- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Szia!
A kiértékelés függvény működött, szépen vissza is adta amit kértem tőle (egy egyszerű HA függvénnyel teszteltem) kezelte a külső cellákat, megtalálta és helyesen is tért vissza. Viszont ha módosul a forrás cella (példában a C3), akkor azt nem követi le a G15-ben meghívott függvény.
Az eredeti problémakört nagyjából meg tudtam oldani. Kellett hozzá csinálnom 3 különböző segédtáblát, amit gyakorlatilag memóriaként használtam.
Első lépésként ellenőríztem, hogy az adott recept bele tartozik-e a megelőző bármelyik részhalmazba. Ha nem, és az adott részhalmaznak sincs eleme akkor első elemként van definiálva.
Második lépésként listáztam az összes részhalmaz első elemét
Harmadik lépésként minden egyes sort összehasonlítottam az meghatározott első részhalmaz elemek kiemelt (feltételnek szabott) tulajdonságaival. Ha egyezőség van, akkor besorolást ad neki.
Az összes részhalmaz fel van sorolva egymás mellett, és minden recept minden részhalmazra elleőzízve van. Ha beletartozik kap egy 1-est, ha nem, akkor 0-t. Ez után már a szűrő le tudja gyűjteni, részhalmazonként az összes bele tartozó elemet.
Hátrány, hogy nem dinamikus sem a részhalmazok száma, sem a feltétel kezelése. De az elsőre jó ez. Majd a paraméterezhetőséggel elbíbelődök. Lehet, hogy előre definiálok 5-6 feltételt, amire olyan teltételt lehet szabni, hogy nincs feltétele (hu, ezt leírva milyen hülyén hangzik. Technikailag ha az adott feltétel nincs beállítva, akkor csak 1-el megszorzom a korábbi feltételeket, így az részhalmazba sorolás értéke nem változik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Beszélhetünk a Nothing Ear (3) tokjába is
- Milyen autót vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Futás, futópályák
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban