem tudom mi lehet a gond
Köszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Pityke78 #32034 üzenetére
Szia!
Beállításoknál az Értékek beillesztése parancsot felteheted a menüszalagra egyéni menücsoportba, vagy a gyorselérési eszköztárba, ahol akkor aktiválódik, ha a másolás megtörtént.
A Ctrl+V letiltása, illetve "átprogramozása" makróval működik csak.
(Munkalap védelme esetén eldöntheted, hogy a zárolt cellák formázása lehetséges-e, vagy sem, viszont ebben az esetben nem lehet megváltoztatni a cella értékét.)
Üdv.
-
Pityke78
őstag
válasz
föccer #32033 üzenetére
De igen, az lenne, csak sajnos akik használják a excel-t, nekik nagyon alap tudásuk van, illetve a Ctrl+C sokkal gyorsabb, egyszerűbb, mint az érték beillesztés.
Ezért gondoltam, hogy valahogy esetleg le lehetne védeni az egész munkalapot, hogy a cella formázás ne változzon.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Be lehet azt valahogy állítani, hogy Ctrl+C -re csak a cella tartalmát engedje másolni és a cella formázást nem?
Le lehet védeni úgy az egyes cellákat, hogy ennél a parancsnál a cella formázást ne másolja?Köszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bandus #32028 üzenetére
Szia!
A probléma megoldásához tudnod kell, hogy az Excel a dátumokat és időt is számként tárolja, a következőképpen:
A szám egész része jelenti a dátumot ( 1900. 01. 01-től eltelt napok számát). míg a törtrész jelenti az időt. Ennek megfelelően 0,5 jelenti a 12 óra 0 percet. Ha a percet le szeretnéd valóságosan is vágni, nem csak a megjelenítésben, akkor a törtrészt kell megmanipulálni.
Az alábbi képlet az A1 cellában levő dátumértéket arra az órára kerekíti, amelyikben éppen van az időpont:
=INT(A1)+INT((A1-INT(A1))*24)/24
Tehát pl. 12:00-tól 12.59-ig a törtrész értéke 0,5 lesz - azaz 12 órát fog megjeleníteni a megfelelő cellaformátum (éééé.hh.nn óó).Üdv.
-
nagyon nagy gondba keveredtem és nem tudom megoldani
vannak dátumaim éééé.hh.nn. óó:pp formátumban és ebből szeretnék én éééé.hh.nn. óó formátumot, de úgy, hogy ne csak a megjelenítéskor tűnjenek el a percek, hanem valóban kerüljenek levágásra. és ezt nem sikerül megoldanom. hogyan csinálnátok?
köszönöm
-
DasBoot
aktív tag
Szép napot, Mindenkinek! A kérdésem az lenne, hogy külső adatokból hogyan lehetne feltölteni a cellákat úgy, hogy a következő mindig egy újban legyen. Egyelőre csak egy példa, mert a gondom kétrészű. Hogyan lehet feltölteni a cellákat másodpercenként, hogy mindegyik érték a következőbe kerüljön?
Egyébként a feladat az, hogy egy PLC adatait kellene rögzítenem, amikor változás van. Az előzőhöz képest megváltozott adatot kell beírni egy másik cellába, értelemszerűen valamelyik szomszédosba.
Az első kérdésemre várom a választ, a másik majd ebből következni. Előre is köszönöm: Joe
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
w.miki #32024 üzenetére
Szia!
Az a probléma, hogy a DARABHATÖBB függvény akkor számolja csak az értéket, ha minden feltételnek megfelel a cella.
Amikor a név a második oszlopban van, a függvény nem számolja hozzá, ezért azt külön meg kell számoltatni:
=DARABHATÖBB($A:$A;$G5;$D:$D;H$1)+DARABHATÖBB($A:$A;$G5;$E:$E;H$1)Üdv.
-
w.miki
veterán
ott 15-nek kellene lennie.
A régi formátumban jó is volt, csak ott macerás kijelölni a tartományokat, az új pedig automatikusan azt számolná, amit kell.... elvileg... de valamiért mégsem... -
Delila_1
veterán
válasz
lenkei83 #32019 üzenetére
El lehet rejteni az egész füzetet a Nézet | Ablak | Elrejtés menüponttal. Pl. a personal.xlsb is rejtetten nyílik meg (ha van) az Excel megnyitásakor.
Olyankor érdemes alkalmazni, mikor a felhasználó számára nem akarjuk elérhetővé tenni azt a füzetet, aminek az adataiból a látható füzet dolgozik. Éppen most írtam egy ilyen makrót, ami a füzet megnyitásakor behívja, és eleve elrejti a rengeteg adatot tartalmazó füzetet.
-
lenkei83
tag
válasz
user112 #32011 üzenetére
Szia!
Olyan nincs hogy egy lap sem látszik, helyesebben elrejteni nem lehet mindet. Ilyet tudomásom szerint még a VBA sem tud.
A munkalapok láthatóságát viszont ki lehet kapcsolni, viszont az excel beállítás.
Beállítások/speciális/beállítások megjelenítése ehhez a munkafüzethet csoport / munkalapfülek megjelenítésébe pipa.
üdv
P. -
lappy
őstag
a másodikra pedig amikor beállítod a listát akkor egy
=HA(ÜRES(D5)," ",$I$5:$I$7)
fv-l lehet korlátozni
D5 az első lista cellája
I5 : I7 a lista helye
ugyanúgy kell mint a legördülő esetén csak a lista megadáskor nem közvetlen a tartomány lesz beírva hanem egy ha fv-el éred el. -
lappy
őstag
Az elsőre nem vmi szép megoldás de kis számú lista esetén még használható:
ha kiválasztasz egy elemet az elsőből akkor a hozzá tartozó lista jön fel
a második elemnél a második lista jön be.
magyarul ha van 5 elem a listában akkor 5 tartományt hozol létre amiben van négy elem (az 5. lenne a kiválasztott) -
HREH
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne: van két legördülő listám, mindkettőben ugyanazokat az elemeket lehet kiválasztani. Azt szeretném elérni, hogy ha az elsőben kiválasztok egy értéket, akkor a másodikban már ne lehessen ugyanazt választani, ergo mindenféleképp különböző legyen a két érték.Illetve megoldható, hogy a második listából ne lehessen választani, amíg az elsőből nem választottunk?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
lappy
őstag
válasz
user112 #32011 üzenetére
Kezdőlap > Formátum.
A Láthatóság csoportban kattintson az Elrejtés és felfedés pontra, és válassza a Munkalap felfedése parancsot.
A Felfedés párbeszédpanelen kattintson duplán a megjelenítendő rejtett munkalap nevére.
MEGJEGYZÉS : Egyszerre csak egy munkalapot fedhet fel.
MEGJEGYZÉS : Az xlSheetVeryHidden tulajdonságot hozzárendelő VBA-kód által elrejtett munkalapok megjelenítéséhez nem használhatja a Felfedés gombot. Ha VBA-makrókat tartalmazó munkafüzetet használ, és a rejtett munkalapok használata során hibákat tapasztal, további információért forduljon a munkafüzet tulajdonosához.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Egy excel táblában nem látszanak a munkalapok. Egy sem, csak a gördítősáv. Valószínűleg makróban van elrejtve, mivel a markó szerkesztőben több munkalap is látszik. Hogyan lehetne láthatóvá tenni?
-
w.miki
veterán
válasz
bsasa1 #32002 üzenetére
közben kicsit utánaolvastam, de sehogy nem működik
Próbáltam így=DARABHATÖBB($A:$B;G5;$D:$E;$H$1)
(A oszlop a hónap neve, G5 a hónap, ami mellé összesítené, D,E a beosztás, H1 a név, ami alá összesítené)
Ilyenkor aki az E oszlopban (is) szerepel, annak a napjait nem számolja beleBár csak az A oszlopban vannak a hónapok, még rosszabb, ha így hivatkozom:
=DARABHATÖBB($A:$A;G5;$D:$E;$H$1)
ilyenkor ?ÉRTÉK hibaüzenetet dobnem értem...
-
heroldbalu
tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni a következő problémámmal.
Excel-ben szeretnék szűrni táblázatra, nem úgy mint az automata szűrő ami csak oszlopra szűr.
Csináltam egy mintát hogy mit szeretnék csinálni. A felső táblázat a bemenet az alsó pedig a kimenet lenne a szűrés után.
A hozzávalók egy összevont cella, amire ha szűrést állítok be akkor csak az első "Hozzávalók"-ban lévő elemekre tudok szűrni Nekem, viszont az kellene hogy a Hozzávalók alatt lévő összes elemre.
Ha sikerülne és rászűrök a "teknős elemre akkor az alsó táblázatot kellene mutatnia az exelnek.
sajnos a speciális szűrő nem vált be mert a cella összevonást az sem kezeli jól.
(A "hozzávalók" mennyisége változó, viszont pl az első dobozból csak ugyan azok az elemek állnak rendelkezésre)Tudna Valaki segíteni miként lehetne ezt megoldani ? félnapja próbálkozok vele eredménytelenül.
Köszönöm
-
w.miki
veterán
válasz
bsasa1 #32002 üzenetére
bocsi, ezt a feltételt nem nagyon értem.
Azt hogyan tudom beállítani, hogy ha A oszlopban Május van, és G oszlopban is Május, csak akkor számolja össze Béla napjait.
Vagyis HA A=G, AKKOR Béla napok = x = Értek, ezt hogyan adom meg?
Sajnos nem értem teljesen a példafüggvényt -
balagedebr
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni a Kovalcsik Géza Az Excel programozása című könyv CD mellékletének tartalmát honnan tudom megszerezni? Esetleg ha vkinek megvan el tudná küldeni? Úgy tudom nem több pár megánál. -
edari
őstag
Mai Excel
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Onedrive-n elhelyezett excel-ben van lehetőség arra, hogy bizonyos cellák módosítását korlátozzuk, ha a webböngészőben nyitja meg a file-t valaki? Elméletileg ilyenkor a macro-k nem működnek.
Konkrétan arra lenne szükségem, hogy a megnyitáskori tartalmat ne lehessen módosítani, csak új sorokat hozzáadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Parkside szerszám kibeszélő
- Battlefield 6
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest