Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssrobi
csendes tag
válasz matekmatika #2099 üzenetére
Köszi! Megnézem és jelentkezek )
-
matekmatika
tag
Persze a követkaző formula kicsit elegánsabb. Nem csak azért, mert van benne egy hibakezelés is arra az esetre, ha nem lenne nyitva a másolandó adatokat tartalmazó munkafüzet, hanem mert csak
Sub akarmi()
On Error GoTo ErrorHandler
Workbooks(''munkafüzet1.xls'').Activate
Columns(''A:A'').Select
Selection.Copy
Workbooks(''munkafüzet2.xls'').Activate
Cells(1, 1).Select
ActiveSheet.Paste
Exit Sub
ErrorHandler:
Workbooks.Open Filename:=''munkafüzet1.xls''
End Sub -
matekmatika
tag
Találkoztam már többször én is ezzel a hiányosságával az vb-nek. Tartományt nem tud kezelni közvetlenül, de ha beszúrsz egy modult és a tartomány kijelölést, valamint a másik munkalapon a beillesztést az ott lévő függvényben vagy eljárásban végezteted el akkor működni fog.
Tehát ahol a kódod van ott Insert-module. Majd itt a modulon végezteted el a tartomány kijelölés-másolás-beillesztést.
Sub akarmi()
Windows(''munkafüzet1.xls'').Activate
Columns(''A:A'').Select
Selection.Copy
Windows(''munkafüzet2.xls'').Activate
cells(1,1).select
activesheet.paste
end sub
Az eredeti kódod helyén pedig egyszerűen maghívod az akarmi-t. Így:
akarmi
Ha nem megy írj megcsinálom.
[Szerkesztve] -
ssrobi
csendes tag
Látom megzavartalak Titeket a pontjaimmal azok csak azért voltak ott, hogy van folytatása, ami egy érték beillesztés, illetve 3 oszlop esetében szövegből oszlopok készítés Csak azok működnek azért nem másoaltam be!
A hibaüzi a következő:
Runtime error 1004
Range osztály Select metódusa hibás
és sajna nem csinálja meg
Persze nem én irtam a makrót, hanem makrorögzitővel készült -
Jeti1
tag
Egy excel táblát (MS Office 2003) szurtam be worbe objektumként és rendessen kitöltöttem, meg megformáztam.Vagyis majdnem, mert van egy vonal a táblázatban ahova vékony keretet akarok rakni és elvileg azt is rakok ám az mégis vastag.
Ilyenkor hol keressem a hibát?Mit csináljak?Akár fel is töltöm valahova, ha valaki megcsinálja azt normálisra.Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk. Különben félő: meghalunk anélkül, hogy nevettünk volna. /La Bruyére/
-
lapa
veterán
válasz matekmatika #2094 üzenetére
látom én már nem is kellek, elmentem sörikézni
valami hibaüzi van, vagy csak nem csinálja meg? -
ssrobi
csendes tag
válasz matekmatika #2092 üzenetére
Sajna nem müxik..pedig mindkettő nyitva van..
lapa!
Hog érted, hogy a pöttyöknél? nem igazán értem -
ssrobi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segíséget szeretnék kérni, alábbival mi lehet a gond:
Private Sub CommandButton1_Click()
Windows(''munkafüzet1.xls'').Activate
Columns(''A'').Select
Selection.Copy
Windows(''munkafüzet2.xls'').Activate
......
Egyik münkafüzetből szeretnék átmásolatatni egy másik munkafözetbe adatokat..de nem csinálja meg..nem is lehet ilyet!?
Köszi előre is! -
Xtoph
csendes tag
válasz matekmatika #2069 üzenetére
Köszi!
-
bumper
senior tag
Pivot tábla képes-e arra, hogy ne csak a már megadott adatokat mutassa, hanem képleteket kezelni, ha változik az adat (esetleg új sor jön be stb.) akkor azzal frissítve számoljon ?
thx -
BoGyo[ME]
tag
válasz matekmatika #2086 üzenetére
Hááát, lehet, hogy elméletileg hiányzik, de a gyakorlatban tökéletesen működik...
Bár ahogy így kezdenek felelevenedni - rég elfeledett - ''programozói'' emlékeim (semmi komoly, csak Basic, TP), mondasz valamit... -
BoGyo[ME]
tag
válasz matekmatika #2084 üzenetére
Azért köszönöm szépen! Eredetileg én is valami ilyesmit akartam - lehet, hogy át is alakítom ilyenre -, de egyelőre csak ''favágó'' módszerel sikerült megoldani (mindegy így is roppant büszke vagyok rá, ez az első makróm... ):
Sub Hiperhivatkozás()
Set leir = Worksheets(''leírás'')
a = 9
b = 31
c = 5
i = 1
j = 1
For k = a To b
Range(Cells(k, c), Cells(k, c)).Select
If Cells(k, c) = '''' Then Else ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:='''', SubAddress:= _
'''leírás'!A'' & i, TextToDisplay:=Selection.Value
Range(Cells(k, c + 1), Cells(k, c + 1)).Select
If Cells(k, c + 1) = '''' Then Else ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:='''', SubAddress:= _
'''leírás'!A'' & i, TextToDisplay:=Selection.Value
i = i + 1
Next k
End Sub -
BoGyo[ME]
tag
válasz matekmatika #2074 üzenetére
Szuperül működik, köszi szépen... Egy dologgal azonban jó volna kiegészíteni (bonyolódott az alap-tábla ):
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha az ''E'' oszlopban nincs semmi, akkor az ''F'' oszlopra hajtsa végre a hiperhivatkozás beszúrását, vagy ami mégjobb lenne:
Minden egyes sorban nézze meg mindkét oszlopot, és amelyik nem üres, ahhoz rendelje hozzá az adott sort a ''leírás'' munkalapon (ha mindkét oszlopban van valami, akkor mindkettőhöz ugyanazt a cellát kellene hozzárendelni).
A gyakolatban:
alap munkalap
E F
9 alma
10 körte
11 narancs
12 szilva dinnye
leírás munkalap
A
1 piros
2 sárga
3 narancssárga
4 lila;zöld
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rolko
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Mi az a képlet amivel egy adott oszlopban lévő számot meglehet szorozni? -
Djatus
csendes tag
válasz matekmatika #2079 üzenetére
Köszönöm szépen, pont ez kellett!
-
matekmatika
tag
Na mindegy, A-B-C oszlopra nézve a képlet:
=HA(HIBÁS(HOL.VAN(F2;A:A;0));HA(HIBÁS(HOL.VAN(F2;B;0));HA(HIBÁS(HOL.VAN(F2;C;0));''Nincs ilyen'';''C'');''B'');''A'')
ahol az F2-be van a keresett érték.
Ha több oszlopra is ki kell terjeszteni a keresést akkor ez alapján már menni fog.
Valóságban:
[link] -
takyka77
tag
Sziasztok!
Egy olyan primitív kérdésem lenne, hogy az miért van, hogy a képletek csak akkor frissülnek ha elmentem a táblát. -
Djatus
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy táblázat, melyben minden érték egyedi. Értéket keresnék benne és amelyik oszlopban megtalálja, annak adja vissza az oszlop nevét.
Pl.:
A B C
1 5 6
2 7 9
3 8 11
Tehát, ha a keresett érték pl.: 7, akkor B adja vissza eredményül.
A HA és a KUTAT (KERES) függvényel megtudom csinálni egy oszlopra, de egyszerre többre sajnos nem.
Előre is köszönöm a segítséget! -
BoGyo[ME]
tag
válasz matekmatika #2074 üzenetére
Köszi szépen, holnap kipróbálom...
(így, mások által kidolgozva nem is tűnik olyan bonyolultnak... ) -
matekmatika
tag
válasz matekmatika #2072 üzenetére
Sajnos az előző kóddal csak addig működött amíg fel nem töltöttem, mert letöltve már nem volt jó. A link-ben levő munkafüzetben már javítottam a kódot, helyesen:
a = 9 'az ''alap'' munkalapodon az első cellád sora (E9 vagyis 9)
b = 11 'az ''alap'' munkalapodon az utolsó cellád sora (E11 vagyis 11)
c = 5 'az ''alap'' munkalapodon a szöveget tartalmazó oszlopod száma (E vagyis 5)
i = 1 'a ''leírás'' m.lapon az első leírást tartalmazó cellád sora (A1 vagyis 1)
j = 1 'a ''leírás'' m.lapon a leírásokat tartalmazó celláid oszlopa (A vagyis 1)
For k = a To b
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:='''', SubAddress:= _
''leírás!A'' & i, TextToDisplay:=Selection.Value
i = i + 1
Next k -
matekmatika
tag
Pedig ennek mennie kellene:
[link] -
matekmatika
tag
válasz BoGyo[ME] #2070 üzenetére
1. Készíts akkor egy makrót, (ESZKÖZÖK -> Makró -> Makrók..., Makrónévhez beírsz egy nevet (pl. hyper, de bármi lehet amit nem foglalt le magának a VB ), majd: Létrehozás.
2. Másold be ezt a Sub makróneve() és az End Sub közé:
a = 9 'az ''alap'' munkalapodon az első cellád sora (E9 vagyis 9)
b = 11 'az ''alap'' munkalapodon az utolsó cellád sora (E11 vagyis 11)
c = 5 'az ''alap'' munkalapodon a szöveget tartalmazó oszlopod száma (E vagyis 5)
i = 1 'a ''leírás'' m.lapon az első leírást tartalmazó cellád sora (A1 vagyis 1)
j = 1 'a ''leírás'' m.lapon a leírásokat tartalmazó celláid oszlopa (A vagyis 1)
For k = a To b
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:='''', SubAddress:= _
leir.Cells(i, j).Value, TextToDisplay:=Selection.Value
i = i + 1
Next k
3. Majd futtasd le.
Próbáltam elég állítási lehetőséget beletenni, illetve magyarázatot hozzá.
Ha mégsem menne (de csak akkor ) itt megnézheted mit is csinál, remélem erre gondoltál, bár sok fantáziája nem lehetett annak aki kitalálta. (bocs )
(katt a command button-ra)
Hopp, a tar.hu -ra a feltöltés nem müxik az uw-t meg nem akaródzik rájönnöm hogy kell belinkelni, ha tudja vki segíthet
[link]
[Szerkesztve] -
BoGyo[ME]
tag
válasz matekmatika #2068 üzenetére
Köszi!
Sajna felsőbb utasításra kell így csinálni (a másik munkalapon szereplő adatok külön is kellenek), úgyhogy ha valaki tudna segíteni makróval...
(roppant hálás lennék) -
matekmatika
tag
válasz BoGyo[ME] #2067 üzenetére
1. Kézzel egyesével
2. Nem tudom
3. Makróval
De ha már makró akkor nekem praktikusabb lenne a hiperhivatkozások helyett megjegyzésekbe pakolni a leírást.
Mert így:
- egy munkalapot megspórolsz
- a szöveg fölé állva egyből látod a leírást (nem kell kattintani)
- hiperhivatkozásnál vagy vissza kell hivatkoznod az eredeti munkalapodra vagy kézzel
visszakattintani, ha elolvastad a leírást. -
BoGyo[ME]
tag
Hali!
Azt szeretném megtudakolni, hogy hogyan hiperhivatkozást ''automatikusan'' elhelyezni, konkrétan:
Az egyik munkalap (nevezzük alap-nak) bizonyos oszlopában szerepelnének különböző szövegek, amiket hiperhivatkozással össze kellene kötni egy másik munkalap (leírás) adott oszlopában szereplő szöveggel, úgy hogy a sorok folyamatosak.
A gyakorlatban:
alap;E9 -> leírás;A1
alap;E10 -> leírás;A2
alap;E11 -> leírás;A3
etc.
Ezt hogy lehetne automatizálni? -
Xtoph
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Szeretnék összehasonlítani 2 cellát vagy 2 worksheet-et?
Hogyan lehetséges ez?
Löszi
Kristóf -
-
sekli
addikt
válasz Apollo17hu #2055 üzenetére
pénznemmel nem lehetett, a testreszabás meg nem sikerült, hogy kell? ### km igy nem jo...
-
sekli
addikt
helo
Hogy lehet excelben egy cellába a szám mögé mértékegységet rakni (nem forint, vagy USD) ? -
t_ferenc
őstag
hali!
kérdésem, hogy Excelben hogy lehet beállítani azt, hogy számok beadása során automatikusan beírja az eggyel nagyobb számot a következő rublikába?
kösz a választ.if you fall seven times, stand up eight
-
Donar
csendes tag
válasz matekmatika #2050 üzenetére
Varázslatos, muxik
Thx -
Donar
csendes tag
válasz matekmatika #2048 üzenetére
Az nem jó, mert a szöveg amugy is tartalmaz pontos veszőt, ez egy php file volt ami áthuztam $tagolva az adatok, az volna a cél hogy az oszlop tördelés helyére visszakerüljön a $jel.
-
Salex1
őstag
válasz matekmatika #2040 üzenetére
Köszi
-
Donar
csendes tag
válasz matekmatika #2045 üzenetére
Az oszlopokat kell eggyesiteni a, b, c, d,e oszlop van, annak idelyén sikerült valahogy ugy hogy elmentettem, szöveg tabulátorral tagolt formába, majd megnyitottam wordbe és a keres / csere parancs segítségével lecseréltem a tabok helyét $ ra. de most ha beirom a keres mezőbe ^T akkor azt írja érvénytelen parancs, lehet nem ez wordben a tab jele?
-
matekmatika
tag
Hát így most kapásból általánosat azért nem tudok mondani, mert nem tudhatom hány cellára bontottad szét a sorokat, illetve mindegyik sor ugyanannyi cellára lett-e bontva, vagy nem.
Ha pl A1-A2-A3-A4 cellákat akarod egyesíteni $ karakterekkel elválasztva azt:
mondjuk A5-be beírt =A1 & ''$'' & A2 & ''$'' & A3 & ''$'' & A4 függvénnyel teheted meg.
Ha a cellák száma vízszintesen változó, akkor passzolnám a kérdést, illetve ez esetben én makróval próbálkoznék, azzal egyszerűbb - nekem. -
Donar
csendes tag
válasz matekmatika #2043 üzenetére
Azért alakitottam át mert szerkesztenem kell benne adatok és ilyen formában tudok, viszont utána vissza kéne alakitani az eredti $ jeles elválasztásra.
-
Donar
csendes tag
Ismét egy buta kérdés, megnyitottam excelbe egy .php filet amiben az adatok $ jelel voltak elválasztva. A szövegbeolvasó varázslónál, 1 lépésnél tagolt, 2. lépésnél '' határólo jeleket, beállítottam egyébre és beírtam a $ jelet, és igy szépen táblákba tördelte nekem.
Kérdés hogyan tudom ezek után legeegszerűbben viszaálítani az eredeti álapotot, tehát hogy ne legyen tördelve és $ jelek visszakerüljenek a tördelés helyére? -
Donar
csendes tag
válasz matekmatika #2036 üzenetére
Majdnem jó, a hiba is az én fogalmazás zavaromból eredt. javítva igy néz ki és perfect.
=HA(C1-B1>B1/10;(C1-10)*1,2;(B1+B1/10)*1,2)
Köszönöm -
matekmatika
tag
válasz matekmatika #2039 üzenetére
A szemtelen
Nem tudom vigyorgás nélkül.
Hacsak...
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
''Munka1'' és ''Munka2'' munkalapokat feltételezve:
Munka1 A oszlopában nevek, B oszlopában telefonszámok, ekkor
Munka2 A1 cellájába ha beírsz egy nevet (amely szerepel Munka1 A oszlopában) a mellette levő B1 cellába pedig a következő képletet:
=FKERES(A1;Munka1!A;2;HAMIS)
akkor a B1-ben megjelenik a megfelelő telefonszám. Ezt a képletet a cella jobb alsó sarkában levő négyzetet ha lehúzod, tovább tudod másolni az alatta levő cellákba is.
Persze ennél szebb a:
=HA(A1='''';'''';FKERES(A1;Munka1!A;2;HAMIS))
képlet mert itt nincs #HIÁNYZIK felirat abban az esetben ha Munka2 A1 cellája még üres. -
Salex1
őstag
Egy kis segítséget kérnék!
Adott egy táblázat..A oszlopban nevek. B oszlopban mondjuk telefon számok...
egy másik lapon kellene, hogy egy mezőbe beírok bizonyos szöveget és azt keresse ki a nevek közül, mint adatbázisból és adja ki mellé a telefonszámot!
Egyszerű és csak én akaron túlbonyolítani, vagy .. ? -
Donar
csendes tag
Sziasztok, köv. kérdésben vagyok lemeredve kicsit
Szükségem lenne a köv excel fügvényre.
Adott A1 ahova majd az értéket kapom tehát ide kell a fügvény.
Van B1 aminek értéke mondjuk 100 van C1 aminek értéke mondjuk 160 de ezek változó értékek tehát lehet más is. Ki kéne számolnia hogy mennyi B1 10 százaléka, majd B1 és C1 különbözetét, ha B1 és C1 különbözete nagyobb mint B1 10 %-a akkor C1 ből vonjon le 2 őt, majd ezt az értéket * fel 20 százalékkal, és a kapott eredményt írja be A1 be. Viszont ha B1 és C1 különbözete kisebb mint B1 10 %-a akkor B1-hez adja hozzá B1 10 % és ezt írja A1 be.
Nem egyszerű, de hátha vki -
nbk
aktív tag
sziasztok,
Nem bírom megtalálni, hogy lehet excelben a segédrácsot kikpacsolni... szóval, hogy ne látszódjon a cellarácsozat... a fehér keret azért nem megoldás, mert a táblázat háttere egy kép.
köszi''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
Dictator^
veterán
lenne egy kérdésem, véletlen az egész táblázatot bekereteztettem szegéllyel, a 65536sort és igy 2mb lett a fájlom, hogy vonjam vissza ? mert elvileg 200sorra van szükségem, és 6 oszlopra. de hiába jelölöm ki a maradék 60000sort és törlöm ugyanugy 2mb marad a fájl mérete
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
robstah
csendes tag
Sziasztok,
van egy táblázat adatokkal, és van hozzá jó pár pivot. Mindegyik pivot ugyanarra az adatokra mutat - A:V oszlopok. Ha elmentem a táblázatot és az alapadatokat megváltoztatom a pivot valamiért átírja az A:V hivatkozást A-re. Az alapadatok struktúrája nem változik. Így persze minden pivotot a varázslóval vissza kell írnom, hogy az A:V-ből vegye az adatokat.
Mi lehet a gond? -
lapa
veterán
válasz stargazer #2022 üzenetére
a kimutatás (pivot) valamivel kultúráltabb, de nem sokkal. alapértelmezetten ott is nyomogatni kell a felkiáltójelet. esetleg a pár posttal feljebbi 'sheetchange' makróval lehet ügyködni, de nemtom mennyire célszerű minden bevitelt követően ki+be kapcsolgatni a szűrőt. persze ugyanez áll a pivotra is.
-
lapa
veterán
válasz Empityu #1999 üzenetére
Sub LastCellInColumn()
Range(''A65536'').End(xlup).Select
End Sub
([link])
előtte szükség lehet az uccsó használt cella resetelésére. nem kell külön sub hozzá, elég a másik elé írni.
Sub Reset_lastcell()
'David McRitchie, http://www.mvps.org/dmcritchie/excel/lastcell.htm
Dim x As Long 'Attempt to fix the lastcell on the current worksheet
x = ActiveWorksheet.UsedRange.Rows.Count 'see J-Walkenbach tip 73
End Sub
([link]) -
lapa
veterán
válasz Viktor0610 #2012 üzenetére
igazad lehet, nemtom honnan szedtem. pedig még teszteltem is mit csinál a képlet irányított beillesztése... köszi a javítást
jaigen, engem a $K zavart meg, azt hittem oda is ugyanezt a képletet szeretné.
[Szerkesztve] -
Aljas
csendes tag
válasz matekmatika #2019 üzenetére
Kár, hogy ez ([link]) nem válasz a kérdésre...
Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!
-
stargazer
senior tag
Hi!
nagyon remélem h van itt legalább egy olyan excel-guru aki tud az én problémámon segíteni! az a helyzet h van két tábla. az egyik a másikbol veszi az adatokat direkt hivatkozással, és szűrve kellene legyen. igenám csakhogy az a gond, hogy amíg az autoszűrő be van kapcsolva, addig hiába irogatok én be bármit is a forrás táblába, még frissitésre sem hajlandó azt megmutatni, csak ha ki-be kapcsolom az autoszűrőt. nem létezik valami olyan szűrési megoldás, ami azonnal mutatná a forrás tábla változásait a szűrt táblában is?
Előre is köszi!Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
kolja
tag
Üdv mindenkinek!
Hatalmas problémám van! 12 munkalapon keresztül kellene göngyölítenem adatokat. Csak az a baj jelentékeny mennyiségű sorról és oszlopról van szó. Én meg lusta vagyok.
Van e olyan eljárás amivel a másik, jelen esetben mindiga sorban előtte lévő munkalap egy cellájára tudok utalni? A munkalapokat 1-12-ig számoztam, de ha más kell akkor azt írok be amit mondtok.
Az, hogy 12*sokszáz helyre bemásolgassam a '1'!K12-höz hasonló cuccost az nem megoldás ...
Előre is köszönöm ...
koljaNem élteni sok fulcsaság ...
-
Jeti1
tag
válasz matekmatika #2019 üzenetére
Kösz.
Bocs, lusta voltam visszaolvasni.Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk. Különben félő: meghalunk anélkül, hogy nevettünk volna. /La Bruyére/
-
Jeti1
tag
Excelbe valahogy lehet olyat csinálni, hogy a cellát függölegesen választom ketté?
Olyasmit akarok, hogy kettö cellát egyesítek majd azt függölegesen elosztok illetve csak simán egy cellát függölegesen elosztok.Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk. Különben félő: meghalunk anélkül, hogy nevettünk volna. /La Bruyére/
-
Dictator^
veterán
válasz matekmatika #2016 üzenetére
hát ezért mondom hogy a kereséses megoldás sem jó
csak nálam állandóan egy hibaüzenet jön ki, hajnali nemtudom hánykor csináltam, ugyhogy most neki esek (amit csináltál jóóó, csak mivel bénáztam probálgattam hátha összejön mással )És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
matekmatika
tag
válasz Dictator^ #2015 üzenetére
És mi nem tökéletes benne?
Meg most azt írtad a mező színét színezi ki amit találtál. Eddig az volt hogy egy cellán belül több tétel is van és azok más-más színűek legyenek. Most akkor csak szimplán meg kell jelölni azt a cellát amiben egy tétel szerepel máshol is?Kezdem elveszíteni a fonalat
Miért nem linkeled be a táblázatot és akkor talán könyebb lenne megérteni? -
Dictator^
veterán
válasz matekmatika #1969 üzenetére
valami nem jott ossze ebbe a makros dologba, probalkozom meg, talaltam jo dolog de ez se tokeletes, egy keresessel (szavakra kereses), ki lehet cserelni az osszes mezo szinet, amiben all pl a cola, de ez nem tokeletes mind1 nincs csak 100sor lehet sajat kezuleg csinalom a szinezest, de meg proba a makroval
koszi, hogy megcsinaltad,remelem osszejon
respektÉs különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
o.g.
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogyan lehet az excelben beállítani, hogy a tizedestörteket ne vesszővel, hanem ponttal válassza el????
előre is köszi -
MODERÁTOR
-
Pá
addikt
Hehe, gondoltam, hogy ez lesz.
Egyébként kifelejtettem, hogy vannak még alvállalkozók, két fajta szállítási mód, raktárköltség, karbantartás, visszahozott áruk stb stb.
Nem sok értelme lenne átküldeni, mert a 122 oldalas szabálykönyv nélkül nem sokat értenél belőle. Ráadásul még lesz pár nap meló amire végzek, mert ez a gyártásos rész az egésznek kb csak 15%-a, ezen kívül lesz még egy marketinges(árak, reklámok, ügynökök, minőségellenőrzés, kutatás-fejlesztés), egy pénzügyi(részvények, árfolyamok, hitelek, befektetések), egy cash-flow, meg egy egyéb minden apróságnak. Ráadásul mindezt 3 éven keresztül minden negyedévre. Aztán összelinkelgetni őket, hogy alkossanak szép nagy egészet... Na, panaszkodásnak vége, megyek vissza dolgozni.
Egyébként rájöttem, hogy ez nem fog menni egy nagy táblázatban, most sok kicsit csinálok és azokat próbálom összehangolni.
Kösz egyébként a másikra a választ, majd még jövök ha lesz valami egyszerű kérdésem.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
lapa
veterán
szvsz ilyen formában kéne:
workbooks(''C:\my excel files\masik.xls'').sheets(''fülneve'').cells(2,2) = ...
mindkét táblában annak a sheetnek a kódja legyen, amelyiken az érintett cella van, tehát ''fülneve''.
mindenesetre elég meleg szerintem, mozgatni nem lehet, meg gondolom elszáll ha mindkét tábla más júzernél nyitva van. nemtom lehet-e ilyen.
most belegondolva lehet, hogy ilyen is kell nyitáshoz-csukáshoz:
workbooks(''C:\my excel files\masik.xls'').open
workbooks(''C:\my excel files\masik.xls'').close savechanges:=true
vagy vmi ilyesmi, lehet, hogy rossz a szintakszis
két aposztróf = macskaköröm, a szokásos.
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Na közben ha valaki nagyon unatkozik gondolkozhat a problémámon. Én most kicsit belezavarodtam.
Épp azon filozom, hogy lehetne a leglogikusabban felépíteni egy táblázatot. Van 2 gyáram, mindkettőben 2 műszak, illetve az első műszak tud túlórázni. Mindkét műszak illetve a túlóra órabére is különböző. 2 terméket gyártok, mindkettőhöz 2 nyersanyagot használok fel, illetve 2 gyártási fázisuk van. Természetesen különböző a nyersanyag és órabér felhasználásuk fázisonként.
A táblázat azt kéne tudja, hogy ha beírok egy célszámot, hogy mondjuk 6000 db ''a'' termék kell és 4000 db ''b'' akkor elosztja gyárak, fázisok, műszakok között, hogy hol mennyit gyártsak a lehető legkevesebb pénz és munkaóra felhasználásával.
Esetleg visszafele is működhetne, tehát beírom, hogy mennyi pénzem és nyersanyagom van, és ebből kihozza a legtöbb terméket.
Ezen kívül kéne jelezze a költségeket, felhasznált munkaórát, nyersanyagokat stb gyáranként, műszakonként és fázisonként lebontva...
Nem lenne gond, ha az esetlegesen felmerülő szállítási(egyik gyárból a másikba) költségeket is figyelembe venné amikor meghatározza, hol mennyit gyártsak.
Egyelőre a táblázat felépítésén gondolkozom, hogy lenne a legátláthatóbb. Utána gondolom solverrel meg lehet oldani a számolás részét. Bár jobban örülnék egy automatikusabb módszernek, mert solverrel elég macerás beállítani mindig a feltételeket. De ahhoz gondolom már programozni kéne, azt meg sajna nem tudok.
Na mindegy, nem hiszem, hogy bárki is ezen fogja törni a fejét csak próbából beírtam hátha nagyon unatkoztok. Eseteg 1-2 ötletet elfogadnék. Ha van.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
MarKoo
addikt
Lenne egy kérdésem.
Adott Excelben 1 oszlop, ahol minden cella értéke $K10*1,2, szóval az előtte levő cellának az 1,2-szerese. Én ezt az oszlopot szeretném átmásolni az előtte levőnek a helyére, de akkor ugye minden cella értéke 0-ra vált, mert nem tud milyen értéket 1,2-vel beszorozni. Tudom, hogy meg lehet oldani valahogy, hogy ne a cella tartalmát másoljam át, hanem a konkrét látható értékét, de nem jut eszembe, hogy hogyan. Valaki tudna nekem segíteni? :$https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.
-
Pá
addikt
Hmm, és mivan ha a két összekötendő cella két külön worksheeten van? (ne adj isten két külön excel fileban...)
Akkor az idézőjeles részbe a cella neve helyett a teljes elérési útvonalat adjam meg? És Alt+F11 után melyik worksheet-re duplakatt?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
lapa
veterán
itt egy mintakód, elég kezdetleges. ez a B2 és C2 cellákat fogja kapcsolni.
alt + F11 --> azon belül duplakatt munka1-re vagy sheet1-re. oda másold be.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = ''$B$3'' Then
Cells(2, 3).Value = Cells(2, 2).Value
End If
If Target.Address = ''$C$3'' Then
Cells(2, 2).Value = Cells(2, 3).Value
End If
End Sub
persze még ki kell egészíteni, hogy mivan ha jobbra vagy más irányba lép el a celláról a júzer. nemtom így használható-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest