Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Szólánc.
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Szia!
A kiértékelés függvény működött, szépen vissza is adta amit kértem tőle (egy egyszerű HA függvénnyel teszteltem) kezelte a külső cellákat, megtalálta és helyesen is tért vissza. Viszont ha módosul a forrás cella (példában a C3), akkor azt nem követi le a G15-ben meghívott függvény.
Az eredeti problémakört nagyjából meg tudtam oldani. Kellett hozzá csinálnom 3 különböző segédtáblát, amit gyakorlatilag memóriaként használtam.
Első lépésként ellenőríztem, hogy az adott recept bele tartozik-e a megelőző bármelyik részhalmazba. Ha nem, és az adott részhalmaznak sincs eleme akkor első elemként van definiálva.
Második lépésként listáztam az összes részhalmaz első elemét
Harmadik lépésként minden egyes sort összehasonlítottam az meghatározott első részhalmaz elemek kiemelt (feltételnek szabott) tulajdonságaival. Ha egyezőség van, akkor besorolást ad neki.
Az összes részhalmaz fel van sorolva egymás mellett, és minden recept minden részhalmazra elleőzízve van. Ha beletartozik kap egy 1-est, ha nem, akkor 0-t. Ez után már a szűrő le tudja gyűjteni, részhalmazonként az összes bele tartozó elemet.
Hátrány, hogy nem dinamikus sem a részhalmazok száma, sem a feltétel kezelése. De az elsőre jó ez. Majd a paraméterezhetőséggel elbíbelődök. Lehet, hogy előre definiálok 5-6 feltételt, amire olyan teltételt lehet szabni, hogy nincs feltétele (hu, ezt leírva milyen hülyén hangzik. Technikailag ha az adott feltétel nincs beállítva, akkor csak 1-el megszorzom a korábbi feltételeket, így az részhalmazba sorolás értéke nem változik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, szép állapot 87% akku (317 ciklus)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB/512GB használt, karcmentes 87% akku, 191 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50